|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł dla IV części naszego wątku. | |||
| Mamuśki sierpniowe 2014 cz. 4 |
|
13 | 26,53% |
| Koc z biedronki, szary wózek, to wyprawka jest sierpniówek. Sierpień 2014 cz. 4 |
|
3 | 6,12% |
| Szary wózek, z Biedry kocyk, w sierpniu dzidziuś z nas wyskoczy. Sierpień 2014 cz. 4 |
|
3 | 6,12% |
| Jeszcze miesiąc albo dwa, super mamą będę ja! Mamusie sierpniowe cz. IV! |
|
16 | 32,65% |
| Brzuch już ciężki, nogi puchną, jeszcze chwila i wybuchnę! Mamy sierpniowe cz. IV! |
|
19 | 38,78% |
| Wyprawka już prawie gotowa bo dzidzia będzie sierpniowa! Sierpień 2014 cz. IV! |
|
8 | 16,33% |
| Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2611 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: W brzuszkach coraz mniej przestrzeni w sierpniu nam się życie zmieni. Sierpień
Dziewczyny jestem psychicznie wykonczona tym, ze nie moge spac w nocy (w dzien rowniez), zaczyna sie noc a ja mam mega zgage plus refluks, chodze po kilkanascie razy do toalety, bo ciagle mam wrazenie, ze dostaje kopniaki w pecherz, a jak juz zasne, to grawitacja przyciaga moj biust na jedna strone....i znowu sie budze... co chwila musze zmianiac pozycje lezenia, bo jak nie ucisk na kregoslup, to na przepone, to skurcz w lydce... i na koniec swiadomosc, ze jak teraz sie nie wyspie, to po urodzeniu misia zadna noc nie bedzie na odpoczynek... wrrr
|
|
|
|
#2612 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: W brzuszkach coraz mniej przestrzeni w sierpniu nam się życie zmieni. Sierpień
Cytat:
Wysłano z aplikacji mobilnej. |
|
|
|
|
#2613 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja też nie chcialam baldachimu, ale dostałam stelaż i chciałam go wykorzystać, a jak znalazłam baldachim to okazało się, że do stelażu się nie nadaje ![]() Cytat:
|
|
#2614 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Co do zgagi, nie pomoge niestety, ale jeżeli chodzi o pozycje do spania, to poduszka bardzo pomaga, ja mam walek (swoją drogą jest ogromny) i naprawde robi super robote http://allegro.pl/poduszka-ciazowa-k...214593211.html Justa, jesteśmy mniej wiecej z tych samych okolic gdzie zamierzasz rodzic?
|
|
|
|
|
#2615 |
|
Zakorzenienie
|
Justa, na zgagę polecam przegryzanie migdałów. Naprawdę pomaga!
|
|
|
#2616 |
|
Rozeznanie
|
Hej
Melduję że u nas wszystko dobrze. W piątek miałam wizytę i mała na już 1833 gr, dostałam zalecenia by nie spędzać całych dni na nogach i zacząć się oszczędzać choć zupełnie nic się nie dzieje. Wyprawkę mam już prawie skompletowaną w większości zamawiałam na allegro u HubiWorld i jestem mega zadowolona. Brakuje mi konkretow: wózek, łóżeczko, materac i pościel. We wtorek będę ostatecznie wybierać wózek, resztę zamówie jak dostane kasę z Zus, myślę że na początku lipca będę miała wszystko. |
|
|
|
#2617 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cudo!!!!!! Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#2618 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Dzieki migdaly juz nie dzialaja, mleko rowniez... |
||
|
|
|
#2619 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() A powiedz mi jeszcze proszę w takim razie gdzie kompletujesz wyprawke? czy to raczej allegro, czy masz jakies sklepy z sensownymi rzeczami i cenami godne polecenia? |
|
|
|
|
#2620 | |
|
Zakorzenienie
|
Ta zgaga mnie wykonczy
---------- Dopisano o 23:49 ---------- Poprzedni post napisano o 23:39 ---------- Cytat:
Ale masz już dużą księżniczkę U nas jest akurat na odwrót największe wydatki mamy za sobą zostały same mniejsze rzeczy do kupienia
|
|
|
|
|
#2621 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Też mam problemy z ciśnieniem (i bez ciąży ), ale kawę piję (1-2 dziennie) i pomiary b. dobre ![]() Cytat:
|
|
#2622 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wydaje mi się ze będzie super wyglądać na ciemnej ścianie a lozeczko i komode mamy coś pod kolor kremowy za to przewijak kupilismy niebieski i niebieskie pudełka na ☠☠☠☠☠☠☠y żeby była jakaś odskocznią jak przyjdzie i są zamontujemy to wstawię foto. co do prania ja mam poprawę ubranka koce rożek ręczniki wszystko ale wozka nie będę ruszać ---------- Dopisano o 00:02 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:55 ---------- Cytat:
wiec kochana ty tez w miarę możliwości jak najwięcej odpoczywaj i dbaj o siebie |
||
|
|
|
#2623 | ||||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Drugie piętro, bez windy ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ręczniki bardzo fajne!!! Myśmy dostali na ślub z napisami Mąż i Żona (Czy mówiłam, że w kwietniu żeśmy się hajtnęli? Nie? To mówię )---------- Dopisano o 00:28 ---------- Poprzedni post napisano o 00:17 ---------- Cytat:
Kitki, warkoczyki... Muszę się nauczyć ![]() Nie mam jakichś problemów z kręgosłupem itp., kupiłam zwykły pas, żeby lepiej wyglądać w kiecce ślubnej No ale oczywiście nie tylko na ślub go założyłam - wiedziałam, że brzuszek będzie duży (w 1. ciąży żałowałam, że nie mam pasa) i po prostu mając pas na sobie mam mniejsze uczucie tego ciągnięcia w dół. Kupowałam przez internet ze strony Medeli, patrząc na rozmiary w cm. Ty pewnie masz nosić leczniczy, on zapewne jest nieco inny i trudniej dostępny, skoro takie kolejki...Nad komentarzem myślę, czy w ogóle jakikolwiek wystawiać... Zamówienie było ok, przyszło wszystko, nawet śliniaczek gratis ![]() ---------- Dopisano o 00:46 ---------- Poprzedni post napisano o 00:28 ---------- Cytat:
A szkoda ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
dla tatuśka!
|
|
#2624 |
|
Zakorzenienie
|
Musiałam dziś wstać strasznie rano, od 7 mam w domu ekipę, która robi nam zabudowę balkonu. Strasznie się cieszę, będę miała gdzie trzymać wózek, poza tym zyskam dodatkowe pomieszczenie do przechowywania rzeczy, teraz tyle się tego przy dziecku w drodze robi, że będzie to nieocenione. Ale jak tylko skończą idę spać!
|
|
|
#2625 |
|
Zadomowienie
|
witam się z rana
ja już lepiej się czuję A pogoda za oknem straszna, aż sie nie chce wychodzić na dwór....brrrrr Tasia raczej sie nie pochwaliłaś wcześniej... WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO! WYTRWAŁOŚCI I DUŻO MIŁOŚCI ![]() Maria duża już ta twoja ksieżniczka
http://www.suwaczki.com/tickers/i81xwc8vj2ggohbv.png http://suwaczki.maluchy.pl/li-68771.png Edytowane przez Moni 26 Czas edycji: 2014-06-02 o 08:31 |
|
|
|
#2626 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie wiem nawet czy czasem się nie sprawdza lepiej, bo mogę ją ułożyć i zawinąć dokładnie tam gdzie potrzebuję, a że już jest dosyć ciepło, to leżę na kołdrze, a przykrywam się kocem Cytat:
|
|
#2627 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja do spania też nie używam rogala, bo jakoś nie mam potrzeby(też wtulam sie w kołdrę,z tresztą ja zawsze spałam z kołdrą pomiędzy nogami taki ze mnie cudak Jednak kupiłam ostatnio rogala , ale z myślą o dziecku i karmieniu bardziej
http://www.suwaczki.com/tickers/i81xwc8vj2ggohbv.png http://suwaczki.maluchy.pl/li-68771.png Edytowane przez Moni 26 Czas edycji: 2014-06-02 o 08:28 |
|
|
|
|
#2628 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie wspominając o I trymestrze, wracałam z pracy o 14 i spałam do powrotu męża o 17 codziennie. Ja zdecydowanie robię zapasy snu na potem. Mój synek się chyba boi tych wierceń, bo skacze cały czas... Wysłano z aplikacji mobilnej. |
|
|
|
|
#2629 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cześć. Spędziłam cały weekend na uczelni, więc mnie tu nie było. To były moje ostatnie zajęcia, teraz ostatnie poprawki w pracy i obrona
|
|
|
|
|
#2630 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, dalej nie wiem który kolor wziąć. A Ty jaki bierzesz? http://www.fabrykawafelkow.pl/szukaj...bmit_search=OK Co do kocyka minky to kupię granatowy materiał i mama mi uszyje ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Ktoś pytał o bułeczki, mnie bardzo smakowały, w sobotę wieczorem nie było po nich śladu
|
|
|
#2631 | |||
|
Raczkowanie
|
Hej wszystkim
Spałam dzisiaj do 8.30!! rekord ciążowy ![]() Cytat:
Gratulacje i wszystkiego najlepszego z okazji slubu My z TŻ też bralismy teraz, w kwietniu ![]() Nasza dzidzia dostała wczoraj od dziadków ten kocyk z biedronki, milusi materiał. Kocyki mamy już 3 ![]() Cytat:
A kilka dodatkowych m2 zawsze się przyda Cytat:
![]() Na Raciborskiej, słyszałaś może coś o tym szpitalu? |
|||
|
|
|
#2632 |
|
Zakorzenienie
|
Owszem, będę tam nawet rodzić
|
|
|
|
#2633 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to teraz jeszcze tylko obronic i z glowy bedziesz miala ![]() na pewno wszystko dobrze pojdzie
|
|
|
|
|
#2634 | |
|
Raczkowanie
|
Heeello Dziewczynki!
Witam sie w 31 tyg Ale ten czas zasuwa...Widze ze prawie wszystko juz macie dla Babaskow, a ja nadal w lesie... W srode ma przyjsd ekipa do remontu i dopiero sie zacznie. Mysle ze bede kupowac wszytsko i odgrzebywac po starszym dopiero pod koniec czerwca-pozno Wczoraj pojechalam do tesco specjalnie po pampersy (wydawalo mi sie ze ktos pisal ze jest 50% ceny ) no i kicha... Byly wystawione tylko te najweieksze paki od rozmiaru 3 wiec nie kupowalam. Za to znalazlam piekny ochraniacz na lozeczko i taka koldreke/narzutke, no wiec widze cena 75 zl- no to super biore, a potem przy kasie okazalo sie ze kosztuje chyba 150 jakos wiec oddalam a tak mi sie spodobala...taka zlamana biel z szarym misiem, no piekna byla, tyle tylko ze polozone w niewlasciwym miejscu :/ Cytat:
Za to poszlo szybciutko bo oni sie bali ze tam urodze chyba i napytanie promotorki czy ktos ma jakies dodatkowe pytana, wszyscy jak jeden maz-nie nie, dajmy juz pani spokoj ![]() W sumie tak smieszcnie bylo bo bronilam sie w ogole z jakas obca grupa ze studiow dziennych (musialam wczesniej bo potem to juz po porodzie bym mogla wiec mnie wcisneli) i kobieta gratulowala wszytskim razem z minutke a potem z 3 gadala o mnie, ze zyczy powodzenia itd...no fajnie fajnie, stalam tam czerwona jak burak, wygladalam jak 7 nieszczesc z mega brzuchem, spucvhnietymi nogami, jeszcze taki upal byl, uhhhh Ale mnie wzielo na wspominki, w kazdym razie powodzenia, jak nie bedziesz umiala odpowiedziec na pytanie to lap sie za brzuch i udawaj ze masz skurcze
|
|
#2635 |
|
Raczkowanie
|
Tak?? Super
Co Cie skłoniło do rodzenia w tym szpitalu? ja ten szpital wybrałam, bo moim lekarzem jest lekarz, który tam pracuje, dla mnie plusem jest też fakt, że oddział jest malutki. A "znasz" może personel, polożne itd?Mielismy zamiar zapisać się tam do szkoły rodzenia, ale mamy ok.90km w jedna strone i wybralismy jednak cos u nas.
|
|
|
|
#2636 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Znam jeszcze jedną lekarkę, bo ona robi mi prenatalne. Położną znam jedną ze szkoły rodzenia właśnie - bardzo pozytywne wrażenie zrobiła. Szkoła rodzenia nota bene jest super A oprócz tego ten oddział ma dość dobre opinie, sale porodowe są fajne, kameralne... Widzę, że mamy 4 dni różnicy między naszymi tp. Może się tam spotkamy
|
|
|
|
|
#2637 |
|
Zakorzenienie
|
Hej,
ale dziś śpiący dzień...masakra!! poczytałam Wasze weekendowe pisanie, liczę ruchy od 9 i już się 10 doliczyłam dawno...chyba moich ruchów było mniej niż małej ![]() ![]() ostatnio - wczoraj rano, przytuliłam się do męża (on leżał tyłem) mój brzuch był na wysokości jego 4liter i tak mała kopnęła go w zadek, że śmialiśmy się chyba z 15minut. Taka jest odważna, że już tatę po tyłku kopie ![]() dziś zamierzam iść spać o 19 ![]() bo weekend był ciężki, z własnego wyboru. Trochę posiedzieliśmy ze znajomymi, poplątaliśmy się tu i tam i tak nam w sobotę zeszło do 5rano...jak dzieci a teraz trzeba odreagować taki weekend.za tydzień mam wizytę, już nie mogę się doczekać no i standardowo zaczynam się już trochę martwić i stresować czy aby na pewno wszystko jest ok. Miłego dnia dziewczynki |
|
|
|
#2638 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
szalenstwo ![]() gratki za 31 tc ![]() wspolczuje remontu ale lepiej zrobic go przed narodzinami niz po my chcielismy sie przeprowadzic do wiekszego mieszkania z ogrodkiem i balkonem ale nie dalabym teraz rady wiec odpuscilismy na rok albo poltora |
|
|
|
|
#2639 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
oj jaka już duża dziewczynka ;-), ciekawe ile moja mała waży w środę mam wizytę. Cytat:
to trzymam mocno kciuki . Obronisz się na 5 ;-) napewno. Cytat:
A w tesco to często się tak zdarza że coś kosztuje o wiele więcej. Jak przy kasie nie zauważysz to dopiero w domu się okaże że przeplacilas. . Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2640 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Zajęło im to 3,5h a poszło by duuużo krócej gdyby teść nie miał takiej ochoty na pogawędki ![]() Jak ja im się odpłacę, nic nie chcieli wziąć....
|
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:39.

gdzie zamierzasz rodzic?
.

przed ciążą miałam ciśnienie 90/60 max.więc kawy ratowały mi życie. Teraz na lekach na nadciśnienie mam 120/80, ale logiczne, że nie po to biorę leki obniżające ciśnienie, żeby je kawą podnosić. Ale brak mi bardzo. Ja akurat pokochałam w ciąży inkę, polecam spróbować. Jak piłaś kawę z mlekiem, to niewielka różnica w smaku. Ja piłam zawsze czarną, a i tak daje radę.

niestety, plecy mnie bola. A Ty mialas jakies tego typu problemy, ze nosisz pas?