W brzuszkach coraz mniej przestrzeni w sierpniu nam się życie zmieni. Sierpień 2014 - Strona 99 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł dla IV części naszego wątku.
Mamuśki sierpniowe 2014 cz. 4 13 26,53%
Koc z biedronki, szary wózek, to wyprawka jest sierpniówek. Sierpień 2014 cz. 4 3 6,12%
Szary wózek, z Biedry kocyk, w sierpniu dzidziuś z nas wyskoczy. Sierpień 2014 cz. 4 3 6,12%
Jeszcze miesiąc albo dwa, super mamą będę ja! Mamusie sierpniowe cz. IV! 16 32,65%
Brzuch już ciężki, nogi puchną, jeszcze chwila i wybuchnę! Mamy sierpniowe cz. IV! 19 38,78%
Wyprawka już prawie gotowa bo dzidzia będzie sierpniowa! Sierpień 2014 cz. IV! 8 16,33%
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-06-03, 19:01   #2941
zVenus
Zakorzenienie

Dot.: W brzuszkach coraz mniej przestrzeni w sierpniu nam się życie zmieni. Sierpień

Cytat:
Napisane przez lilka_vanilka Pokaż wiadomość
KALAFIOR

Mogę swój rozesłać

---------- Dopisano o 18:47 ---------- Poprzedni post napisano o 18:43 ----------

Jagusia http://www.amazon.co.uk/Fisher-Price.../dp/B0007LD766
ale nie ma jej z w sprzedaży ja kupię używaną. (wpisywałam "karuzela fisher price żyrafa" )
No to jedną chętna juz mamy, uważam że możesz zacząć rozsyłac swój numer na priv do wszystkich dziewczyn.

w razie jak któraś wyląduje w szpitalu lub gdziekolwiek bez dostepu do neta będzie mogła za Twoim pośrednictwem dac znać co sie dzieje

hmm tylko, że Ty masz termin na sam początek sierpnia to pewnie sama wylądujesz na porodówce wcześniej niż większość z nas...no ale dobry i taki kontakt zawsze przecież się zdarzają wczesniejsze porody więc i tak pewnie ileś z nas urodzi przed Tobą.

Edytowane przez zVenus
Czas edycji: 2014-06-03 o 19:04
zVenus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-03, 19:05   #2942
justa_1978
Rozeznanie

Dot.: W brzuszkach coraz mniej przestrzeni w sierpniu nam się życie zmieni. Sierpień

Cytat:
Napisane przez Optymistka26 Pokaż wiadomość
Moja tesciowa zawalu prawie dostala na taki tekst hie hie ale sie przyzwyczaila juz do moich pogladow.

by bylo ok z nerkami
Szyjka dopoki ma wiecej niz 25mm jest ok, takze jeszcze masz duzo zapasu

Mam tak samo ze wiem co gdzie poukladane ale ja rzuce cos na szybko na wierzchu to Tz jest niezastapiony

Poczytalam i ta masc i Ziaja Mamma Mia Lano-masc i PureLan to 100% czysta lanolina bez dodatkow Ciesze sie ze to dziala. Zakup czy markowej czy farmaceutycznej nie bedzie sie roznil. A duzo tego idzie? Jedna mini tubeczka wystarczy czy kupuje sie potem kolejna?
Raczej zamowie w aptece bo jak mi zostanie to idealnie zadziala na moje suche lokcie wiec sie nie zmarnuje nawet 100g.
Jakosc kosmetyczna jest tania 40g-6,90zl ale mnie nie przekonuje bo jednak dziecko troche tego zje przy okazji ssania piersi

---------- Dopisano o 16:15 ---------- Poprzedni post napisano o 16:11 ----------

Zuken pytalam lekarza i nie ma mowy bym wyruszyla w 180km droge do Tz Wiem ze gin ma racje, dzis mam tzw gorszy dzien i caly dzien leze bo brzuch twardnieje co chwila i pobolewa w dodatku. Mam nadzieje ze mi to minie to jutra do jak nie to IP. I mam biegunke wrrrr
Nie wiedzialam, ze ta Ziajka ma taki sam sklad jak masc medela!!! W takim razie zamiast kupowac cos za 50 zl, wezme na probe Ziajke!!!

