|
|
#2761 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie czerwcowe 2014 - cz. III
Cytat:
A myślałam,że takie "okazy" rzadko się zdarzają Mojej tez ciągle zimno.Ostatnio jak były takie upały,ze człowiek na golasa się roztapial- ja patrzę,a ona przychodzi do nas w czym??- w swetrze!!! Serio! Na sam jej widok myślałam,że się ugotuje i jak zobaczyła,ze Iza gania po domu w samym bodziaku i na bosaka to musiała kilka razy wspomnieć,że na pewno ją przewieje zresztą za każdym razem jak miała wyjść z mala na spacer to były komentarze,ze za cienko ja ubralam ale ja zawsze odpowiadam,ze dobrze ja ubralam,bo nie ma sensu wdawać się w dyskusje,szkoda moich nerwów![]() Wysłane z mojego GT-S7580 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#2762 |
|
Zadomowienie
|
Cześć dziewczyny
) o wadze 3336gramów a długości pieron wie bo z tych wszystkich emocji się nie dopytałem. Rano zaczęły się lekkie bóle, wieczorkiem już były w miarę systematyczne ( ~5-7min) więc się udaliśmy do szpitala i tam po ~2 godz udało się Patrycji urodzić tylko co my teraz z tym małym człowieczkiem mamy zrobić?......
|
|
|
|
#2763 | |
|
Raczkowanie
|
Macie Kochać, Tulić, Opiekować się i cieszyć się nim ponad życie!! Dziękujemy za cudna informacje! Gratulujemy błyskawicznego porodu! Cuda.... Cuda się zdążają na naszych oczach! WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO!!!!!! I powodzenia w wyborze imienia!
---------- Dopisano o 05:16 ---------- Poprzedni post napisano o 04:55 ---------- Cytat:
Jeszcze raz GRATULUJE SWIEZO UPIECZONYM RODZICOM i zazdroszczę sprawnej akcji! ![]() przebudzilam się na siku, intuicja podkusila mnie by wejść na forum, ledwo wzielam tele do ręki a tu taka niespodzianka! Teraz juz nie zasne na pewno!
|
|
#2765 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a tak niewinnie się zaczęło pozazdrościć![]() Wysłane z mojego GT-S7580 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#2766 |
|
Zadomowienie
|
Serdeczne gratulacje
![]() Ja dzis mam wizyte na 15 jade ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2768 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gratulacje Co zrobić? Kochać
|
|
|
|
|
#2769 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Cześć
Pater!!!! gratulację Nie spodziewałam się, że jednak się rozpakujesz Ciekawe jak Kakusia? Dzisiaj jej dzień ![]() u mnie zero nadziei - nawet przepowiadaczy nie miałam mały ani myśli opuszczać mój brzuszek widzę, że mamisynek mi rośnie wczoraj chciałam go trochę powykurzać , ale jak wreszcie wyszłam spod prysznica tżet już spał![]() Cytat:
Cytat:
ja idę na rok - ale bez możliwości powrotu , bo w mojej męskiej branży wszystkie laski zaczęły zachodzić w ciążę w jednym czasie, no i pracodawca się wkurzył.....tzn nie przedłuża umów kobitkom na czas okreslony (czytaj mnie ).w sumie to aż tak bardzo nie żałuję, bo już wkurzała mnie moja firma, ale...boli mnie to, że zamiast na urlopie macierzyńskim będę na zasiłku macierzyńskim i za kilka m-cy będę musiała załatwiać sprawy w zusie a nie przez pracodawcę. na dodatek nie leci mi urlop i wizja bycia bezrobotną matką też dobrze na mnie nie wpływa ![]() Beat@ naprawdę współczuję Ci mieszkania z teściową. Nawet z najlepszą na świecie nie mieszka się dobrze.... co?! ![]() współczuję ![]() nas ciąża na szczęście nie ograniczyła, wręcz przeciwnie Cytat:
wydaje mi się, że dawanie wytycznych teściowej to jak rzucanie grochem o ścianę![]() jeszcze niedawno chciałaś rodzić 6 czerwca? ![]() rozumiem, że wyniki posiewu negatywne? ![]() Cytat:
http://www.grykosen.eu/czytaj/95/gry...wcem-do-prania wiedziałyście, że w przypadku materaców z wkładką gryczaną i kokosową najpierw maluch powinien przez pół roku śpać na stronie kokosowej a dopiero potem obraca się na gryczaną? ![]() Cytat:
Prowansja przestań tak się nastawiać! Cytat:
) i co? biodra chociaż małe to symetryczne i proporcjonalne idealne do porodu sn![]() Cytat:
co prawda jem tylko truskawki, ale sporo ich wchłaniam...mój organizm woła o cukier....tylko nie wiem co na to cukrzyca ciążowa![]() cześć Monia |
|||||||
|
|
|
#2770 |
|
Zakorzenienie
|
cześć dziewczyny.
Wpadłam na chwilkę przywitać się poczytałam wyrywkowo Bardzo dziękuję za miłe słowa wsparcia i gratulacje Jeżeli chodzi o poród, to przedłużał się, bo niestety trafiliśmy na apogeum- totalny brak miejsc na porodówce I w ten sposób do rowarcia 6 cm chodziłam po IP- na szczęście te bóle były do zniesienia- czekaliśy w pokoju lekarskim, TŻ bardzo wspierał, dodawał odwagi i sił Prawdziwa akcja rozpoczęła się około 10 wieczorem, a parte miałam od 2.15- tak mam zapisane, że rozpoczął się drugi etap porodu Myślę, że to rozwieranie tak wolno postępowało, bo jednak udzielał mi się stres przez to oczekiwanie, i skurcze odchodziły na jakiś czas Generalnie jestem zachwycona opieką i profesjonalizmem położnych- rodziłam z dwoma Przez to, że babeczki były tak zdecydowane, wiedziały co robić, w ogóle się nie bałam, skupiałam się na tym co mówiły, i robiłam swoje- czyli parłam ile sił miałam Głowka Borysa układała się troszkę inaczej niż powinna, pod trochę innym kątem, więc położna dobierała przedziwaczne pozycje, o których nawet na SR nie mówili, ale przyniosło to skutek i maluszek dobrze się wstawił w kanał rodny Niestety miałam nacięte krocze i teraz trochę ciężko mi się siedzi, do tego od parcia hemoroidy, więc muszę dbać o podwozie podwójnieWczoraj była położna, goję się dobrze. Karmię piersią, mały preferuje lewą- ma tam lepiej wykształconą brodawkę, ale się nie poddaję, i formuję ją laktatorem a odciągnięty pokarm podajemy buteleczką. Jak na razie sprawdziły się aventy, najprostrze- żadna medela, dr brown czy inne wynalazki Karmienie w nocy ok, mały śpi w koszu obok łóżka Widziałam, ze miałyście niepewność co do szybkiego wyjścia- to po prostu taki szpital, jeżeli z dzieckiem i mamą jest wszytsko ok, to wychodza nawet po dobie. W domu narodzin, nawet po kilki godzinach od porodu- to chyba brytyjski model, tam dziewczyny po kilku godzinach od porodu- są już w domu- warunek- musi być wszystko ok Pater Gratulacje Monika Mam nadzieję że ten czas oczekiwania na maleństwo już będzie spokojniejszy, jesteś bardzo dzielna Sylwunia Powodzenia na poziomkka U nas przez cała prawie ciąże był zakaz Liczę, że po połogu wszystko wróci do normy Sylwia__88 ja wczoraj przy kąpieli też już się nasłuchałam Ech... Do tego coraz bardziej zaczyna mnie denerwować akcja- co położna to inna opinia- no koszmar jakiś! Pępek- raz spirytusem, raz octanisept, kąpiel- moczyć pępek, nie moczyć, czpeczka: cały czas, tylko po kąpieli, dieta: tylko lekkie rzeczy, bez surowych owoców, albo jeść wszystko w ograniczonych ilościach Idzie zwariować!!! Dobrego dnia dziewczyny |
|
|
|
#2771 |
|
Zadomowienie
|
Wystarczy 1 dzień nie wchodzić na wizaz, a tu mamy dwie świeżo upieczone mamusie:
Ramona, Pater Gratuluję! A może kogoś pominęłam? Uświadomcie mnie jak coś. ![]() Za nami dziś ciężka noc, tańcowałam po całym łóżku koniec końców prawie zlądowałam na podłodze. W ostatniej chwili się obudziłam. No i mieliśmy iść do fotografa w poniedziałek za tydzień, a nasza pani fotograf na dzień dobry zakomunikowała: Przykro mi, mam skróconą szyjkę do zera, do 6.06 muszę donosić, a termin mam na 12.07. Więc lipa. Całe szczęście, że ślub mamy w październiku to już i nasz mały i jej mały podrośnie i wtedy zrobi nam sesje cud malina ![]() Ze spraw organizacyjno-porodowo-szpitalnych: Rożka nie kupujemy, bo będzie ciepło (mam nadzieję), a po co dziecku dodatkowe gorąco. Kuzynki uczuliły mnie, żeby do szpitala dla nas zabrać najlepiej najciemniejszy ręcznik jaki mamy w domu, a najlepiej w ogóle czarny, chociażby tylko na pierwszą kąpiel po porodzie. A żeby nie było problemów z ubraniem na wyjście, czy dla nas czy dla naszych maleństw, poradzono mi przygotować to co chcemy ubrać i włożyć do nosidła. I koniecznie zabrać duużo wody i jakieś ciasteczka zbożowe, albo maślane. Monica Dobrze, że podróż mimo małych problemów była spokojna, a Ty wróciłaś do nas w dwupaku. Są w życiu sytuacje, gdzie człowiek musi się postawić i pokazać na co go stać, wtedy dostaje dodatkowego 'powera'. A Ty świetnie poradziłaś sobie z podróżą a mimo przykrych okoliczności spędziłaś czas z mamą, co pewnie też dużo Ci dało. Uciekam, lecę na miasto. ![]() Miłego dnia Wszystkim.
|
#2772 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jaka szybka akcja - zazdroszczęja byłam wczoraj na USG...takim już dodatkowym, zeby sprawdzić wagę no i sie załamałam, bo po pomiarach brzuszka i głowy lekarz stwierdził niezłego klocka na wczoraj obstawia wagę: 3800 a do terminu dwa tygodnie... boję się...
|
|
|
|
|
#2773 | |
|
Zadomowienie
|
Cześć Zophiee
Zazdroszczę Ci, że masz już poród za sobą Ani się obejrzysz i wszystko się pięknie wygoi ![]() jakiej firmy masz laktator? elektryczny czy ręczny? kupiłaś przed czy po porodzie? ![]() Cytat:
nie mogę sobie tego wyobrazić za tydzień poznam wagę po skończonym 38 tc i mam nadzieję, że się nie przerażę... ale wiem, że będzie spory![]() najbardziej boję się przekłamań w drugą stronę - Berenika i moja siostra urodziły dużo większe dzieci niż wynikało to z pomiarów usg
|
|
|
|
|
#2774 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale nie urodziłam, także czekam do piątku Tak, negatywne. Jakby był pozytywny to w sumie też bym się nie martwiła, ale najważniejsze, żeby mieć zrobione badania. Bo nie wiem czy wtedy zapobiegawczo go nie dają, a jak nie ma potrzeby to po co. Cytat:
No niestety to jest ten trud bycia matką. Każdy ma inną opinię ![]() Ja nie moczyłam specjalnie pępka, ale jak się pochlapał to nie wpadałam w panikę tylko osuszałam. Kupiłam Octenisept, ale lepiej się u mnie sprawdził spirytus. Czapeczki w ogóle w domu nie używałam. Mieszkam w blokach i nie ma tutaj jakieś chłodu. Dziecko przeżyło i ma się bardzo dobrze Z tymi czapeczkami to jest jakaś obsesja. Ja biorę czapeczkę do szpitala, ale tylko na okres po porodzie, bo podobno zaraz po wyjściu z brzuszka coś tam jest na rzeczy, ale potem nie będę jej używać. Tylko przeciwsłoneczną jak będzie gorąco i słonecznie albo jak będzie chłodno.A co do diety to jak uważasz
|
||
|
|
|
#2775 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
W 9 miesiącu ciąży to musiała być niesamowita meczarnia Ale najgorsze juz masz za sobąCytat:
![]() A co do materaca to nam babka w sklepie powiedziała odwrotnie- najpierw gryka,pozniej kokos,a jak po pół roku sprawdziłam na necie to okazało się ,ze wszędzie każą najpierw na stronie kokosowej kłaść Cytat:
no,ale z tym długim oczekiwaniem na IP to już gorzejWspółczuję hemoroidów i nacięcia oby szybko dolegliwości minęłyA co do rad to fakt,ze każdy mówi co innego,wiec chyba w wielu kwestiach trzeba zdać się na własną intuicję,bo inaczej można zwariować... Wysłane z mojego GT-S7580 przy użyciu Tapatalka |
|||
|
|
|
#2776 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale to tylko moja rada
|
|
|
|
|
#2777 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny polecacie jakieś konkretne ochraniacze na materac?
ceny są tak różne, że nie wiem który wybrać? ![]() założenie jest takie: materac+ ochraniacz+ prześcieradełko. Chciałabym taki, aby mały nie pocił się aż tak bardzo i spał sobie komfortowo ![]() swoją drogą ciekawe kto będzie następny? ![]() w sumie to nie miałabym nic przeciwko, bo organizacyjnie jesteśmy już gotowi a psychicznie nie będziemy nigdy
|
|
|
|
#2778 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
A takiego małego człowieczka to nic tylko kochać, kochać i kochać Cytat:
![]() W mojej pracy minusem będzie to że to praca zmianowa wraz z nockami więc tak czy siak człowiek będzie zdany na łaskę teściowej albo po prostu pójść na rok a później pośredniak I ile ten wasz materac ma wysokości,bo nie wiem czy brać taki 9 cm czy 11 cm Żeby człowiek oglądał 3 materace kokos-gryka i nie wiedział który brać, jak by one faktycznie się czymś strasznie różniły, ja to mam dylematy Z tym która strona pierwsza to ja coś tam słyszałam i jeszcze w sr nas uświadamiali że na start kokos a po pół roku gryka |
|||
|
|
|
#2779 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() klask i: GRATULUJEMYI zazdroszczę szybkiego porodu. Oby każdej z nas dane było tak szybko rodzić. Cytat:
![]() ![]() To i ja mogę Cytat:
Dawaj znać co i jak u Was, będziemy mądrzejsze o doświadczenia młodej mamy ![]() Cytat:
http://allegro.pl/ochraniacz-na-mate...191902688.html Ale jak się sprawdzi to nie mam pojęcia. Gumki które mają trzymać ten ochraniacz na materacu są troszke cieńkie ale mam nadzieje że będzie ok. Byłam na mieście, załatwiłam to co musiałam a teraz czas nawyższy dom ogarnąć. W planie mam firanki i zasłony prać i okna myć ale póki co nie ma mi kto ich ściągnąć i pomóc i czekam albo na męża ciekawe czy by okna umył?? Jak ja myłam przed ciążą to on mnie pouczał jak to się robi (tak jak bym nigdy okien nie myła a on codziennie) więc chętnie się przekonam czy wie jak to sie robi ![]() Tylko jak go do tego skłonić. A pytałam wczoraj gin czy cukrzyca ma jakiś wpływ na poród. I powiedziała że nie ma w zasadzie większego znaczenia. Gdybym miała insuline nawet to większej różnicy nie ma. Jedynie do szpitala kazała glukometr wziąść i po porodzie też starać się kontrolować cukier. I pytałam czy są jakieś przepełnienia na porodówce - podobno nie ma. Porody jak są to mówiła że tak falami, kilka a za chwile dłuższy czas nic. A jutro wycieczka na porodówke w ramach sr
|
|
#2780 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
??? za usg.Cytat:
z resztą mam też cienki rożek z tej firmy![]() Cytat:
![]() Cytat:
ja też
|
||||
|
|
|
#2781 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:16 ---------- Poprzedni post napisano o 10:13 ---------- Połowicznie Moje dziecko niestety miało w nosie mój estetyczny wygląd ![]() Także czekamy najwcześniej do czwartku lubi piątku, bo teraz Obama przyjeżdża i boję się, że tz będzie mieć problem z dojazdem. |
|
|
|
|
#2782 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
No niestety, albo stety same musimy podjąć decyzję. 4 lata temu podne było wycieranie pępka gazikami leko, po czym przyszła położona i kazała zakupić spirtus w spożywczym i po rozcieńczeniu pędzlować kikutka, Czapeczkę używaliśmy tylko po kąpieli, mimo że to była zima w domu było ciepło. Co do jedzenia nie rzucałaby się na wszystko, ale w umiarkowanej ilości, zdroworozsądkowo dasz radę mamusiuCytat:
--------------------- Kolejny dzień super pogody człowiek by chociaż z nudów okna umył, a tu pogoda nawet przeciwko niemu Zaczął się okres naszych porodów i nie mogę przestać o tym myśleć, nie umiem sobie głowy zająć. Chyba oświruję do porodu, a to dopiero koniec czerwcaWczoraj wieczorem byliśmy w szpitalu na spotkaniu ze swoją położną i wg niej mały mam brzuch i małe dziecko będzie, hehe zobaczymy kto ma raceję wg niej to urodzę w po tp i mam w dniu terminu przyjechać na ktg. Super Dzisiaj mam wizytę i pewnie ginek też mnie "pocieszy"![]() Kakusiaco tam słychać??? Blu jak tam skurczybyki??? Miłego dnia kobietki
|
||
|
|
|
#2783 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ekspresowy poród Wysłane z mojego SGP321 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#2784 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mam taki apetyt a potem wyrzuty sumienia, że tuczę się na ostatek Przepis http://www.kwestiasmaku.com/desery/t...i/przepis.html ale masę tą http://www.kwestiasmaku.com/desery/t...i/przepis.html ale mi średnio wyszło tarta super, ale masa już nie i truskawki za wczas dałam i namokły ehh.Ja też bardzo bardzo polecam do wycierania miejsc intymnych RĘCZNIKA PAPIEROWEGO! Ale w szpitalu to naprawdę bardzo ważne wycierać ranę jednorazowym ręcznikiem Pater gratuluję tak niewinnie się zaczęło a tu proszę!Ja muszę trochę odpuścić. I na wizażu i w głowie. Bo przez stres, oczekiwanie i presję - psychika mnie blokuje TŻ wieczorem zrobił mi masaż odprężający i teraz sobie daję na luz - będzie kiedy ma być Od rana coś tam odczuwam ból jak na @ ale wiem, że to zbyt delikatne ![]() Odezwę się już po |
|
|
|
|
#2785 |
|
Zakorzenienie
|
U nas cisza, brzuch boli jak na @ i w sumie tyle
jutro wizytujemy to zobaczymy czy cos tam postepuje czy niet.Wysłane z mojego GT-I8190 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#2786 |
|
Zadomowienie
|
Hejka
![]() Ależ mi się dzisiaj dobrze spało, dopiero po 7 przebudziłam się do toalety, tego mi było trzeba, porządnie się wyspać I jeszcze taka super wiadomość z rana !! pater GRATULACJE!!!!! A Twój tz powalił mnie opisem btw. - zauważyłyście, że u nas na wątku jak do tej pory jest spora przewaga sn?? Chyba do tej pory tylko chocolate i agaaga rodziły cc, chyba, że o kimś zapomniałam... Widać, że mamy dobre nastawienie do porodu ![]() zophiee Fajnie, że się odezwałaś Jeśli chodzi o położne to zależy na jaką trafisz, niektóre mają podejście takie jak za dawnych lat, zauważyłam, że w tej kwestii są dwie szkoły i to od Ciebie zależy, którą pójdziesz drogą Teściowe- zdecydowanie można większość z nich wrzucić do jednego worka, moja jest identyczna jak Wasze, na szczęście potrafi słuchać (czego np moja mama już nie potrafi) i przez okres ciąży trochę ją wyćwiczyłam, bo teraz bym miała mega problem. Mówiłam prosto i czasem po chamsku co mi leży na duszy i teraz widzę, że zanim coś powie to zastanowi się 100 razy czy zaraz jej nie odpyskuje Ostatnio jak jej powiedziałam, że muszę w tym tyg umyć okna to od razu zaoferowała się, że mi umyje bo ja nie mogę, niech nawet nie myślę o tym...no to jej odpowiedziałam, że właśnie, że mogę, a jak się zmęczę to mam jeszcze męża, który ma dwie ręce i wspólnie damy radę. Tak samo jak miałam problem z odepraniem plam z kołyski - zapytałam jej czy zna jakiś sposób na żółte plamy, bo muszę sobie z nimi poradzić to od razu powiedziała, żebym jej przyniosła to ona mi odpierze. Więc jej powiedziałam, że nie jestem niedorozwinięta i wystarczy, że mi powie jaki ma sposób Także ćwiczcie swoje teściowe, niech się obrażają, niech im nie pasuje, ale w końcu coś tam do nich dotrze Moja mama z kolei ma taki charakter, że nie słucha i nie stara się zrozumieć, że np ja nie mam ochoty, żeby mnie odwiedzała w szpitalu i na pewno obrazi się na mnie, bo przecież ona była u żony mojego brata w szpitalu to jak może nie być u mnie Zaraz będzie sie rwała do dziecka, żeby się nim zajmować...jak jej zwrócę uwagę to będzie obraza majestatu, także jeszcze muszę z nią przed porodem poważnie porozmawiać i postarać się, żeby dotarło do niej to co mówię
|
|
|
|
#2787 |
|
Zadomowienie
|
Kurcze to moja teściowa jest chyba z innej planety. Owszem jak wie jak doradzić czy pomóc to pomoże ale żeby tak się wtrącać jak wasze to nie ma mowy. Jak są jakieś ważniejsze kwestie poruszane to powie że ona nie chce nam nic narzucać ale jak ma pomóc to zrobiłaby tak i tak i tyle. Czasem tż męczy różnymi pytaniami ale jak to matka, martwi się o syna. Zwłaszcza że jego praca do bezpiecznych nie należy. Z tym że jemu czasem nie chce się odpowiadać bo uznaje ty pytania za niepotrzebne. Czasem aż mi jej żal że on ją tak traktuje i ja jej odpowiadam żeby się odrzucona nie czuła. Ale to jest tylko wina tż że taki jest.
Moja mama jest specyficzna, bardzo głośno mówi co mnie mega drażni i nie tylko mnie. Jak sobie nie wchodzodzimy w drogę to jest ok. Nie lubi jak ktoś ma odmienne od niej zdanie, wydaje jej się że ma zawsze racje, ale ja sobie umiem z tym radzić, powiem co myśle i tyle. Ma swoje dziwne zachowania ale nas one nie dotyczą. Do naszego życia się nie wtrąca i nam z tym dobrze. Też czasem doradzi ale nic na siłe. Do nas na górę przychodzi od wielkiego święta więc pod tym względem nie narzekam.
|
#2788 |
|
Zadomowienie
|
witajcie
nie mam za wiele czasu ostatnio na czytanie,ale widzialam ze jak tylko zaczal sie czerwiec to porod za porodem Nasz watek chyba jest prawdziwie wyjatkowy.Dzieci w miare punktualne,no wiem ze jest kilka majowych...no ale statystycznie wychodzi ze czerwiec zdominowany bedzie. Gratuluje Wszystkim juz szczesliwym Mamusiom tulacym Dzieciatka
Edytowane przez bazile Czas edycji: 2014-06-03 o 12:07 |
|
|
|
#2789 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
szkoda, że nie możesz iść na roku mnie krócej niż rok nie wchodzi w grę - tżet jest na rocznym kontrakcie i nawet jeśli wróciłabym po pół roku do pracy to byłabym samotną matką i musiałabym wynająć nianię a przy cenach warszawskich nie bardzo by nam się to opłacało.....Cytat:
Cytat:
odpuść sobie okna, poczytaj książkę albo zrób coś przyjemnego- relaksuj się póki możesz ![]() Cytat:
![]() Cytat:
zjem coś, przez 1 h stresuje się czy cukier nie będzie za wysoki a jak jest ok to znowu coś pałaszuję i tak mija mi godzina za godziną u mnie też zero słodyczy, co nie zmienia faktu, że pewnie tyję![]() Cytat:
nie wypowiadam się, bo słodyczy nie jadam od marca![]() Cytat:
nie byłam świadoma tej presji przed tp![]() Trzymam kciuki za wszystkie wizytujące i oczekujące również
|
|||||||
|
|
|
#2790 |
|
Rozeznanie
|
Pater co za niespodzianka! GRATULACJE!!!
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:49.

A myślałam,że takie "okazy" rzadko się zdarzają
zresztą za każdym razem jak miała wyjść z mala na spacer to były komentarze,ze za cienko ja ubralam
tylko co my teraz z tym małym człowieczkiem mamy zrobić?......
Jeszcze raz GRATULUJE SWIEZO UPIECZONYM RODZICOM i zazdroszczę sprawnej akcji!
pozazdrościć

widzę, że mamisynek mi rośnie
wczoraj chciałam go trochę powykurzać
, bo w mojej męskiej branży wszystkie laski zaczęły zachodzić w ciążę w jednym czasie, no i pracodawca się wkurzył.....tzn nie przedłuża umów kobitkom na czas okreslony (czytaj mnie

co prawda jem tylko truskawki, ale sporo ich wchłaniam...mój organizm woła o cukier....tylko nie wiem co na to cukrzyca ciążowa

jaka szybka akcja - zazdroszczę
boję się...
za tydzień poznam wagę po skończonym 38 tc i mam nadzieję, że się nie przerażę... ale wiem, że będzie spory

klask i: GRATULUJEMY
za usg.
człowiek by chociaż z nudów okna umył, a tu pogoda nawet przeciwko niemu
zjem coś, przez 1 h stresuje się czy cukier nie będzie za wysoki a jak jest ok to znowu coś pałaszuję