Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XVII) - Strona 47 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-06-04, 22:15   #1381
Debrah
Zakorzenienie

Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XVII)

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
opisze krotko wizyte i spylam spaciu
mlody cud, miod, grzeczniutki, zagaywal pania doktor, dal sie wybadac ze wszech stron. pochwalony zostal ze hej...
biegal tylko w pieluszce i pani doktor powiedziala ze wszystko jest ok, ladnie stopki stawia, przy chodzeniu (a raczej bieganiu ) postawa jest prawilowa wiec gitez...
co do klatki to tu nic sie nie zmienilo - trzeba obserwowac i tyle. wizyta w styczniu i bedziemy myslec czyjest lepiej czy gorzej czy tak samo. jak bedzie gorzej to bedziemy w przyszlosci myslec nad specjalistyczna klinika i byc moze operacja ale to juz tam ocenia fachowow co i jak.
natomiast jesli chodzi o wystajace zeberka, ma takie K. dziwne ze zeberka, takie jakby odstajace to jest osobna sprawa zupelnie. ja myslalam ze to jest jedno z drugim powiazane a to okazuje sie ze nie. no wiec te zeberka to ponoc sa od niezbyt prawilowej postawy podczas siedzenia. kregoslup ma lekko zaokraglony, brzuch wypina o przou wiec i zeberka tez. powiedziala ze absolutnie tragedii nie ma ale jednak zeby na tym popracowac i utrwalac mimo wszystko prawilowa postawe.
ale co znow bylo hitem?
najpierw sie wystraszylam bo posadzila go, zlaczyla stope do stopy i tak sie zaczela im przygladac. mysle sobie - aha, pewnie jakies krzywe/koslawe itp itede a ta: powiem Pani ze co jak co, ale stopy to ma wyjatkowo duze!
jak znow zaczela ten temat to niestety ale nie wytzrymalam i parsknelam smiechem
polecial na m basen gdzie sa organizowane zajecia la takich maluszkow wiec jak bede miec chwile to was pomecze setkami pytan bo ja plywac nie umiem co za tym idzie nigdy na basenie nie bylam takze ten tego...
no i dzwonilam tez od razu do reh umowic sie na te plecki - najblizszy wolny termin (oczywiscie prywatnie) polowa lipca!
babka powiedziala ze juz awno nie miala tylku malych pacjentow ...
aha, a wyniki na wit D i cala reszta na ta krzywice wyszla ok

---------- Dopisano o 21:36 ---------- Poprzedni post napisano o 21:34 ----------

biedulka
Nie mogę z tych stóp
Odważnego masz synka, moja na wizycie lekarskiej się boi, nie da się dotknąć lekarzowi, dzisiaj rozpłakała się w trakcie ważenia, uciekała do mnie na ręce i cięzko było dokładnie zważyć. Raczej nie dałaby się spokojnie badać jakoś dłużej
A ogólnie nie jest nieśmiała jakoś strasznie, bo po korytarzu chodziła, zaczepiała ludzi, śmiała się. Syndrom białego fartucha )

Cytat:
Napisane przez blogerka Pokaż wiadomość
Debrah Borys waży tyle co kurczak nadal, jakieś 9.5 do 9.7. Szczerze to nie chce mi się już go ważyć, żeby się nie emocjonować. Waży ile waży, widocznie taką ma urodę i już. Ma energii od cholery, dobry humor też, więc co poradzić. Nie utuczę go.
No czyli to samo.
Ja bym nie schizowała (sama mam wagę kurczaczkową,. nigdy nie zobaczyłam 5tki z przodu..;p) tylko waga w połączeniu z kiepskim jedzeniem i kiepskimi wynikami morfo.. to już daje jakiś obraz.

Elmi: Fifek przecudowny chyba by mi łzy stanęły gdybym widziała u mojej takie zachowanie, boskie!

Z zasypianiem lepiej dziś, spała przed 20:30, także całkiem ok, oby tak zostało. Rozkręciła się z księgą dźwięków, szybką takie szkraby mają kurczę pamięć

Ifwka: moja też taka bojaźliwa - nie akceptuje niektórych ubrań, nie wiem czy nie będę musiała sprzedać sandałków bo się ich boi. Niektóre ubrania od razu ściągnąć chce i płacze ( a zawsze staram się by wygodne były) itp itd. Ale nie mamy problemu żadnego z wodą i myciem głowy (uwielbia). A może u Was jest jakieś powiązanie - boi się jeśli się coś dzieje w okolicy głowy. Bo zobacz - mycie, spłukiwanie i teraz ten kask??
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-04, 22:19   #1382
Ultra81
Rozeznanie

Lady - jasne, bez spojlerów. Dawno temu na studiach zepsułam koleżance przyjemność z lektury. Ona czyta, ja pytam ot tak se, czy bohater X już umarł i słyszę rozpaczliwe "to on umrze?"
Fajnie, że u Was lepiej z zasypianiem
Ultra81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-04, 22:21   #1383
sylwietta1988
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elllmi Pokaż wiadomość

a jak ostatnio TŻ był z nim na kontroli u lekarza to była też babka z dzieckiem ,widać było, że chore, bo leżało u niej na kolanach z takimi oczkami szklistymi itd. i jak TŻ rozebrał Filipa i postawił na ziemi, to ten podszedł do tej babki, pogłaskał to dziecko po policzku mówiąc "caś, caś", wrócił do TŻ i mówi" tata, dzidzi, caś caś, ja" TŻ mówi, że wszystkich w poczekalni zamurowało; ja jakbym tam była, to pewnie bym się pobeczała
o ranysiu, jakie to cudowneeeeeee
Cytat:
Napisane przez mala_19kw Pokaż wiadomość

Właśnie dostałam od syna "śrubokrętem" (zabawkowym) w łepetyne Za co pytam?
dla przykłądu

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
moj sasiad ma psa huberta i kiedys do S przyszedł kolega Hubert, jego mama stoi pod płotem i woła Huuubert, sąsiad wyszedł, popatrzył się na nią jak na glupią wariatkę co jego psa woła i poszedł
o ja cierpiedole

Cytat:
Napisane przez YellowSheep Pokaż wiadomość
Hej, jestem

dla mnie za nie odzywanie się. Ciężki okres przechodzimy wszyscy ostatnio.
trzymaj sie kochana, wrócisz jak dasz rade.

Cytat:
Laski- zachcianka ciążowa nr jeden na świecie- na zapach, nie na smak )))
padłam, szłam na spacer, poczułam cudny zapach, nie wiem to chyba jaśmin
wróciłam do domu i nie mogłam się odpędzić od tego zapachu tak strasznie mi się go chciało wąchać
poleciałam na szaber i teraz się sztacham
p.s moja matka w ciąży wąchała pastę do butów
leże, Marsi, jestes niezawodna

Cytat:
Napisane przez Ultra81 Pokaż wiadomość
Chciałam powiedzieć tylko tyle, że moje dziecko podglądało dziś ludzi w przymierzalni w Pepco. Zabrałam ją ze sobą, oglądam bluzki, odwracam się, patrzę, a Jula leży na płasko na brzuchu pod przymierzalnią i głowę ma w tej szparze między podłogą a kotarą Umarłam ze śmiechu. I pół Pepco też

Idę do wanny, a potem poczytam, co u Was
padłam moja idolka
sylwietta1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-04, 22:24   #1384
sylwietta1988
Zakorzenienie

Cytat:
kolezanka mojej sis urodzila coreczke przez cc (mial byc synek, ale spoko )-4,700 i 66cm
moja kolezanka urodziła synka 5,100, naturalnie, przez 22 godz . Mały ma juz dwa latka, a teraz ma siostrzyczke od 2 tyg, tez cos pod 5 kg. A kolezanka szczuplizna jak ja i Ty...... az mi jej zal było.......

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość

Daria gorączkuje
Mam tylko nadzieję że to przez zęby... dalej przebijają się te czwórki
Chyba ciężka noc przed nami.

Wysłane z mojego LG-V500 przy użyciu Tapatalka
oby jednak było w miare spokojnie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;46756728]Hej, to ja, przeczołgana przez dzień w pracy latanina jak szlag, a potem dziewczyny dały w kość.[/QUOTE]wykąp sie i lulu!

Cytat:

Marsi - co do zachcianek zapachowych, to moja mama miała jazdę na benzynę
ja sie sztacham zawsze i wciaż no lubie ten zapach

PSTRYNIU- Dzejkob wielka stopa dobrze, ze to nic powaznego i wyniki ok

ELLLMI, HOPE
ale robicie podchody

Czy Wasze dzieci nadal mają jazde na chleb? Bo mnie to az wstyd, jak młody widzi gdzies bułke czy chleb to sie drze w niebogłosy DAM!!!!! Dzis w biedrze to mało sie nie zapadłam pod ziemie, bo zaczął swoje DAM jak tylko weszłam w alejke z pieczywem... to dałam tą zwykłą kajzerkę, a on jak zaczął wpie.przac to jak głodzone dziecko..... Ludzie mieli niezłą polewke jak chciałam zabrac to mnie w reke ugryzł i zanim doszlismy do kasy to zrealizował ją w całosci, sladu nie było
Stary 2014-06-04, 22:28   #1385
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mala_19kw Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Mały od kilku dni nawija po swojemu "bdiem,bdiem" , "ptem,ptem "
W ogóle wczoraj miał taki dobry humor że aż go momentami nie poznawałam-mógłby taki być zawsze

Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość
Marsi spokojnie, niepierwszy nie ostatni raz ucałuj główeczkę

Dziewczyny co myślicie? Szwagierka mi pożycza taką (to jest eSka ) wiem że jak beza wyglądam ale w ostateczności może być? Wesele w sobotę (tak, tak Dawid w tle moje buty mierzy)
Sukienka od Ani mi leci z ramiona ale mama ją chyba założy. A od elllmi boję się pożyczyć
Bardzo ładna
Cytat:
mamy w rodzinie Fabiana i wszyscy mówią na niego Pawian

Debrah- kciuki za wynik

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
Hej hej
Nie bylo mnie kilka dni, bo mam w domu malego diabelka :

Cytat:
Napisane przez elllmi Pokaż wiadomość
mnie to zawsze rozwala, jak Filip na jakieś dzieci woła dzidzia, najczęściej na starsze od niego bo on taki duuuuży już

a jak ostatnio TŻ był z nim na kontroli u lekarza to była też babka z dzieckiem ,widać było, że chore, bo leżało u niej na kolanach z takimi oczkami szklistymi itd. i jak TŻ rozebrał Filipa i postawił na ziemi, to ten podszedł do tej babki, pogłaskał to dziecko po policzku mówiąc "caś, caś", wrócił do TŻ i mówi" tata, dzidzi, caś caś, ja" TŻ mówi, że wszystkich w poczekalni zamurowało; ja jakbym tam była, to pewnie bym się pobeczała

Czy Wasze dzieci piszczą?? U nas jest masakra :/ jak coś chce w domu / sklepie/ na dworze.... pisk taki etap ??

Edytowane przez s i l v e r
Czas edycji: 2014-06-04 o 22:29
s i l v e r jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-04, 22:29   #1386
hope01
Zakorzenienie

Hej hej! Ja też oglądam Grę o tron! Żem się oczekała na odcinek i nie wydaję mi się żeby z Tyrionem coś się stało

Sylwietta, Dawid tak bułki ze sklepu wynosi

hope01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-04, 22:30   #1387
misiaeel
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez sylwietta1988 Pokaż wiadomość
moja kolezanka urodziła synka 5,100, naturalnie, przez 22 godz . Mały ma juz dwa latka, a teraz ma siostrzyczke od 2 tyg, tez cos pod 5 kg. A kolezanka szczuplizna jak ja i Ty...... az mi jej zal było.......

oby jednak było w miare spokojnie

wykąp sie i lulu!

ja sie sztacham zawsze i wciaż no lubie ten zapach

PSTRYNIU- Dzejkob wielka stopa dobrze, ze to nic powaznego i wyniki ok

ELLLMI, HOPE
ale robicie podchody

Czy Wasze dzieci nadal mają jazde na chleb? Bo mnie to az wstyd, jak młody widzi gdzies bułke czy chleb to sie drze w niebogłosy DAM!!!!! Dzis w biedrze to mało sie nie zapadłam pod ziemie, bo zaczął swoje DAM jak tylko weszłam w alejke z pieczywem... to dałam tą zwykłą kajzerkę, a on jak zaczął wpie.przac to jak głodzone dziecko..... Ludzie mieli niezłą polewke jak chciałam zabrac to mnie w reke ugryzł i zanim doszlismy do kasy to zrealizował ją w całosci, sladu nie było
o to to! u nas jest tak samo. tzn tylko w sklepie, musi buła być. jak wychodzimy to wyrzuca a w domu jak zrobię kanapkę z szynką np to szynkę wyję, chleb zostawi;p

Lady cieszę się, że lepiej u Was z zasypianiem

Ultra aż mi się żal koleżanki zrobiło ja na po odcinku wchodzę na wątek Gry o tron. książki nie czytałam, ale mam zamiar

aa neti pytałaś co z fotelikiem. rozmawiałam z bokeh i chyba wezmę ten co Oni mają w końcu

Aniołki[*][*]25.01.2012

Edytowane przez misiaeel
Czas edycji: 2014-06-04 o 22:32
misiaeel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-04, 22:32   #1388
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

Puk puk.... można?

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

"Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć."
neti1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-04, 22:33   #1389
Debrah
Zakorzenienie

Cytat:

Bardzo ładna

Czy Wasze dzieci piszczą?? U nas jest masakra :/ jak coś chce w domu / sklepie/ na dworze.... pisk taki etap ??
Wiesz - kiedyś piszczała teraz rzuca się na ziemię z płaczem. Także no.. minie
Stary 2014-06-04, 22:35   #1390
sylwietta1988
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
dziewczyny (szaja ) viggami - buciki dla dzieci - dobra firma? Dzisiaj kapciuszki młodemu kupiłam, wydają się być okej, ale nie wiem?

Dzięki za powitanie, może w piątek będę miała na nowo telefon, oddaję do serwisu mam nadzieję, podobno tylko 2h naprawa więc może się uda. Bo na kompie nie ma szans w dzień, młody od razu klawisze wyrywa

Chciałam wam tylko napisać, że wtedy jak mieliśmy te histerie przy zasypianiu - chyba jakiś skok. Tzn ogółem nie zauważyliśmy zmiany jakiejś konkretnej w umiejętnościach, ale ogromna zmiana właśnie w zasypianiu. Teraz godzina 20 mówię do Pietraszka, kochanie, idziemy spać, chodź do łóżeczka, on daje mi rączkę, maszeruje obok dzielnie, mówię zrób mamusi i tatusiowi "papa", daj całusa, podaję mleczko, wypija, i albo odwróci się na brzuszek/boczek i zasypia, albo się poprzytula i zasypia. Fakt, czasem zasypianie trwa godzinę, ale to jest takie wiercenie się, przewracanie z boczku na boczek, tulenie misiów, mnie, całusy, bez histerii, bez płaczów, bez wychodzenia z łóżeczka, po prostu nie może zasnąć, ja zawsze wychodzę dopiero jak żuczek zaśnie na dobre, także ufffff, unormowało się wszystko

---------- Dopisano o 22:12 ---------- Poprzedni post napisano o 22:12 ----------

laski laski laski plissssss, bez spojlerowania mi tutaj z grą o tron, bo jesteśmy w czarnej d.... z serialami
Super, ze tak sie unormowało zdrówka dla meza i wracaj szybciutko

NETI
, wlaz i polewaj!
Stary 2014-06-04, 22:39   #1391
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

I znów ja od czarnej roboty. ...:p leje. ..w kielichy rzecz Jasna. . Trunki:p

"Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć."
Stary 2014-06-04, 22:54   #1392
sylwietta1988
Zakorzenienie

Cytat:

Piszczą, a jakze jak cos chce to sie na to rzuca, ja nie daje to cianie, tupie nogami i piszczy

Cytat:

Sylwietta, Dawid tak bułki ze sklepu wynosi
młodociany

Cytat:
Napisane przez misiaeel Pokaż wiadomość
o to to! u nas jest tak samo. tzn tylko w sklepie, musi buła być. jak wychodzimy to wyrzuca a w domu jak zrobię kanapkę z szynką np to szynkę wyję, chleb zostawi;p
jak zrobie kanapke z szynką to zalezy od dnia- czasami zje z apetytem , a dzis np chleb zjadł a szynke za 33,90 wcisnał psinie tłumaczac mniam mniam, zanim zdązyłam zareagowac

DEBRAH, Bartulo tez niebadalny, wije sie jak piszkorz, wyje, szarpie.... Masakra... Az sie boje co to bedzie bo szczepienie w niedalekiej przyszłosci..

Apropos szczepien, mam pytanie do tych, które szczepiły 6 w 1. Teraz ma byc ostatnia dawka i mi pielegniarka powiedziała, ze mozna dac juz 5 w 1 zamiast 6 w 1 bo na zóltaczke juz był komplet dany. Prawda to?

---------- Dopisano o 22:54 ---------- Poprzedni post napisano o 22:44 ----------

Cytat:
Napisane przez neti1 Pokaż wiadomość
I znów ja od czarnej roboty. ...:p leje. ..w kielichy rzecz Jasna. . Trunki:p

raczej od mokrej no to chlup i w kimono

zapomniałam Wam powiedziec, dziecie ma faze na węża ogrodowego pól dnia moze przy nim dreptac, wywijac, przekładac, udawac ze podlewa ogrodnik mój
jak chcecie to Wam jutro załącze dowód

Stary 2014-06-04, 22:55   #1393
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

Przeleciałam Was..ale lecę spać- nie mam siły na cytowanie. Bo dzisiejszym i wczorajszym treningu ledwo żyję. .. czuje wszytskie mięsnie a to za sprawą Pani TIFFANY. ...ehh.

P. S. Ciężko mi się coś wbić. .. chyba nie mam nic ciekawego do powiedzenia

MISIA... macie fotelik.?

Stary 2014-06-04, 22:58   #1394
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
Niestety

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
Wiesz - kiedyś piszczała teraz rzuca się na ziemię z płaczem. Także no.. minie

Sialalaaaaa, moj tata do nas znow przyjezdza na kilka dni
A w sobote mamy wychodne - idziemy na mecz reprezentacji PL w pilke reczna

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-04, 23:59   #1395
hje
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny co myślicie? Szwagierka mi pożycza taką (to jest eSka ) wiem że jak beza wyglądam ale w ostateczności może być?
Naprawdę fajna!

Cytat:
Hej hej
Nie bylo mnie kilka dni, bo mam w domu malego diabelka
Normalne wszystko, tylko się trochę skumulowało.

Cytat:
Odnośnie książek jeszcze - "księga dźwięków" może okazać się super dla dzieci, które trochę mniej mówią - uczy wydobywać różne dźwięki, sylaby, układać usta i język przy naśladowaniu rodzica. Mamy ją od wczoraj i już widzę po małej
No właśnie ja od początku myślałam, że to jest dla takich dzieci, które mało mówią, żeby się szybciej i lepiej uczyły?

Cytat:
Chciałam powiedzieć tylko tyle, że moje dziecko podglądało dziś ludzi w przymierzalni w Pepco.
Dobra jest! Pola w takiej pozycji ogląda się... w koszu w łazience. I nieraz idzie do tyłu, jak rak.

Cytat:
Czy Wasze dzieci nadal mają jazde na chleb?
Taką aż nie, ale jednak do pomemlania czy jako przekąska, to chleb alb buła najlepsze. W sumie Pola kiedyś wzięła sobie ususzony kawałek chleba, które mamy dla królików, moczyła go sobie w zimnym bigosie, który stał w spiżarni i jadła z głośnym "mmmmm"!

Cytat:
Oczywiście, tak samo jak płaczą, krzyczą, biją. No, a Pola też piszczy, jak się cieszy, tylko to chyba taki inny rodzaj pisku musi być.

Cytat:
Jessu, nawet nie wiesz jak Ci zazdroszczę

Od tygodnia mamy z Polą nową zabawę, któraś z nas zaczyna, druga dołącza i równocześnie krzyczymy głośno "aaaaaaaaaaaaaaaaaaa-uuuuu".
I zaczęła sylabizować konkretniej, "tatatata, tetete, nanana, nianianiania", czasem nawet jakieś "abu" wyskoczy.

Czytałyście o poronieniu Justyny Kowalczyk?

Szkoda, że żyjemy w takim kraju, gdzie człowiek zapierdala jak głupi, wręcz daje się upokarzać jakiejś głupiej piździe, a potem musi się prosić o należną mu zapłatę i dalej jej nie otrzymuje A jak się jej zapytali, z czego mają żyć (od 2 miesięcy nie dostali kasy), to powiedziała.... że pożyczki przecież są

---------- Dopisano o 23:59 ---------- Poprzedni post napisano o 23:39 ----------

MAŁA, mam pytanie do Ciebie.
Jak wyglądało u Ciebie to uczulenie(?) na rękach? Wiem, że pisałaś o tym dużo, ale nie pamiętam teraz dokładnie. Pękała Ci skóra, lała się krew itp? Bo ja od 3 miesięcy bodajże mam... no właśnie nie wiem co; z tyłu głowy, zaraz pod linią włosów, robią mi się ciągle krosty; na łokciach i na kolanach też, co zejdzie jakaś, to zaraz się nastepna pojawia, swędzą strasznie i właśnie krwawią, czasem wystarczy, że przetrę ręcznikiem po kąpaniu I wskazującym palcu prawej ręki, czasami na środkowym też, mam właśnie taką okropnie suchą skórę, ciągle mi się luszczy, pęka, krwawi, co myślę, że już zeszło, to od razu nowy strup się robi i od nowa. Np. teraz, jak sobie palca prostuję, to ta skóra mi sie tak naciąga, że widać pod nią czerwone i w niektórych miejscach kropelki krwi wychodzą...
Mogłabyś mi napisać, co na to dostałaś? Jakieś maści, tabletki? I czy pomogły?
Z góry dziękuję za odpowiedź
hje jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-05, 00:06   #1396
blogerka
Wtajemniczenie

Dzisiaj dostałam porządny opieprz na placu zabaw .. i chyba dlatego unikam placów zabaw, bo tam zawsze ktoś ma jakieś "ale". A ja nie chcę Borysa wszędzie prowadzić za rączkę i zakazywać wszystkiego.
Ale .. wracając do rzeczy, Borys bawił się taką taśmą izolacyjną (? - nie wiem jak to nazwać, taba w pasy, biało-czerwona). Piaskownica była świeżo postawiona, zabezpieczona tą taśmą. W końcu pan budowlaniec, które siedział w samochodzie i pilnował, w końcu nie wytrzymał i podszedł mi zwrócić uwagę, że mam uważać na dziecko, bo mu się ktzywda stanie, bo go nie pilnuję i na wwszytsko mu pozwalam :O i że to później jemu się zgarnie (haha, że co?!) jak dziecku coś się stanie.
Dodam, że Borys mój szatan mały, był naprawdę grzeczny, po prostu dotykał tej tasiemki, zdala od piaskownicy i błaznował przy tym strasznie, ale ja byłam cały czas przy nim i wszytsko było pod kontrolą.

PS. była oczywiście babcia, która groziła wnuczce, że już więcej na plac zabaw nie pójdą, skoro ona nie hce do domu wracać haha, a jak groźba nie podziałała to na lody próbowałą dziecko przekupić (dodam, że też nie poszło po jej myśli).
Kurde, to chyba nie jest miejsce dla mnie, ale Borysowi się podobało, więc trzeba będzie wyluzować

Edytowane przez blogerka
Czas edycji: 2014-06-05 o 00:09
blogerka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-05, 07:49   #1397
Ifwka
Zakorzenienie

Cytat:

Mnie się np. Nataniel podoba imię
Mi tez się podoba pasowałoby do kompeltu.
Cytat:
heja lejdis
wróciłam, telefon strzaskałam dosłownie na 2 kroki przed wejściem do samolotu, więc jestem totalnie odcięta od świata, nie chcę go ruszać bo ekran i dotyk działają tylko szybko strzaskana, a jak ruszę i popsuję jeszcze bardziej to 500zł za naprawę

wyjazd mega udany, chociaż rodzina szwagra odstawiła taki cyrk, że szkoda gadać, poza tym naprawdę super. Roboty mega całe mnóstwo ale daliśmy radę ,ja się w końcu po 6 latach ze szwagierką dogadałam. Nie wiem kiedy wrócę, póki co małż ma grypę żołądkową i od wczoraj prawie 40st gorączki także bidok ledwo żyje.
Tyle przygód co mieliśmy podczas tego wyjazdu to....no nie do opisania.

Tęsknię
Hej fajnie że wyjazd udany, szkoda telefonu
Cytat:
Napisane przez gojka24 Pokaż wiadomość
Co ja jeszcze chciałam... Hmm. Nie pamiętam dlatego pochwalę moją córkę. Ostatnio nauczyła się biegać z piłką, kopać ją. No nie wiem jak to opisać. Coś na styl piłkarza biegnącego przez boisko i co chwilę kopiącego piłkę, aby dotrzeć do celu. Mam nadzieję, że wiecie o co mi chodzi. Wydaje mi się, że to trudna umiejętność jak na takie małe dziecko. Biega w ten sposób po całym mieszkaniu.

Zapomniałam odpowiedzieć, bo któraś pytała. Ospy nie mamy, ale wysypka jest nadal. Dziś to wogle tak się powiększyła, że już calutka jest w czerwonych kropkach. Jutro do pediatry mam nadzieję się dostać. Nie wiem co to może być. Stawiam na alergię, ale po czym? Jedyne co mogło ją uczulić to truskawki, ale jadła je 27.05, pierwsze kropki pojawiły się 31.05 no to ok, możliwe. Ale dziś kolejny wysyp i to o wiele większy niż ten pierwszy, a nic nie jadła takiego. poza tymi truskawkami.
Może to różyczka, bo przy niej te jest taka wysypka???
Cytat:
Chciałam powiedzieć tylko tyle, że moje dziecko podglądało dziś ludzi w przymierzalni w Pepco. Zabrałam ją ze sobą, oglądam bluzki, odwracam się, patrzę, a Jula leży na płasko na brzuchu pod przymierzalnią i głowę ma w tej szparze między podłogą a kotarą Umarłam ze śmiechu. I pół Pepco też
nieźle
Cytat:
IFWKA, kurcze, jak tak piszesz to Oli naprawde jest bardzo ostrozna, lękliwa w stosunku do nowych rzeczy.... Nie mam pomysłu innego niz dziewczyny podpowidałay.....
Wiesz co ona wszystkich nowości się boi. Kask dała sobie wczoraj na głowę założyć, przeglądnęła sie w lusterku i kazała ściagąc. Do fotelika dała sie włozyć, z 500 m przejechała ( za pierwszym razem przy wkładaniu była histeria), tylko z tym myciem głwoy nie mam pomysłu.
Cytat:
Napisane przez misiaeel Pokaż wiadomość
widziałaś ostatni odcinek Gry o tron??

kupiłam Hani sandałki - http://www.mivo.pl/product-pol-9941-...-E-2207-7.html
mam nadzieję, że będą dobre
Sandałki śliczne.
Widziałam odcinek, i uważam że oprócz śmierci Oberyna odcinek był nudny, w książce działo sie zdecydowanie więcej. Mam nadzieję że chociaż te ostatnie odcinki będa emocjonujące.
Cytat:
Misia - tak, ostatni odcinek widziałam. Masakra. DOSŁOWNIE
I w ogóle martwię się o Tyriona, mam słabość do brzydali
Nie będę Was spojlerować
Cytat:
Chciałam wam tylko napisać, że wtedy jak mieliśmy te histerie przy zasypianiu - chyba jakiś skok. Tzn ogółem nie zauważyliśmy zmiany jakiejś konkretnej w umiejętnościach, ale ogromna zmiana właśnie w zasypianiu. Teraz godzina 20 mówię do Pietraszka, kochanie, idziemy spać, chodź do łóżeczka, on daje mi rączkę, maszeruje obok dzielnie, mówię zrób mamusi i tatusiowi "papa", daj całusa, podaję mleczko, wypija, i albo odwróci się na brzuszek/boczek i zasypia, albo się poprzytula i zasypia. Fakt, czasem zasypianie trwa godzinę, ale to jest takie wiercenie się, przewracanie z boczku na boczek, tulenie misiów, mnie, całusy, bez histerii, bez płaczów, bez wychodzenia z łóżeczka, po prostu nie może zasnąć, ja zawsze wychodzę dopiero jak żuczek zaśnie na dobre, także ufffff, unormowało się wszystko
A to u mnie zasypianie wygląda tak samo, z tym że trwa max pół godziny

---------- Dopisano o 07:49 ---------- Poprzedni post napisano o 07:21 ----------

Cytat:
Z zasypianiem lepiej dziś, spała przed 20:30, także całkiem ok, oby tak zostało. Rozkręciła się z księgą dźwięków, szybką takie szkraby mają kurczę pamięć

Ifwka: moja też taka bojaźliwa - nie akceptuje niektórych ubrań, nie wiem czy nie będę musiała sprzedać sandałków bo się ich boi. Niektóre ubrania od razu ściągnąć chce i płacze ( a zawsze staram się by wygodne były) itp itd. Ale nie mamy problemu żadnego z wodą i myciem głowy (uwielbia). A może u Was jest jakieś powiązanie - boi się jeśli się coś dzieje w okolicy głowy. Bo zobacz - mycie, spłukiwanie i teraz ten kask??
za zasypianie.
Wiesz ona sie ogólnie nowości boi. A z myciem głowy to moge moczyć (polewam tak żeby n abuzię się nei lało), mydlić, myć tylko to spłukiwanie, jakoś jej nie podchodzi.
KAsk sobie już dała załozyc przynajmniej na chwilkę więc jakiś sukces jest.
Debrah jakbyś mogła mi napisać jak to pobieranie z palca wyglada??
Cytat:
A moja przez całą droge na plac zabaw i z powrotem tylko am am am, jakbym ją głodziła.
Cytat:
jak zrobie kanapke z szynką to zalezy od dnia- czasami zje z apetytem , a dzis np chleb zjadł a szynke za 33,90 wcisnał psinie tłumaczac mniam mniam, zanim zdązyłam zareagowac
Skąd ja to znam?? Pies na sowje juz patrzeć nie chce tylko przy Oliwce stoi jak ona je.
Cytat:
Wow super.

Tak więc jak pisałam wczoraj była pierwsza jazda rowerem, krótka bo krótka ale bez histerii.
Plac zabaw w szkole był zalany ale Mała nawet skumała o co mi chodzi jak mówiłam ze mokro i dałam dotknąć rączką.
Zasnęła spoko, ale Tż wstawał na 2 do pracy i kur*a jak można nie umieć wyłąćzyć budzika w swoim telefonie, obudził mnie, Oliwkę i nie wiem jeszcze kogo. Rano też obudziła się przed 6, dałam ją do wózka i mamę zawołałam bo musiałm już wychodzić.
Z Tż lekko sie poprztykaliśmy wczoraj, nie wiem chyba przez mamę, on skrytykował ze niedobrą kiełbasę na grila kupiłyśmy ( faktycznie straszna była) a mama że co to za obiad: boczek i kiełbasa z grila. Mówię jej że my tak jemy bo tak lubimy a żadko mamy czas żebys obie spokojnie usiąść i grila zrobić.

No i nie wiem czy się chwaliłam sprzedaliśy mój samochód i Tż kupuje nowy, już wpłaciliśy zaliczkę, trochę boję się bo część kredytukemy na krótki okres i raty wysokie będziemym mieć ale najwyżej skończymy z remontami i innymi takimi, tylko chyba przez to na wakcje w tym roku nie bardzo pojedziemy.
19.02.2013 - Oliwka
Ifwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-05, 09:02   #1398
Ultra81
Rozeznanie

Dzień dobry!

Młoda wstała o 6:00, więc czuję się wyspana O 6:40 zaś chciała już na dwór. Czy się zdziwiłam? Ani trochę

Sylwietta - co do jazdy na chleb, to Mysza ma różnie. Potrafi wziąć bułkę w Biedrze, usiaść w alejce z pieczywem i zeżreć pół przy akompaniamecie kupujących pt. "Jak ona ładnie jeeeee". Częściej jednak łazi z tą bułą na spacerze, robi w niej dziurę na palec (taki zaczep na kciuk) i robi z bułą wszystko, tylko jej nie je. No różnie. Z kanapkami podobnie - czasami zżera jakby tydzień nie jadła, innym razem łaskawie weźmie gryza.

Co do szczepień, to nie wiem - ja szczepiłam 6 w 1 i lekarka nic nam nie mówiła, ze można tę ostatnią dawkę zastąpić. Swoją drogą chyba w przyszłym tygodniu będę się umawiać na to szczepienie.

I dawaj zdjęcie Młodego z wężem

Misia - ładne sandałki

Silver - moja Młoda raczej nie piszczy, ale jak czegoś bardzo chce, a nie może dostać, to od razu taki rozpaczliwy płacz, z łzami jak grochy i/lub pokazywaniem palcem, jakby mówila "to Twoja winaaaaa".

Debrah - moja też nie daje się zbadać. Wchodzi do gabinetu, rozgląda się, a potem dzida do drzwi i tam stoi, drapie i chce wyjść. Ostatnio jak z nią byłam, to większosć badania była przy tych drzwiach właśnie.

Nawijko - fajnie, że tata przyjeżdża

Hje - brawa dla Poli za sylabizowanie

Blogerko - mnie też czasami rozwalają zachowania mam/ babć/ opiekunek na placu zabaw, choć przyznaję, że chodzimy coraz rzadziej, bo Mycha chyba się... nudzi? No nie wiem, w każdym razie obskoczy huśtawkę, zjeżdżalnię, przebiegnie się ze dwa razy, piaskownica jej ostatnio nie kręci, a potem stoi przy płocie i chce iść dalej. No to idziemy.

Ifwka - gratuluję autka Co kupujecie?
Stary 2014-06-05, 09:06   #1399
hope01
Zakorzenienie

Iwfka pobieranie z paluszka wygląda tak, że nakłuwają palca i wyciskają krew

Hje dla Poli a co do wyprysków.. Nie wiem ale moja t. na linii włosów przy szyi ma dokładnie to samo, co opisujesz i nie raz na dłoniach bąble

Blogerko, jesteś wyrodną matką
nie przejmuj się bucem, skoro Mały nic nie robił złego i krzywdy nikomu nie zrobił

Edytowane przez hope01
Czas edycji: 2014-06-05 o 09:08
Stary 2014-06-05, 09:15   #1400
litllesweetangel
Lurker ;)

Cytat:

Idę do wanny, a potem poczytam, co u Was
prawie sie posikalam czytajac to wczoraj, a nie moglam isc do toalety, bo mala na mnie lezala

Cytat:
opisze krotko wizyte i spylam spaciu
mlody cud, miod, grzeczniutki, zagaywal pania doktor, dal sie wybadac ze wszech stron. pochwalony zostal ze hej...
biegal tylko w pieluszce i pani doktor powiedziala ze wszystko jest ok, ladnie stopki stawia, przy chodzeniu (a raczej bieganiu ) postawa jest prawilowa wiec gitez...
co do klatki to tu nic sie nie zmienilo - trzeba obserwowac i tyle. wizyta w styczniu i bedziemy myslec czyjest lepiej czy gorzej czy tak samo. jak bedzie gorzej to bedziemy w przyszlosci myslec nad specjalistyczna klinika i byc moze operacja ale to juz tam ocenia fachowow co i jak.
natomiast jesli chodzi o wystajace zeberka, ma takie K. dziwne ze zeberka, takie jakby odstajace to jest osobna sprawa zupelnie. ja myslalam ze to jest jedno z drugim powiazane a to okazuje sie ze nie. no wiec te zeberka to ponoc sa od niezbyt prawilowej postawy podczas siedzenia. kregoslup ma lekko zaokraglony, brzuch wypina o przou wiec i zeberka tez. powiedziala ze absolutnie tragedii nie ma ale jednak zeby na tym popracowac i utrwalac mimo wszystko prawilowa postawe.
ale co znow bylo hitem?
najpierw sie wystraszylam bo posadzila go, zlaczyla stope do stopy i tak sie zaczela im przygladac. mysle sobie - aha, pewnie jakies krzywe/koslawe itp itede a ta: powiem Pani ze co jak co, ale stopy to ma wyjatkowo duze!
jak znow zaczela ten temat to niestety ale nie wytzrymalam i parsknelam smiechem
polecial na m basen gdzie sa organizowane zajecia la takich maluszkow wiec jak bede miec chwile to was pomecze setkami pytan bo ja plywac nie umiem co za tym idzie nigdy na basenie nie bylam takze ten tego...
no i dzwonilam tez od razu do reh umowic sie na te plecki - najblizszy wolny termin (oczywiscie prywatnie) polowa lipca!
babka powiedziala ze juz awno nie miala tylku malych pacjentow ...
aha, a wyniki na wit D i cala reszta na ta krzywice wyszla ok

---------- Dopisano o 21:36 ---------- Poprzedni post napisano o 21:34 ----------

biedulka
ahh ten moj zieciu

Nienawidze tych chujow z tej z☠☠☠anej firmy. Najpierw truja dupe tzowi, ze ma duzo urlopu, wiec kiedy wpadamy na pomysl, ze wakacyjny ktory bierze teraz moglby przedluzyc do lipca to juz problemy. Nie dosc, ze tydzien dawali odpowiedz to teraz powiedzieli, ze NIE bedzie miec przedluzonego. ☠☠☠☠a w momencie kiedy ten urlop jest najbardziej potrzebny, bo mala do zlobka ;/;/;/ To juz widze jak znajduje prace..
Durne gejosy z przerostem ego i malymi chujkami

It's okay
I got lost on the way
But I'm a supergirl
And supergirls don't cry
litllesweetangel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-05, 09:38   #1401
Ifwka
Zakorzenienie

Cytat:

Ifwka - gratuluję autka Co kupujecie?
Kupujemy to co sprzedaliśmy nową Ibizę, jednak ponieważ powiedziałm że nie będę nią jeździć to Tż ostatecznie wybrał kolor -technic gray, mi marzyła się zielona albo niebieska, no ale cóż...
Cytat:
Iwfka pobieranie z paluszka wygląda tak, że nakłuwają palca i wyciskają krew
Ja wiem, tylko słyszałam gdzies że bardzo cisną, i że czasem z żyły szybciej i mniej boleśnie??
19.02.2013 - Oliwka
Ifwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-05, 09:41   #1402
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

Witam Was.. Jemy śniadanko

IWFK Jaki macie fotelik do roweru? Czy możesz zmierzyć mi ile ma oparcie cm?
Tak mierząc od siedziska. ..:p my nadal nie wybraliśmy. ..a chcieliśmy mieć na przyszły weekend. ..
Cytat:
Napisane przez hje Pokaż wiadomość
---------- Dopisano o 23:59 ---------- Poprzedni post napisano o 23:39 ----------

[/COLOR]MAŁA, mam pytanie do Ciebie.
Jak wyglądało u Ciebie to uczulenie(?) na rękach? Wiem, że pisałaś o tym dużo, ale nie pamiętam teraz dokładnie. Pękała Ci skóra, lała się krew itp? Bo ja od 3 miesięcy bodajże mam... no właśnie nie wiem co; z tyłu głowy, zaraz pod linią włosów, robią mi się ciągle krosty; na łokciach i na kolanach też, co zejdzie jakaś, to zaraz się nastepna pojawia, swędzą strasznie i właśnie krwawią, czasem wystarczy, że przetrę ręcznikiem po kąpaniu I wskazującym palcu prawej ręki, czasami na środkowym też, mam właśnie taką okropnie suchą skórę, ciągle mi się luszczy, pęka, krwawi, co myślę, że już zeszło, to od razu nowy strup się robi i od nowa. Np. teraz, jak sobie palca prostuję, to ta skóra mi sie tak naciąga, że widać pod nią czerwone i w niektórych miejscach kropelki krwi wychodzą...
Mogłabyś mi napisać, co na to dostałaś? Jakieś maści, tabletki? I czy pomogły?
Z góry dziękuję za odpowiedź
Się nie znam. . Ale w kwestii suchej skóry i AZS jest w rossmanie balsam do ciała 2 rodzaje- o różnym stężeniu mocznika. Jest bezzapachowy. Testowany dermatologicznie. I dla skóry alergicznej. Dowiedziałam się od znajomej która smaruje nim synka z AZS i bardzo chwaliła . Koszt to 7-8 zł zalezy który. Może warto spróbować? Ja wczoraj kupiłam. . Zobaczymy.

Stary 2014-06-05, 09:49   #1403
Ultra81
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez litllesweetangel Pokaż wiadomość
Nienawidze tych chujow z tej z☠☠☠anej firmy. Najpierw truja dupe tzowi, ze ma duzo urlopu, wiec kiedy wpadamy na pomysl, ze wakacyjny ktory bierze teraz moglby przedluzyc do lipca to juz problemy. Nie dosc, ze tydzien dawali odpowiedz to teraz powiedzieli, ze NIE bedzie miec przedluzonego. ☠☠☠☠a w momencie kiedy ten urlop jest najbardziej potrzebny, bo mala do zlobka ;/;/;/ To juz widze jak znajduje prace..
Durne gejosy z przerostem ego i malymi chujkami
Masakra! A da się z nimi pogadać i powiedzieć, jak sytuacja u Was wygląda? Może zmienią zdanie...

Cytat:
Napisane przez Ifwka Pokaż wiadomość
Kupujemy to co sprzedaliśmy nową Ibizę, jednak ponieważ powiedziałm że nie będę nią jeździć to Tż ostatecznie wybrał kolor -technic gray, mi marzyła się zielona albo niebieska, no ale cóż...
Fajna!
Ja bym pewnie brała tradycyjnie czarny
Ostatnio jak ubezpieczałam nasz drugi samochód, który nie jest czarny, to zawiesiłam się w momencie, gdy koleś zapytał o kolor. W głowie miałam tylko "nie-czarny, nie-czarny"
Stary 2014-06-05, 09:55   #1404
Debrah
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blogerka Pokaż wiadomość
Dzisiaj dostałam porządny opieprz na placu zabaw .. i chyba dlatego unikam placów zabaw, bo tam zawsze ktoś ma jakieś "ale". A ja nie chcę Borysa wszędzie prowadzić za rączkę i zakazywać wszystkiego.
Ale .. wracając do rzeczy, Borys bawił się taką taśmą izolacyjną (? - nie wiem jak to nazwać, taba w pasy, biało-czerwona). Piaskownica była świeżo postawiona, zabezpieczona tą taśmą. W końcu pan budowlaniec, które siedział w samochodzie i pilnował, w końcu nie wytrzymał i podszedł mi zwrócić uwagę, że mam uważać na dziecko, bo mu się ktzywda stanie, bo go nie pilnuję i na wwszytsko mu pozwalam :O i że to później jemu się zgarnie (haha, że co?!) jak dziecku coś się stanie.
Dodam, że Borys mój szatan mały, był naprawdę grzeczny, po prostu dotykał tej tasiemki, zdala od piaskownicy i błaznował przy tym strasznie, ale ja byłam cały czas przy nim i wszytsko było pod kontrolą.

PS. była oczywiście babcia, która groziła wnuczce, że już więcej na plac zabaw nie pójdą, skoro ona nie hce do domu wracać haha, a jak groźba nie podziałała to na lody próbowałą dziecko przekupić (dodam, że też nie poszło po jej myśli).
Kurde, to chyba nie jest miejsce dla mnie, ale Borysowi się podobało, więc trzeba będzie wyluzować
Ja na razie "kwiatków wychowawczych" nie widuję, za to notorycznie prowadzane niemowlaki, sadzane 2 miesięczniaki, itp itd...
Cytat:
Napisane przez Ifwka Pokaż wiadomość
Mi tez się podoba pasowałoby do kompeltu.

Hej fajnie że wyjazd udany, szkoda telefonu

Może to różyczka, bo przy niej te jest taka wysypka???

nieźle

Wiesz co ona wszystkich nowości się boi. Kask dała sobie wczoraj na głowę założyć, przeglądnęła sie w lusterku i kazała ściagąc. Do fotelika dała sie włozyć, z 500 m przejechała ( za pierwszym razem przy wkładaniu była histeria), tylko z tym myciem głwoy nie mam pomysłu.

Sandałki śliczne.
Widziałam odcinek, i uważam że oprócz śmierci Oberyna odcinek był nudny, w książce działo sie zdecydowanie więcej. Mam nadzieję że chociaż te ostatnie odcinki będa emocjonujące.

Nie będę Was spojlerować

A to u mnie zasypianie wygląda tak samo, z tym że trwa max pół godziny

---------- Dopisano o 07:49 ---------- Poprzedni post napisano o 07:21 ----------

za zasypianie.
Wiesz ona sie ogólnie nowości boi. A z myciem głowy to moge moczyć (polewam tak żeby n abuzię się nei lało), mydlić, myć tylko to spłukiwanie, jakoś jej nie podchodzi.
KAsk sobie już dała załozyc przynajmniej na chwilkę więc jakiś sukces jest.
Debrah jakbyś mogła mi napisać jak to pobieranie z palca wyglada??

A moja przez całą droge na plac zabaw i z powrotem tylko am am am, jakbym ją głodziła.

Skąd ja to znam?? Pies na sowje juz patrzeć nie chce tylko przy Oliwce stoi jak ona je.

Wow super.

Tak więc jak pisałam wczoraj była pierwsza jazda rowerem, krótka bo krótka ale bez histerii.
Plac zabaw w szkole był zalany ale Mała nawet skumała o co mi chodzi jak mówiłam ze mokro i dałam dotknąć rączką.
Zasnęła spoko, ale Tż wstawał na 2 do pracy i kur*a jak można nie umieć wyłąćzyć budzika w swoim telefonie, obudził mnie, Oliwkę i nie wiem jeszcze kogo. Rano też obudziła się przed 6, dałam ją do wózka i mamę zawołałam bo musiałm już wychodzić.
Z Tż lekko sie poprztykaliśmy wczoraj, nie wiem chyba przez mamę, on skrytykował ze niedobrą kiełbasę na grila kupiłyśmy ( faktycznie straszna była) a mama że co to za obiad: boczek i kiełbasa z grila. Mówię jej że my tak jemy bo tak lubimy a żadko mamy czas żebys obie spokojnie usiąść i grila zrobić.

No i nie wiem czy się chwaliłam sprzedaliśy mój samochód i Tż kupuje nowy, już wpłaciliśy zaliczkę, trochę boję się bo część kredytukemy na krótki okres i raty wysokie będziemym mieć ale najwyżej skończymy z remontami i innymi takimi, tylko chyba przez to na wakcje w tym roku nie bardzo pojedziemy.
Jak... no mojej teraz pobierali Penem, jak dla cukrzyków, "klik" w palec (kiedyś normalną igłą). Samo to to jest sekunda i prawie bez bólu (miałam cukrzycę ciążową, takim samym penem "klikałam się" 4 razy dziennie ) Najgorsze jest to...wyciskanie kropel. Bo dziecko siedziało mi na kolanach a pielęgniarka "dusiła" palca. Młoda bała się, że ktoś obcy ją trzyma tak mocno za rękę i nie chce wypuścić. 2 próbki wzięły a to trwało i trwałooooo Po kropelce, a chyba kilkanaście kropel, już mi jej szkoda było bo rozpaczliwie chciała rączkę uwolnić. A potem się rozpłakała jeszcze bardziej jak jej nakleiły plasterek, nie mogła zaakceptować, że ma coś na paluszku.
Stary 2014-06-05, 09:56   #1405
hope01
Zakorzenienie

przeraża mnie normalnie jak młode matki ulegają modzie na skoczki, chodiki etc. Na grupie fb rozpętałam dyskusję, bo dziewczyna chce wsadzać 4miesięczną córkę w skoczek żeby sobie poćwiczyć. albo puszczać piosenki i posadzić w bujaku przed laptopem. Dla mnie to jest totalna ignorancja dziecka na potrzeby swoje.
Ja jak Dawid mały był i chciałam coś zrobić, a mi nie dał, to po prostu na TZ czekałam ..
Ja mam za długi jęzor. Jak mnie coś zrazi to od razu muszę to powiedzieć

Stary 2014-06-05, 10:01   #1406
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

Cytat:
przeraża mnie normalnie jak młode matki ulegają modzie na skoczki, chodiki etc. Na grupie fb rozpętałam dyskusję, bo dziewczyna chce wsadzać 4miesięczną córkę w skoczek żeby sobie poćwiczyć. albo puszczać piosenki i posadzić w bujaku przed laptopem. Dla mnie to jest totalna ignorancja dziecka na potrzeby swoje.
Ja jak Dawid mały był i chciałam coś zrobić, a mi nie dał, to po prostu na TZ czekałam ..
Ja też tak nie raz mam....no i chyba wiem o czym na FB mówisz. Ale ja się powstrzymalam od komentarzy bo sądziłam ze może się coś większego z tego rozpetac

Ja ostatnio wsadziłam antonia do łóżeczka żeby poćwiczyć. ..no i pierwsze 10 min śmiał się ze mnie tak ze ja z niego. .. przez co nie mogłam skupić się na ćwiczeniach. .. potem zajął się sobą a potem już był jęk i moje nerwy .. wiec chyba jednak ćwiczenia podczas snu szkraba....

Stary 2014-06-05, 10:05   #1407
Debrah
Zakorzenienie

Cytat:
która to grupa
Stary 2014-06-05, 10:06   #1408
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

Cytat:
która to grupa
Tam gdzie motywują się ćwicząc mamy ... fitmaj. .

Stary 2014-06-05, 10:27   #1409
litllesweetangel
Lurker ;)

Ja ostatnio trafilam na fejsie na profil laski, na ktorym ma zdjecia swojej moze 2 letniej corki w otoczeniu parunastu butelek po piwach, na drugim tez z flaszkami, a w komentarzach cos w stylu : po mamie wie co dobre.

It's okay
I got lost on the way
But I'm a supergirl
And supergirls don't cry
litllesweetangel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-05, 10:28   #1410
misiaeel
Wtajemniczenie

hej

u nas dzisiaj pobudka o 6 Ultra pjona

sylwia chcemy zdjęcie Bartula z wężem!

Ifwka
gratuluję zakupu

hope mnie trzęsie jak widzę na grupach wystawiane czy poszukiwane chodziki i normalnie dziewczyny się o nie biją. masakra:/

neti patrz wyżej na mojego posta pisałam, że kupuję tego co ma bokeh

little
co za gejosy

http://www.pudelek.pl/artykul/67570/...ordan_zdjecia/

Aniołki[*][*]25.01.2012
misiaeel jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości