|
|||||||
| Notka |
|
| W krzywym zwierciadle odchudzania Jest do jedyne forum, na którym zamieszczamy wszystkie diety, które promują odchudzanie poprzez drastyczne ograniczenie kaloryczności, tzw. "diety głodówkowe", które nie mają nic wspólnego ze zdrowym odżywianiem.
|
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4141 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze codzienne jadłospisy cz. XX - OCENA JADŁOSPISÓW
Cytat:
Tylko ja zrobiłam bez musztardy A jaki smak ma kumin ?
|
|
#4142 |
|
Zadomowienie
|
a kumin dla mnie to aromat typowo hindusko-meksykański. kumin to smak prawdziwego chilli i burrito
)) świetnie się komponuje z kolendrą, którą świeżą posiekałam też do tych klopsów heheh ale jak się go smaży na rozgrzanej patelni to pachnie jak u spoconego hindusa w chacie troche haha trzeba go trzymać w szczelnym słoiczku bo jest bardzo aromatyczny
|
|
#4143 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
to ją zachęciłaś
|
|
#4144 |
|
Zadomowienie
|
hahah chciałam dobrze oddać klimat tej jakżecudownej orientalnej przyprawy )))))))) ale naprawdę - jak pierwszy raz użyłam kuminu i wrzuciłam go na rozgrzaną patelnię z olejem to odruchowo powąchałam pachy myślac "kurde to ja?" i ostatnio jak tż pierwszy raz robił chilli con carne z mojego ulubionego przepisu to mówił że miał taki sam odruch hahahaale fusiaciola, nie mam trochę racji? ;p
|
|
#4145 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: "Kompulsywne życie - codzienność zaburzeń odżywiania"
No i stalo sie wykonczylam swoj zoladek nie moge jesc zadnych surowych warzyw p ZWYKLEJ kanapce: chleb, serek kozi, indyk pieczony + 3 rzodkiewki, salata i kielki rzodkiewki umieram. Wzdecia, ciezkosc wszystko mnie boli.
|
|
|
|
#4146 |
|
Zakorzenienie
|
Nie znoszę kuminu... To jedyna przyprawa którą stosuję w śladowych ilościach
![]() A w połączeniu z cząbrem powoduje u mnie ![]() W dzieciństwie nienawidziłem tak natkę pietruszki, więc istnieje prawdopodobieństwo że jeszcze mi przejdzie
|
|
|
|
#4147 |
|
Raczkowanie
|
ahhahah
spocony hindus strzał w 10co nie zmienia faktu, że go uwielbiam... hm czas wymienić TŻ na spoconego hindusa PS teraz cały czas w nosie czuję ten zapach
Edytowane przez marteczkowo Czas edycji: 2014-06-03 o 12:21 |
|
|
|
#4148 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
jakoś do tej pory nie miałam takich skojarzeń no i przyprawy łączę zazwyczaj z olejem winogronowym, bo on jest bardzo łagodny w smaku... rzepakowy mam wrażenie, że mocniej podbija aromat przypraw i są jakby "cięższe" i tak jakoś duszno się robi nad patelnią rzepaka z jakąkolwiek przyprawą, choćby to było coś ze świeżych akcentów jak melisa cytrynowa czy imbir![]() ale dla mnie idealne połączenie to też kumin i kolendra ---------- Dopisano o 12:30 ---------- Poprzedni post napisano o 12:27 ---------- dziewczyny wypadałoby napisać raczej, że hindus pachnie kuminem
|
|
#4149 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4150 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
wiem, bo w zeszłym roku mieliśmy posadzone arbuzy na działce przy dyniach, tak z ciekawości głównie nie dojrzały oczywiście i smakiem bardziej przypominały ogórkaa w tym kuminie coś musi być, bo wiele męskich perfum ma jego nutę
|
|
#4151 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() piżmo też jest w perfumach, a w dużym stężeniu.. ehm polecam powąchać tchórzofretkę
|
|
|
|
|
#4152 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
bo gdyby to była tylko kwestia smaku, to on by się jej zmieniał na przestrzeni lat, czytałam całkiem niedawno o badaniach, w których było pokazane, że człowiekowi zmienia się gust kulinarny co 7-10 lat, często bardzo radykalnie choć stopniowo jest to związane z prystosowaniem człowieka do przetrwania jeszcze z czasów prehistorycznychmarteczkowo to ja polecam ambrę do powąchania ale też w naturze
|
|
#4153 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
smaki pewnie się zmieniają, wiem po sobie. Ale ten przypadek jest beznadziejny chyba każdy ma coś czego absolutnie nie tknie, ja też mam kilka takich rzeczy, chociaż staram się przełamywać i poznawać nowości
|
|
|
|
|
#4154 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja właśnie jadłam om nom nom ;D hehehe Cytat:
dzięki dzięki heheh pewnie że pycha Cytat:
|
|
|
#4155 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
te pachy jakoś brzmią tak odrażająco i jednak wolę, zeby mi się nie kojarzyły
|
|
#4156 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#4157 |
|
Zadomowienie
|
tu apolodżajz
)
|
|
#4158 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:27 ---------- Poprzedni post napisano o 13:26 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:27 ---------- Poprzedni post napisano o 13:27 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 13:28 ---------- Poprzedni post napisano o 13:27 ---------- Cytat:
A jadłospis przepyszny
|
|
#4159 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4160 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: "Kompulsywne życie - codzienność zaburzeń odżywiania"
To jedz gotowane, duszone, przygotowane na parze...
|
|
|
|
#4161 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Buraczki polubiłam dopiero niedawno (chyba 2 lata temu - w szpitalu do obiadu dawali pyszne buraczki na ciepło i to były jedyne smaczne szpitalne buraczki jakie jadłam ---------- Dopisano o 15:36 ---------- Poprzedni post napisano o 15:34 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:37 ---------- Poprzedni post napisano o 15:36 ---------- Cytat:
|
|
#4162 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4163 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
choć pomidory uwielbiałam od zawsze to smak przecieru czy koncentratu, a nawet keczupu mnie odrzucał. Teraz to nie wiem czy są takie produkty, których nie jem ze względu na smak nie zjem natomiast niczego co mnie obrzydza, jak np ślimaki, makaron ryżowy (wygląda jak glista ), maślaków w sosie(bo wyglądają i są obślizgłe jak pomrowy ) i parę jeszcze takich rzeczy by się znalazło wcale nie wykluczone, że do listy dołączy również na najbliższy czas łupież spod pach hindusa zabawne to i odrażające zarazem
|
|
#4164 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
albo jogurty naturlane ale to po czesci wina mamy bo karmiła nas między innymi słodkimi jogurtami, serkami, dawała słodycze... przyzwyczajała smak do słodkiego a ze ja miałam skłonności do tycia to zawsze pulchna byłam nie pamiętam by dawała nam twarożek ze szczypiorkiem... gdzieś w jakimś programi dla dzieci zobaczyłam takie kanapki ale jak sobie zrobiłam to mi nie smakowały... twaróg to był w naleśnikach (na słodko ) albo w pierogach ruskich czy kopytkach (zawsze posypywało sie nim kopytka), Keczupu też nie lubiłam - wolałam musztardę a frytki jadłam solo Z drugiej strony kiedys lubiłam masło (moja babcia robiła) a teraz już nie bo ani jedno nie smakuje jak te babcine ---------- Dopisano o 15:51 ---------- Poprzedni post napisano o 15:46 ---------- A od kiedy łupież jest pod pachami? ![]() ---------- Dopisano o 15:54 ---------- Poprzedni post napisano o 15:51 ---------- Cytat:
w talerzu pływały całe buraki z liśćmi (chyba jej się kroić nie chciało)
Edytowane przez Ervisha Czas edycji: 2014-06-03 o 15:53 |
||
|
|
|
#4165 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Nasze Codzienne Jadłospisy [posty chorobowe, wątek zbiorczy]" cz. II
zrobilam rybe duszona z maslem
kasze ugotowalam i udusilam szpinak z pomidorkami pesykami slonrcznika czosnkiem i olejem kokosowym przyprawilam odpowiednio. z ryby zrobil sie sos fajny z czonku tez i niesty zoladek boli watroba wyrzucona. moze niepitrzebnie czosnek albo pieprz? ; ( |
|
|
|
#4166 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ogólnie z higieną u nich ciężko---------- Dopisano o 16:12 ---------- Poprzedni post napisano o 16:11 ---------- drożdżówka z mąki pełnoziarnistej pszennej, trochę mąki na chleb graham z lubelli, ale ogólnie mało ciasta a sporo nadzienia
|
|
#4167 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4168 |
|
Zakorzenienie
|
to przez czosnek... moja mama też nie może bo ją wątroba boli
|
#4169 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 16:16 ---------- Poprzedni post napisano o 16:14 ---------- Kiedyś kobiety się nie depilowały i mężczyznom się podobały
|
|
#4170 |
|
Raczkowanie
|
Ja też mam mnóstwo rzeczy których nie tknę... I to głównie ze względu na konsystencję. Całe życie nie tykałam kaszy mannej, twarogu, serka wiejskiego - teraz te produkty są dla mnie ok.
Ale nie tknę - glutowatej jajecznicy, maślaków, kawioru, nic co się ślizga brrr. Z jajka za każdym razem wyciągam skrętke czy jak to się tam nazywa (uraz z dzieciństwa - źle rozmieszany kogel mogel i ten glutek przechodzący przez gardło aaaaaa koszmar ![]() Nie tykam podrobów, flaków i generalnie niczego co na talerzu wygląda jak część ciała ozorków żołądków yyyyyyy bleh Mięso musi mieć gładką konsystencję mięśnia, a wszelkie zmielone musi być własnoręcznie albo własnomaszynkowo fioła mam trochę na tym punkcie.Do gołąbków przekonałam się w wieku lat 20 O właśnie. Jajka. Jem od 2 miesięcy na twardo, do miękkich muszę dojrzeć (sprawa gluta się kłania). I tak sukces, bo znowu konsystencja białka - przypomina galaretkę, której też Tak piszę i sobie uświadamiam, że jestem gorsza niż niejeden dzieciak
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum W krzywym zwierciadle odchudzania
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:09.

dodałam też odrobinę musztardy do sosu - polecam

spocony hindus 

i tak jakoś duszno się robi nad patelnią rzepaka z jakąkolwiek przyprawą, choćby to było coś ze świeżych akcentów jak melisa cytrynowa czy imbir
nie zjem natomiast niczego co mnie obrzydza, jak np ślimaki, makaron ryżowy (wygląda jak glista
nie pamiętam by dawała nam twarożek ze szczypiorkiem... gdzieś w jakimś programi dla dzieci zobaczyłam takie kanapki ale jak sobie zrobiłam to mi nie smakowały... twaróg to był w naleśnikach (na słodko