|
|
#1321 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Psychiatra
Bess, boski podpis. Ja się wybieram na Kanały.
|
#1322 |
|
Zakorzenienie
|
bess tez musze poszukac Kreta
i to jak najszybciej bo zdziwaczeje inaczej i zgorzknieje albo bede musiala przerabiac dowod osobisty na mlodsz rocznik...
|
|
|
|
#1323 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I nie zapominaj,że wierzymy w Ciebie i trzymamy kciuki
|
|
#1324 |
|
Zakorzenienie
|
ja bym nie oczekiwała że pan doktor przyjdzie do twojego domu szukac ci żyletek. To lekarz, a nie wykrywacz metalu. Musisz w sobie podjąć tę decyzję. A jesli nie potrafisz to musisz stawić czoła sytuacji i po prostu iść do szpitala.
|
|
|
|
#1325 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wystarczy,że ja nie mam dzisiaj siły...
|
|
#1326 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny
dawno mnie tu znów nie było,pozwolicie,że też się wypowiem...Cytat:
Nie zgadzam się natomiast z tym,że wystarczy tylko zmienić tok myślenia.Gdyby to było takie proste,bo nie było by takich problemów jak depresja czy nerwica. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#1327 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moze byla tylko nie bylo diagnostyki. Seemore wpisz sie tutaj w sobote,jak odebralas swiadectwo i jak spedzilas piatek |
|
|
|
|
#1328 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1329 |
|
Wtajemniczenie
|
jeśli były takie choroby już kiedyś,to na pewno nie w takim stopniu jak dziś.Kiedyś nie było pieniędzy,problemów z nimi zwiazanych,teraz wszystko dzieje sie tak szybko,człowiek porpostu nie nadąża.
Jakby tak sobie żyć w jakiejś chatce w lesie,na odludziu,odizolowac się od tego wszystkiego-człowiek byłby bardziej szczęśliwy.Zresztą coś w tym jest,skoro na wsi ludzie rzadziej niż w miastach cierpia na depresje,jest mniej samobójstw.
|
|
#1330 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1331 |
|
Zakorzenienie
|
Kiniaczq, czytałam Twój wątek.Dlaczego mama nie chce Cię zapisać do lekarza skoro już tyle czasu ją o to proszisz?
A leki naprawdę pomagają,nie pozwalają wpaść w głęboki,typowy dla depresji dół. Co nie znaczy ,że czuję się wyśmienicie.
|
#1332 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bardz długi post mi wyszedł, ciekawe czy komuś będzie chciało się to czytać... ja wiem że te leki to nie jest tak że bierzesz przez tydzień i juz masz humor idealny tylko ja.. poprostu chciałabym zacząć żyć.. cieszyć się z czegokolwiek.. naprawdę nie chce dużo chciałabym mieć normalne życie to jest moje jedyne i zarazem największe marzenie..
Edytowane przez kiniaczeq Czas edycji: 2007-06-30 o 11:34 |
|
|
|
|
#1333 |
|
Zakorzenienie
|
Twoja mama nie robi tego ze złej woli,jej też musi być z tym wszystkim bardzo ciężko.To nie tak,ze jesteś dla niej ciężarem,bo najbliżsi,których się kocha nigdy nie są ciężarem,tylko stara się im pomóc.Jedyna skuetczna rada-prosić,prosić i jeszcze raz prosić.
I bardzo mi przykro z powodu Twojego brata,współczuję Że też tacy oprawcy,kanalie muszą chodzić po świecie
|
#1334 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1335 |
|
Wtajemniczenie
|
kiniaczeq wlasnie zauwazylam ze bardzo mlodziutka jestes(a chcialam mowic bys szla sama). Mow mamie codziennie ze chcesz isc do psychologa, ze ciagle jestes smutna i chcesz to zmienic, poki pora. Jak oleje sprawe, to powiedz jej to. Przypomnij raz jeszcze. Mow ze chcesz by bylo lepiej i w koncu lepiej sie poczuc, niech Ci pomoze. Ja sie mamie wygadalam i powiedzialam ze chce isc do psychologa. Jej reakcja na poczatku byla taka, ze po co? ale pozniej jak sie poplakalam to od razu powiedziala ze sie spyta znajomej i pojdziemy. Dowiedziala sie tego samego dnia. Poszlam 2 dni pozniej.
|
#1336 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() dziękuję za odpowiedź ..
|
|
#1337 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Uważam, że najpierw powinnaś wyjść do ludzi. Spróbuj wyjść od czasu do czasu z koleżankami, spróbuj znaleźć jakąś pasję, nei zamykaj się w internecie! WYJDŹ DO LUDZI: najpierw na 10 minut, potem na godzinę...zaczynają sie wakacje, koleżanki sa w domu. Uważam, że im szybciej SAMA się z tym uporasz tym lepiej. To się już stało, brat jest cały a winni zostaną ukarani. Nie ma już nad czym lać łez Jest dobrze, teraz będzie tylko lepiej! A ty musisz się zebrać i dalej żyć, bo już wszystko jest dobrze. Dasz radę, a nam pisz jak się trzymasz. I jeszcze raz: wychodź do ludz, bo widzę że tego ci trzeba. Rzeczy które opisujesz nie brzmią jak depresja, a stan przygnębienia i smutko, bo przejściu które cię spotkało. Oczywiście nie mnie to oceniać na odległość po kilu postach, ale myślę że teraz może być tylko lepiej
|
|
|
|
|
#1338 |
|
Zakorzenienie
|
ja uwazam ,ze skoro Kiniaczeq czuje ze to je pomoze powinna isc.Moze wtedy dostanie jakiegos powera i latwiej jej bedzie samej sobie dalej radzic.Wezmy tez pod uwage ,ze to okres dojrzewania,natlok roznych emocji przezywanych silniej niz nornalnie,hustawki nastrojow itd (jedni przezywaja ten okres spokojnie ,inni nie daja sobie rady sami ze soba)pogadanie u psychologa przeciez nie zaszkodzi
|
|
|
|
#1339 |
|
Zakorzenienie
|
z psychologiem już rozmawiałam, teraz błagam mame o psychiatre
![]() zresztą pscholog mówiła mi żebym szła do psychiatry po leki bo sama z tego nie wyjde, mam nadzieje że uda sie zalatwic tego psychiatre
|
#1340 |
|
Zakorzenienie
|
zbaczając z tematu: choć zaznajomiona dobrze z chorobą, uważam że w dzisiejszych czasach nadużywa się pomocy psychologa i psychiatry...ale to już wina "naszych czasów".
|
|
|
|
#1341 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.Lepiej przecież skorzystać z fachowej porady psychologa niż się męczyć więc kto ma taką potrzebę,to chodzi,po to oni tam są.
|
|
#1342 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Ciekawe gdzie seemore Martwie się
|
|
|
|
|
#1343 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1344 |
|
Zakorzenienie
|
a ja podtrzymuję swoje zdanie. Ci, którzy faktycznie wymagają leczenia- do psychiatry nie pójdą nawet siła i kończy się często tragicznie. Ci, którzy tak na prawdę go niepotrzebują- idą. Spójrzcie na taki kraj jak USA: każdy tam ma swojego psychologa i ze wszystkim do niego leci. Nie chcę brzmieć jak kaznodzieja, bo daleko mi do tego
ale ludzie dziwnie odchodzą od prostych wartości, przestają mieć wiarę w cokolwiek, a wierzą że psycholog ich uleczy. Ja wiem co to znaczy potrzebować pomocy, bo sama kiedyś jej wymagałam, szczególnie mając 16,17 lat jak niektóre dziewczyny które tu piszą. Zgadzam się z tym że to niesamowicie potrzebne, ale też dalej uważam że niektórzy zupełnie nie wiem skąd ubzdurali sobie że potrzebują pomocy z byle powodu, albo leków, a tak na prawdę spotykają ich zwyczajne rzeczy z którymi potrafią sobie radzić, tylko im się nie chce. Granica jest cienka, jednak coraz bardziej, każda przeciwność losu staje się dla ludzi gigantyczna i sięgają po pomoc farmakologiczną. Nie każdy człowiek cierpi na depresję. A najgorsze jest to, że właśnie ci którzy na nią cierpią pomocy nie chcą...
|
|
|
|
#1345 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ach jak ja mam sobie z tym lekiem poradzic on we mnie siedzi przyczepil sie jak rzep wlasciwie to nie wiem czego ja sie boje w budze sie rano z lekiem psycholog stwierdzila ze ja za duzo mysle o roznych rzeczach martwie sie innymi a powinnam wreszcie pomyslec o sobie w poniedzialek do lekarza ciekawe co powie na to wszystkio jaka bedzie decyzja jesli chodzi o tabletki czy wroce do brania calej czy moze zmieni na inne
|
|
|
#1346 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i zgadzam się z tą wypowiedzią
|
|
#1347 |
|
Przyczajenie
|
Tak czytam ten wtek i dochodze do wniosku że to samo mogłabym powiedziec o sobie, nie będe sie wiec już powtarzac. Mam tylko pytanie: nie wiecie może czy moge sama zapisac sie do psychiatry jeżeli 18lat skończe dopiero za kilka miesięcy? próbowałam przekonac rodziców żeby mi pomogli, ale to nic nie daje
( a ja juz nie chce ich o nic prosić, a czuje że dłużej nie jestem w stanie sama sobie radzić.
|
|
|
|
#1348 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1349 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sam fakt że w rodzinie jest ktoś uzależniony alkoholem może być powodem (i zwykle jest) głębokiej depresji. Ją spotkały o wiele gorsze rzeczy. Wracam do normalnego środowiska. Wczoraj było pierwsze zderzenie. Głupio się czułam wśród beztrosko imprezujących ludzi.. I zadawałam sobie pytanie, co ja tutaj właściwie robię?
|
|
#1350 |
|
Zakorzenienie
|
nie wiem moze na zachodzie ludzie naduzywaja pomocy psychologów.W swoim otoczeniu tego nie zauwazylam,znam tylko 1 osobe ktora chodzila na spotkania.U nas jednak to wciaz jakies tabu(sama jestem uprzedzona do pomocy psychologicznej-moze mi to przejdzie:/),moj bliski kolega na wiesc o tym ze bylam u takiego ,a nie innego lekarza zrobil wielkie oczy i pomyslal,ze poszlam zeby wykombinowac rente heh
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:33.

i to jak najszybciej bo zdziwaczeje inaczej i zgorzknieje
albo bede musiala przerabiac dowod osobisty na mlodsz rocznik...

i sie nie martw co to bedzie,inni sie beda martwic i pomoga.Twoje zadanie na razie to powiedziec CAŁA prawde.

dawno mnie tu znów nie było,pozwolicie,że też się wypowiem...

Że też tacy oprawcy,kanalie muszą chodzić po świecie