![]() |
#361 | ||||
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marzec-Kwiecień 2013 cz.7
Cytat:
![]() ![]() czekam na ostatnie ankiety ![]() no to w czym problem? ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() nadraibiam dalej
![]() |
#362 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja niestety nie znalazłam jeszcze takiej rzeczy, która by go uruniechomiła na czas zmiany pieluszki ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:36 ---------- Poprzedni post napisano o 12:34 ---------- A co się dzieje z Nestelle??
![]() |
#363 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Bardzo się cieszę z postępów Bartuli ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Babcia wczoraj zabrała wnuka do krów (5 domów dalej) - odstawił manianę ![]() ![]() ![]() ale będzie miał używanie za kilka lat ![]() piękny cykl ![]() ![]() ![]() ![]() ooooo, to moje ulubione ![]() ![]() Cytat:
rajuuu, mój syn będzie zacof-gigant. od dziś motoryki i skakanie ![]() ![]() ![]() a jakbyś porównała ciążę z Krzysiem do ciąży z Anią? sam myje. ja mu szoruje, gdy on szoruje mi ![]() próbowałaś dać Jasiowi szczoteczkę? Przyjaciółka też ma małego kudłacza i tyż ma histeriozę przy myciu włosków. Kupili to rondo i ponoć lepiej. hehe, kury jeszcze w szoku. Kozy w okolicy brak. jest do kupienia pod Lublinem, ale w pakiecie z capem. babcia nie wyraziła zadowolenia ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() cudo!!!! Cytat:
my dalej na przewijaku. odkąd mamy balon - biedronkę bardzo grzecznie leży ![]() mój nie-owocowy dzieć dziś zebrał z babcią truskawki i potem jadł aż mu się uszy trzęsły. skąd ja mu tu wezmę np. gaje pomarańczowe?!
![]() ![]() |
![]() |
#364 | |||
Zakorzenienie
|
![]() gdzie kawałek dla mnie? ![]() ![]() Cytat:
co do mycia głowy to bym sprobowala z tym rondem. florek akurat nie ma problemow z woda. my mu lejemy wode na glowe, cieknie po twarzy, oczy zalane a on się cieszy ![]() Cytat:
i kurczę żałuje że w ciąży jej nie czytałam, teraz na pewno kupię chustę. nadrabiam dalej ---------- Dopisano o 12:46 ---------- Poprzedni post napisano o 12:41 ---------- Cytat:
![]() my też jeszcze na przewijaku, inaczej ucieka. nadrobiłam ![]() a teraz wzruszająca historia ![]() byliśy u moich rodziców i florek został z babcią sam a my pojechalismy auta oglądać i po 1,5 godz zaczął płakać, nie chciał już niczym się bawić tylko paluszkiem pokazywał na moje i tż zdj ślubne w ramce i babcia musiała mu dać i się do zdj tulił ![]()
![]() |
#365 | |||
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#366 | |||||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
najlepiej w łazience bo czasem siura, dzieki temu dywanik w łazience piore bardzo często ![]() czasem w sypialni przy łozku ale dzis tez mi posikał sie w trakcie widocznie moje dziecko jak poczuje wiatr na jajkach to sika ![]() obsraniec zostaje wrzucony od razu do wanny na mycie, nie ryzykuje wycierania chusteczkami, bo przeciez nigdzie nie napisałam ze stoi spokojnie a ja mu zmieniam pieluszke Cytat:
![]() 2. przy mlodej miałam rondo, specjalną polewaczką i o d... rozbic, rondo sciagała, a jak lałam polewaczką to ruszała głowa i tak jej leciało na oczy; małemu moge polewac tylko sie topi przynajmnjiej takie odgłosy wydaje ![]() 3. biedronka jeszcze zyje, tzn fruwa? czy dodmuchujecie? nasz ciufcie załatwili momentalnie wczoraj jak byłam u lekarki to chcieli gabinet rozwalić, walili w drzwi, kosz metalowy na śmieci, w jakis stand z środkiem odkażającym, babcia ktora została na korytarzu mowila z ludzie sie dziwnie patrzyli co sie u nas dzieje ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() moi to mi papa robią, a jak wrocę to raz wstaną a raz nie zeby się przywitac jak zostaną z jakas babcią, nie no dobrze dobrze takie historie sa wzruszające ale przynajmniej ja się nie martwię ze będę musiała wrócić przy takiej olewie ---------- Dopisano o 13:07 ---------- Poprzedni post napisano o 12:59 ---------- Cytat:
![]() ale masz pedanta. wow wrzaskuna sie nie bój, z moich dotychczasowych obserwacji bulwersują się tylko ludzie ktorzy zapomnieli jak to jest miec male dziecko, najlepsze sa mlode matki, mijaja was jakbys byla powietrzem i panowała absolutna cisza ![]() ![]()
![]() |
#367 |
Zakorzenienie
|
Dragusia kochanego synka masz
![]() Pani właśnie nie pogratulowałam nabytku inwentarzowego ![]() ---------- Dopisano o 13:25 ---------- Poprzedni post napisano o 13:23 ---------- BYou u mnie też modd nr 1 ale tak się zastanawiam jak się zabierzemy na wakacje ale chyba się zabierzemy ty na tyle czasu do rodziców się z Zosią zabieracie z moddem tak więc my na tydzień problemu chyba nie będzie chyba że wezmę busa z firmy ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#368 |
Zakorzenienie
|
My z przewijaka korzystalismy ok 4 mcy potem podklad na lozku i tak do teraz. Zwiewa i musze szybko go myc.
Dzis mialam niespodzianke... szykowalam J. na spacer i cos zaczelo smierdziec. Podeszlam do okna ale to nie na zewnatrz, zagladam pod lozko czy tz jakiejs pieluchy nie zostawil bo nie zawsze wyniesie ale tez nie. W koncu doszlam co to... moje dziecie narobilo w pieluche. Stanelam nad nim i nie wiedzialam za co sie brac, gdzie miska na wode. Wszystko zapomnialam juz. Nie smiejscie, juz na prawde nie pamietalam jak to sie przewija.. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#369 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Wiesz też myslalam i planowałam zakup chusty lub nosidła ale jakos nie widze siebie z dzieckiem z przodu i bieganiem za starszakiem ![]() Piękna historyjka ze zdjęciem ślubnym ![]() ----------------- Aha przypomniało mi się, że ktoś prosił o przepis na ciasto z truskawkami - robiłam takie o http://cucinare.pl/blog/kruche-ciast...yniowa-pianka/ Zaznaczam że jestem antytalenciem jeśli chodzi o desery, ciasta a wyszło naprawde dobre, nie jest trudne w robieniu. No i wszystkim smakowało bo pół blachy zabrałam na kawe do rodzinki. ---------- Dopisano o 12:25 ---------- Poprzedni post napisano o 12:20 ---------- Dragusiu, masz tą ksiazke? Zaciekawiła mnie bardzo, szukam na all. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#370 |
Zakorzenienie
|
Trolla
- ![]() Ale ja ze starsza,mlodszej wmawialusmyze dostala znaleziona na smietnkiu ![]() U nas przewijanie "bajka" najelpeij z mamy telefonem - juz raz mi nawciskal przyciskow zem musiala szukac Puka ![]() ![]() Zrobilam rogaliki - mama poszla do sklepu zamiast margaryny kupila maslo, mialam resztke margaryny wiec ja zmieszalam - i wyszly ok .... 2 blachy takie ladne malusie jak paluszek - a 2 ost to takie na "odwal" sie zrobilam ![]() No ale sie spieszylam - ide orzetestowac zdolnisci kulinarne potencjalnego tatusia - mialam brac Milusia ale u nas Pada wiec mama powiedzjala ze mam go Tylko uspac - i byc na max 19.30 w domu hihi. A i dzis poorawiali mi slup kolo domu - przez godzine nie mialam dziecka ImageUploadedByWizaz Forum1401973382.189935.jpg ImageUploadedByWizaz Forum1401973410.246325.jpg Kocham Cie Emilianku <3. |
![]() ![]() |
![]() |
#371 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Zdjęcie, oooo, jak słodko! ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#372 |
MBZ♥
|
Dragusiu
![]() ![]() na ciasto przyjedź ![]() Pani, sianko powiadasz ![]() Capka też bym nie chciała ![]() Torres daje Ci poczytać? OTJ jak rozmowa Męża? ![]() Masz Idealnego Synusia ![]() Trolla, e tam ![]() ![]() pytałaś o to dziąsło? Achna koniecznie popróbuj przebierania w biegu ![]() ![]() Demeter dobrze kombinujesz z tymi spacerami ![]() Oliwka, busem nie jeździmy ![]() ![]() W tamtym roku jechaliśmy golfem 4 na wczasy i zapakowałam naszą trójkę plus wózek. Teraz w peugocie 307sw na spokojnie się mieszczę-ściągam koła wózkowe. Tasiu ![]() ![]() A tańce Anulki ![]() Na spacerze zamiast klepać wiaderko i robić babo babo, stałysmy przy fontannie i moczyłysmy łapki ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#373 |
Wtajemniczenie
|
A, Panika, pytałaś o porównanie ciąż - ta obecna jest o tyle cięższa, że nie mam za bardzo kiedy odpoczywać. Tzn. są momenty, kiedy mogę, ale czasem już nóg i kręgosłupa nie czuję, a tu trzeba wrócić ze spaceru, czy polecieć do kuchni za małym Sprinterem
![]() ALE - mimo tego, [lub też dzięki temu ![]() Nie ukrywam, że łatwo nie jest ![]() ![]() ![]()
#374 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Jak sie malenstwo pojawi to licze na pomoc dziadków, ktorzy są na miejscu i beda zabierac K na sanki, spacerki. Dzis o 17 wizyta u gina, prosze o kciukaski ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#375 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Za wizytę oczywiście ![]() ![]()
![]() |
#376 |
Wtajemniczenie
|
Poza tym marze sobie tak jak w ciazy spac po 12h. Ale odkad mam dziecko to wiem, że te czasy bezpowrotnie minęły
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#377 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mam. na razie przeczytałam 2 rozdziały to było o zmysłach. i właśnie o tej chuście. że poczucie bezpieczeństwa itd. Cytat:
![]() patrz wyżej ![]() lece ![]() ![]()
![]() |
#378 |
Zakorzenienie
|
Demeter i jak po wizycie
![]() BYou to ja w moją kolubrynę spokojnie się wpakuję ![]() ![]() ![]() Tasiu dasz radę ![]() ---------- Dopisano o 20:46 ---------- Poprzedni post napisano o 20:44 ---------- Moje dziecko już poszło spać i normalnie dziś zrobiła mi taką labę od 10 do 13:30 nie było dziecka tz było ale w łóżeczku spała i chwile sobie gadała ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#379 | ||
Kniaginia
|
Witam
![]() O, kurde, nie wiedziałam, że tu są jeszcze dzieci przewijakowe. U nas to by się nie sprawdziło. Nie sprawdza się od lutego ![]() Przewijanie odbywa się wyłącznie w pozycji stojącej. Z przewijaka by mi zeskoczyła w ciągu nanosekundy. Poza tym pozycja leżąca na plecach jest zbyt nudna. ![]() Ten program jest dla wszystkich dzieci żłobkowych, a więc i dla 2,5-latków. Podobno dla najmłodszych jest odpowiednio dostosowywany, okrajany. Nie wyobrażam sobie rocznych dzieci, które ledwo się chodzić nauczyły albo i jeszcze nie, biegających wokół leżaków i wskakujących na nie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Żeby ona jeszcze w tym domu siedziała... ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#380 |
Zakorzenienie
|
Tesknie za Wami....
#381 |
Wtajemniczenie
|
Dzieki za kciukaski, wszystko ok
![]() Maleństwo kopało nóżkami, ma 7 cm. TŻ namawiał, żeby zapytać o płeć na wizycie ale nawet się nie wygłupiałam ![]() Badania ok, dostałam skierowanie na kolejne i założyli mi książeczkę ciązy, zważyli, zmierzyli ciśnienie więc już jestem tak oficjalnie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#382 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() A i a propos przewijaka - my nadal na nim ![]() ![]() ![]()
![]() |
#383 | ||
Zadomowienie
|
Witam się
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() 2.znalazłam foto z sierpnia zeszłego roku ![]() My wciąz działamy na przewijaku, ale nie ma lekko (szczególnie jak na nim stoi i próbuje otworzyć okno ![]() Siostrzyczka zaradna ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#384 |
Zakorzenienie
|
alliw jaki Jaśko malutki
![]() ![]() śliczną masz pościel jeśli można wiedzieć gdzie kupowana? ![]() Scarlett ![]() Demeter ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#385 | ||||
Rozeznanie
|
Hej
![]() Jestem zmęczona, znowu spanie w cały świat... ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() 2. ![]() Cytat:
![]() Co do przwijaka - podziwiam. U nas zrezygnowałam z przewijaka (=stolika z tą gąbką) jakoś w wakacje zeszłego roku. Uciekała mi z niego. Od tamtej pory przewijam na tapczanie, używam przewijaka z wózka - tyaki mały skrawek materiału, ale dajemy radę, Na początku też uciekała, ale teraz grzecznie LEŻY na plecach i czeka aż jej zmienię pieluchę. Nic nie musi mieć w rękach. Tylko brzuch wciąga ![]() ![]() Dajecie dzieciom pić z normalnej szklanki/kubka? TŻ spróbował i L. sobie normalnie piła.... Ja się boję, że może ugryźć czy coś takiego, nie wiem sama - jak to jest z tymi szklankami/kubkami?
![]() ![]() |
![]() |
#386 |
Zakorzenienie
|
A u nas chyba będzie kiepska nocka A. chyba dostaje katar bo coś coraz bardziej nosek zatkany i co chwila się przebudza i płacze
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#387 |
Rozeznanie
|
alliw
![]()
![]() |
#388 | ||
Kniaginia
|
My zrezygnowaliśmy również z krzesełka do karmienia, ze 2 miesiące temu.
Uważam więc to za zbędny zakup. Ewentualnie na chwilę. Najbardziej się przydało, gdy Róża była u babci długo. Wtedy krzesełko było dla babci sporym ułatwieniem. Cytat:
![]() Alliw, ale Jaśkowi doooobrze! Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#389 |
Rozeznanie
|
oliwka
oby to jednak nie choróbsko ![]() korzystam z 34% w arosie i chciałam robić zamówienie. W koszyku mam Jak kreatywnie wspierać - dragusia warto? Krowa Matylda na czatach Tullet - naciśnij mnie Otwórz bardzo ostrożnie Czy coś jeszcze powinnam dodać (w sensie co jest teraz hiciorem u Waszych dzieci? U nas cały czas Czereśniowa ale widzę, że zaczynają ją ciekawić inne ksiażki i tak szukam)
![]() |
#390 | |||||||
Zadomowienie
|
eeeee, nie wiem
![]() ![]() Cytat:
![]() i brawo dla Torresa za konsumpcję truskawek ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Z przewijaniem masz raj! Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() My też ![]() ![]() Cytat:
![]() Dziewczyny, dziękuję bardzo za odpowiedzi w sprawie ząbków i mycia glowy. Rondo kupię, zobaczymy czy pomoże. Na szczęscie nie zraził się do samej kąpieli, bo dziś było rozkoszne pluskanie jak zwykle. Co do zebów, to oczywiście, że daje mu szczoteczke zeby sam szorował, myję razem z nim swoje zeby itp. na razie mało to skuteczne, ale bede próbowała dalej ![]() Dostałam oferty z biura podróży, na 99% lecimy na Zakythos ![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:02.