|
|
#1141 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XVII)
|
|
|
|
#1142 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nasza na wszystko "muuuuu". My też kupiliśmy małej basen, ten dino center z intexa, nadmuchalismy w domu i był szał Szaleli wszyscy ![]() Poza tym prezenty na DD: poduszka z Myszką Minnie (szał u nas na to) i książeczka (zawsze fajny prezent). Wiecie co ja się nie czuję urażona, mówię mało-tzn nie trajkotam ciągle do małej ale mi się wydaję, że należy się zachowywać tak, jak zwykle do dziecka, ono i tak się nauczy mówić i tak. Zależy od temperamentu człowieka. Ja i mój tata jesteśmy raczej wycofani i tak po prostu jest A mówiłam tak jak inne dzieci. A z tym szpitalem Marsi to jakbym o sobie słyszała Ja nie umiałam słowa do małej powiedzieć ale to jest też chyba kwestia tego, że to było moje pierwsze dziecko, teraz byłoby inaczej
|
|
|
|
|
#1143 |
|
Zakorzenienie
|
Mój mąż ostatnio mnie pochwalił że dzięki mnie Oskar jest taki mądry i tak dużo już potrafi wyrazić. Pochwalił mnie za to że tak dużo mu opowiadam,pokazuje,tłumac ze,czytam- powiem Wam że fajnie że ktoś docenia,mimo że to przecież jest naturalne.
Ale dziś zimnica na dworze Debrah-ja też gaduła,czasem jak się uaktywnie to aż głupio
|
#1144 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja wzorem cnót w wychowywaniu nie jestem, o czym dobrze wiecie, ale rozwaliło mnie baaardzo, jak szwagierka w sobotę swojej córce (1,8 roku) najpierw za coś przylała w tyłek, a potem powiedziała "mama cię już nie kocha" [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;46711267]Dziewczyny, co ja przezylam wieczorem normalnie DOrkę kladlam spać na jej lóżku, a o 22:30 szlam na nasze spać, podchodzę, i coś tam leży... dobrze, że nie wrzasnęłam! dziecko przeszlo do naszego pokoju, położylo się na lóżku i spalo nie wiem wcale o której godzinie. No to juz zostawiłam i spalam z nia.[/QUOTE]Cytat:
I też męczę szczególnie o te słowa, które umiała, a zapomniała ![]() Też się mogę podpisac Ogólnie jestem baaaardzo nieśmiała, ale w swoim gronie ciajtam jak naparzona; w sumie mi się czasem i wśród obcych włączy, bo chcę ta nieśmiałość "zagadać".Cytat:
Nam do szczekania przez psa doszło: jak robi kura? A młoda z pięknym francuskim akcentem "Khhhhoooo" |
|||
|
|
|
#1145 |
|
Zakorzenienie
|
heeeej
nadrobiłam 4 dni (po kryjomu w pracy ), wiem co u Was, ale nie wyrabiam
|
#1146 |
|
Zakorzenienie
|
Elmiątka wróciły
|
|
|
|
#1147 |
|
Zakorzenienie
|
:d
|
#1148 |
|
Lurker ;)
|
Hje ja ☠☠☠☠☠☠☠e
Bo przeciez to buduje poczucie bezpieczenstwa nie ![]() Elllmi siema, poka Zenusiowatego, fajny jest taki Dziewczyny trzymajcie kciuki, zeby tz jednak dostal 3 tyg urlopu, bo wtedy moglabym juz w tym tygodniu wysylac cv, bo tata bylby z mala w domu az do czasu pojscia do zlobka i przez okres adaptacji ![]()
|
#1149 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zreszta wkurza mnie w X factorze to, ze masa czasu poswiecana jest historiom prywatnym niewiele majacym wspolnego ze spiewaniem (np Ania T i jej wielkie otwarcie sie na ludzi) :/ Dlatego wole TVoP i np Juana, ktory zwyciezyl Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Choc podejrzewam, ze jak sie przeprowadzimy to tez bedziemy raz w roku ![]() Cytat:
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;46711267]Dziewczyny, co ja przezylam wieczorem normalnie DOrkę kladlam spać na jej lóżku, a o 22:30 szlam na nasze spać, podchodzę, i coś tam leży... dobrze, że nie wrzasnęłam! dziecko przeszlo do naszego pokoju, położylo się na lóżku i spalo nie wiem wcale o której godzinie. No to juz zostawiłam i spalam z nia.[/QUOTE]O kurczaki!!!! Ototo, u nas identyko ![]() Przeczytam max strone (moje slowa przeplataja sie z Kuby "tototototo" i pokazywaniem paluszkiem na rozne rzeczy), za chwile wyrywa mi ksiazeczke i wesolo wcina ![]() Nadrabiam dalej
|
|||||
|
|
|
#1150 |
|
Zakorzenienie
|
Litlle, no niestety. Ogólnie M. wiadomo, kochająca mama, wręcz małą rozpieszcza, ale takie rzeczy dość często się zdarzają
Ze swoim tż mają taki sposób wychowania "stary" - klapsy, kary i krzyczenie...Zapomniałam Wam napisać, sytuacja z soboty. Tż przysnął sobie na fotelu w salonie, więc budzę go i pytam, czy idzie się kąpać. On, że tak i idzie do pokoju po rzeczy, i: wyciągnął dwa podkoszulki, jeden sobie położył na głowie, siadł i zaczął ściągać spodnie, zatrzymał się na kolanach i podkoszulek, który miał na głowie, założył na siebie, na ubrania, w które już był ubrany; drugi podkoszulek wziął chyba jako bokserki. Dopiero jak włączyłam światło i zapytałam "to idziesz?", to chyba się obudził i poszedł. Nie pamięta tego w ogóle |
|
|
|
#1151 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U nas sie teoria nie sprawdzilaby ;-) Ps. Czesc! Wczoraj byla t. z siostra tz. My mielismy wychodne a one nie dosc, ze zabawialy Yae, to jeszcze mieszkanie wyfewciowaly |
|
|
|
|
#1152 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cześć meduzka
![]() Cytat:
![]() wiesz co pieprzysz jak potłuczona ,myślę,że jesteś dla siebie zbyt krytyczna![]() ---------- Dopisano o 15:36 ---------- Poprzedni post napisano o 15:35 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1153 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To raz a dwa rozwoj ruchowy ;-) |
|
|
|
|
#1154 | ||
|
Zakorzenienie
|
Witam i melduję, że sumiennie nadrabiam. Jeszcze 8 stron, niestety dziś już nie dam chyba rady..
Pisałam wczoraj o tej odżywce, którą część z nas testuje i widzę, że nie tylko ja regulaminy czytam Co do moich spostrzeżeń? Mogłabym powiedzieć, że jest rewelacyjna, gdyby nie jedna waga, która niestety, ale całkowicie skreśla ja w moich oczach. A mianowicie przetłuszcza mi strasznie włosy, codziennie muszę myć włosy a zawsze robię to co drugi dzień. Dodam, że na skórę głowy tej odżywki nie stosuję, zaczynam aplikację dopiero jakieś 5 cm od skóry głowy. No i efekt bardzo podobny miałam po odżywce z isany różowej, kupionej w promocji za 3zł. Cytat:
![]() Cała rodzina zawsze powtarzała, że mój bratanek to taki energiczny, że go energia rozpiera, ale już zmienili zdanie.. Paulina pobiła wszystkie dzieciaki w rodzinie..Cytat:
Teraz mykam.. milego popołudnia. |
||
|
|
|
#1155 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1156 |
|
Zakorzenienie
|
Kupiłam jednak :księgę dźwięków i "Lato na ulicy Czereśniowej" i dla siebie 2 książki Juula.
Naciśnij mnie itp poczekają chwilę. |
|
|
|
#1157 |
|
Zakorzenienie
|
Pola śpi od 13.30...
|
|
|
|
#1158 |
|
Zakorzenienie
|
Mi też odżywka nie pasuje.
Nie cierpię silikonowych oblepiaczy, moje włosy w ogóle nie potrzebują odżywek, używam tylko masek o dobrych składach i olejuję od czasu do czasu. Takie drogeryjne szmiry się u mnie nie sprawdzają, także... Efektów spektakularnych nie było i nie będzie w przypadku tajemniczej odżywki. Marsi, ja, jako tak, gadułą chyba nie jestem - wszystko zależy od środowiska, że tak powiem. Wśród swoich dużo mówię, wśród nowych ludzi jestem raczej słuchaczem, co wynika z wrodzonej ostrożności, gdy poznaję nowych ludzi - nie ufam przez długi czas i wolę nie mówić zbyt dużo, a już w szczególności o sobie. Ale za to zaczęłam mówić w wieku Oliwki - więc jej "szybka" mowa to akurat po mamusi. No i też fakt, zgadzam się co do komunikacji - im więcej mówisz do dziecka, tym więcej ono się od Ciebie uczy i rozumie. Choć faktem jest, że nie wszystkie dzieci tak mają.
|
|
|
|
#1159 | |
|
Zakorzenienie
|
k.
![]() ---------- Dopisano o 16:52 ---------- Poprzedni post napisano o 16:19 ---------- Cytat:
![]() szampon i odzywka ktore zamowilam niestety okazaly sie totalnym niewypalem, wlosy mialam tragiczne
|
|
|
|
|
#1160 |
|
Zakorzenienie
|
GOJKA ja właśnie dziś pisalam ze mi strasznie przetluszcza włosy ...w sumie to wyglądają tak jakbym ich nie umyła. ...myslalam ze to reakcja z szamponem
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Wirtualne poznanie ... 13.10.2009r. ![]() Ślub ... 06.08.2011 r. ANTOŚ 18.02.2013 "Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć." Edytowane przez neti1 Czas edycji: 2014-06-02 o 18:40 |
|
|
|
#1161 |
|
Lurker ;)
|
Ja tez nie uzywam odzywek drogeryjnych- zazwyczaj sa za lekkie na moje wlosy i nie warte ceny wzgledem pojemnosci/ czasu zuzycia. Uzywam masek z Mili( mozna kupic w sklepach fryzjerskich Fale Loki Koki. Teraz uzywam arganowej ale jest srednia, zuzyje do konca i wiecej nie wezme. Za to mleczna jest super, wlosy mieciutkie i zapach budyniu
|
#1162 |
|
Zakorzenienie
|
a kojarzy ktoras to?
http://dcdpaznokcie.pl/sklep/index.p...th=259_371_374 uzywalam szampon i u maski i jak dla mnie byly super. wlosy mieciutkie i co najwazniejsze 0 probemow z rozczesaniem... chyba sobie zamowie znow... |
|
|
|
#1163 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1164 |
|
Zadomowienie
|
w temacie odżywek, to ja w hebe lubię kupować.
Marsi, jak Twoje łzs na głowie? ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1165 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Hje-dokładnie tak samo jak Ty,gadaniem próbuje "zakamuflować" swoją nieśmiałość. Tak jakoś próbuje wbić się w towarzystwo,ale zarazem mogłabym się zgodzić ze słowami Black (gaduła na swoim gruncie a do obcych z dystansem-zależy od sytuacji i mojego nastawienia). Jakaś dzisiaj rozmemłana jestem przez tą pogodę ![]() A co do odżywki to za pierwszym razem miałam pozytywne zdanie na jej temat ale jak umyłam drugi raz to porażka-jakbym smalec na głowie topiła
|
|
#1166 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() O, teraz zauważylam ze aros jest w krakowie (ale nie ma możliwości odbioru) - pewnie jutro będę miała książki. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#1167 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
MARSI a jak u Ciebie...? I u innych testujacych? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1168 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
wrociłismy z basenu,rany ,TZ był z nami nie wiem gdzie to zapisać![]() ---------- Dopisano o 19:08 ---------- Poprzedni post napisano o 19:07 ---------- no właśnie mi się nie przetłuszczają, chociaż i tak codziennie myję łepek |
|||
|
|
|
#1169 |
|
Zakorzenienie
|
MARSI no to sorki..może nie wszystkim ale coś w tym jest skoro sama nie jestem. A już się bałam ze może to ze mną coś nie tak
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1170 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:43.

A mówiłam tak jak inne dzieci. 

dzis meczylam troszke o "tanczy", bo ostatnio ladnie mowila, ale nie chce dzis powtorzyc. Za to mecze o pokazanie noska ale nie chce 

), wiem co u Was, ale nie wyrabiam

Ze swoim tż mają taki sposób wychowania "stary" - klapsy, kary i krzyczenie...

pieprzysz jak potłuczona ,myślę,że jesteś dla siebie zbyt krytyczna