|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł dla IV części naszego wątku. | |||
| Mamuśki sierpniowe 2014 cz. 4 |
|
13 | 26,53% |
| Koc z biedronki, szary wózek, to wyprawka jest sierpniówek. Sierpień 2014 cz. 4 |
|
3 | 6,12% |
| Szary wózek, z Biedry kocyk, w sierpniu dzidziuś z nas wyskoczy. Sierpień 2014 cz. 4 |
|
3 | 6,12% |
| Jeszcze miesiąc albo dwa, super mamą będę ja! Mamusie sierpniowe cz. IV! |
|
16 | 32,65% |
| Brzuch już ciężki, nogi puchną, jeszcze chwila i wybuchnę! Mamy sierpniowe cz. IV! |
|
19 | 38,78% |
| Wyprawka już prawie gotowa bo dzidzia będzie sierpniowa! Sierpień 2014 cz. IV! |
|
8 | 16,33% |
| Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2911 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: W brzuszkach coraz mniej przestrzeni w sierpniu nam się życie zmieni. Sierpień
Cytat:
|
|
|
|
|
#2912 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: W brzuszkach coraz mniej przestrzeni w sierpniu nam się życie zmieni. Sierpień
Dziewczyny ale mnie polamalo nie wiem co sie dzieje tak mnie boli tylek biodra nogi ze ledwo co chodze
nie wiem od czego mam juz tak okolo tydzien dobrze ze w czwartek wizyta to moze mi cos na to przepisze ![]() ---------- Dopisano o 17:07 ---------- Poprzedni post napisano o 17:04 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#2913 |
|
Zakorzenienie
|
Venus co do konfliktu i dzieci tej samej płci to znam dużo takich przypadków więc może coś w tym jest
Znam nawet osoby, które mają na przykład 2 albo 3 dzieci tej samej płci a wcześniejsze ciąże u kobiety, która na przykład ma samych synów a była w ciąży z dziewczynką zakończyły się poronieniem... zaczarowana myślę, że to po prostu uroki ciąży Mnie też bolą nogi i biodra, o dziwo szczególnie jak rano wstanę ale jakoś nie przyszło mi do głowy, żeby mówić o tym lekarzowi, uznałam to za normalne w ciąży![]() Raczej żadnych tabletek się na to nie dostanie niestety
|
|
|
|
#2914 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moze akurat cos poradzi |
|
|
|
|
#2915 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mi już troszkę lepiej, wypłakałam sie(od razu mi lżej sie zrobiło) wziełam prysznic, zjadłam obiad i trochę posprzątałam i delikatnie poprawił mi sie humor ![]() zaczarowanadlaniego to niestety uroki ciaży...Ja ostatnio jak byłam na mieście tak mnie sparaliżowało w lędzwiówce, ze nie mogłam dać kroka, a byłam sama samiuteńka ale jak delikatnie ustąpiło zacisnełam zęby i jakos doczłapałam do domu....Z łożka też czasem ledwo wstaje z yakim potwornym bólem pleców, jednak ja mam wszelkiego rodzaju wady postawy, lekarze zawsze mi sugerowali, ze w ciaży biedna bede
http://www.suwaczki.com/tickers/i81xwc8vj2ggohbv.png http://suwaczki.maluchy.pl/li-68771.png Edytowane przez Moni 26 Czas edycji: 2014-06-03 o 17:23 |
|
|
|
|
#2916 | |
|
grozi wypollizowaniem
|
Cytat:
Nie wiem czy cie zrozumialam. ChodZi o to ze one sa szczesliwe,rzucajac zawodowke po 1klasie, wychodzac za maz i rodAc dzieci w wieku 18lat. Po prostu ńie wszystkich ludzi na swiecie uszczesliwoa to samo. Nie przesadzajmy ze tylko nasz styl zycia jest naepszy a kto zyje inaczej jest nieszczesliwy.
|
|
|
#2917 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dobrze ze u Ciebie juz lepiej ach widze ze te uroki ciazowe mnie kochaja tez mam wade postawy nie dosc ze mam krzywy kregoslu to jeszcze nierowne biodra dobrze ze bezpiecznie dotarlas do domku |
|
|
|
|
#2918 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a ktora az do ukonczenia szkoły sredniej dotrwałą i do studio to uuuuuu..biedaczka..."Bardziej chodzi Mi o to , że te dziewczyny , które sobie nie znalazły męża i poszły na studia uważanie są ba Biedaczki i Stare Panny, przecież to zacofanie. I bardzo im współczuję bo pewnie rodzina uważa że One są nieszczęśliwe. ![]() ---------- Dopisano o 17:36 ---------- Poprzedni post napisano o 17:34 ---------- Pomocy nie mogę się zdecydować !!!!!!!!!!!!! Nie wiem który kolor Miś na huśtawce w beżu czy w bieli ? http://allegro.pl/urocze-hafty-posci...tml?source=mlt
|
|
#2919 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
nieźle, ale ludzie maja zaskakujace podejście do życia ![]() jak dla mnie beż, bo bardziej podoba mi sie ten kolor niz biel a pościel śliczna
|
|
|
|
|
#2920 |
|
Raczkowanie
|
Oglądacie "Porody" na polsat cafe? Ja czasem oglądam, dzisiaj akurat oglądałam powtorke i uryczałam sie jak bóbr...jakie to wszystko piękne
|
|
|
|
#2921 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Samej mi to przemknelo przez mysl ale stwierdzilam ze to reKCJA NA WCZORAJSZY STRES i to ze odreagowalam objadajac sie czym popadnie wiec zoladek nie dal rady![]() Wyslalam Tz do Biedronki po kocyk i kupil taki bialy w hipopotamy - slodziak dla malego dzidziusia I tez mowil ze super miekki
|
|
|
|
|
#2922 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
nie będzie się ten beż zlewać
|
|
#2923 |
|
Zakorzenienie
|
papryczka ja bym jednak wzięła beż
Biel przy takim maluszku będzie niewdzięczna, po każdym ulaniu zostanie żółta plama i ogólnie biały szybko się brudzi.... a szkoda takiego ładnego zestawu
|
|
|
|
#2924 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#2925 |
|
Zakorzenienie
|
A co do takiego zestawu to czym się kierowałaś
? Nie wolisz wszystkiego kupić sobie osobno, żeby podobało Ci się w 100% i odpowiadało Twoim gustom ?Jak masz turkusowo beżowy pokój to mogłabyś pokombinować ładnie z kolorkami poszczególnych rzeczy i nie było by wszystko takie właśnie zlewające się w jednym kolorze Oczywiście jeśli Tobie się podoba taki zestaw i przydadzą się te wszystkie elementy to kupujJa czytałam ostatnio odnośnie baldachimu właśnie i zrezygnowałam bo przeczytałam, że to siedlisko kurzu i bakterii i nie warto dla samego wyglądu tego zakładać Taka falbanka na łóżeczko to też tylko kurzołap swoją drogą
|
|
|
|
#2926 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
DDmi też się nie chce
|
|
#2927 |
|
Zakorzenienie
|
a ja uwazam ze baldachim to fajna sprawa
zwlaszcza ze my z Tz wzielismy taki zeby objal cale lozeczko i w lato jak bede lataly komary i muchy przy otwartym oknie to sie zasloni cale lozeczko jak mala bedzie spala i nic do niej nie wleci |
|
|
|
#2928 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() 380zł to masakra!! Cytat:
![]() http://www.facebook.com/l.php?u=http...a2&h=CAQE0cdrF Cytat:
Poleca któraś takie, czy lepsze takie jednorazowe.?? Poddałam się w cytowaniu po dwoch stronach, a jeszcze mi 3 zostaly. Jak wy to od rana zdołałyście zrobić, ze tyle stron do nadrobienia? Poźniej poczytam reszte ![]() Byłam u poloznej, w sumie nic nowego. Dostalam zastrzyk, posluchalam serduszka, macica na wysokosci prawidłowej - 28cm.
|
|
#2929 |
|
Zakorzenienie
|
Zaczarowana są specjalne moskitiery na łóżeczka na komary, taka siateczka nakładana na łóżeczko, baldachim raczej się nie nadaje do tego, żeby zakrywać całe łóżeczko upalnym latem, taka dzidzia też potrzebuje powietrza a takie baldachimy są najczęściej ze sztucznych materiałów i mało powietrze przepuszczają, dla mnie służą one tylko dla ozdoby
![]() Co do komarów to chcemy założyć siatkę w oknie w sypialni, mam nadzieję, że to chociaż trochę pomoże... A może w sierpniu już lata nie będzie to nie będzie problemu
|
|
|
|
#2930 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
, a tak to wszystko za jednym zamachem wolę kupić. A baldachim mi się podoba , zawsze chciałam taki Mnie się również baldachim podoba
|
|
#2931 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zuken ma racje co do ulewania, ale i tak trzeba podkładac pieluszki. A zanim użyjesz kołderki to też minie jakiś czas. Cytat:
A co do kurzu i bakterii, to powinno się właściwie zrezygnować z firan, zasłon, dywanów Ja nie rezygnuję. Po prostu będę częściej prać Pomysł z telefonami super! Mogę przyjmować numery i dzwonić w razie czego
|
|
#2932 |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie wróciłam z lidla. Zaczynam się czuć jak małpa w cyrku, mam wrażenie, że wszyscy się na mnie gapią! Też tak macie? Jakby mój brzuch był jakimś nie wiem alienem... grrr ale jestem zła
Wysłano z aplikacji mobilnej. |
|
|
|
#2933 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja i tak nie mam w domu firan zaslon i dywanow wiec na baldachim moge sobie pozwolic tez sciagam jak mala bedzie wstawac ale poki lezy to sie nicnie stanie i tak bede miala ja na oku |
|
|
|
|
#2934 |
|
Zakorzenienie
|
lilka nie chodziło mi tylko o brudną pościel ale o becik, śpiworek z zestawu, jednak wszystko białe jest to może się szybciej brudzić, tak samo taki ochraniacz na łóżeczko, jak dla mnie beżowy jest praktyczniejszy ale biały też ładny
Ciężki wybór![]() A co do baldachimu to jednak wisi nad dziecka buźką , firanki, zasłony i obrusy niekoniecznie No ale wiadomo co kto woli, ile mam tyle zdań![]() A co do numerów telefonów to źle mnie zrozumiałyście chyba hehe Jedna albo dwie z nas muszą porozsyłać SWÓJ numer telefonu na priv do wszystkich albo wstawić w klubie, żeby każda z nas miała ten numer i mogła sms-a napisać![]() No bo jak każda z nas da swój numer jednej to co to niby da
|
|
|
|
#2935 | |||||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Oczywiscie ze to moze byc od tego:tak: u mnie od tego w sumie zaczely sie regularne twardnienia..oszczedzaj sie! Cytat:
![]() Ja teraz dostalam magnez i mam nadzieje ze pomoze bo no-spa i luteina mam wrazenie ze nie dzialaja:/ Cytat:
Rosnie wielkoludek po Tacie ![]() Staram sie duzo odpoczywac i udawac ze balagan i brak obiadu mnie nie obchodzi.. Cytat:
Bez stresu Kochana! Lez i niczym sie nie przejmuj. Sa rzeczy wazne i wazniejsze:tak: Masc mam medeli :tak: Cytat:
Dokladnie, dla mnie tez.. Cytat:
Dzwonilam wczoraj do sklepu spytac ile bd czekac na wozek po zlozeniu zamowienia i uslyszalam ze jesli beda miec na stanie nasz kolor (nie w sklepie tylko w firmie, bo w sklepie nie ma naszego koloru) to 3-4 tyg, a jak nie beda miec to beda zalatwiac materialy i wtedy 6-7tyg:/ szok! Zamawiamy w takim razie dzisiaj wozek:tak: Cytat:
Super karuzela! Jak sie dokladnie nazywa? Cytat:
Dokladnie, moj rowniez ma wieksze doswiadczenie. Ma mlodszego brata i duzo przy nim pomagal. To bardziej ja trzese gatami ciesze sie ze chce duzo robic przy Malym , rozczulam sie jak opowiada co i jak bd z nin robil Cytat:
Lojojoj ale mi smaka narobilas ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|||||||||
|
|
|
#2936 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#2937 |
|
Zakorzenienie
|
KALAFIOR
Mogę swój rozesłać ---------- Dopisano o 18:47 ---------- Poprzedni post napisano o 18:43 ---------- Jagusia http://www.amazon.co.uk/Fisher-Price.../dp/B0007LD766 ale nie ma jej z w sprzedaży )
|
#2938 |
|
Zakorzenienie
|
Wlasnie Tz kupil mi w sklepie dwie pidzamy do szpitala
az sie boje co wybral bo po piatkowym wypadzie stwiedzialam ze nie mam nerwow juz na chodzenie o sklepach wiec wolalam jego wyslac
|
|
|
|
#2939 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
|
|
|
#2940 |
|
Zakorzenienie
|
to jak w koncu z tymi numerami ?
Edytowane przez zaczarowanadlaniego Czas edycji: 2014-06-03 o 18:56 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:51.

to trzeba pomyśleć o dwóch dyżurujących osobach(najlepiej z terminami bliżej końca sierpnia albo wrześniowymi
) które podadzą każdej z nas swój numer telefonu, żebyśmy mogły dawać znać przez te osoby jak coś się u nas zacznie dziać i maluszki zaczną przychodzić na świat
Z tego co widziałam to na innych wątkach też to tak funkcjonuje

ale jak delikatnie ustąpiło zacisnełam zęby i jakos doczłapałam do domu....Z łożka też czasem ledwo wstaje z yakim potwornym bólem pleców, jednak ja mam wszelkiego rodzaju wady postawy, lekarze zawsze mi sugerowali, ze w ciaży biedna bede

pomysl super
dlatego wybieram model na 2014 rok i problem z glowy
loooooooo