Nasze Codzienne Jadłospisy [posty chorobowe, wątek zbiorczy]" cz. II - Strona 139 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > W krzywym zwierciadle odchudzania

Notka

W krzywym zwierciadle odchudzania
Jest do jedyne forum, na którym zamieszczamy wszystkie diety, które promują odchudzanie poprzez drastyczne ograniczenie kaloryczności, tzw. "diety głodówkowe", które nie mają nic wspólnego ze zdrowym odżywianiem.
  • Jest to forum stworzone dla osób, które chcą zwalczać wszystkie choroby powiązane z zaburzeniem łaknienia (anoreksja, bulimia, kompulsywne objadanie się) oraz dla osób, które pragną takim osobom radzić, pomagać i wspierać.
  • Na tym forum nie można namawiać do drastycznych metod zrzucania wagi, lecz można pisać o terapii przy ED.
  • Jedynie na tym forum osoby z zaburzeniami łaknienia mogą tworzyć swoje grupy wsparcia.
  • Forum to nie zastępuje psychologa ani profesjonalnej terapii.
  • Redakcja nie bierze odpowiedzialności za udzielane tutaj porady, natomiast z pełną stanowczością będziemy tępić wszelkie wątki "pro-ana".
  • Na forum obowiązuje dodatek do regulaminu, zapoznaj się z nim zanim weźmiesz udział w dyskusji.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-06-03, 09:59   #4141
Ervisha
Zakorzenienie

Dot.: Nasze codzienne jadłospisy cz. XX - OCENA JADŁOSPISÓW

Cytat:
Napisane przez agaczini Pokaż wiadomość
Ervisha - bardzo smaczny! świetnie się komponowało to masło orzechowe z pomidorami i kuminem dodałam też odrobinę musztardy do sosu - polecam
A mówiłam ze będzie smaczne Tylko ja zrobiłam bez musztardy A jaki smak ma kumin ?

Książki potrzebują nowego domu

Ervisha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-03, 11:14   #4142
agaczini
Zadomowienie

a kumin dla mnie to aromat typowo hindusko-meksykański. kumin to smak prawdziwego chilli i burrito )) świetnie się komponuje z kolendrą, którą świeżą posiekałam też do tych klopsów

heheh ale jak się go smaży na rozgrzanej patelni to pachnie jak u spoconego hindusa w chacie troche haha trzeba go trzymać w szczelnym słoiczku bo jest bardzo aromatyczny
Stary 2014-06-03, 11:38   #4143
fusiacola
Wtajemniczenie

Cytat:
a kumin dla mnie to aromat typowo hindusko-meksykański. kumin to smak prawdziwego chilli i burrito )) świetnie się komponuje z kolendrą, którą świeżą posiekałam też do tych klopsów

heheh ale jak się go smaży na rozgrzanej patelni to pachnie jak u spoconego hindusa w chacie troche haha trzeba go trzymać w szczelnym słoiczku bo jest bardzo aromatyczny

to ją zachęciłaś

fusiacola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-03, 11:58   #4144
agaczini
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez fusiacola Pokaż wiadomość

to ją zachęciłaś

hahah chciałam dobrze oddać klimat tej jakżecudownej orientalnej przyprawy )))))))) ale naprawdę - jak pierwszy raz użyłam kuminu i wrzuciłam go na rozgrzaną patelnię z olejem to odruchowo powąchałam pachy myślac "kurde to ja?" i ostatnio jak tż pierwszy raz robił chilli con carne z mojego ulubionego przepisu to mówił że miał taki sam odruch hahaha

ale fusiaciola, nie mam trochę racji? ;p
Stary 2014-06-03, 12:01   #4145
dezett
Zadomowienie

Dot.: "Kompulsywne życie - codzienność zaburzeń odżywiania"

No i stalo sie wykonczylam swoj zoladek nie moge jesc zadnych surowych warzyw p ZWYKLEJ kanapce: chleb, serek kozi, indyk pieczony + 3 rzodkiewki, salata i kielki rzodkiewki umieram. Wzdecia, ciezkosc wszystko mnie boli.
poza schemat.
dezett jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-03, 12:17   #4146
DudiBoy
Zakorzenienie

GG do DudiBoy

Nie znoszę kuminu... To jedyna przyprawa którą stosuję w śladowych ilościach
A w połączeniu z cząbrem powoduje u mnie
W dzieciństwie nienawidziłem tak natkę pietruszki, więc istnieje prawdopodobieństwo że jeszcze mi przejdzie
DudiBoy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-03, 12:19   #4147
marteczkowo
Raczkowanie

ahhahah a ja tak sie zastanawiałam do czego porównać kumin spocony hindus strzał w 10

co nie zmienia faktu, że go uwielbiam... hm czas wymienić TŻ na spoconego hindusa

PS teraz cały czas w nosie czuję ten zapach jadłabym

Edytowane przez marteczkowo
Czas edycji: 2014-06-03 o 12:21
marteczkowo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-03, 12:30   #4148
fusiacola
Wtajemniczenie

Cytat:
hahah chciałam dobrze oddać klimat tej jakżecudownej orientalnej przyprawy )))))))) ale naprawdę - jak pierwszy raz użyłam kuminu i wrzuciłam go na rozgrzaną patelnię z olejem to odruchowo powąchałam pachy myślac "kurde to ja?" i ostatnio jak tż pierwszy raz robił chilli con carne z mojego ulubionego przepisu to mówił że miał taki sam odruch hahaha

agaczini przez Ciebie już zawsze będę sobie kumin z pachami kojarzyć jakoś do tej pory nie miałam takich skojarzeń choć może to kwestia ilości? ja daję dosłownie odrobinę i ten orientalny aromat jest stosunkowo subtelny no i przyprawy łączę zazwyczaj z olejem winogronowym, bo on jest bardzo łagodny w smaku... rzepakowy mam wrażenie, że mocniej podbija aromat przypraw i są jakby "cięższe" i tak jakoś duszno się robi nad patelnią rzepaka z jakąkolwiek przyprawą, choćby to było coś ze świeżych akcentów jak melisa cytrynowa czy imbir

ale dla mnie idealne połączenie to też kumin i kolendra

---------- Dopisano o 12:30 ---------- Poprzedni post napisano o 12:27 ----------

dziewczyny wypadałoby napisać raczej, że hindus pachnie kuminem a nie kumin hindusem

Stary 2014-06-03, 12:32   #4149
marteczkowo
Raczkowanie

Cytat:
agaczini przez Ciebie już zawsze będę sobie kumin z pachami kojarzyć jakoś do tej pory nie miałam takich skojarzeń choć może to kwestia ilości? ja daję dosłownie odrobinę i ten orientalny aromat jest stosunkowo subtelny no i przyprawy łączę zazwyczaj z olejem winogronowym, bo on jest bardzo łagodny w smaku... rzepakowy mam wrażenie, że mocniej podbija aromat przypraw i są jakby "cięższe" i tak jakoś duszno się robi nad patelnią rzepaka z jakąkolwiek przyprawą, choćby to było coś ze świeżych akcentów jak melisa cytrynowa czy imbir

---------- Dopisano o 12:30 ---------- Poprzedni post napisano o 12:27 ----------

dziewczyny wypadałoby napisać raczej, że hindus pachnie kuminem a nie kumin hindusem
aż przypomniała mi się moja siostra, nienawidząca zielonych ogórków i arbuza.. Będąc dzieckiem tłumaczyła, że arbuz śmierdzi ogórkiem... a ogórek arbuzem
Stary 2014-06-03, 12:39   #4150
fusiacola
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez marteczkowo Pokaż wiadomość
aż przypomniała mi się moja siostra, nienawidząca zielonych ogórków i arbuza.. Będąc dzieckiem tłumaczyła, że arbuz śmierdzi ogórkiem... a ogórek arbuzem
musiała niedojrzałego arbuza spróbować, bo on naprawdę jest wodnisty i taki ogórkowaty wiem, bo w zeszłym roku mieliśmy posadzone arbuzy na działce przy dyniach, tak z ciekawości głównie nie dojrzały oczywiście i smakiem bardziej przypominały ogórka

a w tym kuminie coś musi być, bo wiele męskich perfum ma jego nutę i to zazwyczaj w zapachach reklamowanych jako tajemnicze, uwodzicielskie, seksowne... a nie jedynie orientalne

Stary 2014-06-03, 12:42   #4151
marteczkowo
Raczkowanie

Cytat:
musiała niedojrzałego arbuza spróbować, bo on naprawdę jest wodnisty i taki ogórkowaty wiem, bo w zeszłym roku mieliśmy posadzone arbuzy na działce przy dyniach, tak z ciekawości głównie nie dojrzały oczywiście i smakiem bardziej przypominały ogórka

a w tym kuminie coś musi być, bo wiele męskich perfum ma jego nutę i to zazwyczaj w zapachach reklamowanych jako tajemnicze, uwodzicielskie, seksowne... a nie jedynie orientalne
nieee ona na sam zapach arbuza czy ogórka ucieka, a że ma sporo po 30-stce to już różne wąchała zwłaszcza, że ja arbuza kocham i całe dzieciństwo ją męczyłam

piżmo też jest w perfumach, a w dużym stężeniu.. ehm polecam powąchać tchórzofretkę
Stary 2014-06-03, 12:49   #4152
fusiacola
Wtajemniczenie

Cytat:
nieee ona na sam zapach arbuza czy ogórka ucieka, a że ma sporo po 30-stce to już różne wąchała zwłaszcza, że ja arbuza kocham i całe dzieciństwo ją męczyłam

piżmo też jest w perfumach, a w dużym stężeniu.. ehm polecam powąchać tchórzofretkę
no a nie było czasem tak, że zatruła się niedojrzałym arbuzem? bo zazwyczaj taki uraz pozostaje przy okazji do produktów, które go też przypominają, bez znaczenia, że są akurat dobre/dojrzałe

bo gdyby to była tylko kwestia smaku, to on by się jej zmieniał na przestrzeni lat, czytałam całkiem niedawno o badaniach, w których było pokazane, że człowiekowi zmienia się gust kulinarny co 7-10 lat, często bardzo radykalnie choć stopniowo jest to związane z prystosowaniem człowieka do przetrwania jeszcze z czasów prehistorycznych

marteczkowo to ja polecam ambrę do powąchania ale też w naturze

Stary 2014-06-03, 12:53   #4153
marteczkowo
Raczkowanie

Cytat:
no a nie było czasem tak, że zatruła się niedojrzałym arbuzem? bo zazwyczaj taki uraz pozostaje przy okazji do produktów, które go też przypominają, bez znaczenia, że są akurat dobre/dojrzałe

bo gdyby to była tylko kwestia smaku, to on by się jej zmieniał na przestrzeni lat, czytałam całkiem niedawno o badaniach, w których było pokazane, że człowiekowi zmienia się gust kulinarny co 7-10 lat, często bardzo radykalnie choć stopniowo jest to związane z prystosowaniem człowieka do przetrwania jeszcze z czasów prehistorycznych

ona jest po prostu niereformowalna pod tym względem smaki pewnie się zmieniają, wiem po sobie. Ale ten przypadek jest beznadziejny chyba każdy ma coś czego absolutnie nie tknie, ja też mam kilka takich rzeczy, chociaż staram się przełamywać i poznawać nowości
Stary 2014-06-03, 13:00   #4154
agaczini
Zadomowienie

Cytat:
ahhahah a ja tak sie zastanawiałam do czego porównać kumin spocony hindus strzał w 10

co nie zmienia faktu, że go uwielbiam... hm czas wymienić TŻ na spoconego hindusa

ja właśnie jadłam om nom nom ;D hehehe

Cytat:
Napisane przez agnieszka16 Pokaż wiadomość
jako fanka hinduskiej kuchni wypowiem się, że porównanie wyjątkowo trafione Ale mimo wszystko kumin jest pycha.

dzięki dzięki heheh pewnie że pycha

Cytat:
agaczini przez Ciebie już zawsze będę sobie kumin z pachami kojarzyć you're welcome ;D jakoś do tej pory nie miałam takich skojarzeń choć może to kwestia ilości? ja daję dosłownie odrobinę i ten orientalny aromat jest stosunkowo subtelny no i przyprawy łączę zazwyczaj z olejem winogronowym, bo on jest bardzo łagodny w smaku... rzepakowy mam wrażenie, że mocniej podbija aromat przypraw i są jakby "cięższe" i tak jakoś duszno się robi nad patelnią rzepaka z jakąkolwiek przyprawą, choćby to było coś ze świeżych akcentów jak melisa cytrynowa czy imbir

dziewczyny wypadałoby napisać raczej, że hindus pachnie kuminem a nie kumin hindusema wiadomo? hehehe
tak, kumin i kolendra to para idealna
Stary 2014-06-03, 13:04   #4155
fusiacola
Wtajemniczenie

Cytat:
dziewczyny wypadałoby napisać raczej, że hindus pachnie kuminem a nie kumin hindusema wiadomo? hehehe
wolę sobie jednak myśleć, że seksowny hindus używa perfum z nutą kuminu te pachy jakoś brzmią tak odrażająco i jednak wolę, zeby mi się nie kojarzyły

Stary 2014-06-03, 13:05   #4156
marteczkowo
Raczkowanie

Cytat:
wolę sobie jednak myśleć, że seksowny hindus używa perfum z nutą kuminu te pachy jakoś brzmią tak odrażająco i jednak wolę, zeby mi się nie kojarzyły
tu lejt
Stary 2014-06-03, 13:23   #4157
agaczini
Zadomowienie

tu apolodżajz )
Stary 2014-06-03, 13:28   #4158
Ervisha
Zakorzenienie

Cytat:

Cytat:

A byłaś u takiego hinduska w chacie???

---------- Dopisano o 13:27 ---------- Poprzedni post napisano o 13:26 ----------

Cytat:
Napisane przez DudiBoy Pokaż wiadomość
Nie znoszę kuminu... To jedyna przyprawa którą stosuję w śladowych ilościach
A w połączeniu z cząbrem powoduje u mnie
W dzieciństwie nienawidziłem tak natkę pietruszki, więc istnieje prawdopodobieństwo że jeszcze mi przejdzie
NIe lubiłeś natki ??? Osz ty

---------- Dopisano o 13:27 ---------- Poprzedni post napisano o 13:27 ----------

Cytat:

Gdzieś czytałam, ze pachnie jak "spocone skarpety" ;D

---------- Dopisano o 13:28 ---------- Poprzedni post napisano o 13:27 ----------

Cytat:
Napisane przez agnieszka16 Pokaż wiadomość
jako fanka hinduskiej kuchni wypowiem się, że porównanie wyjątkowo trafione Ale mimo wszystko kumin jest pycha.

wrzucam wczorajsze U

śniadanie: owsianka z 4 łyżkami płatków, z eko serkiem homogenizowanym nat., bananem, borówkami, nektarynką i łyżeczką masła orzechowego

II śniadanie: omlet francuski ze szpinakiem, pomidorami, cukinią i twarożkiem kozim.

godzina fitness z obciążeniem (barbell), pół godziny jazdy na rowerze

obiad: pstrąg pieczony w folii z ziołami, młode ziemniaki pieczone z rozmarynem i tymiankiem, surówka z marchewki, kalarepki i selera

podwieczorek: porcja sałatki owocowej (truskawki, melon, borówki, gruszka) z jogurtem greckim i prażonymi migdałami. kawałek ciemnej czekolady z chilli, kawa

45 min basenu

kolacja: bułka żytnia razowa na ciepło z hummusem, grillowanymi warzywami (cukinia, bakłażan, cebulka, pieczarki) i dużą ilością świeżej natki + surówka z pomidorów, bazylii i czarnych oliwek
No nie wiem czy kupię A jadłospis przepyszny

Stary 2014-06-03, 15:29   #4159
DudiBoy
Zakorzenienie

GG do DudiBoy

Cytat:
Napisane przez Ervisha Pokaż wiadomość
NIe lubiłeś natki ??? Osz ty
Natki, buraków, chrzanu, naleśników, zupy pomidorowej- taka sytuacja

Idę robić chili con carne, mówicie że trza dać ten ekstrakt z pach hindusa?
Stary 2014-06-03, 15:32   #4160
Iwoka
Zakorzenienie

Dot.: "Kompulsywne życie - codzienność zaburzeń odżywiania"

Cytat:
Napisane przez dezett Pokaż wiadomość
No i stalo sie wykonczylam swoj zoladek nie moge jesc zadnych surowych warzyw p ZWYKLEJ kanapce: chleb, serek kozi, indyk pieczony + 3 rzodkiewki, salata i kielki rzodkiewki umieram. Wzdecia, ciezkosc wszystko mnie boli.
To jedz gotowane, duszone, przygotowane na parze...

Mój blog kosmetyczny

Instagram
Iwoka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-03, 15:37   #4161
Ervisha
Zakorzenienie

Cytat:

A buraków też nie lubiłam.. jedynie ćwikła z chrzanem mi smakowała ale musiała być bardzo ostra Buraczki polubiłam dopiero niedawno (chyba 2 lata temu - w szpitalu do obiadu dawali pyszne buraczki na ciepło i to były jedyne smaczne szpitalne buraczki jakie jadłam )

---------- Dopisano o 15:36 ---------- Poprzedni post napisano o 15:34 ----------

Cytat:

Z tą zmianą smaków to się zgadzam... Teraz to ja nie rozumiem jak mogłam nie lubić twarogu czy twierdzić że nie lubię owsianki (chociaż co do owsianki to zawsze kojarzyła mi się z papką - dopiero dzięki blogom zobaczyłam, ze moze być smaczna i kolorowa)

---------- Dopisano o 15:37 ---------- Poprzedni post napisano o 15:36 ----------

Cytat:
Napisane przez ania_1703 Pokaż wiadomość
Dzisiejsze U

Śniadanie:
owsianka budyniowa: 4 łyżki płatków owsianych, 230 ml mleka 2%, łyżka domowej granoli, łyżeczka otrębów gryczanych, garść orzechów (włoskie i migdały), łyżeczka słonecznika, łyżeczka rodzynek, łyżeczka budyniu waniliowego bez cukru, pół łyżeczki cukru z wanilią i kardamonem, śliwka i morela suszone.
2 śniadanie:
1/4 ananasa, surówka z czerwonej kapusty, połowy jabłka i łyżki oleju z orzechów włoskich.
Obiad:
Spaghetti kukurydziane z warzywami (pietruszka, brokuły, żółta fasolka szparagowa, zielony groszek, brukselki, pół cukinii, liście od buraczków botwinkowych), plastrem żółtego sera i łyżką oleju rzepakowego.
Podwieczorek:
duże jabłko, kasza jaglana z łyżeczką cukru trzcinowego, wiórkami kokosowymi i słonecznikiem.
Kolacja:
kilka truskawek, duża kromka pumpernikla z domowym pasztetem soczewicowo - warzywnym i szczypiorkiem, pół pomidora, marchewka, jajko na miękko
Mi się podoba

Stary 2014-06-03, 15:38   #4162
DudiBoy
Zakorzenienie

GG do DudiBoy

Cytat:
A buraków też nie lubiłam.. jedynie ćwikła z chrzanem mi smakowała ale musiała być bardzo ostra Buraczki polubiłam dopiero niedawno (chyba 2 lata temu - w szpitalu do obiadu dawali pyszne buraczki na ciepło i to były jedyne smaczne szpitalne buraczki jakie jadłam )
Też przekonałem się do buraków zasmażanymi buraczkami z cebulką, które podała mi kiedyś ciocia
Stary 2014-06-03, 15:39   #4163
fusiacola
Wtajemniczenie

Cytat:

a wiesz, że ja też nie lubiłam naleśników i pomidorówki choć pomidory uwielbiałam od zawsze to smak przecieru czy koncentratu, a nawet keczupu mnie odrzucał. Teraz to nie wiem czy są takie produkty, których nie jem ze względu na smak nie zjem natomiast niczego co mnie obrzydza, jak np ślimaki, makaron ryżowy (wygląda jak glista), maślaków w sosie(bo wyglądają i są obślizgłe jak pomrowy) i parę jeszcze takich rzeczy by się znalazło wcale nie wykluczone, że do listy dołączy również na najbliższy czas łupież spod pach hindusa zabawne to i odrażające zarazem

Stary 2014-06-03, 15:54   #4164
Ervisha
Zakorzenienie

Cytat:
a wiesz, że ja też nie lubiłam naleśników i pomidorówki choć pomidory uwielbiałam od zawsze to smak przecieru czy koncentratu, a nawet keczupu mnie odrzucał. Teraz to nie wiem czy są takie produkty, których nie jem ze względu na smak nie zjem natomiast niczego co mnie obrzydza, jak np ślimaki, makaron ryżowy (wygląda jak glista), maślaków w sosie(bo wyglądają i są obślizgłe jak pomrowy) i parę jeszcze takich rzeczy by się znalazło wcale nie wykluczone, że do listy dołączy również na najbliższy czas łupież spod pach hindusa zabawne to i odrażające zarazem
Oj koncentrat jak sobie doprawię pieprzem ziołowym to mogę jeść łyżeczką albo jogurty naturlane ale to po czesci wina mamy bo karmiła nas między innymi słodkimi jogurtami, serkami, dawała słodycze... przyzwyczajała smak do słodkiego a ze ja miałam skłonności do tycia to zawsze pulchna byłam nie pamiętam by dawała nam twarożek ze szczypiorkiem... gdzieś w jakimś programi dla dzieci zobaczyłam takie kanapki ale jak sobie zrobiłam to mi nie smakowały... twaróg to był w naleśnikach (na słodko ) albo w pierogach ruskich czy kopytkach (zawsze posypywało sie nim kopytka), Keczupu też nie lubiłam - wolałam musztardę a frytki jadłam solo Z drugiej strony kiedys lubiłam masło (moja babcia robiła) a teraz już nie bo ani jedno nie smakuje jak te babcine

---------- Dopisano o 15:51 ---------- Poprzedni post napisano o 15:46 ----------

A od kiedy łupież jest pod pachami?

---------- Dopisano o 15:54 ---------- Poprzedni post napisano o 15:51 ----------

Cytat:
Też przekonałem się do buraków zasmażanymi buraczkami z cebulką, które podała mi kiedyś ciocia
Mnie babcia do buraków obrzydzała... jej botwniki były okropne w talerzu pływały całe buraki z liśćmi (chyba jej się kroić nie chciało)

Edytowane przez Ervisha
Czas edycji: 2014-06-03 o 15:53
Stary 2014-06-03, 16:10   #4165
dezett
Zadomowienie

Dot.: Nasze Codzienne Jadłospisy [posty chorobowe, wątek zbiorczy]" cz. II

zrobilam rybe duszona z maslem
kasze ugotowalam i udusilam szpinak z pomidorkami pesykami slonrcznika czosnkiem i olejem kokosowym przyprawilam odpowiednio. z ryby zrobil sie sos fajny z czonku tez i niesty zoladek boli watroba wyrzucona. moze niepitrzebnie czosnek albo pieprz? ; (
poza schemat.
dezett jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-03, 16:12   #4166
fusiacola
Wtajemniczenie

Cytat:
Łupież pod pachami... to ciekawe A skąd wiesz ze Hindusi się nie golą??? Znasz jakiegoś
nie znam ale siostra była u nich na wakacje to podobno depilacja jest obca nawet dla większości kobiet ogólnie z higieną u nich ciężko

---------- Dopisano o 16:12 ---------- Poprzedni post napisano o 16:11 ----------

drożdżówka z mąki pełnoziarnistej pszennej, trochę mąki na chleb graham z lubelli, ale ogólnie mało ciasta a sporo nadzienia

Stary 2014-06-03, 16:12   #4167
MascarpOOne
BAN stały

GG do MascarpOOne

Cytat:
Napisane przez dezett Pokaż wiadomość
zrobilam rybe duszona z maslem
kasze ugotowalam i udusilam szpinak z pomidorkami pesykami slonrcznika czosnkiem i olejem kokosowym przyprawilam odpowiednio. z ryby zrobil sie sos fajny z czonku tez i niesty zoladek boli watroba wyrzucona. moze niepitrzebnie czosnek albo pieprz? ; (
Po prostu przy dolegliwościach żołądkowo- jelitowych nie je się takich rzeczy... tylko same najzwyklejsze i najprostsze...
MascarpOOne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-03, 16:13   #4168
Ervisha
Zakorzenienie

to przez czosnek... moja mama też nie może bo ją wątroba boli

Stary 2014-06-03, 16:16   #4169
Ervisha
Zakorzenienie

Cytat:
nie znam ale siostra była u nich na wakacje to podobno depilacja jest obca nawet dla większości kobiet ogólnie z higieną u nich ciężko

---------- Dopisano o 16:12 ---------- Poprzedni post napisano o 16:11 ----------

drożdżówka z mąki pełnoziarnistej pszennej, trochę mąki na chleb graham z lubelli, ale ogólnie mało ciasta a sporo nadzienia
Lubella produkuje mąke graham??? Nie wiedziałam... ja kupuję tą pełnoziarnistą. Wiem ze kiedyś była 3 zboża na chleb ale to nie była graham

---------- Dopisano o 16:16 ---------- Poprzedni post napisano o 16:14 ----------

Kiedyś kobiety się nie depilowały i mężczyznom się podobały

Stary 2014-06-03, 16:18   #4170
marteczkowo
Raczkowanie

Ja też mam mnóstwo rzeczy których nie tknę... I to głównie ze względu na konsystencję. Całe życie nie tykałam kaszy mannej, twarogu, serka wiejskiego - teraz te produkty są dla mnie ok.
Ale nie tknę - glutowatej jajecznicy, maślaków, kawioru, nic co się ślizga brrr. Z jajka za każdym razem wyciągam skrętke czy jak to się tam nazywa (uraz z dzieciństwa - źle rozmieszany kogel mogel i ten glutek przechodzący przez gardło aaaaaa koszmar

Nie tykam podrobów, flaków i generalnie niczego co na talerzu wygląda jak część ciała ozorków żołądków yyyyyyy bleh Mięso musi mieć gładką konsystencję mięśnia, a wszelkie zmielone musi być własnoręcznie albo własnomaszynkowo fioła mam trochę na tym punkcie.

Do gołąbków przekonałam się w wieku lat 20

O właśnie. Jajka. Jem od 2 miesięcy na twardo, do miękkich muszę dojrzeć (sprawa gluta się kłania). I tak sukces, bo znowu konsystencja białka - przypomina galaretkę, której też

Tak piszę i sobie uświadamiam, że jestem gorsza niż niejeden dzieciak
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum W krzywym zwierciadle odchudzania

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości