|
|
#2671 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014
Cytat:
Wulkan energii ![]() Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
|
|
|
#2672 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ja teraz wiem jedno po 2 miesiacach bycia mamą - ile położnych tyle zdań, to samo z lekarzami :/
|
|
|
#2673 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Po wczesniejszej rozmowie nt kladzenia dzieci na brzuszku w nocy wystraszylam sie ze wy sie boicie i nie kladziecie i teraz ja tez nie klade tylko Piotrek mi sie wybudza czesciej... Ivtz teraz tez mi sie przyznal ze on sie bal ale nie chcial mi nic mowic
![]() Cytat:
Wspolczuje Cytat:
Cytat:
Moze nir bedzie zle, u nas tez tak bywa. A czasem kapalismy o 10 a nawet o 11... Cytat:
Fakne przepisy. Brawa za ladnie przespane popoludnie. Piotrkowi tez sie udalo troche pospac Cytat:
Jesli chcesz sie nadal b,awic w odciaganie to bede trzymac kciuki Cytat:
Tygryslu strasznie wspolczuje tego zakrztuszania... U nad sie zdarzylo raz i myslalam ze zejde ze strachu... ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 22:40 ---------- Poprzedni post napisano o 22:31 ---------- Cytat:
Cytat:
Kciuki Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|||||||||
|
|
|
#2674 |
|
Zakorzenienie
|
Ktore to herbatniki?
Moze mi sie zdaje, moze to jakis zbieg okolicznosci, ale chyba Przemo zaczal kaszlec |
|
|
|
#2675 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
A Ty później bądź człowieku mądry i się domyślaj kogo słuchać. Cytat:
Znów zimno, pochmurno... Oby jutro było ładniej, bo przecież nic nie wyjdzie z naszego spotkania. Czy pogoda mnie słyszy???
|
|
#2676 | |||
|
Raczkowanie
|
Dzień dobry
Oskar dziś przespał od 20:30 do 4, Jest to nasza pierwsza taka noc Analizowałam wszystko co jadłam i nic mi się nie nasuwa. Wszystkie rzeczy jadłam wcześniej u było ok Cytat:
faktycznie działa Cytat:
super Cytat:
Mnie też, miałam tego samego dnia na koncie. |
|||
|
|
|
#2677 | |||||||||||
|
Raczkowanie
|
Kolejny pochmurny dzień, kiedy wreszcie słońce będzie ![]() Cytat:
muszę coś z nich zrobić ![]() Cytat:
Odnośnie koszmarów - Krzyś też się czasem budzi w nocy nie na jedzenie, więc może też ma koszmary ![]() Cytat:
Ja mam takie marzenie, żeby mój tz kiedyś mi zrobił niespodziankę i przez jeden dzień od rana do nocy zajmował się Krzysiem, a ja bym wtedy spała cały dzień ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
za nockę. Mam nadzieję, że problemy brzuszkowe szybko miną |
|||||||||||
|
|
|
#2678 |
|
Zadomowienie
|
Byle jutro nie padało.
Dziewczyny, co jezeli jednak bedzie padać? |
|
|
|
#2679 |
|
Zakorzenienie
|
Ja slyszalam, ze jak dziecko rodzi sie z zebami to one sa slabej jakosci i szybko wypadaja
|
|
|
|
#2680 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2681 | |
|
Zakorzenienie
|
Brawa za nockę
![]() Cytat:
Oby Oskarek już się więcej nie męczył Ja w ogóle nie mogę obiecać, że będę, bo Emi od rana pokasłuje. Boję się zaryzykować takiego wyjścia, tym bardziej jeśli pogoda będzie deszczowa
|
|
#2682 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
wysłane z smartfona
|
|
|
|
|
#2683 |
|
Zadomowienie
|
Dzisiaj rano miałam straszną przygodę. O 5 mały obudził się na karmienie więc dałam mu cyca, odbiłam, zawinęłam go w kocyk (rożek mu zrobiłam) i poszedł spać, a ja do kuchni ściągać pokarm. Po ściągnięciu stwierdziłam że nie ma sensu już iść spać. O 7 słyszę że mały marudzi delikatnie więc idę dać mu smoka żeby jeszcze trochę pospał i co widzę? Mały ma koc na głowie. Cała twarz zakryta górną częścią koca która była pod główką pierwotnie. Mały się rozkopał, poprzesuwał i jakimś cudem naciągnął sobie koc na głowę
Byłam przerażona. Koniec z zawijaniem go w rożek
|
#2684 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja myślę, że to kwestia genów i odpowiedniej higieny. my zawsze uważaliśmy, żeby nie dawać jej nic jeść z naszych sztućców, niczego nie oblizywaliśmy przed włożeniem jej do buzi, nigdy nie piła z naszych szklanek, ustników butelek itp. jak widzę matki oblizujące smoczek, który upadł, to mnie otrząsa... idziemy po 10 do pediatry. nie podoba mi się ten kaszel, do tego miliony kichnięć od rana i wrażenie zatkanego noska, z którego niewiele daje się wyciągnąć. niech te choroby wreszcie nas opuszczą. |
|
|
|
|
#2685 |
|
Zadomowienie
|
Dzien dobry :-* na początek mega caluski spóźnione na Dzien Mamy i Dzień Dziecka!!! Dużo zdrowka Wam życzę!! Tyle się u mnie dzieje że już na nic nie mam czasu : mur: dzisiaj ide do lekarza ze Stasiem, ogólnie u niego ok
rosnie jak na drożdżach wcina już mleko z dodatkiem kleiku ryżowego bo samym mlekiem byl nienajedzony postaram się jeszcze dzisiaj zajrzeć :-*
|
|
|
|
#2686 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() czytałam was wczoraj na komórce więc bez cytowania będzie czy ja dobrze zrozumiałam, że jak noszę dziecko w pionie to kręgosłup powinien być w łuk wygięty? bo u nas jest raczej prosty. Limonka - przepisy poszły do zakładek ![]() niezapominajka - mój też się zawsze po twarzy drapie może to dlatego że jeszcze nie odkrył że ma ręce ![]() olakola - super wieści Miłego dnia dziewczyny
|
|
#2687 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry!
Cytat:
![]() 2. koniecznie! ja wgl chciałam Wam Suwalszczyznę polecić ale domyślam się, że skoro już tu byłaś będziesz chciała pojechać w nowe miejsce.3. zdrówka dla Emi! Cytat:
a sio, wirusie! ![]() Cytat:
Cytat:
za PzUCytat:
a moja mama się boi, że uduszę Małą śpiąc z nią... ![]() i to by było na tyle bo muszę uciekać na lekcje. dziś przede mną pracowity dzień...
|
|
#2688 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
męża naprostuję, z mamą nie wygram niestety
|
|
|
#2689 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Myślę, że może wtedy przełożymy na jakiś inny dzień? na przykład poniedziałek? Wtedy Limonka mogłaby doleczyć Emi Cytat:
tak jak pisałam wyżej jak będzie brzydko to może przełożymy na poniedziałek ?Cytat:
Cytat:
![]() My dzisiaj po drugiej dawce szczepienia moja córa była bardzo dzielna waży już 6700g i doktór powiedziała że za miesiąc możemy zacząć wprowadzać marchewkę z ziemniaczkiem |
||||
|
|
|
#2690 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
do mojej mamy też wiele rzeczy nie dociera
|
|
#2691 |
|
Zadomowienie
|
Ale jestem zła...
Mała dostała antybiotyk na oczko, maść na buzie, a ja mam odstawić wszystko co widziało krowę. Wrrrrrr..... |
|
|
|
#2692 |
|
Zadomowienie
|
Ojej a co jej dolega?
|
|
|
|
#2693 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Też jestem ciekawa skąd decyzja o wprowadzeniu kleiku. To chyba dość wcześnie. Cytat:
![]() Dzięki Cytat:
Mi w przyszłym tygodniu chyba tylko środa będzie pasować. Cytat:
Myślę, że papki przygotowuje się jednak dość prosto, ale masz rację- przezorny zawsze ubezpieczony ![]() Ja już nie mogę się doczekać aż będę mogła przygotowywać Emilce inne potrawy niż mleko
|
|
#2694 |
|
Zadomowienie
|
Buźka i moja dieta to jak zapewne się domyślasz podejrzenie alergii. Maść po to żeby przestała być buźka chropowata cała. Co do mnie to chyba pozostaje mi dieta śródziemnomorska, dobrze że wakacje są. Tylko że ja tak uwielbiam mleko
A oczko się od jakiegoś czasu paprało i przemywanie zwykłe nie pomagało więc dostaliśmy antybiotyk żeby zaleczyć. Eh..... Co do jutra to prognozy są kiepskie. Wyślę wieczorkiem SMSa do wszystkich czy się spotykamy czy nie, żeby na pewno wszyscy mieli informację. Jeżeli prognozy się nie zmienią to odwołam. Oki? |
|
|
|
#2695 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Zero problemów z wypłatą. W Uniqua też są ok- szybka wypłata.Cytat:
Martwiłam się, że może to są jakieś napady ale może z czasem mu to minie. Musi![]() Cytat:
A cyca jak nieraz trochę łapał tak ostatnio wystarczy, że zobaczy "atak cycem" i jest od razu ryk ![]() Wtedy spróbujemy jakoś się umówić na inny termin może. Fajnie to musi wyglądać Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() dla dzielnej Majki.Ale ślicznie Majka przybiera, duża dziewczynka z niej. Ile ważyła jak miała mniej więcej miesiąc? Pamiętasz może? Wiem, że nie ma co porównywać bo ja mam chłopaka a Ty dziewczynkę ale chciałąm podpytać.
|
|
|
#2696 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
I jaka duża już. Moja ma tylko 4620g. Fakt, że młodsza ale i tak chyba nie dogoni twojej Szczególnie jak teraz będę na diecie Cytat:
W przyszłym tygodniu jestem w pełni dyspozycyjna
|
|||||
|
|
|
#2697 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Okej Cytat:
![]() Dziewczyny jak ma tak być brzydko to możemy przełożyć nawet na środę byle wszystkim pasowało |
||
|
|
|
#2698 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja mam rożek z rzepami i zawijam delikwenta jak marudzi, że chce na ręce wtedy zasypia. Mam nadzieję, że jeszcze się z tych rzepów nie rozkopie Cytat:
![]() A trzeba wyparzać żeby nie było próchnicy Bo ja od dłuższego czasu nie wyparzam i nic mu nie jest więc mi się nie chce Cytat:
za szczepienia. Ale ona już duża Co do marchewki z ziemniaczkiem to ja wczoraj dostałam pocztą pudełko z hipp i tam był właśnie słoiczek marchewki z ziemniakiem i specjalna łyżeczka do karmienia Ale nie wiem gdzie ja się do tego zgłaszałam ![]() ![]() Cytat:
My mamy krostki tylko na buźce (policzki i czoło) są drobne, czerwone i swędzą ![]()
|
||||
|
|
|
#2699 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Dlatego nasza Hanka śpi w worku, nie ma szans się niczym nakryć ani odkopać-polecam Cytat:
A zupkami itp. szybko się wyrobiszMy szczepienia mamy 12.06 i już mi się serce kroi. U nas dobrze, Hania bez zmian czyli grzeczna (nie chwale tylko informuje Zakupiłam chustę, ale Hanka chyba nie lubi. Nie jestem w stanie jej zawiązać bez marudzenia ![]() Czy Wasze dzieci też marudzą i złoszczą się przy motaniu chusty Po jakim czasie ilu próbach się uspakajały
|
|
#2700 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chociaż nie jestem pewna, poczytaj jeszcze na ten temat. A może jakieś mleko roślinne np. ryżowe, migdałowe? Chociaż one drogie są strasznie... Cytat:
Cytat:
W razie czego będziemy kombinować w przyszłym tygodniu
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:32.

Zasnął w końcu o 21.30, a my niedługo po nim
Jak delikatnie kwili to wszystko ok ale jak wpada w szał to nie można go powstrzymać z tymi rączkami

żonka 27.07.2013
II kreski 30.07.2013
Synek 1.4.2014
Rano wszystko pięknie a po 11 ryk nie do uspokojenia. W końcu usnął mi na klacie i śpi 2,5h już ale wystarczy że się trochę przebudzi i od razu ryk nie z tej ziemi :/ tak jeszcze mi nie płakał (takim wysokim głosem) po chwilowym uciszaniu śpi dalej.
??
a, zapomniałabym - ciasto francuskie również 

Analizowałam wszystko co jadłam i nic mi się nie nasuwa. Wszystkie rzeczy jadłam wcześniej u było ok
czesto sie przypalam (nie to, ze lubie, ale jestem sierota 

za PzU