Mamy już pierwsze mężatki, reszta pakuje panieńskie manatki! PM 2014, cz. 28 - Strona 53 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-06-05, 09:21   #1561
activelifestyle
Rozeznanie

Dot.: Mamy już pierwsze mężatki, reszta pakuje panieńskie manatki! PM 2014, cz. 28

Cytat:
Napisane przez Lg_ago Pokaż wiadomość
Dziś miesiąc do ślubu
Po ostatnich przeżyciach nie chce mi się nawet myśleć ile rzeczy jeszcze nie załatwionych i co idzie źle.

Mój ulubiony chyba koszmar ślubny.
Kochana spokojnie Nie ma takiej możliwości, żeby z Twoją suknią było coś nie tak Rozumiem Cię, bo to wszystko przez Twoje przejścia z butami Ale sama widzisz, że wszystko powoli zaczyna się układać

myboyismine - ja noszę do oczepin

Lemon_Drop - Gratuluję 100-dniówki

Ad rem - koniecznie się zwróć Mój TŻ wczoraj się śmiał, że jak dalej pozostanę na wizażu to nasz budżet weselny ulegnie szybszemu wyczerpaniu
Dziękuję za radę w sprawie kolczyków
activelifestyle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-05, 09:31   #1562
Elrosa
Zadomowienie

Dot.: Mamy już pierwsze mężatki, reszta pakuje panieńskie manatki! PM 2014, cz. 28

Cytat:
Napisane przez say-hello Pokaż wiadomość
mój tż też się nie daje na to namówić on uważa, że przesadzam i mi odbiło, że goście zawsze sobie jakoś radzili to teraz też sobie poradzą. ehhh on nic nie rozumie!!! i najgorsze, że mówi to do mnie ze swoim pobłażliwym uśmieszkiem
Ja mojemu nawet nic na ten temat nie mówię koszyczki wyplata moja mama z papierowej wikliny (robi z niej cuda), nie wkładam do nich niczego, czego nie miałabym sama używać (planuję chusteczki zwykłe i nawilżane, plastry zwykłe i na odciski, lakier do włosów, rajstopy, igłę z nitką i dezodorant - taka wersja minimum, żadnych leków nie daję). W zasadzie wszystko mam już w domu, tylko chusteczki muszę dokupić.

Cytat:
Napisane przez myboyismine Pokaż wiadomość
Dziewczyny jak długo nosi się welon? można po przyjściu z kościoła na salę ściągnąć czy do oczepin? mam rozkminę
Ja będę nosić aż do oczepin chyba, że w tańcu będzie mi przeszkadzać, ale jest na tyle krótki, że wątpię. W ogóle mam dwa welony i myślę nad trzecim... na wyprzedaży w salonie kupiłam krótki koronkowy za 15 zł i długi do ziemi za tyle samo, ale do kiecki pasuje tylko ten pierwszy, drugi jest z jakiegoś połyskującego materiału i źle wygląda z kiecą. A mi się tak marzył długi do kościoła... zastanawiam się, czy nie kupić takiego dwumetrowego... przyjaciółce już się nawet nie przyznaję, bo chyba powie, że mnie pogrzało.

A w ogóle to został nam już tylko miesiąc
Stary 2014-06-05, 09:34   #1563
docik10
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bardorja Pokaż wiadomość
to zalezy jaka atmosfera jest wq pracy
od str przystojniaka nie ma delegacji, zwyczajnie ich zaprosil jak gosci. u nich jest taka kumplowska relacja, dokazdegoi oprcz prezesa mowis sie na 'ty', wiec przystojniak im powiedzial ze maja zostac do rana, a nie wylatowac o polnocy jak kopciuszki.
Szefostwo mam bardzo sympatyczne ale oni nam mówią na Ty a my im Panciujemy. Może powiem, że są zaproszeni jako goście weselni a nie delegacja i będzie nam miło jeśli będą się bawić tak długo jak będą mieli na to ochotę czyli do rana Może tak być?
Tyś moje dziecko a ja Twoja mama

Nasze szczęście jest juz z nami
:
docik10 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-05, 09:36   #1564
Buczorek
Raczkowanie

Elrosa, gdzie kochana kupiłaś te welony? kurcze, cena super
Stary 2014-06-05, 09:41   #1565
21klaudyna
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Lg_ago Pokaż wiadomość
Dziś miesiąc do ślubu
Po ostatnich przeżyciach nie chce mi się nawet myśleć ile rzeczy jeszcze nie załatwionych i co idzie źle.

Mój ulubiony chyba koszmar ślubny.
Jest dzień przed ślubem, piątek, a ja ide odebrać suknie:
- przyszła różowa,
- przyszła czerwona,
- babka zamówiła za krótką i ta sięga mi do łydek,
- dopasowali mi tak po prostu górę sukni, bezemnie - cała góra wpija mi się w ramiona,
- sukni w ogóle nie zamówiła, bo jej się pomyliło.

W efekcie ja podaje ich do sądu, w celu zwrócenia kosztów ślubu, który sie nie odbył, bo byłam bez sukni
ja dzisiaj chyba pierwszy raz od dawna obudziłam się o 3,30 przerażona , że nawet 2 miesięcy do ślubu nie ma , że w planach miałam o tej porze mieć już wwymarzona sylwetkę a mam tylko wymarzone plany , że milion rzeczy trzeba ogarnąć jeszcze , przypomniała mi się wczorajsza lista Say z rzeczami do zrobienia i byłam tak przerażona że do 5 przeleżałam z wielkimi przereażonymi oczami . Byłam tak zdesperowana że chciałam zacząć wstać i ćwiczyć ale stwierdziłam że rodzina może mnie zabić jak się zacznę tłuc. Powiem wam to było tak odległa wizja a teraz zbiliża się to wielkimi krokami i aż sie boję. I jeszcze moja mama - która mówi 2 lata temu zawracałaś mi głowę pierdołami jak było kupa czasu a teraz jak trzeba wszytsko mieć to ty się obijasz:P

Cytat:
Napisane przez Agnessssa Pokaż wiadomość

Wczoraj wieczorem się wkurzyłam, bo mieliśmy w sobote jechać po wódkę, zadzwoniłam i co i nie ma na stanie, będzie w przyszłym tygodniu i to o ponad 1zł drożej, za Stcoka 0,5l. chcieli najpierw 21.5zł, a teraz 22.6zł, to ja im podziękowowałam

o masakra jaka cena za Stocka , w życiu bym tyle za tą wódke nie zapłaciła. dobrze , że udawło się wam znaleźć coś taniej.
Nasz dzień : 2.08.2014 r. 15:00

"Zestarzej się przy mnie
Najlepsze dopiero się zdarzy"

Edytowane przez 21klaudyna
Czas edycji: 2014-06-05 o 09:48
21klaudyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-05, 09:47   #1566
myboyismine
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Buczorek Pokaż wiadomość
myboyismine

ja tam planuje welon ściągnąć zaraz po pierwszym tańcu.. w ogole zauważyłam, że coraz więcej moich koleżanek przychodzi bez welonu
Cytat:
Napisane przez karolinuuusia Pokaż wiadomość
na oczepinach zdejmuje się, rzuca i już nie zakłada
Cytat:
Napisane przez activelifestyle Pokaż wiadomość
myboyismine - ja noszę do oczepin

Cytat:
Napisane przez Elrosa Pokaż wiadomość

Ja będę nosić aż do oczepin chyba, że w tańcu będzie mi przeszkadzać, ale jest na tyle krótki, że wątpię. W ogóle mam dwa welony i myślę nad trzecim... na wyprzedaży w salonie kupiłam krótki koronkowy za 15 zł i długi do ziemi za tyle samo, ale do kiecki pasuje tylko ten pierwszy, drugi jest z jakiegoś połyskującego materiału i źle wygląda z kiecą. A mi się tak marzył długi do kościoła... zastanawiam się, czy nie kupić takiego dwumetrowego... przyjaciółce już się nawet nie przyznaję, bo chyba powie, że mnie pogrzało.

A w ogóle to został nam już tylko miesiąc

widzę, ze większość do oczepin zobaczę jak będę sie czuć w welonie ale myślałam tak jak Buczorek- ściągnać jeszcze przed oczepinami (ewentualnie ubrać na oczepiny )
myboyismine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-05, 09:49   #1567
bardorja
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez docik10 Pokaż wiadomość
Szefostwo mam bardzo sympatyczne ale oni nam mówią na Ty a my im Panciujemy. Może powiem, że są zaproszeni jako goście weselni a nie delegacja i będzie nam miło jeśli będą się bawić tak długo jak będą mieli na to ochotę czyli do rana Może tak być?
no pewnie, zaznacz tez ze ci na tym zalezy aby bawili sie jak najdluzej. wiesz zeby nie pomysleli ze taka regułke gadasz do kazdego
mi by bylo milo jakbym w pracy to uslyszala od kogos

Daję z siebie 200%
bardorja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-05, 09:51   #1568
oluska227887
Raczkowanie

GG do oluska227887

Uff, nadrobiłam

Cytat:
Napisane przez Robusta Pokaż wiadomość
no doubt
poważnie triumpha omijam szerokim łukiem, podczs gdy mając 78 pod bisutem wciskaja mi tam 80 :P zazwyczaj w triumphie spotkałam sie z totalną niekompetencją ekpedientek, dlatego wolę iść do jakiejś braffiterki i z nią wybrać coś ciekawego ja osobiście uwielbiam mój jeden model z kris'a a nie pamiętam co to za model, z chęcią bym kupiła jeszcze ze 2 takie
Ja mam zawsze staniki 65 pod biustem, a w Triumphie za każdym razem, kiedy tam wejdę wciskaja mi 70
Cytat:
Napisane przez re_nata Pokaż wiadomość
ciekawa jestem co powie przyszła teściowa jak ją zobaczy, bo jej nie podobają się takie "odkryte suknie" . A moja ma dodatkowo jeszcze plecy odkryte. Dlatego ja będę do niej doszywać stanik albo kupię taki z przeźroczystym tyłem, o ile coś takiego znajdę
Jak już pisały dziewczyny- pomyśl nad zakryciem tego tyłu, bo to wygląda jakby suknia była za mała...
Cytat:
Napisane przez exist_ Pokaż wiadomość
Dziewczyny co sądzicie o tych kolczykach i bransoletce do mojej sukni:

Nie chcę naszyjnika, bo z ozdobą do włosów było by za dużo. Druga, podobna opcja to ta:

Moja suknia wygląda tak:

I mam dylemat A muszę zamawiać, do do ślubu niewiele ponad 2 miesiące
Suknia cudowna a co do biżu- bardziej podoba mi się pierwszy zestaw
Cytat:
Napisane przez enzunio Pokaż wiadomość
Właśnie dostałam telefon, 21 czerwca wyjeżdżamy do SPA na Kos, zajął się tym mąż , dokupił nam pokój z widokiem na morze i jako świeże małżeństwo dostaniemy niespodziankę od biura podróży!!!
O jaaaa Cudowna podróż poślubna
Cytat:
Napisane przez Agnessssa Pokaż wiadomość
Nie nadrabiam z czytaniem tak dużo już napisane

Ale za to u mnie zostało równiuśkie 4 miesiące do ślubu

Do tego odebrałam wynik z rtg stawu kolanowego i wszystko jest w porządku

A no i dzisiaj zaakceptowaliśmy zaproszenia i się już drukują
Świetnie, że z kolanem wszystko ok
Cytat:
Napisane przez Konkardia Pokaż wiadomość
Panna Izabela Ja piszę magisterkę i też nie jest ciekawie... Wygląda to dokładnie tak, jak na ten fajnej emotce:
Haha u mnie to samo
Cytat:
Napisane przez kiss12550 Pokaż wiadomość
2) Mam problem z zaskórnikami, może macie jakieś sprawdzone sposoby albo jakieś sprawdzone zabiegi u kosmetyczki?
U mnie pomógł kwas migdałowy I w moim przypadku wystarczyły tylko 2 zabiegi Poza tym- olejek tamanu albo maść tormentiol punktowo na nieprzyjaciół Też działają cuda Do tego jeszcze czarne mydło z różą damasceńską (do kupienia w Mydlarni u Franciszka ) i mamy buźkę jak dupka niemowlęcia
Cytat:
Napisane przez Lusiija Pokaż wiadomość
Super chętnie się dowiem co tam ciekawego jeszcze miałaś w tym koszyku. Nie przypuszczalabym że takie rzeczy mogą schodzić. Z drugiej strony.. trampony, podpaski? Jak można przyjsc tak nieprzygotowanym?
U mnie też będą tampony i podpaski w koszyczku. Czasami kobiety z czystego roztargnienia zapominają o rzeczach, wydawało by się oczywistych

Przez Was spóźnię się na uczelnię Zamiast się zbierać, to siedzę i czytam forum Idę już, bo za 9 minut mam autobus
Stary 2014-06-05, 09:52   #1569
Buczorek
Raczkowanie

Cytat:
widzę, ze większość do oczepin zobaczę jak będę sie czuć w welonie ale myślałam tak jak Buczorek- ściągnać jeszcze przed oczepinami (ewentualnie ubrać na oczepiny )
o to to, ewentualnie na oczepiny mam za ładne plecy w sukience, żeby je zakrywać welonem hahah
Stary 2014-06-05, 09:53   #1570
activelifestyle
Rozeznanie

Cytat:
Nie musisz mówić o tych gościach weselnych Wystarczy, że powiesz, że zapraszasz i będzie Wam bardzo miło jeśli będą się z Wami bawić do samego końca
activelifestyle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-05, 09:53   #1571
Ad rem
Zadomowienie

Cytat:
Ja bym powiedziała dokładnie tak jak napisałaś - że sa zapraszani jako goście, a nie jako delegacja i będzie Wam niezmiernie miło jak zjawią się na weselu i będą bawić się do białego rana

30.08.2014
Nasz Dzień

Ad rem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-05, 09:54   #1572
Konkardia
Wtajemniczenie

Cytat:
Bardzo fajnie i z klasą!

Cytat:
Napisane przez monidot Pokaż wiadomość
No właśnie tu patrzyłam . Ale fakt z Busse i Karnafel mam największy problem bo dziwnie brzmi Bussów i Karnaflów i nie wiem czy zostawić je normalnie czy odmienić
Koniecznie odmieniaj. Będzie może i dziwnie, ale przynajmniej poprawną polszczyzną
2018: 29; 2019: 9; 2020: 20; 2021: 6
Konkardia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-05, 10:04   #1573
enzunio
BAN stały

Ja bym nie odmieniała Busse... Dlatego, że moje nazwisko kończy się podobnie i chyba bym wyśmiała kogoś to by odmienił moje nazwisko tak ja "Bussów"...
enzunio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-05, 10:08   #1574
21klaudyna
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Konkardia Pokaż wiadomość
Bardzo fajnie i z klasą!

Koniecznie odmieniaj. Będzie może i dziwnie, ale przynajmniej poprawną polszczyzną
z ta poprawną polszczyzną to różnie bywa, ludzie są przywyczajeni do swoich nazwisk i każdy na dzwięk tego odmienionego u mnie dziwnie reagował , więc ja postawiłam na to jak ktoś traktuje swoje nazwisko i porpostu nie odmieniałam ich. W ogóle wiele ludzi żyje w przekonaniu , że nazwisk sie nie odmienia i to nie tylko starsi ludzie i reagują wielkimi oczami na to że ktoś mówi że zasady są by odmieniać.

My nie odmienialiśmy , nie było to zgodne z zasadami j. polskiego ale każdy był zadowlony i nie mieliśmy żadnych komentarzy" że odmieniliście moje naziwsko a ono jest wyjątkiem i go się nie odmienia"

"Zestarzej się przy mnie

Edytowane przez 21klaudyna
Czas edycji: 2014-06-05 o 10:11
Stary 2014-06-05, 10:16   #1575
myboyismine
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Buczorek Pokaż wiadomość
o to to, ewentualnie na oczepiny mam za ładne plecy w sukience, żeby je zakrywać welonem hahah

u mnie plecy to główna atrakcja w sukience i szkoda zakrywać
Stary 2014-06-05, 10:21   #1576
201604261006
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez domar123 Pokaż wiadomość
Witam po długiej przerwie!!

Obiecuję, że zaraz postaram sie wszystko nadrobić

Tymczasem u nas wielki postęp Jestesmy po przeprowadzce, po próbnej fryzurze, po odbiorze sukni, po protokole Wiele się wydarzyło i to tak znienacka Nie planowaliśmy protokołu, a tak jakoś wyszło. A więc zdjęć kilka z fryzury i sukni Potem usunę.
Bardzo ładna fryzurka

Cytat:
Napisane przez czekooczekolada Pokaż wiadomość

dziewczyny co mam mieć ze sobą na przymiarkę ? stanik, buty, cos jeszcze?
może zrób sobie próbną fryzurę? Biżuterie, welon weź jak masz Stanik i buty najważniejsze chyba.

Cytat:
wiecie co mi sie podoba na zaświadczeniu z USC ?
Nazwiska po zawarciu związku małżeńskiego, moje , TŻ i dzieci że będą takie same
My jutro idziemy po zaświadczenie

Cytat:
Dziewczyny jak długo nosi się welon? można po przyjściu z kościoła na salę ściągnąć czy do oczepin? mam rozkminę
Ja chyba będę miała do oczepin. A jeśli będzie niewygodnie to ściągne go od razu

Cytat:
Napisane przez Lemon_Drop Pokaż wiadomość
Zapomniałam - dziś 100 dni!!!

Cytat:
Może
201604261006 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-05, 10:22   #1577
Konkardia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez 21klaudyna Pokaż wiadomość
z ta poprawną polszczyzną to różnie bywa, ludzie są przywyczajeni do swoich nazwisk i każdy na dzwięk tego odmienionego u mnie dziwnie reagował , więc ja postawiłam na to jak ktoś traktuje swoje nazwisko i porpostu nie odmieniałam ich. W ogóle wiele ludzi żyje w przekonaniu , że nazwisk sie nie odmienia i to nie tylko starsi ludzie i reagują wielkimi oczami na to że ktoś mówi że zasady są by odmieniać.
Ehh... zdaję sobie z tego sprawę, że ludzie po prostu są przyzwyczajeni. Niemniej jednak, jako obrończyni języka polskiego, odmieniałabym! My przy wyborze tekstu do zaproszeń wybraliśmy za to taki, w którym nie odmieniamy żadnego Zastanawialiśmy się wcześniej nad niektórymi nazwiskami i doszliśmy do wniosku, że nie będziemy się z nimi męczyć... Chwalono nas za spryt
2018: 29; 2019: 9; 2020: 20; 2021: 6
Konkardia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-05, 10:23   #1578
201604261006
Konto usunięte

Cytat:
u mnie plecy to główna atrakcja w sukience i szkoda zakrywać
Przy Twoich plecach zdjęłabym od razu po kościele
201604261006 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-05, 10:38   #1579
myboyismine
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mysza93 Pokaż wiadomość
Przy Twoich plecach zdjęłabym od razu po kościele

chyba tak zrobię

pochodziłam w swoich ślubnych butach po domu i obok domu tak na spokojnie jak sobie chodzę wydają sie w miarę wygodne, ale stresuję się bo nie wiem jak okaże sie na dłuższą metę i do tańca....
Stary 2014-06-05, 10:40   #1580
21klaudyna
Zadomowienie

myboyismine ozdoba mojej sukni też są plecy i rezygnuje z welonu nawet do kościoła bo one najpiękniej będą się własnię na ceromonii ślubnej prezentować kiedy będę cały czas tyłem do gości

"Zestarzej się przy mnie
Stary 2014-06-05, 10:51   #1581
Dotka90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez no_doubt Pokaż wiadomość
Po wczorajszej wyprawie do ESOTIQ jestem zachwycona Trafiłam na super babkę, która mi rewelacyjnie doradziła (nawet zweryfikowała mój rozmiar stanika ) Super się z nią dogadałam: wzięłam dwa modele (zapłaciłam za ten droższy), które zabiorę na dzisiejszą przymiarkę, a po, jak już wybiorę, który się bardziej nadaję jeden zwrócę Wśród tych dwóch jest Twój nr 2, tylko w całości usztywniany, bez ten miękkiej koronki. Byłam zachwycona tą mocną taśmą pod biustem. Niezaprzeczalny atut tego stanika. Drugi wzięłam delikatne ecru, ale pod sukienką przecież i tak nie będzie widać. Krawcowa zdecyduje
Ooo to fajnie
Ja właśnie nie wzięłam dlatego, że doczytalam, że jest 7 dni na wymianę, tylko na ten sam model, więc się wstrzymalam, bo muszę podjechać do salonu i zapytać, kiedy miarę zdejmujemy, to wtedy kupię.
Taśma w tym drugim jest rewelacyjna! Ja niestety nie mogę mieć całego usztywnianego, bo mam duży cyc i źle w takich wyglądam :/
Co do ecru itd, to mnie się o tyle pierwszy podoba, że jest kremowy Nie lubię białej bielizny za bardzo

Dziś jeszcze podjadę w jedno miejsce, mają sporo biustonoszy polskich firm, jak np. Ava, a na stronie producenta widziałam piękne rzeczy
Więc może coś kupię

Cytat:
Napisane przez exist_ Pokaż wiadomość
Dotka, dzięki za info ale odwiedziłam już esotiq i nie było nic ale w razie "w" będę w piątek pamiętać.
Ja się majtami nie przejmuje, nie muszą być od kompletu, grunt żeby wygodne
Szkoda jaki masz rozmiar?
Może nie mieli nic na stanie teraz?

Ja chyba jakbym brała ten stanik, to wezmę jednak bez majtek Figi odpadają, były okropne, a stringi to też nie moja bajka. Najwyżej będę szukać czegoś koronkowego, kremowego do kompletu

Cytat:
wiecie co mi sie podoba na zaświadczeniu z USC ?
Nazwiska po zawarciu związku małżeńskiego, moje , TŻ i dzieci że będą takie same
Ja będę mieć inaczej niż TŻ, a dzieci po mężu
Cytat:
Napisane przez Ad rem Pokaż wiadomość
Ja się chyba zwrócę do tej firmy, żeby mi jakąś refundację zrobili za polecenie tej księgi!
Właśnie mówiłam do TŻta wczoraj, że ciekawe ile z kupionych przedmiotów, to zasługa Twojej reklamy Bo nagle ni z tego ni z owego, 4 małe księgi sprzedane i 7 dużych, w firmie pewnie zachodzą w głowę, co się dzieje

W sobotę jadę na szkolenie do siedziby mojej firmy, w sumie idealnie mi się to zgrało, bo mam zaproszenie dla szefa i pracowników - miałam im pocztą wysłać, a tak to dam im osobiście
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-05, 10:54   #1582
anka1897
Wtajemniczenie

alloffkowa
KaMilka4891
misia880
rabbitka
madziara889
myboyismine
Ad rem
oluska227887

Buczorek
justynkie
bardorja
mysza93

cornflower_girl
aniuska18032
iliy

Dotka90
kiss12550
activelifestyle

dziękuję za opinie dotyczące fryzury mam nadzieję, że po zmianach przodu będzie wyglądała jeszcze lepiej

Buczorek zapłaciłam 60 złotych, ok. 1 h 10 minut czesała mnie fryzjerka. Gratuluję sukienki dla mamy!

justynkie piękne obrączki! takie oryginalne

Agnessssa fryzurę próbną miałam robioną miesiąc przed ślubem. jeżeli masz sprawdzoną fryzjerkę możesz umówić nawet bliżej ślubu. Jednak jeśli ktoś "nowy" będzie Cię czesał zostawiłabym czas na "ewentualne" zmiany fryzury/fryzjera.

cornflower_girl piękna biżuteria! gdzie zamówiłaś ostatnie kolczyki?

bachara gratuluję pracy!

marlenqa22 piękne obrączki!

Dotka90 fajnie, że udało zamówić się sukienkę dla mamy!
U mnie ślub za 3 tygodnie a mama bez stroju.

aniuska18032
współczuję problemów ze zdrowiem Ja na konsultację jeżdżę prawie 200 km. W maju miałam jedną, ale chciałabym zasięgną opinii innego lekarza i w sierpniu znowu pokonam podobną trasę. Chociaż ten ostatni również miałam bardzo dobre opinie i przyjeżdżają do niego pacjentki z różnych rejonów to jednak mam nadzieję, że są inne rozwiązania.
Jeżeli chodzi o Warszawę polecam Szpital św. Zofii na Żelaznej -mają kilka Poradni i jak zadzwonisz - skierują Cię do odpowiedniego specjalisty. Lekarze przyjmują zarówno na NFZ jak i prywatnie. Cennik podany jest na stronie internetowej.
Jakbyś chciała namiary topisz na PW

myboyismine piękna suknia! pazurki jak najbardziej na tak!

ewaden bardzo mi przykro

velika super,że udało Ci się go ubrać

say-hello super, że byłaś na ślubie enzunia!

Szczeperka pięknie wyglądałaś! Relacja mega wzruszająca.

Godzia piękny bukiet, piękna Panna Młoda!

czekooczekolada jaki słodziak z Waszego pieska! parasol nr 2 lub 1!

Ad rem księga gości wygląda bardzo fajnie! Powinnaś otrzymać ją gratis albo jakiś dodatek za przekonanie kolejnych PMek do jej zakupu

docik10 bardzo ładne kosze!

enzunio wyglądałaś bosko! Widać, że MĄŻ nie mógł oderwać wzroku od Ciebie

monidot fajne buty!

positive rebel cudowna relacja

enzunio normalnie popłakałam się przy Twojej relacji! Czytając czuć Waszą radość. Fajnie, że wszystko się udało!
gratuluję podróży poślubnej!

Lg_ago co za pech współczuję przejść z jubilerem, dobrze, że nie poddałaś się i reklamowałaś obrączki! Trzymam kciuki aby połówka była dobra!

exist_ normalnie nie mogłam uwierzyć jak przeczytałam o prezencie Rozumiem, że ktoś nie ma pieniędzy aby dać w kopercie ale można zapytać Młodych/ rodziców czego potrzebują do domu.
Komplet 1 biżuterii bardziej mi się podoba.

S1lc1a zarówno u mnie w pracy jak i u Tż jest zwyczaj, że młodzi dostają w prezencie porcelanę. Mamy nadzieję, że chociaż inną

Do odmiany nazwisk należy podejść z rozwagą - jeżeli czytamy nazwisko i głupio, źle brzmi odmienione to zostawiłabym je w podstawowej formie.

Gratuluję zmian kodów, zakupionych dodatków, pozytywnych rozmów z florystkami, dekoratorkami.

Nadrobiłam od 23 strony,a le za dużo miejsca zajęłoby cytowanie wszystkiego

ostatnio brakuje mi na wszystko czasu - dużo pracy i zajęć poza nią również.

Z nowości zmieniliśmy piosenkę na pierwszy taniec- będzie walc angielski do Zbigniewa Wodeckeigo - Oczarowanie.

Aniołek 10 tc [*] 22.11.2019 r.

anka1897 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-05, 10:58   #1583
Lemon_Drop
Zadomowienie

Cytat:
ja dzisiaj chyba pierwszy raz od dawna obudziłam się o 3,30 przerażona , że nawet 2 miesięcy do ślubu nie ma , że w planach miałam o tej porze mieć już wwymarzona sylwetkę a mam tylko wymarzone plany , że milion rzeczy trzeba ogarnąć jeszcze , przypomniała mi się wczorajsza lista Say z rzeczami do zrobienia i byłam tak przerażona że do 5 przeleżałam z wielkimi przereażonymi oczami . Byłam tak zdesperowana że chciałam zacząć wstać i ćwiczyć ale stwierdziłam że rodzina może mnie zabić jak się zacznę tłuc. Powiem wam to było tak odległa wizja a teraz zbiliża się to wielkimi krokami i aż sie boję. I jeszcze moja mama - która mówi 2 lata temu zawracałaś mi głowę pierdołami jak było kupa czasu a teraz jak trzeba wszytsko mieć to ty się obijasz:P
Często mam podobnie, tylko przed snem. Wiercę się, a myśli nie chcą odejść i dać spać, bo nagle okazuje się że tyyyle miałam zrobić a tu nic
Na przymiarce się chyba załamię, bo miałam zgubić kilka kg a tu nic
btw z Twoją figurą mogłabym spać spokojnie
Stary 2014-06-05, 11:07   #1584
kiss12550
Zadomowienie

Exist- no właśnie zapytałam bo byłam ciekawa jak to wygląda u Was z tym tortem i ja też mam nadzieję że cukiernia mi dowiezie , bo szczerze mówiąc sama bym się bała tego podjąć

Active- tak właśnie też raczej będę chciała żeby cukiernia mi tort dowiozła

zaskórniki to moja zmora dobrze że puder je zakrywa bo w dniu ślubu uciekałabym chyba od fotografa gdzieś ostatnio spotkałam się z jakimiś maseczkami z dodatkiem sody ciekawe czy skuteczne, chyba się skusze i spróbuje, może akurat się uda
Myślę że wkrętki do których link wstawiłaś będą pasować

Enzunio – nie pomyślałabym że koszyczki będą miały aż takie wzięcie a i jeszcze taki pytanko : można wynająć na wesele „Twoich” chłopaków super wyglądali!

Mojakaren- czekam na relację i dziękuje za podpowiedzi już zapisuje i na pewno wykorzystam

Domar- suknia i fryzura super!

Dotka – stanik super, ja też musze w końcu kupić ale codziennie ćwicze i planuje z kilka kg zrzucić ,a co za tym idzie boje się że kupie teraz stanik a w sierpniu będzie za duży kupię chyba zaraz przed przymiarką pod koniec lipca i tyle

Lg_ago – współczuję takich koszmarów

Myboyismine- ja welonu mieć nie będę ale wydaje mi się że wszystko zależy od tego jaki to welon i czy Ci w nim wygodnie np. jeżeli do kościoła masz katedralny to sporo PM do pierwszego tańca go ściąga bo tak im wygodniej (ale to nie reguła ) , jeżeli masz krótszy i nie będzie Ci przeszkadzał podczas tańca to zostaw do oczepin
edit. (nie załapałam się na zdjęcie) ale skoro dziewczyny tak chwalą tył Twojej sukni to faktycznie zastanowiłabym się wgl nad welonem

Lemon_Drop - za 100dniówkę, teraz już z górki

Ad rem – tą księge powinnaś mieć już za darmo

Oluska- zapisuje Twoje rady dziękuję
kiss12550 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-05, 11:10   #1585
positive rebel
Rozeznanie

Lg_ago nie martw się sukienką! Na pewno wszystko będzie ok A jeśli nie,to pamiętaj - ja na tydzień przed ślubem wymieniałam cały tiul w sukni, bo po czyszczeniu okazał się pożółkły. I choć salon totalnie zepsuł mi humor, to udało się wszystko naprawić, a suknia zebrała sporo komplementów

myboyismine ja miałam długi welon do kościoła i zdjęłam w drodze na salę. W czasie wesela nie miałam nic, tylko wpięłam żywe kwiaty we włosy. A na oczepiny miałam krótki welon, którym rzuciłam i dałam w prezencie pannie, która go złapała Nie chciałam zakładać welonu na weselu bo mi się bardziej podobało bez. I nie żałuję. Nie ma zasady i najlepiej zrobisz, jak sama zdecydujesz kiedy chcesz zdjąć welon
Stary 2014-06-05, 11:20   #1586
cornflower_girl
Zakorzenienie

exist No to lipa, mam nadzieję, że znajdziesz ten idealny stanik I lepsze koty niż pościel np. z Bieberem lub One Direction

Le_lena Bardzo ładne kolory sukienek. A co z pracą?

aniuska Mam dość długie, gęste i ciężkie włosy - nie wszystkie fryzury u mnie się trzymały. Fryzjerka doradziła skrócenie, było znacznie lepiej. Więc może coś trzeba pokombinować z ilością/ długością/ gęstością włosów?

Lemon A to dasz radę zerknąć

Lusija Fajnie, że Wasze zaproszenia się podobają

cude Trzymam kciuki za praktyki

activelifestyle Dobry wybór Wkrętki też dadzą radę, tym bardziej że masz wyrazistą bransoletkę.

kiss Co do tortu - cukiernia przywozi na salę, tort idzie do chłodni. Na zaskórniki i inne niedoskonałości - polecam kwasy (ale tylko wtedy, kiedy nie chcesz się opalać).

Panna Izabela Może być duży problem z dostępnością piwonii (raczej sprowadzane, nie wszyscy się podejmują sprowadzenia ich). Włoskich jaskrów też ciężko uświadczyć.

Dotka Wow, świetny stanik, zarówno pierwszy model jak i drugi

domar Piękna sukienka i fryzura - całość świetnie się prezentuje

Monidot Odmieniać, odmieniać. Co do Busse - zerknij tutaj

czekooczekolada Jak masz welon i biżuterię, to też weź

alloffkowa Piękna piosenka

Lg_ago Z suknią na pewno będzie wszystko dobrze

myboyismine Wszystko zależy od Ciebie - spotkałam się z PM-kami, które zdejmują od razu po kościele ( rzuciło mi się w oczy na tym )

Elrosa Jeśli tylko marzysz o długim welonie do kościoła, to kup. Będzie pasował

anka Oczarowanie - piekna piosenka Ostatnie kolczyki zamawiałam z ebaya, bardzo podobne widziałam na allegro.

Co do metod naturalnych - jak są dobrze stosowane, to i do odkładania dziecka się nadają (jak komuś nie przeszkadzają minusy tej metody).

Bogini kuchennego zniszczenia
cornflower_girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-05, 11:29   #1587
bardorja
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez oluska227887 Pokaż wiadomość

Ja mam zawsze staniki 65 pod biustem, a w Triumphie za każdym razem, kiedy tam wejdę wciskaja mi 70
mi brafiterka powiedziala ze jak sie zmierzy obwód to odejmuje sie ok 5cm bo skóra sie kurczyi rozciąga. I zapina sie zawsze na 1 zapinke wiec dokladnie jak ty mam 65, a w triumphie wciskalimi nawet 75 mimomojego tlumaczenia,pani z triumphu wiedziala lepiej i na sile co chwila sie pytala czy go biore? czy juz polozyc go przy kasie...
eh

Cytat:

My nie odmienialiśmy , nie było to zgodne z zasadami j. polskiego ale każdy był zadowlony i nie mieliśmy żadnych komentarzy" że odmieniliście moje naziwsko a ono jest wyjątkiem i go się nie odmienia"
dokladnie,ja teznie odmienialam. za to slyszalam 'dzieki ze nie odmieniliscie mojego nazwiska tak jak to reszta robila', albo ciotka: 'wreszcie jestem Lank, a nie Lankę' (mamy zaszcyzt zaprosic Elżbietę Lank,nie Lankę)
nie lubie tez jak ktos odminia moje nazwisko

ode mnie:
Zakupiona pralka i lodówka na nowe mieszkanie dzie IKEA WITA NAS
ze ślubnych spraw: stoją w miejscu, czekamy na potwierdzenia, za tydzien przymiarka za 2 tyg u ksiedza protokół. poza tym ruszyly miesiace ślubne i mam mase jezdzenia po klietnakch,ledwo wyrabiam.
dzis spotkalam kumpele wsklpeie ktora hajtala sie jakos z miesiac temu i pokazuje mi dowód ze zmienionym juz nazwiskiem
i jej po zazdrosiclam. juznie moge sie doczekac mojego nowego

P.S.
mam problem z przedramionami... w ciazy wyskoczylo mi rogowacenie przymeiszkowe,nagle, niewiadomo od czego.i tak juz zostalo. bylam u dermatologa , dostalam masci samruje juz miesiac i zniklo moze 10%tych krostek,boje sie ze do slubu nie zniknie, a musze na 1 przymiarce zdecydowac czy chce ramiaczka czy rekawy do kieccy, a nie wiem co pasuje ciagle o tym mysle
a wiem ze te krostki bedzie widac

Daję z siebie 200%
bardorja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-05, 11:41   #1588
say-hello
Zakorzenienie

Cytat:

o masakra jaka cena za Stocka , w życiu bym tyle za tą wódke nie zapłaciła. dobrze , że udawło się wam znaleźć coś taniej.
Wybacz mi, nie chciałam spoojnie, ze wszystkim zdążymy
Cytat:
Ja ściągam welon zaraz po mszy w pierwszym tańcu bym się z nim zabiła :P
say-hello jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-05, 11:58   #1589
cude
Zadomowienie

activelifestyle, kiss

Wkrętki są jak najbardziej na miejscu

Tort zostanie przywieziony w sobotę rano i do lodówy

Dziewczyny, u mnie Pani poprawiała nas, że kalendarzyk to nie npr.

aniuska, co do piwonii. Te które rosną u mnie w ogrodzie właśnie tak mają: jak wypadnie jeden płatek to reszta leci sama.

domar123, pięknie!

docik, mnie TŻ mówi żeby zawsze iść na żywioł, bo się tylko zastanawiam i zamartwiam. Wg mnie może być

Prawie połowa gości z mojej strony potwierdziła przybycie Zostali tylko sąsiedzi i kilka innych znajomych.
Do rozdania 3 zaproszenia!
Myślicie, że takie spinki zdadzą egzamin? Eleganckie już kupiliśmy wczoraj Te byłyby na drugi dzień.
TŻ ma garniak i dodatki! Garnitur, koszula, pasek, spinki, mucha i skarpetki - 810zł
Jeszcze dokupić koszule na zmianę i buty. Sam chciał tak szybko kupić Wybrał podwójną muchę, biel na czerni-bardzo mu się spodobała.
Zdjęć nie pokażę, bo jeszcze nie mam. Najpierw dopasowanie u krawcowej
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 2.jpg (22,6 KB, 13 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 3.jpg (73,0 KB, 11 załadowań)

Edytowane przez cude
Czas edycji: 2014-06-05 o 11:59
cude jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-05, 12:06   #1590
rabbitka
Rozeznanie

Exist wspolczuje, z uszczesliwianiem na sile, moze TZ ma racje, jak masz gdzie trzymac to zostaw, bedzie jak ktos w gosci przyjedzie, co do poszw z kotami jak ktoras (Corn pisalas o Helo Kitty ?) chce sie pozbyc ja chetnie przygarne bo jestem kociara trzymam kciuki za znalezienie stanika

Activelifestyle mysle, ze wkretki moga byc, wygoda przede wszystkim, jest jeszcze opcja, ze moglabys zalozyc te wiszace na slub tylko, a pozniej przebrac ja tak chyba zrobie z moimi.

Dotka oba staniki prezentuja sie super! masz racje jak Ci figi z kompletu nie leza dokup cos podobnego, napewno cos dopasujesz ja np stringow nie lubie i czesto dopasowuje z innych kompletow figi

Kiss u mnie tort dostarcza cukiernia na sale.

Domar super fryzura i sukienka, pieknie razem wyglada!

Myboyismine ja mam katedralny welon i ciagle sie zastanawiam czy zdjac zaraz po ceremonii, czy poczekac iz djeac zaraz przed pierwszym tancem

Klaudyna biedulko masz super figure, nie stresuj sie tak kochana

Czeko buty, stanik, welon, bziu, ewentualnie jak masz w domu nakrycie

Lg_ago z suknia wszystko bedzie ok! ale ja tez dzisiaj mialam koszmar slubny ze moja suknia byla rozowa, ale taki blady roz wiec ladnie wygladala i ze na moim weselu gralo Linkin Park w sumie moj ulubiony zespol no i tu sie zaczal koszmar, bo jak zaczeli grac to wszyscy goscie wyszli i ja nie moglam zaczaic jak oni tak moga wyjsc z wesela no i sie obudzilam.

Lemon, An, Iliy gratuluje studniowek

18.6.14

rabbitka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości