|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł dla IV części naszego wątku. | |||
| Mamuśki sierpniowe 2014 cz. 4 |
|
13 | 26,53% |
| Koc z biedronki, szary wózek, to wyprawka jest sierpniówek. Sierpień 2014 cz. 4 |
|
3 | 6,12% |
| Szary wózek, z Biedry kocyk, w sierpniu dzidziuś z nas wyskoczy. Sierpień 2014 cz. 4 |
|
3 | 6,12% |
| Jeszcze miesiąc albo dwa, super mamą będę ja! Mamusie sierpniowe cz. IV! |
|
16 | 32,65% |
| Brzuch już ciężki, nogi puchną, jeszcze chwila i wybuchnę! Mamy sierpniowe cz. IV! |
|
19 | 38,78% |
| Wyprawka już prawie gotowa bo dzidzia będzie sierpniowa! Sierpień 2014 cz. IV! |
|
8 | 16,33% |
| Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3061 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: W brzuszkach coraz mniej przestrzeni w sierpniu nam się życie zmieni. Sierpień
Cytat:
MEDELA Creme"PureLan100" |
|
|
|
|
#3062 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: W brzuszkach coraz mniej przestrzeni w sierpniu nam się życie zmieni. Sierpień
Moja coreczka zlapala jakas wirusowke.. miala jutro jechac z przedszkola na caly dzien do lasu, a tu klops... najpierw chrypa, pozniej okropny zielony katar a teraz czerwone podraznione oczy... znowu zostawilam w aptece 60 zl... dobrze, ze kilka dni temu kupilam inhalator (150 zl) i dzisiaj kurier mi go przywiozl! Kurcze, pieniadze ida jak woda, a tu jeszcze kilka rzeczy musze kupic dla maluszka...
Moj maz zmianil nazwe firmy, zawiadomil operatora, ze z dniem tym a tym zmianie ulegla nazwa firmy, a Ci idioci przyslali nam wezwanie do zaplaty 1000 zl kary umownej za zlamanie umowy... no rece opadaja, czlowiek nic im nie wypowiadal, a oni takie kretynstwa przysylaja! Ludzie ratujcie!!! |
|
|
|
#3063 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
w porównaniu z tymi sprzedawcami co sa wymienieni na pierwszej stronie![]() mistetulisie..niestety nie miał dany sprzedawca wszystkich mi potrzebnych rzeczy, ale mimo to nie żałuję, udane zakupki
http://www.suwaczki.com/tickers/i81xwc8vj2ggohbv.png http://suwaczki.maluchy.pl/li-68771.png Edytowane przez Moni 26 Czas edycji: 2014-06-04 o 16:00 |
|
|
|
|
#3064 |
|
Zakorzenienie
|
Mam pytanie do dziewczyn ktore juz rodzily
czy jak sie lezy w szpitalu to po tych 3-4 dniach jak sie wychodzi jeszcze duzo leci krwi ? bo nie wiem czy w razie czego nie kupic jakies podkladki na lozko bo szkoda mi zeby upackac materac i nie wiem czy np, sama podpaska wystarczy
|
|
|
|
#3065 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3066 |
|
Zakorzenienie
|
angelika super, że wyszłaś ze szpitala i że Kornelia taka grzeczna dziewczynka i tak ładnie współpracuje ![]() I masz rację, to już nie są żarty, jak dobrze pójdzie to porody na wątku zaczną się już jakoś w połowie lipca o ile nie wcześniej jak któraś dzidzia się pospieszy Nic tylko torby pakować, ja muszę zamówić koszule i klapki do szpitala jeszcze ale jakoś coś mnie powstrzymuje cały czas bo jak już zamówię to będę chciała to spakować do torby a jak już torba będzie stała spakowana to pewnie zacznie się stres![]() Dziewczyny bierzecie torbę czy walizkę do szpitala? Osobno dla dzidziusia? Bo ja jak włożę do mojej walizki podkłady i pampersy dla małej to już chyba na nic nie będzie miejsca ![]() Co do nakładek na piersi to ja nie kupuję bo niewiadomo jak to będzie z tym moim karmieniem, jeśli będę karmić to myślę, że dam radę bez tego ![]() Jeśli chodzi o położną to ja nie wykupuję, nie widzę takiej potrzeby ![]() daisydot dzięki za pocieszenie odnośnie rozstępów kochana Balsam mam ten z Rossmana, Mustellę i teraz ten z Lirene właśnie Najgorsze jest to, że zaczynają mi się też robić po bokach... No ale co zrobić, wiem że już nic na to nie poradzę, pora się z tym pogodzić chyba---------- Dopisano o 16:29 ---------- Poprzedni post napisano o 16:27 ---------- A i zaczynamy dzisiaj z Melką 32 tydzień ![]()
|
|
|
|
#3067 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Wow, 4 kg to spooorooo... ![]() Cytat:
Oszczędzaj się jednak na wszelki wypadek Cytat:
Cytat:
![]() Nadrobiłam Was, rozpisałyście jak szalone. A teraz idę się uczyć... |
||||||
|
|
|
#3068 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3069 |
|
Zakorzenienie
|
A miałam jeszcze napisać, że byłam dziś na tym CRP i wyniki są dobre, więc te bolące nogi to nie żaden stan zapalny żył. Na szczęście.
Więc moja teoria jest taka, że to ból od bioder, jak w nocy śpię na bokach. I albo przejdzie po ciąży, jak w końcu będę mogła się położyć w jakiejś normalnej dla mnie pozycji, albo pójdę wtedy do ortopedy, czy neurologa. I tyle - na razie muszę to znieść
|
|
|
|
#3070 |
|
Zakorzenienie
|
JEstem mega glodna i sie zastanawiam czy wstawic juz ziemniaki czy czekac na Tz jak wroci z pracy
![]() a tak w ogole to moj mezul udaje dzis w pracy chorego bo bierze sobie zwolnienie na jutro bo inaczej nie moglby ze mna isc do ginekologa
|
|
|
|
#3071 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
to juz 8 miesiac ja też sie witam w 8 miesiacu, ciesze sie ze mam zuken, bo dzieki temu wiem w ktorym tygodniu ciaży jestem
|
|
|
|
|
#3072 | ||
|
Zakorzenienie
|
My kończymy dziś 31 tydzień, czas wkroczyć w 8 miesiąc...
Widziałam recenzje wózków, my mamy Bebe Beni 4Runner, po starszym synu. Ogólnie polecam, chociaż bardziej gondolę, niż spacerówkę. Cytat:
Cytat:
Edytowane przez chilanes Czas edycji: 2014-06-04 o 17:34 |
||
|
|
|
#3073 |
|
Raczkowanie
|
Zostały mi równe dwa miesiące do terminu porodu.
![]() 4 sierpień ale to szybko leci dziewczyny..
|
#3074 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
ja zawsze mialam okres malo obfity ale to nie jest wyznacznikiem zawsze moze ze mnie leciec jak z kranu woda w takim razie musze sie zapytac poloznej w sobote gdzie moge dostac podklady poporodowe i podkladow na lozko bo wpisuje w neta i nic tu takiego mi nie wyskakuje ---------- Dopisano o 17:33 ---------- Poprzedni post napisano o 17:31 ---------- Cytat:
![]() i tez mi sie wydaje ze teraz ten czas pedzi, ale to dobrze niedlugo sie obudze i bede miala mala przy sobie |
|||
|
|
|
#3075 |
|
Rozeznanie
|
byłam u ginekologa. Mała jest taaaaka śliczna
O ile to Ona, bo tyko na II badaniach prenatalnych mówił o płci. Pytałam dzisiaj mojego ginekologa, ale powiedział mi, że na tym 20 letnim gracie, który jest w przychodni nie da rady stwierdzić na 100% a nie chce wprowadzić mnie w błąd. W dodatku Dziecko się nie chciało odwrócić tą stroną. Więc przyjmuję, że będzie Ania Mała odwrócona główką do dołu. Jej wymiary odpowiadają tygodniom ciąży. Szyjka dłuuuga (aż się lekarz zdziwił, że jest taka długa nadal), twarda i zamknięta. Wszystko w jak najlepszym porządku Mogę nadal żyć aktywnie ![]() Mówiłam lekarzowi, że ostatnio często leci mi krew z nosa - podobno w co 2 ciąży się zdarza, zalecił Rutinoscorbin 3x1 na wzmocnienie naczyń krwionośnych. Może też pajączki na nogach będą mniej wychodzić, bo mam ich mnóstwo. Clexane nadal mam sobie wstrzykiwać. Byłam w 3 aptekach w poszukiwaniach tego leku. Na szczęście udało się kupić. Kupiłam też podkłady poporodowe (i te na łóżko i te w formie podpasek gigant) majtki jednorazowe, Octenisept (czy jak to się pisze), gaziki jałowe. Już tak niewiele do kupienia zostało
|
#3076 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3077 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
za 32 tydzień ![]() ja biorę walizkę, w której będę miała swoje i małego rzeczy. Pamiętam, że paczka pampersów starczyła mi na 5 dni pobytu w szpitalu najwięcej miejsca zajmują pampersy i podkłady, ja biorę jedną paczkę podkładów, jak będę potrzebowała to tż mi przywiezie. Cytat:
okres mam raczej mało obfity, a po cc jednak mocno ze mnie leciało. Jutro dwa razy muszę jechać do Łodzi, a to jednak ok 60 km w jedną stronę, strasznie mi się nie chce. Rodzice jutro wyjeżdżają do Paryża, nie ma tam gdzie za bardzo zostawić auta, więc muszę ich zawieźć, a wieczorem jedziemy z Zosią do laryngologa. Mała ma powiększone migdały, laryngolog u którego byłam u mnie w mieście każe usuwać trzeci i podciąć boczne, ale jakoś nie jestem przekonana. Znalazłam podobno bardzo dobrego profesora w Łodzi, który badanie robi na miejscu, ale wizyta prawie 500 zł, nic tylko chorować.
|
|
|
#3078 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3079 |
|
Zakorzenienie
|
Sara współczuję tej choroby, biedna ta Twoja córeczka
A co do pampersów to mam właśnie jedną paczkę, którą wezmę do szpitala tylko chyba spakuję ją osobno do reklamówki, co myślicie?? Nie będzie to głupio wyglądać ale kurde zajmują połowę walizki![]() A trzeba jeszcze wziąć podkłady te podpaski, te na łóżko, chusteczki dla małej, majty, jakiś ręcznik papierowy, papier, koszule, klapki, kosmetyczkę...Gdzie ja to wszystko włożę ![]() ---------- Dopisano o 18:11 ---------- Poprzedni post napisano o 18:09 ---------- Nie mówiąc o wodzie czy jakiś przekąskach
|
|
|
|
#3080 |
|
Zadomowienie
|
Ten remont mnie do płaczu doprowadza, nie chciałam gipsowania ścian to Tż się uparł. Dzisiaj w końcu skończył, ale ten pył jest wszędzie. Niby posprzątane, ale myślę, że jeszcze z 3 razy trzeba wszystko przelecieć.
Tak więc kuchnia już prawie skończona ...a potem trzeba pomalować korytarz i klatkę schodową, o matko |
|
|
|
#3081 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
moja amelka z tego co mi polozna zaznacza w karcie tez może być duza,az mnie to przeraza jak sobie o porodzie pomysle |
|||
|
|
|
#3082 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, czytam Was i jestem kompletnie nie przygotowana na przyjście córki na świat. Nie mam kocyka z Biedronki
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
za 32tcCytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#3083 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#3084 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny mi się nasunęło takie głupie pytanie.
![]() Czy te małe dzieciaczki kąpie się łazience? Chodzi mi o to, że właśnie któraś pokazała stelaż na wanienkę, no i to dziecko trzeba po kąpieli położyć i owinąć ręcznikiem i ogarnąć, ja u siebie w łazience nie mam tyle miejsca, żeby tam wstawiać albo montować prowizoryczny stolik. Mogę go myć normalnie w pokoju na stole albo biurku? Czy jak? ![]() I czy takiego bobasa kąpie się codziennie? |
|
|
|
#3085 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
lwica.Ja dzis jestem nie do zycia,rano musialam wyrwac zeba ,do tego cisnienie mi spadlo ze prawie zemdlalam,a teraz tak glowa mnie boli ze chyba wezme paracetamol.Nic nie chialam brac bo mialam juz znieczulenie dzis ale az mnie mdli od tej glowy |
|
|
|
|
#3086 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() bo kibelek jest oddzielnie ![]() a co do kąpieli to nie wiem, może mamy doświadczone nam podpowiedzą ?
|
|
|
|
|
#3087 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny ile wy tych podkładów na łóżko kupujecie????ile szt???
|
|
|
|
#3088 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3089 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
no lwice w sierpniu, wszystkie osoby które znam z pod tego znaku sa bardzo charakterne i lubia stawiać na swoim....Może być cieżko
|
|
|
|
|
#3090 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
za 32 tydz
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:08.

to teraz zostało Ci leżeć i pachnieć

ja chyba kupię materiał i mama uszyje mi pościel, tylko strasznie trudno znaleźć teraz sklep z materiałami 

Nic tylko torby pakować, ja muszę zamówić koszule i klapki do szpitala jeszcze ale jakoś coś mnie powstrzymuje cały czas bo jak już zamówię to będę chciała to spakować do torby a jak już torba będzie stała spakowana to pewnie zacznie się stres

?
;/