|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł dla IV części naszego wątku. | |||
| Mamuśki sierpniowe 2014 cz. 4 |
|
13 | 26,53% |
| Koc z biedronki, szary wózek, to wyprawka jest sierpniówek. Sierpień 2014 cz. 4 |
|
3 | 6,12% |
| Szary wózek, z Biedry kocyk, w sierpniu dzidziuś z nas wyskoczy. Sierpień 2014 cz. 4 |
|
3 | 6,12% |
| Jeszcze miesiąc albo dwa, super mamą będę ja! Mamusie sierpniowe cz. IV! |
|
16 | 32,65% |
| Brzuch już ciężki, nogi puchną, jeszcze chwila i wybuchnę! Mamy sierpniowe cz. IV! |
|
19 | 38,78% |
| Wyprawka już prawie gotowa bo dzidzia będzie sierpniowa! Sierpień 2014 cz. IV! |
|
8 | 16,33% |
| Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2701 | ||
|
Rozeznanie
|
Dot.: W brzuszkach coraz mniej przestrzeni w sierpniu nam się życie zmieni. Sierpień
Cytat:
Cytat:
![]() Odebralam wyniki i chyba jest ok Glukoza na czczo - 77 Po 2h - 94 Widze ze troche mi spadla hemoglobina (11,8) i hematokryt(34) a w moczu przy ketonach napis- ślad?? Balam sie tej cukrzycy ale jest ok )Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
|
|
|
#2702 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: W brzuszkach coraz mniej przestrzeni w sierpniu nam się życie zmieni. Sierpień
Cytat:
A co do kuchni to masz super ple do popisu! Kolor mebli jest taki, że wszystko właściwie do niego pasuje. Może taki brudny róż (różowy z szarym wymieszany)? Ja mam taką ścianę w kuchni, chcesz fotkę? Wysłano z aplikacji mobilnej. |
|
|
|
#2703 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pokaz |
|
|
|
|
#2704 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A co do wyników brawo za glukozę. A żelazo to jeszcze nie jest tak źle. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2705 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłano z aplikacji mobilnej. |
|
|
|
|
#2706 |
|
Rozeznanie
|
Jeśli chodzi o liczenie ruchów to mój gin kazał mi zastanowić się kiedy dzidzia jest najbardziej aktywna i wtedy zwracać uwagę na ruchy. W moim przypadku aktywna jest po śniadaniu i późno wieczorem (przez co nie mogę spać) i wtedy zwracać uwagę na ruchy jeżeli ich nie będzie i zacznę się niepokoić to mam nie czekać do rana tylko przyjeżdżać na oddział bo oni są po to by mi pomóc
|
|
|
|
#2707 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2708 | ||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Za to mnie nie budzi budzik TŻ, jakieś karetki pod domem, a wystarczy, że Krzyś piśnie, ja już czujna i przytomna Podświadomie tak się robi matce Cytat:
![]() Cytat:
za balkon!Ja też mogłabym spać i spać, nie mam z tym problemu (za to mój Krzyś ma problem z moim spaniem )Cytat:
Na raczkowanie perfekcyjny. Fakt jednak, że dużo zbiera i ciągle jakieś pyłki są ![]() Cytat:
![]() A kolor może coś z żółcią? Cytat:
![]() Cytat:
Hemoglobina też ok, w ciąży zawsze spada
|
|
#2709 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
No te zelazo to alarm ze trzeba znowu jesc wiecej pietruszki ![]() Cytat:
a rzeczywiscie po kolacji jak zasne to potrafie spac 12h Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
|
|
|
#2710 |
|
Rozeznanie
|
W większości przypadków tak bo dziecko przygotowuje się do porodu a ja mam się oszczędzać by wcześnie nie urodzić
|
|
|
|
#2711 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#2712 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Młody będzie kładziony na grubym kocu, a raczkować będzie po panelach. ![]() Cytat:
http://magicandstyle.com/galerie/k/k...uchni_2675.jpgKasia_ruda piękne te ptaki!!!
|
||
|
|
|
#2713 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczyny na pewno coś wybiorę
|
|
|
|
#2714 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to było nasze jedyne starcie przy remoncie, mój mąż ich nie chciał, na szczęście po naklejeniu mu się spodobały bardzo.Wysłano z aplikacji mobilnej. |
|
|
|
|
#2715 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2716 |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja lubie kolor zielony, do kuchni pasuje idealnie i dodatki latwo dobrac. ![]() Kasia pokazala fajne kolory, tylko ten rozowawy to fajnie jesli te meble sa chyba prawie biale, jesli sa ciemniejsze to poszlabym predzej w ten turkus ale o wiele jasniejszy, no chyba ze jedna sciana bedzie mocniejsza a druga delikatna. My robimy nasza kuchnie standardowo , czyli biale meble, drewniane blaty i plytki drewnopodobne... w sumie to wybierajac plytki okazalo sie ze nasza kuchnia bedzie wygladac mniej wiecej tak: http://www.e-plytki.eu/public/assets...uchnia-111.png Mam nadzieje ze bedzie wygladala nieco cieplej z drewniana podloga i tez zastanawiam sie nad sciana, chyba pojde w szary ale mysle tez wlasnie nad zielenia (pasujaca do dekoru)..
|
#2717 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam w salonie i przedpokoju szare ściany, jak o tym mówiłam mamie, to była przerażona, mówiła, że będzie u nas jak w więzieniu, ale jam zobaczyła to się zachwyciła i sama takie kolory chce. Ja mam w kuchni białe meble i biały gres na podłodze, więc u nas ta ściana jest dobrym akcentem kolorystycznym.
|
|
|
#2718 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mnie nawet TŻ zainstalował simsy na początku ciąży Może jak skończę z wyprawką to trochę potrenuję Halinka łączę się w bólu z powodu zbierania kotów ![]() Kasia a łatwo się naklejało te ptaszki? Bo te lepsze naklejki chyba trzeba jakoś wycinać i jakby odcisnąć? Chciałam kupić podobne, ale boję się, że popsuję. Mamamarta - dzięki za opinię!
|
|
#2719 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale ładnie położyli. To było w takich rolkach sprzedawane, trzeba było odkleić, przenieść na ścianę i wyrównać. Nawet nie widziałam, jak to kładli, po prostu któregoś dnia, jak przyszłam, to wisiały. Mam jeszcze podobne na szarej ścianie w przedpokoju, jedną klatkę na wprost wejścia ![]() Wysłano z aplikacji mobilnej. |
|
|
|
|
#2720 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
my mamy ekstrawagancka kuchnie czerwone szafki w polysku, czarny blat i biale sciany:d Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
|
|
|
#2721 |
|
Raczkowanie
|
Ja juz po wizycie.
Widzielismy nasze cudo pewnie po tatusiu waga 1300.Mam sie oszczedzac bo szyjka sie skraca,i mialam akurat kurcze twardy brzusio.Wizyta za 2 tygodnie,no chyba ze cos sie bedzie dzialo to izba przyjec,badz podjechac do niego..A waga dodatkowo 2 kg
|
|
|
|
#2722 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
za wizyte, a co z tymi nerkami? masz cos z tym robic?
|
|
#2723 |
|
Rozeznanie
|
zaczarowanadlaniego przepiękna kuchnia!
my mamy tylko w jednym pokoju dywan, ale planujemy położyć tam panele w przyszłym roku i się go pozbyć w pozostałych pokojach, kuchni i przedpokoju mamy panele na podłogach i zero dywanów. W łazience kafelki. Zasłon nie posiadamy, ale w oknach wiszą firanki - irytuje mnie jak ludzie chodzący ulicą wpatrują się w puste okna. Mieszkam w małej dzielnicy miasta i wszyscy od razu by wiedzieli, co, kiedy i jak robimy. Mamy też rolety w oknach. U mnie dzisiaj przypływ energii. Umyłam 3 drzwi i robiłam porządku w kuchni. Zrobiłam też pranie, które wywiesiłam w ogrodzie, a potem szybko zbierałam do domu, bo zaczęło padać. Odkurzyłam też podłogi. Jutro jeżeli będę dobrze się czuć i energia mnie nie opuści, to umyję pozostałe drzwi (jeszcze 3). Jeszcze mamy trochę porządków do zrobienia, ale dużo w domu robi też TŻ. W międzyczasie odnawia jeszcze łóżeczko. W planach mamy zamiar skończyć gruntowne porządki do końca czerwca. Chcemy też skończyć kompletowanie wyprawki w tym samym czasie. W sobotę jedziemy po wyprawkę do szpitala. Kupić musimy jeszcze materacy i kocyki, plus kosmetyki do mycia Małej. Nie wiem, czy załatwimy to wszystko za jednym razem, ale do końca miesiąca na pewno. W środę mam wizytę u ginekologa. Ciekawe co mi powie. Mam nadzieję, że okaże się, że wszystko jest w porządku i mogę sobie "normalnie" funkcjonować - tempo zwolniłam już znacznie (jak trzeba będzie, to przystopuje jeszcze mocniej) - wcześniej jak miałam dzień na sprzątanie, to po tym, co zrobiłam dzisiaj, ogarnęłabym jeszcze kilka rzeczy, ale teraz, to trzeba więcej odpoczywać ![]() Denerwują mnie moje zdrętwiałe i obolałe ręce. W nocy wstaję średnio co 1,5-2 godziny - jak nie na siku, to rwą mnie kości. Zastrzyki jakoś sobie robię - mam brzuch w czerwone kropki po wkłuciach, ale nie jest źle. Mam nadzieję, że jak powtórzę badania, to lekarz zadecyduje o odstawieniu leków.
|
#2724 |
|
Zadomowienie
|
Po wizycie. Niby wszystko ok ale lekarz kazal mi dotrzymac min do 31-32tc bo nawet jesli dziecko by sie urodzilo wtedy to juz sobie poradzi samodzielnie.
Pessar lezy dobrze ale szyjka mi sie lekko uchylila od zewnatrz. Mam troche stracha bo czuje sie niezle i chcialabym jakos zaczac zyc a tu pupa. Mama tez nie daje juz rady o mnie dbac bo sama pomocy potrzebuje ech: O wyjezdzie nie ma mowy ew. po 32tc bo jak mnie wytrzesie po drodze to moge zaczac rodzi, boje sie ryzykowacc. Mozliwe ze do porodu posiedze u mamy. Myslalam ze za tydzien pojade do Tz tez mam +7 w 29tc Edytowane przez Optymistka26 Czas edycji: 2014-06-02 o 17:46 |
|
|
|
#2725 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oszczędzaj się kochana Dobrze ze z maleństwem wszystko dobrze
|
|
|
|
|
#2726 |
|
Rozeznanie
|
ps. u nas w kuchni szafki wiszące, to jasny brąz, a dolne szafki są ciemnobrązowe. Do tego jasny blat
Pomiędzy szafkami mamy duże beżowe błyszczące kafelki, z ciemnobrązowymi fugami. Stół: jasny blat plus ciemnobrązowe nogi. Krzesła: beżowe oparcie, ciemnobrązowe siedzisko i ciemnobrązowe obramowanie oraz nogi krzeseł. Ciemnobrązowe panele na podłogach. Jasne ściany.
|
#2727 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
się dłużej ![]() No nic jak trzeba to trzeba musisz się oszczędzać a dopiero zaczniesz żyć po porodzie ( oj wszystkie zaczniemy )nie ma co ryzykować jakoś wytrzymasz
Edytowane przez zaczarowanadlaniego Czas edycji: 2014-06-02 o 17:53 |
|
|
|
|
#2728 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Ja w kuchni przy kolorze ecru mebli, mam na scianach kawowe (lekko) plytki, jasnobrazowe (cynamonowe) fugi, a kolor scian, to jasna czekolada- orzech , do tego rude dodatki
|
||
|
|
|
#2729 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
|
|
#2730 |
|
Rozeznanie
|
Czesc,
Ale mi narobiłyście ochoty na ruskie! ![]() Justa - a rennie Ci nie pomaga na zgage? mi migdały cale nie pomagają... Tasia - wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia ![]() Widziałam, że dodajecie info o wózkach: ja mam TAKO Acoustic, dobry na wertepy, duże pompowane koła, duża gondola i spacerówka, do tego nosidełko. Dla mnie karoca :p Mi też lekarz nic nie mówił o liczeniu ruchów, tylko pyta czy czuje, a ja czuję często ![]() Maria - prawie 2 kilo! niesamowite!!!! ![]() Lilka - jak dla mnie oczka, bo te kropki to straszą trochę... zaczarowana - bardzo ładna kuchnia, możesz pójść w odważniejsze kolory i połączyć szary z koralowym Jagusia - musi Wasza kuchnia robić wrażenie - me like it! Ja też nie jestem za włochatymi dywanami przy dzieciach, kurz sie zbiera, roztocza chowają, nie nie dla mnie to fuj fuj... Ide robić fotki i Wam wstawię co kupiliśmy i co wygraliśmy w sobotę
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:05.

Nie moge sie juz doczekac, chce juz prasowac ubranka, pakowac torbe, chce poczuc ze obchodzi mnie tylko ciaza i codzienne zycie a nie jakis durny remont i tynki, farby i OBI zamiast dzieciecego!!!

i jest troche zniszczona bo skora jest zdarta poza tym zajmuje bardzo duzo miejsca a ja chce taka mniejsza sciany mamy szare wiec nad kolorem jeszcze nie myslalam bo to na 100 % po narodzinach malej bo jednak pieniadze sa na co innego bardziej potrzebne

za balkon!

Wystraszylas mnie tą kolezanką, mam nadzieje, ze moja dentystka wie, co robi i nie zaszkodzi mojemu maleństwu