|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1051 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy już pierwsze mężatki, reszta pakuje panieńskie manatki! PM 2014, cz. 28
Co do tej samej sukienki, to jeszcze ja sobie pomyślałam, że nie rozumiem laski, jak można sobie samemu tak strzelić w stopę?!
- po pierwsze, justynkie ma pierwsza ślub - więc kuzynka zostanie obgadana za odgapienie - część ludzi może nawet pomyśli, że odkupiła kieckę od justynkie - dodatki, figura, fryzura, uroda - robią swoje, ja zwyczajnie bym się BAŁA, że będę wyglądać w tej kiecce gorzej niż ta pierwsza panna młoda Nawet w 1%, ale ludzie potem będą komentować, że 'A to jest szczuplejsza i lepiej jej było w tej sukience', albo że 'B miała ładniejsze dodatki'. Nosz kurde, naprawdę, taki wybór kiecek, mnóstwo sklepów, a ona musiała kupić akurat TĘ i żadną inną, ja nie wiem co trzeba mieć w głowie
|
|
|
|
#1052 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamy już pierwsze mężatki, reszta pakuje panieńskie manatki! PM 2014, cz. 28
Cytat:
![]() Drukowałam chorągiewkę na papierze, z którego mam zaproszenia (satynowany DCP, 210 g), ale to tylko dlatego, że taki mam, kupiłam opakowanie 250 kartek blok techniczny o podobnej gramaturze też da radę.Najpierw wydrukowałam chorągiewkę i przykleiłam ją do drugiej warstwy kartonu, tak samo tył (z tyłu też jest ozdobnik). Jak już mi dobrze wyschło, wycięłam mniej-więcej kształt przodu i tyłu, do przodu przykleiłam Magikiem patyczki do szaszłyków, potem dokleiłam tył, wyginając papier tak, żeby otaczał patyczek dookoła. Nie wkładałam pod nic ciężkiego, bo bałam się, że patyczki wygną mi przód (i tak trochę już to zrobiły).
|
|
#1053 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#1054 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1055 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#1056 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Jeśli wolisz rajstopy to zakładaj rajstopy
|
|
#1057 |
|
Zakorzenienie
|
activelifestyle Oj, zdrowia dla TŻ-ta i żebyś Ty nie złapała
![]() A, właśnie przypomniało mi się - widziałam na promocji odżywkę 4LongLashes za ok. 55 zł - drogeria przy aptece Mediq (w Krakowie jest na pewno w Galerii Krakowskiej).
|
#1058 |
|
Rozeznanie
|
Widziałam, że jest dużo mowy o rajstopach... Ja bym chciała iść z gołymi nogami, ale niestety mam wrażliwe stopy i lepiej żebym jednak je osłoniła. Rajstopy odpadają, bo będzie mi za gorąco, poza tym w ogóle nie lubię w nich chodzić. Odciskają mi się, piją
Może założę pończochy, ale nie chcę pasa, bo nigdy w nim nie chodziłam a boję się, że bez mi spadną Pozostaje jeszcze kwestia skarpetek do balerinek, stopek (tak to się chyba nazywa). Ale moje buty, mają goły bok (nie są pełne) więc chyba kiepsko by to wyglądało...
|
|
|
|
#1059 |
|
Zakorzenienie
|
dokładnie nie pamiętam, ale chyba 5 lekcji w odstępach dwu tygodniowych. wcześniej chodziliśmy na zajęcia grupowe, tam załapaliśmy podstawy walca i innych styli.
|
#1060 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#1061 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ehhh sama nie wiem
|
|
#1062 |
|
Zadomowienie
|
Jestem juz po chrzcinach..
Roboty mnóstwo, sprzątanie, zmywania, gotowania i biegania i zmęczenia, ale bylo warto. Goście mnie docenili Uweilabiam spotkania rodzinne Mały byl grzeczny i wsyztsko przebiegło tak jak chciałam. Co ksiądz podchodził do syna to ten go nóżkami kopał po rękach i sie cieszyl, wiec ksiądz przy chrzszczeniu powiedział: ,,Chrzszczę Cię Janie Bartoszu (iszeptem ty mały piłkarzu) w imię Ojca.....'' Poza tym, ze tatuś juz zdecydowal ze bedzie lepszym napastnikiem od Lewandowskiego, Ronaldo, Neymar'a i Messi'ego to jeszcze ksiądz go ochrzcił na piłkarza! Mały zmecozny tłumem ludzi, zabawą, śmiechem i przekłądaniem z rąk do rąk ciężko zasypiał, ale wreszcie o 21 się udalo, ja chcialam obejrzesc jeszcze TOP TRENDY KABRENTY ale padłam.. Nie miałam czasu wogole to Was zajrzec kochane, ale jak tylko zlapie chwilke miedzy robieneim obiadu a karmieneim malego to nadrobie wsyztsko! Wstawiam foto mojego brzdąca przed wyjściem do Kościola w załączniku
|
#1063 |
|
Zadomowienie
|
Panna Izabela co do obawy o garnitur brata to myślę że może się zdarzyć że co 2 facet będzie w granatowym garniturze , bo teraz jest to kolor bardzo modny i pasuje do wielu typów urody. Mój brat też kupił piękny granatowy wytaliowany garnitur to przeciez nie jest kolor zarezerowany dla Pana młodego a mój Tż ma marynarkę w pepitko . Ale nie obawiamy się że kto kolwiek go "przyćmi:"
Nasz dzień : 2.08.2014 r. 15:00"Zestarzej się przy mnie Najlepsze dopiero się zdarzy"
|
|
|
|
#1064 | |
|
Raczkowanie
|
http://butyslubne.com.pl/wkladki-zel...,276298http://
Cytat:
Edytowane przez S1lc1a Czas edycji: 2014-06-02 o 13:58 Powód: dodanie linka |
|
|
|
|
#1065 |
|
Zakorzenienie
|
Moim zdaniem obawy o kolor garnituru są już lekko dziwne i zajeżdżają mi bridezillą
![]() Bez przesady, jeszcze bym zrzumiała, jakby kupił DOKŁADNIE TEN SAM* garniak, to można by się zastanawiać nad jego zachowaniem, ale tutaj? PM w szarym garniaku, gość w granatowym no i co? Przecież jak mamy nie wiem, 100 gości, to chyba nie będziemy kontrolować czy aby na pewno 50 facetów ubiera czarne garniaki? Już pomijam, że nie wiem w czym problem, bo brat chce granatowy, a PM ma szary. Skoro taki to ból, to trzeba było kupić granatowy. To nie sukienka ślubna, tylko garniak ![]() * nawet ubranie tego samego garniaka, nie musi być jakimś wielkim problemem, vide: Warszawiak i tata Ysi |
|
|
|
#1066 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Uff! Ale gaduły z Was!
Cytat:
Tańczenie w kółku mnie dobija, a w parach też nie ma jak, bo u nas będzie nieparzyście... Cytat:
Cześć Dotka90, iliy i ParisParisienne Ale co tam rajstopy...! Jak zdjąć majtki? Jeszcze przed zakupem bielizny o tym myślałam - "kupić takie, żeby się je tylko rozpinało, a nie ściągało" - poszłam do sklepu i... zapomniałam! I co teraz? Jak żyć? Podpisuję się! Śliczne są! ![]() Ale uśmiechnięty słodziak! Cytat:
![]() Aha, i czy tylko ja i mój TŻ będziemy mieć tylko jedną spowiedź? Nikt więcej ze sobą nie mieszka...?
2018: 29; 2019: 9; 2020: 20; 2021: 6 Edytowane przez Konkardia Czas edycji: 2014-06-02 o 14:13 |
|||
|
|
|
#1067 |
|
Rozeznanie
|
|
#1068 |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny
Szczeperka - cudowna relacja Active , Corn - czekam teraz na postępy w TŻtowym planowaniu i organizowaniu wesela on kokardek na zawieszki wybierać nie musi - ale niech chociaż zapyta czy są już wybrane ![]() Panna Izabela - ja o TŻta garniak też się nie martwię, w końcu będzie miał poszetkę, kwiatka w butonierce i będzie super Teraz właśnie te granatowe i niebieskie garnitury mega modne - inni też mogą przyjść w takich. Dziewczyny ale mam sajgon w pracy
|
#1069 | |
|
Wtajemniczenie
|
Mały przystojniak
Jaki elegancki ![]() Cytat:
My też mieliśmy jedną spowiedź do czego się w sumie ksiądz trochę doczepił ale mieszkamy ze sobą 2,5 roku to nie mogliśmy udawać świętoszków.
|
|
|
#1070 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
PS. kolor też jest taki sam, po prostu tata stoi bliżej światła
|
|
#1071 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie TZ i jego tato mają takie same garniaki
(ale jakoś długo nad tym nie rozpaczałam :P mam to juz gdzieś, jakbym chciała się wszystkim przejmowac to bym już dawno osiwiała :P
|
#1072 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Ale słodziak Cytat:
Najlepiej byłoby mieć gołe nogi ![]() ALe masz słodkiego brzdąca |
||
|
|
|
#1073 |
|
Zadomowienie
|
Łączę się w bólu : poniedziałek-wtorek warszawa, środa -piątek wrocław, w sobotę o 2 w nocy byłam w Warszawie na dworcu a od 8rano miałam zajęcia na uczelni... ledwo żyje
|
#1074 |
|
Raczkowanie
|
mój tata z tż mają taki sam krój garniturów, jedyną różnicą jest kolor- tż czarny, tata- granatowy
mnie to nie przeszkadza, każdy będzie wiedział kto jest james'em bondem tego wieczoru
"Miłością trzeba się opiekować - tak jak swoim dzieckiem, żeby się nie zaziębiło, nie zwariowało, nie zgubiło się, nie rozchorowało, nie zobojętniało." Edytowane przez Buczorek Czas edycji: 2014-06-02 o 14:26 |
|
|
|
#1075 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1076 |
|
Zakorzenienie
|
Dzieki za pocieszenie w sprawie spowiedzi
![]() Mamy jedna, ona w ogole tutaj nie jest wymagana, ale zdecydowalismy, ze idziemy. Bedziemy sie spowiadac u naszego ksiedza, ktory nam bedzie udzielal slubu. Ja bym szla z golymi nogami, ale mam mega wrazliwe stopy i nie wiem czy nie bede miala ponczoch, w kolorze skory oczywiscie
|
|
|
|
#1077 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1078 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
p
|
|
#1079 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
zacznę tak, masz bardzo kulturalnych i miłych gości, ze nic tej dziewczynie w bia;lej kiecce nie poweidzieli.. serio. U mnie dziewczyny by ją zjadly jak piranie kawalek mieska. Wiem, to ze nawet moja uwaga by nie pomogla (mimo, ze ja bym pozostawila bez komenatrza). Sama raz zwrocilam uwage w lazince na jakims weselu dziewcyznie ktora przyszla ubrana w biała suknie-dluga i z bialym kwiatem we wlosach.. speszyła sie i potem non stop siedziala przy stole. troche mi sie jej zal zorbilo, wic nauczona doswiadczeniem na wlasnym wesele sprawe po porstu oleję jezeli takowa sie zdarzy. filmik superowy a MAM ŻOOONĘ! jest teraz hasłem 2014r! az mi sie tanczyc chcialo jak na Was patrzylam co do ciocia... no cóż nie jestem tak pobłażliwa jak Wy. Ja bym prosto z mpostu powiedziala ze to miesjce jest zarezerwowane i to jest NASZ STÓŁ, a kelner zaraz panią zaprowadzi do wolnego krzesła. Gdyby dalej przystawala przy swoim to moja mama wraz z tesciowa doraźne by jej wytlumaczyly gdzie jej miejsce. wiem to. no i ostatnia rzecz to NIE DŹWIGAJ! NIE PRZEMĘCZAJ SIĘ! DUŻO ODPOCZYWAJ! DUŻO SIĘ ŚMIEJ! ZOSTAW 80% OBOWIĄZKÓW DOMOWYCH NA GŁOWIE MĘŻA! ŻYCZĘ CI RADOŚCI W CIĄŻY! nie powiem ze jest to jakis cudowny czas, kazda przechodzi różnie. mnie spotkal tenzaszczyt ze do 8 miesiaca nie czulam ze jestem w ciazy oprocz oczywistego przybrania na wadze. Ale dużo kopniaków, machania do ciebie rączką na usg, ziewania malucha na usg. Szybkiego i bezbólowego porodu. Życzę ci DUŻO SZCZĘSCIA W MACIERZYŃSTWIE! Bedziesz WSPANIAŁĄ MAMĄ! jeszcze raz gratuluje, i znowu sie wzrusyzlam. eh jakas wrazliwa sie przez tegomojego syna zrobilam Cytat:
pieknie podobaja mi sie rekawy twojej sukni hmm Cytat:
Cytat:
Ja pier********************* ************************* ************ @#$%^&*()*&^%$#@!#$%^&*() _*&^%$#@W!#$%^&*() nie cieprie takich ludzi!!! i wiem ze ciezko sobie z nimi poradzic, bo sa na dupie uczepieni i trzymaja sie wsyztskim! ale NIE WOLNO takich rzeczy bagatelizowac i machac na nie reka! bo smarkula osiagnie co chce. dosadnie jej poweidziec, nawet gdyby to mialo grozic klotnia. wsyztskie sposoby juz wyprobowalas? czas na ostrą amunicje! moja siostra ma urodziny 31 sieprnia, czyliw lasciwie zabawa weselna rozpoczyna jej swieto, zamowimy dla niej piosenke STO LAT -niespodzianka, kocham ją jest wsapanial i ejst swiadkowa i w zyciu by nie pomyslala zeby cokolwiek robic na sile lub wbrew mojemu widzimisie Cytat:
pończochy najlepsze Cytat:
ja polecam wkłądki z naturalnej skóry owczej po tatusiu Cytat:
, znajomi mówią, ze dzieci mozemy robic bo ladne wychodzą Konkardia my tez mamy jedna spowiedz w dniu slubu, bo grzesyzlismy cale 2,5 roku i jeszcze dziecko mamy!
|
|
#1080 |
|
Raczkowanie
|
ysia
jaka jest cena tego wynalazku? mnie zawsze buty uciskają w palce, myślisz, że na tę 'dolegliwość' ten spray też by pomógł?
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:36.

Czy Ty mi wytłumaczysz z jakiego brystolu robiłaś te ozdobe na tort? Zwykły blok techniczny? 
blok techniczny o podobnej gramaturze też da radę.

Może założę pończochy, ale nie chcę pasa, bo nigdy w nim nie chodziłam a boję się, że bez mi spadną
Pozostaje jeszcze kwestia skarpetek do balerinek, stopek (tak to się chyba nazywa). Ale moje buty, mają goły bok (nie są pełne) więc chyba kiepsko by to wyglądało...
Widzieliśmy się cały weekend, ale do tej pory mnie nie złapało i mam nadzieję, że już nie złapie

15:00
Nikt więcej ze sobą nie mieszka...?
on kokardek na zawieszki wybierać nie musi - ale niech chociaż zapyta czy są już wybrane
(