W brzuszkach coraz mniej przestrzeni w sierpniu nam się życie zmieni. Sierpień 2014 - Strona 102 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł dla IV części naszego wątku.
Mamuśki sierpniowe 2014 cz. 4 13 26,53%
Koc z biedronki, szary wózek, to wyprawka jest sierpniówek. Sierpień 2014 cz. 4 3 6,12%
Szary wózek, z Biedry kocyk, w sierpniu dzidziuś z nas wyskoczy. Sierpień 2014 cz. 4 3 6,12%
Jeszcze miesiąc albo dwa, super mamą będę ja! Mamusie sierpniowe cz. IV! 16 32,65%
Brzuch już ciężki, nogi puchną, jeszcze chwila i wybuchnę! Mamy sierpniowe cz. IV! 19 38,78%
Wyprawka już prawie gotowa bo dzidzia będzie sierpniowa! Sierpień 2014 cz. IV! 8 16,33%
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-06-04, 12:40   #3031
kasia_ruda
Zakorzenienie

Dot.: W brzuszkach coraz mniej przestrzeni w sierpniu nam się życie zmieni. Sierpień

Cytat:
Napisane przez patrycja19894 Pokaż wiadomość
haha łatwo Was bedzie poznac na ulicy Kocyk z biedry ? oOOoo..to mamusia sierpniowa

4kg? Niezla waga Chyba z rozmiaru 56 szybko wyrosła?

Super, ze sytuacja opanowana
Polowa lipca to juz bezpieczny termin, skorzystasz z lata z maluszkiem

---------- Dopisano o 11:00 ---------- Poprzedni post napisano o 10:55 ----------

To ja mam inny, a ciasto jest niesamowite, nie klei się i jest delikatne.

3 szklanki mąki
1-2łyżki masła
1 szklanka wrzącej wody

KasiaRuda a jaki masz stół do krzeseł? Superowe są
Stół mam najprostszy z możliwych, biały kwadratowy z ikei, o taki. Cały pokój mam szary- ściany, narożnik, meble białe, jedyny akcent to czerwona zabudowa ledów pod sufitem.
kasia_ruda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-04, 12:49   #3032
justa_1978
Rozeznanie

Dot.: W brzuszkach coraz mniej przestrzeni w sierpniu nam się życie zmieni. Sierpień

Cytat:
Napisane przez mysia111 Pokaż wiadomość
Mi jeszcze nic nie leciało, w 1 ciąży też nic nie wyciekało a po porodzie nie było problemu z karmieniem.

Wczoraj stwierdziłam że koniec z ustępowaniem w przyszłości zbowidom miejsc!!!

Byłam zmuszona wracac z pracy komunikacja miejską -pierwszy raz od ok 3-4 miesięcy.
Wchodę do autobusu i zero miejsc wolnych. Wszystkie miejsca zajęte przez zbowidy -same baby w wieku od 50paru do 70lat. Żadna mi miejsca nie ustapiła a nie było jakoś tłoczno i wszystkie mnie widziały z brzuchem. I miałam jeszcze w rękach 2 torby. Jechałam tak 20 minut stojąc. Obczajać to mnie obczaiła kazda ale jak skierowałam głowe w ich strone to wszystkie automatycznie wzrok w szybę I udawały że nie widzą.
Nie oczekuję że 70-letnia babcia z laską ustapi mi miejsca bo i tak nie miałabym sumienia zająć jej miejsce ale takie baby 60-letnie siedzące z 1 torebeczką przerzucona przez ramie to mnie wkurzyły.
Oj ja tez juz pisalam, ze uslyszalam od starszej pani, ze ciaza to nie choroba.... nie ma mowy, ze bede przepuszczac w kolejkach starsze panie (one sa najgorsze!!!),a jak uslysze cos o zlym wychowaniu, to powiem, ze mnie skutecznie same oduczyly bycia uprzejmym dla starszych, bo od mlodych wymaga sie galanterii,a sami lokciami sie rozpychaja! Uslysza ode mnie, ze starosc to nie choroba! Ja zawsze jak widze dziewczyne w ciazy, to mowi, ze ja przepusze, bo jej sie to nalezy! To stare pokolenie jest OKROPNE!

Cytat:
Napisane przez anius_7 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, cena 21,90zł. za paczkę Pampers New Born (43szt) to jest dobra cena? przygotowuję listę na dzisiejsze zakupy i akurat w tym sklepie, do którego jedziemy jest taka promocja, a ja nie jestem zorientowana w tych cenach.
To dobra cena, ja w Auchan placilam 24 zl za paczke (43 szt).

Cytat:
Napisane przez papryczka160 Pokaż wiadomość
Cześć

I dla kasjerki .

Zaczynamy kolejny tydz 33 i jeszcze 55 dni do poroduJak to szybko leci.
Brawo, porod juz blisko!!!

Cytat:
Napisane przez Mamamarta2010 Pokaż wiadomość
Hej Mamusie

Przepraszam z gory, nie zacytuje bo zywcem nie mam czasu, doskakuje do komputera co chwile i czytam nowe wpisy ale jestem tak rozkojarzona ze nie wiem na co chcialam odpisac, a dzisiaj widze ze zasuwacie jak kroliczki..

Dziekuje wszytskim za kciuki, slowa pocieszenia, otuchy itp, nigdy nie sadzilam ze mozna czuc wsparcie u (bez obrazy) obcych ludzi
Numer Lilki zapisalam i tak sobie mysle ze chyba do Was najpierw napisze ze jade rodzic

Ssma pisalam o krem do sutkow, a siostra wczoraj mi powiedziala przez telefon ze poda mi jakas masc przez rodzicow, wiec chyba sobie odpuszcze a jak mi nie spasi to kaze sobie kupic ta co polecacie

Ktos pytal o nozyczki i obcinacz- my u racvzek obcinamy nozyczkami ale u nozek juz obcinaszem, wiec polecam kupic zestaw

Zwazylam sie dzisiaj i w 2 tyg przybylo mi 1,5 kg Nabralam do siebie obrzydzenia, przeraza mnie nadciagajaca fala upalow, nie mam w czym chodzic, nogi mam od zawsze niewyjsciowe, w ogole to ja nienawidze lata (chyba ze na urlopie nad morzem gdzies) Musze jakas spodnice kupic , chociaz jedna..moze w weekend podjade do happymum.
Zazdroszcze tym ktore kupuja zwykle ciuchy, ja mam taki beben ze nie ma takiej opcji...

