|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3511 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Jeszcze trzy lub dwa miesiące i już będą nasze brzdące. MAMY LIPCOWE 2014, częś
Cytat:
|
|
|
|
|
#3512 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jeszcze trzy lub dwa miesiące i już będą nasze brzdące. MAMY LIPCOWE 2014, częś
Domi ja do roku nie bede uzywac poduszki pozniej nie wiem. Kolderke mam zamiar dopiero na zime zaczac uzywac na poczatku dziec bedzie spal w spiworku zapinanym na ramionach, zebym miala pewnosc ze sobi nic na glowke nie naciagnie.
|
|
|
|
#3513 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3514 |
|
Zakorzenienie
|
dusia, otwarte złamanie tylko nastawiane? Bez operacji? Bez śrub? O kurczę, pierwszy raz spotykam się z taką praktyką a znam cztery przypadki otwartych złamań rąk/nóg
No to mimo wszystko szczęście w nieszczęściu
|
|
#3515 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3516 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
W sprawie pościeli się nie wypowiadam bo mam całkiem odmienne zdanie Edytowane przez dusia_tcv Czas edycji: 2014-06-02 o 18:54 |
|
|
|
|
#3517 | ||
|
Zakorzenienie
|
super! gratuluje! Cytat:
Cytat:
aby rodzić ![]() dusia bardzo współczuję ![]() yo! mam dziś dzień lenistwa i to do tego stopnia, że nawet nie chciało mi się na forum wejść ![]() Co do poscieli to też na początku nie mam zamiaru używac. |
||
|
|
|
#3518 |
|
Rozeznanie
|
Dusia oby dalszą rehabilitacja poprawila stan twojej reki.
Ja już jestem spakowana, ciuszki poprane i poprasowane, lozeczko przygotowane. Co do spania pod kolderka to ja zobacze w praktyce, pamietam ze Wojtus przez pierwszy miesiąc od urodzenia szybko się wychladzal i mimo ze w domu było ciepło to musiał spac w rozku i pod kolderka. A w pierwsza noc w domu nie ubralismy czapeczki, było mu zimno (później do tego doszliśmy) nie mógł zasnac i plakal, teraz czytałam ze Kinia jako "wczesniak" może mieć większe zapotrzebowanie na ciepło dlatego nic się nie zarzekam. Ale mi dzisiaj cukry szaleja, co mnie bardzo denerwuje bo ostatnio były bardzo ładne, ciesze się że urodze już 18 bo w taki dzien jak dziś boję się o zdrowie Małej Posciel cenowo wyszła troche więcej niż na internecie, ale radość z samodzielnego wykonania bezcenna, został mi jeszcze materiał i mysle co z niego uczyć czy literki czy girlande czy krolicza tilde. |
|
|
|
#3519 |
|
Wtajemniczenie
|
Robaczek zdolniacha z ciebie
Cenowo drożej bo ceny materiału..wiem jak mi mama do kołyski uszyła też drożej wyszło ale frajda jest faktKciuki za cukry żeby się ustatkował.. Mi dla odmiany ostatnio niskie są..nawet wczoraj mi spadł konkretnie i musiałam sie ratować.. pilnuje też żeby nie spadał znów upały idą ehhhhh
[COLOR="Blue"]Skończyłem ROK!!!!: ,, Ty masz juz ROK -I tysiąc lat masz i więcej. Początkiem i końcem świata jest Twoje malutkie serce. Ty jesteś jabłkiem i drzewem, Obłokiem, gwiazdą, rozumem.-Przez ciebie to, czego nie wiem, Już umiem. Kocham |
|
|
|
#3520 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3521 |
|
Rozeznanie
|
Dusia zdrówka
Hej w sprawie pościeli i ochraniaczy to strasznie mi się one podobają ale na początku w łóżeczku będzie tylko prześcieradło, kocyk/rożek/śpiworek, wałeczki przeciw ulewaniu i sówki w kąciku ale w bezpiecznej odległości od Małej i zabezpieczone |
|
|
|
#3522 |
|
Rozeznanie
|
muszę tylko dokupić półeczkę ścienną w ikei aby postawić na niej małą lampkę bo na miejsce obecnie lampy wejdzie przewijak
robaczek girlande |
|
|
|
#3523 |
|
Zakorzenienie
|
Będę pamiętać, bo to moje imieniny
![]() Kurcze, szkoda ![]() Dziewczyny macie juz wszystko poprane i poprasowane? Bo sie zastanawiam czy nie za wczesnie Ja mam poprane, złożone w szafce i przy układaniu przeprasuje z grubsza. U mnie nie było wyboru kiedy prac, bo teraz ten remont, a potem to mogłabym nie zdążyć. ---------- Dopisano o 20:15 ---------- Poprzedni post napisano o 20:09 ---------- Co do pościeli, to mam cały zestaw, ale na początek pewnie nie bedzie w użyciu tylko rożek/ spiworek. Synek był zimowy i kolderke dostał szybko, poduszkę jakoś później.
|
#3524 |
|
Zakorzenienie
|
Ja już też mam wszystko poprane i poprasowanee, ale ostatnio byłam w lumpku i kupiłam parę body 56 na 3.5kg dziecko bo jak zaczęłam przeglądać ciuszki to wyszło ze mam same od 4kg.
Wiecie ze zaczęłam się zastanawiać nad pieluchami wielorazowymi... wcześniej uważałam ze za nic na świecie, ale ją miałam inne wyobrażenie o nich, a teraz jak oglądam te otulacze pieluszki i wkłady to zaczynam się zastanawiać, zwłaszcza ze przy drugim to zawsze taniej. Wysłane z mojego GT-S7560 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#3525 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Jak patrzę na Wasze łóżeczka to stwierdzam, że jestem z przygotowaniami w bladej Cytat:
|
||
|
|
|
#3526 |
|
Wtajemniczenie
|
No... A ja zaczynam z niemal wszystkim sprzataniowym od poczatku. Mieliśmy dziś włamanie, wszystko na podłodze. Najwiekszy wq.. zaliczylam jak wszystkie ciuchy Jagody zobaczylam walajace sie po podlodze. No jakbym dorwala to rozszarpanie na miejscu.
|
|
|
|
#3527 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzieki dziewczyny za odpowiedzi, chyba w takim razie bede brac sie za te przygotowania, bo niby na wszystko jest czas, a potem bedzie stres ze nie zdaze
Ja szczerze mowiac nie mam lozeczka dla synka jeszcze nie wiem jak to rozwiaze, bo corcia tak latwo nie da sie ode mnie odseparowac, a 2 do sypialni nam nie wejda. Mam kolyske, ale ona tez sie tam nie zmiesci, bedzie w salonie. Poniewaz planuje kp to na poczatek synek bedzie spal ze mna, a potem zobaczymy ![]() Ale kolderki i podusi zamierzam uzywac dopiero od roku. ---------- Dopisano o 20:06 ---------- Poprzedni post napisano o 20:04 ---------- Cytat:
Duzo rzeczy ukradziono? Masakra... ---------- Dopisano o 20:08 ---------- Poprzedni post napisano o 20:06 ---------- i like it super kącik sówki wymiataja
|
|
|
|
|
#3528 |
|
Wtajemniczenie
|
Gotówke i biżuterie, reszty nie zdazyli bo ich teściowa spłoszyła. A teraz zabawa z policja, ubezpieczeniem i ogólnie do du... Bo już sie bezpiecznie we wlasnym domu nie czuje... Jakies to wszystko nie tak...
|
|
|
|
#3529 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mam nadzieję, że zgłosiliście sprawę na policję i że zajmą się tą kwestią odpowiednio
|
|
|
#3530 | |
|
Zakorzenienie
|
simka i svelta z malowaniem łózeczek to akurat nie zwlekajcie, zeby mialy czas wywietrzec
![]() ---------- Dopisano o 20:17 ---------- Poprzedni post napisano o 20:14 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#3531 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3532 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
co za seria..Przyjdą mędy niewiele ukradną a więcej poniszczą!! Boże co za ludzie, zero poszanowania.. Też na twoim miejscu bym się zdenerwowała Tydz temu u nas w bloku też okradli mieszkanie.. Współczuje wam ![]() rybka wiem i pganiam już tż tylko mam luz w tej kwestii bo kołyska stoi już dawno przygotowana
[COLOR="Blue"]Skończyłem ROK!!!!: ,, Ty masz juz ROK -I tysiąc lat masz i więcej. Początkiem i końcem świata jest Twoje malutkie serce. Ty jesteś jabłkiem i drzewem, Obłokiem, gwiazdą, rozumem.-Przez ciebie to, czego nie wiem, Już umiem. Kocham |
|
|
|
|
#3533 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3534 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
bardzo Wam współczuję, nie dość że wcześniak, zamota ze szpitalem to jeszcze jakieś mendy no i tak jak mówisz poczucie bezpieczeństwa we własnym domu idzie w piguły a to tak ważne zwłaszcza przy małym dziecku.. Bardzo współczuję ![]() Z pościelą my jedziemy od początku, łącznie z płaską podusia pełniąca funkcje wylapywacza ulewow Może jestem niewyedukowana albo niereformowalna ale nie umiem sobie wyobrazić jak taka zupełnie płaska i cienka poduszka może wpłynąć na pozniejsza postawę dziecka ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#3535 |
|
Wtajemniczenie
|
Wychodzi na to że mieli świetnie obcykany rozkład dnia bo musieli wejść tuż po naszym wyjeździe do szpitala. Przybyli sobie w rekawiczkach i ze śladów to raczej mozemy szukac wiatru w polu... Eh i to w bialy dzień po 9:00... Ide spac
|
|
|
|
#3536 |
|
Zakorzenienie
|
Celebrinfea, widocznie panowie naoglądali się amerykańskich filmów i chcieli urządzić sobie napad jak z TV
Aż się nóż w kieszeni otwiera...
|
|
#3537 |
|
Zakorzenienie
|
Celebrinfea bardzo współczuję! Co za dranie! Brak słów po prostu...
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3538 |
|
Zakorzenienie
|
Celebrinfea współczuję bardzo.
Nam się kiedyś też włamali jak byłam w 4klasie podstawówki. Najgorsze ze to musiał być ktoś znajomy albo długo nas obserwowali bo zabrali biżuterię i pieniądze a wszystko było trzymane w kuchni. Moi rodzice zorientowAli się po paru dniach jak chcieli wziąć pieniądze. Weszli przez piwnice i wyszli normalnymi drzwiami wypuszczając psa i zamykając drzwi na klucz, bo jeden zazwyczaj byl w domu bo od środka zamyka się na klucz. Pies na dworzu nie wzbudzil podejrzeń bo często zostawala za ogrodzeniem jak się wychodzilo z domu na godzinę czy dwie... ogólnie pies za bramą groźny więc podejrzewalismy ze byl to ktoś kto psa znał i wiedzmiał ze go nie pogryzie. Wysłane z mojego GT-S7560 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#3539 |
|
Zakorzenienie
|
celebrinfea co za lajzy za takie cos powinno byc obcinanie paluchow albo tatuaz na czole zlodziej moze by sie troche to skonczylo. Widze ze okradli was po irlandzku tutaj tez wlaza najczesciej gdy np facet idzie do pracy a matka jedzie po albo z dzievmi do szkoly odwiesc nie ma jej 20 min wraca chata obrobiona.
|
|
|
|
#3540 |
|
Zakorzenienie
|
MALWISKA i nie mieliście nikogo podejrzanego? Kurczę, w takich przypadkach zwierzęta mogłyby mówić
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:47.

O rany, biedna, ile się namęczyłaś

aby rodzić 

Jak patrzę na Wasze łóżeczka to stwierdzam, że jestem z przygotowaniami w bladej