|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł dla IV części naszego wątku. | |||
| Mamuśki sierpniowe 2014 cz. 4 |
|
13 | 26,53% |
| Koc z biedronki, szary wózek, to wyprawka jest sierpniówek. Sierpień 2014 cz. 4 |
|
3 | 6,12% |
| Szary wózek, z Biedry kocyk, w sierpniu dzidziuś z nas wyskoczy. Sierpień 2014 cz. 4 |
|
3 | 6,12% |
| Jeszcze miesiąc albo dwa, super mamą będę ja! Mamusie sierpniowe cz. IV! |
|
16 | 32,65% |
| Brzuch już ciężki, nogi puchną, jeszcze chwila i wybuchnę! Mamy sierpniowe cz. IV! |
|
19 | 38,78% |
| Wyprawka już prawie gotowa bo dzidzia będzie sierpniowa! Sierpień 2014 cz. IV! |
|
8 | 16,33% |
| Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3031 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: W brzuszkach coraz mniej przestrzeni w sierpniu nam się życie zmieni. Sierpień
Cytat:
|
|
|
|
|
#3032 | |||||
|
Rozeznanie
|
Dot.: W brzuszkach coraz mniej przestrzeni w sierpniu nam się życie zmieni. Sierpień
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|||||
|
|
|
#3033 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Tez wyczytałam, ze w momencie podrażnień sutków nie można tych nakładek stosować, bo może wdać się zakażenie. Stosuje się je tylko w momencie wklęsłych lub małych sutków, nie po to, żeby dziecko nie pogryzło czy jak bolą. Więc jeżeli mamy dość odstające sutki to nie dla nas taki wynalazek Cytat:
Nie potrafie sobie wyobrazić tylko czerwonego podświetlenia, moze dlatego, ze to wogle nie moj kolor.
|
|
#3034 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3035 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny mam tylko nr do lilki kto miał drugi nr tel wysłać ?
|
#3036 |
|
Zakorzenienie
|
Malutka tez sie zaoferowala |
|
|
|
#3037 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Przejrzałam i może ktoś będzie zainteresowany tymi promocjami: http://allegro.pl/fotelik-nosidelko-...255624998.html http://allegro.pl/bujaczek-lezaczek-...276210753.html Cytat:
_/\"/\_ (=^.^=)(") (,("')("') Edytowane przez lilka_vanilka Czas edycji: 2014-06-04 o 13:57 |
|||
|
|
|
#3038 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Juz myslalam, ze zaszalałaś
|
|
#3039 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kurde, nie przyszło mi do głowy przejrzeć jego towarów innych ---------- Dopisano o 13:18 ---------- Poprzedni post napisano o 13:17 ---------- No za kogo wy mnie macie
|
|
|
|
|
#3040 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tylko obecnie nie ma za bardzo jak wysłać wam wiadomości, bo podczytuje was z pracy ![]() proszę tez o odp, bo niestety nikt mi nie odpisał
|
|
|
#3041 | |
|
Zakorzenienie
|
a ja sobie wypralam pidzamki majtki i szlarfok do szpitala czekam az wyschnie wyprasuje i schowam do torby bedzie juz czekac
![]() ---------- Dopisano o 13:23 ---------- Poprzedni post napisano o 13:20 ---------- Cytat:
bo jedna mamusia z listy zaginionych pisala ze nie dostala numeru |
|
|
|
|
#3042 |
|
Wtajemniczenie
|
Od kilku dni chce wkoncu kupic rzeczy do szpitalne i kosmetyczne..męczy mnie wyszukiwanie przez ebay, gdzie tu calkiem inne firmy i ceny dużo wyzsze np. wkładki Canpol na allegro 60szt / 11zł, a na ebay 40szt / 7funtów
;/Chyba wyśle sobie paczkę z PL i proszę o pomoc ![]() Moja lista: - wkładki laktacyjne - podkłady na łóżko - podkłady poporodowe - Majtki jednorazowe - nakładki na sedes - gaziki - sol fizjologiczna - krem na sutki Avent??? - nożyczki - cążki - szczoteczka Tyle wpadło mi do głowy, proszę dziewczyny..co jeszcze bedzie potrzebne? Chciałabym wszystko zamówić za jednym zamachem. Jak możecie polecić sprzedawce na allegro to tez piszcie. Jak na razie sprawdzałam rzeczy u sprzedawcy r_p77
|
#3043 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3044 | ||
|
Wtajemniczenie
|
dzięki dziewczyny
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#3045 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, te chusteczki do prania wyłapujące kolory są w superpharm za 6,50 z kartą lifestyle.
|
|
|
|
#3046 |
|
Zakorzenienie
|
Tak ogladam ten moj laktator elektryczny z Aventu i mam ogromna nadzieje ze mi w szpitalu pokaza jak go uzywac
![]() bo mnie troche przeraza
Edytowane przez zaczarowanadlaniego Czas edycji: 2014-06-04 o 14:10 |
|
|
|
#3047 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3048 | ||||||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Duzo mialas szwow? strasznie mnie to przeraza ze mozna popekac, mam nadzieje ze tym razem tez mi sie uda tego uniknac...Cytat:
dzielna z Ciebie Mamusia, oby tak dalej!Cytat:
Wlasnie ja pojac nie moge dlaczego wiekszosc ciuchow ma tak malo miejsca na biust, jak kupuje jakas letnia sukienke z odcieciem pod biustem to pol cyckow mi wysdtaje i musze zakladac topa...To samo z bluzkami z wszytymi topami, zawsze sa za male... Cytat:
Wydaje mi sie ze jak dziecko toleruje te nakladki to one b. pomagaja no i potem podobno butle chetnie przyjmie tez, ale nie wiem czy samego sutka bedzie chcialo pozniej , wiec ciezko stwierdzic , ja narazie nie kupuje (w shzpitalu mialam za duze te nakladki a ze krzywo na to patrzyli to ich meczylam o pomoc w dostawianiu, a jak juz wyszlam po 8 dniach to juz tak barzdo nie bolalo, ale spalam z cycem na wierzchu )Cytat:
Szczoteczke mialam z naturalnym wlosiem jakas francuska, ale nie pamietam nazwy... ja kocyk mam po starszym wiec tez w takim razie moge rodzic Cytat:
Cytat:
kolo gospodyn nam sie tu robiCytat:
Cytat:
![]() Kurcze znowu mi wszytskiego nie pocytowalo
|
|
#3049 |
|
Wtajemniczenie
|
Przypaliłam garnek z ziemniaczkami ;-( no i masz .
Będzie ryż na obiad.
|
#3050 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#3051 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Ja nie moge kupowac normalych ciuchow bo od samego poczatku mam bardzo bardzo nisko brzuch i wszystko normalne sie z niego albo zsuwa albo go uska. Od lutego/marca nosze rzeczy z pasem na brzuch. Najbardziej tesknie za normalna bielizna, jakas koronkowa a nie majtki z golfem ![]() Cytat:
Dzisiaj troche posiedzialam nawet i nie boli ale wole nie testowac wytrzymalosci organizmu wiec w wiekszosci leze Wlasnie ogladam posciel i po 30minutach spedzonych na allegro mam wrazenie ze te zestawy u roznych sprzedawcow sa identyczne
|
|||
|
|
|
#3052 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cześć
![]() The Fall dzięki za zmianę na 1. stronie! ![]() My po spacerze i zakupach w Biedronce - kupiłam sobie kieckę ![]() I pomachaliśmy Obamie, akurat nas mijał na lotnisko ![]() Teraz odpoczywam, nogi znów w tyłek mi weszły... ![]() Optymistka - super, że z Tobą lepiej!!! ![]() Co do nożyczek - my kupiliśmy dla K. zestaw, ale właściwie używam tylko nożyczek; teraz kupiłam tylko nożyczki. Szczoteczka do włosów w komplecie z grzebyczkiem, firmy NUK. Super!!! ![]() Cytat:
![]() Z nakładkami poczekaj, może się nie przydadzą A to jest wydatek ja za Aventowskie zapłaciłam ok. 40 zł. I nie nadały się, o czym już pisałam.Cytat:
W zeszłym roku, w okolicy rodzenia Krzysia, też były takie kocyki w Biedrze (no nie takie, ale też fajne dla niemowlaczków ) i też wszystkie na wątku miałyśmy ![]() A ciasto na pierogi ja robię: mąka (ile potrzeba), troszkę osolić i dolewać gorącej wody, zagniatając kulkę Dla mnie najsmaczniejsze, delikatne ![]() Cytat:
Tym bardziej dziecko nie wyssie mleka przez ten plastik, jeśli sutek wklęsły ![]() Cytat:
![]() Ale już dostałam nr i jestem w dobrym miejscu na liście ![]() A, i jeszcze - przyszło mi zamówienie z primka.pl - rożek, kocyk z minky, śliniak "jedzeniowy" i dla ząbkujących - wszystko w kolorze miętowe sówki Tu rożek http://allegro.pl/rozek-rozki-beciki...269616112.html
Krzyś http://suwaczki.maluchy.pl/li-64752.png I love You more than yesterday, but not as much as tomorrow Ania http://suwaczki.maluchy.pl/li-73227.png Edytowane przez Tasia34 Czas edycji: 2014-06-04 o 14:50 |
||||
|
|
|
#3053 |
|
Rozeznanie
|
Zuken - super zakupy
Bardzo ładny rożek. Chciałam jescze wrócić do Twoich rozstępów i niechęci do zakupionych kremów. Ja też mam Lirene Będę Mamą, rozstępów nie mam, ale nie zawdzięczam tego kremom tylko pewnie rodzajowi skóry jaki mam i elastyczności. Myślę, że dobrze, że kupujesz i testujesz, pomyśl, że gdybyś nic nie robiła to pewnie byłoby jeszcze gorzej. Dobrze jest się smarować oliwką jak najbardziej naturalną lub nawet oliwą z oliwek bo to na pewno poprawia elastyczność, ja jestem zadowolona z BabyDream z Rossmanna bo skóra calutki dzień jest nawilżona. Mam koleżankę, która smarowała się oliwą z oliwek całą ciązę i była zadowolona, druga smarowała się oliwkami i kremami i wyszły jej rostępy po porodzie mimo ze nadal się smarowała, są dziewczyny które kupują jakieś mega drogie oliwki i wychodzą im rozstępy bo ich skóra nie jest w ogole elastyczna. Nie martw się i smaruj to na pewno nie szkodzi, głowa do góry, później się ich pozbędziesz.Tasia - Nasze łóżeczko ma 120/60 i powiedzieli nam żeby kołdry kupować 135. Ale jeszcze żadnej nie kupiłam Sara - w foteliku dziecko może jeździć tak długo aż mu główka nie zacznie wystawać. Czyli często nawet do roku. Brawo za 32 tydzień ![]() Malutka - ja na Twoim miejscu bym poszła do lekarza i nie zwlekała, jesteśmy w takim stadium ciąży, że nie powinno się nic lekceważyć. Zaczarowana - No G to ja nawet nie umiem sobie wyobrazić, wpisałam w googla ![]() piękny szpital, piękna mamusia to i ciuszki muszą być piękne! Paulownia - co upokarzajacego jest w mezyczyznie ktory zmienia pieluche, dla mnie upokarzające moze byc jakby Mąż mi w niczym nie pomagał, a nawet żenujące. Całkowicie zgadzam się z KasiaRuda "Naprawdę? Kurcze to brzmi strasznie smutno... moim zdaniem to będą dla mnie najpiękniejsze i wzruszające chwile, jak mój mąż będzie np kąpał, czy usypiał synka. Przecież to nasze wspólne dziecko, a nie tylko moje." Ja chcę taką karuzelę: ![]() Poszukuję sprawdzonego kocyka MINKY 100x100 ![]() Stelaż pod wanienkę jest na pewno udogodnieniem i plecki nie bolą na kolanach nie trzeba klękać, stawiania na podłodze sobie nie wyobrażam. Koszt ok. 50 zł KONIEC IDĘ JUTRO NA RUSKIE PIEROGI ![]() Kurczę dużo z Was już wie ile ważą Maluszki a my mamy usg dop za 2 tyg a ost było hen hen dawno temu!
|
#3054 |
|
Zakorzenienie
|
Kurcze, zmęczyłam się zwykłym przygotowaniem obiadu, a nic szczególnie wyczerpującego nie robiłam, bo po prostu roladki z piersi kurczaka z serem kozim i pomidorami suszonymi- pół godziny pracy, a zasapałam się jak lokomotywa.
Mój synek jest dziś strasznym leniuszkiem! |
|
|
|
#3055 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3056 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
nic wyczerpujacego??? ale to musi byc pycha...ajaki ser kupujesz?jakiej firmy? A propo drugiego nr telefonu..nie dostalam 2 wiadomosci ![]() A piszac ze Wy pierwsze dowiecie sie o tym ze rodze, mialam na mysli oczywiscie napisanie smsa a nie logowanie sie do kompa ![]() ruskie tez bym z checia wsunela, ale tylko takie domowe, ja dodaje duzo papryki do farszu (przyprawy oczywiscie) tak ze jest taki lekko pomaranczowa no i jeszcze cebulka zeszklona, mniaaaaam) taaaa....koniec z robieniem smaka na tym forum bo ja nie mam kuchni i mi tylko slinka cieknie na te Wasze smakolyki ![]() ---------- Dopisano o 15:18 ---------- Poprzedni post napisano o 15:15 ---------- Cytat:
|
|
#3057 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłano z aplikacji mobilnej. ---------- Dopisano o 15:19 ---------- Poprzedni post napisano o 15:18 ---------- Mi Zaczarowana wczoraj zrobiła takiego smaka na frytki, myślałam, że zwariuję, jak nie zjema Wysłano z aplikacji mobilnej. |
|
|
|
|
#3058 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ( pisze to zajadajac jablko ) ale dzis na obiad robie mielone Tz lubi a ja moze podziubie troche |
|
|
|
|
#3059 | |||||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
to teraz zostało Ci leżeć i pachnieć Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
pieluchy tetrowe białe 60x80 pieluchy tetrowe kolorowe 70x80 pieluchy flanelowe kolorowe 70x80 wanienke+stelaż termometr do wanienki smoczki nożyczki aspirator canpol wkładki laktacyjne podkłady poporodowe podkłady na łóżko majtki siatkowe najkorzystniej wypadło u rodzyneczki, w dodatku zamawiając towar powyżej 300zł, przesyłka gratis poza tym u użytkownika HubiWorld zamawiam laktator avent i termometr elektroniczny babyono. Napiszcie proszę ile zamawiacie pieluch, wkładek lakt, podkładów na lóżko i tych poporodowych, majtek siatkowych, tutaj mam tez dylemat odnosnie rozmiaru Cytat:
![]() Cytat:
ja chyba kupię materiał i mama uszyje mi pościel, tylko strasznie trudno znaleźć teraz sklep z materiałami ![]() Cytat:
![]() No właśnie, może wiecie której maści nie trzeba zmywac? Taka wygodniejsza, przeciez nie zawsze ma się możliwość umycia ![]() Rożek super Cytat:
Edytowane przez motylek_555 Czas edycji: 2014-06-04 o 15:34 |
|||||||||
|
|
|
#3060 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
bardzo dobry wybór ja mam cały komplet pościeli właśnie w bardzo podobne sówki, śliczne są ![]() już tysiac razy dodawałam to sobie daruję Kurczę sie rozpisałyście dziewczyny....nie było mnie zaledwie parę godzin, aby być na bieżąco, chyba musiała bym siedzieć cały dzień Udało mi się załatwic druga część poraktyk, bede miała w sadzie, mnóstwo dokumentów wymagają, już ze szkoły mam, jeszczę jeden mają dosłać(bo ja studiuję tak jak by w filii danej uczelni, a papierek będe miała z tej głównej i z tamtąd mają mi przesłać)no i podanie też musze napisać, w szkole tylko potrzebowali skierowanie a tu cała masa![]() Od nastepnego tygodnia będe chciała zacząc....jutro sie dogadam bo dziś już niestety nie było babki u której bede pod opieką... |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:49.

Kocyk z biedry ? oOOoo..to mamusia sierpniowa 

dla kasjerki .
Jak to szybko leci.
Musze jakas spodnice kupic , chociaz jedna..moze w weekend podjade do happymum.

tak mi się skojarzyło z tymi nogami. Moja mama ma taką. Pokażę jej te krzesła 

nic wyczerpujacego??? ale to musi byc pycha...ajaki ser kupujesz?jakiej firmy?