A czytalam odnosnie ustepowania miejsc w autobusach-potwiedtzam ze najgorsze sa baby w wieku srednim
Ja za to ostatnio mialam fajna sytuacje w realu..
Robilam zakupy na droge w pospiechu i szukalam wolnej kasy i widze ze siedzi kasjerka ale ktos tam sprzatal a ona sie dopiero wlaczala, wiec poszlam 2 kasy dalej i stoje w kolejce (akurat kasa z pierwszenstwem, a przede mna kilku panow -oczyeiscie zaden mnie nie przepuscil ale to juz norma).
I nagle poruszenie, ze ktos wola jakiegos pana, no wiecv pan gdzies poszedl, potem ze pania i tak z 2 minuty zamieszanie. w koncu podeszla do mnie pani i najpierw zlistrowala moj brzuch i mowi- to Pania wolaja- prosze podejsc do tej kasy
Okazalo sie ze kasjerka wstrzymala klientow i czekala az ja przyjde bo widziala ze wczesniej szukalam wolnej kasy, ale mi sie milo zrobilo
A swja droga nie wiem jaki sens maja kasy z pierwszenstwem skoro kasjerzy maja w dupie kolejnosc...

Nakladki na sutki- mialam ale jakies za wielkie byly dla mnie, a muszle to cholerka nie wiem do czego nawet sluza, myslalam ze to tak samo ja te nakladki... nie sadze zeby to bylo zamiast wkladek

Mi twardnienie przeszlo po nospie, wiec odwolalam wizyte za rada poloznej...

Im blizej porodu tym bardziej sie zastanawiam nad wykupieniem poloznej, zarzekalam sie ze nie zrobie tego drugi raz, ale teraz juz nie wiem :/ ale to 800 zl w plecy :/ do tego znieczulenie 300 i sala do porodow rodzinnych 200..... ale plusy sa takie ze daje to jakies poczucie bezpieczenstwa, ona tam rzadzi bardziej niz lekarz
Czy ktoras wykupuje polozna?

Lece sie przebrac i jade ogladac fronty z Panem od mebli

Milego dnia i nie gnajcie tak bo ja nie nadazam ))
No nareszcie jakas dobra reakcja w spoleczenstwie!!! Choc ja rowniez musze przyznac, ze pani w kasach w supermarketach reaguja na kobiety w ciazy i apeluja do innych klientow, zeby przepuszczali kobiety w ciazy!

Cytat:
Napisane przez angelika__2014 Pokaż wiadomość
Hej dziewczęta !!

Wczoraj po południu wyszłam ze szpitala.

Sytuacja opanowana. Kornelia podniosła się około 10 cm i już nie naciska na szyjkę jest zamknięta i twarda.
Infekcja rozpoznana. Dobór antybiotyku trafiony i widzę znaczną poprawę.
Ilość wód płodowych w normie, serce jak dzwon. Lekarz powiedział, że dostałam ostrzeżenie i teraz wszystko zależy ode mnie. Mam leżeć oszczędzać się i ogrqniczyć do minimum chodzenie po schodach. Obym wytrzymała 5/ 6 tygodni jeszcze w dwupaku.

NIE WIEM CO U WAS SIĘ DZIAŁO. Mam nadzieję, że wszystko dobrze.
ZACZYNAM kompletować przez neta wyprawkę i torbę. Bez jaj ... TO JUŻ NIE SĄ ŻARTY.
do tej pory odkładałam daleko gdzieś myśl o porodzie i myślałam gdzie ten sierpień .... tyle czasu zostało. A tu gin mówi, że nie początek sierpnia tylko połowa lipca w najlepszym przypadku mnie czeka.
Ciesze sie, ze jestes juz w domku!!! Szpital, to jednak malo przyjazne miejsce!!! Czlowiek czuje sie bardzo samotny i jeszcze do tego warunki sanitarne....
justa_1978 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-04, 12:50   #3033
patrycja19894
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ewelajna25 Pokaż wiadomość

Dzieki, a masło roztapiasz wcześniej czy takie prosto z lodówki wrzucasz i zalewasz całość wrzątkiem?
Miękkie masło, tak żebyś dała rade je rozgnieść z mąką.

Tez wyczytałam, ze w momencie podrażnień sutków nie można tych nakładek stosować, bo może wdać się zakażenie. Stosuje się je tylko w momencie wklęsłych lub małych sutków, nie po to, żeby dziecko nie pogryzło czy jak bolą. Więc jeżeli mamy dość odstające sutki to nie dla nas taki wynalazek
Cytat:
Napisane przez kasia_ruda Pokaż wiadomość
Stół mam najprostszy z możliwych, biały kwadratowy z ikei, o taki. Cały pokój mam szary- ściany, narożnik, meble białe, jedyny akcent to czerwona zabudowa ledów pod sufitem.
To akurat trafiłaś w moj gust z aranżacją pokoju
Nie potrafie sobie wyobrazić tylko czerwonego podświetlenia, moze dlatego, ze to wogle nie moj kolor.
Stary 2014-06-04, 12:52   #3034
kasia_ruda
Zakorzenienie

Cytat:
Miękkie masło, tak żebyś dała rade je rozgnieść z mąką.

Tez wyczytałam, ze w momencie podrażnień sutków nie można tych nakładek stosować, bo może wdać się zakażenie. Stosuje się je tylko w momencie wklęsłych lub małych sutków, nie po to, żeby dziecko nie pogryzło czy jak bolą. Więc jeżeli mamy dość odstające sutki to nie dla nas taki wynalazek

To akurat trafiłaś w moj gust z aranżacją pokoju
Nie potrafie sobie wyobrazić tylko czerwonego podświetlenia, moze dlatego, ze to wogle nie moj kolor.
Nie podświetlenie jest białe! Gdzie czerwone, to by jak w agencji towarzyskiej wyglądalo. Tylko ramy do niego mają czerwoną obudowę (musiałam coś wykombinować, żeby rury na suficie zasłonić)
Stary 2014-06-04, 13:02   #3035
papryczka160
Wtajemniczenie

Dziewczyny mam tylko nr do lilki kto miał drugi nr tel wysłać ?

papryczka160 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-04, 13:05   #3036
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny mam tylko nr do lilki kto miał drugi nr tel wysłać ?

Malutka tez sie zaoferowala

Nasze szczescie
Olivia Anna 27.07.2014r. 2850g/48cm
zaczarowanadlaniego jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-04, 13:10   #3037
lilka_vanilka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zaczarowanadlaniego Pokaż wiadomość
jak zamawialismy ostatnie rzeczy do wyprawki wczoraj to Tz wybral jeszcze takie poszewki na posciel oprocz tej z kompletu i mega mi sie pdoba ja lubie odcienie szarosci i brazu takie kolorowe do mnie nie przemawiaja

http://www.baby-walz.de/HERDING-Bett...p=125162877510

no i mam nadzieje ze jutro albo najpozniej w piatek dotrze do nas przesylka
ojeju jakie śliczne!! a u nas takie brzydactwa..:/
Cytat:
Poszłam po taniości i kupiłam tu. Lampa super, tym bardziej, że w tym miejscu nie mamy zbyt dobrego oświetlenia.
Łał! To smiesznie tanie te krzesła! Widzę, że ten sprzedawca ma dużo rzeczy dla dzieci. Nie pokusiłaś się na coś "przy okazji"

Przejrzałam i może ktoś będzie zainteresowany tymi promocjami:
http://allegro.pl/fotelik-nosidelko-...255624998.html
http://allegro.pl/bujaczek-lezaczek-...276210753.html

Cytat:
Nie podświetlenie jest białe! Gdzie czerwone, to by jak w agencji towarzyskiej wyglądalo. Tylko ramy do niego mają czerwoną obudowę (musiałam coś wykombinować, żeby rury na suficie zasłonić)
już sobie wyobraziłam te burdelowe światełka w kuchni

Edytowane przez lilka_vanilka
Czas edycji: 2014-06-04 o 13:57
lilka_vanilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-04, 13:14   #3038
patrycja19894
Wtajemniczenie

Cytat:
Ufff ulżyło mi Juz myslalam, ze zaszalałaś
Stary 2014-06-04, 13:18   #3039
kasia_ruda
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lilka_vanilka Pokaż wiadomość
ojeju jakie śliczne!! a u nas takie brzydactwa..:/

Łał! To smiesznie tanie te krzesła! Widzę, że ten sprzedawca ma dużo rzeczy dla dzieci. Nie po kusiłaś się na coś "przy okazji"

Przejrzałam i może ktoś będzie zainteresowany tymi promocjami:
http://allegro.pl/fotelik-nosidelko-...255624998.html
http://allegro.pl/bujaczek-lezaczek-...276210753.html

już sobie wyobraziłam te burdelowe światełka w kuchni

Kurde, nie przyszło mi do głowy przejrzeć jego towarów innych głupia ja. Ale sprzedawcę mogę polecić jeśli chodzi o czas realizacji, bo kupiłam w pon.wieczorem. Co do towaru, to jak TŻ wypakuje i złoży, dam znać. A krzesła bardzo tanie i wizualnie świetne, więc się nie wahałam.

---------- Dopisano o 13:18 ---------- Poprzedni post napisano o 13:17 ----------

Cytat:
Ufff ulżyło mi Juz myslalam, ze zaszalałaś
No za kogo wy mnie macie
Stary 2014-06-04, 13:19   #3040
malutka100
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malutka100 Pokaż wiadomość
miałam to właśnie zaproponować
podejrzewam że urodzę jako jedna z ostatnich na tym wątku więc mogę resztę dziewczyn poinformować

mogę wysłać swój nr na pw, tylko powiedzcie mi czy mam go wysłać WSZYSTKIM mamusiom z tego wątku tak? bo nie wiem czy dobrze zrozumiałam
ja dostałam już taką wiadomość od lilka_vanilka na priv, widziałam też inne dziewczyny w adresatach, więc nie chce się powielać. Czy to chodzi o to by każda z nas miała dwa numery?
Cytat:
Malutka tez sie zaoferowala
tak ja się zaoferowałam i z chęcią wyśle nr
tylko obecnie nie ma za bardzo jak wysłać wam wiadomości, bo podczytuje was z pracy
proszę tez o odp, bo niestety nikt mi nie odpisał
malutka100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-04, 13:23   #3041
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

a ja sobie wypralam pidzamki majtki i szlarfok do szpitala czekam az wyschnie wyprasuje i schowam do torby bedzie juz czekac

---------- Dopisano o 13:23 ---------- Poprzedni post napisano o 13:20 ----------

Cytat:
Napisane przez malutka100 Pokaż wiadomość
tak ja się zaoferowałam i z chęcią wyśle nr
tylko obecnie nie ma za bardzo jak wysłać wam wiadomości, bo podczytuje was z pracy
proszę tez o odp, bo niestety nikt mi nie odpisał
z tego co widzaialm i czytalam na forum to numer wysylac tylko tym mamusia z pierwszej strony ktore sie udzielaja

bo jedna mamusia z listy zaginionych pisala ze nie dostala numeru

Nasze szczescie
Stary 2014-06-04, 13:29   #3042
patrycja19894
Wtajemniczenie

Od kilku dni chce wkoncu kupic rzeczy do szpitalne i kosmetyczne..męczy mnie wyszukiwanie przez ebay, gdzie tu calkiem inne firmy i ceny dużo wyzsze np. wkładki Canpol na allegro 60szt / 11zł, a na ebay 40szt / 7funtów ;/

Chyba wyśle sobie paczkę z PL i proszę o pomoc
Moja lista:

- wkładki laktacyjne
- podkłady na łóżko
- podkłady poporodowe
- Majtki jednorazowe
- nakładki na sedes
- gaziki
- sol fizjologiczna
- krem na sutki Avent???
- nożyczki
- cążki
- szczoteczka

Tyle wpadło mi do głowy, proszę dziewczyny..co jeszcze bedzie potrzebne? Chciałabym wszystko zamówić za jednym zamachem. Jak możecie polecić sprzedawce na allegro to tez piszcie. Jak na razie sprawdzałam rzeczy u sprzedawcy r_p77
Stary 2014-06-04, 13:39   #3043
kasia_ruda
Zakorzenienie

Cytat:
Od kilku dni chce wkoncu kupic rzeczy do szpitalne i kosmetyczne..męczy mnie wyszukiwanie przez ebay, gdzie tu calkiem inne firmy i ceny dużo wyzsze np. wkładki Canpol na allegro 60szt / 11zł, a na ebay 40szt / 7funtów ;/

Moja lista:

- wkładki laktacyjne
- podkłady na łóżko
- podkłady poporodowe
- Majtki jednorazowe
- nakładki na sedes
- gaziki
- sol fizjologiczna
- krem na sutki Avent???
- nożyczki
- cążki
- szczoteczka

Tyle wpadło mi do głowy, proszę dziewczyny..co jeszcze bedzie potrzebne? Chciałabym wszystko zamówić za jednym zamachem. Jak możecie polecić sprzedawce na allegro to tez piszcie. Jak na razie sprawdzałam rzeczy u sprzedawcy r_p77
Myślę, że jeszcze coś do pielęgnacji pępowiny (spirytus, albo to octa cośtam), laktator na wypadek nawału pokarmu, kosmetyki dla dziecka, patyczki do uszu z ogranicznikiem, koszule i staniki do karmienia.
Stary 2014-06-04, 13:43   #3044
anius_7
Wtajemniczenie

Cytat:
Ok 50 gr/sztukę to taka spoko cena.
Cytat:
Napisane przez justa_1978 Pokaż wiadomość
To dobra cena, ja w Auchan placilam 24 zl za paczke (43 szt).
dzięki dziewczyny jak będą to kupię

Cytat:
Hej dziewczęta !!

Sytuacja opanowana. Kornelia podniosła się około 10 cm i już nie naciska na szyjkę jest zamknięta i twarda.
Ilość wód płodowych w normie, serce jak dzwon. Lekarz powiedział, że dostałam ostrzeżenie i teraz wszystko zależy ode mnie. Mam leżeć oszczędzać się i ogrqniczyć do minimum chodzenie po schodach. Obym wytrzymała 5/ 6 tygodni jeszcze w dwupaku.

ZACZYNAM kompletować przez neta wyprawkę i torbę. Bez jaj ... TO JUŻ NIE SĄ ŻARTY.
do tej pory odkładałam daleko gdzieś myśl o porodzie i myślałam gdzie ten sierpień .... tyle czasu zostało. A tu gin mówi, że nie początek sierpnia tylko połowa lipca w najlepszym przypadku mnie czeka.
super, że jesteś w domku! Teraz dużo wypoczywaj i dbaj o siebie. I oby Kornelia jak najdłużej wytrzymała u mamusi w brzuszku

Cytat:

Moja lista:

- wkładki laktacyjne
- podkłady na łóżko
- podkłady poporodowe
- Majtki jednorazowe
- nakładki na sedes
- gaziki
- sol fizjologiczna
- krem na sutki Avent???
- nożyczki
- cążki
- szczoteczka

przychodzą mi do głowy patyczki higieniczne, aspirator do nosa, coś do pielęgnacji pępka i chyba tyle zdołałam wymyślić

anius_7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-04, 14:00   #3045
kasia_ruda
Zakorzenienie

Dziewczyny, te chusteczki do prania wyłapujące kolory są w superpharm za 6,50 z kartą lifestyle.
Stary 2014-06-04, 14:06   #3046
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Tak ogladam ten moj laktator elektryczny z Aventu i mam ogromna nadzieje ze mi w szpitalu pokaza jak go uzywac
bo mnie troche przeraza

Nasze szczescie

Edytowane przez zaczarowanadlaniego
Czas edycji: 2014-06-04 o 14:10
Stary 2014-06-04, 14:17   #3047
gosia3103
Zakorzenienie

Cytat:
Hej dziewczęta !!

Najważniejsze, że jesteś w domu, będziesz spokojniejsza i na pewno łatwiej Ci będzie dotrzymać do terminu
Stary 2014-06-04, 14:20   #3048
Mamamarta2010
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez motylek_555 Pokaż wiadomość
Sytuacja w sklepie-naprawde miła, ale niestety to rzadkość
Ja mam zamiar wykupić indywidualną opiekę położnej, a raczej mój tata To mój pierwszy poród, wiec on troche sie stresuje, jakby mógł, to pewnie poszedłby za mnie rodzić . Ale tak czy siak - wykupiłabym tą usluge

Już w poniedziałek? mamy podobne terminy, ja musze czekać do 26 czerwca
Jeju jakiego masz tate kochanego, zazdroszcze, moj w nocy kiedy odeszly mi wody poszedl chlac i przyjechal zobaczyc malego dopiero 6 dni po narodzinach bo dopiero wtedy do siebie doszedli ti nie byla pepkowka
Cytat:
No to już możesz spać spokojnie - grunt ze jest kocyk

Ja mam dziś wizytę z USG. Też jestem ciekawa czy druga córa pójdzie w slady pierwszej która wazyła 4kg (urodzona 8 dni przed terminem).
wow, ale duza, to chyba drugi porod bedzie juz lajtowy Duzo mialas szwow? strasznie mnie to przeraza ze mozna popekac, mam nadzieje ze tym razem tez mi sie uda tego uniknac...

Cytat:
Hej dziewczęta !!

dzielna z Ciebie Mamusia, oby tak dalej!
Cytat:
nie mozesz tak o sobie myslec !!!!
W ciazy wszystkie jestesmy piekne, nie wazne ile wazymy

ja tez nie lubie swoich nog zwlaszcza teraz bo nie lubie swoich kolan , zreszta mam male zylaki to juz w ogole ale kupilam i tak dwie pary spodenek ciazowych bo nie zamierzam sie w ciazy kisic i mam gdzies co ludzie pomysla
szkoda tylko ze sukienki nie moglam znalezc ale przez moj biust byly za male

widze ze kasjerki tez maja czasem jakies przeblyski

oby twardnienie nie wrocilo
Wiem wiem...masz sluszne podejscie Wlasnie ja pojac nie moge dlaczego wiekszosc ciuchow ma tak malo miejsca na biust, jak kupuje jakas letnia sukienke z odcieciem pod biustem to pol cyckow mi wysdtaje i musze zakladac topa...
To samo z bluzkami z wszytymi topami, zawsze sa za male...
Cytat:
Hej

Spałam dziś na raty, zasnełam dopiero na dobre ok 8 rano na godzinke. A tak to się kręciłam, drapałam, wkurzałam i nic więcej. Dodatkowo pada deszcz od rana i tez humor nie taki.

Zastanawiałam się nad tymi nakładkami na sutki, ale teraz nie wiem czy kupić skoro mówicie, ze to nie przydatne. Widziałam też takie żele na piersi, które koją ból, może takie coś będzie pomocne??
Boję się tego karmienia, ze przez ból się szybko poddam.
Strasznie Ci wspolczuje nieprzespanej nocy, a w dzien tez nie mozesz spac?
Wydaje mi sie ze jak dziecko toleruje te nakladki to one b. pomagaja no i potem podobno butle chetnie przyjmie tez, ale nie wiem czy samego sutka bedzie chcialo pozniej , wiec ciezko stwierdzic , ja narazie nie kupuje (w shzpitalu mialam za duze te nakladki a ze krzywo na to patrzyli to ich meczylam o pomoc w dostawianiu, a jak juz wyszlam po 8 dniach to juz tak barzdo nie bolalo, ale spalam z cycem na wierzchu )
Cytat:
ale jakiej afery? Pytaj grzecznie "Czy może mi pan/pani ustąpić miejsca?" bez tłumaczenia się, szczególnie przy miejscy dla matki z dzieckiem. Ja już dawno skończyłam z byciem szarą myszką i nie wstydzę się "wpychać". Mamamarta, Ty też powinnaś poprosić tych panów, żeby Cię przepuścili, bo Ty jesteś w ciąży, a oni nie

super! Ile dałaś? Polecę Ci do tego taką lampę: tak mi się skojarzyło z tymi nogami. Moja mama ma taką. Pokażę jej te krzesła

U mnie już tylko 2 miesiące do końca! boję się..

Ale numer jest po to, jakbyś właśnie nie zdążyła napisać na forum

to ja pytałam o nożyczki. Dzięki!

A jaka szczoteczka?

ahahahahaaa to się uśmiałam! może też się przytulę do kocyka, to się uspokoję

Ja nadal nie wybrałam dywanu.. a już śni mi się po nocach ten w kropki..
heeheh ja to taka dupa wolowa jestem ze nic nie powiem wlasnie...
Szczoteczke mialam z naturalnym wlosiem jakas francuska, ale nie pamietam nazwy...
ja kocyk mam po starszym wiec tez w takim razie moge rodzic
Cytat:
Napisane przez sara 85 Pokaż wiadomość
pocytowałam i znowu nic nie ma

Ciasto na pierogi:
1 kg mąki pszennej
3 jaja
szczypta soli
0,5 szklanki oleju
ok. 0,5 litra gorącej wody

z podanych składników zagnieść ciasto

Ja mam nożyczki i obcinaczki, dla mnie to i to jest ok.

Co do osłonek to miałam, ale mała nie bardzo chciała je wziąć do buzi.
ooo dzieki i ja sobie spisze przepis bo lepic umiem ale ciasta zrobic to juz nuie...
Cytat:
haha łatwo Was bedzie poznac na ulicy Kocyk z biedry ? oOOoo..to mamusia sierpniowa

4kg? Niezla waga Chyba z rozmiaru 56 szybko wyrosła?
Super, ze sytuacja opanowana
Polowa lipca to juz bezpieczny termin, skorzystasz z lata z maluszkiem

---------- Dopisano o 11:00 ---------- Poprzedni post napisano o 10:55 ----------

To ja mam inny, a ciasto jest niesamowite, nie klei się i jest delikatne.

3 szklanki mąki
1-2łyżki masła
1 szklanka wrzącej wody

KasiaRuda a jaki masz stół do krzeseł? Superowe są
oo nastepny przepis jak tu milo kolo gospodyn nam sie tu robi
Cytat:
jak zamawialismy ostatnie rzeczy do wyprawki wczoraj to Tz wybral jeszcze takie poszewki na posciel oprocz tej z kompletu i mega mi sie pdoba ja lubie odcienie szarosci i brazu takie kolorowe do mnie nie przemawiaja

jest piekna!!!!!
Cytat:

Moja lista:

- wkładki laktacyjne
- podkłady na łóżko
- podkłady poporodowe
- Majtki jednorazowe
- nakładki na sedes
- gaziki
- sol fizjologiczna
- krem na sutki Avent???
- nożyczki
- cążki
- szczoteczka

octanisept na pepek, i mnostwo wacikow do przemywania buzi itd, do cialka i pupki fajne sa te babydream duze z rossmana, masc do pupki, kosmetyki do szpitala, pieluchy...nie wiem co jeszcze

Kurcze znowu mi wszytskiego nie pocytowalo

Mamamarta2010 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-04, 14:37   #3049
papryczka160
Wtajemniczenie

Przypaliłam garnek z ziemniaczkami ;-( no i masz .
Będzie ryż na obiad.

papryczka160 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-04, 14:45   #3050
Mamamarta2010
Raczkowanie

Cytat:
Przypaliłam garnek z ziemniaczkami ;-( no i masz .
Będzie ryż na obiad.
uuuu--ale przynajmniej pachnie pieczonymi ziemniakami w domugorzej garnek umyc;/

Stary 2014-06-04, 14:46   #3051
Optymistka26
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez twin--maid Pokaż wiadomość
Wózek kupiłam używany za 1/2 ceny i byłam z tego zakupu bardzo zadowolona. Wydałam 500zł a teraz moje 2 dziecko będzie w nim jeździć .
a jakiej firmy masz wozek?

Cytat:

Ktos pytal o nozyczki i obcinacz- my u racvzek obcinamy nozyczkami ale u nozek juz obcinaszem, wiec polecam kupic zestaw

Zazdroszcze tym ktore kupuja zwykle ciuchy, ja mam taki beben ze nie ma takiej opcji...
Obcinacz i nozyczki polecasz jakiejs konrketnej firmy?

Ja nie moge kupowac normalych ciuchow bo od samego poczatku mam bardzo bardzo nisko brzuch i wszystko normalne sie z niego albo zsuwa albo go uska. Od lutego/marca nosze rzeczy z pasem na brzuch. Najbardziej tesknie za normalna bielizna, jakas koronkowa a nie majtki z golfem

Cytat:
Hej dziewczęta !!

Super ze jest lepiej. ODpoczywaj. Ja tez sie wzielam za wyprawke...

Dzisiaj troche posiedzialam nawet i nie boli ale wole nie testowac wytrzymalosci organizmu wiec w wiekszosci lezeWlasnie ogladam posciel i po 30minutach spedzonych na allegro mam wrazenie ze te zestawy u roznych sprzedawcow sa identyczne

Optymistka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-04, 14:48   #3052
Tasia34
Wtajemniczenie

Cześć
The Fall dzięki za zmianę na 1. stronie!
My po spacerze i zakupach w Biedronce - kupiłam sobie kieckę
I pomachaliśmy Obamie, akurat nas mijał na lotnisko
Teraz odpoczywam, nogi znów w tyłek mi weszły...

Optymistka - super, że z Tobą lepiej!!!

Co do nożyczek - my kupiliśmy dla K. zestaw, ale właściwie używam tylko nożyczek; teraz kupiłam tylko nożyczki.
Szczoteczka do włosów w komplecie z grzebyczkiem, firmy NUK.

Cytat:
Hej dziewczęta !!

Super!!! Odpoczywaj koniecznie!!!

Cytat:
Zastanawiałam się nad tymi nakładkami na sutki, ale teraz nie wiem czy kupić skoro mówicie, ze to nie przydatne. Widziałam też takie żele na piersi, które koją ból, może takie coś będzie pomocne??
Boję się tego karmienia, ze przez ból się szybko poddam.
Co do żeli, sprawdź, które muszą być zmyte przed każdym karmieniem, a które nie muszą - czasem to kłopotliwe tak ciągle latać się myć, jak dziecko chce jeść a i zapomnieć można
Z nakładkami poczekaj, może się nie przydadzą A to jest wydatek ja za Aventowskie zapłaciłam ok. 40 zł. I nie nadały się, o czym już pisałam.

Cytat:
Ha ha, a niekoniecznie! W zeszłym roku, w okolicy rodzenia Krzysia, też były takie kocyki w Biedrze (no nie takie, ale też fajne dla niemowlaczków ) i też wszystkie na wątku miałyśmy

A ciasto na pierogi ja robię: mąka (ile potrzeba), troszkę osolić i dolewać gorącej wody, zagniatając kulkę Dla mnie najsmaczniejsze, delikatne

Cytat:
Ale wtedy po co by były? Tym bardziej dziecko nie wyssie mleka przez ten plastik, jeśli sutek wklęsły

Cytat:

bo jedna mamusia z listy zaginionych pisala ze nie dostala numeru
Ja
Ale już dostałam nr i jestem w dobrym miejscu na liście

A, i jeszcze - przyszło mi zamówienie z primka.pl - rożek, kocyk z minky, śliniak "jedzeniowy" i dla ząbkujących - wszystko w kolorze miętowe sówki Tu rożek http://allegro.pl/rozek-rozki-beciki...269616112.html
Ania
http://suwaczki.maluchy.pl/li-73227.png

Edytowane przez Tasia34
Czas edycji: 2014-06-04 o 14:50
Tasia34 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-04, 14:49   #3053
daisy dot
Rozeznanie

Zuken - super zakupy Bardzo ładny rożek. Chciałam jescze wrócić do Twoich rozstępów i niechęci do zakupionych kremów. Ja też mam Lirene Będę Mamą, rozstępów nie mam, ale nie zawdzięczam tego kremom tylko pewnie rodzajowi skóry jaki mam i elastyczności. Myślę, że dobrze, że kupujesz i testujesz, pomyśl, że gdybyś nic nie robiła to pewnie byłoby jeszcze gorzej. Dobrze jest się smarować oliwką jak najbardziej naturalną lub nawet oliwą z oliwek bo to na pewno poprawia elastyczność, ja jestem zadowolona z BabyDream z Rossmanna bo skóra calutki dzień jest nawilżona. Mam koleżankę, która smarowała się oliwą z oliwek całą ciązę i była zadowolona, druga smarowała się oliwkami i kremami i wyszły jej rostępy po porodzie mimo ze nadal się smarowała, są dziewczyny które kupują jakieś mega drogie oliwki i wychodzą im rozstępy bo ich skóra nie jest w ogole elastyczna. Nie martw się i smaruj to na pewno nie szkodzi, głowa do góry, później się ich pozbędziesz.

Tasia - Nasze łóżeczko ma 120/60 i powiedzieli nam żeby kołdry kupować 135. Ale jeszcze żadnej nie kupiłam

Sara - w foteliku dziecko może jeździć tak długo aż mu główka nie zacznie wystawać. Czyli często nawet do roku.
Brawo za 32 tydzień

Malutka - ja na Twoim miejscu bym poszła do lekarza i nie zwlekała, jesteśmy w takim stadium ciąży, że nie powinno się nic lekceważyć.

Zaczarowana - No G to ja nawet nie umiem sobie wyobrazić, wpisałam w googla mnie się podobają
piękny szpital, piękna mamusia to i ciuszki muszą być piękne!

Paulownia - co upokarzajacego jest w mezyczyznie ktory zmienia pieluche, dla mnie upokarzające moze byc jakby Mąż mi w niczym nie pomagał, a nawet żenujące. Całkowicie zgadzam się z KasiaRuda "Naprawdę? Kurcze to brzmi strasznie smutno... moim zdaniem to będą dla mnie najpiękniejsze i wzruszające chwile, jak mój mąż będzie np kąpał, czy usypiał synka. Przecież to nasze wspólne dziecko, a nie tylko moje."

Ja chcę taką karuzelę:

Poszukuję sprawdzonego kocyka MINKY 100x100

Stelaż pod wanienkę jest na pewno udogodnieniem i plecki nie bolą na kolanach nie trzeba klękać, stawiania na podłodze sobie nie wyobrażam. Koszt ok. 50 zł

KONIEC IDĘ JUTRO NA RUSKIE PIEROGI

Kurczę dużo z Was już wie ile ważą Maluszki a my mamy usg dop za 2 tyg a ost było hen hen dawno temu!
daisy dot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-04, 15:01   #3054
kasia_ruda
Zakorzenienie

Kurcze, zmęczyłam się zwykłym przygotowaniem obiadu, a nic szczególnie wyczerpującego nie robiłam, bo po prostu roladki z piersi kurczaka z serem kozim i pomidorami suszonymi- pół godziny pracy, a zasapałam się jak lokomotywa.

Mój synek jest dziś strasznym leniuszkiem!
Stary 2014-06-04, 15:15   #3055
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez daisy dot Pokaż wiadomość

Zaczarowana - No G to ja nawet nie umiem sobie wyobrazić, wpisałam w googla mnie się podobają
piękny szpital, piękna mamusia to i ciuszki muszą być piękne!

Nasze szczescie
Stary 2014-06-04, 15:18   #3056
Mamamarta2010
Raczkowanie

Cytat:
Kurcze, zmęczyłam się zwykłym przygotowaniem obiadu, a nic szczególnie wyczerpującego nie robiłam, bo po prostu roladki z piersi kurczaka z serem kozim i pomidorami suszonymi- pół godziny pracy, a zasapałam się jak lokomotywa.

nic wyczerpujacego??? ale to musi byc pycha...ajaki ser kupujesz?jakiej firmy?

A propo drugiego nr telefonu..nie dostalam 2 wiadomosci

A piszac ze Wy pierwsze dowiecie sie o tym ze rodze, mialam na mysli oczywiscie napisanie smsa a nie logowanie sie do kompa

ruskie tez bym z checia wsunela, ale tylko takie domowe, ja dodaje duzo papryki do farszu (przyprawy oczywiscie) tak ze jest taki lekko pomaranczowa no i jeszcze cebulka zeszklona, mniaaaaam)

taaaa....koniec z robieniem smaka na tym forum bo ja nie mam kuchni i mi tylko slinka cieknie na te Wasze smakolyki

---------- Dopisano o 15:18 ---------- Poprzedni post napisano o 15:15 ----------

Cytat:
Napisane przez daisy dot Pokaż wiadomość

Ja chcę taką karuzelę:

Poszukuję sprawdzonego kocyka MINKY 100x100

Stelaż pod wanienkę jest na pewno udogodnieniem i plecki nie bolą na kolanach nie trzeba klękać, stawiania na podłodze sobie nie wyobrażam. Koszt ok. 50 zł

KONIEC IDĘ JUTRO NA RUSKIE PIEROGI

Kurczę dużo z Was już wie ile ważą Maluszki a my mamy usg dop za 2 tyg a ost było hen hen dawno temu!
Sliczna ta karuzela, my tez mielismy taka z b.podobnymi misiami, ale w skromniejszej wersji...teraz marzy mi sie taka na pilota zebym nie musiala wstawac za kazdym razem i jej nakrecac...

Stary 2014-06-04, 15:19   #3057
kasia_ruda
Zakorzenienie

Cytat:
nic wyczerpujacego??? ale to musi byc pycha...ajaki ser kupujesz?jakiej firmy?

A propo drugiego nr telefonu..nie dostalam 2 wiadomosci

A piszac ze Wy pierwsze dowiecie sie o tym ze rodze, mialam na mysli oczywiscie napisanie smsa a nie logowanie sie do kompa

ruskie tez bym z checia wsunela, ale tylko takie domowe, ja dodaje duzo papryki do farszu (przyprawy oczywiscie) tak ze jest taki lekko pomaranczowa no i jeszcze cebulka zeszklona, mniaaaaam)

taaaa....koniec z robieniem smaka na tym forum bo ja nie mam kuchni i mi tylko slinka cieknie na te Wasze smakolyki
To szybko się robi, piersi dzielę na pół wzdłuż, ubijam, smaruję kozim serkiem, układam na to pokrojone pomidorki, zawijam, przyprawiam, owijam folią i do piekarnika- max 30 min z przygotowaniem i sprzątaniem. Ser kozi kupuję na wagę, wybieram taki mięciutki, żeby w temperaturze pokojowej się nadawał do rozsmarowania.

Wysłano z aplikacji mobilnej.

---------- Dopisano o 15:19 ---------- Poprzedni post napisano o 15:18 ----------

Mi Zaczarowana wczoraj zrobiła takiego smaka na frytki, myślałam, że zwariuję, jak nie zjema

Stary 2014-06-04, 15:28   #3058
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Cytat:

[/COLOR]Mi Zaczarowana wczoraj zrobiła takiego smaka na frytki, myślałam, że zwariuję, jak nie zjema

mimo ze wczoraj zjadlam jeszcze raz wsunelabym sobie porcje
( pisze to zajadajac jablko ) ale dzis na obiad robie mielone Tz lubi a ja moze podziubie troche

Nasze szczescie
Stary 2014-06-04, 15:30   #3059
motylek_555
Raczkowanie

Cytat:
Hej dziewczęta !!

to teraz zostało Ci leżeć i pachnieć

Cytat:
Bardzo szybko. Chyba jakoś po 2-3 tyg nosiła rozmiar 62. I pamiętam że po 4 tyg jak byłam na 1 wizycie u pediatry to ważyła niecałe 5 kg (karmiona tylko cycem).
Mam nadzieje, że moja Mała dłużej "pochodzi" w tych ubrankach, są takie sliczne

Cytat:

Sliczna
Cytat:
Ten leżaczek super !, a powiedzcie, takie malutkie dziecko może w czyms takim leżec?

Cytat:

Moja lista:

- wkładki laktacyjne
- podkłady na łóżko
- podkłady poporodowe
- Majtki jednorazowe
- nakładki na sedes
- gaziki
- sol fizjologiczna
- krem na sutki Avent???
- nożyczki
- cążki
- szczoteczka

Wczoraj cały wieczór spedziłam na porównywaniu cen i asortymentu u sprzedawców, którzy sa wymienieni na 1 stronie.ja bede zamaiwc dzisiaj:
pieluchy tetrowe białe 60x80
pieluchy tetrowe kolorowe 70x80
pieluchy flanelowe kolorowe 70x80
wanienke+stelaż
termometr do wanienki
smoczki
nożyczki
aspirator canpol
wkładki laktacyjne
podkłady poporodowe
podkłady na łóżko
majtki siatkowe
najkorzystniej wypadło u rodzyneczki, w dodatku zamawiając towar powyżej 300zł, przesyłka gratis
poza tym u użytkownika HubiWorld zamawiam laktator avent i termometr elektroniczny babyono.

Napiszcie proszę ile zamawiacie pieluch, wkładek lakt, podkładów na lóżko i tych poporodowych, majtek siatkowych, tutaj mam tez dylemat odnosnie rozmiaru

Cytat:
Jeju jakiego masz tate kochanego, zazdroszcze, moj w nocy kiedy odeszly mi wody poszedl chlac i przyjechal zobaczyc malego dopiero 6 dni po narodzinach bo dopiero wtedy do siebie doszedli ti nie byla pepkowka
Przykro mi , mój jest naprawde kochany, choć naprawde nie miał ze mną łatwo,stracił przeze mnie mnóstwo nerwów, z pewnością przysłużyłam się do jego siwizny

Cytat:
Napisane przez Optymistka26 Pokaż wiadomość

Dzisiaj troche posiedzialam nawet i nie boli ale wole nie testowac wytrzymalosci organizmu wiec w wiekszosci lezeWlasnie ogladam posciel i po 30minutach spedzonych na allegro mam wrazenie ze te zestawy u roznych sprzedawcow sa identyczne
Bo są ja chyba kupię materiał i mama uszyje mi pościel, tylko strasznie trudno znaleźć teraz sklep z materiałami

Cytat:
Napisane przez Tasia34 Pokaż wiadomość
Cześć

Co do żeli, sprawdź, które muszą być zmyte przed każdym karmieniem, a które nie muszą - czasem to kłopotliwe tak ciągle latać się myć, jak dziecko chce jeść a i zapomnieć można

A, i jeszcze - przyszło mi zamówienie z primka.pl - rożek, kocyk z minky, śliniak "jedzeniowy" i dla ząbkujących - wszystko w kolorze miętowe sówki Tu rożek http://allegro.pl/rozek-rozki-beciki...269616112.html
A odmachał Wam?

No właśnie, może wiecie której maści nie trzeba zmywac? Taka wygodniejsza, przeciez nie zawsze ma się możliwość umycia
Rożek super

Cytat:

Pyszności Podziel się

Edytowane przez motylek_555
Czas edycji: 2014-06-04 o 15:34
motylek_555 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-04, 15:38   #3060
Moni 26
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Tasia34 Pokaż wiadomość
Cześć
The Fall dzięki za zmianę na 1. stronie!
My po spacerze i zakupach w Biedronce - kupiłam sobie kieckę
Teraz odpoczywam, nogi znów w tyłek mi weszły...

Optymistka - super, że z Tobą lepiej!!!

Co do nożyczek - my kupiliśmy dla K. zestaw, ale właściwie używam tylko nożyczek; teraz kupiłam tylko nożyczki.
Szczoteczka do włosów w komplecie z grzebyczkiem, firmy NUK.

Super!!! Odpoczywaj koniecznie!!!

Z nakładkami poczekaj, może się nie przydadzą A to jest wydatek ja za Aventowskie zapłaciłam ok. 40 zł. I nie nadały się, o czym już pisałam.

Ha ha, a niekoniecznie! W zeszłym roku, w okolicy rodzenia Krzysia, też były takie kocyki w Biedrze (no nie takie, ale też fajne dla niemowlaczków ) i też wszystkie na wątku miałyśmy

A ciasto na pierogi ja robię: mąka (ile potrzeba), troszkę osolić i dolewać gorącej wody, zagniatając kulkę Dla mnie najsmaczniejsze, delikatne

Ale wtedy po co by były? Tym bardziej dziecko nie wyssie mleka przez ten plastik, jeśli sutek wklęsły

Ja
Ale już dostałam nr i jestem w dobrym miejscu na liście

bardzo dobry wybór ja mam cały komplet pościeli właśnie w bardzo podobne sówki, śliczne są
już tysiac razy dodawałam to sobie daruję

Kurczę sie rozpisałyście dziewczyny....nie było mnie zaledwie parę godzin, aby być na bieżąco, chyba musiała bym siedzieć cały dzień

Udało mi się załatwic druga część poraktyk, bede miała w sadzie, mnóstwo dokumentów wymagają, już ze szkoły mam, jeszczę jeden mają dosłać(bo ja studiuję tak jak by w filii danej uczelni, a papierek będe miała z tej głównej i z tamtąd mają mi przesłać)no i podanie też musze napisać, w szkole tylko potrzebowali skierowanie a tu cała masa
Od nastepnego tygodnia będe chciała zacząc....jutro sie dogadam bo dziś już niestety nie było babki u której bede pod opieką...
Moni 26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości