|
|
#2731 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie czerwcowe 2014 - cz. III
wzięłam się za sprzątanie, na razie ogarnęłam łazienkę
za dużo mam kosmetyków, kurzą się na półkach a i tak ich nie używam![]() Cytat:
skurcze mam codziennie i nie wiem jak musiałyby być mocne żebym ruszyła się na porodówkę![]() Cytat:
ja też nie ale na małego to nie działa![]() Kakusia za szybkie rozwiązanie a odmiennymi diagnozami się nie przejmuj![]() Anteria na pewno z Maleństwem jest wszystko dobrze. Najważniejsze, że ma ponad 2 kg. dzieciaczki Chocolate też były malutkie |
||
|
|
|
#2732 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Była położna, wszystko z małym ok, jedynie pępek słabo się goi i musimy używać spirytusu i patyczka do uszu, bo sam octenisept sobie nie poradzi... Moje krocze za to podobno bardzo dobrze się goi i kilka dni, a szwy się rozpuszczą. A moje bóle są dlatego, że mam widocznie bardzo wrażliwe TO miejsce... I jeszcze powiedziała, że mam sutki stworzone do karmienia i wiele mam może mi pozazdrościć
|
|
|
|
|
#2733 |
|
Konto usunięte
|
Przedstawiam Wam mojego Olusia
|
|
|
|
#2734 | ||
|
Zadomowienie
|
![]() oby akcja szybko się rozkręciłaCytat:
Cytat:
[1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;46714585]no właśnie wczoraj cały dzień mu ty przemywałam i dziś jest już niby lepiej, ale jeszcze ropieje... Była położna, wszystko z małym ok, jedynie pępek słabo się goi i musimy używać spirytusu i patyczka do uszu, bo sam octenisept sobie nie poradzi... Moje krocze za to podobno bardzo dobrze się goi i kilka dni, a szwy się rozpuszczą. A moje bóle są dlatego, że mam widocznie bardzo wrażliwe TO miejsce... I jeszcze powiedziała, że mam sutki stworzone do karmienia i wiele mam może mi pozazdrościć [/QUOTE]Super że wszystko wraca do normy, Ty odzyskasz szybko siły, Adaś przywyknie do roli starszego braciszka. Oby tak dalej. Matko, dopiero znalazłam chwile żeby Was nadrobić. Ramona pisałam Ci już ale jeszcze raz gratuluje. Od rana ciągle coś. Pojechaliśmy z tż na większe zakupy żebym w domu nic nie brakowało przed i po porodzie. Później jeszcze babcie tż odwiedziliśmy bo chyba z miesiąc nas u niej nie było. Wczoraj ile się stresu najadłam to myślałam że wyjdę z siebie. Od rana męczyły mnie przepowiadacze, czasem po 9-10 min odstępu- nic tż nie mówiłam ale sama miałam stresa. Pod wieczór zadzwonił kolega żebyśmy na grila wpadli. Ok wziełam no-spe, skurcze ustąpiły. W drodze na grila tż dość odważnie jechał, mówie mu że nam się nie spieszy, że nie jedzie sam i żeby zwolnił. Na co on że on jest zawodowym kierowcą i żebym go nie drazniła bo wie co robi. I co- jedzimy, ściął zakręt i nagle uderzenie. Myślałam że urodze za chwile tak się zdenerowałam, zaczęłam się cała trząść i płakać bo nie wiedziłąm co się stało. Co się okazało- uderzył w krawężnik, opona cała rozwalona. I masz- dobrze że mieliśmy zapasówkę, nim się uspokoiłam zmienił to koło. Ale dziś trzeba było nowe opony zamówić i 600 zł nie nasze
|
|
#2735 |
|
Zakorzenienie
|
Berenika jaki duży chłopczyk!
i za bezproblemowe karmienie ![]() A TŻ ma w ogóle urlop albo opiekę? A ja żeby za dużo nie myśleć wzięłam się za pieczenie tarty z kremem i truskawkami tylko chyba nie przeliczyłam czasu bo ciasto w piekarniku a ja powinnam lecieć po córkę do przedszkola Sylwia o kurcze dobrze że nic Wam się nie stało a TŻ niech się trochę uspokoi na drodze
Edytowane przez Kakusia Czas edycji: 2014-06-02 o 14:22 |
|
|
|
#2736 |
|
Zadomowienie
|
[1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;46714793]Przedstawiam Wam mojego Olusia
|
#2737 | |||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Może będziesz parą dla Ramony Cytat:
![]() Cytat:
decyzja należy do Ciebie![]() i oczywiścieCytat:
za kolejny tc. Faktycznie ja też bym tylko spała i jadła, a najlepiej słodkie jutro będę płakać u gina na wizycie jak wejdę na wage![]() Bardzo ładna pościel ![]() ---------- Dopisano o 14:32 ---------- Poprzedni post napisano o 14:24 ---------- Cytat:
i Cytat:
![]() [1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;46712458] Dziś jest już lepiej - z moim samopoczuciem fizycznym i psychicznym. Adaś już też lepiej, więcej do mnie przychodzi. Z Olusiem póki co ok, położyliśmy się spać o 23, to wstał o 4:20 dopiero, a potem co dwie godziny już Z karmieniem problemów nie ma, od razu załapał o co chodzi [/QUOTE] ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|||||||||
|
|
|
#2738 | ||
|
Zadomowienie
|
[1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;46714793]Przedstawiam Wam mojego Olusia [/QUOTE]
Śliczny facet Cytat:
![]() Cytat:
![]() ------------------------ Zasmarkuska małego zostawiłam w domu, niech korzysta z ostatnich dni sam na sam z mamusią Pogoda do d... więc kisimy się w domu, z resztą humor też do d...tylko biedni moi bliscy, bo co raz częściej mam taki humor, a tż-ta w ogóle podziwiam, że ma jeszcze do mnie cierpliwość.
|
||
|
|
|
#2739 | ||
|
Zadomowienie
|
[1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;46714585]no właśnie wczoraj cały dzień mu ty przemywałam i dziś jest już niby lepiej, ale jeszcze ropieje...
Była położna, wszystko z małym ok, jedynie pępek słabo się goi i musimy używać spirytusu i patyczka do uszu, bo sam octenisept sobie nie poradzi... Moje krocze za to podobno bardzo dobrze się goi i kilka dni, a szwy się rozpuszczą. A moje bóle są dlatego, że mam widocznie bardzo wrażliwe TO miejsce... I jeszcze powiedziała, że mam sutki stworzone do karmienia i wiele mam może mi pozazdrościć [/QUOTE]U Izy octenisept też sobie nie poradził, zaczęło się babrać i dopiero jak położna kazała użyć spirytusu to pępek odpadł...po miesiącu [1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;46714793]Przedstawiam Wam mojego Olusia Uroczy Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#2740 | |
|
Zadomowienie
|
Berenika ale słodziak z Twojego Olusia
no, ale mamusie ma wzorową Cytat:
liczę na to, że uda mi się wrócić do wagi sprzed ciąży![]() gorzej z synem, każda nadprogramowa kaloria widzi mi się jako dodatkowe gramy do urodzenia a tego się boję ![]() wizytę mam w przyszły wtorek, zobaczymy ile przytyło moje dziecię ![]() zaraz idę po truskawki Sylwia dobrze, że nic Wam się nie stało. Może lepiej strasz swojego tżeta skurczami i wizją zbliżającego się porodu to może trochę się opanuje za kółkiem ![]() mój organizm buntuje się coraz bardziej, trochę posprzątałam zaczęła lecieć mi krew z nosa, więc rozumiem, że mam dyspensę od domowych obowiązków
|
|
|
|
|
#2741 |
|
Zadomowienie
|
BoginiBastet ja właśnie też zjadłam miseczkę truskawek, to jak miód dla mnie.
A od dziś II część gazetki biedronkowej dla dzieci jest. Kupiłam kocyk za 14,99 ale to tak trochę na siłe. Zostały 3 ostatnie sztuki, nie wiem czy tak mało było czy tyle ludzi się na nie rzuciło (w co wątpie). Ponioć było 10 wzrozrów do wyboru a u nas tylko dwa były. A tak poza tym to nic ciekawego.
|
#2742 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() [1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;46714793]Przedstawiam Wam mojego Olusia Wysłane z mojego SGP321 przy użyciu Tapatalka |
||||
|
|
|
#2743 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2744 |
|
Zadomowienie
|
No tak. Gapa ze mnie.
|
#2745 |
|
Raczkowanie
|
Berenika śliczny synuś
ANTERIA super, że waga przekroczyła 2000 kg. Przynajmniej wiesz, że parę dni i Raduś będzie przy Tobie Na pewno szybciutko nabierze kilogramów po drugiej stronie brzuszka A co do wagi to nie wiem czy jest się czym przejmować. Ja przytyłam 16 kg, a 8 zgubiłam w szpitalu i waga dalej leci. Na brzuchu żadnych rozstępów i codziennie jest coraz bardziej płaski. Nawet się nie spodziewałam, że tak szybko wszystko wróci do normy. I w końcu odzyskałam moje łydki niespuchnięte wyglądają znacznie lepiej Także jedzcie czekoladę, truskawki itd bo wasze dni są policzone ![]() Kakusia trzymam dalej kciuki ćwicz, ćwicz Sylwia, ale Twój tż porządził. Dobrze, że nic Wam się nie stało. Ja ze stresu pewnie bym urodziła. Dziewczyny jak ja Wam zazdroszczę tych truskawek - ja nie zdążyłam nawet spróbować tegorocznych a tych chemicznych nie kupowałam, a teraz już mi nie wolno
|
|
|
|
#2746 |
|
Zakorzenienie
|
Berenika_26, śliczny ten twój Oluś, i jak sobie słodko śpi
Wizytę w pracy zaliczyłam, L4 oddane, poplotkowałam chwilę z dziewczynami i trzeba było wracać. Teraz jestem u rodziców to zaraz może przepiorę karuzelkę do łóżeczka i pokrowce z fotelika. Małż mi u moich rodziców w łóżeczku w sobotę podniósł dno. Właściwie to został przymuszony bo ja stwierdziłam że myję łóżeczko to skoro już wszystko jest wyciągnięte to trzeba od razu podnieść. Teraz tylko ubrać pościel i będzie cacy. Chociaż córa u dziadków będzie miała swoje wyro do spania skoro w domu jeszcze brak
|
|
|
|
#2747 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Do końca połogu po nadwyżce kg pewnie nie będzie śladu No i zazdroszczę braku rozstępów![]() Ja w końcu posadziłam kwiatki na balkonie,bo od tygodnia się za to zabrać nie mogłam ![]() A teraz delektuję się pysznym koktajlem truskawkowym czysta rozpusta![]() Wysłane z mojego GT-S7580 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#2748 | |||
|
Zadomowienie
|
ledwo doczłapałam się do osiedlowego warzywniaka
przed wyjściem byłam w toalecie a już w połowie drogi poczułam straszne parcie na pęcherz i musiałam wrócić do domuKakusia, Sylwia a jakiej jakości jest ten kocyk? ![]() Cytat:
na zdjęciach miałam całkiem niezłą figurę tęsknie już za płaskim brzuchem i swoimi 53 kg![]() Cytat:
Cytat:
" u teściów, że jak się Milenka urodzi to będziecie musieli zamieszkać u Twoich rodziców, bo mała ma już tam swoje łóżeczko
|
|||
|
|
|
#2749 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Kocyk wg mnie średniej jakości ale za tą cenę ok. Nie ma tragedii ale mam np z Abry koc z tego samego materiału i jest dużo grubszy, taki bardziej mięsisty jak ten z Biedronki. Ehh o 20 wizyta. Już miałam nadzieje że tż pojedzie ze mną i dupa. O 19 jedzie do niemiec i muszę sama jechać. Synek ma dziś jakiś mało aktyny dzień. I poruszyłam rano z tż temat imienia ale żadnego kompromisu nie ma a jeszcze większy problem. Mi się nie widzi to co chce tż i odwrotnie. Ja myślałam nad Miłoszem albo Tomaszem, a tżowi się Dawid albo Fabian podoba a ja jakoś nie mam przekonania do tych imion. Tż chce jakieś bardziej nowoczesne a ja bym wolała coś tradycyjnego.
|
|
#2750 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tutaj już mam naszykowaną pościel do łóżeczka i trzeba tylko ubrać. Zresztą póki co większość rzeczy mamy właśnie tutaj. Jak będę w szpitalu to mężu będzie przewoził. No ale zobaczymy, może faktycznie szwagier wreszcie da to ich i będzie problem z głowy. Na urlop macierzyński idę tylko na pół roku bo jak bym szła na rok to nie mam możliwości powrotu. Tak więc Milenkę będę musiała zostawiać z teściową
|
|
|
|
|
#2751 | ||||
|
Zadomowienie
|
ANTERIA super, że waga jest już powyżej 2 kg, nie jest to może dużo, ale po porodzie szybko nadrobi
![]() Cytat:
przez to ja czuję się nieatrakcyjna i wmawiam sobie co chwila różne głupoty. On mi tłumaczył, że to nie przeze mnie, tylko, że dziwnie się czuje mając świadomość, że w brzuchu jest dziecko ![]() [1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;46714585]no właśnie wczoraj cały dzień mu ty przemywałam i dziś jest już niby lepiej, ale jeszcze ropieje... [/QUOTE] Moja też poleca spirytus Będzie dobrze A Oluś cudooo Cytat:
dla tż, ale dobrze, że nic się Wam nie stało... Teraz się przekonał, że jak mu mówisz, że ma zwolnic to nie bez powodu ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#2752 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Gratulacje Cytat:
Ja jak czegoś nie używam, a wiem że komuś się przyda i ten ktoś chce to od razu daję, bo po co mi jak nie używam. Tylko niepotrzebnie zagraca. Dla mnie to dziwne zachowanie. Po co im to łóżeczko? Mam wrażenie jakby wcześniej się wyrwali z propozycją, a teraz żałują. Ja bym chciała takie łózeczko na spokojnie sobie wyczyscic, przygotować, a nie tak w biegu. Co prawda jeszcze nie położyłam materaca, ale to już moje lenistwo. ---- A ja byłam na wizycie i narazie jeszcze nie rodzę ![]() Generalnie odebrałam wyniku posiewu na którym najbardziej mi zależało i byłam u fryzjera także w sumie nie byłby to głupi pomysł, żeby to było dzisiaj zanim fryzura mi się zepsuje jutrzejsze usg mogłabym w sumie odpuścić na rzecz dzisiejszego porodu
|
|||
|
|
|
#2753 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Taki typ ludzi. Przy mnie będą najwyżej się pilnować a jak nie będę widzieć to i tak po swojemu, choć w sumie to nawet i w to wątpię. To jest coś w stylu "gadaj z ![]() Cytat:
No i jutro dzwonię do sklepu dowiedzieć się o cenę materaca więc może nie będzie potrzeby zamawiania. Ja zadzwonię, małż podjedzie i kupi, załaduje do auta i jak skończy pracę to przywiezie Luknęłam na stronce sklepu i mają coś takiego z gryką i kokosem 1 http://sklep.ukubusia.pl/pl/p/Matera...-Fiki-Miki/494 2 http://sklep.ukubusia.pl/pl/p/Matera...-Fiki-Miki/493 3 http://sklep.ukubusia.pl/pl/p/Matera...-Fiki-Miki/495 I jak mam wybierać z tych trzech to nie wiem :/ Edytowane przez beat@ Czas edycji: 2014-06-02 o 21:30 |
||
|
|
|
#2754 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Dodatkowo zaczynaja się telefony od znajomych z pytaniami czy to już, jak sie czuje i jakaś taka panika. wszyscy panikują tylko do mnie nie dociera, ze mogę urodzić w każdej chwili. Przysiegam, ze milion razy bardziej stresowałam się w styczniu-lutym niż dzisiaj. Bardzo to dziwne. Nadal jednak uważam, że ja nie nie dam rady. Kompletnie nie mam bioder, nie wiem jakim cudem dziecko ma się tamtędy wydostać.. Cytat:
![]() Niczego bardziej nie lubie u facetów niz takiego "szpanowania" co to nie ja... A później właśnie się okazuje, ze coś nie poszło... szkoda tylko, ze naraża Cie na takie emocje! Cytat:
Najlepiej słodkie, lody i mleko (płatki z mlekiem). Czyli cos, co kiedys moglo dla mnie nie istniec. Beronika- cudny Aleksander Kupiłam dziś otulaczek firmy matherhood. Tak mnie wzieło, ze moze to byc fajna opcja na dzień, bo mamy bardzo ciepłe mieszkanie i rozek moze byc za gruby a to jest bawełniane. Poza tym, pomyslalam, ze nawet do karmienia, by ujarzmić dziecie, by sie skoncentrowało na jedzieniu lub nawet otulic w wozku na spacerku.. Co o tym myslicie? Dobry wybór, pomysł? Otula ale nie uciska bioderek itd. Nie przegrzewa.... Zapomniałam jeszcze o jednej rzeczy, tj. o lampce nocnej do pokoiku. Takiej, którą moznaby zostawiac na cała noc, by nie zapalac "głownego" swiatła, jak mała przebudzi się do karmienia czy na zmiane pieluszki, bo takie jaskrawe swiatełko rozbudza. Nie mam siły jechac do ikei, bo tam zejdzie cały dzien, przez neta tez sie srednio oplaca, bo one są tak za 30-40zł, wiec szkoda dokladac za przesyłkę, myslicie, ze np w castoramie bedzie coś takiego? Wtedy TZ by wyskoczył.
|
|
#2755 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Kiepsko,ze nie możecie dojść do kompromisu w sprawie imienia...może jak zobaczycie małego to Was olsni jak powinien mieć na imię ![]() Mój mały dzisiaj odwrotnie- po tych truskawkach wierzga jak szalony Dawno takich rarytasow nie jadl to szczęśliwy![]() Cytat:
A już całkiem ciśnienie mi podnosi jak przyniesie dla małej jakieś wafelki/ciastka/żelki i zaczyna przy niej otwierać i widzę,że chce jej dać.No to jej mowie,ze ma jej nie dawać,bo Iza nie je takich rzeczy.Na co tesciowa,ze mała przecież chceWysłane z mojego GT-S7580 przy użyciu Tapatalka |
||
|
|
|
#2756 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co gorsze tutaj u mnie teściu nie potrafi nie kląć (jak to wojskowi) i jak ja tylko usłysze że mała coś takiego mówi a podsłyszy na 100 % to nie ręczę ![]() Zresztą tu od pierwszego dnia po wyjściu ze szpitala będą wojny. Pierwsza największa o ubieranie no bo teściówce jest wiecznie zimno. Ja całą noc odkryta a ciągu dnia w krótkich spodenkach po domu zasuwam a ona w długich spodniach i w polarze zapięta po szyję. Ok, ma tarczycę może być jej zimniej ale to że jej jest zimno nie oznacza że innym też musi być, więc jak zobaczy że małej nałożę w 30 stopniowym upale same bodziaki to chyba na zawał zejdzie. Aaa no i jak mała w nocy zakwili albo obudzi się na karmienie to ta to podejrzewam już u nas w pokoju będzie. Ojj przysięgam że wyleci jeszcze szybciej niż przyszła ![]() Zresztą jak ona szwagrowi potrafiła pieluchę z ręki wyrwać bo to ona przewinie i nie ważne że szwagierka kazała swojemu mężowi. Od razu powiem że ja jej nie prosiłam i ma tą pieluchę zostawić. Edytowane przez beat@ Czas edycji: 2014-06-02 o 22:02 |
|
|
|
|
#2757 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie ma teraz takiego stresu bo praktycznie już wszystkie mamy donoszone ciąże, wszystkie w 9 mcu więc już nie ma takiego ryzka. A piszesz że masz wąskie biodra- a miałaś mierzone? Położna na sr mówiłą że takim jak by cyrklem mierzy się miednice, są jakieś 3 wymiary. Jeśli nie mieszczą sie w normie to wtedy jest wskazanie do cc. Cytat:
Co mnie zaskoczyło- moja waga od ostatniej wizyty miesiąc temu spadła o 1 kg. Jeszcze za 2 tyg mam wizytę z USG- wymiary, ułożenie itp A zwolnienie już do dnia porodu mam. Ja dziś mam takie ciśnienie na słodkie że masakra. Podjadam po kęsie ciasta domowego, zapychałam się truskawkami ale na nic to, chęci na słodkie dalej mam. ---------- Dopisano o 22:06 ---------- Poprzedni post napisano o 22:02 ---------- Cytat:
Ja jestem ciekawa jak moja mama będzie się zachowywać. Póki co w nic się do nas nie wtrąca i niech tak zostanie. Teściową mam w porządku więc mam nadzieje że będzie ok. Do pokoju bym na pewno w nocy nie pozwoliła wparować- to już trzeba być bezczelnym (sorry za określenie) A co Twój tż na ich zachowania?
|
|
#2758 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
dlatego tylko czasami się zmusze,żeby Tżtowi zrobić przyjemność...na szczęście poprzednio po połogu chęci wróciły mi ze zdwojoną siłą,wiec liczę,ze teraz będzie podobnie![]() Wysłane z mojego GT-S7580 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#2759 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Aż jednego razu do teściów to skomentowałam i powiedziałam że to do cholery jest dorosły facet i nie musi im o wszystkim meldować na co oni że musi Wyobraź sobie że jak szwagierka pierwsze urodziła to oni do niej na 6 rano przyjeżdżali i siedzieli do 16-tej. Odpuszczali jedynie niedziele. A ją trafiało. Mówiła mężowi żeby nie przychodzili bo ona doskonale sobie sama radę daje to nawet im tego nie przekazał. A ona biedna nawet się położyć nie mogła jak mały spał no bo oni siedzą za ścianą i głupio tak. Nawet sama spokojnie jak chciała nie mogła wyjść na spacer. Kochana, moi teściowie to temat rzeka jest - końca żadnego nie ma. Takich przykładów to ja bym mogła dawać a dawać |
|
|
|
|
#2760 |
|
Raczkowanie
|
Czesc Dziewczynki.
Jeju ale tu się dzieje, jestem w szoku! Poród za porodem! Staram sie Was nadrobic od kilku dni i oczy mi sie szeroko otwierają jak widzę że kolejne dzieciaczki przyszly na swiat!! ja dochodze do siebie po przygnebiajacym pobycie w Pl... Podroz byla masakryczna, cala noc pociagiem dla mojego synka byla super przygoda, ale dla ciezarnej koszmar... Lozko (kuszetka) bylo tak twarde ze strasznie bolaly mnie biodra, a na plecach ani na brzuchu spac sie nie da... W Warszawie musielismy zapindalac na inny dworzec z buta, w deszcz, ja z walizka, plecakiem, torebka, dzieckiem... Na drugim dworcu oczywiscie windy zepsute i milion schodow, a na koniec pol godziny przed kolejnym pociagiem mlody mi zasnal na siedzaco i nie wiedzialam jak z tym wszystkim i z nim wladowac sie do pociagu... No mowie Wam horror... Bylam prawie 2 tygodnie glownie zeby pobyć z mama i pomoc ogarnac wszystkie formalnosci pogrzebowe... Chyba swiadomosc ze mam pod sercem życie dala mi sile zeby byc wsparciem i w miare spokojnie przetrwac ten czas.... A teraz od prawie tygodnia jestem juz u siebie, spakowalam torby do szpitala, dokupuje ostatnie ☠☠☠☠☠☠☠ki. meczy mnie straszna ale to straszna zgaga kazdego dnia i mam totalnie opuchniete stopy- do tego stopnia ze zadnych butow nie moge zalozyc... generalnie to moglabym juz rodzic! A teraz ide Was doczytac bardziej szczegolowo
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:57.

za dużo mam kosmetyków, kurzą się na półkach a i tak ich nie używam

bo ostatnio to już nie pamiętam kiedy były. Tak mi się wzbrania. Mówi że jakoś ciężko się jemu przełamać no bo Milenka no i boi się że coś może się stać. A teraz jedyne co się może stać to akcja porodowa się może rozwinąć
za szybkie rozwiązanie 

albo miałam małe skurcze do tego ogólnie kiepskie samopoczucie, wymioty i miałam dość... Ale dzisiaj już jestem po wizycie i wiem wszystko.
Troszkę się martwię ale ogólnie jestem dobrej myśli. Wszystko już mamy gotowe i teraz pozostaje tylko czekać. Na ktg jakichś większych skurczy nie było widać no ale w czwartek idę znowu na kontrolę, mam nadzieję że do tego czasu już nic się nie wydarzy.
13.07.2013 
a TŻ niech się trochę uspokoi na drodze

jutro będę płakać u gina na wizycie jak wejdę na wage

i musiałam wrócić do domu
przez to ja czuję się nieatrakcyjna i wmawiam sobie co chwila różne głupoty. On mi tłumaczył, że to nie przeze mnie, tylko, że dziwnie się czuje mając świadomość, że w brzuchu jest dziecko