|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł dla IV części naszego wątku. | |||
| Mamuśki sierpniowe 2014 cz. 4 |
|
13 | 26,53% |
| Koc z biedronki, szary wózek, to wyprawka jest sierpniówek. Sierpień 2014 cz. 4 |
|
3 | 6,12% |
| Szary wózek, z Biedry kocyk, w sierpniu dzidziuś z nas wyskoczy. Sierpień 2014 cz. 4 |
|
3 | 6,12% |
| Jeszcze miesiąc albo dwa, super mamą będę ja! Mamusie sierpniowe cz. IV! |
|
16 | 32,65% |
| Brzuch już ciężki, nogi puchną, jeszcze chwila i wybuchnę! Mamy sierpniowe cz. IV! |
|
19 | 38,78% |
| Wyprawka już prawie gotowa bo dzidzia będzie sierpniowa! Sierpień 2014 cz. IV! |
|
8 | 16,33% |
| Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2731 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: W brzuszkach coraz mniej przestrzeni w sierpniu nam się życie zmieni. Sierpień
Kupiliśmy wanienkę i stojaczek, półkoprzewijak i przewijak miękki, becik mamy taki o i misia w łóżeczku, a huśtawkę wygralismy w losowaniu
|
#2732 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: W brzuszkach coraz mniej przestrzeni w sierpniu nam się życie zmieni. Sierpień
Cytat:
widzę udane zakupy
|
|
|
|
|
#2733 |
|
Rozeznanie
|
caly weekend spokoj a jak ide do pracy to wy wtedy tyle naskrobiecie ze nie mogę nadrobić
ale z tego co pamietamTasia - wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia mi polozna tez tylko się pyta czy mala się rusza a nie kazala nic liczyc, ale mala tak szaleje ze na moim brzuchu to góry doliny się robia Maria za wizyte no i jaka duza ciekawe ile moja ma, pewnie tez jakos takzaczarowanadlaniego ja tak jak dziewczyny radzily dodała bym trochę koloru turkus bylby super chociaż pomysl z limonka tez fajowy, a szarości przełamane koralowym tez ciekawie patrycja mi tez waga strasznie szalala w 2 trym teraz bardzo zwolnila na szczęście bo już jak slonik wyglądam, a już kilka razy kobietki na ulicy mnie zaczepily i powiedziały ze widać ze już nie dużo mi zostało, a tu jeszcze 2 mies ---------- Dopisano o 17:36 ---------- Poprzedni post napisano o 17:33 ---------- super najbardziej mi się becik i misio podoba |
|
|
|
#2734 |
|
Zakorzenienie
|
A to nasze piatkowe zakupy, oczywiscie to ta mniejsza czesc bo mam caly koszyk zapelniony w jednym sklepie ale Tz nie moze wykonac przelewu, jutro zmienia bank wiec w koncu zamowimy reszte
do przewijania ![]() pieluszki chce zamowic jeszcze w odcieniach niebieskiego i rozowego oczywiscie mam tez biale ale kolorowe bardziej mi sie podobaly ![]() ![]() przescieradla pani w sklepie odradzila nam nieprzemakalne bo podobno dziecko strasznie sie poci no i ma problem z oddychaniem jak sie obroci wiec wzielismy bawelniane na gumce i do tego podklad ![]() i stelaz achh czekam az zamowimy jutro komplet i bedzie baldachim
|
|
|
|
#2735 |
|
Raczkowanie
|
witam...
nie udzielam sie ostatnio ale pojawily sie w naszej rodzinie dosc powazne problemy( temat nie na forum a do klubu nie należę) wiec nie mam weny na pisanie... jednak dzisiaj bylam u lekarza i tak mnie zaskoczyl ze postanowilam sie wygadać...sama nie wiem czy śmiać sie czy plakac...jak wiecie mamy dwoch synow i czekamy na dziewczynkę...(dwa usg robione przez różnych lekarzy to potwierdzily) a dzis mój gin pokazuje mi.... siusiaka!!!!! jestem w lekkim szoku...a juz kupilam takie słodkie ciuszki na dziewczynkę pocieszam sie ze ten aparat usg jest troszke gorszy niż ten na którym wcześniej byla potwierdzona plec no ale ewidentnie cos tam miedzy nogami bylo... Żeby nie bylo kolejny chlopak tez będzie ok(chlopaki są fajne no i ciuszki mam po starszych, no ale jednak nastawiona bylam na dziewczynkę i stad lekkie niedowierzanie. Odtad plec traktuje jako niespodzianke i juz nawet nad imieniem nie będziemy myslec, okaze sie po porodzie![]() a poza tym wyniki w normie, szyjka dluga no ale ze względu na poprzedni przedwczesny poród mam sie mocno oszczędzać, niestety nie zrobil dokladnych pomiarów wiec nie wiem ile dzidziuś wazy ale to na nast wizycie dziewczyny z problemami zaciskajcie nogi i oszczędzajcie sie żeby dotrwać do bezpiecznego terminu!! |
|
|
|
#2736 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
i u nas to pierwsza pociecha, więc płeć zupełnie bez różnicy. Ale szok rozumiem doskonale Przede mną jeszcze na pewno jedno usg i mam nadzieję, że potwierdzi ono płeć, bo chciałabym mimo wszystko wiedzieć przed porodem kto tam w brzuszku mieszka ![]() trzymaj się zdrowo i szybkiego rozwiązania problemów, bo stres w ciąży nie jest wskazany. Daisy dot super zakupy! wszystko z bobolandu? Orientujesz się czy te szafki z przewijakiem były też w białym kolorze? My się wybieramy w środę, TŻ twierdzi, że aby się rozeznać, ja twierdzę, że na zakupy ![]() Pisałyście o wadze. Moja ciągle rośnie, ale powoli przestaję się tym przejmować. Na początku nie mogłam się pogodzić z tym, że w nic się nie mieszczę, ale w końcu jestem w ciąży! Maluszek musi się rozwijać, rosnąć i to jest najważniejsze
|
|
#2737 | |||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
dla Maleństwa, a mamusia niech się oszczędza Cytat:
za porządki, ale nie przemeczaj sie zbytnio ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
gdzie kupowałas wanienke ze stojakiem? mam w planach taką samą ![]() ![]() Cytat:
, może na nastepnej wizycie okaże się , że to jednak dziewuszka ![]() Mam nadzieje,ze problemy rodzinne szybko sie rozwiążą i nie bedziesz miała powodów do zmartwień |
|||||||
|
|
|
#2738 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co z tą nerką dokładnie? Masz brać jakieś leki? Szyjka mocno się skróciła? Cytat:
![]() Trzymaj się Kochana, nie zostało już dużo czasu! Na pewno dasz radę Cytat:
![]() Cytat:
![]() I super, że udało Wam się wygrać huśtawkę Brawo!Cytat:
Dużo rzeczy dla dziewczynki macie? Dziewczyny, robienie pierogów w połowie 7. mca ciąży to nie jest najgenialniejszy pomysł Bolą mnie plecy, brzuch...eh... ale zrobiłam 115 pierogów
|
|||||
|
|
|
#2739 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() loo 115
|
|
|
|
|
#2740 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale ruskie uwielbiam, kiedyś z babcią robiłyśmy razem takie hurtoee ilości w stylu 300.Ja właśnie komponuję mężowi listę zakupów i tak sobie wymyśliłam, że jutro zrobię roladki z piersi z serem kozim i suszonymi pomidorami mniam.Wysłano z aplikacji mobilnej. |
|
|
|
|
#2741 |
|
Zakorzenienie
|
Wiem, że to dużo, ale jak się mam babrać, to już wolę zrobić porządną porcję!
I nie uwierzycie, ale nic nie zostało ![]() Trochę spakowałam dla siostry, zaprosiliśmy rodziców...i pierogów nie ma ![]() Zrobiłam większość ruskich, a troszkę z truskawkami ![]() Już się nie porwę na robienie pierogów w ciąży |
|
|
|
#2742 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
aż sie boje isc sprawdzać bo zal mi bedzie ze ich nie wykorzystam...chociaz w sumie sporo mam uniwersalnych no i jeszcze mam takie typowo chlopiece,których jeszcze nie sprzedalam,tylko musze je wyprać,no a te na dziewczynke jeśli sie urodzi chlopczyk w razie czego po porodzie sprzedam
|
|
|
|
|
#2743 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
:tak: Cytat:
Zaszalelismy:d tylko widac na niej kazdy odcisk palca wiec co po chwile z szmatka latamy ![]() Zakochalam sie w takuej kuchni juz dawno i do dzisiaj mi sie nie znudzila ![]() Cytat:
Dasz rade,jeszcze tylko troche i bedziesz w bezpiecznym terminie..przeciez cala reszta moze poczekac ![]() Cytat:
Dla fanow kolorow robi :tak: ja tam lubie zaszalec:d Cytat:
Swietne ![]() Cytat:
Ja dzisiaj uslyszalam po raz kolejny ze synek wiec licze ze jest to pewne ![]() Ja juz po wizycie..niby wszystko ladnie,pieknie bo Maly zdrowy, calkiem spory 1400gr .Ginka mowila ze do porodu moze dojsc do 3800 glowa lezy juz do dolu i jest sliczny Ale wiedzialam ze te moje twardnienia nie obejda sie bez echa..mam udawac w domu ksiezniczke i duzo lezec:tak: niby nic nie mowila o szyjce ale powiedziala ze jak nie bede lezec to calkiem mozliwe ze spotkamy sie w szpitalu nastepnym razem zapisala magnez 3 razy dziennie i zelazo na czcZo co rano bo hemoglobina mi spada..i wizyta za 2 tyg by skontrolowac brzuch..Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||||||
|
|
|
#2744 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
najwazniejsze by zdrowe było! Cytat:
wanienke ze stojakiem w bobolandzie firmy tega cos tam stabilnie stoi. Cytat:
![]() 115 ? szacuuuuuuuuuun
|
|
#2745 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
optymistka dzielna jesteś jeszcze trochę dasz rade |
|||
|
|
|
#2746 |
|
grozi wypollizowaniem
|
Dziewczyny ktore kupily juz foteliki mam pytanie czy to prawda ze foteliki maxi cosi sa w calosci ze styropianu?
|
|
#2747 |
|
Zakorzenienie
|
Zaczarowana super kuchnia
Ja bym poszła w kolory turkus i brąz![]() Daisydot wszystko mega kasiullad współczuję problemów rodzinnych... U mnie też ostatnio problemy ze zdrowiem dziadka i taty Ciężko jest ale trzeba jakoś dawać radę...Co do płci to oja! Niezła niespodzianka, pójdziesz jeszcze do innego gina, żeby sprawdzić płeć czy nie?? Ja mam pewność, że będzie dziewczynka bo na każdej wizycie siedzi rozkraczona i wszystko nam eksponuje ![]() Ja dzisiaj byłam na długich zakupach i jestem zadowolona bo kupiłam 3 pary spodni i legginsy i to wszystko w normalnych sklepach rozmiar M Oczywiście nie obyło się bez zakupu chociaż jednej rzeczy dla małej, wzięłam taką słodką bluzę granatową w białe kropki rozmiar 56 Kupiłam też troszkę rzeczy kosmetycznych do szpitala, podpaski, takie mini żel pod prysznic, szampon, balsam itd ![]() I wiem, że mówiłam, że nie kupię już nic na rozstępy ale była promocja w Rossmanie na krem Lirene Będę Mamą to nie mogłam się oprzeć ale jeśli dalej będą mi wychodzić te rozstępy to już na pewno nic nie kupię !
|
|
|
|
#2748 |
|
Zadomowienie
|
Caly dzien leje, a ja wtorowalam deszczowi i sobie poplakalam. Okrutnie ciezko bedzie mi bez Tz przez tyyyyle czasu
Postanowilam w koncu zjesc czekolady i sie uspokoic bo to zlee dla Dzidziai mezem na spokojnie porozmawiac bo juz i tak sie zdolowal, ze niby czuje sie lepiej a z szyjka gorzej Coz, widocznie nic nie moze byc proste w naszym zyciu i juz teraz musimy sie dla Malenstwa poswiecic.Kasiuulad z ta plcia to widze ze mamy podobnego schiza Ubranka sa a plec sie zmienia...Maria fajnie ze dzidzia taka duza ![]() Daisy fajne zakupy, szczegolnie przewijak z miarka Butter szacun za pierogi Motylek brawo za wizyte w dentysty Jagusia 3800g to by bylo nie malo
|
|
|
|
#2749 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłano z aplikacji mobilnej. |
|
|
|
|
#2750 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ja też uważam, że włochate dywany przy dziecku raczkującym to jakaś pomyłka. Może i mu wygodnie, ale taki maluch wszystko wkłada do buzi, już widzę jak mamla w buzi te brudne kłaki. U nas w domu jest pies, więc wszędzie jest drewno lub panele, łatwiej o porządek. |
||
|
|
|
#2751 |
|
Zakorzenienie
|
Chwalę się dzisiejszą bluzą dla małej, rożkiem i pieluszkami
A i ostatnio jeszcze czapeczkę kupiłam i kocyk z Biedry |
|
|
|
#2752 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#2753 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłano z aplikacji mobilnej. |
|
|
|
|
#2754 | ||||
|
Zakorzenienie
|
a to musiałaś mieć takie badania?
oj biedulko.. a TZ nie moze do Ciebie przyjechac? Najwazniejsze, ze szyjka ok. Bądź dzielna! Cytat:
Pokoik i zakupy świetne! ![]() a to psikus i dobrze . Będziesz miała w przyszłości niezłą obstawę Cytat:
![]() Brawo za odwagę! Truskawy zasłużone Cytat:
Ucięło mi Twoje powątpiewanie, że po porodzie będzie lepiej i zaczniemy normalnie żyć I tu się zgadzam z zaczarowaną ![]() Cytat:
Kupiłam dziś mężowi magazyn "Tato to ja" - polecam Zaszłam też do Superpharm - mają dużo promocji na kosmetyki, akcesoria i dają jakiś prezent za dwa kupione produkty Canpola. Ktoś pytał o cenę kocyka z biedronki - to 14,99zł TU aktualne oferty
|
|
#2755 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
A Rennie pomaga, ale tylko na jakies 30 min....Cytat:
Cytat:
![]() Ja jutro od rana bede w drodze, bo mam plan pojechac wczesniej do szpitala na badania z krwi na tarczyce, pozniej wizyta u gina... jak mi sie nie chce.... |
||||
|
|
|
#2756 |
|
Zadomowienie
|
venus http://allegro.pl/show_item.php?item=4257375322 ja kupiłam z tej aukcji w sówki mietowe ...widzę że aukcje już sie pokończyły u tego sprzedajacego, widze że tylko jedna została, ale pewnie coś jeszcze doda
zuken super zakupy, pieluszki śliczne, to sa takie ładne tetrowe??? daisy dot super zakupy! ![]() śliczny ten becik, ale huśtawka też bardzo mi sie podoba ![]() a własnie dziewczyny wszystkie kupujecie stelaż do wanienki, bo ja wanienkę zakupiłam i właśnie nad stelażem sie zastanawiam... zaczarowanadlaniego super zakupki ![]() śliczną masz kuchnię, też bym poszła w jakieś odważne kolory, masz duże pole do popisu
http://www.suwaczki.com/tickers/i81xwc8vj2ggohbv.png http://suwaczki.maluchy.pl/li-68771.png Edytowane przez Moni 26 Czas edycji: 2014-06-02 o 23:07 |
|
|
|
#2757 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() To nie tak, że wątpię, że będzie lepiej ![]() Chodzi o to, że troche inaczej kojarzmy mi się stwierdzenie 'zaczniemy żyć'
|
|
|
|
|
#2758 |
|
Zakorzenienie
|
Pieluszki są tetrowe
|
|
|
|
#2759 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2760 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A z szyjka niestety nie jest ok bo nie dosc ze skrocona to jeszcze sie lekko rozwiera gadzina jedna Mamie nie mowilam ze nie jest lepiej bo i tak sie za bardzo martwi. Boje sie ze wyladuje w szpitalu bo sie przemecza by mi pomoc a sama tak schorowana Jestem jej bardzo bardzo wdzieczna bo robi wiecej niz moze.Gazete kupilam i ja Przejrze jutro i dam ja Tz-towi jak przyjedzie- dostanie ja zamiast uczestnictwa w szkole rodzenia na ktora juz nie dotrzemy.Moni stojaka do wanienki nie kupuje bo nie mam na to miejsca. Wanienka bedzie stala wlozona do wanny, na czas kapieli wyladuje na komodzie albo na stole w salonie. A przewijak mam twardy i bedzie lezal na wierzchu lozeczka. Aaa z dobrych wiadomosci - mamy drugie lozeczko takie ja TO (Klups - Radek kolor sosna) Tylko sruby zaginely. Jedno wyladuje u rodzicow a drugie u nas. Moje stare odnowimy a to trzeba tylko umyc i skrecic. I jeden wydatek z glowy![]() ---------- Dopisano o 23:56 ---------- Poprzedni post napisano o 23:54 ---------- Zuken czapeczka boska Edytowane przez Optymistka26 Czas edycji: 2014-06-03 o 00:00 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:42.

ale z tego co pamietam

pocieszam sie ze ten aparat usg jest troszke gorszy niż ten na którym wcześniej byla potwierdzona plec no ale ewidentnie cos tam miedzy nogami bylo... Żeby nie bylo kolejny chlopak tez będzie ok(chlopaki są fajne no i ciuszki mam po starszych, no ale jednak nastawiona bylam na dziewczynkę i stad lekkie niedowierzanie. Odtad plec traktuje jako niespodzianke i juz nawet nad imieniem nie będziemy myslec, okaze sie po porodzie
i u nas to pierwsza pociecha, więc płeć zupełnie bez różnicy. Ale szok rozumiem doskonale 

Coz, widocznie nic nie moze byc proste w naszym zyciu i juz teraz musimy sie dla Malenstwa poswiecic.

a TZ nie moze do Ciebie przyjechac? Najwazniejsze, ze szyjka ok. Bądź dzielna!