W brzuszkach coraz mniej przestrzeni w sierpniu nam się życie zmieni. Sierpień 2014 - Strona 91 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł dla IV części naszego wątku.
Mamuśki sierpniowe 2014 cz. 4 13 26,53%
Koc z biedronki, szary wózek, to wyprawka jest sierpniówek. Sierpień 2014 cz. 4 3 6,12%
Szary wózek, z Biedry kocyk, w sierpniu dzidziuś z nas wyskoczy. Sierpień 2014 cz. 4 3 6,12%
Jeszcze miesiąc albo dwa, super mamą będę ja! Mamusie sierpniowe cz. IV! 16 32,65%
Brzuch już ciężki, nogi puchną, jeszcze chwila i wybuchnę! Mamy sierpniowe cz. IV! 19 38,78%
Wyprawka już prawie gotowa bo dzidzia będzie sierpniowa! Sierpień 2014 cz. IV! 8 16,33%
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-06-02, 15:37   #2701
jagusia15
Rozeznanie

Dot.: W brzuszkach coraz mniej przestrzeni w sierpniu nam się życie zmieni. Sierpień

Cytat:
Napisane przez papryczka160 Pokaż wiadomość
Bardzo Ci zazdroszczę że zgaga cie nie męczy.
Ja też przed ciążą miała ale sporadycznie. Teraz od początku 3 trym jest fatalnie. Właśnie cały obiad wylądował w kibelku a w piersiach tak mnie piecze MASAKRA.

Kciuki.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Ojoj biedna! Moze dziecko Ci niefortunnie uciska..mam zgage od czasu do czasu ale na szczescie bez wymiotow..

Cytat:
Napisane przez Mamamarta2010 Pokaż wiadomość
yla

A mi sie duzo bardziej podobaja kropki

Kurcze a ja tyje nadal:/ ostatnio jak nie mam kuchni i jadam w barze mlecznym to jakos nie dosc ze wiecej jem to w dodatku bardziej kalorycznie, wiadfomo ziemniaki polane tluszczem, surowka ze smitetana a nie jogurtem itd
Boje sie wejsc na wage bo kazde 0,5 kg mnie dobija, ale ja nienormalna jestem narazoe 6,5 kg na plusie wiec pewnie jeszcze min 4 przybedzie, w 1 ciazy na koncu tylam ok 2-3 kg na m-c, ale zaczelam dopiero od 20 tyg tyc a teraz wczesniej wiec pewnie bedzie tego wiecej :/

Ja tez chce juz wic gniazdko, robic kacik dla malucha!!!! Zazdroszcze Wam okropnie Nie moge sie juz doczekac, chce juz prasowac ubranka, pakowac torbe, chce poczuc ze obchodzi mnie tylko ciaza i codzienne zycie a nie jakis durny remont i tynki, farby i OBI zamiast dzieciecego!!!

---------- Dopisano o 15:08 ---------- Poprzedni post napisano o 14:55 ----------

Jesli moge cos wtracic to jako mama juz 4-latka bardzo odradzam takie wlochate dywany... nie dosc ze ciezko je odkurzac, okruchy i brud wlazi wszedzie, nie widac od razu jak dziecko cos wyleje czy upacka.
My mu kupilismy najtansza wykladzine obszyta wokol, bo wiem ze za jakies 2 lata znow wymienimy, co chwile musze cos na mokro scierac.
Juz nie wspomne o nauce sikania poza pielucha, wypadki zdarzaja sie wszedzie, wiec co chwile cos... a na takim wlochatym to nawet nie widac, ale to chyba mniej higieniczne...

Jak jeszcze na 100% nie zdecydowalas sie na kolor to rowniez odradzam czarny! W ogole ciemne meble czy dywany to masakra...
Ale jesli juz klamka zapadla to mi sie bardziej podoba ten w kropki
Lece po syna do przedszkola
Łacze sie w bólu z remontem

Odebralam wyniki i chyba jest ok
Glukoza na czczo - 77
Po 2h - 94

Widze ze troche mi spadla hemoglobina (11,8) i hematokryt(34) a w moczu przy ketonach napis- ślad??

Balam sie tej cukrzycy ale jest ok)

jagusia15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-02, 15:38   #2702
kasia_ruda
Zakorzenienie

Dot.: W brzuszkach coraz mniej przestrzeni w sierpniu nam się życie zmieni. Sierpień

Cytat:
Napisane przez zaczarowanadlaniego Pokaż wiadomość
ja wole zeby mala juz pelzala po panelach przynjamniej bede miala pewnosc ze nie jest brudno

wole kocyk podlozyc ale tak jak pisalam wczesniej chce taka wieksza wykladzine pod sciane jeszcze nie wiem jaki kolor bo bedziemy wymieniac kanape bo ona jest jeszcze za czasow ' kawalerskich' Tz i jest troche zniszczona bo skora jest zdarta poza tym zajmuje bardzo duzo miejsca a ja chce taka mniejsza sciany mamy szare wiec nad kolorem jeszcze nie myslalam bo to na 100 % po narodzinach malej bo jednak pieniadze sa na co innego bardziej potrzebne

---------- Dopisano o 15:29 ---------- Poprzedni post napisano o 15:17 ----------

a tak w ogole to moze mi doradzicie co prawda nie do kacika dla maluszka ale zastanawiam sie jak pomalowac kuchnie i nie mam pomyslu bo bialy kolor mi sie nie podoba

a kuchnia wyglada tak :

Zgadzam się z tobą co do paneli. Ja mam w całym domu panele lub terakotę, żadnych dywanów (nienawidzę firan, zasłon, dywanów, dla mnie to siedlisko kurzu, a my z tżtem jesteśmy alergikami), nie planuję zakupu żadnego dywanu, uważam, że na panelach spokojnie Młody może popylać

A co do kuchni to masz super ple do popisu! Kolor mebli jest taki, że wszystko właściwie do niego pasuje. Może taki brudny róż (różowy z szarym wymieszany)? Ja mam taką ścianę w kuchni, chcesz fotkę?

Wysłano z aplikacji mobilnej.
kasia_ruda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-02, 15:40   #2703
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasia_ruda Pokaż wiadomość
Zgadzam się z tobą co do paneli. Ja mam w całym domu panele lub terakotę, żadnych dywanów (nienawidzę firan, zasłon, dywanów, dla mnie to siedlisko kurzu, a my z tżtem jesteśmy alergikami), nie planuję zakupu żadnego dywanu, uważam, że na panelach spokojnie Młody może popylać

A co do kuchni to masz super ple do popisu! Kolor mebli jest taki, że wszystko właściwie do niego pasuje. Może taki brudny róż (różowy z szarym wymieszany)? Ja mam taką ścianę w kuchni, chcesz fotkę?

my tez nie mamy dywanow ani firan nie podoba mi sie w ogole takie cos

pokaz

Nasze szczescie
Olivia Anna 27.07.2014r. 2850g/48cm
zaczarowanadlaniego jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-02, 15:46   #2704
papryczka160
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez jagusia15 Pokaż wiadomość
Ojoj biedna! Moze dziecko Ci niefortunnie uciska..mam zgage od czasu do czasu

Glukoza na czczo - 77
Po 2h - 94

Widze ze troche mi spadla hemoglobina (11,8) i hematokryt(34) a w moczu przy ketonach napis- ślad??

Na pewno mnie uciska pewnie gdzieś na żołądek.

A co do wyników brawo za glukozę.
A żelazo to jeszcze nie jest tak źle.

papryczka160 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-02, 15:47   #2705
kasia_ruda
Zakorzenienie

Cytat:
Ojoj biedna! Moze dziecko Ci niefortunnie uciska..mam zgage od czasu do czasu ale na szczescie bez wymiotow..

Łacze sie w bólu z remontem

Glukoza na czczo - 77
Po 2h - 94

Ja pisałam o ketonach wcześniej, też mi się pojawiają. Mój gin mówi, że to wina za długiej przerwy między kolacją a śniadaniem.

Stary 2014-06-02, 15:51   #2706
M_aria
Rozeznanie

Jeśli chodzi o liczenie ruchów to mój gin kazał mi zastanowić się kiedy dzidzia jest najbardziej aktywna i wtedy zwracać uwagę na ruchy. W moim przypadku aktywna jest po śniadaniu i późno wieczorem (przez co nie mogę spać) i wtedy zwracać uwagę na ruchy jeżeli ich nie będzie i zacznę się niepokoić to mam nie czekać do rana tylko przyjeżdżać na oddział bo oni są po to by mi pomóc
M_aria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-02, 15:58   #2707
kasia_ruda
Zakorzenienie

Cytat:
my tez nie mamy dywanow ani firan nie podoba mi sie w ogole takie cos

pokaz
Zdjęcie ściany i próba pokazania koloru, ale trochę kiepsko widać go, aparat zmienia mocno... to coś takiego kolor około 3015, ale z większą ilością szarego. Myślę, że wam by też super pasował jakiś taki delikatny turkus, może np mocny kolor na jedną ścianę (np 5018), a reszta bardziej stonowana?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 20140602_154237_resized_2.jpg (75,8 KB, 43 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 20140602_154251_resized_2.jpg (49,5 KB, 28 załadowań)
Stary 2014-06-02, 16:22   #2708
Tasia34
Wtajemniczenie

Cytat:
Za to poszlo szybciutko bo oni sie bali ze tam urodze chyba i napytanie promotorki czy ktos ma jakies dodatkowe pytana, wszyscy jak jeden maz-nie nie, dajmy juz pani spokoj

W sumie tak smieszcnie bylo bo bronilam sie w ogole z jakas obca grupa ze studiow dziennych (musialam wczesniej bo potem to juz po porodzie bym mogla wiec mnie wcisneli) i kobieta gratulowala wszytskim razem z minutke a potem z 3 gadala o mnie, ze zyczy powodzenia itd...no fajnie fajnie, stalam tam czerwona jak burak, wygladalam jak 7 nieszczesc z mega brzuchem, spucvhnietymi nogami, jeszcze taki upal byl, uhhhh
Hi hi, ale do końca życia zapamiętasz obronę

Cytat:
moj to wlasnie sie martwi bo go trudno obudzi ze mala bedzie plakac a on bedzie spal
Mojego Synek nie budzi, nie ma bata
Za to mnie nie budzi budzik TŻ, jakieś karetki pod domem, a wystarczy, że Krzyś piśnie, ja już czujna i przytomna Podświadomie tak się robi matce

Cytat:
Napisane przez lilka_vanilka Pokaż wiadomość
oj, i ja się martwię, czy zawsze dziecko usłyszę. Albo będę sama w domu i zaśpię? A budzikiem mogę niepotrzebnie obudzić też dziecko.
Usłyszysz!

Cytat:
Co do spania: w momencie wyjścia robotników opuściłam rolety w sypialni i spałam półtorej godziny, gdyby tata do mnie nie zadzwonił, to pewnie bym wstała jeszcze z godzinę później. Nigdy nie mam dość snu w ciąży. Ale jak was czytam, to wiem, że to moje ostatnie takie dni/ tygodnie, jeszcze kilka i jak was dogonię, to też zaczną mi się te dolegliwości... więc póki co korzystam!
za balkon!
Ja też mogłabym spać i spać, nie mam z tym problemu (za to mój Krzyś ma problem z moim spaniem )

Cytat:
Napisane przez zuken Pokaż wiadomość
Wiesz co ja mam shaggy taki grafitowy i prawie wcale go nie muszę odkurzać bo nie widać nic na nim Poza tym myślę, że w pokoju u malucha jakiś okruchów na dywanie nie będzie chyba...
A no i mi się wydaje, że taki maluch będzie miał wygodnie na takim pluszaku! Na początku i tak będzie na macie leżał a później jak zacznie raczkować to nie tylko po dywanie ale po całym domu
Też mam coś a'la shaggy, ciemnoczerwony, mega wygodny dla Krzysia Na raczkowanie perfekcyjny. Fakt jednak, że dużo zbiera i ciągle jakieś pyłki są

Cytat:
a tak w ogole to moze mi doradzicie co prawda nie do kacika dla maluszka ale zastanawiam sie jak pomalowac kuchnie i nie mam pomyslu bo bialy kolor mi sie nie podoba

a kuchnia wyglada tak :

Masz piękną kuchnię..!
A kolor może coś z żółcią?

Cytat:
Napisane przez M_aria Pokaż wiadomość
On wie że ja bardzo dużo chodzę po kilka kilometrów dziennie bo jak mi się za dużo przytyło to byłam bardzo zdziwiona i tłumaczyłam że to niemożliwe
Mówił że teraz mam chodzić ale "nie trzaskać już takich kilometrów" tylko po objadku sobie poleżeć bo szyjka jest ok ale dziecko ułożone było główką do dołu i lepiej dmuchać na zimne
Ale to chyba normalne, że na tym etapie dzieci są już główką w dół..?

Cytat:

Glukoza na czczo - 77
Po 2h - 94

Glukozę masz super!
Hemoglobina też ok, w ciąży zawsze spada
Ania
http://suwaczki.maluchy.pl/li-73227.png
Tasia34 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-02, 16:25   #2709
jagusia15
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez papryczka160 Pokaż wiadomość
Na pewno mnie uciska pewnie gdzieś na żołądek.

A co do wyników brawo za glukozę.
A żelazo to jeszcze nie jest tak źle.

Dzieki
No te zelazo to alarm ze trzeba znowu jesc wiecej pietruszki

Cytat:
Ja pisałam o ketonach wcześniej, też mi się pojawiają. Mój gin mówi, że to wina za długiej przerwy między kolacją a śniadaniem.

Wlasnie cos mi świtalo i dlatego napisalam ze chyba nie jest zle a rzeczywiscie po kolacji jak zasne to potrafie spac 12h

Stary 2014-06-02, 16:26   #2710
M_aria
Rozeznanie

W większości przypadków tak bo dziecko przygotowuje się do porodu a ja mam się oszczędzać by wcześnie nie urodzić
M_aria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-02, 16:26   #2711
kasia_ruda
Zakorzenienie

Cytat:
Dzieki
No te zelazo to alarm ze trzeba znowu jesc wiecej pietruszki

Wlasnie cos mi świtalo i dlatego napisalam ze chyba nie jest zle a rzeczywiscie po kolacji jak zasne to potrafie spac 12h

Ja tak samo, kolacja max o 21, śniadanie najwcześniej o 9.30, więc czasem nawet więcej niż 12 godzin. Podobno organizm przestawia się na jakieś inne trawienie. Lekarz kazał mi coś zjadać raz w nocy jak wstaję do łazienki, ja najczęściej biorę banana.

Stary 2014-06-02, 16:30   #2712
h4linka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez zuken Pokaż wiadomość
Wiesz co ja mam shaggy taki grafitowy i prawie wcale go nie muszę odkurzać bo nie widać nic na nim Poza tym myślę, że w pokoju u malucha jakiś okruchów na dywanie nie będzie chyba...
A no i mi się wydaje, że taki maluch będzie miał wygodnie na takim pluszaku! Na początku i tak będzie na macie leżał a później jak zacznie raczkować to nie tylko po dywanie ale po całym domu
Ja pozbyłam się z domu wszystkich dywanów, bo przy dwóch kotach przy odkurzaniu mogłam sobie spokojnie ulepić jeszcze dwa, tyle kudłów. Młody będzie kładziony na grubym kocu, a raczkować będzie po panelach.

Cytat:
Ja bym poszła albo w coś szarego, albo biały/kremowy z na przykład jednym pasem albo elementem koloru, może czerwony albo limetka. Może jakiś duży obraz albo fototapeta? Widzę, że masz kawał ściany do zagospodarowania. http://magicandstyle.com/galerie/k/k...uchni_2675.jpg

Kasia_ruda piękne te ptaki!!!
h4linka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-02, 16:44   #2713
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Dzięki dziewczyny na pewno coś wybiorę

Nasze szczescie
Stary 2014-06-02, 16:46   #2714
kasia_ruda
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez h4linka Pokaż wiadomość
Ja pozbyłam się z domu wszystkich dywanów, bo przy dwóch kotach przy odkurzaniu mogłam sobie spokojnie ulepić jeszcze dwa, tyle kudłów. Młody będzie kładziony na grubym kocu, a raczkować będzie po panelach.

Ja bym poszła albo w coś szarego, albo biały/kremowy z na przykład jednym pasem albo elementem koloru, może czerwony albo limetka. Może jakiś duży obraz albo fototapeta? Widzę, że masz kawał ściany do zagospodarowania. http://magicandstyle.com/galerie/k/k...uchni_2675.jpg

Kasia_ruda piękne te ptaki!!!
A dziękuję to było nasze jedyne starcie przy remoncie, mój mąż ich nie chciał, na szczęście po naklejeniu mu się spodobały bardzo.

Stary 2014-06-02, 16:48   #2715
papryczka160
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja tak samo, kolacja max o 21, śniadanie najwcześniej o 9.30, więc czasem nawet więcej niż 12 godzin. Podobno organizm przestawia się na jakieś inne trawienie. Lekarz kazał mi coś zjadać raz w nocy jak wstaję do łazienki, ja najczęściej biorę banana.

Jak ja bym miała zjeść coś w nocy to bym już chyba do rana nie spala. A

papryczka160 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-02, 17:02   #2716
Mamamarta2010
Raczkowanie

Cytat:
ja wole zeby mala juz pelzala po panelach przynjamniej bede miala pewnosc ze nie jest brudno

wole kocyk podlozyc ale tak jak pisalam wczesniej chce taka wieksza wykladzine pod sciane jeszcze nie wiem jaki kolor bo bedziemy wymieniac kanape bo ona jest jeszcze za czasow ' kawalerskich' Tz i jest troche zniszczona bo skora jest zdarta poza tym zajmuje bardzo duzo miejsca a ja chce taka mniejsza sciany mamy szare wiec nad kolorem jeszcze nie myslalam bo to na 100 % po narodzinach malej bo jednak pieniadze sa na co innego bardziej potrzebne

---------- Dopisano o 15:29 ---------- Poprzedni post napisano o 15:17 ----------

a kuchnia wyglada tak :

hmm nie moge sobie powiekszyc, czy to sa meble biale czy takie ecru?
Ja lubie kolor zielony, do kuchni pasuje idealnie i dodatki latwo dobrac.

Kasia pokazala fajne kolory, tylko ten rozowawy to fajnie jesli te meble sa chyba prawie biale, jesli sa ciemniejsze to poszlabym predzej w ten turkus ale o wiele jasniejszy, no chyba ze jedna sciana bedzie mocniejsza a druga delikatna.

My robimy nasza kuchnie standardowo , czyli biale meble, drewniane blaty i plytki drewnopodobne... w sumie to wybierajac plytki okazalo sie ze nasza kuchnia bedzie wygladac mniej wiecej tak:

http://www.e-plytki.eu/public/assets...uchnia-111.png

Mam nadzieje ze bedzie wygladala nieco cieplej z drewniana podloga i tez zastanawiam sie nad sciana, chyba pojde w szary ale mysle tez wlasnie nad zielenia (pasujaca do dekoru)..

Mamamarta2010 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-02, 17:05   #2717
kasia_ruda
Zakorzenienie

Ja mam w salonie i przedpokoju szare ściany, jak o tym mówiłam mamie, to była przerażona, mówiła, że będzie u nas jak w więzieniu, ale jam zobaczyła to się zachwyciła i sama takie kolory chce. Ja mam w kuchni białe meble i biały gres na podłodze, więc u nas ta ściana jest dobrym akcentem kolorystycznym.

Stary 2014-06-02, 17:14   #2718
lilka_vanilka
Zakorzenienie

Cytat:

a kuchnia wyglada tak :
Super kuchnia! I to okno ja bym zaszalała z turkusem i kawą z mlekiem. Róż szary albo pudrowy też będzie pasował. Najlepiej sobie w programie posprawdzać, albo w Simsach

Mnie nawet TŻ zainstalował simsy na początku ciąży jeszcze ich nie tknęłam, bo aż tak się nie nudzę Może jak skończę z wyprawką to trochę potrenuję

Halinka łączę się w bólu z powodu zbierania kotów U mnie też bez dywanów. Odkurzacza nawet nie używam, tylko miotły Szkoda mi worków na te kudły

Kasia a łatwo się naklejało te ptaszki? Bo te lepsze naklejki chyba trzeba jakoś wycinać i jakby odcisnąć? Chciałam kupić podobne, ale boję się, że popsuję.

Mamamarta - dzięki za opinię! i na Ciebie też przyjdzie czas z urządzaniem.
lilka_vanilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-02, 17:17   #2719
kasia_ruda
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lilka_vanilka Pokaż wiadomość
Super kuchnia! I to okno ja bym zaszalała z turkusem i kawą z mlekiem. Róż szary albo pudrowy też będzie pasował. Najlepiej sobie w programie posprawdzać, albo w Simsach

Mnie nawet TŻ zainstalował simsy na początku ciąży jeszcze ich nie tknęłam, bo aż tak się nie nudzę Może jak skończę z wyprawką to trochę potrenuję

Halinka łączę się w bólu z powodu zbierania kotów U mnie też bez dywanów. Odkurzacza nawet nie używam, tylko miotły Szkoda mi worków na te kudły

Kasia a łatwo się naklejało te ptaszki? Bo te lepsze naklejki chyba trzeba jakoś wycinać i jakby odcisnąć? Chciałam kupić podobne, ale boję się, że popsuję.

Mamamarta - dzięki za opinię! i na Ciebie też przyjdzie czas z urządzaniem.
Wiesz co, nam to naklejali kolesie z ekipy naszej i powiem szczerze, że trochę wyklinali i pół wieczora to robili ale ładnie położyli. To było w takich rolkach sprzedawane, trzeba było odkleić, przenieść na ścianę i wyrównać. Nawet nie widziałam, jak to kładli, po prostu któregoś dnia, jak przyszłam, to wisiały. Mam jeszcze podobne na szarej ścianie w przedpokoju, jedną klatkę na wprost wejścia

Stary 2014-06-02, 17:30   #2720
jagusia15
Rozeznanie

Cytat:

Bede sie bala ze sie rozbudze i co ja wtedy bede robic?

Cytat:
hmm nie moge sobie powiekszyc, czy to sa meble biale czy takie ecru?
Ja lubie kolor zielony, do kuchni pasuje idealnie i dodatki latwo dobrac.

Kasia pokazala fajne kolory, tylko ten rozowawy to fajnie jesli te meble sa chyba prawie biale, jesli sa ciemniejsze to poszlabym predzej w ten turkus ale o wiele jasniejszy, no chyba ze jedna sciana bedzie mocniejsza a druga delikatna.

My robimy nasza kuchnie standardowo , czyli biale meble, drewniane blaty i plytki drewnopodobne... w sumie to wybierajac plytki okazalo sie ze nasza kuchnia bedzie wygladac mniej wiecej tak:

http://www.e-plkuchnie/public/assets...uchnia-111.png

Mam nadzieje ze bedzie wygladala nieco cieplej z drewniana podloga i tez zastanawiam sie nad sciana, chyba pojde w szary ale mysle tez wlasnie nad zielenia (pasujaca do dekoru)..
Bardzo ladna
my mamy ekstrawagancka kuchnie czerwone szafki w polysku, czarny blat i biale sciany:d

Stary 2014-06-02, 17:32   #2721
anetag80
Raczkowanie

Ja juz po wizycie.
Widzielismy nasze cudoglowka w dole,po miarach jest az o 2tygodnie za duzapewnie po tatusiuwaga 1300.
Mam sie oszczedzac bo szyjka sie skraca,i mialam akurat kurcze twardy brzusio.Wizyta za 2 tygodnie,no chyba ze cos sie bedzie dzialo to izba przyjec,badz podjechac do niego..A waga dodatkowo 2 kg.Cesarka bedzie ok tydzien przed porodem,i to siusiu co tak latam to zastoje w pecherzu i nerce prawej
anetag80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-02, 17:39   #2722
Mamamarta2010
Raczkowanie

Cytat:
Bede sie bala ze sie rozbudze i co ja wtedy bede robic?

Bardzo ladna
my mamy ekstrawagancka kuchnie czerwone szafki w polysku, czarny blat i biale sciany:d

Wow to odwaznie, ja jestem staromodna, bo nawet jak zaszaleje z paznokciami (czyt pomaluje np na czerwono :P) to po 3 dniach zmywam i french lub bezowy lub mleczne, po prostu nawet jak cos mi sie podoba ale jest mega charakterystyczne to szybko mi sie nudzi
Cytat:
Napisane przez anetag80 Pokaż wiadomość
Ja juz po wizycie.
Widzielismy nasze cudoglowka w dole,po miarach jest az o 2tygodnie za duzapewnie po tatusiuwaga 1300.
Mam sie oszczedzac bo szyjka sie skraca,i mialam akurat kurcze twardy brzusio.Wizyta za 2 tygodnie,no chyba ze cos sie bedzie dzialo to izba przyjec,badz podjechac do niego..A waga dodatkowo 2 kg.Cesarka bedzie ok tydzien przed porodem,i to siusiu co tak latam to zastoje w pecherzu i nerce prawej
za wizyte, a co z tymi nerkami? masz cos z tym robic?

Mamamarta2010 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-02, 17:40   #2723
UmiZumi
Rozeznanie

zaczarowanadlaniego przepiękna kuchnia!

my mamy tylko w jednym pokoju dywan, ale planujemy położyć tam panele w przyszłym roku i się go pozbyć

w pozostałych pokojach, kuchni i przedpokoju mamy panele na podłogach i zero dywanów. W łazience kafelki. Zasłon nie posiadamy, ale w oknach wiszą firanki - irytuje mnie jak ludzie chodzący ulicą wpatrują się w puste okna. Mieszkam w małej dzielnicy miasta i wszyscy od razu by wiedzieli, co, kiedy i jak robimy. Mamy też rolety w oknach.

U mnie dzisiaj przypływ energii. Umyłam 3 drzwi i robiłam porządku w kuchni. Zrobiłam też pranie, które wywiesiłam w ogrodzie, a potem szybko zbierałam do domu, bo zaczęło padać. Odkurzyłam też podłogi. Jutro jeżeli będę dobrze się czuć i energia mnie nie opuści, to umyję pozostałe drzwi (jeszcze 3). Jeszcze mamy trochę porządków do zrobienia, ale dużo w domu robi też TŻ. W międzyczasie odnawia jeszcze łóżeczko. W planach mamy zamiar skończyć gruntowne porządki do końca czerwca. Chcemy też skończyć kompletowanie wyprawki w tym samym czasie. W sobotę jedziemy po wyprawkę do szpitala. Kupić musimy jeszcze materacy i kocyki, plus kosmetyki do mycia Małej. Nie wiem, czy załatwimy to wszystko za jednym razem, ale do końca miesiąca na pewno.

W środę mam wizytę u ginekologa. Ciekawe co mi powie. Mam nadzieję, że okaże się, że wszystko jest w porządku i mogę sobie "normalnie" funkcjonować - tempo zwolniłam już znacznie (jak trzeba będzie, to przystopuje jeszcze mocniej) - wcześniej jak miałam dzień na sprzątanie, to po tym, co zrobiłam dzisiaj, ogarnęłabym jeszcze kilka rzeczy, ale teraz, to trzeba więcej odpoczywać

Denerwują mnie moje zdrętwiałe i obolałe ręce. W nocy wstaję średnio co 1,5-2 godziny - jak nie na siku, to rwą mnie kości. Zastrzyki jakoś sobie robię - mam brzuch w czerwone kropki po wkłuciach, ale nie jest źle. Mam nadzieję, że jak powtórzę badania, to lekarz zadecyduje o odstawieniu leków.
Stary 2014-06-02, 17:44   #2724
Optymistka26
Zadomowienie

Po wizycie. Niby wszystko ok ale lekarz kazal mi dotrzymac min do 31-32tc bo nawet jesli dziecko by sie urodzilo wtedy to juz sobie poradzi samodzielnie.
Pessar lezy dobrze ale szyjka mi sie lekko uchylila od zewnatrz. Mam troche stracha bo czuje sie niezle i chcialabym jakos zaczac zyc a tu pupa. Mama tez nie daje juz rady o mnie dbac bo sama pomocy potrzebuje ech:
O wyjezdzie nie ma mowy ew. po 32tc bo jak mnie wytrzesie po drodze to moge zaczac rodzi, boje sie ryzykowacc. Mozliwe ze do porodu posiedze u mamy.

Myslalam ze za tydzien pojade do Tz

Cytat:
Napisane przez mysia111 Pokaż wiadomość
Ja tyję Ok 1,5 kg na m-c ostatnio. Teraz +7 kg - 29 tydzień ciąży. Najwięcej zawsze po weekendzie.
tez mam +7 w 29tc

Edytowane przez Optymistka26
Czas edycji: 2014-06-02 o 17:46
Optymistka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-02, 17:45   #2725
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anetag80 Pokaż wiadomość
Ja juz po wizycie.

Oszczędzaj się kochana

Dobrze ze z maleństwem wszystko dobrze

Nasze szczescie
Stary 2014-06-02, 17:46   #2726
UmiZumi
Rozeznanie

ps. u nas w kuchni szafki wiszące, to jasny brąz, a dolne szafki są ciemnobrązowe. Do tego jasny blat Pomiędzy szafkami mamy duże beżowe błyszczące kafelki, z ciemnobrązowymi fugami. Stół: jasny blat plus ciemnobrązowe nogi. Krzesła: beżowe oparcie, ciemnobrązowe siedzisko i ciemnobrązowe obramowanie oraz nogi krzeseł. Ciemnobrązowe panele na podłogach. Jasne ściany.
Stary 2014-06-02, 17:51   #2727
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Optymistka26 Pokaż wiadomość
Po wizycie. Niby wszystko ok ale lekarz kazal mi dotrzymac min do 31-32tc bo nawet jesli dziecko by sie urodzilo wtedy to juz sobie poradzi samodzielnie.
Pessar lezy dobrze ale szyjka mi sie lekko uchylila od zewnatrz. Mam troche stracha bo czuje sie niezle i chcialabym jakos zaczac zyc a tu pupa. Mama tez nie daje juz rady o mnie dbac bo sama pomocy potrzebuje ech:
O wyjezdzie nie ma mowy ew. po 32tc bo jak mnie wytrzesie po drodze to moge zaczac rodzi, boje sie ryzykowacc. Mozliwe ze do porodu posiedze u mamy.
To sciskaj nóżki i staraj się wytrwać a może uda
się dłużej

No nic jak trzeba to trzeba musisz się oszczędzać a dopiero zaczniesz żyć po porodzie ( oj wszystkie zaczniemy )
nie ma co ryzykować jakoś wytrzymasz

Nasze szczescie

Edytowane przez zaczarowanadlaniego
Czas edycji: 2014-06-02 o 17:53
Stary 2014-06-02, 18:08   #2728
justa_1978
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez motylek_555 Pokaż wiadomość
U mnie w jednym upalnym tygodniu przybyło 1,5kg, a w nastepnym było 1,7 mniej, bo to byla woda, nogi mialam jak balony, tak wiec z tą wagą to różnie bywa, ogólnie mam jakies 9 kg na + i podobnie jak u Ciebie- poszło mi w uda i d*upsko no i w brzuszek oczywiście

Moze obejdzie sie u Ciebie bez kanałowego, oby Ja od dziecka mam problemy z zębami, mimo, że dbam itd.Wszystkie oprócz 6 mam leczone kanałowo, niektóre kilka razy, bo robiły sie jakies torbiele w dziąsłach i inne dziadostwa, które trzeba było wycinac, szkoda gadac, dużo wycierpiałam przez te zęby stąd u mnie taka trauma . Teraz też mam włożoną trucizne do zeba, ale o dziwo nic mnie nie bolało, ciekawe czy nerwy sie zatruły Wystraszylas mnie tą kolezanką, mam nadzieje, ze moja dentystka wie, co robi i nie zaszkodzi mojemu maleństwu

Zjadłabym też mam teraz zachcianki, wczesniej mnie to omijało

Hmmm...chyba wybrałabym oczka, ale z drugiej strony na tych kropkach nie bedzie widać każdego najmniejszego paproszka, a na oczkach chyba tak, bo znacznie wiecej jest czerni
Mysle, ze najwieksze ryzyko przy zatruwaniu zeba jest na poczatku ciazy, choc ja wolalabym tego uniknac...

Cytat:
Napisane przez Moni 26 Pokaż wiadomość
Butter na pewno dasz radę
Lilka ja myślę że oczka

Wziełam dziewczyny przykład z wiekszosci z was i też dziś kupiłam kocyk w biedronce miętowy w małpki śliczny i mieciutki jest

A i przyszła mi dzis pościel, jest ładniejsza niż na zdjeciu. Ogólnie jestem bardzo zadowolona. Któraś sie pytała, uważam że jest warta zakupu opłaca się za takie pieniądze
a ja nie widzialam w Bieronce kocykow, a ile placilyscie???

Ja w kuchni przy kolorze ecru mebli, mam na scianach kawowe (lekko) plytki, jasnobrazowe (cynamonowe) fugi, a kolor scian, to jasna czekolada- orzech , do tego rude dodatki
justa_1978 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-02, 18:10   #2729
patrycja19894
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez zVenus Pokaż wiadomość
Wiesz co, u mnie też jakoś drastycznie waga nie rośnie w ostatnim czasie...nie stanęła w miejscu ale tak mi tygodniowo przybywa 0,2-0,3kg...to też zależy ile się wieczorem zje. Ja np w niedzielę rano zważyłam się na czczo po siku i miałam o 0,3kg mniej niż w poniedziałek rano (też na czczo i po siku) tyle, że w nocy z sb/nd nic nie jadłam i ganiałam ze znajomymi do 5 rano a w niedzielę już zjadłam normalną kolację gdzieś koło 21...więc taka różnica mi na przykład wyszła, przez samą kolację jak się domyślam.
a tak w ogóle to mam nadal 9+ 30tc i mam nadzieję, że więcej jak 14-15 nie nazbieram. Przy moim wzroście (170) było by to wymarzone. W szpitalu "zostawia się" jakieś 8-10kg więc nie zostałoby za dużo do zrzucenia. Oj mam taką nadzieję, że więcej nie będzie.
Koleżanka też mi mówiła, że najwięcej to miała przyrostu wagi m. 20-30tc potem to raz 2 kilo w ta raz w tą. i w sumie jak przeliczyła to jej przybyło m. 30-40tc jakieś 2kg
także jest szansa dziewczyny
Ja mam nadzieje, ze w III trymestrze przytyje max 4kg. A w szpitalu zrzuce 10kg

Cytat:
Napisane przez justa_1978 Pokaż wiadomość
Hahaha brawo dla meza, za wyobraznie Ciezki bedzie powrot na ziemie, po tych marzeniach
Tez wspomne jego slowa jak tylko zacznie narzekac
Stary 2014-06-02, 18:10   #2730
daisy dot
Rozeznanie

Czesc,
Ale mi narobiłyście ochoty na ruskie!
Justa - a rennie Ci nie pomaga na zgage? mi migdały cale nie pomagają...

Tasia - wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia

Widziałam, że dodajecie info o wózkach: ja mam TAKO Acoustic, dobry na wertepy, duże pompowane koła, duża gondola i spacerówka, do tego nosidełko. Dla mnie karoca :p

Mi też lekarz nic nie mówił o liczeniu ruchów, tylko pyta czy czuje, a ja czuję często

Maria - prawie 2 kilo! niesamowite!!!!

Lilka - jak dla mnie oczka, bo te kropki to straszą trochę...

zaczarowana - bardzo ładna kuchnia, możesz pójść w odważniejsze kolory i połączyć szary z koralowym

Jagusia - musi Wasza kuchnia robić wrażenie - me like it!

Ja też nie jestem za włochatymi dywanami przy dzieciach, kurz sie zbiera, roztocza chowają, nie nie dla mnie to fuj fuj...

Ide robić fotki i Wam wstawię co kupiliśmy i co wygraliśmy w sobotę
daisy dot jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości