W brzuszkach coraz mniej przestrzeni w sierpniu nam się życie zmieni. Sierpień 2014 - Strona 103 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł dla IV części naszego wątku.
Mamuśki sierpniowe 2014 cz. 4 13 26,53%
Koc z biedronki, szary wózek, to wyprawka jest sierpniówek. Sierpień 2014 cz. 4 3 6,12%
Szary wózek, z Biedry kocyk, w sierpniu dzidziuś z nas wyskoczy. Sierpień 2014 cz. 4 3 6,12%
Jeszcze miesiąc albo dwa, super mamą będę ja! Mamusie sierpniowe cz. IV! 16 32,65%
Brzuch już ciężki, nogi puchną, jeszcze chwila i wybuchnę! Mamy sierpniowe cz. IV! 19 38,78%
Wyprawka już prawie gotowa bo dzidzia będzie sierpniowa! Sierpień 2014 cz. IV! 8 16,33%
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-06-04, 15:38   #3061
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Dot.: W brzuszkach coraz mniej przestrzeni w sierpniu nam się życie zmieni. Sierpień

Cytat:
Napisane przez motylek_555 Pokaż wiadomość
No właśnie, może wiecie której maści nie trzeba zmywac? Taka wygodniejsza, przeciez nie zawsze ma się możliwość umycia
ja zamowilam te i z tego co czytalam jej nie trzeba zmywac

MEDELA Creme"PureLan100"

Nasze szczescie
Olivia Anna 27.07.2014r. 2850g/48cm
zaczarowanadlaniego jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-04, 15:45   #3062
justa_1978
Rozeznanie

Dot.: W brzuszkach coraz mniej przestrzeni w sierpniu nam się życie zmieni. Sierpień

Moja coreczka zlapala jakas wirusowke.. miala jutro jechac z przedszkola na caly dzien do lasu, a tu klops... najpierw chrypa, pozniej okropny zielony katar a teraz czerwone podraznione oczy... znowu zostawilam w aptece 60 zl... dobrze, ze kilka dni temu kupilam inhalator (150 zl) i dzisiaj kurier mi go przywiozl! Kurcze, pieniadze ida jak woda, a tu jeszcze kilka rzeczy musze kupic dla maluszka...
Moj maz zmianil nazwe firmy, zawiadomil operatora, ze z dniem tym a tym zmianie ulegla nazwa firmy, a Ci idioci przyslali nam wezwanie do zaplaty 1000 zl kary umownej za zlamanie umowy... no rece opadaja, czlowiek nic im nie wypowiadal, a oni takie kretynstwa przysylaja! Ludzie ratujcie!!!
justa_1978 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-04, 15:49   #3063
Moni 26
Zadomowienie

Cytat:
to teraz zostało Ci leżeć i pachnieć

Mam nadzieje, że moja Mała dłużej "pochodzi" w tych ubrankach, są takie sliczne

Sliczna

Ten leżaczek super !, a powiedzcie, takie malutkie dziecko może w czyms takim leżec?

Wczoraj cały wieczór spedziłam na porównywaniu cen i asortymentu u sprzedawców, którzy sa wymienieni na 1 stronie.ja bede zamaiwc dzisiaj:
pieluchy tetrowe białe 60x80
pieluchy tetrowe kolorowe 70x80
pieluchy flanelowe kolorowe 70x80
wanienke+stelaż
termometr do wanienki
smoczki
nożyczki
aspirator canpol
wkładki laktacyjne
podkłady poporodowe
podkłady na łóżko
majtki siatkowe
najkorzystniej wypadło u rodzyneczki, w dodatku zamawiając towar powyżej 300zł, przesyłka gratis
poza tym u użytkownika HubiWorld zamawiam laktator avent i termometr elektroniczny babyono.

Napiszcie proszę ile zamawiacie pieluch, wkładek lakt, podkładów na lóżko i tych poporodowych, majtek siatkowych, tutaj mam tez dylemat odnosnie rozmiaru

Przykro mi , mój jest naprawde kochany, choć naprawde nie miał ze mną łatwo,stracił przeze mnie mnóstwo nerwów, z pewnością przysłużyłam się do jego siwizny

Bo są ja chyba kupię materiał i mama uszyje mi pościel, tylko strasznie trudno znaleźć teraz sklep z materiałami

A odmachał Wam?

No właśnie, może wiecie której maści nie trzeba zmywac? Taka wygodniejsza, przeciez nie zawsze ma się możliwość umycia
Rożek super

Pyszności Podziel się
ja zamówiłam 4 opakowania po 2 sztuki,(ja wziełam XL, i jak je odpakowałam to myślę że bedą oki, bo l bałam sie ze będzie za mała.....) z tym ze wielorazowe, bo stwierdziłam, ze w domu też bede je nosiła, a jak wróce ze szpitala to chciała bym miec na w razie co....ja zamawiałam część tu tzn pieluszki majtki, wanienkę, kocyk jeden, materac 2 pajacyki, myjki frotki,jestem bardzo zadowolona szczególnie z pieluszek( te flanelowe sa prześliczne i z tego co porównywałam są najtańsze w porównaniu z tymi sprzedawcami co sa wymienieni na pierwszej stronie
mistetulisie..niestety nie miał dany sprzedawca wszystkich mi potrzebnych rzeczy, ale mimo to nie żałuję, udane zakupki

Edytowane przez Moni 26
Czas edycji: 2014-06-04 o 16:00
Moni 26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-04, 15:52   #3064
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Mam pytanie do dziewczyn ktore juz rodzily
czy jak sie lezy w szpitalu to po tych 3-4 dniach jak sie wychodzi jeszcze duzo leci krwi ?

bo nie wiem czy w razie czego nie kupic jakies podkladki na lozko
bo szkoda mi zeby upackac materac i nie wiem czy np, sama podpaska wystarczy

Nasze szczescie
Stary 2014-06-04, 16:18   #3065
justa_1978
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez zaczarowanadlaniego Pokaż wiadomość
czy jak sie lezy w szpitalu to po tych 3-4 dniach jak sie wychodzi jeszcze duzo leci krwi ?

Zaczarowana, to zalezy od Twojej fizjonomii, macica oczyszcza sie po ciazy przez kilkanascie dni... okres pologu trwa 6 tygodni...na poczatku tzw. odchody moga byc dosc obfite, pozniej beda sie zmniejszac, ale wiadomo, jesli podczas miesiaczki macica oczyszcza sie przez kilka dni, to co dopiero po 9 miesiacach.... Lepiej kup sobie podklady na lozko!
Stary 2014-06-04, 16:29   #3066
zuken
Zakorzenienie

GG do zuken

angelika super, że wyszłaś ze szpitala i że Kornelia taka grzeczna dziewczynka i tak ładnie współpracuje Oby tak dalej kochana

I masz rację, to już nie są żarty, jak dobrze pójdzie to porody na wątku zaczną się już jakoś w połowie lipca o ile nie wcześniej jak któraś dzidzia się pospieszy Nic tylko torby pakować, ja muszę zamówić koszule i klapki do szpitala jeszcze ale jakoś coś mnie powstrzymuje cały czas bo jak już zamówię to będę chciała to spakować do torby a jak już torba będzie stała spakowana to pewnie zacznie się stres

Dziewczyny bierzecie torbę czy walizkę do szpitala? Osobno dla dzidziusia? Bo ja jak włożę do mojej walizki podkłady i pampersy dla małej to już chyba na nic nie będzie miejsca

Co do nakładek na piersi to ja nie kupuję bo niewiadomo jak to będzie z tym moim karmieniem, jeśli będę karmić to myślę, że dam radę bez tego

Jeśli chodzi o położną to ja nie wykupuję, nie widzę takiej potrzeby

daisydot dzięki za pocieszenie odnośnie rozstępów kochana Co do oliwek to mam tą z Rossmana właśnie, olejek BioOil i zwykłą oliwkę dla dzieci bo też słyszałam, że jest dobra Balsam mam ten z Rossmana, Mustellę i teraz ten z Lirene właśnie Aktualnie smaruję się cały czas, nie dopuszczam do jakiejś większej przerwy, minimum 3-4 razy dziennie i w nocy jak wstaję do ubikacji też ale mimo to czasem obudzę się w nocy, strasznie swędzi mnie brzuch, idę do łazienki się posmarować a tam nowe rozstępy Najgorsze jest to, że zaczynają mi się też robić po bokach... No ale co zrobić, wiem że już nic na to nie poradzę, pora się z tym pogodzić chyba Po ciąży na pewno zainteresuję się jakimiś zabiegami zmniejszającymi ich widoczność albo operacją...

---------- Dopisano o 16:29 ---------- Poprzedni post napisano o 16:27 ----------

A i zaczynamy dzisiaj z Melką 32 tydzień Coraz bliżej święta...
zuken jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-04, 16:30   #3067
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
hahahahhahha no tak z kocykiem z biedry mozna byc spokojniejszym

szkoda ze ja nie mam
A co, kocyk z Biedry to podstawowe wyposażenie. Ale faktycznie, śmierdzi niemiłosiernie.

Cytat:
Już w poniedziałek? mamy podobne terminy, ja musze czekać do 26 czerwca
Myślę, że każdy lekarz umawia sobie inaczej.

Cytat:
Napisane przez mysia111 Pokaż wiadomość
No to już możesz spać spokojnie - grunt ze jest kocyk

Ja mam dziś wizytę z USG. Też jestem ciekawa czy druga córa pójdzie w slady pierwszej która wazyła 4kg (urodzona 8 dni przed terminem).
Dokładnie, kamień z serca

Wow, 4 kg to spooorooo...
Cytat:
Napisane przez angelika__2014 Pokaż wiadomość
Hej dziewczęta !!

Wczoraj po południu wyszłam ze szpitala.

Sytuacja opanowana. Kornelia podniosła się około 10 cm i już nie naciska na szyjkę jest zamknięta i twarda.
Infekcja rozpoznana. Dobór antybiotyku trafiony i widzę znaczną poprawę.
Ilość wód płodowych w normie, serce jak dzwon. Lekarz powiedział, że dostałam ostrzeżenie i teraz wszystko zależy ode mnie. Mam leżeć oszczędzać się i ogrqniczyć do minimum chodzenie po schodach. Obym wytrzymała 5/ 6 tygodni jeszcze w dwupaku.

NIE WIEM CO U WAS SIĘ DZIAŁO. Mam nadzieję, że wszystko dobrze.
ZACZYNAM kompletować przez neta wyprawkę i torbę. Bez jaj ... TO JUŻ NIE SĄ ŻARTY.
do tej pory odkładałam daleko gdzieś myśl o porodzie i myślałam gdzie ten sierpień .... tyle czasu zostało. A tu gin mówi, że nie początek sierpnia tylko połowa lipca w najlepszym przypadku mnie czeka.
Super, że u Ciebie lepiej! Byle tak dalej!
Oszczędzaj się jednak na wszelki wypadek

Cytat:
Napisane przez lilka_vanilka Pokaż wiadomość
ale jakiej afery? Pytaj grzecznie "Czy może mi pan/pani ustąpić miejsca?" bez tłumaczenia się, szczególnie przy miejscy dla matki z dzieckiem. Ja już dawno skończyłam z byciem szarą myszką i nie wstydzę się "wpychać". Mamamarta, Ty też powinnaś poprosić tych panów, żeby Cię przepuścili, bo Ty jesteś w ciąży, a oni nie
Właśnie szukałam takiego miejsca tam, ale wyobraź sobie, że w tym busie nie było miejsca dla matki z dzieckiem.

Cytat:
Napisane przez patrycja19894 Pokaż wiadomość
haha łatwo Was bedzie poznac na ulicy Kocyk z biedry ? oOOoo..to mamusia sierpniowa

Nadrobiłam Was, rozpisałyście jak szalone.
A teraz idę się uczyć...

Hania

ButterBear jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-04, 16:43   #3068
justa_1978
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez zuken Pokaż wiadomość

angelika super, że wyszłaś ze szpitala i że Kornelia taka grzeczna dziewczynka i tak ładnie współpracuje Oby tak dalej kochana

I masz rację, to już nie są żarty, jak dobrze pójdzie to porody na wątku zaczną się już jakoś w połowie lipca o ile nie wcześniej jak któraś dzidzia się pospieszy Nic tylko torby pakować, ja muszę zamówić koszule i klapki do szpitala jeszcze ale jakoś coś mnie powstrzymuje cały czas bo jak już zamówię to będę chciała to spakować do torby a jak już torba będzie stała spakowana to pewnie zacznie się stres

Dziewczyny bierzecie torbę czy walizkę do szpitala? Osobno dla dzidziusia? Bo ja jak włożę do mojej walizki podkłady i pampersy dla małej to już chyba na nic nie będzie miejsca

Co do nakładek na piersi to ja nie kupuję bo niewiadomo jak to będzie z tym moim karmieniem, jeśli będę karmić to myślę, że dam radę bez tego

daisydot dzięki za pocieszenie odnośnie rozstępów kochana Co do oliwek to mam tą z Rossmana właśnie, olejek BioOil i zwykłą oliwkę dla dzieci bo też słyszałam, że jest dobra Balsam mam ten z Rossmana, Mustellę i teraz ten z Lirene właśnie Aktualnie smaruję się cały czas, nie dopuszczam do jakiejś większej przerwy, minimum 3-4 razy dziennie i w nocy jak wstaję do ubikacji też ale mimo to czasem obudzę się w nocy, strasznie swędzi mnie brzuch, idę do łazienki się posmarować a tam nowe rozstępy Najgorsze jest to, że zaczynają mi się też robić po bokach... No ale co zrobić, wiem że już nic na to nie poradzę, pora się z tym pogodzić chyba Po ciąży na pewno zainteresuję się jakimiś zabiegami zmniejszającymi ich widoczność albo operacją...

---------- Dopisano o 16:29 ---------- Poprzedni post napisano o 16:27 ----------

Zuken- jak Ci to poprawi humor, to ja nie mam rozstepow, ale za to popekaly mi naczynka na nogach, szczegolnie przy kolanach i kostkach! A to do usuniecia jedynie laserowo... Wiec kazda z nas cos, ma po ciazy
Stary 2014-06-04, 16:51   #3069
ButterBear
Zakorzenienie

A miałam jeszcze napisać, że byłam dziś na tym CRP i wyniki są dobre, więc te bolące nogi to nie żaden stan zapalny żył. Na szczęście.
Więc moja teoria jest taka, że to ból od bioder, jak w nocy śpię na bokach. I albo przejdzie po ciąży, jak w końcu będę mogła się położyć w jakiejś normalnej dla mnie pozycji, albo pójdę wtedy do ortopedy, czy neurologa. I tyle - na razie muszę to znieść

Hania

ButterBear jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-04, 16:56   #3070
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

JEstem mega glodna i sie zastanawiam czy wstawic juz ziemniaki czy czekac na Tz jak wroci z pracy

a tak w ogole to moj mezul udaje dzis w pracy chorego bo bierze sobie zwolnienie na jutro bo inaczej nie moglby ze mna isc do ginekologa

Nasze szczescie
Stary 2014-06-04, 17:00   #3071
Moni 26
Zadomowienie

Cytat:

to juz 8 miesiac
ja też sie witam w 8 miesiacu, ciesze sie ze mam zuken, bo dzieki temu wiem w ktorym tygodniu ciaży jestem
Stary 2014-06-04, 17:25   #3072
chilanes
Zakorzenienie

My kończymy dziś 31 tydzień, czas wkroczyć w 8 miesiąc...
Widziałam recenzje wózków, my mamy Bebe Beni 4Runner, po starszym synu. Ogólnie polecam, chociaż bardziej gondolę, niż spacerówkę.

Cytat:
Napisane przez ButterBear Pokaż wiadomość
Mój też i za to go cenię! Pewnie dlatego, że u niego nie było podziału, nikt nic nie robił, a dom wyglądał jak chlew, a obiadów nie było.
Nie uważa, że ja coś robię, bo to mój obowiązek. I że jemu się to należy.
Chociaż wczoraj mnie wnerwił, jak przyszedł i powiedział 'gdzie są wszystkie moje majtki? dawałem do prania i nie ma ich w szufladzie'. No myślałam, że mu lutnę
Jak mój pyta "Gdzie są moje..." i czy nie widziałam, to mu odpowiadam, że widziałam... jak maszerowały na Warszawę/Berlin
Cytat:

Wszystko zależy od fizjologii organizmu, jednej leci jak z kranu, drugiej jak przy okresie. Ja po 3 dniach potrzebowałam zwykłych podpasek przez ok 6-7 tygodni. Moja szpitalna współlokatorka przez ok 2 tygodnie używała pieluch dla dorosłych, bo leciało jak z zarzynanego świniaka. Ja radzę kupić ze 2-3 opakowania podkładów poporodowych i z paczkę podkładów na łóżko (można je wykorzystać u lekarza, czy do przewijania póżniej np jak się gdzieś jedzie). Ja zużylam 2 podkłady i to "niechcący" gdzieś przy wstawaniu zabrudzając.

Edytowane przez chilanes
Czas edycji: 2014-06-04 o 17:34
chilanes jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-04, 17:29   #3073
kro0pka
Raczkowanie

Zostały mi równe dwa miesiące do terminu porodu.
4 sierpień
ale to szybko leci dziewczyny..
Stary 2014-06-04, 17:33   #3074
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez chilanes Pokaż wiadomość
Wszystko zależy od fizjologii organizmu, jednej leci jak z kranu, drugiej jak przy okresie. Ja po 3 dniach potrzebowałam zwykłych podpasek przez ok 6-7 tygodni. Moja szpitalna współlokatorka przez ok 2 tygodnie używała pieluch dla dorosłych, bo leciało jak z zarzynanego świniaka. Ja radzę kupić ze 2-3 opakowania podkładów poporodowych i z paczkę podkładów na łóżko (można je wykorzystać u lekarza, czy do przewijania póżniej np jak się gdzieś jedzie). Ja zużylam 2 podkłady i to "niechcący" gdzieś przy wstawaniu zabrudzając.
Cytat:
Napisane przez justa_1978 Pokaż wiadomość
Zaczarowana, to zalezy od Twojej fizjonomii, macica oczyszcza sie po ciazy przez kilkanascie dni... okres pologu trwa 6 tygodni...na poczatku tzw. odchody moga byc dosc obfite, pozniej beda sie zmniejszac, ale wiadomo, jesli podczas miesiaczki macica oczyszcza sie przez kilka dni, to co dopiero po 9 miesiacach.... Lepiej kup sobie podklady na lozko!
Dzieki dziewczyny
ja zawsze mialam okres malo obfity ale to nie jest wyznacznikiem zawsze moze ze mnie leciec jak z kranu woda

w takim razie musze sie zapytac poloznej w sobote gdzie moge dostac podklady poporodowe i podkladow na lozko bo wpisuje w neta i nic tu takiego mi nie wyskakuje

---------- Dopisano o 17:33 ---------- Poprzedni post napisano o 17:31 ----------

Cytat:
Napisane przez kro0pka Pokaż wiadomość
4 sierpień
ja jutro bede miala rowne dwa miesiace

i tez mi sie wydaje ze teraz ten czas pedzi, ale to dobrze
niedlugo sie obudze i bede miala mala przy sobie

Nasze szczescie
Stary 2014-06-04, 17:42   #3075
UmiZumi
Rozeznanie

byłam u ginekologa. Mała jest taaaaka śliczna O ile to Ona, bo tyko na II badaniach prenatalnych mówił o płci. Pytałam dzisiaj mojego ginekologa, ale powiedział mi, że na tym 20 letnim gracie, który jest w przychodni nie da rady stwierdzić na 100% a nie chce wprowadzić mnie w błąd. W dodatku Dziecko się nie chciało odwrócić tą stroną. Więc przyjmuję, że będzie Ania

Mała odwrócona główką do dołu. Jej wymiary odpowiadają tygodniom ciąży. Szyjka dłuuuga (aż się lekarz zdziwił, że jest taka długa nadal), twarda i zamknięta. Wszystko w jak najlepszym porządku Mogę nadal żyć aktywnie

Mówiłam lekarzowi, że ostatnio często leci mi krew z nosa - podobno w co 2 ciąży się zdarza, zalecił Rutinoscorbin 3x1 na wzmocnienie naczyń krwionośnych. Może też pajączki na nogach będą mniej wychodzić, bo mam ich mnóstwo. Clexane nadal mam sobie wstrzykiwać. Byłam w 3 aptekach w poszukiwaniach tego leku. Na szczęście udało się kupić. Kupiłam też podkłady poporodowe (i te na łóżko i te w formie podpasek gigant) majtki jednorazowe, Octenisept (czy jak to się pisze), gaziki jałowe.

Już tak niewiele do kupienia zostało
Stary 2014-06-04, 17:44   #3076
justa_1978
Rozeznanie

Cytat:
Dzieki dziewczyny
ja zawsze mialam okres malo obfity ale to nie jest wyznacznikiem zawsze moze ze mnie leciec jak z kranu woda

w takim razie musze sie zapytac poloznej w sobote gdzie moge dostac podklady poporodowe i podkladow na lozko bo wpisuje w neta i nic tu takiego mi nie wyskakuje

---------- Dopisano o 17:33 ---------- Poprzedni post napisano o 17:31 ----------

ja jutro bede miala rowne dwa miesiace

i tez mi sie wydaje ze teraz ten czas pedzi, ale to dobrze
niedlugo sie obudze i bede miala mala przy sobie
Moze poprosisz mame, zeby Ci przyslala z Polski?? U nas bardzo popularne i ogolnodostepne sa podklady z Belli (i te dla mamy i te do lozeczka), Canpol, no i z Rossmana !
Stary 2014-06-04, 17:48   #3077
sara 85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasia_ruda Pokaż wiadomość
Stół mam najprostszy z możliwych, biały kwadratowy z ikei, o taki. Cały pokój mam szary- ściany, narożnik, meble białe, jedyny akcent to czerwona zabudowa ledów pod sufitem.
stól i krzesła super też chcę takie kupić

Cytat:
Sliczna

Ten leżaczek super !, a powiedzcie, takie malutkie dziecko może w czyms takim leżec?
wg mnie nie może, leżaczek powinien być rozkładany na płasko

Cytat:

mi leciało i to dużo, z tego co pamiętam to ok 2 tyg po porodzie używałam normalnych podpasek, a podkłady na łóżko kup

Cytat:

[/COLOR]A i zaczynamy dzisiaj z Melką 32 tydzień Coraz bliżej święta...

za 32 tydzień

ja biorę walizkę, w której będę miała swoje i małego rzeczy. Pamiętam, że paczka pampersów starczyła mi na 5 dni pobytu w szpitalu najwięcej miejsca zajmują pampersy i podkłady, ja biorę jedną paczkę podkładów, jak będę potrzebowała to tż mi przywiezie.

Cytat:
Dzieki dziewczyny

w takim razie musze sie zapytac poloznej w sobote gdzie moge dostac podklady poporodowe i podkladow na lozko bo wpisuje w netają i nic tu takiego mi nie wyskakuje[COLOR="Silver"]
ja podkłady kupuję w rossmanie

okres mam raczej mało obfity, a po cc jednak mocno ze mnie leciało.

Jutro dwa razy muszę jechać do Łodzi, a to jednak ok 60 km w jedną stronę, strasznie mi się nie chce. Rodzice jutro wyjeżdżają do Paryża, nie ma tam gdzie za bardzo zostawić auta, więc muszę ich zawieźć, a wieczorem jedziemy z Zosią do laryngologa. Mała ma powiększone migdały, laryngolog u którego byłam u mnie w mieście każe usuwać trzeci i podciąć boczne, ale jakoś nie jestem przekonana. Znalazłam podobno bardzo dobrego profesora w Łodzi, który badanie robi na miejscu, ale wizyta prawie 500 zł, nic tylko chorować.

Franio 24.07.2014 r.
sara 85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-04, 18:03   #3078
kasia_ruda
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sara 85 Pokaż wiadomość
stól i krzesła super też chcę takie kupić

wg mnie nie może, leżaczek powinien być rozkładany na płasko

mi leciało i to dużo, z tego co pamiętam to ok 2 tyg po porodzie używałam normalnych podpasek, a podkłady na łóżko kup

za 32 tydzień

ja biorę walizkę, w której będę miała swoje i małego rzeczy. Pamiętam, że paczka pampersów starczyła mi na 5 dni pobytu w szpitalu najwięcej miejsca zajmują pampersy i podkłady, ja biorę jedną paczkę podkładów, jak będę potrzebowała to tż mi przywiezie.

ja podkłady kupuję w rossmanie

okres mam raczej mało obfity, a po cc jednak mocno ze mnie leciało.

Jutro dwa razy muszę jechać do Łodzi, a to jednak ok 60 km w jedną stronę, strasznie mi się nie chce. Rodzice jutro wyjeżdżają do Paryża, nie ma tam gdzie za bardzo zostawić auta, więc muszę ich zawieźć, a wieczorem jedziemy z Zosią do laryngologa. Mała ma powiększone migdały, laryngolog u którego byłam u mnie w mieście każe usuwać trzeci i podciąć boczne, ale jakoś nie jestem przekonana. Znalazłam podobno bardzo dobrego profesora w Łodzi, który badanie robi na miejscu, ale wizyta prawie 500 zł, nic tylko chorować.
Jeśli okaże się, że musisz usuwać córeczce ten migdał, to bardzo polecam Ci Centrum Słuchu w Kajetanach. To najlepszy w Polsce ośrodek, wszystko na NFZ. Mój siostrzeniec miał tam robiony ten zabieg i rewelacyjnie wszystko przebiegło. Kompletnie przestał chorować po tym.
kasia_ruda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-04, 18:11   #3079
zuken
Zakorzenienie

GG do zuken

Sara współczuję tej choroby, biedna ta Twoja córeczka Co do ceny za wizytę u lekarza to jakaś totalna masakra dla mnie!!!

A co do pampersów to mam właśnie jedną paczkę, którą wezmę do szpitala tylko chyba spakuję ją osobno do reklamówki, co myślicie?? Nie będzie to głupio wyglądać ale kurde zajmują połowę walizki A trzeba jeszcze wziąć podkłady te podpaski, te na łóżko, chusteczki dla małej, majty, jakiś ręcznik papierowy, papier, koszule, klapki, kosmetyczkę...

Gdzie ja to wszystko włożę

---------- Dopisano o 18:11 ---------- Poprzedni post napisano o 18:09 ----------

Nie mówiąc o wodzie czy jakiś przekąskach
zuken jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-04, 18:17   #3080
TheFall
Zadomowienie

Ten remont mnie do płaczu doprowadza, nie chciałam gipsowania ścian to Tż się uparł. Dzisiaj w końcu skończył, ale ten pył jest wszędzie. Niby posprzątane, ale myślę, że jeszcze z 3 razy trzeba wszystko przelecieć.

Tak więc kuchnia już prawie skończona ...a potem trzeba pomalować korytarz i klatkę schodową, o matko
TheFall jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-04, 18:18   #3081
pati1078
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Moni 26 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny
naszło mnie wczoraj na naukę wieczorem i jestem strasznie wyczerpana....
i zła, bo wczoraj miałam pobrać mocz, ale jak wiecie usnęłam i dopiero po 10 sie obudziłam, wiec poszłam dziś, myślałam że już będzie na jutro do wizyty....wiec zapytałam pielęgniarki czy jutro już będzie wynik, powiedziała ze ok 14 a ja mam kuźwa wizytę o 10:45....
ja to jak zawsze musze sie zamotać (ale na wszelki wypadek sie jutro zapytam może bedzie wcześniej) teraz jeszczę bardziej stresuje się wizytą, ...
glowa do góry będzie dobrze

Cytat:
hej dziewczyny !

u mnie kolejna malo przespana noc
nie wiem jak dlugo jeszcze tak pociagne
bo strasznie mnie to meczy ze mimo tego zmeczenia nie moge zasnac

jutro o 8.30 mam wizyte u dentysty
a potem wizyte u ginekologa
nie robie sobie nadziei ze zobacze mala bo mialam robione usg 2 tygodnie temu ale moze zrobi jak jej powiem ze ostatnio brzuch mi twardnieje i pobolewa
ja dzisiaj obudziłam się o 2.30 i nie mogłam spac jakas masakra

Cytat:
Napisane przez papryczka160 Pokaż wiadomość
Cześć

I dla kasjerki .

Zaczynamy kolejny tydz 33 i jeszcze 55 dni do poroduJak to szybko leci.
oj tak coraz bliżej, swoja droga ciekawi mnie kto pierwszy urodzi na naszym forum

Cytat:
Napisane przez mysia111 Pokaż wiadomość
No to już możesz spać spokojnie - grunt ze jest kocyk

Ja mam dziś wizytę z USG. Też jestem ciekawa czy druga córa pójdzie w slady pierwszej która wazyła 4kg (urodzona 8 dni przed terminem).
moja amelka z tego co mi polozna zaznacza w karcie tez może być duza,az mnie to przeraza jak sobie o porodzie pomysle
pati1078 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-04, 18:27   #3082
twin--maid
Zakorzenienie

Dziewczyny, czytam Was i jestem kompletnie nie przygotowana na przyjście córki na świat. Nie mam kocyka z Biedronki

Cytat:
Napisane przez angelika__2014 Pokaż wiadomość
Hej dziewczęta !!

Wczoraj po południu wyszłam ze szpitala.

Sytuacja opanowana. Kornelia podniosła się około 10 cm i już nie naciska na szyjkę jest zamknięta i twarda.
Infekcja rozpoznana. Dobór antybiotyku trafiony i widzę znaczną poprawę.
Ilość wód płodowych w normie, serce jak dzwon. Lekarz powiedział, że dostałam ostrzeżenie i teraz wszystko zależy ode mnie. Mam leżeć oszczędzać się i ogrqniczyć do minimum chodzenie po schodach. Obym wytrzymała 5/ 6 tygodni jeszcze w dwupaku.

NIE WIEM CO U WAS SIĘ DZIAŁO. Mam nadzieję, że wszystko dobrze.
ZACZYNAM kompletować przez neta wyprawkę i torbę. Bez jaj ... TO JUŻ NIE SĄ ŻARTY.
do tej pory odkładałam daleko gdzieś myśl o porodzie i myślałam gdzie ten sierpień .... tyle czasu zostało. A tu gin mówi, że nie początek sierpnia tylko połowa lipca w najlepszym przypadku mnie czeka.
Super, że u Ciebie lepiej

Cytat:
Napisane przez Tasia34 Pokaż wiadomość
A ciasto na pierogi ja robię: mąka (ile potrzeba), troszkę osolić i dolewać gorącej wody, zagniatając kulkę Dla mnie najsmaczniejsze, delikatne
Ja robię tak samo a potem owijam ciasto folią, żeby się jeszcze zaparzyło i wtedy wychodzi mięciutkie.

Cytat:
Napisane przez daisy dot Pokaż wiadomość
Sara - w foteliku dziecko może jeździć tak długo aż mu główka nie zacznie wystawać. Czyli często nawet do roku.
Brawo za 32 tydzień
My zmieniliśmy synkowi fotelik właśnie po pierwszych urodzinach

Cytat:

To bardzo indywidualna sprawa. Te podkłady na łóżko się nie zmarnują. Potem możesz je wykorzystać idąc w gości albo do lekarza do przewijania dziecka.

Cytat:

[/COLOR]A i zaczynamy dzisiaj z Melką 32 tydzień Coraz bliżej święta...
Biorę walizkę a pampersy tak jak ostatnio będę miała oddzielnie.

za 32tc

Cytat:
Napisane przez ButterBear Pokaż wiadomość
A miałam jeszcze napisać, że byłam dziś na tym CRP i wyniki są dobre, więc te bolące nogi to nie żaden stan zapalny żył. Na szczęście.
Więc moja teoria jest taka, że to ból od bioder, jak w nocy śpię na bokach. I albo przejdzie po ciąży, jak w końcu będę mogła się położyć w jakiejś normalnej dla mnie pozycji, albo pójdę wtedy do ortopedy, czy neurologa. I tyle - na razie muszę to znieść
Cieszę się, że to nie żyły.

Cytat:
Napisane przez Moni 26 Pokaż wiadomość
to juz 8 miesiac
ja też sie witam w 8 miesiacu, ciesze sie ze mam zuken, bo dzieki temu wiem w ktorym tygodniu ciaży jestem
za 8 miesiąc

Cytat:
Napisane przez chilanes Pokaż wiadomość
My kończymy dziś 31 tydzień, czas wkroczyć w 8 miesiąc...
za 8 miesiąc

Cytat:
Napisane przez sara 85 Pokaż wiadomość
Powodzenia na wizycie. Cena wizyty powala.

Cytat:
A co do pampersów to mam właśnie jedną paczkę, którą wezmę do szpitala tylko chyba spakuję ją osobno do reklamówki, co myślicie?? Nie będzie to głupio wyglądać ale kurde zajmują połowę walizki A trzeba jeszcze wziąć podkłady te podpaski, te na łóżko, chusteczki dla małej, majty, jakiś ręcznik papierowy, papier, koszule, klapki, kosmetyczkę...
Pampersy miałam oddzielnie w oryginalnym opakowaniu.
Stary 2014-06-04, 18:37   #3083
sara 85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasia_ruda Pokaż wiadomość
Jeśli okaże się, że musisz usuwać córeczce ten migdał, to bardzo polecam Ci Centrum Słuchu w Kajetanach. To najlepszy w Polsce ośrodek, wszystko na NFZ. Mój siostrzeniec miał tam robiony ten zabieg i rewelacyjnie wszystko przebiegło. Kompletnie przestał chorować po tym.
zaraz zobaczę co to za ośrodek, mam nadzieję, że nie będzie trzeba usuwać. Myślałam o jakieś prywatnej klinice, niestety takie zabieg kosztuje ok 3 tyś.

Cytat:
Sara współczuję tej choroby, biedna ta Twoja córeczka Co do ceny za wizytę u lekarza to jakaś totalna masakra dla mnie!!!

Gdzie ja to wszystko włożę[COLOR="Silver"]
Nie mówiąc o wodzie czy jakiś przekąskach
ja podkłady wezmę dwa, jedzenia nie biorę jedynie wodę, jak będę potrzebowała to tż mi wszystko przywiezie. Zresztą po cc 12 h się leży

Franio 24.07.2014 r.
sara 85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-04, 18:54   #3084
h4linka
Zadomowienie

Dziewczyny mi się nasunęło takie głupie pytanie.
Czy te małe dzieciaczki kąpie się łazience? Chodzi mi o to, że właśnie któraś pokazała stelaż na wanienkę, no i to dziecko trzeba po kąpieli położyć i owinąć ręcznikiem i ogarnąć, ja u siebie w łazience nie mam tyle miejsca, żeby tam wstawiać albo montować prowizoryczny stolik. Mogę go myć normalnie w pokoju na stole albo biurku? Czy jak?
I czy takiego bobasa kąpie się codziennie?
h4linka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-04, 18:57   #3085
anetag80
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kro0pka Pokaż wiadomość
4 sierpień
Zleci nam szybko,moja cora starsza tez z 4 sierpnialwica.
Ja dzis jestem nie do zycia,rano musialam wyrwac zeba ,do tego cisnienie mi spadlo ze prawie zemdlalam,a teraz tak glowa mnie boli ze chyba wezme paracetamol.Nic nie chialam brac bo mialam juz znieczulenie dzis ale az mnie mdli od tej glowy
anetag80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-04, 18:59   #3086
Moni 26
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez h4linka Pokaż wiadomość
Czy te małe dzieciaczki kąpie się łazience? Chodzi mi o to, że właśnie któraś pokazała stelaż na wanienkę, no i to dziecko trzeba po kąpieli położyć i owinąć ręcznikiem i ogarnąć, ja u siebie w łazience nie mam tyle miejsca, żeby tam wstawiać albo montować prowizoryczny stolik. Mogę go myć normalnie w pokoju na stole albo biurku? Czy jak?
Ja też mam plan kąpać w pokoju, bo w łazience nie mam absolutnie warunków, stoi tylko wanna zlew i pralka i jest tylko miejsce aby umyć ręce czy wejśc do wanny
bo kibelek jest oddzielnie
a co do kąpieli to nie wiem, może mamy doświadczone nam podpowiedzą?
Stary 2014-06-04, 19:01   #3087
Aisog1987
Rozeznanie

Dziewczyny ile wy tych podkładów na łóżko kupujecie????ile szt???
Stary 2014-06-04, 19:01   #3088
anetag80
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez h4linka Pokaż wiadomość
Ja w kuchni corke na krzeselkach mialam wanienke,bo takich stelarzy nie bylo.Po umyciu na stolik ja dawalam,a tak kapalam co 2 dni chyba,juz nie pamietam,tak dawno to bylo.
anetag80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-04, 19:01   #3089
Moni 26
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez anetag80 Pokaż wiadomość
Zleci nam szybko,moja cora starsza tez z 4 sierpnialwica.
Ja dzis jestem nie do zycia,rano musialam wyrwac zeba ,do tego cisnienie mi spadlo ze prawie zemdlalam,a teraz tak glowa mnie boli ze chyba wezme paracetamol.Nic nie chialam brac bo mialam juz znieczulenie dzis ale az mnie mdli od tej glowy
jejku..a w ciąży tzn w tym okresie mozna wyrywać zęby?? ja słyszałam, ze nie i czekam z tym jak urodze
no lwice w sierpniu, wszystkie osoby które znam z pod tego znaku sa bardzo charakterne i lubia stawiać na swoim....Może być cieżko
Stary 2014-06-04, 19:02   #3090
pati1078
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez patrycja19894 Pokaż wiadomość
Od kilku dni chce wkoncu kupic rzeczy do szpitalne i kosmetyczne..męczy mnie wyszukiwanie przez ebay, gdzie tu calkiem inne firmy i ceny dużo wyzsze np. wkładki Canpol na allegro 60szt / 11zł, a na ebay 40szt / 7funtów ;/

Chyba wyśle sobie paczkę z PL i proszę o pomoc
Moja lista:

- wkładki laktacyjne
- podkłady na łóżko
- podkłady poporodowe
- Majtki jednorazowe
- nakładki na sedes
- gaziki
- sol fizjologiczna
- krem na sutki Avent???
- nożyczki
- cążki
- szczoteczka

Tyle wpadło mi do głowy, proszę dziewczyny..co jeszcze bedzie potrzebne? Chciałabym wszystko zamówić za jednym zamachem. Jak możecie polecić sprzedawce na allegro to tez piszcie. Jak na razie sprawdzałam rzeczy u sprzedawcy r_p77
pati radze spytac poloznej bo w angli do pielęgnacji maluszka potrzebujesz tylko wacikow i wody ewentualnie jakiś krem typu bepanthen a nie zalecają spirytusu ani nawet chusteczek nawilzajacych

Cytat:

za 32 tydz
pati1078 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości