|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1501 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy już pierwsze mężatki, reszta pakuje panieńskie manatki! PM 2014, cz. 28
Cytat:
( na jedzenie z robota raczej by nie powiedział ' ale pyszną zupę ugotowalaś', tylko ' ale pyszną zupe robot ugotował' ) pozatym jadłam u szwagierki m.in barszcz z tego termomixu i placki ziemniaczane. było ohydne, wmuszałam to w siebie. Wynalazki są dla ludzi, ale nie żeby bez nich sobie w życiu nie poradzić, a niestety i tak bywa
Life doesn't give you people that you want, it gives you the people that you need. 🤍 ______________________ Edytowane przez czekooczekolada Czas edycji: 2014-06-04 o 20:06 |
|
|
|
|
#1502 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy już pierwsze mężatki, reszta pakuje panieńskie manatki! PM 2014, cz. 28
|
|
|
|
#1503 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja raz na jakiś czas moczę dłonie w ciepłej wodzie z dodatkiem oliwy i soku z cytryny. Zawsze miękną i kilka dni nie są przesuszone.
|
#1504 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Kuchenka gazowa to ognisko? ![]() Odnosząc się do drugiej wypowiedzi to nigdy okres nie złapał Cię niespodziewanie? Nie przyszedł kilka dni przed? Dla mnie to normalne, że takie rzeczy schodzą i prywatnie byłabym mega wdzięczna PM'ce która poratowałaby mnie podpaską w takiej chwili ![]() aniuska18032 - do piwonii bardzo podobna jest róża angielska Będzie w moim bukiecie
|
|
|
|
|
#1505 | ||||
|
BAN stały
|
Cytat:
Ale wziął tylko jedną, więc podejrzewam, że po kielichu przeszło![]() Cytat:
w pudle (załącznik), żałowałam że jeszcze z 4 kartonow nie kupiłam Cytat:
Cytat:
), barmani mieli mega branie, cały czas ktoś był przy barze. Wina zeszła 1 (!!!) butelka i to dopiero na poprawinach. Na 100 osób mieliśmy 15 szampanów, z 5 zostało nieotwartych.EDIT: Jeszcze za zgodą chłopaków dodaję zdjęcia jak się pzrebrali
Edytowane przez enzunio Czas edycji: 2014-06-04 o 20:19 |
||||
|
|
|
#1506 |
|
Rozeznanie
|
A co zrobić z twardą jak skorupa skórą na podeszwach stóp? Mam takie odciski, że aż wstyd stopy pokazywać
|
#1507 |
|
Zadomowienie
|
Słuchajcie, a jak pogodzić następującą kwestię: koszyczki ratunkowe+leki+DZIECI????
|
#1508 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
poza tym nie mogę kroić np. cebuli, bo potem mnie oczy pieką cały dzień, no i myślałam o imprezach typu parapetówka z większą ilością osób - po co mam jęczeć, że stałam w kuchni od rana i wszystko musiałam robić, skoro mogę się posłużyć fajnym urządzeniem? Poza tym jedno danie mogę zrobić sama, a w tym czasie zrobi mi się drugie, to chyba spore ułatwienie, co?Szkoda tylko, że na stronie nie ma ceny... Cytat:
1) http://fotoforum.gazeta.pl/photo/4/l...Nd5WtqBWAB.jpg to są astry peoniowe chyba... 2) róża angielska, ale róż nie chciałam 3) włoskie jaskry Szkoda, że taka lipa z tymi piwoniami
|
|
#1509 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#1510 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
wydaje mi się jednak ze trochę przesadzone i krzywdzące. Ale masz prawo Wysłane z mojego Galaxy S III mini przy użyciu Tapatalka. Jeszcze tylko 69 dni. ---------- Dopisano o 20:28 ---------- Poprzedni post napisano o 20:26 ---------- Cytat:
Troche w żarcie ![]() Zaskoczył mnie oczywiście ale zawsze mam przy sobie podpaske choć jedna ![]() Wysłane z mojego Galaxy S III mini przy użyciu Tapatalka. Jeszcze tylko 69 dni.
|
|
#1511 |
|
Zadomowienie
|
Jestem po pierwszym spotkaniu w poradni. Drugie będzie w lipcu i może pani nam od razu podpisze trzecie
. Dziś mówiła takie rzeczy ogólne plus o planowaniu rodziny wg kalendarzyka
|
|
|
|
#1512 |
|
Rozeznanie
|
mówiłyście kiedyś o tych skarpetkach złuszczających naskórek mogłybyście wrzucić mi linka bo świadkowa o nie pytała
dziękuje
|
|
|
|
#1513 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Agnessssa - proponuję zakupić Feet Up Advanced - najlepszy na takie stopy ![]() niulka_1985 - u mnie nie ma wysokiego parapetu w toaletach, ale jest gość głęboki blat umywalkowy Poza tym myślę, że dzieciaki nie będą chciały faszerować się tabletkami ![]() Dziewczyny a ja mam taki problem... Moja kuzynka pożyczyła mi swoją ślubną biżuterię... ![]() Bransoletka jest ok i bardzo mi się podoba, ale niestety kolczyki są dla mnie za ciężkie. Czy myślicie, że mogę założyć po prostu wkrętki? Lubię długie kolczyki i często noszę, ale te niestety odpadają
|
|
|
|
|
#1514 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1515 | |||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
![]() Chłopaki super wyglądają ![]() Cytat:
Swoją drogą ładna biżu |
|||
|
|
|
#1516 |
|
Raczkowanie
|
say-hello , bardorja
dziękuję za odp. mam nadzieję, że u dermatologa będą mieli dobry sprzęt ![]() activelifestyle śliczna biżu ja bym brała i kolczyki, ale skoro są za ciężkie dla Ciebie wkręty będa ok
|
#1517 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie popadajmy w paranoje
|
|
|
#1518 |
|
Zadomowienie
|
active jak najbardziej wkrętki będą pasować
A wygoda ponad wszystko !
|
|
#1519 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
drugi raz będzie na noc poślubną ![]() ale ogólnie leży super i super wygląda ![]() Cytat:
Cytat:
![]() exist_ pierwszy zestaw śliczny, ale kolczyki z drugiego ![]() Cytat:
cudo nad cudy - robi wszystko! ale pewnie przy okazji nieco rozleniwia Cytat:
ja też muszę moją klepnąć ostatecznie, wpłacić zaliczke i mieć kolejną rzecz odhaczoną! zmotywowałaś mnie Cytat:
![]() 2) byłam na peelingu kawitacyjnym, teraz wybieram się na mikrodermabrazję - dam znać jak było! spróbuj sobie też peeling z kwasu migdałowego pharmaceris 5 lub 10 % Cytat:
![]() te koszyczki to naprawdę genialny wynalazek! a masz może gdzies całą listę rzeczy, które były w koszyczkach damskim i męskim?
|
|
#1520 |
|
Raczkowanie
|
Witam po długiej przerwie!!
Obiecuję, że zaraz postaram sie wszystko nadrobić ![]() Tymczasem u nas wielki postęp Jestesmy po przeprowadzce, po próbnej fryzurze, po odbiorze sukni, po protokole Potem usunę.Edit: Usunęłam
Jestem ŻONĄ Buduj się domku NASZ ![]() Edytowane przez domar123 Czas edycji: 2014-06-05 o 13:48 |
|
|
|
#1521 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#1522 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
DAMSKI: - leki przeciwbólowe - stoperan - tampony - podpaski - 2 pary rajstop - dezodorant - igła z niciami (białą i czarną) - plastry na odciski i zwykłe - chusteczki higieniczne - bibułki matujące - tic-taki miętowe - lakier do włosów - agrafki - wsuwki - bezbarwny lakier do paznokci MĘSKI: - leki przeciwbólowe - stoperan - plastry - dezodorant - lakier do włosów - chusteczki higieniczne - tic - taki - igła z niciami
|
|
|
#1523 |
|
Zakorzenienie
|
Domar, pięknie
|
|
|
|
#1524 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1525 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
To nie jest wrzucanie składników na oślep tylko normalne gotowanie. I mi również cała rodzina mówi że pyszne obiady gotuje a nie że robot ugotował bo takiej fukcji to on jeszcze nie ma. Ciasto na pizze - nigdy nie wyjdzie samemu tak dobrze wyrobione jak z termomixa. Ciasto na chleb zarobia mi sie w ciągu 3 minut . To że ułatwia to pracę i skraca czas to nie znaczy że jest bez smaku , nie dobre i że ja nie włożyłam w to pracy. Wypowiadam się jako osoba , która codziinie gotuje dla całej rodziny i codzinnie z niego korzysta. I wbrew pozorom umiem gotować bez tego sprzętu również. Znam wiele osób które były na nie w stosunku do tego - jak to tyle kasy wydać jak można sameu wszytsko. No można ale skoro można również sobie życie ułatwić to dlaczego nie? Ale w żaden spsób nie zmienia to smaku czy jakości przygotowanych. Rozumiem , że nie każdy ma potrzebę go mieć ok - ale stwierdzenie że to używanie tego sprzetu to pójscie na taką łatwiznę to mnie dziwi. To idąc tym tokiem myślenia nie powinniśmy używać nic co ułatwia . Bo uwierz ten sprzet nie rózni się niczym od miksera czy innego robota kuchennego tylko ma więcej bardziej przydatnych funkcji. To również oszczędność i zdrowe jedzenie. Bo w jednym momencie można zrobić ryż , warzywa na parze i mięso na parze. Sorry za tak długą wypowiedź ale musiałam to napisać bo na codzien używam tego sprzetu i napewno nie należe do leniwych ludzi w kuchnii !!
Nasz dzień : 2.08.2014 r. 15:00"Zestarzej się przy mnie Najlepsze dopiero się zdarzy"
|
||
|
|
|
#1526 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny doradźcie jak odmienić nazwiska na zaproszeniach? Nazwiska które nie wiem czy odmieniać czy nie bo niektóre w liczbie mnogiej dziwnie brzmią.
Wymieniam: Franczak Szkudlarek Styperek Busse Działak Karnafel Kujawa Edytowane przez monidot Czas edycji: 2014-06-04 o 22:03 |
|
|
|
#1527 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
b) małe dzieci chodzą siku z rodzicami c) duże dzieci są kumate i nie wtryniają paczki apapu na raz, zapijając wódą ![]() Cytat:
Dziewczyny, pojechałam dzisiaj na poszukiwania stanika. Bez większych nadziei, wlazłam do jednego sklepu, w końcu był taki, który mi odpowiadał, podobał mi się, ale... 299zł, majtki 130zł Stwierdziłam, że lekka przesada, zwłaszcza że ja w jasnych biustonoszach raczej nie chodzę.Przechodziliśmy koło esotiq i z głupa wlazłam zapytać, czy mają cokolwiek 70H. Bez większych oczekiwan, bo kiedyś patrzyłam na stronie i nic nie było I.. chyba znalazłam mój ślubny!!! Nie kupiłam, bo na wymianę jest tylko 7 dni, nie mogłam się zdecydować, ale raczej go wezmę ![]() Minus jest taki, że figi do niego są okropne, z tyłu ten biały materiał robi mi taką wielką d..pę ![]() Chyba wezmę stringi (choć nienawidzę ich + będę się ubierać z mamą i swiadkową, więc może mi być głupio ), ale TŻtowi się mega podobały.Exist, Ty chyba też dużobiuściasta i szukasz stanika? Zajrzyj tam, może coś znajdziesz ![]() Jeszcze 2 jasne były, tylko z jednego modelu nie było 70H, a drugi był całkiem fajny, ale wybrałam ten pierwszy, u mnie ładniej biust trzymał. Drugi to ten: Ogromnym plusem jest ta taśma pod biustem - dobrze trzyma Edytowane przez Dotka90 Czas edycji: 2014-06-04 o 22:31 |
||
|
|
|
#1528 | |
|
Rozeznanie
|
Przypominam, że to jest forum ślubne, a nie kulinarne
na dalsze dyskusje o termomixie proponuję przejść na pw ![]() Cytat:
Annę Franczak, Szkudlarek, Styperek, Busse, Działak, Karnafel, Kujawę Mariusza Franczaka, Szkudlarka, Styperka, Bussego, Działaka, Karnafla, Kujawę Państwa Franczaków, Szkudlarków, Styperków, Bussów, Działaków, Karnaflów, Kujawów Polskie nazwiska Ja bym odmieniła ![]() Dotka90 - bardzo fajny stanik
Edytowane przez activelifestyle Czas edycji: 2014-06-04 o 22:23 |
|
|
|
|
#1529 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
. Mi siostra mówi że tych mam nie odmieniać, że odmienić mam Tylko :Szczepaniak Kaźmierczak Kruczkowska/i Jasińska/i A ja znalazłam w necie info i piszą że każde nazwisko należy odmieniać, nawet można wpisać i tam odmienią ale siora stwierdzila że dziwnie brzmią. Ale skoro i Wy tak mówicie tzn że trzeba
|
||
|
|
|
#1530 |
|
Zadomowienie
|
ja juz powiedziałam co miałam powiedzieć :P:P
Nasz dzień : 2.08.2014 r. 15:00"Zestarzej się przy mnie Najlepsze dopiero się zdarzy"
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:46.

Wynalazki są dla ludzi by z nich korzystać. Jeśli wolisz gotowanie zupy na ognisku czy piecu kaflowym proszę 

Kuchenka gazowa to ognisko? 
Ale wziął tylko jedną, więc podejrzewam, że po kielichu przeszło
bo chce na all zamówić.
), barmani mieli mega branie, cały czas ktoś był przy barze. Wina zeszła 1 (!!!) butelka i to dopiero na poprawinach. Na 100 osób mieliśmy 15 szampanów, z 5 zostało nieotwartych.

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)