|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł dla IV części naszego wątku. | |||
| Mamuśki sierpniowe 2014 cz. 4 |
|
13 | 26,53% |
| Koc z biedronki, szary wózek, to wyprawka jest sierpniówek. Sierpień 2014 cz. 4 |
|
3 | 6,12% |
| Szary wózek, z Biedry kocyk, w sierpniu dzidziuś z nas wyskoczy. Sierpień 2014 cz. 4 |
|
3 | 6,12% |
| Jeszcze miesiąc albo dwa, super mamą będę ja! Mamusie sierpniowe cz. IV! |
|
16 | 32,65% |
| Brzuch już ciężki, nogi puchną, jeszcze chwila i wybuchnę! Mamy sierpniowe cz. IV! |
|
19 | 38,78% |
| Wyprawka już prawie gotowa bo dzidzia będzie sierpniowa! Sierpień 2014 cz. IV! |
|
8 | 16,33% |
| Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2641 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: W brzuszkach coraz mniej przestrzeni w sierpniu nam się życie zmieni. Sierpień
Cytat:
Cytat:
złości mnie to ![]() Hehe, no właśnie szczerze to liczę na jakąś taryfę ulgową w związku z ciążą. Tylko problem jest taki, że u nas na obronie się losuje pytania i tyle. A te pytania są serio kosmiczne Co wylosujesz to odpowiadasz. Ewentualnie mogą nie dopytywać - to zawsze coś.Pewnie też będę tam wyglądać, jak wielki słoń. Nawet nie wiem, w co sie ubrać
|
||
|
|
|
#2642 | ||
|
Raczkowanie
|
Dot.: W brzuszkach coraz mniej przestrzeni w sierpniu nam się życie zmieni. Sierpień
Cytat:
Mój tata bardzo chce zafundowac mi indywidualna opieke położnej i dlatego pytam czy masz o nich jakies informacje, bo ja zupenie nie A mój gin powiedzial mi, że u niego wszystkie polozne sa super Czyli zaliczyłas juz SR? strasznie zaluje,ze nie mogłam jej odbyc wlasnie w tym szpitalu. Co było ciekawego? teraz zamecze Cie pytaniami ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2643 |
|
Zakorzenienie
|
ugotuj cos dobrego do jedzenia kup cos dobrego do picia na pewno sie uciesza
|
|
|
|
#2644 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Więc fajne są kontrastowe rzeczy - fajnie ćwiczą wzrok Cytat:
nie za młoda, ale też nie jakaś zaawansowana wiekiem. A SR kończymy jutro, mamy ostatnie zajęcia. Szkoła jest płatna, bo prywatna, ale ja myślę,że warto. Fajne podejście, nie wykładowe, a warsztatowe, dużo o porodzie, o laktacji, też z nastawieniem na młodych tatusiów. Do jakiego gina Ty chodzisz? możesz napisać na prv, jak nie chcesz tu
|
||
|
|
|
#2645 | ||||
|
Zakorzenienie
|
pentuerka , zdrówka dla córki!
![]() Cytat:
The Fall, fajny wózek. Cytat:
Ja też nie dotarłam na komunię. Złapałam jakiegoś wirusa jelitowego i cały weekend miałam z głowy. TŻ pojechał sam z synkiem. Cytat:
Cytat:
Dobrze, że ten weekend już sie skończył. Mam nadzieję, że już zdrowotnie wrócę do siebie. Za to teraz TŻ męczy się z jelitówką a synek wstał z katarem. Jak ni urok to s....
|
|
#2646 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2647 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie pogoda deszczowa wiec czekam na burze
Chcialabym juz urodzic bo w sumie i tak spac w nocy nie moge a tak to moglabym sie patrzec juz na moja kruszyne |
|
|
|
#2648 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2649 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 10:11 ---------- Poprzedni post napisano o 10:09 ---------- Mam taką zgagę że nawet śniadania nie mogę jeść. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 10:13 ---------- Poprzedni post napisano o 10:11 ---------- ZVENUS ;-) już tatusia corcia po tylku kopie hiiii dobre. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 10:14 ---------- Poprzedni post napisano o 10:13 ---------- Cytat:
No co ty nie myśl tak bo jeszcze mała sie pospieszy z porodem ;-) Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2650 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja chodze do dr.Migacza, a jeżeli chodzi o położna, to mogłabys napisac jak ona sie nazywa? ![]() Cytat:
A moja mala nie jest az takim wierciochem i czasem z tego powodu oczywiście się martwie i wkręcam sobie jakies głupoty ![]() Cytat:
Ja pocieszam się, że w sumie, to dobrze, że nie spię, bo jak już dzidzia bedzie po tej stronie, to przynajmniej nie bedzie zdziwien i problemów ze wstawaniem
|
|||
|
|
|
#2651 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() moj to wlasnie sie martwi bo go trudno obudzi ze mala bedzie plakac a on bedzie spal |
|
|
|
|
#2652 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2653 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2654 | |||
|
Zakorzenienie
|
Hehehe
no ok ![]() Cytat:
![]() Mnie też od jakiegoś tygodnia męczy okropna zgaga. Na razie pomagają migdały i żucie miętowej gumy.. Cytat:
![]() Na wizyty jeździsz do Katowic? Położna nazywa się Anna Kwiecień-Merta. Zobacz sobie ją na stronie SZKOŁY RODZENIA Podobno dobra jest też ta pani Małgorzata Polak, ale jej nie miałam okazji poznać. Cytat:
Mój mąż twierdzi, że jak Mała się obudzi, to się uwrażliwi na sygnały - mam taką nadzieję. Bo umowa jest taka, że na początku on do karmienia mi będzie Małą podawał w nocy ![]() Więc jak sam się nie uwrażliwi, to ja go uwrażliwię
|
|||
|
|
|
#2655 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Dasz rade Kobitko!! ))Cytat:
Tez sie zastanawiam nad tym kocykiem, wiec dzieki za linka z wieksza iloscia kolorow ![]() Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||||
|
|
|
#2656 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2657 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() wiem ze bedzie chodzil do pracy itd ale niewyobrazam sobie ze caly dzien i cala noc wszystko bedzie na mojej glowie, tez musi mi pomoc |
|
|
|
|
#2658 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Dziekuje Ci bardzo za te info, na pewno mi sie przydadza |
|
|
|
|
#2659 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
. W Polsce kupilam jedynie kosmetyki z Hippa, przewijak, proszki do prania, pieluszki (Pampers)... reszte juz mam.Dzisiaj umowilam sie do stomatologa, bo czyszczac zeby nicia dentystyczna w sobote naruszylam stabilnosc plomby pomiedzy gorna siodemka a osemka... Pewnie cos tam sie dzieje, a ja bez znieczulenia nie otwieram buzi Mam takie kuku i nic na to nie poradze.. Po ciazy z coreczka nie mialam zadnego ubytku, a teraz cos czuje, ze mi sie zacznie...
|
|
|
|
|
#2660 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
O kurna, aż tak? Ja zauważyłam, że mam większą zgagę, jak mam gacie, które się kończą zaraz pod biustem - cisną na żołądek no i potem zgaga gotowa! Cytat:
Jak on będzie w pracy, to Ty nie będziesz leżeć, pachnieć i odpoczywać... Cytat:
Ja do mojego lekarza też czasem wchodzę o takich godzinach Gdybyś coś potrzebowała jeszcze, to pisz! Szkoda, że nie zdecydowaliście się na SR, bo pewnie byśmy się poznały
|
|||
|
|
|
#2661 |
|
Zakorzenienie
|
Wiecie co, dziś sobie uświadomiłam trochę bezsens liczenia tych ruchów... zawsze biorę się za to po śniadaniu i ogarnięciu się, tak ok 10 i mój synek akurat nie jest wtedy zbyt aktywny, więc każde liczenie to dla mnie stresik, że on się nie rusza, że wszystko za długo trwa. A dziś jak wstałam o 6, to naliczyłam chyba ze 20 ruchów w ciągu paru minut, co oznacza, że moje obserwowanie go przypada na porę jego odpoczynku prawdopodobnie. Trochę lipa. Mój lekarz ma (na szczęście dla mnie przy mojej skłonnej do paranoi psychice) takie podejście, że liczymy na spokojnie, raczej na zasadzie- czy się rusza, jak tak, to ok, a jak dłużej nie, to mam robić dwa godzinne podejścia do wywołania, jeśli będą nieskuteczne, to jechać na ktg. Nie muszę prowadzić tej karty.
|
|
|
|
#2662 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej dziewczyny
nie mam dostępu do laptopa wiec i z cytowaniem na telefonie ciężko.pozniej was nadrobie.mialam pytać odnośnie waszej wagi,czy wam też stanęła w miejscu? Ja od 3tyg ważę tyle samo,ponoc w II trymestrze tyje się najwięcej,w III juz mniej ale ze wogole to nie słyszałam. Mój tz wczoraj powiedzial,ze nie moze doczekać.sie aż mały sie urodzi. Będzie sobie tak leżał,patrzał,ruszał rączkami.. Hah very funny :-D:-D Mowie..jasne! Dzieci tylko właśnie to robią,leżą i patrzą w sufit :-D on dopiero zobaczy co to sie bedzie działo :-D
|
#2663 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A podobnie do Ciebie - bez znieczulenia nie siadam na fotel, zobaczymy jak to bedzie, może nie pogryze dentystki ![]() Cytat:
Moze zdążymy sie jeszcze poznac na porodówce ![]() Cytat:
Cytat:
Jutro dzień ważenia, zobaczymy co to bedzie
|
||||
|
|
|
#2664 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ok 1,5 kg na m-c ostatnio. Teraz +7 kg - 29 tydzień ciąży. Najwięcej zawsze po weekendzie. A nuż trafi Wam się spokojne dziecko -czego Tobie (i sobie ) życzę.
Edytowane przez mysia111 Czas edycji: 2014-06-02 o 11:45 |
|
|
|
|
#2665 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
myślę, że każda z nas musi sama swoje dziecko 'wyczuć', ja się cieszę, że nie muszę liczyć, bo jakbym tak miała się kłaść i czatować na te ruchy, to bym chyba oszalała.
|
|
#2666 | |
|
Zadomowienie
Lokalizacja: To stąd, to stamtąd, a czasem jeszcze skąd indziej;-)
|
Cytat:
A obejrzałam swoje zdjęcia ciążowe, i okropnie widać jak przytyłam i jak figura się zmieniła, tzn uda i biodra w moim przypadku w ciągu zaledwie 3 mieś. W styczniu i lutym jeszcze chudzinka byłam, a z początkiem maja wielki biust, duże uda i szerokie biodra plus brzuch!
|
|
|
|
|
#2667 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a w niedzielę już zjadłam normalną kolację gdzieś koło 21...więc taka różnica mi na przykład wyszła, przez samą kolację jak się domyślam.a tak w ogóle to mam nadal 9+ 30tc i mam nadzieję, że więcej jak 14-15 nie nazbieram. Przy moim wzroście (170) było by to wymarzone. W szpitalu "zostawia się" jakieś 8-10kg więc nie zostałoby za dużo do zrzucenia. Oj mam taką nadzieję, że więcej nie będzie. Koleżanka też mi mówiła, że najwięcej to miała przyrostu wagi m. 20-30tc potem to raz 2 kilo w ta raz w tą. i w sumie jak przeliczyła to jej przybyło m. 30-40tc jakieś 2kg ![]() także jest szansa dziewczyny
|
|
|
|
|
#2668 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
. Cytat:
. Na co jego żona, że On wtedy całymi dniami pracował i wracał późno do domu. Echhhh Ci faceci.Cytat:
w brzuszku
|
|
#2669 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ciezki bedzie powrot na ziemie, po tych marzeniach Ja zawsze myslalam, ze najwiecej sie tyje pod koniec ciazy (przybiera na wadze, bo najczesciej zatrzymuje sie woda w organizmie). Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#2670 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Moja Hania ma dni, że jest spokojna, a ma takie, że szaleje z rana Wczoraj na uczelni aż mi cały brzuch chodził Chyba jej się podobało na zajęciach Piszecie o wadze, ja się dawno nie ważyłam, wolę nie wchodzić na wagę, bo ostatnio pochłaniam takie ilości jedzenia, że aż mnie to przeraża, ciągle jestem głodna i mam zachcianki gorzej niż w I trymestrze ![]() Dziś sobie wymyśliłam pierogi ruskie! Już gotuję ziemniaki, cebulkę podsmażyłam, a za jakiś czas wyskoczę do sklepu po ser
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:28.

złości mnie to 
Co wylosujesz to odpowiadasz. Ewentualnie mogą nie dopytywać - to zawsze coś.

A mój gin powiedzial mi, że u niego wszystkie polozne sa super 
W dalszym ciągu kroplówki...

.