|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1561 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamy już pierwsze mężatki, reszta pakuje panieńskie manatki! PM 2014, cz. 28
Cytat:
Nie ma takiej możliwości, żeby z Twoją suknią było coś nie tak Rozumiem Cię, bo to wszystko przez Twoje przejścia z butami Ale sama widzisz, że wszystko powoli zaczyna się układać ![]() myboyismine - ja noszę do oczepin ![]() Lemon_Drop - Gratuluję 100-dniówki Ad rem - koniecznie się zwróć Mój TŻ wczoraj się śmiał, że jak dalej pozostanę na wizażu to nasz budżet weselny ulegnie szybszemu wyczerpaniu ![]() Dziękuję za radę w sprawie kolczyków
|
|
|
|
|
#1562 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamy już pierwsze mężatki, reszta pakuje panieńskie manatki! PM 2014, cz. 28
Cytat:
koszyczki wyplata moja mama z papierowej wikliny (robi z niej cuda), nie wkładam do nich niczego, czego nie miałabym sama używać (planuję chusteczki zwykłe i nawilżane, plastry zwykłe i na odciski, lakier do włosów, rajstopy, igłę z nitką i dezodorant - taka wersja minimum, żadnych leków nie daję). W zasadzie wszystko mam już w domu, tylko chusteczki muszę dokupić.Cytat:
chyba, że w tańcu będzie mi przeszkadzać, ale jest na tyle krótki, że wątpię. W ogóle mam dwa welony i myślę nad trzecim... na wyprzedaży w salonie kupiłam krótki koronkowy za 15 zł i długi do ziemi za tyle samo, ale do kiecki pasuje tylko ten pierwszy, drugi jest z jakiegoś połyskującego materiału i źle wygląda z kiecą. A mi się tak marzył długi do kościoła... zastanawiam się, czy nie kupić takiego dwumetrowego... przyjaciółce już się nawet nie przyznaję, bo chyba powie, że mnie pogrzało. A w ogóle to został nam już tylko miesiąc
|
|
#1563 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Może tak być?
|
|
#1564 |
|
Raczkowanie
|
Elrosa, gdzie kochana kupiłaś te welony? kurcze, cena super
|
#1565 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
o masakra jaka cena za Stocka , w życiu bym tyle za tą wódke nie zapłaciła. dobrze , że udawło się wam znaleźć coś taniej.
Nasz dzień : 2.08.2014 r. 15:00"Zestarzej się przy mnie Najlepsze dopiero się zdarzy"
Edytowane przez 21klaudyna Czas edycji: 2014-06-05 o 09:48 |
|
|
|
|
#1566 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
widzę, ze większość do oczepin zobaczę jak będę sie czuć w welonie ale myślałam tak jak Buczorek- ściągnać jeszcze przed oczepinami (ewentualnie ubrać na oczepiny )
|
||
|
|
|
#1567 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
mi by bylo milo jakbym w pracy to uslyszala od kogos
|
|
#1568 | ||||||||
|
Raczkowanie
|
Uff, nadrobiłam
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Też działają cuda Do tego jeszcze czarne mydło z różą damasceńską (do kupienia w Mydlarni u Franciszka ) i mamy buźkę jak dupka niemowlęcia Cytat:
![]() Przez Was spóźnię się na uczelnię Zamiast się zbierać, to siedzę i czytam forum Idę już, bo za 9 minut mam autobus
|
|
|
#1569 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
mam za ładne plecy w sukience, żeby je zakrywać welonem hahah
|
|
#1570 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wystarczy, że powiesz, że zapraszasz i będzie Wam bardzo miło jeśli będą się z Wami bawić do samego końca
|
|
|
|
|
#1571 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#1572 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#1573 |
|
BAN stały
|
Ja bym nie odmieniała Busse... Dlatego, że moje nazwisko kończy się podobnie i chyba bym wyśmiała kogoś to by odmienił moje nazwisko tak ja "Bussów"...
|
|
|
|
#1574 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
My nie odmienialiśmy , nie było to zgodne z zasadami j. polskiego ale każdy był zadowlony i nie mieliśmy żadnych komentarzy" że odmieniliście moje naziwsko a ono jest wyjątkiem i go się nie odmienia"
Nasz dzień : 2.08.2014 r. 15:00"Zestarzej się przy mnie Najlepsze dopiero się zdarzy"
Edytowane przez 21klaudyna Czas edycji: 2014-06-05 o 10:11 |
|
|
|
|
#1575 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1576 | |||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
Stanik i buty najważniejsze chyba. Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
|
|||||
|
|
|
#1577 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
My przy wyborze tekstu do zaproszeń wybraliśmy za to taki, w którym nie odmieniamy żadnego Zastanawialiśmy się wcześniej nad niektórymi nazwiskami i doszliśmy do wniosku, że nie będziemy się z nimi męczyć... Chwalono nas za spryt |
|
|
|
|
#1578 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#1579 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1580 |
|
Zadomowienie
|
myboyismine ozdoba mojej sukni też są plecy i rezygnuje z welonu nawet do kościoła bo one najpiękniej będą się własnię na ceromonii ślubnej prezentować kiedy będę cały czas tyłem do gości
|
|
|
|
#1581 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja właśnie nie wzięłam dlatego, że doczytalam, że jest 7 dni na wymianę, tylko na ten sam model, więc się wstrzymalam, bo muszę podjechać do salonu i zapytać, kiedy miarę zdejmujemy, to wtedy kupię. Taśma w tym drugim jest rewelacyjna! Ja niestety nie mogę mieć całego usztywnianego, bo mam duży cyc i źle w takich wyglądam :/ Co do ecru itd, to mnie się o tyle pierwszy podoba, że jest kremowy Nie lubię białej bielizny za bardzo ![]() Dziś jeszcze podjadę w jedno miejsce, mają sporo biustonoszy polskich firm, jak np. Ava, a na stronie producenta widziałam piękne rzeczy Więc może coś kupię ![]() Cytat:
jaki masz rozmiar? ![]() Może nie mieli nic na stanie teraz? Ja chyba jakbym brała ten stanik, to wezmę jednak bez majtek ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Bo nagle ni z tego ni z owego, 4 małe księgi sprzedane i 7 dużych, w firmie pewnie zachodzą w głowę, co się dzieje ![]() W sobotę jadę na szkolenie do siedziby mojej firmy, w sumie idealnie mi się to zgrało, bo mam zaproszenie dla szefa i pracowników - miałam im pocztą wysłać, a tak to dam im osobiście
|
||||
|
|
|
#1582 |
|
Wtajemniczenie
|
alloffkowa
KaMilka4891 misia880 rabbitka madziara889 myboyismine Ad rem oluska227887 Buczorek justynkie bardorja mysza93 cornflower_girl aniuska18032 iliy Dotka90 kiss12550 activelifestyle dziękuję za opinie dotyczące fryzury ![]() Buczorek zapłaciłam 60 złotych, ok. 1 h 10 minut czesała mnie fryzjerka. Gratuluję sukienki dla mamy! justynkie piękne obrączki! takie oryginalne ![]() Agnessssa fryzurę próbną miałam robioną miesiąc przed ślubem. jeżeli masz sprawdzoną fryzjerkę możesz umówić nawet bliżej ślubu. Jednak jeśli ktoś "nowy" będzie Cię czesał zostawiłabym czas na "ewentualne" zmiany fryzury/fryzjera. cornflower_girl piękna biżuteria! gdzie zamówiłaś ostatnie kolczyki? bachara gratuluję pracy! marlenqa22 piękne obrączki! Dotka90 fajnie, że udało zamówić się sukienkę dla mamy! U mnie ślub za 3 tygodnie a mama bez stroju. aniuska18032 współczuję problemów ze zdrowiem Ja na konsultację jeżdżę prawie 200 km. W maju miałam jedną, ale chciałabym zasięgną opinii innego lekarza i w sierpniu znowu pokonam podobną trasę. Chociaż ten ostatni również miałam bardzo dobre opinie i przyjeżdżają do niego pacjentki z różnych rejonów to jednak mam nadzieję, że są inne rozwiązania. Jeżeli chodzi o Warszawę polecam Szpital św. Zofii na Żelaznej -mają kilka Poradni i jak zadzwonisz - skierują Cię do odpowiedniego specjalisty. Lekarze przyjmują zarówno na NFZ jak i prywatnie. Cennik podany jest na stronie internetowej. Jakbyś chciała namiary topisz na PW ![]() myboyismine piękna suknia! pazurki jak najbardziej na tak! ewaden bardzo mi przykro velika super,że udało Ci się go ubrać ![]() say-hello super, że byłaś na ślubie enzunia! Szczeperka pięknie wyglądałaś! Relacja mega wzruszająca. Godzia piękny bukiet, piękna Panna Młoda! czekooczekolada jaki słodziak z Waszego pieska! parasol nr 2 lub 1! Ad rem księga gości wygląda bardzo fajnie! Powinnaś otrzymać ją gratis albo jakiś dodatek za przekonanie kolejnych PMek do jej zakupu ![]() docik10 bardzo ładne kosze! enzunio wyglądałaś bosko! Widać, że MĄŻ nie mógł oderwać wzroku od Ciebie ![]() monidot fajne buty! positive rebel cudowna relacja enzunio normalnie popłakałam się przy Twojej relacji! Czytając czuć Waszą radość. Fajnie, że wszystko się udało! gratuluję podróży poślubnej! Lg_ago co za pech współczuję przejść z jubilerem, dobrze, że nie poddałaś się i reklamowałaś obrączki! Trzymam kciuki aby połówka była dobra!exist_ normalnie nie mogłam uwierzyć jak przeczytałam o prezencie Rozumiem, że ktoś nie ma pieniędzy aby dać w kopercie ale można zapytać Młodych/ rodziców czego potrzebują do domu. Komplet 1 biżuterii bardziej mi się podoba. S1lc1a zarówno u mnie w pracy jak i u Tż jest zwyczaj, że młodzi dostają w prezencie porcelanę. Mamy nadzieję, że chociaż inną ![]() Do odmiany nazwisk należy podejść z rozwagą - jeżeli czytamy nazwisko i głupio, źle brzmi odmienione to zostawiłabym je w podstawowej formie. Gratuluję zmian kodów, zakupionych dodatków, pozytywnych rozmów z florystkami, dekoratorkami. Nadrobiłam od 23 strony,a le za dużo miejsca zajęłoby cytowanie wszystkiego ![]() ostatnio brakuje mi na wszystko czasu - dużo pracy i zajęć poza nią również. Z nowości zmieniliśmy piosenkę na pierwszy taniec- będzie walc angielski do Zbigniewa Wodeckeigo - Oczarowanie. |
|
|
|
#1583 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Na przymiarce się chyba załamię, bo miałam zgubić kilka kg a tu nic btw z Twoją figurą mogłabym spać spokojnie
|
|
#1584 |
|
Zadomowienie
|
Exist- no właśnie zapytałam bo byłam ciekawa jak to wygląda u Was z tym tortem i ja też mam nadzieję że cukiernia mi dowiezie , bo szczerze mówiąc sama bym się bała tego podjąć Active- tak właśnie też raczej będę chciała żeby cukiernia mi tort dowiozła zaskórniki to moja zmora dobrze że puder je zakrywa bo w dniu ślubu uciekałabym chyba od fotografa gdzieś ostatnio spotkałam się z jakimiś maseczkami z dodatkiem sody ciekawe czy skuteczne, chyba się skusze i spróbuje, może akurat się uda ![]() Myślę że wkrętki do których link wstawiłaś będą pasować Enzunio – nie pomyślałabym że koszyczki będą miały aż takie wzięcie a i jeszcze taki pytanko : można wynająć na wesele „Twoich” chłopaków super wyglądali!Mojakaren- czekam na relację i dziękuje za podpowiedzi już zapisuje i na pewno wykorzystam Domar- suknia i fryzura super!Dotka – stanik super, ja też musze w końcu kupić ale codziennie ćwicze i planuje z kilka kg zrzucić ,a co za tym idzie boje się że kupie teraz stanik a w sierpniu będzie za duży kupię chyba zaraz przed przymiarką pod koniec lipca i tyle Lg_ago – współczuję takich koszmarów Myboyismine- ja welonu mieć nie będę ale wydaje mi się że wszystko zależy od tego jaki to welon i czy Ci w nim wygodnie np. jeżeli do kościoła masz katedralny to sporo PM do pierwszego tańca go ściąga bo tak im wygodniej (ale to nie reguła ) , jeżeli masz krótszy i nie będzie Ci przeszkadzał podczas tańca to zostaw do oczepin edit. (nie załapałam się na zdjęcie) ale skoro dziewczyny tak chwalą tył Twojej sukni to faktycznie zastanowiłabym się wgl nad welonem ![]() Lemon_Drop - za 100dniówkę, teraz już z górki ![]() Ad rem – tą księge powinnaś mieć już za darmo Oluska- zapisuje Twoje rady |
|
|
|
#1585 |
|
Rozeznanie
|
Lg_ago nie martw się sukienką! Na pewno wszystko będzie ok
A jeśli nie,to pamiętaj - ja na tydzień przed ślubem wymieniałam cały tiul w sukni, bo po czyszczeniu okazał się pożółkły. I choć salon totalnie zepsuł mi humor, to udało się wszystko naprawić, a suknia zebrała sporo komplementów ![]() myboyismine ja miałam długi welon do kościoła i zdjęłam w drodze na salę. W czasie wesela nie miałam nic, tylko wpięłam żywe kwiaty we włosy. A na oczepiny miałam krótki welon, którym rzuciłam i dałam w prezencie pannie, która go złapała Nie chciałam zakładać welonu na weselu bo mi się bardziej podobało bez. I nie żałuję. Nie ma zasady i najlepiej zrobisz, jak sama zdecydujesz kiedy chcesz zdjąć welon
|
#1586 |
|
Zakorzenienie
|
exist No to lipa, mam nadzieję, że znajdziesz ten idealny stanik
I lepsze koty niż pościel np. z Bieberem lub One Direction Le_lena Bardzo ładne kolory sukienek. A co z pracą? aniuska Mam dość długie, gęste i ciężkie włosy - nie wszystkie fryzury u mnie się trzymały. Fryzjerka doradziła skrócenie, było znacznie lepiej. Więc może coś trzeba pokombinować z ilością/ długością/ gęstością włosów? Lemon A to dasz radę zerknąć ![]() Lusija Fajnie, że Wasze zaproszenia się podobają ![]() cude Trzymam kciuki za praktyki ![]() activelifestyle Dobry wybór Wkrętki też dadzą radę, tym bardziej że masz wyrazistą bransoletkę.kiss Co do tortu - cukiernia przywozi na salę, tort idzie do chłodni. Na zaskórniki i inne niedoskonałości - polecam kwasy (ale tylko wtedy, kiedy nie chcesz się opalać). Panna Izabela Może być duży problem z dostępnością piwonii (raczej sprowadzane, nie wszyscy się podejmują sprowadzenia ich). Włoskich jaskrów też ciężko uświadczyć. Dotka Wow, świetny stanik, zarówno pierwszy model jak i drugi ![]() domar Piękna sukienka i fryzura - całość świetnie się prezentuje Monidot Odmieniać, odmieniać. Co do Busse - zerknij tutaj czekooczekolada Jak masz welon i biżuterię, to też weź ![]() alloffkowa Piękna piosenka Lg_ago Z suknią na pewno będzie wszystko dobrze ![]() myboyismine Wszystko zależy od Ciebie - spotkałam się z PM-kami, które zdejmują od razu po kościele ( rzuciło mi się w oczy na tym ) Elrosa Jeśli tylko marzysz o długim welonie do kościoła, to kup. Będzie pasował ![]() anka Oczarowanie - piekna piosenka Co do metod naturalnych - jak są dobrze stosowane, to i do odkładania dziecka się nadają (jak komuś nie przeszkadzają minusy tej metody).
|
#1587 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
wiec dokladnie jak ty mam 65, a w triumphie wciskalimi nawet 75 mimomojego tlumaczenia,pani z triumphu wiedziala lepiej i na sile co chwila sie pytala czy go biore? czy juz polozyc go przy kasie...eh Cytat:
nie lubie tez jak ktos odminia moje nazwisko ode mnie: Zakupiona pralka i lodówka na nowe mieszkanie dzie IKEA WITA NASze ślubnych spraw: stoją w miejscu, czekamy na potwierdzenia, za tydzien przymiarka i mam mase jezdzenia po klietnakch,ledwo wyrabiam. dzis spotkalam kumpele wsklpeie ktora hajtala sie jakos z miesiac temu i pokazuje mi dowód i jej po zazdrosiclam. juznie moge sie doczekac mojego nowego P.S. mam problem z przedramionami... w ciazy wyskoczylo mi rogowacenie przymeiszkowe,nagle, niewiadomo od czego.i tak juz zostalo. bylam u dermatologa , dostalam masci samruje juz miesiac i zniklo moze 10%tych krostek,boje sie ze do slubu nie zniknie, a musze na 1 przymiarce zdecydowac czy chce ramiaczka czy rekawy do kieccy, a nie wiem co pasuje a wiem ze te krostki bedzie widac
|
|
#1588 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
spoojnie, ze wszystkim zdążymy Cytat:
w pierwszym tańcu bym się z nim zabiła :P
|
|
#1589 |
|
Zadomowienie
|
activelifestyle, kiss
Wkrętki są jak najbardziej na miejscu ![]() Tort zostanie przywieziony w sobotę rano i do lodówy ![]() Dziewczyny, u mnie Pani poprawiała nas, że kalendarzyk to nie npr. aniuska, co do piwonii. Te które rosną u mnie w ogrodzie właśnie tak mają: jak wypadnie jeden płatek to reszta leci sama. domar123, pięknie! docik, mnie TŻ mówi żeby zawsze iść na żywioł, bo się tylko zastanawiam i zamartwiam. Wg mnie może być ![]() Prawie połowa gości z mojej strony potwierdziła przybycie Zostali tylko sąsiedzi i kilka innych znajomych.Do rozdania 3 zaproszenia! Myślicie, że takie spinki zdadzą egzamin? Eleganckie już kupiliśmy wczoraj Te byłyby na drugi dzień.TŻ ma garniak i dodatki! Garnitur, koszula, pasek, spinki, mucha i skarpetki - 810zł Jeszcze dokupić koszule na zmianę i buty. Sam chciał tak szybko kupić Wybrał podwójną muchę, biel na czerni-bardzo mu się spodobała. Zdjęć nie pokażę, bo jeszcze nie mam. Najpierw dopasowanie u krawcowej
Edytowane przez cude Czas edycji: 2014-06-05 o 11:59 |
|
|
|
#1590 |
|
Rozeznanie
|
Exist wspolczuje, z uszczesliwianiem na sile, moze TZ ma racje, jak masz gdzie trzymac to zostaw, bedzie jak ktos w gosci przyjedzie, co do poszw z kotami jak ktoras (Corn pisalas o Helo Kitty ?) chce sie pozbyc ja chetnie przygarne
bo jestem kociara trzymam kciuki za znalezienie stanika ![]() Activelifestyle mysle, ze wkretki moga byc, wygoda przede wszystkim, jest jeszcze opcja, ze moglabys zalozyc te wiszace na slub tylko, a pozniej przebrac Dotka oba staniki prezentuja sie super! masz racje jak Ci figi z kompletu nie leza dokup cos podobnego, napewno cos dopasujesz ja np stringow nie lubie i czesto dopasowuje z innych kompletow figi ![]() Kiss u mnie tort dostarcza cukiernia na sale. ![]() Domar super fryzura i sukienka, pieknie razem wyglada! Myboyismine ja mam katedralny welon i ciagle sie zastanawiam czy zdjac zaraz po ceremonii, czy poczekac iz djeac zaraz przed pierwszym tancem ![]() Klaudyna biedulko ![]() Czeko buty, stanik, welon, bziu, ewentualnie jak masz w domu nakrycie Lg_ago z suknia wszystko bedzie ok! ze moja suknia byla rozowa, ale taki blady roz wiec ladnie wygladala i ze na moim weselu gralo Linkin Park w sumie moj ulubiony zespol no i tu sie zaczal koszmar, bo jak zaczeli grac to wszyscy goscie wyszli i ja nie moglam zaczaic jak oni tak moga wyjsc z wesela no i sie obudzilam. ![]() Lemon, An, Iliy gratuluje studniowek
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:21.

Nie ma takiej możliwości, żeby z Twoją suknią było coś nie tak
Rozumiem Cię, bo to wszystko przez Twoje przejścia z butami
Ale sama widzisz, że wszystko powoli zaczyna się układać 
Mój TŻ wczoraj się śmiał, że jak dalej pozostanę na wizażu to nasz budżet weselny ulegnie szybszemu wyczerpaniu 

15:00

My przy wyborze tekstu do zaproszeń wybraliśmy za to taki, w którym nie odmieniamy żadnego 
Ja na konsultację jeżdżę prawie 200 km. W maju miałam jedną, ale chciałabym zasięgną opinii innego lekarza i w sierpniu znowu pokonam podobną trasę. Chociaż ten ostatni również miałam bardzo dobre opinie i przyjeżdżają do niego pacjentki z różnych rejonów to jednak mam nadzieję, że są inne rozwiązania.
dobrze że puder je zakrywa bo w dniu ślubu uciekałabym chyba od fotografa
super!
kupię chyba zaraz przed przymiarką pod koniec lipca i tyle