Cytat:
Napisane przez paulownia Pokaż wiadomość
Pewnie uroczy widok.
U licha, znowu rozpetalam dyskusje mam jakis antytalent ostatnio. Oczywiscie, nie twierdze ze maz nie bedzie mi asystowal i pomagal w pewnych czynnosciach. Nie mam problemow z wyobrazeniem sobie, ze pcha wozek na spacerze, pomaga przy kapieli czy bawi dziecko. I slowo honoru, juz go widze za pare lat, jak zaczyna uczyc synka grac w szachy albo pokazuje mu pierwsze kata z karate. Tylko....mam problem z ta pieluszkowoscia. No po prostu mi to nie pasuje ''oczyma wyobrazni'' jesli rozumiecie co mam na mysli, tak mi sie jakos nie uklada ''Jörgen i pieluszka? Nie ma mowy.'' I on niby jest taki typ twardziela, ma oczywiscie ''miekka'' strone, lubi koty, dzieci, nie jest jakis szorstki czy brutal jesli rozumiecie o co mi chodzi. Nawet nie wiem, czy sam bedzie chcial mi pomagac...
Inna sprawa, ze od czasu gdy zaszlam w ciaze sprzata kocie kuwety wiec niby i z pieluszka by sobie poradzil w kryzysowej sytuacji.
Powiem Ci, ze moj maz mowil, ze jak bedzie w pieluszce kupka, to on sie wypisuje i za zadne skarby nie zmieni! Ale jak mala przyszla na swiat, ja bylam po cc, to nie bylo czasu, zeby sie zastanawial czy w pieluszce jest niespodzianka! Nie zapomne takiego obrazka... budze sie rano i widze jak maz kladzie mala na przewijaku, ciucia, gada i cwierka do niej i zmienia jej pieluszke, bo byla przesikana... w tym czasie uwolniona pupcia corci zaczyna wypuszczac niespodzianke ... Nigdy nie wiedzialam, zeby ktos w takim tempie potrafil "wypatroszyc" kupke! I tak umiejetnie przebral niemowlaka!!!

Cytat:
Napisane przez zuken Pokaż wiadomość
A co do takiego zestawu to czym się kierowałaś? Nie wolisz wszystkiego kupić sobie osobno, żeby podobało Ci się w 100% i odpowiadało Twoim gustom?

Jak masz turkusowo beżowy pokój to mogłabyś pokombinować ładnie z kolorkami poszczególnych rzeczy i nie było by wszystko takie właśnie zlewające się w jednym kolorze Oczywiście jeśli Tobie się podoba taki zestaw i przydadzą się te wszystkie elementy to kupuj Tylko widzę, że nie wszystko co jest na zdjęciu wchodzi w skład zestawu?

Ja czytałam ostatnio odnośnie baldachimu właśnie i zrezygnowałam bo przeczytałam, że to siedlisko kurzu i bakterii i nie warto dla samego wyglądu tego zakładać Taka falbanka na łóżeczko to też tylko kurzołap swoją drogą
Z baldachimem jest jak z firankami, jak ktos chce miec, to wystarczy co dwa tygodnie wyprac i juz! Poza tym dziecko nie moze zyc w sterylnych warunkach! A kurz osiada praktycznie na wszystkim!

Dziewczyny wrocilam wlasnie od stomatologa i juz mam za soba lecznie! Oczywiscie mialam znieczulenie, ale pan dr powiedzial, ze poza tym zebem nic sie nie dzieje! Teraz juz mam nowa plombe i kamien z serca ! Kolejna wizyta kontrolna za 6 miesiecy

Edytowane przez justa_1978
Czas edycji: 2014-06-03 o 19:07
justa_1978 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-03, 19:06   #2943
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

moze malutka100 by chciala bo ona ma termin pod koniec sierpnia

Nasze szczescie
Olivia Anna 27.07.2014r. 2850g/48cm
zaczarowanadlaniego jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-03, 19:11   #2944
lilka_vanilka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zVenus Pokaż wiadomość
hmm tylko, że Ty masz termin na sam początek sierpnia to pewnie sama wylądujesz na porodówce wcześniej niż większość z nas...no ale dobry i taki kontakt zawsze przecież się zdarzają wczesniejsze porody więc i tak pewnie ileś z nas urodzi przed Tobą.
No tak, ale po porodzie też będę tu zaglądać przecież
Cytat:
Napisane przez zaczarowanadlaniego Pokaż wiadomość
O, i tak by było najlepiej
lilka_vanilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-03, 19:13   #2945
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez justa_1978 Pokaż wiadomość
Z baldachimem jest jak z firankami, jak ktos chce miec, to wystarczy co dwa tygodnie wyprac i juz! Poza tym dziecko nie moze zyc w sterylnych warunkach! A kurz osiada praktycznie na wszystkim!

Dziewczyny wrocilam wlasnie od stomatologa i juz mam za soba lecznie! Oczywiscie mialam znieczulenie, ale pan dr powiedzial, ze poza tym zebem nic sie nie dzieje! Teraz juz mam nowa plombe i kamien z serca ! Kolejna wizyta kontrolna za 6 miesiecy
zazdroszcze ja wizyte mam w czwartek
3 zeby mnie bola w tym 2 i tam chyba raczej leczenie kanalowe
nie lubie chodzic do dentysty

Nasze szczescie
Stary 2014-06-03, 19:14   #2946
zuken
Zakorzenienie

GG do zuken

Najlepiej jak są właśnie 2 takie osoby bo zawsze jednej może nie być albo właśnie już urodzi i będzie miała mniej czasu, wiecie jak to jest

Także jest już lilka i teraz jeszcze czekamy na drugą chętną
zuken jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-03, 19:19   #2947
gosia3103
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez papryczka160 Pokaż wiadomość
Tak a Mnie dzisiaj w Biedronce chyba nikt nie widział, przede mną stało chyba z 15 osób oczywiście same babki z pełnym koszem zakupów , a ja tylko z tym kocykiem i co nikt nie wpuścił, myślałam że zejdę tam z bólu kręgosłupa.
To trzeba było się wepchnąć prosto do kasjerki i poprosić o obsłużenie poza kolejką, skoro się źle czułaś, szczególnie jak miałaś jedną rzecz w ręku! Mamy do tego prawo, szczególnie w zaawansowanej ciąży, nawet gdy w sklepie nie ma 'kas pierwszeństwa' to nie sądzę, żeby kasjerka odmówiła.
Stary 2014-06-03, 19:23   #2948
papryczka160
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez gosia3103 Pokaż wiadomość
To trzeba było się wepchnąć prosto do kasjerki i poprosić o obsłużenie poza kolejką, skoro się źle czułaś, szczególnie jak miałaś jedną rzecz w ręku! Mamy do tego prawo, szczególnie w zaawansowanej ciąży, nawet gdy w sklepie nie ma 'kas pierwszeństwa' to nie sądzę, żeby kasjerka odmówiła.
Następnym razem tak zrobię .Tylko mi zawsze tak głupio . Ależ kurcze ja już nie mam siły stać w tych kolejkach.

papryczka160 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-03, 19:28   #2949
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Cytat:
Następnym razem tak zrobię .Tylko mi zawsze tak głupio . Ależ kurcze ja już nie mam siły stać w tych kolejkach.
nie moze byc Ci glupio ej bez przesady ze masz stac tyle czasu z jedna rzecza

Nasze szczescie
Stary 2014-06-03, 19:37   #2950
Moni 26
Zadomowienie

Cytat:
A co do takiego zestawu to czym się kierowałaś? Nie wolisz wszystkiego kupić sobie osobno, żeby podobało Ci się w 100% i odpowiadało Twoim gustom?

Jak masz turkusowo beżowy pokój to mogłabyś pokombinować ładnie z kolorkami poszczególnych rzeczy i nie było by wszystko takie właśnie zlewające się w jednym kolorze Oczywiście jeśli Tobie się podoba taki zestaw i przydadzą się te wszystkie elementy to kupuj Tylko widzę, że nie wszystko co jest na zdjęciu wchodzi w skład zestawu?

Ja czytałam ostatnio odnośnie baldachimu właśnie i zrezygnowałam bo przeczytałam, że to siedlisko kurzu i bakterii i nie warto dla samego wyglądu tego zakładać Taka falbanka na łóżeczko to też tylko kurzołap swoją drogą
a mi mimo wszystko sie podoba
będe prała częściej i tyle A mi też się podoba cały komplet, po pierwsze wychodzi taki zestaw taniej, a po drugie zamawiam za jednym zamachem i nie musze szukać każdego elementu....
Moni 26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-03, 19:38   #2951
lilka_vanilka
Zakorzenienie

Cytat:
nie moze byc Ci glupio ej bez przesady ze masz stac tyle czasu z jedna rzecza
wpychaj się bez wyrzutów sumienia. Masz prawo Wczoraj pani w mięsnym ryknęła na młode małżeństwo, które już zaczęło wymieniać jakie chce wędliny - "Najpierw pani w ciąży!!" i uśmiechnęła się do mnie

Ok. numer rozesłałam. Gdyby któraś nie dostała, to dajcie znać. Ja wyślę smsa tej drugiej osobie
lilka_vanilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-03, 19:41   #2952
h4linka
Zadomowienie

Cytat:
Co do komarów to chcemy założyć siatkę w oknie w sypialni, mam nadzieję, że to chociaż trochę pomoże... A może w sierpniu już lata nie będzie to nie będzie problemu
Ja używam raida takiego podłączanego do prądu. Chyba działa bo mam okna pootwierane 24h i nie mam żadnych robali w domu.

Cytat:
Napisane przez kasia_ruda Pokaż wiadomość
Właśnie wróciłam z lidla. Zaczynam się czuć jak małpa w cyrku, mam wrażenie, że wszyscy się na mnie gapią! Też tak macie? Jakby mój brzuch był jakimś nie wiem alienem... grrr ale jestem zła
Tak, wszyscy się gapią, ale sam z siebie nikt nie ustąpi ani nic. Chyba zacznę się po chamsku wpychać w kolejki.

Cytat:
Napisane przez ButterBear Pokaż wiadomość
Nie uważa, że ja coś robię, bo to mój obowiązek. I że jemu się to należy.
Chociaż wczoraj mnie wnerwił, jak przyszedł i powiedział 'gdzie są wszystkie moje majtki? dawałem do prania i nie ma ich w szufladzie'. No myślałam, że mu lutnę

Któraś z dziewczyn pisała o równym podziale obowiązków. U nas też to tak działa, sprzątamy i wynosimy śmieci na zmianę. Jedno gotuje obiad a drugie zmywa gary itp itd. Natomiast od zawsze działa też zasada, że ja robię pranie a tż chodzi na strych i do piwnicy. Ale wyschnięte pranie rozkładam osobno na kanapie na swoje i jego, każdy sobie w swojej szafie układa wszystko samemu, aż tak dobrze nie ma, że mu się gacie same do szuflady wkładają nie nie

Trzeci dzień walczę z tym gazem, czterech różnych "ekspertów" już u mnie było. Bajzel jak był tak jest, gazu jak nie było tak nie ma. Kończy mi się cierpliwość, gdzie mi tu remont przedpokoju teraz potrzebny, zaraz będę rodzić przecież!
h4linka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-03, 19:44   #2953
Moni 26
Zadomowienie

Cytat:
No tak, ale po porodzie też będę tu zaglądać przecież

O, i tak by było najlepiej
no tak ale jak urodzisz i nie będziesz mogła wejsć na wizaż, to zawsze ta druga poinformuje no chyba ze będziemy rodziły cały czas po sobie, to mogło by byc ciekawie
Stary 2014-06-03, 19:45   #2954
zuken
Zakorzenienie

GG do zuken

Cytat:
Napisane przez Moni 26 Pokaż wiadomość
a mi mimo wszystko sie podoba
będe prała częściej i tyle A mi też się podoba cały komplet, po pierwsze wychodzi taki zestaw taniej, a po drugie zamawiam za jednym zamachem i nie musze szukać każdego elementu....
Wiadomo, że każdemu się podoba co innego Zresztą mi też te baldachimy się podobają, ślicznie to wygląda ale dla mnie jest niepraktyczne po prostu No i my mieszkamy póki co w wynajętym mieszkanku i nie mam tutaj tak jakbym chciała, żaden baldachim nie poprawi wyglądu naszej okropnej sypialni

A co do tego zestawu to pewnie, że wygodnie
Ja jednak wolałam kupić wszystko osobno bo lubię wybierać takie rzeczy i decydować o każdym szczególiku Po prostu sprawia mi to przyjemność, której nie chciałabym odbierać sobie jednym kliknięciem

Cytat:
wpychaj się bez wyrzutów sumienia. Masz prawo Wczoraj pani w mięsnym ryknęła na młode małżeństwo, które już zaczęło wymieniać jakie chce wędliny - "Najpierw pani w ciąży!!" i uśmiechnęła się do mnie

Ok. numer rozesłałam. Gdyby któraś nie dostała, to dajcie znać. Ja wyślę smsa tej drugiej osobie
Zazdroszczę sytuacji w mięsnym, mi się jeszcze nigdzie nie zdarzyło, żeby mnie ktoś przepuścił w kolejce albo obsłużył szybciej Stwierdzam, że nasz naród jest naprawdę podły i ludzie są strasznie zawistni

A co do wiadomości to numer zapisany I super to napisałaś hehe Chyba mamy kandydatkę do założenia kolejnego wątku

Edytowane przez zuken
Czas edycji: 2014-06-03 o 19:47
Stary 2014-06-03, 19:53   #2955
Moni 26
Zadomowienie

Cytat:
Tak a Mnie dzisiaj w Biedronce chyba nikt nie widział, przede mną stało chyba z 15 osób oczywiście same babki z pełnym koszem zakupów , a ja tylko z tym kocykiem i co nikt nie wpuścił, myślałam że zejdę tam z bólu kręgosłupa.
no to już chamstwo.....naprawdę...A le ja wczoraj też stałam z dwiema czekoladami i chyba nie za bardzo kogokolwiek to obchodziło...

To ja miałam ostatnio lepsza sytuację, starsza pani na moje oko ok 60 miała tylko chleb i bułeczki i zapytała czy ja przepuszczę , bo ma tylko dwie rzeczy, ja miałam trochę więcej ale bez rewelacji...No ale cóż przepuściłam nie jestem taka...

lilka
to jesteś szczęściara zazdroszczę, mnie nigdy w zyciu wcześniej pani nie obsłużyła na wędlinach....chociaż znaja mnie tam dobrze...
dosłownie pięknie to napisałaś ,lepiej bym tego nie ujęła

A co do patrzenia to ja kiedyś pisałam, że sie patrzą...
Na praktykach jak byłam w szkole, to dzieciaki, fajnie komentowały moja ciażę..."widziałaś ta pani bedzie miała dzidziusia zobacz"
a moja opiekunka praktyk, nie wiedziała że jestem w ciaży i zawołała mnie do siebie i nieśmiało zapytała, czy nie jestem przypadkiem w ciaży

Edytowane przez Moni 26
Czas edycji: 2014-06-03 o 19:55
Stary 2014-06-03, 19:55   #2956
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

A tak zamierzam sie stroic w szpitalu

Nasze szczescie
Stary 2014-06-03, 20:02   #2957
patrycja19894
Wtajemniczenie

Cytat:
Wyprawka jakbys miala tam miesiac lezec

A dzis kupilam taka sama koszule co masz w paski, tylko czerwono - bialą.

Wogole jestem happy, bo wkoncu cos znalazlam na stan blogoslawiony na temp. powyzej 25st. Kupilam dwie sukienki, tunike i getry za kolano Mam nadzieje, ze wystarczy, zeby jakos przetrwac lato. Dodatkowo mam sukienke ktora jest jeszcze ok, dwie maxi spodniczki wiec ...lato - zapraszam
Stary 2014-06-03, 20:06   #2958
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez patrycja19894 Pokaż wiadomość

Nie zmarnuje się brudna nie chce chodzić a i karmić w domu będę miała czym

Nasze szczescie
Stary 2014-06-03, 20:07   #2959
malutka100
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mamamarta2010 Pokaż wiadomość
no to jedziemy na tym samym wozku a ile nospy bierzesz? ja mam ta comfort ale w sumie nie zapytalam ile tego wziac...
powiem Ci że na razie nie biorę nospy regularnie, jutro mam wizyte u gina to zobaczę co mi powie
dzisiaj w nocy wzięłam dwie bo to twardnienie/skurcz było na tyle silne, że się obudziłam. Coś czuję, że dzisiaj na noc znów wezmę bo mam brzuch bardzo twardy
a odpoczywałam trochę po pracy, ale chyba za mało.

Cytat:
Dziewczyny jako, że niektóre z nas zaczynają już 8 miesiąc, porody bliżej niż dalej to trzeba pomyśleć o dwóch dyżurujących osobach(najlepiej z terminami bliżej końca sierpnia albo wrześniowymi) które podadzą każdej z nas swój numer telefonu, żebyśmy mogły dawać znać przez te osoby jak coś się u nas zacznie dziać i maluszki zaczną przychodzić na świat Z tego co widziałam to na innych wątkach też to tak funkcjonuje

Chyba, że macie jakiś inny pomysł
super pomysł również jestem za

Cytat:
Napisane przez kasia_ruda Pokaż wiadomość
Właśnie wróciłam z lidla. Zaczynam się czuć jak małpa w cyrku, mam wrażenie, że wszyscy się na mnie gapią! Też tak macie? Jakby mój brzuch był jakimś nie wiem alienem... grrr ale jestem zła

Wysłano z aplikacji mobilnej.
ja też tak mam...
wszędzie widzę te ciekawskie spojrzenia jakby ciążowy brzuszek był czymś dziwnym

Cytat:
miałam to właśnie zaproponować
podejrzewam że urodzę jako jedna z ostatnich na tym wątku więc mogę resztę dziewczyn poinformować

mogę wysłać swój nr na pw, tylko powiedzcie mi czy mam go wysłać WSZYSTKIM mamusiom z tego wątku tak? bo nie wiem czy dobrze zrozumiałam
ja dostałam już taką wiadomość od lilka_vanilka na priv, widziałam też inne dziewczyny w adresatach, więc nie chce się powielać. Czy to chodzi o to by każda z nas miała dwa numery?

Edytowane przez malutka100
Czas edycji: 2014-06-03 o 20:09
malutka100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-03, 20:08   #2960
zuken
Zakorzenienie

GG do zuken

Zaczarowana super Ja muszę się wkońcu zebrać w sobie i zamówić koszule na allegro ale nie mogę się zdecydować na tylko 3

patrycja Ja też ostatnio się obkupiłam na lato Kupiłam sobie sukienkę a mam jeszcze 2 z tamtego roku co są dobre 3 bluzeczki i wczoraj jechałam jeszcze raz na zakupy kupić coś na tyłek i kupiłam krótkie spodenki, rybaczki, takie luźne spodnie na gumie i legginsy także też jestem gotowa na upały
Najbardziej cieszyłam się, że wszystko w normalnych sklepach rozmiar M albo L to po ciąży będę miała luźniejsze ale też ponoszę
a no i sandałki też już czekają na swój debiut
Stary 2014-06-03, 20:21   #2961
patrycja19894
Wtajemniczenie

Cytat:
Zaczarowana super Ja muszę się wkońcu zebrać w sobie i zamówić koszule na allegro ale nie mogę się zdecydować na tylko 3

patrycja Ja też ostatnio się obkupiłam na lato Kupiłam sobie sukienkę a mam jeszcze 2 z tamtego roku co są dobre 3 bluzeczki i wczoraj jechałam jeszcze raz na zakupy kupić coś na tyłek i kupiłam krótkie spodenki, rybaczki, takie luźne spodnie na gumie i legginsy także też jestem gotowa na upały
Najbardziej cieszyłam się, że wszystko w normalnych sklepach rozmiar M albo L to po ciąży będę miała luźniejsze ale też ponoszę
a no i sandałki też już czekają na swój debiut
Ja juz bluzek nie licze, bo co kupie to zaraz sie krotka robi Ale nadal zakupy robie w rozmiarze 36/38 wiec nie jest źle Jedna sukienke kupilam rozm. 40, ale musze ja zwezić w cyckach Swoja drogą chyba w niej pojde na sesje ciążową wiec za jakiś czas się pochwale
Stary 2014-06-03, 20:28   #2962
zuken
Zakorzenienie

GG do zuken

Cytat:
Ja juz bluzek nie licze, bo co kupie to zaraz sie krotka robi Ale nadal zakupy robie w rozmiarze 36/38 wiec nie jest źle Jedna sukienke kupilam rozm. 40, ale musze ja zwezić w cyckach Swoja drogą chyba w niej pojde na sesje ciążową wiec za jakiś czas się pochwale
Czekamy na fotki w takim razie Kiedy będziesz miała tą sesję?
Stary 2014-06-03, 20:37   #2963
patrycja19894
Wtajemniczenie

Cytat:
Czekamy na fotki w takim razie Kiedy będziesz miała tą sesję?
W weekend 14/15 czerwca. Jeszcze nie wiemy ktory dokladnie dzien. Oby tylko pogoda dopisała, bo to jedyny możliwy termin.
Stary 2014-06-03, 21:05   #2964
twin--maid
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez UmiZumi Pokaż wiadomość
Też mam jutro wizytę. Ciekawe co mi lekarz powie. Mam nadzieję, że zrobi USG, bo już dawno nie miałam, i że wyśle mnie do laboratorium sprawdzić mojej d-dimery oraz poziom magnezu. Mam ogromną nadzieję, że będę miała lepsze wyniki i będę mogła odstawić zastrzyki - mam brzuch w kropki po wkłuciach, a dopiero zrobiłam 14 zastrzyków...

Cytat:
Dla mnie bylo rozczulajace jak moj maz zajmowal sie coreczka! Wielki facet, ktory sprytnie potrafi wykapac i przebrac dzieciatko!!! A jaki byl z siebie dumny!!!!
Zgadzam się w 100%

Cytat:
[/COLOR]Zuken pytalam lekarza i nie ma mowy bym wyruszyla w 180km droge do Tz Wiem ze gin ma racje, dzis mam tzw gorszy dzien i caly dzien leze bo brzuch twardnieje co chwila i pobolewa w dodatku. Mam nadzieje ze mi to minie to jutra do jak nie to IP. I mam biegunke wrrrr
za lepsze samopoczucie

Cytat:
Nie wiedzialam, ze ta Ziajka ma taki sam sklad jak masc medela!!! W takim razie zamiast kupowac cos za 50 zl, wezme na probe Ziajke!!!
Używałam na początku tej Ziajki i nie czułam efektu. Dlatego zmieniłam na Maltan. https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...-brodawek.html

Cytat:

zaczarowana, piekne stroje masz do szpitala

Cytat:
Mnie się brudziły koszule więc zmieniałam nawet 2 razy dziennie.

Cytat:
Nie zmarnuje się brudna nie chce chodzić a i karmić w domu będę miała czym
Dokładnie

Cytat:
Napisane przez malutka100 Pokaż wiadomość
ja też tak mam...
wszędzie widzę te ciekawskie spojrzenia jakby ciążowy brzuszek był czymś dziwnym
Jak idę z synkiem to zawsze ludzie uśmiechają się na jego widok a teraz mam wrażenie, że uśmiech jest jeszcze mocniejszy ze względu na mój brzuch
Stary 2014-06-03, 21:10   #2965
sara 85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewelajna25 Pokaż wiadomość

Ide robic ciasto, bo dzis u nas beda pierogi macie jakies swoje sprawdzone przepisy, bo ja zawsze robie z innego
mam super przepis, jeśli chcesz to jutro mogę napisać

Cytat:
"....znam rodzine w ktorej jesli dziewczyna poszła na studia to była w rodzinie uwazana za "tą biedną" ktorej sie nie poszczesciło , bo u nich było tak przyjete ze uczyć sie trzeba do momentu znalezienia męża, wiec ktorej sie szybciej udało to szczesciara a ktora az do ukonczenia szkoły sredniej dotrwałą i do studio to uuuuuu..biedaczka..."

Bardziej chodzi Mi o to , że te dziewczyny , które sobie nie znalazły męża i poszły na studia uważanie są ba Biedaczki i Stare Panny, przecież to zacofanie. I bardzo im współczuję bo pewnie rodzina uważa że One są nieszczęśliwe.

---------- Dopisano o 17:36 ---------- Poprzedni post napisano o 17:34 ----------

Pomocy nie mogę się zdecydować !!!!!!!!!!!!!
Nie wiem który kolor Miś na huśtawce w beżu czy w bieli ?
http://allegro.pl/urocze-hafty-posci...tml?source=mlt

dla mnie ten i ten fajny
ja miałam ekri dla Zosi

Cytat:
dla Zosi miałam baldachim, gdyby była druga dziewczynka tez na pewno bym kupiła. Latem zasłoniłam łóżeczko i komar nie wleciał.
falbankę też miałam

Ciśnienie mi się podniosło jak przeczytałam, że zajmowanie się dzieckiem i zmiana pieluchy przez faceta jest upokarzająca.
Mój tż od początku zajmował się Zosią, zmieniał pieluchy, kąpał, karmił, a ja mogłam spokojnie wyjść z domu

Paulownia życzę Ci abyś tak dobrze się czuła po porodzie, że wszystko zrobisz sama. Ja po cc nie wyobrażałam sobie wykąpać małej sama. Zresztą nie musiałam tego robić, bo tż uważał, że to jego obowiązek i tak samo chciał się zajmować Zosią jak i ja.

Franio 24.07.2014 r.
sara 85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-03, 21:13   #2966
Optymistka26
Zadomowienie

ECH ja to sie chyba dzis zamecze na amen...Jak mi biegunka przeszla to mam mega wzdecie ze az brzuch mnie od tego boli Glowa to chyba boli w gratisie.
Mam juz dosc, szkoda ze nie moge usnac i tego przespac. Wypilam miete i leze jak kloda calutki dzien i sie mecze.

Optymistka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-03, 21:39   #2967
pati1078
Rozeznanie

Cytat:
Kiepsko znosze rozlake bo my takie dwa przytulaki-papuzki nierozlaczki jestesmy, a w ciazy to juz w ogole potrzeba bliskosci. Zaczynam sie smucic i tesknic w niedziele wieczorem jak Tz sie pakuje a potem nie moge spac. A on chodzi i mowi ze nie chce jechac itd wiec sie ociaga i dojezdza na miejsce kolo polnocy albo pozniej...

Zastrzyk na konflikt z immunoglobuliny anty-D jest domiesniowo w pupke. Mialam wczoraj i jestem lzejsza o 380zl
mi akurat podali w reke ale domiesniowo
pati1078 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-03, 21:48   #2968
Aisog1987
Rozeznanie

Cześć dziewczyny Rzadko się udzielam, ale to z braku czasu, choć podczytuję co piszecie, ale mam ogromne braki na pewno bo jak naskrobiecie 10 stron to po prostu nie mam czasu na nadrabianie. Jednakże jestem z Wami
Myślałam, że na chorobowym zanudzę się w domu i będę tęsknić za pracą, a tu się okazuje, ze nie mam czasu nawet do nich zadzwonić W ubiegłym tygodniu przyjechały meble do sypialni, więc tato znosi mi po 3 pudła ze strychu i sobie układam i układam i końca nie widac.... ech obrosłam w te wszystkie ciuchy i inne pierdoły..... Trochę wystawiam na Allegro bo kasa potrzebna No i tak mi leci dzień za dniem. Mąż w delegacji i muszę sobie jakoś radzić. No i czekam jeszcze na drzwi, bo jak by były to bym zaparła i przynajmniej by mi się nie kurzyło wszędzie a tak to zmuła (rodzice robią teraz remont na dole).... więc Wy macie już widzę łóżeczka pościelone w pokojach a ja nawet nie mam ciuszków popranych. wózka nie mam, butelek i jakiś tam rzeczy osobistych na połóg.... masakra...;/ mam nadzieję, że zdążę ze wszystkim.

Z nr. tel super pomysł - DZIĘKUJĘ na pewno dam znać jak Lenka pojawi się na świecie

PS Zaczarowana - do twojej kuchni widziała bym połączenie mięty i lekkiego brązu (kawa z mlekiem) może jakieś pasy, lub jakiś duży kwiat na tej ścianie za stołem? poza tym kuchnia śliczna, bo jasna

Dobra dziewczynki - rozpisałam się jak nigdy, ale uciekam już, bo nie daję rady tak się dziś orobiłam - 3 pudła ciuchów + dżem z truskawek robiłam i jeszcze krzewy w ogródku podcięłam, bo gdzieś dziady przysły...

Buziaki dla Was
Stary 2014-06-03, 21:55   #2969
Optymistka26
Zadomowienie

Aaaa i mi wlasnie Aisog przypomniala ze normalnie o tej porze roku to ja juz dawno siedze w robieniu sloikow i suszeniu uzbieranych ziolek. Ale ten rok sie rozni od innych
A mialam plany na dzem z rabarbaru i truskawek, chcialam wyprobowac truskawki w wanilia i takie z pieprzem hehe teraz czuje jakbym to zaplanowala z 1000 lat temu i dawno zapomniala.

Optymistka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-03, 22:08   #2970
kasiuulad
Raczkowanie

masakra ile stron wyprodukowalyscie, dzis mialam w domu tesciowa wiec nie mialam jak czytac ale jakims cudem udalo mi sie nadrobić. Oczywiście nie cytuje bo pisze z tel.
dziekuje za wsparcie po tym jak wczoraj napisalam o "problemie", niestety to nawet nie jest mój "problem" wiec ja go sobie nie rozwiąże,chodzi o ciezka chorobe w najbliższej rodzinie meza
no ale nic na razie nie mozemy zrobić,pozostaje nam czekać na wyniki...

co do plci to zastanawialam sie nad pójściem na dodatkowe usg ale raczej damy sobie spokój. Ciuszki mam i dla dziewczynki i dla chlopca wiec to nie problem,będzie najwyzej niespodzinka a moze na nast wizycie mój gin cos innego zobaczy..
tylko chlopcy byli juz nastawieni na siostrzyczkę wiec z nimi rozmawiam i tlumacze ze jeszcze nie wiadomo i moze będzie braciszek a moze siostra,starszy dzis stwierdzil"no dobra, moze byc braciszek" wiec mysle ze nie będą zawiedzeni
no a tak wgl to jestem ciekawa jak to jest z tym konfliktem...okaze sie juz niedlugo

tyle tematow dzis poruszalyscie ze juz nic nie pamietam.
przypomnialo mi sie tylko o opiece tatusiów nad noworodkami...
zaraz po wyjściu ze szpitala,jak jeszcze maly nie chcial ladnie ssac probowalam mu dać mm z butelki,ooczywiscie nie chcial wiec dalam sobie spokój i dalej przystawialam pierś a ta butelka gdzieś tam na stole pól dnia lezala..wieczorem poszlam pod prysznic, wychodze a tu teść i maz zadowoleni bo nakarmili malego butelka i tacy dumni bo wypil wszystko...ja przerażona bo to mleko stalo pól dnia no i do tego zimne a oni cieszą...na szczescie za parę minut cale to mleko wylądowalo na dumnym tatusiu no i wtedy juz taki uśmiechnięty nie byl

jutro trzymajcie kciuki bo idziemy ze starszym do dentysty a to zawsze jest dla wszystkich trauma (niestety ma kiepskie zabki i musimy co jakiś czas wymieniac lekarstwo w jednej czwórce)

Edytowane przez kasiuulad
Czas edycji: 2014-06-03 o 22:12
kasiuulad jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości