Jeszcze trzy lub dwa miesiące i już będą nasze brzdące. MAMY LIPCOWE 2014, część V - Strona 118 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-06-02, 18:17   #3511
Domi_00
Rozeznanie

Dot.: Jeszcze trzy lub dwa miesiące i już będą nasze brzdące. MAMY LIPCOWE 2014, częś

Cytat:
Napisane przez mamaya Pokaż wiadomość
Domi, ja również kupiłam pościel dla J., ale na pewno w pierwszych miesiącach nie będę z niej korzystać. Synek będzie spał na płasko przykryty tetrówką/flanelką/kocykiem.
Gdyby trzymać się wytycznych od ortopedów dziecko do 3 roku życia nie powinno spać w ogóle na żadnej poduszce, nawet tej najbardziej płaskiej Ale wiadomo, życie weryfikuje wszelkie te zalecenia, w związku z czym ja się nie upieram, że aż do 3 roku życia J. będę się wzbraniać przed płaską podusią
Kochana dzięki za opinię Ja też uważam, że życie weryfikuje, mam nadzieję, że zaufam zdrowemu rozsądkowi i nie popełnię jakiegoś głupstwa. Pościele są niejednokrotnie śliczne, ale aż ciężko mi sobie wyobrazić mikroskopijnego noworodka okrytego wielką kołdrą Nie mówiąc o jasno nakreślonych wytycznych od ortopedów
Domi_00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-02, 18:21   #3512
agnes208
Zakorzenienie

Dot.: Jeszcze trzy lub dwa miesiące i już będą nasze brzdące. MAMY LIPCOWE 2014, częś

Domi ja do roku nie bede uzywac poduszki pozniej nie wiem. Kolderke mam zamiar dopiero na zime zaczac uzywac na poczatku dziec bedzie spal w spiworku zapinanym na ramionach, zebym miala pewnosc ze sobi nic na glowke nie naciagnie.
agnes208 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-02, 18:23   #3513
dusia_tcv
Zadomowienie

Cytat:
dusia, to nic nie mówiłaś, że miałaś jeszcze w ciąży operację ze względu na tę rękę O rany, biedna, ile się namęczyłaś
nastawianą miałam a stabilizator jeszcze po porodzie miałam
dusia_tcv jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-02, 18:27   #3514
mamaya
Zakorzenienie

dusia, otwarte złamanie tylko nastawiane? Bez operacji? Bez śrub? O kurczę, pierwszy raz spotykam się z taką praktyką a znam cztery przypadki otwartych złamań rąk/nóg
No to mimo wszystko szczęście w nieszczęściu
mamaya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-02, 18:28   #3515
svelta
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Domi_00 Pokaż wiadomość
W tym tygodniu zamawiamy też materac lateksowy hevea i prześcieradła do niego. Dziewczyny jak robicie, będziecie używać pełnej pościeli (płaskiej poduszki i kołdry) od początku czy stawiacie najpierw na sam kocyk i dzieciaczek na płasko? Ja kupiłam pościel, ale raczej z myślą o późniejszym etapie. Najpierw Mała będzie na płaskim leżała plus kocyk chyba wystarczy. Tym bardziej, że to będzie lato - kocyk grubszy lub cieńszy w zależności od pogody.
Ja kołderkę mam, ale nie planuję jej używać na początku. Poduszki nie mam wcale. Udało mi się dostać w lumpeksie 2 śpiworki w różnych rozmiarach, więc mam nadzieję, że mi się dobrze sprawdzą
svelta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-02, 18:38   #3516
dusia_tcv
Zadomowienie

Cytat:
dusia, otwarte złamanie tylko nastawiane? Bez operacji? Bez śrub? O kurczę, pierwszy raz spotykam się z taką praktyką a znam cztery przypadki otwartych złamań rąk/nóg
No to mimo wszystko szczęście w nieszczęściu
z moją cukrzycą ciążową za wielkie ryzyko dla tego teraz jest jak jest fakt teraz powinnam zgodzić na operacje łamania korygowania śrubowania 6tyg w gipsie min a potem rehabilitacja tylko że mam wcześniaka i 2 córki w domu więc po prostu jest to nie realne

W sprawie pościeli się nie wypowiadam bo mam całkiem odmienne zdanie

Edytowane przez dusia_tcv
Czas edycji: 2014-06-02 o 18:54
Stary 2014-06-02, 19:15   #3517
Fame
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez robaczek-85 Pokaż wiadomość
Uszylam Małej posciel

Joanna- gratuluje dobrych wynikow
sliczna!

Cytat:
Napisane przez joanna2228 Pokaż wiadomość
Cesarka jednak 05.07 bo będzie miała dyżur i zajmie się mną
super! gratuluje!

Cytat:
Na ostatniej wizycie ustaliłyśmy z ginką, że 9 czerwca zrobimy USG ze wszystkimi pomiarami dokładnymi i wtedy ustalimy na 100% Bo wielkość Małego jest istotna, kluczowa wręcz
no to 9go czekamy na wiesci

Cytat:
Napisane przez rybka13 Pokaż wiadomość
Dziewczyny macie juz wszystko poprane i poprasowane? Bo sie zastanawiam czy nie za wczesnie a moze juz sie brac?
ja już mam poprane, poprasowane, popakowane itd. aby rodzić

dusia bardzo współczuję Ty to musisz mieć ciężko.. czasami to aż trudno uwierzyć, że jednej osobie tyle rzeczy się przytrafia. ale cóż... życie...

yo! mam dziś dzień lenistwa i to do tego stopnia, że nawet nie chciało mi się na forum wejść
Co do poscieli to też na początku nie mam zamiaru używac.
Fame jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-02, 19:31   #3518
robaczek-85
Rozeznanie

Dusia oby dalszą rehabilitacja poprawila stan twojej reki.

Ja już jestem spakowana, ciuszki poprane i poprasowane, lozeczko przygotowane. Co do spania pod kolderka to ja zobacze w praktyce, pamietam ze Wojtus przez pierwszy miesiąc od urodzenia szybko się wychladzal i mimo ze w domu było ciepło to musiał spac w rozku i pod kolderka. A w pierwsza noc w domu nie ubralismy czapeczki, było mu zimno (później do tego doszliśmy) nie mógł zasnac i plakal, teraz czytałam ze Kinia jako "wczesniak" może mieć większe zapotrzebowanie na ciepło dlatego nic się nie zarzekam.

Ale mi dzisiaj cukry szaleja, co mnie bardzo denerwuje bo ostatnio były bardzo ładne, ciesze się że urodze już 18 bo w taki dzien jak dziś boję się o zdrowie Małej
Posciel cenowo wyszła troche więcej niż na internecie, ale radość z samodzielnego wykonania bezcenna, został mi jeszcze materiał i mysle co z niego uczyć czy literki czy girlande czy krolicza tilde.

1.11.2012

Kingusia 18.06.2014
Moje rękodzieło

Kuchennie
robaczek-85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-02, 19:37   #3519
simka234
Wtajemniczenie

Robaczek zdolniacha z ciebie śliczna pościel
Cenowo drożej bo ceny materiału..wiem jak mi mama do kołyski uszyła też drożej wyszło ale frajda jest fakt
Kciuki za cukry żeby się ustatkował.. i szczęśliwego rozwiązania

Mi dla odmiany ostatnio niskie są..nawet wczoraj mi spadł konkretnie i musiałam sie ratować.. pilnuje też żeby nie spadał

znów upały idą ehhhhh

,, Ty masz juz ROK -I tysiąc lat masz i więcej. Początkiem i końcem świata jest Twoje malutkie serce. Ty jesteś jabłkiem i drzewem, Obłokiem, gwiazdą, rozumem.-Przez ciebie to, czego nie wiem, Już umiem.
Kocham
simka234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-02, 19:43   #3520
dusia_tcv
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez robaczek-85 Pokaż wiadomość
Dusia oby dalszą rehabilitacja poprawila stan twojej reki.

Ja już jestem spakowana, ciuszki poprane i poprasowane, lozeczko przygotowane. Co do spania pod kolderka to ja zobacze w praktyce, pamietam ze Wojtus przez pierwszy miesiąc od urodzenia szybko się wychladzal i mimo ze w domu było ciepło to musiał spac w rozku i pod kolderka. A w pierwsza noc w domu nie ubralismy czapeczki, było mu zimno (później do tego doszliśmy) nie mógł zasnac i plakal, teraz czytałam ze Kinia jako "wczesniak" może mieć większe zapotrzebowanie na ciepło dlatego nic się nie zarzekam.

Ale mi dzisiaj cukry szaleja, co mnie bardzo denerwuje bo ostatnio były bardzo ładne, ciesze się że urodze już 18 bo w taki dzien jak dziś boję się o zdrowie Małej
Posciel cenowo wyszła troche więcej niż na internecie, ale radość z samodzielnego wykonania bezcenna, został mi jeszcze materiał i mysle co z niego uczyć czy literki czy girlande czy krolicza tilde.
ja Arkowi zakładam skarpetki na łapki bo też się szybko wychładza śpi w bananie ale również śpi w rożku plus kołderka
Stary 2014-06-02, 19:54   #3521
i like it
Rozeznanie

Dusia zdrówka

Hej w sprawie pościeli i ochraniaczy to strasznie mi się one podobają ale na początku w łóżeczku będzie tylko prześcieradło, kocyk/rożek/śpiworek, wałeczki przeciw ulewaniu i sówki w kąciku ale w bezpiecznej odległości od Małej i zabezpieczone a w sumie to wrzucę zdjęcie ta dam
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 0.jpg (106,3 KB, 88 załadowań)
i like it jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-02, 19:59   #3522
i like it
Rozeznanie

muszę tylko dokupić półeczkę ścienną w ikei aby postawić na niej małą lampkę bo na miejsce obecnie lampy wejdzie przewijak

robaczek girlande sama mam zamiar zamówić jakąś fajną bo tak jak kiedyś wspominałam to antytalencie jestem w tych kwestiach
Stary 2014-06-02, 20:15   #3523
bambusiek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez joanna2228 Pokaż wiadomość
Cesarka jednak 05.07 bo będzie miała dyżur i zajmie się mną
:
Będę pamiętać, bo to moje imieniny

Cytat:
Napisane przez dusia_tcv Pokaż wiadomość
Dziś dowiedziałam się ze moja ręka będzie sprawna w 80procentach
Kurcze, szkoda

Dziewczyny macie juz wszystko poprane i poprasowane? Bo sie zastanawiam czy nie za wczesnie a moze juz sie brac?[/QUOTE

Ja mam poprane, złożone w szafce i przy układaniu przeprasuje z grubsza. U mnie nie było wyboru kiedy prac, bo teraz ten remont, a potem to mogłabym nie zdążyć.

---------- Dopisano o 20:15 ---------- Poprzedni post napisano o 20:09 ----------

Co do pościeli, to mam cały zestaw, ale na początek pewnie nie bedzie w użyciu tylko rożek/ spiworek. Synek był zimowy i kolderke dostał szybko, poduszkę jakoś później.
G. 9.1O.18
bambusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-02, 20:17   #3524
malwiska
Zakorzenienie

Ja już też mam wszystko poprane i poprasowanee, ale ostatnio byłam w lumpku i kupiłam parę body 56 na 3.5kg dziecko bo jak zaczęłam przeglądać ciuszki to wyszło ze mam same od 4kg.
Wiecie ze zaczęłam się zastanawiać nad pieluchami wielorazowymi... wcześniej uważałam ze za nic na świecie, ale ją miałam inne wyobrażenie o nich, a teraz jak oglądam te otulacze pieluszki i wkłady to zaczynam się zastanawiać, zwłaszcza ze przy drugim to zawsze taniej.

Wysłane z mojego GT-S7560 przy użyciu Tapatalka
Stary 2014-06-02, 20:39   #3525
svelta
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez i like it Pokaż wiadomość
Hej w sprawie pościeli i ochraniaczy to strasznie mi się one podobają ale na początku w łóżeczku będzie tylko prześcieradło, kocyk/rożek/śpiworek, wałeczki przeciw ulewaniu i sówki w kąciku ale w bezpiecznej odległości od Małej i zabezpieczone a w sumie to wrzucę zdjęcie ta dam
oooo jaaa... Pięknie Jak patrzę na Wasze łóżeczka to stwierdzam, że jestem z przygotowaniami w bladej Łóżeczko stoi i czeka na dokończenie malowania.
Cytat:
Napisane przez malwiska Pokaż wiadomość
Wiecie ze zaczęłam się zastanawiać nad pieluchami wielorazowymi... wcześniej uważałam ze za nic na świecie, ale ją miałam inne wyobrażenie o nich, a teraz jak oglądam te otulacze pieluszki i wkłady to zaczynam się zastanawiać, zwłaszcza ze przy drugim to zawsze taniej.

Ja mam ambitny plan ich używać. Ale daję sobie ze 2-3 miesiące z pampersami żebym mogła się oswoić przewijaniem takiego maleństwa. Jak kupię zestaw to będę miała później dla drugiego dzieciaczka, a potem może i trzeciego, a jak nie to sprzedam.
Stary 2014-06-02, 20:58   #3526
Celebrinfea
Wtajemniczenie

No... A ja zaczynam z niemal wszystkim sprzataniowym od poczatku. Mieliśmy dziś włamanie, wszystko na podłodze. Najwiekszy wq.. zaliczylam jak wszystkie ciuchy Jagody zobaczylam walajace sie po podlodze. No jakbym dorwala to rozszarpanie na miejscu.
Celebrinfea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-02, 21:08   #3527
rybka13
Zakorzenienie

Dzieki dziewczyny za odpowiedzi, chyba w takim razie bede brac sie za te przygotowania, bo niby na wszystko jest czas, a potem bedzie stres ze nie zdaze tymbardziej ze mi tak szybko nie schna rzeczy, bo pogoda rozna, wystawic nie mam gdzie...

Ja szczerze mowiac nie mam lozeczka dla synka jeszcze nie wiem jak to rozwiaze, bo corcia tak latwo nie da sie ode mnie odseparowac, a 2 do sypialni nam nie wejda. Mam kolyske, ale ona tez sie tam nie zmiesci, bedzie w salonie. Poniewaz planuje kp to na poczatek synek bedzie spal ze mna, a potem zobaczymy
Ale kolderki i podusi zamierzam uzywac dopiero od roku.

---------- Dopisano o 20:06 ---------- Poprzedni post napisano o 20:04 ----------

Cytat:
Napisane przez Celebrinfea Pokaż wiadomość
No... A ja zaczynam z niemal wszystkim sprzataniowym od poczatku. Mieliśmy dziś włamanie, wszystko na podłodze. Najwiekszy wq.. zaliczylam jak wszystkie ciuchy Jagody zobaczylam walajace sie po podlodze. No jakbym dorwala to rozszarpanie na miejscu.
O rany wspolczuje
Duzo rzeczy ukradziono? Masakra...

---------- Dopisano o 20:08 ---------- Poprzedni post napisano o 20:06 ----------

i like it super kącik sówki wymiataja
rybka13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-02, 21:09   #3528
Celebrinfea
Wtajemniczenie

Gotówke i biżuterie, reszty nie zdazyli bo ich teściowa spłoszyła. A teraz zabawa z policja, ubezpieczeniem i ogólnie do du... Bo już sie bezpiecznie we wlasnym domu nie czuje... Jakies to wszystko nie tak...
Stary 2014-06-02, 21:11   #3529
mamaya
Zakorzenienie

Cytat:
Ja pierdzielę
Mam nadzieję, że zgłosiliście sprawę na policję i że zajmą się tą kwestią odpowiednio
Stary 2014-06-02, 21:17   #3530
rybka13
Zakorzenienie

simka i svelta z malowaniem łózeczek to akurat nie zwlekajcie, zeby mialy czas wywietrzec chyba ze to jakis bezzapachowy lakier czy cóś... Ale mimo wszystko

---------- Dopisano o 20:17 ---------- Poprzedni post napisano o 20:14 ----------

Cytat:
Gotówke i biżuterie, reszty nie zdazyli bo ich teściowa spłoszyła. A teraz zabawa z policja, ubezpieczeniem i ogólnie do du... Bo już sie bezpiecznie we wlasnym domu nie czuje... Jakies to wszystko nie tak...
oby ich zlapali, najbardziej pewnie bizuterii szkoda.
rybka13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-02, 21:24   #3531
svelta
Rozeznanie

Cytat:
tak w biały dzień? Jak to się stało
Stary 2014-06-02, 21:27   #3532
simka234
Wtajemniczenie

Cytat:
No nie co za seria..
Przyjdą mędy niewiele ukradną a więcej poniszczą!!
Boże co za ludzie, zero poszanowania..
Też na twoim miejscu bym się zdenerwowała
Tydz temu u nas w bloku też okradli mieszkanie..
Współczuje wam
rybka wiem i pganiam już tż tylko mam luz w tej kwestii bo kołyska stoi już dawno przygotowana

,, Ty masz juz ROK -I tysiąc lat masz i więcej. Początkiem i końcem świata jest Twoje malutkie serce. Ty jesteś jabłkiem i drzewem, Obłokiem, gwiazdą, rozumem.-Przez ciebie to, czego nie wiem, Już umiem.
Kocham
simka234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-02, 21:30   #3533
i like it
Rozeznanie

Cytat:
jeju strasznie współczuje!co za prostaki jedne, serca w ogole nie maja jak zobaczyli dzieciowe ciuchy to mogli by już odpuścić, oby ich jak najszybciej
Stary 2014-06-02, 21:52   #3534
debesciara
Zadomowienie

Cytat:
Ja pierdykam bardzo Wam współczuję, nie dość że wcześniak, zamota ze szpitalem to jeszcze jakieś mendy no i tak jak mówisz poczucie bezpieczeństwa we własnym domu idzie w piguły a to tak ważne zwłaszcza przy małym dziecku.. Bardzo współczuję Oby stołeczna policja się spisała bo u nas takie sprawy są zamiatane pod dywan..

Z pościelą my jedziemy od początku, łącznie z płaską podusia pełniąca funkcje wylapywacza ulewow Może jestem niewyedukowana albo niereformowalna ale nie umiem sobie wyobrazić jak taka zupełnie płaska i cienka poduszka może wpłynąć na pozniejsza postawę dziecka

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
debesciara jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-02, 22:03   #3535
Celebrinfea
Wtajemniczenie

Wychodzi na to że mieli świetnie obcykany rozkład dnia bo musieli wejść tuż po naszym wyjeździe do szpitala. Przybyli sobie w rekawiczkach i ze śladów to raczej mozemy szukac wiatru w polu... Eh i to w bialy dzień po 9:00... Ide spac
Stary 2014-06-02, 22:27   #3536
mamaya
Zakorzenienie

Celebrinfea, widocznie panowie naoglądali się amerykańskich filmów i chcieli urządzić sobie napad jak z TV Aż się nóż w kieszeni otwiera...
Stary 2014-06-02, 22:45   #3537
Fame
Zakorzenienie

Celebrinfea bardzo współczuję! Co za dranie! Brak słów po prostu...

Stary 2014-06-02, 22:56   #3538
malwiska
Zakorzenienie

Celebrinfea współczuję bardzo.
Nam się kiedyś też włamali jak byłam w 4klasie podstawówki. Najgorsze ze to musiał być ktoś znajomy albo długo nas obserwowali bo zabrali biżuterię i pieniądze a wszystko było trzymane w kuchni. Moi rodzice zorientowAli się po paru dniach jak chcieli wziąć pieniądze. Weszli przez piwnice i wyszli normalnymi drzwiami wypuszczając psa i zamykając drzwi na klucz, bo jeden zazwyczaj byl w domu bo od środka zamyka się na klucz. Pies na dworzu nie wzbudzil podejrzeń bo często zostawala za ogrodzeniem jak się wychodzilo z domu na godzinę czy dwie... ogólnie pies za bramą groźny więc podejrzewalismy ze byl to ktoś kto psa znał i wiedzmiał ze go nie pogryzie.

Stary 2014-06-02, 23:15   #3539
agnes208
Zakorzenienie

celebrinfea co za lajzy za takie cos powinno byc obcinanie paluchow albo tatuaz na czole zlodziej moze by sie troche to skonczylo. Widze ze okradli was po irlandzku tutaj tez wlaza najczesciej gdy np facet idzie do pracy a matka jedzie po albo z dzievmi do szkoly odwiesc nie ma jej 20 min wraca chata obrobiona.
agnes208 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-02, 23:22   #3540
Fame
Zakorzenienie

MALWISKA i nie mieliście nikogo podejrzanego? Kurczę, w takich przypadkach zwierzęta mogłyby mówić

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości