|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3541 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jeszcze trzy lub dwa miesiące i już będą nasze brzdące. MAMY LIPCOWE 2014, częś
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:51 ---------- Poprzedni post napisano o 22:43 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3542 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Jeszcze trzy lub dwa miesiące i już będą nasze brzdące. MAMY LIPCOWE 2014, częś
debeściara my mamy płaską poduszke ale taką długą na wielkosc dziecka i na piczatek bedzie nam służyć do noszenia malucha, jak uśnie na niej to i go położe tak do kołyski raczej nic mu nie będzie
A z poduszką to bardziej o to chodzi że jak take dzieciątko ma wyżej głowe niż reszte ciała a np leży na pleckach i by mu się ulało to jest wieksze prawdopodobieństwo że mogło by się udusić.. Czesto złodzieje mają cynk d znajomych, czy od kogoś z otoczena i pilnują wtedy i już a to że w dzień to nie dziwi- pod latarnią najciemniej.. ![]() Witam z rana Czyżby wszystkim dzieci pospać dały? Taka cisza z ranka Ja nietety mam kontynacje probemów kibelkowych ehh A dziecki po wczorajszych wyczynach śpi jeszcze, wiec nawet sie ne odzywamam co by go nie obudzić bo po wczorajszym mam tak okopane żebra że nawet cycki mi przeszkadzają ![]() Mam pytanko czy zaczely wam ciemniec otoczki od sutków?
[COLOR="Blue"]Skończyłem ROK!!!!: ,, Ty masz juz ROK -I tysiąc lat masz i więcej. Początkiem i końcem świata jest Twoje malutkie serce. Ty jesteś jabłkiem i drzewem, Obłokiem, gwiazdą, rozumem.-Przez ciebie to, czego nie wiem, Już umiem. Kocham |
|
|
|
#3543 | |
|
Zakorzenienie
|
Witam z rana
wczoraj wróciłam z pracy i trochę odczułam długie siedzenie na fotelu przy biurko... dobrze że nie musze tego robić codziennie. Mam jeszcze plan przepracować tak do 02.07 ale czy chęci będę mieć to zobaczymy.Cytat:
Wtedy jakoś bardzo tego włamania nie odczułam psychicznie - teraz to bym bardzo przeżywała, a w dodatku jakby to było tak jak u Celebrinfea, może to głupio zabrzmi ale dobrze że Jagódka juz z wami jest i nie odczuje tak tego stresu jakby odczuła jeszcze w brzuszku |
|
|
|
|
#3544 |
|
Zakorzenienie
|
Witam sie i ja kurcze nie spie od 6 wczoraj od 5 a mowia wysypiaj sie
ciekawe jak sie nie da. simka mnie sciemnialy i nie tylko one krocze tez. Mam nadzieje ze to wszystko zjasnieje po porodzie. Apropo krocza zaczelam masaz i poki co nic przyjemnego. |
|
|
|
#3545 |
|
Zakorzenienie
|
simka mi otoczki już dawno ściemniały i powiększyły się, za otoczkami też mi skóra pociemniała, tak jakby pigment z otoczek poszedł dalej
mam nadzieje że mi przejdzie bo wygląd moich piersi nie podoba mi sie w dniu dzisiejszym właśnie przez te wielkie brodawki
|
|
|
|
#3546 |
|
Wtajemniczenie
|
agnes no ja to się boje troche tego masażu bo skurczowy mam brzuszek i boje się że pójdzie do przodu poczekam na wyniki i po polowie czerwca moze zaczne
Ta rozumem wyspij się- chyba za 2 lata hehe Mi w nocy maly w kanał rodny chcał sie wkładać a bolało ![]() malwiska no właśnie mi też teraz zaczeły ciemnieć i większe się zrobiły Podobno znika ta pigmentacja, ja lini bardzo nie mam taka jaśniutka za to pepek mi się brązowy zrobił i wygląda jak guzik przyczepiony
[COLOR="Blue"]Skończyłem ROK!!!!: ,, Ty masz juz ROK -I tysiąc lat masz i więcej. Początkiem i końcem świata jest Twoje malutkie serce. Ty jesteś jabłkiem i drzewem, Obłokiem, gwiazdą, rozumem.-Przez ciebie to, czego nie wiem, Już umiem. Kocham |
|
|
|
#3547 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie brodawki i otoczki pociemniały niemalże na samym początku
![]() Poza tym witam się z rana Jadę dziś po jeszcze jeden ręczniczek i otulaczek, bo nie mam zamiaru Dziecka w rożku w upały kisić Będąc w szpitalu nawet położne kazały panom przywozić albo leciutkie kocyki albo otulaczki właśnie a rożki zabierać do domu, bo Dzieci się w nich dusiły... A w szpitalu upał niestety...
|
|
#3548 |
|
Wtajemniczenie
|
No właśnie zapakowalam cienki rożek i taki ceniutki kocyk
W zależnścu co mi będzie potrzebne Arbza sobie podjadłam, muszę cukier zbadać
|
|
|
#3549 |
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry
![]() Mogłabym spać całymi dniami i obudzić się na samo rodzenie ![]() Celebrinfea współczuję bardzo. Nam też kilka lat temu zdarzyło się takie włamanie. Musisz się bardzo stresować teraz My jednak po szybkiej konsultacji z siostrą TŻ rezygnujemy z podusi. Jej roczna córeczka nadal śpi bez i po prostu ja już się zafiksowałam, że tak jest zdrowo a opinia położnej na SR była dokładnie taka sama. Za chwilkę zaczynam się ogarniać i ruszam najpierw na badania na obecność GBS. Trzymajcie kciuki, oby wynik był negatywny 12go mam kolejną wizytę i mam nadzieję, że nie wyjdę od gina podłamana. Potem jazdy dwie godzinki i do nauki. Jeszcze dwa tygodnie takiego zapierdzielania i odpocznę... przy praniu i prasowaniu ciuszków ![]() Simka mi otoczki trochę pociemniały. Troszkę, ale ja mam jasną karnację, pewnie dlatego. Nawet kreski ciemniejszej na brzuchu nie mam. Mimo wszystko denerwują mnie wszelkie zmiany mojego ciała, jakoś trudno mi to zaakceptować ![]() Miłego dnia wszystkim, napiszę później |
|
|
|
#3550 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
może macie tam jakieś kamery kurcze łapy bym normalnie po obcinałam Edytowane przez dusia_tcv Czas edycji: 2014-06-03 o 09:06 |
|
|
|
|
#3551 | |||
|
Raczkowanie
|
Hej hej
witam się w średnim nastroju. Nocka nie przespana od 2:00 do 6:00 nie zmrużyłam oka czuję się świetnie, nic mi nie dokuczało tej nocy, a jednak coś spędza sen z powiek ![]() Cytat:
Właśnie z tą pościelą ja mam straszne dylematy - nie wiem, na którą się zdecydować, więc chyba kupię jak już Maluch się urodzi Cytat:
ludzie to sumienia nie mają. Jak już tak obserwują, a pewnie nie krótko to nie wyczaili, że okradają rodzinę z małym dzieckiem. Współczuję Ci serdecznie Kochana, moja bratowa opowiadała kiedyś po włamaniu Nich jak to dziwnie człowiek się później czuje, a tam znaleźli złodziei, bo jak się okazało tego dnia w okolicy było kilka podobnych włamań i odzyskała biżuterię, więc może i Ty kiedyś odzyskasz. Cytat:
![]() Miłego dnia dla wszystkich ---------- Dopisano o 09:10 ---------- Poprzedni post napisano o 09:07 ---------- Dusia jeszcze Tobie miałam napisać. Jeśli chodzi o rękę to może skonsultuj to jeszcze z innym specjalistą, ja osobiście bym tak zrobiła. 20% to już spory uszczerbek na zdrowiu. Pamiętam Twoją sytuację z sąsiadem, jeszcze wtedy chyba byłam na etapie podczytywania Was i mnie krew zalała jak zobaczyłam wpis o tym wydarzeniu. Koleś powinien za to słono zapłacić |
|||
|
|
|
#3552 |
|
Rozeznanie
|
Hej!
Ale naklepałyście od wczoraj. Postaram się odnieść do każdego tematu ![]() Pościel: Moja kołderka leży schowana na górnej półce szafy i czeka... nie wiem do kiedy. Natomiast poduszka, prawdopodobnie będzie leżała w łóżeczku, ale pod materacem. Tak przynajmniej polecała położna w SR, żeby materac był pod malutkim kątem nachylony, szczególnie u lubiących ulewać dzieci. Na początku planuję dzieciaka kłaść w rożku (mam taki dosyć cienki), a w upały zawijać w kocyk tak jak w otulaczek, a później mam śpiworek z ikei dla dzieci >4,5kg. Celebrinfea, strasznie współczuję włamania, jakbyś mało rzeczy na głowie miała teraz !Dusia, idź koniecznie do dobrego specjalisty i rehabilitanta, póki nie urodziłaś, bo później nie będzie czasu, a sąsiada do sądu, niech wyskakuje z kasy teraz!!! W temacie sutków: delikatnie mi się "rozlały", ale jak się zjeżą to tego tak nie widać A powiem Wam, że Was w ogóle nie rozumiem w kwestii kopniaków Mój mnie potrafi czasem, rzadko, ręką w jajnik walnąć albo kosę nogą w prawe podżebrze zasadzić, a tak to jego wiercenia to dla mnie sama słodyczDomi, trzymam kciuki za GBSa i jazdy Jakoś dziś kiepsko się czuję, brzuch twardnieje, głowa boli. Mam z TŻ jakieś ciche dni, tato leży w szpitalu na badania i martwię się o wyniki, bo jestem przekonana po jego objawach, że coś niedobrego tam wyjdzie, tylko modlę się, żeby to było jedno z tego "mniejszego zła". Tłumaczę sobie od świtu, że muszę się wyciszyć i uspokoić, bo mały się denerwuje razem ze mną, a ja jeszcze z 2-3 tygodnie chciałabym pochodzić w dwupaku. Miłego dnia Wam życzę! |
|
|
|
#3553 |
|
Zakorzenienie
|
Bry
![]() simka mi tez pociemnialy otoczki juz dawno, teraz to sie chyba jeszcze poszerza, ale ja sie tym nie stresuje bo wiem, ze to zniknie ![]() Ale u nas dzis senna pogoda... ---------- Dopisano o 09:16 ---------- Poprzedni post napisano o 09:08 ---------- ines ja pod nogami lozeczka mam podlozone ksiazki, kiedys mialam pod materacem (od strony glowy oczywiscie), wydaje mi sie ze taka cienka podusia to i tak nic nie da, bo sie splaszczy pod materacem. Do kolyski mam poduszke klin, ale wydaje mi sie za gruba
|
|
|
|
#3554 |
|
Zadomowienie
|
Ale ja urodziłam i właśnie nie mam czasu na leczenie
|
|
|
|
#3555 | |
|
siedzę i myślę
|
Hej, trochę mnie nie było
Mój synek w sobotę skończył roczek Niestety nie poimprezował zbytnio bo idą mu kolejne ząbki i jest meeeeeeeega marudny U mnie i Kostka wszystko dobrze, kopie sobie matkę radośnie a mi doskwiera zgaga Cytat:
|
|
#3556 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
super że się udałoCytat:
Co do otoczek, u mnie bez zmian, może już na początku ciąży ściemniały trochę sutki, ale nie jestem pewna.. otoczek to ja w sumie prawie wcale nie mam krecha też się nie pojawiła, a była w poprzedniej ciąży ![]() Za to rozstępy u mnie szaleją a odkąd się pojawiły pielęgnuję skórę jak mogę najlepiej.. i chyba nic to nie daje ![]() A w ogóle to cześć |
||
|
|
|
#3557 |
|
Wtajemniczenie
|
Bry
![]() Wchodzę , czytam , a tu tyle się działo ![]() Celebrinfea strasznie współczuję , co za dranie i mam nadzieję, że policja da radę coś wskórać z całego serca Ci tego życzę Dusia ręka ważna więc ja bym skonsultowała z paroma lekarzami bo potem może być za późno ![]() Fame masz świetny pomysł , trzeba było zagadać do psa No i jak Ci tam z tż pewnie bosko ![]() Simka mi też otoczki już dawno pociemniały ale brodawki mam niestety takie same ... małe i po pierwszym porodzie miałam troszkę problemów z karmieniem bo mała nie mogła złapać cyca ale położna mnie nauczyła i rozmiar mam dokładnie taki sam jak w pierwszej ciąży kresa ciemna jak czekolada od dołu do góry Agnes ja bym masażu nie zrobiła , ledwo na kucka sięgam żeby się podmyć ![]() Domi za GBS ja mam za tydzień i jeszcze muszę zrobić PTA bo mam Rh - ![]() Mamaya ja zakupiłam otulaczek ten i myślę , że będzie świetny jest cieniutki bardzo i szybko się zapina na rzepy , a Ty który chcesz zakupić ? Wczoraj jak szalona posprzątałam chatę i wieczorem wykąpałam się wychodzę z wanny, otwieram drzwi , mówię do tż hej bo wrócił z piłki i .... fik , zemdlałam więc leżę i pachnę A ciśnienie miałam wczoraj 90/50 trochę niskie chyba .. Chyba przesadziłam wczoraj z tej radości, że mam dobre wyniki a tu niestety trzeba wyhamować i już ![]() Miłego dnia
LAURA Czekam na Ciebie z utęsknieniem, wśród tych miesięcy, dni i nocy przyjdziesz na świat z wielkim krzykiem by każdy poznał dzień narodzin. Miłością tą największą zrodzisz się w bólu swej matki, by wynagrodzić Jej czekanie i życia niedostatki. |
|
|
|
#3558 |
|
Wtajemniczenie
|
debeściara tez cały czas sie smaruje a tu dupa
![]() Robią sie i nic nie poradzi człowiek.. joanna baty ci się należą Odpoczywaj a nie ganiaj z mopem.. Ja z tym moim giga brzuchem to nawet się ne biore za sprzątanie Cóż potem będę nadrabiać A mi brzuch mały wypina ma moc
|
|
|
#3559 |
|
Zakorzenienie
|
joanna ojej uwazaj na siebie
Ja nie mamaya, ale- mam ten sam otulaczek, ale bezowy, mamaya tez ma z moterhood. Ale ja sie zawiodlam na nim, ze wzgledu na sposob wkladania do niego malucha. Kazdy otulak taki jest, ze ma taka kieszonke na dole? Nie wiem co ja sobie myslalam ale nie wiem czy bede potrafila tego uzywac
|
|
|
|
#3560 |
|
Zakorzenienie
|
Joanna
jak tak dalej będziesz szaleć To Ci Laura szybciej wyjdzie a chyba nie chcesz rodzić sn?? i to jeszcze tak wcześnie?? przejechałabym się do Ciebie i Ci lanie porządne sprawiła
|
|
|
|
#3561 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Szczęście, że się wstrzeliłaś w moment jak TŻ wrócił i poza łazienką już, jakbyś zemdlała w wannie albo wychodząc z niej mogłabyś niezłej biedy narobić. Cytat:
Z podusią prawdopodobnie masz rację Ale ja jestem matka początkująca, więc wszystkiego jeszcze muszę się dowiedzieć, między innymi od Was![]() Co u Was dziś na obiad? Ja mam chęć na klopsiki w sosie z kaszą gryczaną, ale nie mogę się do sklepu wybrać ![]() aaaa i już zdążyłam allegro przeczesać w poszukiwaniu otulaczka, jak zaczęłyście o nim pisać, ale chyba podaruję sobie, mam rożek, śpiworek i 2 kocyki, chyba wystarczy. Nie można dziecka w kocyk zawinąć jak w ten otulaczek? Tyle, że kocyk nie ma rzepów i tym się różni. Edytowane przez Ines3037200 Czas edycji: 2014-06-03 o 11:19 |
||
|
|
|
#3562 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
w razie W mam cienki rożek i dzięki za opinię ![]() ---------- Dopisano o 11:23 ---------- Poprzedni post napisano o 11:21 ---------- Cytat:
![]() ![]() Rodzić sn nie nie nie ![]() ---------- Dopisano o 11:25 ---------- Poprzedni post napisano o 11:23 ---------- Rybka myślałam nawet żeby rozpruć jeden bok i doszyć sznureczki bo wtedy byłoby lepiej i chyba tak zrobię
LAURA Czekam na Ciebie z utęsknieniem, wśród tych miesięcy, dni i nocy przyjdziesz na świat z wielkim krzykiem by każdy poznał dzień narodzin. Miłością tą największą zrodzisz się w bólu swej matki, by wynagrodzić Jej czekanie i życia niedostatki. |
||
|
|
|
#3563 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
ale muszę ugotować już coś na jutro, bo tż ma dyżur i muszę mu zapakować do szpitala
|
|
#3564 |
|
Zakorzenienie
|
ines ja zawijalam corke w kocyk jak w rozek i bylo ok
![]() joanna moze masz racje z tymi sznureczkami u otulaczka, ale ja pewnie bym tylko go zepsula i nie miala zadnego, wiec dam sobie spokoj
|
|
|
|
#3565 |
|
Raczkowanie
|
Cześć Brzuchatki
Dawno mnie nie było, ale starałam się dzielnie podczytywać, chociaż pędzicie z materiałem, że hej w sobotę nastąpiło apogeum moich żali - pożarłam się z tżtem, popłakałam się... Wiem, że stara się mnie zrozumieć, ale ciągłe - nawet nieświadome - opowiadanie o tym, że poszedłby tam, pojechalby do rodziny, posiedziałby dlużej u znajomych... Już miałam tego po kokardę, grochy z oczu poleciały i zaczęłam się żalić, a wtedy akurat paskudnie się czułam, że też chciałabym gdzies pojechać dalej, ale się boję, bo jak coś się zacznie dziać? Że mam dosyć leżenia i tego, że wszystko mnie boli i nie mogę nawet dłużej pochodzić, że dźwięk budzika mówiący o tabletkach doprowadza mnie do czemu na niego działa tylko taki ostry przekaz, a delikatne sugestie są ignorowane...? ![]() To się teraz Wam wyżaliłam wybaczcie ![]() Co do pościeli - na początek tylko kocyk/rożek/pieluszka flanelowa. Zobaczymy, jak będzie reagował na temperaturę i później się zadecyduje, czy po rodzicach daje radę czy jakiś ciepłolubny okaz nam się trafił ![]() Celebrinfea - przykro mi, że spotkało Was coś takiego olałam komputer i inne dobroci, ale gdzie Tygrysek... A Tygrysek wyskoczył zza mebli w kuchni po 3 godzinach i już była radocha. Zaraz potem rodzice montowali rolety antywłamaniowe, bo akrobaci weszli po drzewie i dostali się przez drzwi balkonowe Dusia - współczuję problemów z ręką ![]() Otoczki brodawek - nie są aż takie ciemne, ale dość duuuuże kreska na brzuchu ledwo widoczna, ale za to pępek chce ze mnie wyskoczyć ![]() Domi - trzymam kciuki za badania Joanna - uważaj na siebie! dobrze, że nie stało się to w wannie i nie zrobiłaś sobie krzywdy ![]() Masaż krocza - ledwo potrafię się umyć, ale wczoraj byliśmy na zajęciach ze szkoły rodzenia i w pon położna ma nam wszystko wyjaśnić ![]() Odnośnie SR - okazało się, że dane na stronie szpitala są nieaktualne - dla Mlodego potrzebuję tylko chusteczki, pampersy i linomag A + E. Zaraz zaznaczyła, żeby nie kupować sudocremu, bo jest za ostry na początek, jeśli nic strasznego sie nie dzieje
|
|
|
|
#3566 |
|
Wtajemniczenie
|
Też mam zamar cenki rożek i kocyk uzywac a reszta w praniu wyjdzie
karolinek tak to jest z tż czasem bez kija nie podchdź, ale przynajmniej macie jasną sytuacje
|
|
|
#3567 |
|
Zakorzenienie
|
Hej!
mało mam dzisiaj czasu, bo przygotowujemy sypialnie do malowania. wczoraj kupiliśmy farbę (kolor migdałowy) ![]() Otoczki też mam już ciemne i zaczęły mi też ciemnieć na początku ciąży. Joanna z tż spoko gonię go do roboty i nie zawsze z tego zadowolony, bo mówi, że wymyślam ![]() A! i zamawiamy dzisiaj łóżeczko i materacyk |
|
|
|
#3568 |
|
Raczkowanie
|
Joanna to tym omdleniem chyba niezłego stracha napędziłaś domownikom. Uważaj na siebie, oszczędzaj się. Wiem, że nie jest fajnie tak leżeć i pachnieć ( przynajmniej dla mnie ) ale już niedługo
![]() Fajny ten otulaczek, będę musiała się za takim rozejrzeć, a nawet nie rozważałam kupna czegoś takiego. U mnie w mieszkaniu jest dość zimo, zwłaszcza w taką pogodę, w upały jest cieplej i powoli zaczynam się zastanawiać jak Maluszke będzie znosił takie temperatury. Chyba zakupię termometr i zaobserwuję jaka tak na prawdę jest temperatura w domu.Ponoć odpowiednia dla takiego maluszka to 22stopnie. Debesciara, Rybka patent z książkami zapamiętany, może kiedyś wykorzystam ![]() Ja dziś robię ostateczną listę wyprawkową, a wieczorem zasiadamy z TŻem i zamawiamy u znajomych w hurtowni co potrzebne. W sobotę odbierzemy to wszystko i zostaną jakieś drobne rzeczy do kupienia i łóżeczko do złożenia. Będę o wiele spokojniejsza jak wszystko będzie na tiptop
|
|
|
|
#3569 |
|
Zadomowienie
|
Ja mam taki kocyko śpiworek na zamek i zatrzaski a jak rozepnę to wygląda jak normalny kocyk
|
|
|
|
#3570 |
|
Zakorzenienie
|
Karolina, nic z mojego biustu nie bedzie, bo mam nieaktywne kanaliki, więc nie mogę karmić piersią.
Asia, dokładnie identyczny otulaczek kupiłam przed chwilą rybka, z tego co wiem to wszystkie otulaczki tak mają, taka jest ich idea, żeby Malucha delikatnie "ścisnąć"
13.06.2014 rok - najszczęśliwszy piątek Edytowane przez mamaya Czas edycji: 2014-06-03 o 13:46 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:52.

Może jestem niewyedukowana albo niereformowalna ale nie umiem sobie wyobrazić jak taka zupełnie płaska i cienka poduszka może wpłynąć na pozniejsza postawę dziecka 

wczoraj wróciłam z pracy i trochę odczułam długie siedzenie na fotelu przy biurko... dobrze że nie musze tego robić codziennie. Mam jeszcze plan przepracować tak do 02.07 ale czy chęci będę mieć to zobaczymy.
ciekawe jak sie nie da.
mam nadzieje że mi przejdzie bo wygląd moich piersi nie podoba mi sie w dniu dzisiejszym właśnie przez te wielkie brodawki

Będąc w szpitalu nawet położne kazały panom przywozić albo leciutkie kocyki albo otulaczki właśnie a rożki zabierać do domu, bo Dzieci się w nich dusiły... A w szpitalu upał niestety...

12go mam kolejną wizytę i mam nadzieję, że nie wyjdę od gina podłamana. Potem jazdy dwie godzinki i do nauki. Jeszcze dwa tygodnie takiego zapierdzielania i odpocznę... przy praniu i prasowaniu ciuszków 

Niestety nie poimprezował zbytnio bo idą mu kolejne ząbki i jest meeeeeeeega marudny
U mnie i Kostka wszystko dobrze, kopie sobie matkę radośnie
super że się udało

i to jeszcze tak wcześnie??
nie nie nie