Nasze codzienne jadłospisy cz. XX - OCENA JADŁOSPISÓW - Strona 57 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka

Notka

Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-06-01, 12:06   #1681
mikasa5
Zadomowienie

Dot.: Nasze codzienne jadłospisy cz. XX - OCENA JADŁOSPISÓW

Abigal- dzięki za opinię!Pracuję nad tymi warzywami i wiem, że powinnam ich więcej jeść... tak, trening siłowy

R:
1. 2 naleśniki pełnoziarniste z twarogiem,truskawkami i wiórkami kokosowymi
2. kanapka (graham) z pasztetem pieczonym domowej roboty, jajko gotowane, ogórek+brokuły, "lody"- zmiksowany mrożony banan z przyprawą do piernika
3. ryż brązowy+udko z kurczaka gotowane na parze, marchewka i buraki z pary
4. jajecznica na szynce i cebuli, pomidor
5. tuńczyk z wody, rukola,czerwona fasola, łyżka oliwy z oliwek
Stary 2014-06-01, 13:08   #1682
fusiacola
Wtajemniczenie

U:

1) kawa z mlekiem, garść nerkowców + omlet z 2 jaj, mleka, mąki żytniej razowej, do środka przesmażone krótko na winogronowym liście szpinaku (naprawdę sporo), botwinka i feta, pół grejpfruta

2) śledź marynowany na sałacie rzymskiej z kukurydzą i porem z lekkim sosem musztardowym, grahamka ze sałatą, oscypkiem i ogórkiem kiszonym

3) zupa pomidorowa z ryżem i cielęciną, na deser lody wiśniowe z gorzką czekoladą, wiśniówką i laskowymi

4) pierś z indyka panierowana w jajku i wiórkach kokosowych, smażona na rzepakowym, ziemniaki z koperkiem, mizeria z ogórków

5) zapiekanka z makaronu pełnoziarnistego i warzyw (brokuły, kalarepa, cukinia, zielony groszek..... i pewnie coś jeszcze) pod sosem ze zmiksowanego serka wiejskiego z ziołami, na wierzch plastry oscypka

fusiacola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-01, 16:16   #1683
pulp fiction
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez fusiacola Pokaż wiadomość
czasem przeglądam internet w poszukiwaniu inspiracji, ale zwykle kończy się na tym, że gotuje na spontanie z tego co mam w lodówce moi rodzice mają gospodarstwo, więc mam sporo różnego nabiału, drobiu, jaj, sezonowo będą też warzywa z ogrodu więc moje jadłospisy opierają się głównie na tym zasady są 2: żeby było dobre i oby jak najmniej kupować bo jesteśmy tuż przed weselem i trochę nas z kasą ciśnie
bardzo fajnie wszystko łączysz

masz bloga? wydawało mi się, że wczoraj jeszcze wchodziłam na Twojego bloga z podpisu albo mi się pomyliło

ćwiczę
dbam o włosy
zdrowo się odżywiam
pulp fiction jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-01, 16:50   #1684
201803300917
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Abigal Pokaż wiadomość
moim zdaniem trochę mało jak na R, pozatym popracowała bym nad źródłami makroskładników w diecie...

---------- Dopisano o 22:02 ---------- Poprzedni post napisano o 21:59 ----------

dzięki za opinię
ćwiczenia trening sztuk walki czyli raczej siłowy
muszę trochę podpatrzeć wasze jadłospisy bo przez ostatnie 3 miesiące się totalnie zaniedbałam pod tym względem, trzeba się ogarnąć
201803300917 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-01, 16:55   #1685
fusiacola
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez pulp fiction Pokaż wiadomość
bardzo fajnie wszystko łączysz

masz bloga? wydawało mi się, że wczoraj jeszcze wchodziłam na Twojego bloga z podpisu albo mi się pomyliło
dziękuję bloga nie mam jeszcze

Stary 2014-06-01, 17:06   #1686
Ervisha
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fusiacola Pokaż wiadomość
dziękuję bloga nie mam jeszcze
Jeszcze?? Czyli jest nadzieja

Książki potrzebują nowego domu

Ervisha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-01, 17:37   #1687
Iwoka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ervisha Pokaż wiadomość
Jeszcze?? Czyli jest nadzieja
Dokładnie to samo pomyślałam

Mój blog kosmetyczny

Instagram
Iwoka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-01, 22:31   #1688
klapkowa
Zadomowienie

Tutaj jak zwykle smacznie
fusiacola, ja również ustawiam się w kolejce i czekam na bloga!

Sprawdzicie moje jutro?

1 owsianka na mleku bez laktozy z bananem i wiórkami kokosowymi
2 makaron pełnoziarnisty z truskawkami (właściwie to truskawki z makaronem ;p), jogurtem naturalnym i makiem
3 warzywa (brokuł, kalafior, marchew baby- mrożonka) z granulatem sojowym i pestkami dyni
4 złożona kanapka z żytniego razowca z pastą z białej fasoli (biała fasola, przecier pomidorowy, przyprawy), sałatą lodową i czerwoną cebulą
5 szpinak z twarogiem i pestkami dyni + kasza gryczana z przyprawami

2 i 3 w pracy, 4 w drodze
klapkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-02, 09:07   #1689
fusiacola
Wtajemniczenie

nadzieja jest i ma się dobrze czasem jak wyjdzie mi coś fajnego to robię zdjęcia, ale bloga nie ma co się spodziewać wcześniej niż po wakacjach, mam teraz dosłownie urwanie głowy z przygotowaniami ślubnymi ale jest postęp bo kupiliśmy sobie z tżtem minimalistyczną białą zastawę, kwadratową i przyznam, że jedzonko na niej wygląda świetnie a mnie tak kusi, żeby gości zamiast kwiatów prosić o "coś do kuchni"

Stary 2014-06-02, 09:08   #1690
agnieszka16
Zadomowienie

U
Śniadanie : domowa granola żytnio-owsiano-orzechowa z naturalnym serkiem homogenizowanym eko, bananem i borówkami

Pół godziny domowych ćwiczeń: planki, pompki, przysiady z ciężarkami

II śniadanie: bułka żytnia razowa z pastą z jajka i avocado, z rzodkiewką, pomidorem i sałatą. Gruszka

Przekąska: koktajl z truskawek, twarogu i maślanki, duża garść nerkowców

Obiad: kotlety z ciecierzycy z koperkiem i jogurtem greckim, sałatka ze szpinaku, pomidorów, oliwek i bakłażana, surówka z kalarepki, ciemny ryż

2 godziny jazdy na rowerze, a w trakcie : 2 gałki lodów (śmietankowe i pistacjowe)

Kolacja: zupa krem z zielonych i białych szparagów z prażonymi migdałami, grzanka razowa z mozzarellą, pomidorem i bazylią
agnieszka16 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-02, 10:37   #1691
agaczini
Zadomowienie

no heej miałam długi weekend to się nie odzywałam

ze zmian - zwiększam ilość treningów, będę teraz ćwiczyć 4 razyw tygodniu, 2 razy dół i 2 razy górę ciała od razu po treningu zumba jako aeroby, pozostałe dni bez aktywności fizycznej ( z założenia, w praktyce może bedą delikatne odstępstwa

dzisiejszy jadłospis R

I - placuszki owsiane z 40 g płatków owsianych i jajka, pierś kurczaka wędzona, ser żółty, sos pomidorowy

II - 2 naleśniki - jeden z łososiem i warzywami, drugi z kurczakiem i warzywami w sezamie, mizeria

III - barszcz ukraiński

IV - klopsiki z soczewicy czerwonej w sosie pomidorowym, makaron żytni, kalafior

trening DOLNYCH PARTII, 20 minut zumby

V - fritata z 2 jajek, kalafiora i ziemniaków
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_20140602_124413.jpg (140,1 KB, 35 załadowań)

Edytowane przez agaczini
Czas edycji: 2014-06-02 o 12:57
agaczini jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-02, 11:02   #1692
Abigal
Raczkowanie

GG do Abigal

Cytat:
Napisane przez agaczini Pokaż wiadomość

ze zmian - zwiększam ilość treningów, będę teraz ćwiczyć 4 razyw tygodniu, 2 razy dół i 2 razy górę ciała od razu po treningu zumba jako aeroby, pozostałe dni bez aktywności fizycznej ( z założenia, w praktyce może bedą delikatne odstępstwa Ambitnie a nie lepiej Zumbę robić w pozostałe dni i 1 dzień rest? np. 4razy siłowy, 2 razy zumba i raz rest? Ja tylko pytam, (bardziej nawet z ciekawości) bo przy Twoim "stażu" i doświadczeniu treningowym to czuję się bardzo niepewnie

dzisiejszy jadłospis R

I - placuszki owsiane z 40 g płatków owsianych i jajka, pierś kurczaka wędzona, ser żółty, sos pomidorowy

II - 2 krokiety z mięsem, surówka (jeszcze nie wiem jaka)

III - jabłko

IV - klopsiki z soczewicy czerwonej w sosie pomidorowym, makaron żytni, kalafior

V - klopsiki z soczewicy czerwonej w sosie pomidorowym, makaron żytni, kalafior ALBO fritara z 2 jajek, kalafiora i ziemniaków - zależy czy będę mocno styrana i ile klopsików mi wyjdzie tutaj zjadłabym fritattę, jeżeli nie jesteś wege, to unikała bym strąków w około treningowych (są ciężej przyswajalne (mają więcej błonnika i substancji antyodżywczych) niż jajka/ryby )
j.w.
Abigal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-02, 11:31   #1693
agaczini
Zadomowienie

heej wiesz co masz rację...może rzeczywiście byłoby lepiej robić zumbę w dni bez treningów,bo powoli odchodzi się od aerobów po treningu. tylko nie wiem czy zmotywowałabym się do wychodzenia na siłownię 6 razy w tygodniu - to bardziej taka kwestia często bywa że tż pracuje na popołudnie a ja na rano i nie widzimy się cały dzień więc ta zumba w dzień treningu to typowo kwestia wygody teoretycznie mogłabym tańczyć tę zumbę 2 dni w tygodniu w domu, ale strasznie lubię moje zumbowe dziewczyny z zajęć myślisz że lepsze spalanie tłuszczu by było jakbym robiła zumbę w dni bt?

a na kolację zjem fritatę, dzięki za radę o strąkach też cenna uwaga- zapamiętam sobie, chociaż powinnam się domyśleć bo fakt-są dość ciężkostrawne a wege nie jestem hihi

Edytowane przez agaczini
Czas edycji: 2014-06-02 o 11:32
agaczini jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-02, 13:04   #1694
201803300917
Konto usunięte

wrzucam wczorajszy i planowany dzisiejszy bardzo będę wdzięczna za ocenę
R/U
wczoraj:
I jajecznica z 2 jajek, z pomidorem i wędliną, smażona na maśle klarowanym. + mała kromka razowego chleba
II banan, szklanka kefiru ( tylko 1,5 godziny przerwy między 2 śniadaniem a obiadem)
III makaron orkiszowy z sosem pomidorowym, cebula, pieczarkami, wędliną i odrobiną żołtego sera, na deser gruszka
IV pieczona pierś z indyka z rodzynkami, 3 młode ziemniaki, sałata z pomidorami i sosem winegret
i potem zgrzeszyłam czekoladkami, otrzymanymi do rodziców z okazji dnia dziecka
dziś:
I owsianka na mleku z bananem i migdałami
godzina fitnessu ( głównie cardio, elementy siłowego)
II 2 kanapki z grahamki z sardynką i pomidorem, 3 rzodkiewki
III na obiad powtórka z wczorajszej kolacji: pieczona pierś z indyka z rodzynkami, 3 młode ziemniaki, trochę surowej kalarepki
IV twaróg wiejski lekki z pomidorem, cebulą i oliwa z oliwek

Edytowane przez 201803300917
Czas edycji: 2014-06-02 o 13:05
Stary 2014-06-02, 14:53   #1695
Abigal
Raczkowanie

GG do Abigal

Cytat:
heej wiesz co masz rację...może rzeczywiście byłoby lepiej robić zumbę w dni bez treningów,bo powoli odchodzi się od aerobów po treningu. tylko nie wiem czy zmotywowałabym się do wychodzenia na siłownię 6 razy w tygodniu - to bardziej taka kwestia często bywa że tż pracuje na popołudnie a ja na rano i nie widzimy się cały dzień więc ta zumba w dzień treningu to typowo kwestia wygody teoretycznie mogłabym tańczyć tę zumbę 2 dni w tygodniu w domu, ale strasznie lubię moje zumbowe dziewczyny z zajęć myślisz że lepsze spalanie tłuszczu by było jakbym robiła zumbę w dni bt?
powiem szczerze, że na temat lepszego spalania tłuszczu to nie bardzo się orientuję co i jak, bo jakby to powiedzieć nie leżało to do tej pory w moich zainteresowaniach Natomiast bardziej bym się zastanawiała, czy aeroby po treningu nie spalą mięśni (w sensie nie zajdzie katabolizm mięśniowy), bo właśnie takie opinie spotkałam, że po treningu aeroby max 20min, jednak jak chciałabyś taką 100% fachową poradę to może napisz priv do Rabby, ona ma ogromną wiedzę
Cytat:
a na kolację zjem fritatę, dzięki za radę o strąkach też cenna uwaga- zapamiętam sobie, chociaż powinnam się domyśleć bo fakt-są dość ciężkostrawne a wege nie jestem hihi
j.w.

---------- Dopisano o 14:53 ---------- Poprzedni post napisano o 14:49 ----------

Cytat:
Napisane przez maconha89 Pokaż wiadomość
wrzucam wczorajszy i planowany dzisiejszy bardzo będę wdzięczna za ocenę
R/U
wczoraj:
I jajecznica z 2 jajek, z pomidorem i wędliną, smażona na maśle klarowanym. + mała kromka razowego chlebaspokojnie mogły być i 2 kromki, chleb na zakwasie rozumiem ?
II banan, szklanka kefiru ( tylko 1,5 godziny przerwy między 2 śniadaniem a obiadem)jako przekąska ok, chociaż ja bym wszamała orzechy zamiast kefiru...
III makaron orkiszowy z sosem pomidorowym, cebula, pieczarkami, wędliną i odrobiną żołtego sera, na deser gruszkatrochę kiepskie źródło białka ta szynka, nie lepiej zrobić sos z mięsem mielonym?
IV pieczona pierś z indyka z rodzynkami, 3 młode ziemniaki, sałata z pomidorami i sosem winegretok
i potem zgrzeszyłam czekoladkami, otrzymanymi do rodziców z okazji dnia dziecka
dziś:
I owsianka na mleku z bananem i migdałamiplus białko może być jajko wkręcone do owsianki/dojedzone na miękko, ewentualnie twaróg/odżywka
godzina fitnessu ( głównie cardio, elementy siłowego)
II 2 kanapki z grahamki z sardynką i pomidorem, 3 rzodkiewkiale, że jedna sardynka?
III na obiad powtórka z wczorajszej kolacji: pieczona pierś z indyka z rodzynkami, 3 młode ziemniaki, trochę surowej kalarepkisurówki nie musi być trochę
IV twaróg wiejski lekki z pomidorem, cebulą i oliwa z oliwekbule nie lekki, lepiej twaróg półtłusty zwykły rozgnieciony z jogurtem a nawet odrobiną śmietany
j.w.
Abigal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-02, 14:54   #1696
fusiacola
Wtajemniczenie

U:

1) płatki owsiane zalane koktajlem z banana, truskawek, twarogu, cynamonu i mleka + kawa, garść orzechów włoskich

2) rogalik pełnoziarnisty z pikantną pastą z pieczonej papryki, tuńczyka, szczypiorku, pestek dyni i płatków chilli z ogórkiem kiszonym + sok marchwiowy

3) kasza pęczak, pieczeń wieprzowa z sosem z borowików, buraczki z chrzanem na ciepło

4) zupa koperkowo - jarzynowa (ziemniaki, kalafior, marchew, brukselka, czosnek) z sercami drobiowymi

5) mix sałat z pomidorkami koktajlowymi, czerwoną cebulką, gotowanym jajkiem, kiełkami lucerny, selerem naciowym, ogórkiem i oliwą+ zapiekanka: bagietka pełnoziarnista ze słonecznikiem zapieczona z brie, suszonymi pomidorami i bazyliowym pesto

Stary 2014-06-02, 15:02   #1697
201803300917
Konto usunięte

Cytat:
[INDENT]j.w.

---------- Dopisano o 14:53 ---------- Poprzedni post napisano o 14:49 ----------

j.w.
tej sardynki władowałam całą puszkę na te obie kromki, fakt trochę niegramatycznie napisałam
parę razy już czytałam tu o dodawaniu jajka do owsianki i przyznam, że trochę sobie tego nie wyobrażam. do gotujących się na mleku płatków wbijam surowe jajo i mieszam? nie psuje to jakoś smaku? bo wizja wydaje mi się troszkę fuu ale widzę, że sporo osób tak je
serek lekki już dziś pewnie zjem bo taki jest w lodówce ale na przyszłość co z nim nie tak? ogólnie wiem, że często produkty light to syf ale sprawdziłam skład ( piątnica) i nic tam dodatkowego nie ma, białka ma chyba nawet ciut więcej niż półtłusty.
dzięki za rady

Edytowane przez 201803300917
Czas edycji: 2014-06-02 o 15:03
Stary 2014-06-02, 15:03   #1698
agaczini
Zadomowienie

Cytat:
[INDENT]j.w.

j.w.

może rzeczywiście do niej napisze ale zazwyczja wygląda to tak że są 2 godziny zumby pod rząd, ja idę na jakieś 20 minut żeby się rozgrzac, później jest faktyczny trening siłowy, no i wracam na zumbę na jakieś 30 minut max. teoretycznie mogłabym brać po treningu bcaa żeby nie palić mięśni ale nie chce mi się bawić w te specyfiki chciałabym w pełni naturalnie. może zrezygnuję z zumby po 2 z 4 treningów i będę chodzić na aeroby po siłowym tylko właśnie po 2 z 4 treningó. czyli 2x siłka + aeroby, 2 x sama siłka bez aerobów
Stary 2014-06-02, 15:53   #1699
marteczkowo
Raczkowanie

Po przerwie witam i o zdrowie pytam

Cytat:
tej sardynki władowałam całą puszkę na te obie kromki, fakt trochę niegramatycznie napisałam
parę razy już czytałam tu o dodawaniu jajka do owsianki i przyznam, że trochę sobie tego nie wyobrażam. do gotujących się na mleku płatków wbijam surowe jajo i mieszam? nie psuje to jakoś smaku? bo wizja wydaje mi się troszkę fuu ale widzę, że sporo osób tak je
serek lekki już dziś pewnie zjem bo taki jest w lodówce ale na przyszłość co z nim nie tak? ogólnie wiem, że często produkty light to syf ale sprawdziłam skład ( piątnica) i nic tam dodatkowego nie ma, białka ma chyba nawet ciut więcej niż półtłusty.
dzięki za rady
mnie też przerażała wizja jajcznicy owsiankowej, a teraz jem codziennie owsiankę czy jaglankę z wkręconym jajkiem roztrzepuję jajko widelcem, wlewam do gotującej owsianki mieszając w dalszym ciągu widelcem, żeby nie było glutków. Jest spoko, a wierz mi, że ja mam straszne uprzedzenia jeśli chodzi o konsystencje różnych potraw np. do wieśniaka całe życie nie mogłam się przekonać, jak pokochałam okazało się, że nie mogę

Dzisiejsze R do oceny po grzesznym urodzinowym weekendzie i mało twórczym, aczkolwiek dietetycznym poprzednim tygodniu

I Owsianka z bakaliami, orzechami, pestkami, siemieniem, cynamonem + wkręcone jajko
II Potrawka chilli z: czerwoną fasolą, kawałkiem kurczaka, selerem naciowym, papryką, cukinią, cebulą i czosnkiem uduszone z pomidorami chilli i kuminem + kasza jaglana z dodatkiem oliwy z oliwek
III 2 małe kromki żytniego, kawałek wędzonej piersi kurczaka, ogórka zielonego, cukinii, papryki
IV z powodu chwilowego przeciągu w lodówce to co w II
trening - w zależności od zapasu sił - cardio lub interwały
V coś zakupić muszę, mam chęć na makrelę, wtedy dodam kromkę pieczywa plus warzywa. Druga opcja - omlet owsiany z warzywami.

Edytowane przez marteczkowo
Czas edycji: 2014-06-02 o 15:57
marteczkowo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-02, 15:59   #1700
201803300917
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez marteczkowo Pokaż wiadomość
Po przerwie witam i o zdrowie pytam

mnie też przerażała wizja jajcznicy owsiankowej, a teraz jem codziennie owsiankę czy jaglankę z wkręconym jajkiem roztrzepuję jajko widelcem, wlewam do gotującej owsianki mieszając w dalszym ciągu widelcem, żeby nie było glutków. Jest spoko, a wierz mi, że ja mam straszne uprzedzenia jeśli chodzi o konsystencje różnych potraw np. do wieśniaka całe życie nie mogłam się przekonać, jak pokochałam okazało się, że nie mogę

i.
to chyba się odważę skoro to takie zdrowe. swoją droga wieśniaka też nienawidzę. Te serowe glutki w wodzie brr ale tu akurat nie czuję potrzeby się przekonywać, twaróg zawiera chyba z grubsza to samo
Stary 2014-06-02, 16:01   #1701
marteczkowo
Raczkowanie

Cytat:
to chyba się odważę skoro to takie zdrowe. swoją droga wieśniaka też nienawidzę. Te serowe glutki w wodzie brr ale tu akurat nie czuję potrzeby się przekonywać, twaróg zawiera chyba z grubsza to samo
jest nawet zdrowszy
Stary 2014-06-02, 16:12   #1702
agaczini
Zadomowienie

Cytat:
jest nawet zdrowszy

próbowałam też po małych obawach owsianki z wkręconym jajkiem i była smaczna, kremowa, zwłaszcza z masłem orzechowym mi smakowała ale jako że nie przepadam za posiłkami na słodko, robię to samo tylko w innej formie - placuszki owsiane, czyli namaczam płatki we wrzątku, dorzucam potem jajko i smażę placuszki, na to kładę co mi się podoba, możeb yć na słodko, z suszoną żurawiną, może być a'la kanapka z kurczakiem i serem żółtym, hulaj dusza no i chodzi o to że w jajku jest białko, temu warto je dodac do śniadania w formie owsianki
Stary 2014-06-02, 16:26   #1703
Ervisha
Zakorzenienie

Cytat:

ze zmian - zwiększam ilość treningów, będę teraz ćwiczyć 4 razyw tygodniu, 2 razy dół i 2 razy górę ciała od razu po treningu zumba jako aeroby, pozostałe dni bez aktywności fizycznej ( z założenia, w praktyce może bedą delikatne odstępstwa

dzisiejszy jadłospis R

II - 2 naleśniki - jeden z łososiem i warzywami, drugi z kurczakiem i warzywami w sezamie, mizeria

III - barszcz ukraiński

V - fritata z 2 jajek, kalafiora i ziemniaków
Te naleśniki to zamówiłaś sobie do pracy? (coś kiedyś wspominałaś)

Stary 2014-06-02, 16:29   #1704
201803300917
Konto usunięte

ja za to najbardziej lubię placuszki owsiane z tartego jabłka ( + jajko). podane z jogurtem greckim i miodem. pyszota

Edytowane przez Ervisha
Czas edycji: 2014-06-02 o 16:41
Stary 2014-06-02, 16:29   #1705
Ervisha
Zakorzenienie

Cytat:
ja za to bardziej lubię placuszki owsiane z tartego jabłka ( + jajko). podane z jogurtem greckim i miodem. pyszota
Tez je lubię proste a smaczne

Edytowane przez Ervisha
Czas edycji: 2014-06-02 o 16:32
Stary 2014-06-02, 16:31   #1706
maadziulek91
Zadomowienie

Redukcja na jutro, oceńcie proszę

śniadanie 7.00 - owsianka na wodzie z siemieniem lnianym, truskawkami i serkiem homogenizowanym naturalnym

II śniadanie 10.00 - jajecznica z 3 jaj na cebulce, do tego szczypiorek pomior i kromka chleba żytniego

obiad 15.00 filet z kurczaka smażony na teflonie, ziemniaczki młode z koperkiem, sałatka z pomidora, ogórka, szczypiorku i fety

trening shred + 15 min cardio

podwieczorek po ćwiczeniach - tuńczyk z jajkiem na twardo

kolacja 20.00 makrela wędzona

Odkąd zaczęłam ćwiczyć siłowo (shreda robię z 3 kg obciążeniem) mam straszne zaparcia wieczorami brzuch mnie boli i czuje się jakbym się napchała przez cały dzień z 50000 kalori
Stary 2014-06-02, 16:33   #1707
agaczini
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Ervisha Pokaż wiadomość
Te naleśniki to zamówiłaś sobie do pracy? (coś kiedyś wspominałaś)

po te akurat się pofatygowałam do baru z pysznym domowym jedzeniem przy okazji doładowywania karty miejskiej
Stary 2014-06-02, 16:43   #1708
marteczkowo
Raczkowanie

Cytat:
po te akurat się pofatygowałam do baru z pysznym domowym jedzeniem przy okazji doładowywania karty miejskiej
mój szwagier kiedyś coś wspominał o takim barze w okolicach rynku w Białymstoku - nie wiem jaka ulica wiem że przy bramie po schodkach
Stary 2014-06-02, 17:58   #1709
201607040946
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez maadziulek91 Pokaż wiadomość
Redukcja na jutro, oceńcie proszę

śniadanie 7.00 - owsianka na wodzie z siemieniem lnianym, truskawkami i serkiem homogenizowanym naturalnym

II śniadanie 10.00 - jajecznica z 3 jaj na cebulce, do tego szczypiorek pomior i kromka chleba żytniego

obiad 15.00 filet z kurczaka smażony na teflonie, ziemniaczki młode z koperkiem, sałatka z pomidora, ogórka, szczypiorku i fety

trening shred + 15 min cardio

podwieczorek po ćwiczeniach - tuńczyk z jajkiem na twardo

kolacja 20.00 makrela wędzona

Odkąd zaczęłam ćwiczyć siłowo (shreda robię z 3 kg obciążeniem) mam straszne zaparcia wieczorami brzuch mnie boli i czuje się jakbym się napchała przez cały dzień z 50000 kalori
Cholera, jak dla mnie wszystko ładnie, jadłabym tak lubię, konkretne 'czyste' jedzenie skąd te zaparcia, to nie wiem, długo już ćwiczysz? Jeśli jesz siemię, musisz pić dużo wody, wiesz? Może dodaj więcej czystego tłuszczu? Mnie pomogło. Choć nie wiem, gdzie dałoby się u ciebie go wepchnąć jak dla mnie idealne proporcje BTW i warzyw.

Lubię to
201607040946 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-02, 18:36   #1710
agaczini
Zadomowienie

Cytat:
mój szwagier kiedyś coś wspominał o takim barze w okolicach rynku w Białymstoku - nie wiem jaka ulica wiem że przy bramie po schodkach

hahah to właśnie tam, bo pracuję w centrum, kupiłam dzisiejsze naleśniki Bar Podlasiak ))) ale miło ))

ojezu jem te klopsiki...wyszły boskie....do sosu dodałam kuminu i masła orzechowego, kochani to jest to ;D

Nowe wątki na forum Dietetyka

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości