Jeszcze trzy lub dwa miesiące i już będą nasze brzdące. MAMY LIPCOWE 2014, część V - Strona 119 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-06-02, 23:51   #3541
rybka13
Zakorzenienie

Dot.: Jeszcze trzy lub dwa miesiące i już będą nasze brzdące. MAMY LIPCOWE 2014, częś

Cytat:
Napisane przez Fame Pokaż wiadomość
MALWISKA i nie mieliście nikogo podejrzanego? Kurczę, w takich przypadkach zwierzęta mogłyby mówić

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Fame ty to masz pomysly

---------- Dopisano o 22:51 ---------- Poprzedni post napisano o 22:43 ----------

Cytat:
Napisane przez debesciara Pokaż wiadomość
Z pościelą my jedziemy od początku, łącznie z płaską podusia pełniąca funkcje wylapywacza ulewow Może jestem niewyedukowana albo niereformowalna ale nie umiem sobie wyobrazić jak taka zupełnie płaska i cienka poduszka może wpłynąć na pozniejsza postawę dziecka

Z podusia to chyba chodzi o to aby dziecko sie nie udusilo nia (nie do konca wiem jak mogloby to zrobic), ale nam polozna mowila aby nie uzywac dopoki dziecko nie bedzie mobilne, bo wtedy w razie braku dostepu powietrza samo zmieni pozycje. Z tym ze ten etap rozwoju szybciej osiaga niz po roku, a zalecaja dluzej nie uzywac, wiec moze chodzi i o jedno i o drugie
rybka13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-03, 07:34   #3542
simka234
Wtajemniczenie

Dot.: Jeszcze trzy lub dwa miesiące i już będą nasze brzdące. MAMY LIPCOWE 2014, częś

debeściara my mamy płaską poduszke ale taką długą na wielkosc dziecka i na piczatek bedzie nam służyć do noszenia malucha, jak uśnie na niej to i go położe tak do kołyski raczej nic mu nie będzie
A z poduszką to bardziej o to chodzi że jak take dzieciątko ma wyżej głowe niż reszte ciała a np leży na pleckach i by mu się ulało to jest wieksze prawdopodobieństwo że mogło by się udusić..

Czesto złodzieje mają cynk d znajomych, czy od kogoś z otoczena i pilnują wtedy i już a to że w dzień to nie dziwi- pod latarnią najciemniej..

Witam z rana
Czyżby wszystkim dzieci pospać dały?
Taka cisza z ranka

Ja nietety mam kontynacje probemów kibelkowych ehh
A dziecki po wczorajszych wyczynach śpi jeszcze, wiec nawet sie ne odzywamam co by go nie obudzić bo po wczorajszym mam tak okopane żebra że nawet cycki mi przeszkadzają
Mam pytanko czy zaczely wam ciemniec otoczki od sutków?

,, Ty masz juz ROK -I tysiąc lat masz i więcej. Początkiem i końcem świata jest Twoje malutkie serce. Ty jesteś jabłkiem i drzewem, Obłokiem, gwiazdą, rozumem.-Przez ciebie to, czego nie wiem, Już umiem.
Kocham
simka234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-03, 07:54   #3543
malwiska
Zakorzenienie

Witam z rana wczoraj wróciłam z pracy i trochę odczułam długie siedzenie na fotelu przy biurko... dobrze że nie musze tego robić codziennie. Mam jeszcze plan przepracować tak do 02.07 ale czy chęci będę mieć to zobaczymy.

Cytat:
Napisane przez Fame Pokaż wiadomość
MALWISKA i nie mieliście nikogo podejrzanego? Kurczę, w takich przypadkach zwierzęta mogłyby mówić

my byliśmy dzieciakami a mieszkaliśmy tam dopiero od mojej komunii... na szczęście nic innego nie zginęło, szkoda złota bo pamiętam że mama miała wtedy bardzo dużo od prababci i nawet przed ślubem wspominaliśmy że byśmy mieli na obrączki z tż.
Wtedy jakoś bardzo tego włamania nie odczułam psychicznie - teraz to bym bardzo przeżywała, a w dodatku jakby to było tak jak u Celebrinfea, może to głupio zabrzmi ale dobrze że Jagódka juz z wami jest i nie odczuje tak tego stresu jakby odczuła jeszcze w brzuszku
Stary 2014-06-03, 08:03   #3544
agnes208
Zakorzenienie

Witam sie i ja kurcze nie spie od 6 wczoraj od 5 a mowia wysypiaj sie ciekawe jak sie nie da.

simka mnie sciemnialy i nie tylko one krocze tez. Mam nadzieje ze to wszystko zjasnieje po porodzie. Apropo krocza zaczelam masaz i poki co nic przyjemnego.
agnes208 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-03, 08:15   #3545
malwiska
Zakorzenienie

simka mi otoczki już dawno ściemniały i powiększyły się, za otoczkami też mi skóra pociemniała, tak jakby pigment z otoczek poszedł dalej mam nadzieje że mi przejdzie bo wygląd moich piersi nie podoba mi sie w dniu dzisiejszym właśnie przez te wielkie brodawki
Stary 2014-06-03, 08:20   #3546
simka234
Wtajemniczenie

agnes no ja to się boje troche tego masażu bo skurczowy mam brzuszek i boje się że pójdzie do przodu poczekam na wyniki i po polowie czerwca moze zaczne
Ta rozumem wyspij się- chyba za 2 lata hehe
Mi w nocy maly w kanał rodny chcał sie wkładać a bolało teraz sie przesunoł ale mam już przedsmak
malwiska no właśnie mi też teraz zaczeły ciemnieć i większe się zrobiły
Podobno znika ta pigmentacja, ja lini bardzo nie mam taka jaśniutka za to pepek mi się brązowy zrobił i wygląda jak guzik przyczepiony

,, Ty masz juz ROK -I tysiąc lat masz i więcej. Początkiem i końcem świata jest Twoje malutkie serce. Ty jesteś jabłkiem i drzewem, Obłokiem, gwiazdą, rozumem.-Przez ciebie to, czego nie wiem, Już umiem.
Kocham
Stary 2014-06-03, 08:31   #3547
mamaya
Zakorzenienie

Mnie brodawki i otoczki pociemniały niemalże na samym początku No ale co z tego, jak z tych cycków i tak nic nie będzie?

Poza tym witam się z rana

Jadę dziś po jeszcze jeden ręczniczek i otulaczek, bo nie mam zamiaru Dziecka w rożku w upały kisić Będąc w szpitalu nawet położne kazały panom przywozić albo leciutkie kocyki albo otulaczki właśnie a rożki zabierać do domu, bo Dzieci się w nich dusiły... A w szpitalu upał niestety...
mamaya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-03, 08:37   #3548
simka234
Wtajemniczenie

No właśnie zapakowalam cienki rożek i taki ceniutki kocyk
W zależnścu co mi będzie potrzebne

Arbza sobie podjadłam, muszę cukier zbadać

Kocham
Stary 2014-06-03, 08:56   #3549
Domi_00
Rozeznanie

Dzień dobry

Mogłabym spać całymi dniami i obudzić się na samo rodzenie

Celebrinfea współczuję bardzo. Nam też kilka lat temu zdarzyło się takie włamanie. Musisz się bardzo stresować teraz A złodziejstwa tak strasznie nienawidzę. Pozamykałabym wszystkich tych buraków, albo kazała wykonywać prace społeczne pod batem przez następny rok

My jednak po szybkiej konsultacji z siostrą TŻ rezygnujemy z podusi. Jej roczna córeczka nadal śpi bez i po prostu ja już się zafiksowałam, że tak jest zdrowo a opinia położnej na SR była dokładnie taka sama.

Za chwilkę zaczynam się ogarniać i ruszam najpierw na badania na obecność GBS. Trzymajcie kciuki, oby wynik był negatywny 12go mam kolejną wizytę i mam nadzieję, że nie wyjdę od gina podłamana. Potem jazdy dwie godzinki i do nauki. Jeszcze dwa tygodnie takiego zapierdzielania i odpocznę... przy praniu i prasowaniu ciuszków

Simka mi otoczki trochę pociemniały. Troszkę, ale ja mam jasną karnację, pewnie dlatego. Nawet kreski ciemniejszej na brzuchu nie mam. Mimo wszystko denerwują mnie wszelkie zmiany mojego ciała, jakoś trudno mi to zaakceptować Tęsknię za moim małym tyłkiem i cyckami Dobrze, że TŻ cały czas mówi, że mu się podobam, inaczej pewnie bym się załamała

Miłego dnia wszystkim, napiszę później
Domi_00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-03, 08:57   #3550
dusia_tcv
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Celebrinfea Pokaż wiadomość
No... A ja zaczynam z niemal wszystkim sprzataniowym od poczatku. Mieliśmy dziś włamanie, wszystko na podłodze. Najwiekszy wq.. zaliczylam jak wszystkie ciuchy Jagody zobaczylam walajace sie po podlodze. No jakbym dorwala to rozszarpanie na miejscu.
o matko wiesz co to jakiś koszmar 3majcie sie
może macie tam jakieś kamery kurcze łapy bym normalnie po obcinałam

Edytowane przez dusia_tcv
Czas edycji: 2014-06-03 o 09:06
dusia_tcv jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-03, 09:10   #3551
TaTekla
Raczkowanie

Hej hej

witam się w średnim nastroju. Nocka nie przespana od 2:00 do 6:00 nie zmrużyłam oka czuję się świetnie, nic mi nie dokuczało tej nocy, a jednak coś spędza sen z powiek

Cytat:
Napisane przez i like it Pokaż wiadomość
Dusia zdrówka

Hej w sprawie pościeli i ochraniaczy to strasznie mi się one podobają ale na początku w łóżeczku będzie tylko prześcieradło, kocyk/rożek/śpiworek, wałeczki przeciw ulewaniu i sówki w kąciku ale w bezpiecznej odległości od Małej i zabezpieczone a w sumie to wrzucę zdjęcie ta dam
Bardzo ładnie to urządziłaś, miałam pisać o lampie, ale widzę, że dopisałaś kolejny post Właśnie z tą pościelą ja mam straszne dylematy - nie wiem, na którą się zdecydować, więc chyba kupię jak już Maluch się urodzi

Cytat:
Gotówke i biżuterie, reszty nie zdazyli bo ich teściowa spłoszyła. A teraz zabawa z policja, ubezpieczeniem i ogólnie do du... Bo już sie bezpiecznie we wlasnym domu nie czuje... Jakies to wszystko nie tak...
Brak słów.... ludzie to sumienia nie mają. Jak już tak obserwują, a pewnie nie krótko to nie wyczaili, że okradają rodzinę z małym dzieckiem.
Współczuję Ci serdecznie Kochana, moja bratowa opowiadała kiedyś po włamaniu Nich jak to dziwnie człowiek się później czuje, a tam znaleźli złodziei, bo jak się okazało tego dnia w okolicy było kilka podobnych włamań i odzyskała biżuterię, więc może i Ty kiedyś odzyskasz.

Cytat:
Napisane przez Domi_00 Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Mogłabym spać całymi dniami i obudzić się na samo rodzenie

Celebrinfea współczuję bardzo. Nam też kilka lat temu zdarzyło się takie włamanie. Musisz się bardzo stresować teraz A złodziejstwa tak strasznie nienawidzę. Pozamykałabym wszystkich tych buraków, albo kazała wykonywać prace społeczne pod batem przez następny rok

My jednak po szybkiej konsultacji z siostrą TŻ rezygnujemy z podusi. Jej roczna córeczka nadal śpi bez i po prostu ja już się zafiksowałam, że tak jest zdrowo a opinia położnej na SR była dokładnie taka sama.

Za chwilkę zaczynam się ogarniać i ruszam najpierw na badania na obecność GBS. Trzymajcie kciuki, oby wynik był negatywny 12go mam kolejną wizytę i mam nadzieję, że nie wyjdę od gina podłamana. Potem jazdy dwie godzinki i do nauki. Jeszcze dwa tygodnie takiego zapierdzielania i odpocznę... przy praniu i prasowaniu ciuszków

Simka mi otoczki trochę pociemniały. Troszkę, ale ja mam jasną karnację, pewnie dlatego. Nawet kreski ciemniejszej na brzuchu nie mam. Mimo wszystko denerwują mnie wszelkie zmiany mojego ciała, jakoś trudno mi to zaakceptować Tęsknię za moim małym tyłkiem i cyckami Dobrze, że TŻ cały czas mówi, że mu się podobam, inaczej pewnie bym się załamała

Miłego dnia wszystkim, napiszę później
Trzymamy zatem kciuki za dzisiejsze badania

Miłego dnia dla wszystkich

---------- Dopisano o 09:10 ---------- Poprzedni post napisano o 09:07 ----------

Dusia jeszcze Tobie miałam napisać. Jeśli chodzi o rękę to może skonsultuj to jeszcze z innym specjalistą, ja osobiście bym tak zrobiła. 20% to już spory uszczerbek na zdrowiu.
Pamiętam Twoją sytuację z sąsiadem, jeszcze wtedy chyba byłam na etapie podczytywania Was i mnie krew zalała jak zobaczyłam wpis o tym wydarzeniu. Koleś powinien za to słono zapłacić
TaTekla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-03, 10:06   #3552
Ines3037200
Rozeznanie

Hej!
Ale naklepałyście od wczoraj. Postaram się odnieść do każdego tematu

Pościel:
Moja kołderka leży schowana na górnej półce szafy i czeka... nie wiem do kiedy. Natomiast poduszka, prawdopodobnie będzie leżała w łóżeczku, ale pod materacem. Tak przynajmniej polecała położna w SR, żeby materac był pod malutkim kątem nachylony, szczególnie u lubiących ulewać dzieci.
Na początku planuję dzieciaka kłaść w rożku (mam taki dosyć cienki), a w upały zawijać w kocyk tak jak w otulaczek, a później mam śpiworek z ikei dla dzieci >4,5kg.

Celebrinfea, strasznie współczuję włamania, jakbyś mało rzeczy na głowie miała teraz !

Dusia, idź koniecznie do dobrego specjalisty i rehabilitanta, póki nie urodziłaś, bo później nie będzie czasu, a sąsiada do sądu, niech wyskakuje z kasy teraz!!!

W temacie sutków:
delikatnie mi się "rozlały", ale jak się zjeżą to tego tak nie widać

A powiem Wam, że Was w ogóle nie rozumiem w kwestii kopniaków Mój mnie potrafi czasem, rzadko, ręką w jajnik walnąć albo kosę nogą w prawe podżebrze zasadzić, a tak to jego wiercenia to dla mnie sama słodycz Chyba jeszcze tak nie było, żebym się obudziła z tego powodu. Ale to może też dlatego, że mam całą ciążę brzuch dość nisko, a teraz jeszcze mi się obniżył i już nie mam zgagi. O właśnie zgaga trochę mi dokuczała, ale to też do wytrzymania.

Domi, trzymam kciuki za GBSa i jazdy

Jakoś dziś kiepsko się czuję, brzuch twardnieje, głowa boli. Mam z TŻ jakieś ciche dni, tato leży w szpitalu na badania i martwię się o wyniki, bo jestem przekonana po jego objawach, że coś niedobrego tam wyjdzie, tylko modlę się, żeby to było jedno z tego "mniejszego zła".
Tłumaczę sobie od świtu, że muszę się wyciszyć i uspokoić, bo mały się denerwuje razem ze mną, a ja jeszcze z 2-3 tygodnie chciałabym pochodzić w dwupaku.

Miłego dnia Wam życzę!
Ines3037200 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-03, 10:16   #3553
rybka13
Zakorzenienie

Bry
simka mi tez pociemnialy otoczki juz dawno, teraz to sie chyba jeszcze poszerza, ale ja sie tym nie stresuje bo wiem, ze to zniknie

Ale u nas dzis senna pogoda...

---------- Dopisano o 09:16 ---------- Poprzedni post napisano o 09:08 ----------

ines ja pod nogami lozeczka mam podlozone ksiazki, kiedys mialam pod materacem (od strony glowy oczywiscie), wydaje mi sie ze taka cienka podusia to i tak nic nie da, bo sie splaszczy pod materacem.
Do kolyski mam poduszke klin, ale wydaje mi sie za gruba
Stary 2014-06-03, 10:33   #3554
dusia_tcv
Zadomowienie

Ale ja urodziłam i właśnie nie mam czasu na leczenie
Stary 2014-06-03, 10:38   #3555
karolina2121
siedzę i myślę

Hej, trochę mnie nie było
Mój synek w sobotę skończył roczek Niestety nie poimprezował zbytnio bo idą mu kolejne ząbki i jest meeeeeeeega marudny U mnie i Kostka wszystko dobrze, kopie sobie matkę radośnie a mi doskwiera zgaga

