|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł dla IV części naszego wątku. | |||
| Mamuśki sierpniowe 2014 cz. 4 |
|
13 | 26,53% |
| Koc z biedronki, szary wózek, to wyprawka jest sierpniówek. Sierpień 2014 cz. 4 |
|
3 | 6,12% |
| Szary wózek, z Biedry kocyk, w sierpniu dzidziuś z nas wyskoczy. Sierpień 2014 cz. 4 |
|
3 | 6,12% |
| Jeszcze miesiąc albo dwa, super mamą będę ja! Mamusie sierpniowe cz. IV! |
|
16 | 32,65% |
| Brzuch już ciężki, nogi puchną, jeszcze chwila i wybuchnę! Mamy sierpniowe cz. IV! |
|
19 | 38,78% |
| Wyprawka już prawie gotowa bo dzidzia będzie sierpniowa! Sierpień 2014 cz. IV! |
|
8 | 16,33% |
| Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2941 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: W brzuszkach coraz mniej przestrzeni w sierpniu nam się życie zmieni. Sierpień
Cytat:
w razie jak któraś wyląduje w szpitalu lub gdziekolwiek bez dostepu do neta będzie mogła za Twoim pośrednictwem dac znać co sie dzieje ![]() hmm tylko, że Ty masz termin na sam początek sierpnia to pewnie sama wylądujesz na porodówce wcześniej niż większość z nas...no ale dobry i taki kontakt zawsze przecież się zdarzają wczesniejsze porody więc i tak pewnie ileś z nas urodzi przed Tobą.
Edytowane przez zVenus Czas edycji: 2014-06-03 o 19:04 |
|
|
|
|
#2942 | |||
|
Rozeznanie
|
Dot.: W brzuszkach coraz mniej przestrzeni w sierpniu nam się życie zmieni. Sierpień
Cytat:
![]() Cytat:
Nigdy nie wiedzialam, zeby ktos w takim tempie potrafil "wypatroszyc" kupke! I tak umiejetnie przebral niemowlaka!!! Cytat:
![]() Dziewczyny wrocilam wlasnie od stomatologa i juz mam za soba lecznie! Oczywiscie mialam znieczulenie, ale pan dr powiedzial, ze poza tym zebem nic sie nie dzieje! Teraz juz mam nowa plombe i kamien z serca ! Kolejna wizyta kontrolna za 6 miesiecy
Edytowane przez justa_1978 Czas edycji: 2014-06-03 o 19:07 |
|||
|
|
|
#2943 |
|
Zakorzenienie
|
moze malutka100 by chciala bo ona ma termin pod koniec sierpnia
|
|
|
|
#2944 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#2945 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
3 zeby mnie bola w tym 2 i tam chyba raczej leczenie kanalowe nie lubie chodzic do dentysty
|
|
|
|
|
#2946 |
|
Zakorzenienie
|
Najlepiej jak są właśnie 2 takie osoby bo zawsze jednej może nie być albo właśnie już urodzi i będzie miała mniej czasu, wiecie jak to jest
Także jest już lilka i teraz jeszcze czekamy na drugą chętną
|
|
|
|
#2947 |
|
Zakorzenienie
|
To trzeba było się wepchnąć prosto do kasjerki i poprosić o obsłużenie poza kolejką, skoro się źle czułaś, szczególnie jak miałaś jedną rzecz w ręku! Mamy do tego prawo, szczególnie w zaawansowanej ciąży, nawet gdy w sklepie nie ma 'kas pierwszeństwa' to nie sądzę, żeby kasjerka odmówiła.
|
#2948 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#2949 |
|
Zakorzenienie
|
nie moze byc Ci glupio ej bez przesady ze masz stac tyle czasu z jedna rzecza
|
|
|
|
#2950 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
będe prała częściej i tyle A mi też się podoba cały komplet, po pierwsze wychodzi taki zestaw taniej, a po drugie zamawiam za jednym zamachem i nie musze szukać każdego elementu....
|
|
|
|
|
#2951 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ok. numer rozesłałam. Gdyby któraś nie dostała, to dajcie znać. Ja wyślę smsa tej drugiej osobie
|
|
#2952 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Któraś z dziewczyn pisała o równym podziale obowiązków. U nas też to tak działa, sprzątamy i wynosimy śmieci na zmianę. Jedno gotuje obiad a drugie zmywa gary itp itd. Natomiast od zawsze działa też zasada, że ja robię pranie a tż chodzi na strych i do piwnicy. Ale wyschnięte pranie rozkładam osobno na kanapie na swoje i jego, każdy sobie w swojej szafie układa wszystko samemu, aż tak dobrze nie ma, że mu się gacie same do szuflady wkładają nie nie ![]() Trzeci dzień walczę z tym gazem, czterech różnych "ekspertów" już u mnie było. Bajzel jak był tak jest, gazu jak nie było tak nie ma. Kończy mi się cierpliwość, gdzie mi tu remont przedpokoju teraz potrzebny, zaraz będę rodzić przecież!
|
|||
|
|
|
#2953 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
no chyba ze będziemy rodziły cały czas po sobie, to mogło by byc ciekawie
|
|
|
|
|
#2954 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zresztą mi też te baldachimy się podobają, ślicznie to wygląda No i my mieszkamy póki co w wynajętym mieszkanku i nie mam tutaj tak jakbym chciała, żaden baldachim nie poprawi wyglądu naszej okropnej sypialniA co do tego zestawu to pewnie, że wygodnie Ja jednak wolałam kupić wszystko osobno bo lubię wybierać takie rzeczy i decydować o każdym szczególiku Po prostu sprawia mi to przyjemność, której nie chciałabym odbierać sobie jednym kliknięciem![]() Cytat:
![]() A co do wiadomości to numer zapisany I super to napisałaś hehe Chyba mamy kandydatkę do założenia kolejnego wątku
Edytowane przez zuken Czas edycji: 2014-06-03 o 19:47 |
||
|
|
|
#2955 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
To ja miałam ostatnio lepsza sytuację, starsza pani na moje oko ok 60 miała tylko chleb i bułeczki i zapytała czy ja przepuszczę , bo ma tylko dwie rzeczy, ja miałam trochę więcej ale bez rewelacji...No ale cóż przepuściłam nie jestem taka... lilka to jesteś szczęściara zazdroszczę, mnie nigdy w zyciu wcześniej pani nie obsłużyła na wędlinach....chociaż znaja mnie tam dobrze... dosłownie pięknie to napisałaś ,lepiej bym tego nie ujęła ![]() A co do patrzenia to ja kiedyś pisałam, że sie patrzą... Na praktykach jak byłam w szkole, to dzieciaki, fajnie komentowały moja ciażę..."widziałaś ta pani bedzie miała dzidziusia zobacz" ![]() a moja opiekunka praktyk, nie wiedziała że jestem w ciaży i zawołała mnie do siebie i nieśmiało zapytała, czy nie jestem przypadkiem w ciaży
http://www.suwaczki.com/tickers/i81xwc8vj2ggohbv.png http://suwaczki.maluchy.pl/li-68771.png Edytowane przez Moni 26 Czas edycji: 2014-06-03 o 19:55 |
|
|
|
|
#2956 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2957 |
|
Wtajemniczenie
|
Wyprawka jakbys miala tam miesiac lezec
![]() A dzis kupilam taka sama koszule co masz w paski, tylko czerwono - bialą. ![]() Wogole jestem happy, bo wkoncu cos znalazlam na stan blogoslawiony na temp. powyzej 25st. Kupilam dwie sukienki, tunike i getry za kolano
|
#2958 |
|
Zakorzenienie
|
Nie zmarnuje się brudna nie chce chodzić a i karmić w domu będę miała czym
|
|
|
|
#2959 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dzisiaj w nocy wzięłam dwie bo to twardnienie/skurcz było na tyle silne, że się obudziłam. Coś czuję, że dzisiaj na noc znów wezmę bo mam brzuch bardzo twardy a odpoczywałam trochę po pracy, ale chyba za mało. Cytat:
również jestem zaCytat:
wszędzie widzę te ciekawskie spojrzenia Cytat:
![]() podejrzewam że urodzę jako jedna z ostatnich na tym wątku więc mogę resztę dziewczyn poinformowaćmogę wysłać swój nr na pw, tylko powiedzcie mi czy mam go wysłać WSZYSTKIM mamusiom z tego wątku tak? bo nie wiem czy dobrze zrozumiałam ![]() ja dostałam już taką wiadomość od lilka_vanilka na priv, widziałam też inne dziewczyny w adresatach, więc nie chce się powielać. Czy to chodzi o to by każda z nas miała dwa numery?
Edytowane przez malutka100 Czas edycji: 2014-06-03 o 20:09 |
||||
|
|
|
#2960 |
|
Zakorzenienie
|
Zaczarowana super
Ja muszę się wkońcu zebrać w sobie i zamówić koszule na allegro ale nie mogę się zdecydować na tylko 3![]() patrycja Ja też ostatnio się obkupiłam na lato Kupiłam sobie sukienkę a mam jeszcze 2 z tamtego roku co są dobre![]() Najbardziej cieszyłam się, że wszystko w normalnych sklepach rozmiar M albo L to po ciąży będę miała luźniejsze ale też ponoszę a no i sandałki też już czekają na swój debiut
|
|
|
|
#2961 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale nadal zakupy robie w rozmiarze 36/38 wiec nie jest źle Jedna sukienke kupilam rozm. 40, ale musze ja zwezić w cyckach Swoja drogą chyba w niej pojde na sesje ciążową wiec za jakiś czas się pochwale
|
|
#2962 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kiedy będziesz miała tą sesję ?
|
|
|
|
|
#2963 |
|
Wtajemniczenie
|
W weekend 14/15 czerwca. Jeszcze nie wiemy ktory dokladnie dzien. Oby tylko pogoda dopisała, bo to jedyny możliwy termin.
|
#2964 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
za lepsze samopoczucieCytat:
zaczarowana, piekne stroje masz do szpitala ![]() Mnie się brudziły koszule więc zmieniałam nawet 2 razy dziennie. Cytat:
Cytat:
|
|
#2965 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
dla mnie ten i ten fajny ![]() ja miałam ekri dla Zosi ![]() Cytat:
![]() falbankę też miałam ![]() Ciśnienie mi się podniosło jak przeczytałam, że zajmowanie się dzieckiem i zmiana pieluchy przez faceta jest upokarzająca. Mój tż od początku zajmował się Zosią, zmieniał pieluchy, kąpał, karmił, a ja mogłam spokojnie wyjść z domu Paulownia życzę Ci abyś tak dobrze się czuła po porodzie, że wszystko zrobisz sama. Ja po cc nie wyobrażałam sobie wykąpać małej sama. Zresztą nie musiałam tego robić, bo tż uważał, że to jego obowiązek i tak samo chciał się zajmować Zosią jak i ja.
|
|
|
#2966 |
|
Zadomowienie
|
ECH ja to sie chyba dzis zamecze na amen...Jak mi biegunka przeszla to mam mega wzdecie ze az brzuch mnie od tego boli
Mam juz dosc, szkoda ze nie moge usnac i tego przespac. Wypilam miete i leze jak kloda calutki dzien i sie mecze. |
|
|
|
#2967 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2968 |
|
Rozeznanie
|
Cześć dziewczyny
Rzadko się udzielam, ale to z braku czasu, choć podczytuję co piszecie, ale mam ogromne braki na pewno bo jak naskrobiecie 10 stron to po prostu nie mam czasu na nadrabianie. ![]() Jednakże jestem z Wami Myślałam, że na chorobowym zanudzę się w domu i będę tęsknić za pracą, a tu się okazuje, ze nie mam czasu nawet do nich zadzwonić W ubiegłym tygodniu przyjechały meble do sypialni, więc tato znosi mi po 3 pudła ze strychu i sobie układam i układam i końca nie widac.... ech obrosłam w te wszystkie ciuchy i inne pierdoły..... Trochę wystawiam na Allegro bo kasa potrzebna No i czekam jeszcze na drzwi, bo jak by były to bym zaparła i przynajmniej by mi się nie kurzyło wszędzie a tak to zmuła (rodzice robią teraz remont na dole).... więc Wy macie już widzę łóżeczka pościelone w pokojach a ja nawet nie mam ciuszków popranych. wózka nie mam, butelek i jakiś tam rzeczy osobistych na połóg.... masakra...;/ mam nadzieję, że zdążę ze wszystkim. ![]() ![]() Z nr. tel super pomysł - DZIĘKUJĘ PS Zaczarowana - do twojej kuchni widziała bym połączenie mięty i lekkiego brązu (kawa z mlekiem) może jakieś pasy, lub jakiś duży kwiat na tej ścianie za stołem? poza tym kuchnia śliczna, bo jasna ![]() Dobra dziewczynki - rozpisałam się jak nigdy, ale uciekam już, bo nie daję rady tak się dziś orobiłam - 3 pudła ciuchów + dżem z truskawek robiłam i jeszcze krzewy w ogródku podcięłam, bo gdzieś dziady przysły... Buziaki dla Was |
|
|
|
#2969 |
|
Zadomowienie
|
Aaaa i mi wlasnie Aisog przypomniala ze normalnie o tej porze roku to ja juz dawno siedze w robieniu sloikow i suszeniu uzbieranych ziolek. Ale ten rok sie rozni od innych
![]() A mialam plany na dzem z rabarbaru i truskawek, chcialam wyprobowac truskawki w wanilia i takie z pieprzem hehe teraz czuje jakbym to zaplanowala z 1000 lat temu i dawno zapomniala. |
|
|
|
#2970 |
|
Raczkowanie
|
masakra ile stron wyprodukowalyscie, dzis mialam w domu tesciowa wiec nie mialam jak czytac ale jakims cudem udalo mi sie nadrobić. Oczywiście nie cytuje bo pisze z tel.
dziekuje za wsparcie po tym jak wczoraj napisalam o "problemie", niestety to nawet nie jest mój "problem" wiec ja go sobie nie rozwiąże,chodzi o ciezka chorobe w najbliższej rodzinie meza no ale nic na razie nie mozemy zrobić,pozostaje nam czekać na wyniki... co do plci to zastanawialam sie nad pójściem na dodatkowe usg ale raczej damy sobie spokój. Ciuszki mam i dla dziewczynki i dla chlopca wiec to nie problem,będzie najwyzej niespodzinka a moze na nast wizycie mój gin cos innego zobaczy..tylko chlopcy byli juz nastawieni na siostrzyczkę wiec z nimi rozmawiam i tlumacze ze jeszcze nie wiadomo i moze będzie braciszek a moze siostra,starszy dzis stwierdzil"no dobra, moze byc braciszek" wiec mysle ze nie będą zawiedzeni ![]() no a tak wgl to jestem ciekawa jak to jest z tym konfliktem...okaze sie juz niedlugo ![]() tyle tematow dzis poruszalyscie ze juz nic nie pamietam. przypomnialo mi sie tylko o opiece tatusiów nad noworodkami... zaraz po wyjściu ze szpitala,jak jeszcze maly nie chcial ladnie ssac probowalam mu dać mm z butelki,ooczywiscie nie chcial wiec dalam sobie spokój i dalej przystawialam pierś a ta butelka gdzieś tam na stole pól dnia lezala..wieczorem poszlam pod prysznic, wychodze a tu teść i maz zadowoleni bo nakarmili malego butelka i tacy dumni bo wypil wszystko...ja przerażona bo to mleko stalo pól dnia no i do tego zimne a oni cieszą...na szczescie za parę minut cale to mleko wylądowalo na dumnym tatusiu no i wtedy juz taki uśmiechnięty nie byl ![]() jutro trzymajcie kciuki bo idziemy ze starszym do dentysty a to zawsze jest dla wszystkich trauma (niestety ma kiepskie zabki i musimy co jakiś czas wymieniac lekarstwo w jednej czwórce) Edytowane przez kasiuulad Czas edycji: 2014-06-03 o 22:12 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:43.

)

hie hie ale sie przyzwyczaila juz do moich pogladow.
by bylo ok z nerkami
I tak umiejetnie przebral niemowlaka!!!
Oczywiście jeśli Tobie się podoba taki zestaw i przydadzą się te wszystkie elementy to kupuj

Ja muszę się wkońcu zebrać w sobie i zamówić koszule na allegro ale nie mogę się zdecydować na tylko 3