Cytat:
Napisane przez mamaya Pokaż wiadomość
Mnie brodawki i otoczki pociemniały niemalże na samym początku No ale co z tego, jak z tych cycków i tak nic nie będzie?
Z ciekawości zapytam dlaczego nic nie będzie ? jeśli nie chcesz nie odpowiadaj
Stary 2014-06-03, 10:45   #3556
debesciara
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez pszczola189 Pokaż wiadomość
Dostałam dziś umowę do 23 czerwca muszę wytrzymać, potem 5 dni urlopu, 30 czerwca wizyta i chorobowe od 1 lipca. No i macierzyński mogę wziąć dwa tygodnie przed planowaną datą porodu

Sent from my Lumia 610 using Tapatalk
super że się udało
Cytat:
Napisane przez rybka13 Pokaż wiadomość

[/COLOR]ines ja pod nogami lozeczka mam podlozone ksiazki, kiedys mialam pod materacem (od strony glowy oczywiscie), wydaje mi sie ze taka cienka podusia to i tak nic nie da, bo sie splaszczy pod materacem.
U nas ten sam patent, ale to tylko podczas katarku, pewnie jakby dziecko ulewało to też byśmy książki zastosowali

Co do otoczek, u mnie bez zmian, może już na początku ciąży ściemniały trochę sutki, ale nie jestem pewna.. otoczek to ja w sumie prawie wcale nie mam krecha też się nie pojawiła, a była w poprzedniej ciąży
Za to rozstępy u mnie szaleją a odkąd się pojawiły pielęgnuję skórę jak mogę najlepiej.. i chyba nic to nie daje

A w ogóle to cześć
debesciara jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-03, 10:51   #3557
joanna2228
Wtajemniczenie

Bry

Wchodzę , czytam , a tu tyle się działo
Celebrinfea strasznie współczuję , co za dranie i mam nadzieję, że policja da radę coś wskórać z całego serca Ci tego życzę
Dusia ręka ważna więc ja bym skonsultowała z paroma lekarzami bo potem może być za późno
Fame masz świetny pomysł , trzeba było zagadać do psa a pewnie wszyscy go olali No i jak Ci tam z tż pewnie bosko
Simka mi też otoczki już dawno pociemniały ale brodawki mam niestety takie same ... małe i po pierwszym porodzie miałam troszkę problemów z karmieniem bo mała nie mogła złapać cyca ale położna mnie nauczyła i rozmiar mam dokładnie taki sam jak w pierwszej ciąży kresa ciemna jak czekolada od dołu do góry
Agnes ja bym masażu nie zrobiła , ledwo na kucka sięgam żeby się podmyć chyba że na stojąco to jeszcze jeszcze
Domi za GBS ja mam za tydzień i jeszcze muszę zrobić PTA bo mam Rh -
Mamaya ja zakupiłam otulaczek ten i myślę , że będzie świetny jest cieniutki bardzo i szybko się zapina na rzepy , a Ty który chcesz zakupić ?

Wczoraj jak szalona posprzątałam chatę i wieczorem wykąpałam się wychodzę z wanny, otwieram drzwi , mówię do tż hej bo wrócił z piłki i .... fik , zemdlałam pierwszy raz coś takiego . Ocknęłam się na kanapie i mam zakaz robienia czegokolwiek więc leżę i pachnę A ciśnienie miałam wczoraj 90/50 trochę niskie chyba ..
Chyba przesadziłam wczoraj z tej radości, że mam dobre wyniki a tu niestety trzeba wyhamować i już

Miłego dnia
przyjdziesz na świat z wielkim krzykiem
by każdy poznał dzień narodzin.
Miłością tą największą
zrodzisz się w bólu swej matki,
by wynagrodzić Jej czekanie i życia niedostatki.
joanna2228 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-03, 11:00   #3558
simka234
Wtajemniczenie

debeściara tez cały czas sie smaruje a tu dupa
Robią sie i nic nie poradzi człowiek..
joanna baty ci się należą
Odpoczywaj a nie ganiaj z mopem..

Ja z tym moim giga brzuchem to nawet się ne biore za sprzątanie
Cóż potem będę nadrabiać
A mi brzuch mały wypina ma moc

Kocham
Stary 2014-06-03, 11:02   #3559
rybka13
Zakorzenienie

joanna ojej uwazaj na siebie

Ja nie mamaya, ale- mam ten sam otulaczek, ale bezowy, mamaya tez ma z moterhood. Ale ja sie zawiodlam na nim, ze wzgledu na sposob wkladania do niego malucha. Kazdy otulak taki jest, ze ma taka kieszonke na dole? Nie wiem co ja sobie myslalam ale nie wiem czy bede potrafila tego uzywac
Stary 2014-06-03, 11:06   #3560
malwiska
Zakorzenienie

Joanna jak tak dalej będziesz szaleć To Ci Laura szybciej wyjdzie a chyba nie chcesz rodzić sn?? i to jeszcze tak wcześnie?? przejechałabym się do Ciebie i Ci lanie porządne sprawiła
Stary 2014-06-03, 11:17   #3561
Ines3037200
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez dusia_tcv Pokaż wiadomość
Ale ja urodziłam i właśnie nie mam czasu na leczenie
faktycznie, ale ze mnie pała
Cytat:
Napisane przez joanna2228 Pokaż wiadomość

Wczoraj jak szalona posprzątałam chatę i wieczorem wykąpałam się wychodzę z wanny, otwieram drzwi , mówię do tż hej bo wrócił z piłki i .... fik , zemdlałam pierwszy raz coś takiego . Ocknęłam się na kanapie i mam zakaz robienia czegokolwiek więc leżę i pachnę A ciśnienie miałam wczoraj 90/50 trochę niskie chyba ..
Chyba przesadziłam wczoraj z tej radości, że mam dobre wyniki a tu niestety trzeba wyhamować i już
Ale żebym nie mowiła, żeby się oszczędzać
Szczęście, że się wstrzeliłaś w moment jak TŻ wrócił i poza łazienką już, jakbyś zemdlała w wannie albo wychodząc z niej mogłabyś niezłej biedy narobić.

Cytat:

[/COLOR]ines ja pod nogami lozeczka mam podlozone ksiazki, kiedys mialam pod materacem (od strony glowy oczywiscie), wydaje mi sie ze taka cienka podusia to i tak nic nie da, bo sie splaszczy pod materacem.
O tym patencie z książkami też słyszałam.
Z podusią prawdopodobnie masz rację Ale ja jestem matka początkująca, więc wszystkiego jeszcze muszę się dowiedzieć, między innymi od Was

Co u Was dziś na obiad?
Ja mam chęć na klopsiki w sosie z kaszą gryczaną, ale nie mogę się do sklepu wybrać

aaaa i już zdążyłam allegro przeczesać w poszukiwaniu otulaczka, jak zaczęłyście o nim pisać, ale chyba podaruję sobie, mam rożek, śpiworek i 2 kocyki, chyba wystarczy.
Nie można dziecka w kocyk zawinąć jak w ten otulaczek? Tyle, że kocyk nie ma rzepów i tym się różni.

Edytowane przez Ines3037200
Czas edycji: 2014-06-03 o 11:19
Ines3037200 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-03, 11:25   #3562
joanna2228
Wtajemniczenie

Cytat:
joanna ojej uwazaj na siebie

Ja nie mamaya, ale- mam ten sam otulaczek, ale bezowy, mamaya tez ma z moterhood. Ale ja sie zawiodlam na nim, ze wzgledu na sposob wkladania do niego malucha. Kazdy otulak taki jest, ze ma taka kieszonke na dole? Nie wiem co ja sobie myslalam ale nie wiem czy bede potrafila tego uzywac
Też się zastanawiałam bo jest rozpinany do połowy i żeby włożyć dziecko to może być trochę zachodu ale człowiek uczy się na błędach w razie W mam cienki rożek i dzięki za opinię leży w torbie i mało miejsca zajmuje to niech leży

---------- Dopisano o 11:23 ---------- Poprzedni post napisano o 11:21 ----------

Cytat:
Napisane przez malwiska Pokaż wiadomość
Joanna jak tak dalej będziesz szaleć To Ci Laura szybciej wyjdzie a chyba nie chcesz rodzić sn?? i to jeszcze tak wcześnie?? przejechałabym się do Ciebie i Ci lanie porządne sprawiła
Podaję adres ..... wpadaj na rzodkiewkę albo sałatę
Rodzić sn nie nie nie

---------- Dopisano o 11:25 ---------- Poprzedni post napisano o 11:23 ----------

Rybka myślałam nawet żeby rozpruć jeden bok i doszyć sznureczki bo wtedy byłoby lepiej i chyba tak zrobię
przyjdziesz na świat z wielkim krzykiem
by każdy poznał dzień narodzin.
Miłością tą największą
zrodzisz się w bólu swej matki,
by wynagrodzić Jej czekanie i życia niedostatki.
joanna2228 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-03, 11:54   #3563
framboise87
Raczkowanie

Cytat:
No... A ja zaczynam z niemal wszystkim sprzataniowym od poczatku. Mieliśmy dziś włamanie, wszystko na podłodze. Najwiekszy wq.. zaliczylam jak wszystkie ciuchy Jagody zobaczylam walajace sie po podlodze. No jakbym dorwala to rozszarpanie na miejscu.
Celebrinfea współczuję!! mam nadzieję, że złapią może jakoś tych debili!!!

Cytat:
Napisane przez agnes208 Pokaż wiadomość
celebrinfea co za lajzy za takie cos powinno byc obcinanie paluchow albo tatuaz na czole zlodziej moze by sie troche to skonczylo. Widze ze okradli was po irlandzku tutaj tez wlaza najczesciej gdy np facet idzie do pracy a matka jedzie po albo z dzievmi do szkoly odwiesc nie ma jej 20 min wraca chata obrobiona.
Agnes święte słowa, przestępcy powinni być piętnowani, a nie jeszcze łaskawie im twarze zasłaniają w tv i nie podają nazwisk :/

Cytat:
Napisane przez joanna2228 Pokaż wiadomość

Miłego dnia
Joanna nie fikaj tak! leż i pachnij, jak Ci kazali

Cytat:
Napisane przez Ines3037200 Pokaż wiadomość

Co u Was dziś na obiad?
Ja mam chęć na klopsiki w sosie z kaszą gryczaną, ale nie mogę się do sklepu wybrać
u mnie dziś polędwiczki w sosie cebulowym, ziemniaki i ogór kiszony z wczoraj obiad, cukier był niski po nim hehe ale muszę ugotować już coś na jutro, bo tż ma dyżur i muszę mu zapakować do szpitala
Stary 2014-06-03, 11:58   #3564
rybka13
Zakorzenienie

ines ja zawijalam corke w kocyk jak w rozek i bylo ok taka mala dzidzia nie da rady sie rozplatac. Mialam rozek, ale nie lubilam go uzywac, jakis sztywny mi sie wydawal... Teraz chce uzywac tego otulaczka i kocyka wlasnie

joanna moze masz racje z tymi sznureczkami u otulaczka, ale ja pewnie bym tylko go zepsula i nie miala zadnego, wiec dam sobie spokoj
Stary 2014-06-03, 12:06   #3565
Karolinek_
Raczkowanie

Cześć Brzuchatki
Dawno mnie nie było, ale starałam się dzielnie podczytywać, chociaż pędzicie z materiałem, że hej w sobotę nastąpiło apogeum moich żali - pożarłam się z tżtem, popłakałam się... Wiem, że stara się mnie zrozumieć, ale ciągłe - nawet nieświadome - opowiadanie o tym, że poszedłby tam, pojechalby do rodziny, posiedziałby dlużej u znajomych... Już miałam tego po kokardę, grochy z oczu poleciały i zaczęłam się żalić, a wtedy akurat paskudnie się czułam, że też chciałabym gdzies pojechać dalej, ale się boję, bo jak coś się zacznie dziać? Że mam dosyć leżenia i tego, że wszystko mnie boli i nie mogę nawet dłużej pochodzić, że dźwięk budzika mówiący o tabletkach doprowadza mnie do , że nawet nie mogę kochać się z własnym mężem, bo szyjka... Oczywiście obraza majestatu, foch i wrócił dopiero po mojej ostrej reakcji. Rano mu powiedziałam, że dwóch synów nie potrzebuję i ma się ogarnąć, bo rozumiem, że dla niego to nie jest łatwe, ale dla mnie też nie, a to że tego nie okazuję, to inna sprawa, ale tż chyba zajarzył czemu na niego działa tylko taki ostry przekaz, a delikatne sugestie są ignorowane...?
To się teraz Wam wyżaliłam wybaczcie

Co do pościeli - na początek tylko kocyk/rożek/pieluszka flanelowa. Zobaczymy, jak będzie reagował na temperaturę i później się zadecyduje, czy po rodzicach daje radę czy jakiś ciepłolubny okaz nam się trafił

Celebrinfea - przykro mi, że spotkało Was coś takiego pamiętam, jak do nas się włamali - miałam chyba z 8 lat, to najbardziej mi brakowało mojego kota olałam komputer i inne dobroci, ale gdzie Tygrysek... A Tygrysek wyskoczył zza mebli w kuchni po 3 godzinach i już była radocha. Zaraz potem rodzice montowali rolety antywłamaniowe, bo akrobaci weszli po drzewie i dostali się przez drzwi balkonowe

Dusia - współczuję problemów z ręką

Otoczki brodawek - nie są aż takie ciemne, ale dość duuuuże kreska na brzuchu ledwo widoczna, ale za to pępek chce ze mnie wyskoczyć

Domi - trzymam kciuki za badania

Joanna - uważaj na siebie! dobrze, że nie stało się to w wannie i nie zrobiłaś sobie krzywdy

Masaż krocza - ledwo potrafię się umyć, ale wczoraj byliśmy na zajęciach ze szkoły rodzenia i w pon położna ma nam wszystko wyjaśnić

Odnośnie SR - okazało się, że dane na stronie szpitala są nieaktualne - dla Mlodego potrzebuję tylko chusteczki, pampersy i linomag A + E. Zaraz zaznaczyła, żeby nie kupować sudocremu, bo jest za ostry na początek, jeśli nic strasznego sie nie dzieje
Karolinek_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-03, 12:12   #3566
simka234
Wtajemniczenie

Też mam zamar cenki rożek i kocyk uzywac a reszta w praniu wyjdzie
karolinek tak to jest z tż czasem bez kija nie podchdź, ale przynajmniej macie jasną sytuacje

Kocham
Stary 2014-06-03, 12:24   #3567
Fame
Zakorzenienie

Hej!
mało mam dzisiaj czasu, bo przygotowujemy sypialnie do malowania. wczoraj kupiliśmy farbę (kolor migdałowy)

Otoczki też mam już ciemne i zaczęły mi też ciemnieć na początku ciąży.

Joanna z tż spoko gonię go do roboty i nie zawsze z tego zadowolony, bo mówi, że wymyślam

A! i zamawiamy dzisiaj łóżeczko i materacyk
Fame jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-03, 12:37   #3568
TaTekla
Raczkowanie

Joanna to tym omdleniem chyba niezłego stracha napędziłaś domownikom. Uważaj na siebie, oszczędzaj się. Wiem, że nie jest fajnie tak leżeć i pachnieć ( przynajmniej dla mnie ) ale już niedługo

Fajny ten otulaczek, będę musiała się za takim rozejrzeć, a nawet nie rozważałam kupna czegoś takiego. U mnie w mieszkaniu jest dość zimo, zwłaszcza w taką pogodę, w upały jest cieplej i powoli zaczynam się zastanawiać jak Maluszke będzie znosił takie temperatury. Chyba zakupię termometr i zaobserwuję jaka tak na prawdę jest temperatura w domu.Ponoć odpowiednia dla takiego maluszka to 22stopnie.

Debesciara, Rybka patent z książkami zapamiętany, może kiedyś wykorzystam

Ja dziś robię ostateczną listę wyprawkową, a wieczorem zasiadamy z TŻem i zamawiamy u znajomych w hurtowni co potrzebne. W sobotę odbierzemy to wszystko i zostaną jakieś drobne rzeczy do kupienia i łóżeczko do złożenia. Będę o wiele spokojniejsza jak wszystko będzie na tiptop
TaTekla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-03, 12:38   #3569
dusia_tcv
Zadomowienie

Ja mam taki kocyko śpiworek na zamek i zatrzaski a jak rozepnę to wygląda jak normalny kocyk
Stary 2014-06-03, 12:41   #3570
mamaya
Zakorzenienie

Karolina, nic z mojego biustu nie bedzie, bo mam nieaktywne kanaliki, więc nie mogę karmić piersią.

Asia, dokładnie identyczny otulaczek kupiłam przed chwilą
rybka, z tego co wiem to wszystkie otulaczki tak mają, taka jest ich idea, żeby Malucha delikatnie "ścisnąć"

Edytowane przez mamaya
Czas edycji: 2014-06-03 o 13:46
mamaya jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości