W brzuszkach coraz mniej przestrzeni w sierpniu nam się życie zmieni. Sierpień 2014 - Strona 110 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł dla IV części naszego wątku.
Mamuśki sierpniowe 2014 cz. 4 13 26,53%
Koc z biedronki, szary wózek, to wyprawka jest sierpniówek. Sierpień 2014 cz. 4 3 6,12%
Szary wózek, z Biedry kocyk, w sierpniu dzidziuś z nas wyskoczy. Sierpień 2014 cz. 4 3 6,12%
Jeszcze miesiąc albo dwa, super mamą będę ja! Mamusie sierpniowe cz. IV! 16 32,65%
Brzuch już ciężki, nogi puchną, jeszcze chwila i wybuchnę! Mamy sierpniowe cz. IV! 19 38,78%
Wyprawka już prawie gotowa bo dzidzia będzie sierpniowa! Sierpień 2014 cz. IV! 8 16,33%
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-06-05, 16:56   #3271
zuken
Zakorzenienie

GG do zuken
Dot.: W brzuszkach coraz mniej przestrzeni w sierpniu nam się życie zmieni. Sierpień

Wyprałam 2 pralki ciuszków i nie mam więcej miejsca na suszarce także na dzisiaj koniec Takim tempem to mnie lipiec zastanie no ale trudno Dobrze, że się teraz wzięłam bo chciałam to odłożyć na koniec czerwca, myślałam że 2 dni i po robocie a tu mnie czeka minimum 2 tygodnie codziennego prania i prasowania

Dzisiaj mam kiepski dzień, jakoś tak niedobrze mi się zaczęło robić, w głowie się zakręciło i strasznie mi ręce zaczęły się trząść Zmierzyłam ciśnienie 120/60 więc dobre, puls 104 to też ok, nie wiem co to mogło być ale zjadłam chleba i przechodzi

Przyznam, że pierwszy raz się wystraszyłam, że dzieje się coś niedobrego, jeszcze jak mnie brzuch zabolał to już całkiem... Z tego wszystkiego wzięłam walizkę, spakowałam do niej wszystko co już mam dla siebie i dzidzi i nie ma już na nic miejsca a ja nie spakowałam jeszcze ręczników, koszul, klapków pod prysznic, papci ani żadnej bielizny

Chyba czeka mnie jakaś selekcja bo niezłym wyczynem będzie się zmieścić
zuken jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-05, 16:59   #3272
papryczka160
Wtajemniczenie

Dot.: W brzuszkach coraz mniej przestrzeni w sierpniu nam się życie zmieni. Sierpień

Jakby kogoś interesowało porównanie fotelików Maxi Cosi
http://www.maxi-cosi.com/pl-pl/compa...642F683C2C&d=0

papryczka160 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-05, 17:01   #3273
kasia_ruda
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zuken Pokaż wiadomość
Wyprałam 2 pralki ciuszków i nie mam więcej miejsca na suszarce także na dzisiaj koniec Takim tempem to mnie lipiec zastanie no ale trudno Dobrze, że się teraz wzięłam bo chciałam to odłożyć na koniec czerwca, myślałam że 2 dni i po robocie a tu mnie czeka minimum 2 tygodnie codziennego prania i prasowania

Dzisiaj mam kiepski dzień, jakoś tak niedobrze mi się zaczęło robić, w głowie się zakręciło i strasznie mi ręce zaczęły się trząść Zmierzyłam ciśnienie 120/60 więc dobre, puls 104 to też ok, nie wiem co to mogło być ale zjadłam chleba i przechodzi

Przyznam, że pierwszy raz się wystraszyłam, że dzieje się coś niedobrego, jeszcze jak mnie brzuch zabolał to już całkiem... Z tego wszystkiego wzięłam walizkę, spakowałam do niej wszystko co już mam dla siebie i dzidzi i nie ma już na nic miejsca a ja nie spakowałam jeszcze ręczników, koszul, klapków pod prysznic, papci ani żadnej bielizny

Zuken ten puls to trochę podwyższony. Może po prostu pogoda tak na ciebie zadziałała, zmęczyłaś się i stąd to kiepskie samopoczucie.

Ja planuję jutro zacząć prać, idą upały, więc mam nadzieję, że wszystko będzie schło szybciutko, mam zamiar się z tym w weekend obrobić, ale jak czytam, co piszesz, to się obawiam trochę, że potrwa to dłużej.

Wysłano z aplikacji mobilnej.

---------- Dopisano o 17:01 ---------- Poprzedni post napisano o 17:00 ----------

Te objawy to brzmią jak spadek cukru, może pracując zapomniałaś zjeść i stąd się to wzięło?

kasia_ruda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-05, 17:02   #3274
TheFall
Zadomowienie

Cytat:

To nie ciśnienie, spadł Ci poziom cukru. Ja tak miewam w ciąży dlatego często jem, inaczej słabo mi i trzęsą się ręce, czasami zaczyna boleć żołądek jakbym się głodziła od rana. Wystarczy się położyć i coś wcinać.

Co do prania, to czekam aż ten cały pył zmyjemy z domu, ale u mnie chyba mało tych ciuszków, może dwa wkłady wyjdzie plus pościel i ochraniacze...
TheFall jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-05, 17:03   #3275
angelika__2014
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez UmiZumi;46764432[B
]ja też nie mam kocyka z Biedronki jeszcze! [/B]
Zastanawiam się, czy nie kupić jeszcze jednej bluzki ciążowej w Biedronce - mam jedną bluzkę z Biedry kupioną jakiś tydzień temu i świetnie się w niej chodzi, ale nie wiem, jaka będzie po praniu - w tej chwili czekana upranie. Mam też sukienkę ciążową z Biedronki, ale jeszcze nie założyłam...
UmiZumi Ja też nie mam kocyka z Biedry jeeeeeeeeeeeeeeeszcze! Aleeeeeeeeeee siostra dzwoniła, że kupiła

Co do bluzek to mam dwie. Różową i niebieską. Po praniu nic się z nimi nie stało... super mi się je nosi. Sukienkę też już wypróbowałam i jestem zadowolona. Nie jest to ostatni krzyk mody ciążowej ale czuje się w niej wygodnie. Spodnie dresowe też kupiłam i śmigam w nich cały czas. Ogólnie odzież biedronkowa u mnie pełną gębą. Jeszcze troche i mi skrzydełka urosną

Cytat:
Napisane przez malutka100 Pokaż wiadomość
nie ma rady, trzeba zwolnić
a czy Ty również bierzesz luteine??

Dziewczyny, które brały/biorą luteinę- dobrze się czujecie po tym? bo ja mam wrażenie że jakoś dziwnie- jestem jakaś senna, wręcz otępiała
nie wiem czy to możliwe po luteinie?
Od początku ciąży jestem na luteinie. Początkowo waginalna a tak cały czas doustna. Jedyne co mnie męczy to jej rozkład w ustach fuuuuuuuuuuuuj jak bym piasek miała między zębami.
Za dwa tyg mam zmienić na waginalną.....masakra!!

Cytat:
Napisane przez kro0pka Pokaż wiadomość
Macie też taki jakby ucisk tam na dole, że chodzenie powoduje dyskonfort? W dodatku co pare minut chce wam sie siku mimo tego ze nie macie juz czym? pytam bo nie wiem czy to do konca normalne w 31 tyg
Mnie właśnie tak ciężko chodziło się zanim trafiłam do szpitala. Myślałam, że to normalne, że ciąża-ciąży po prostu i dziecko uciska mi na wszystko. Gin powiedział, że to wina mojego trybu funkcjonowania. Dzidzia zaczęła schodzić co raz niżej.... Teraz czuję dużą różnice. Brzuszek podniósł się i już tego ciężaru tak nie czuję na dole.

WIĘCEJ ODPOCZYNKU !! To na prawdę jest ważne!! Ja po całym tyg leżenia czuje znaczącą poprawę. A tak na prawdę już po 3 dniach czułam się dużo lepiej.

"...pukasz
i wtedy splecione cztery dłonie biegną ci na spotkanie.
Rodzice debiutanci niezgrabnie drepczemy na progu"
angelika__2014 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-05, 17:12   #3276
mysia111
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez motylek_555 Pokaż wiadomość

Ale pyszności gotujeie Ja dzis robie tylko ogórkową, zostało mi jeszcze z wczoraj troche ryżu z chili con carne, a mój TZ wczoraj stwiedził, że może bysmy sie tylko na zupy przerzucili, a przynajmniej on, bo tez juz "zaczyna być w widocznej ciąży" Mi pasuje, bardzo lubię zupy
Powiem Ci, że ja bardzo rzadko robie samą zupe na obiad -czuje się wtedy taka niedojedzona I po 2 godz wcinam kanapki.

Cytat:
Napisane przez TheFall Pokaż wiadomość

Kurcze dziewczyny, ale co, naprawdę tak tragicznie bez znieczulenia? W moim szpitalu też go nie ma, jest tylko gaz i ja się zdecydowałam już tam rodzić z myślą, że kiedyś nic nie dawali a się rodziło i to ile dzieci…
Ale jak was czytam to sama nie wiem, nie rodziłam jeszcze i mam wrażenie jakbym sobie wmawiała, że lekko popchnę i mały wyjdzie.
Ja rodziłam 13 godzin, z czego 11 bez znieczulenia a ostatnie 2 godz byłam znieczulona. I co tu owijać w bawełnę - bolało strasznie. Znieczulenie było dla mnie wybawieniem. W ogóle nie czułam "wyjścia dziecka". Patrzę ze mąz płacze i pytam sie co się stało, a on że widział główkę z czarnymi włoskami. Ja tego nie czułam. Dlatego mnie przeraża poród bez znieczulenia bo nie wiem jaki to jest ból w końcowej fazie - wiem za to ze wcześniej bolało okrutnie.

Cytat:
Wpisuję

U mnie dziś spaghetti i bogu dzięki, nie ma przy tym wiele roboty.
Ja wczoraj miałam makaron i zupkę. Mi na szczęście duzo przy obiadach pomaga mąż. On jest od skrobania młodych ziemniaczków, umycia sałaty, pokrojenia szczypiorka itp.

Cytat:
Napisane przez zaczarowanadlaniego Pokaż wiadomość
jak sie wymiotuje tyle razy to jak moge normalnie tyc ?
ona nic nie moze mi poradzic na te wymioty juz dala mi czopki i nic to nie pomoglo
w szpitalu tez mowili ze wiecej nie da sie zrobic i ze jak przez 3 dni malo bede jadla i pila to mam przyjsc , taka juz moja ciaza niestety

najwazniejsze ze mala rosnie prawidlowo i wszystko jest w porzadku
ginekolog powiedziala ze mam sie nie martwic lykac zelazo

ja juz duzo nocy przeplakalam przez te wymioty i starczy mi juz zamartwiania sie pod tym wzgledem jak wyniki mam dobre a nad zelazem popracuje
Pamietaj aby zelazo popijac np. sokiem pomarańczowym lub łykac też witamine C. Bo to pomaga w przyswajaniu żelaza.
Ja tez miałam problem z żelazem - groził mi nawet szpital i zastrzyki. Na szczęście od jakiegoś czasu idzie mi powoli w górę.

Cytat:
Napisane przez Moni 26 Pokaż wiadomość
źle mnie zrozumiałaś, ja nie wiedziałam kto siedzi w brzuszku....tylko czułam podświadomie córcię a jest synuś
Aaaaaa, to faktycznie źle zrozumiałam.

Edytowane przez mysia111
Czas edycji: 2014-06-05 o 17:14
mysia111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-05, 17:13   #3277
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Powiem wam ze cudownie jest slyszec przez 10 minut bicie serduszka swojego malenstwa

Nasze szczescie
Olivia Anna 27.07.2014r. 2850g/48cm
zaczarowanadlaniego jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-05, 17:13   #3278
zuken
Zakorzenienie

GG do zuken

Niby w ciąży taki puls jest dobry

Co do spadku cukru to nie ma szans, wstałam rano, zjadłam bułkę z pomidorem, później tż przywiózł mi pączka z jabłkami Wciągnęłam jeszcze 2 krówki Także głodna nie byłam

Mi pogoda nic nie daje przy suszeniu bo wszystko schnie na suszarce w sypialni koło okna Na dworze nie chcę wywieszać bo każdy by tylko patrzył czy już urodziłam, że ciuchy dziecięce piorę Poza tym mamy sznurek koło takiej żwirowej drogi i tam się za bardzo kurzy

Wiesz co tych ubranek to nie wyszło by tak dużo ale do tego doszły pieluchy tetrowe, flanelowe, kocyki, ręczniki, śpiworki, chyba z 5 kompletów pościeli, prześcieradła, ochraniacze do łóżeczka i tak jakoś się zebrało, że chyba z 20 pralek będzie
Stary 2014-06-05, 17:15   #3279
kasia_ruda
Zakorzenienie

Cytat:

Co do spadku cukru to nie ma szans, wstałam rano, zjadłam bułkę z pomidorem, później tż przywiózł mi pączka z jabłkami Wciągnęłam jeszcze 2 krówki Także głodna nie byłam

Mi pogoda nic nie daje przy suszeniu bo wszystko schnie na suszarce w sypialni koło okna Na dworze nie chcę wywieszać bo każdy by tylko patrzył czy już urodziłam, że ciuchy dziecięce piorę Poza tym mamy sznurek koło takiej żwirowej drogi i tam się za bardzo kurzy

Wiesz co tych ubranek to nie wyszło by tak dużo ale do tego doszły pieluchy tetrowe, flanelowe, kocyki, ręczniki, śpiworki, chyba z 5 kompletów pościeli, prześcieradła, ochraniacze do łóżeczka i tak jakoś się zebrało, że chyba z 20 pralek będzie
No ja chcę też prać już od razu wszystko. I też suszę w domu, ale w upały i w przeciągu schnie wszystko dużo szybciej niż np w czasie deszczu, więc wierzę, że jadąc na dwóch suszarkach ogarniemy to w miarę szybko. Ale powiedziałam mojemu mężowi, że do następnego mieszkania kupujemy pralkę z szuszarką!

Stary 2014-06-05, 17:21   #3280
TheFall
Zadomowienie

Cytat:

Ale zuken przy spadku cukru nie chodzi o to, że jest się głodnym. U mnie mogę się objadać cały dzień a po godzinie mam taką akcję. I wtedy też jem kromkę chleba na łóżku i mi przechodzi.
Stary 2014-06-05, 17:23   #3281
kasia_ruda
Zakorzenienie

Cytat:
Ale zuken przy spadku cukru nie chodzi o to, że jest się głodnym. U mnie mogę się objadać cały dzień a po godzinie mam taką akcję. I wtedy też jem kromkę chleba na łóżku i mi przechodzi.
Ja nie mam cukrzycy, a czasem dopada mnie coś takiego właśnie, co dziwne zawsze wieczorem późnym: przyspieszony puls, mdłości, robi mi się słabo i też przechodzi jak coś zjem.

Stary 2014-06-05, 17:23   #3282
zuken
Zakorzenienie

GG do zuken

Cytat:
Aha To czym takie spadki są spowodowane?
Stary 2014-06-05, 17:26   #3283
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasia_ruda Pokaż wiadomość
Ja nie mam cukrzycy, a czasem dopada mnie coś takiego właśnie, co dziwne zawsze wieczorem późnym: przyspieszony puls, mdłości, robi mi się słabo i też przechodzi jak coś zjem.

ja bardzo czesto przed spaniem musze zjesc bulke i mi przechodzi

Nasze szczescie
Stary 2014-06-05, 17:29   #3284
papryczka160
Wtajemniczenie

Cytat:
spadek glukozy we krwi

papryczka160 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-05, 17:29   #3285
kasia_ruda
Zakorzenienie

Cytat:
Organizm kobiety w ciąży ma bardzo duże zapotrzebowanie energetyczne i widocznie zdążył zużyć to co mu podałaś.

Stary 2014-06-05, 17:34   #3286
TheFall
Zadomowienie

Cytat:
Nie orientuję się za bardzo, ale może chodzić o to, że spożywasz pokarmy zawierające szybko wchłaniające się węglowodany. Po spożyciu takich produktów poziom glukozy we krwi gwałtownie wzrasta, wtedy trzustka w szybkim tempie wytwarza dużą dawkę insuliny, która znowu może za bardzo obniżyć poziom cukru. No i wtedy niby się coś jadło a cukier niski i rączki drżą.

Stary 2014-06-05, 17:34   #3287
zVenus
Zakorzenienie

Cytat:
Powiem wam ze cudownie jest slyszec przez 10 minut bicie serduszka swojego malenstwa
ja też już chcę...
zVenus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-05, 17:42   #3288
zuken
Zakorzenienie

GG do zuken

Ok rozumiem już Tylko dziwne, że po zjedzeniu tej bułki i pączka jeszcze było mało No ale przynajmniej nie mam wyrzutów sumienia co do 3 skibek na 2 śniadanie
Stary 2014-06-05, 17:44   #3289
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Zuken chcialas zobaczyc kaciki dla malenstw
u mnie na razie wyglada to tak bo jeszcze rzeczy nam nie przyszly ktore zamowilismy

Nasze szczescie
Stary 2014-06-05, 17:44   #3290
pati1078
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez karoseria Pokaż wiadomość
Dziewczyny, ja mam jakiś kryzys Wczoraj się strasznie poryczałam. Mam jakieś skoki nastroju, nie chce mi się chodzic do pracy ( a jeszcze m-c), martwię się o zdrowie dziecka, martwię się czy wystarczy nam kasy, czy damy radę, czy będzie faktycznie dziewczynka ( a nie będę miała już USG), boję się samego porodu, boję się, że nie będę juz atrakcyjna dla mojego faceta, boję się... W ogóle jakos tak...

Jeszcze zamówiłam sobie na ebayu ręcznik z kapturkiem, piękny z żabką i przyszła taka ścierka jakby... Fakt, nie sprawdziłam rozmiaru, ale jak można było coś takiego nazwać ręcznikiem dla niemowlaka?

A o tej witaminie K mi kazała też położna poczytać. Podawać, czy nie? Jak jest u was?
A macie może szczepionkę na krztusiec? Mam też podjąć decyzję czy chcę...

I nie mam kocyka z biedronki Chyba muszę zlecić misję komuś w PL, bo nie wiem gdzie tu mogę fajny kocyk dostać :P
glowa do góry na pewno dacie rade
ja szczepilam się na krztusiec w 28 tyg, zadnych objawow po niej nie miałam tylko reka trochę bolała bo to domięśniowo, czytałam ze nie ma ona zywych kultow bakterii wiec jako tako jest lagodna, no ale wiesz to indywidualna sprawa i sama musisz zdecydowac

Cytat:
Napisane przez patrycja19894 Pokaż wiadomość
Fajnie do tego podchodzą,ja pewnie będę miala taka rozmowę na następnej wizycie.
To prawda,ze jak teraz oswiadczysz ze nie vhcesz znieczulenia to przy porodzie ostro się tego trzymają nawet jak zmianiasz zdanie?

też wiem ze dzieci lubią rutyne,brata syn jak jeszcze z nami mieszkali kilka lat temu to marudził jak minela pora kąpieli,później ciężko było go uspac jak wrócili później i postanowili go nie kąpać :P
ale to wszystko wyjdzie w praktyce,każdy ma inne podejście,każde dziecko też jest inne.. Ja planuje kąpać codziennie,będę stawiać wanienkę na komodzie tam gdzie przewijak.

Wogole to duże wam urosły juz dzieciaczki,każde planowo bedzie miec prawie 4kg lub więcej. Toć to szok:-D ja nie wiem ile.moj kawaler wazy i mierzy. Mieści się w normach ale ile ma to nie mam pojecia

Chyba mam tzw zespół niespokojnych nog od jakiegoś czasu wieczorami rwa mnie nogi, wkurzające uczucie,nie mogę przez to zasnąć.
nie plan porodu ma tylko pomuc w ustaleniu czego chcesz żeby na porodówce nie musieli zadawać setek pytan a zdanie możesz zmienić zawsze. pati ia zaznacza ci polozna na wykresie jak ci mierzy brzuch bo tam z prawej strony pisze ile może dzidzia wazyc
Cytat:
Napisane przez papryczka160 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny ;-).

Po pierwsze gratuluje udanych wizyt i zdrowych dzieciaków bo to najważniejsze. Nikomu płeć dzieciatka się nie zmieniła;-)?

Po drugie kampanie i rytuały dnia nijak się maja w pierwszym miesiącu zycia bo dzidzius jest malutki i tak nie będzie wiedział że po kąpieli idzie spać. Co innego po pierwszym miesiącu życia. Ja do pierwszego miesiąca życia będę kąpać co drugi dzień oczywiście pupka buzia paszki codziennie. A potem już codziennie.

Ja wczoraj po wizycie nic nie pisałam bo się trochę zdolowalam. Ale nie martwię się na zapas nie wolno Nam ;-)
Moja Kluseczka ma prawdopodobnie dziurkę w serduszku,ale to trzeba potwierdzić i oby tak nie było. Dzisiaj muszę umówić nas do kardiologa dziecięcego. I wykonać badania.
Jeśli bym się to potwierdziło wskazanie do cc i potem leczenie.
Ale to nic pewnego.
Kluseczka moja waży 1700 gr ;-) ale ja i moj Tz tez byliśmy maluszkami.
Szyjka zamknięta ale już się skraca co na tym etapie ciąży jest normalne ma 28 mm.

I teraz już co dwa tyg wizyty i KTG przed każdą.

Ide jeść śniadanie.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
za wizyte z serduszkiem na pewno będzie dobrze u mojej koleżanki synek urodzil się z dziura w sercu i w przeciągu roku wszystko się zroslo i teraz jest ok
Cytat:
Napisane przez Moni 26 Pokaż wiadomość
Ja po wizycie!
Więc jestem w wielkim szoku, bo ginekolog zobaczył u mojego maluszka jajeczka...Jestem w szoku...i nie moge w to uwierzyć....Czyli będzie synuś
muszę sie nastawić, bo czułam ze bedzie córcia mimo ze każdy mi mówił że chłopczyk
i tak z usg tym razem synuś młodszy 30 tydzień , wg usg mam termin na14 sierpień, czyli 8 dni poźniej niż z om, ale lekarz każe trzymać sie daty z om
cieszę sie bo maluch nie jest specjalnie duży, 1559 g, wiec myślę że raczej nie bede miała 4 kg dziecka, chyba ze usg sie myli
Lekarz nic nie mówil że jest coś nie tak, ale ciśnienie nadal 150/71 i troszkę zwrócił uwagę ze mam podwyższone ale nic w tej kwestii nie zrobił....
No i od poczatku ciąży już 9,7 kg na plusie Ale dobra wiadomośc dla mnie jest taka, ze przytyłam 2 kg, a tyłam po 3, wiec dobry i kg Mam nadzieję, ze w 15 kg sie zmieszczę

lekarz powiedział"oo jak już nisko leży" główką i łożysko wpisane że wysoko...Nie wiem czy to dobrze? Ale przyszła mi myśl ze wcześniej moge urodzić, ale nic nie powiedział....to moze normalne?
the fall z nie dużym przekonaniem ale wpisz synusia, jeszcze bezimiennego
no to wkoncu się ujawnil gratulacje
pati1078 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-05, 17:55   #3291
zuken
Zakorzenienie

GG do zuken

Zaczarowana ślicznie Ciuszki w komodzie już czekają? Zmieściliście się?

Ja cały czas zwalniam jakąś szafę w sypialni na rzeczy dla małej, jeszcze trochę i nie będzie dla nas miejsca
Stary 2014-06-05, 18:04   #3292
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Cytat:
Zaczarowana ślicznie Ciuszki w komodzie już czekają? Zmieściliście się?

Ja cały czas zwalniam jakąś szafę w sypialni na rzeczy dla małej, jeszcze trochę i nie będzie dla nas miejsca
ciuszki czysciutkie wyprane ale sa tylko na rozmiar 56-62 bo bede kupywac na wieksze jak mala sie urodzi
a co do zmieszczenia to powiem Ci ze kocyki i reczniki trzymam w szafie ale juz i tak nie mam miejsca nigdzie a szafe mam duza bo o taka :

nawet na zdjeciu sie cala nie zmiescila a nie ma w niej miejsca jestem zalamana

nie wiem gdzie wsadze reszte jak przyjdzie

Nasze szczescie
Stary 2014-06-05, 18:12   #3293
zuken
Zakorzenienie

GG do zuken

Ja też piorę tylko te 56 i 62 Mam już też większe od kuzynki ale i tak potem bym je musiała uprać więc bez sensu teraz sobie dokładać roboty

Jak tak posegregowałam rzeczy na rozmiary i zostawiłam te małe to wcale nie jest tego jakoś mega dużo Mam zamiar już nic nie kupować na te małe rozmiary, teraz jak coś mi wpadnie w oko to będę brała na 68 albo większe

Wiadomo też, że trochę ciuszków pewnie jeszcze kupi rodzina i znajomi jak będą przychodzić do małej, tak samo pampersy pewnie dostanę także póki co mam tylko 2 paczki tych najmniejszych
Stary 2014-06-05, 18:15   #3294
kro0pka
Raczkowanie

zaczarowanadlaniego uwielbiam ten wasz kącik, marzę o czymś takim bardzo ładny kolor scian. Nie wiem czy dam rade namowic tz na taki, bo on chce zolty albo jakis jasny ' zeby nie bylo jak w trumnie ' :-( juz sama nie wiem . Zazdroszcze , ze masz to juz z glowy jade w sobote po wyprawke dla malego. Nie moge sie doczekac
Stary 2014-06-05, 18:18   #3295
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Cytat:
Ja też piorę tylko te 56 i 62 Mam już też większe od kuzynki ale i tak potem bym je musiała uprać więc bez sensu teraz sobie dokładać roboty

Jak tak posegregowałam rzeczy na rozmiary i zostawiłam te małe to wcale nie jest tego jakoś mega dużo Mam zamiar już nic nie kupować na te małe rozmiary, teraz jak coś mi wpadnie w oko to będę brała na 68 albo większe

Wiadomo też, że trochę ciuszków pewnie jeszcze kupi rodzina i znajomi jak będą przychodzić do małej, tak samo pampersy pewnie dostanę także póki co mam tylko 2 paczki tych najmniejszych
ja musze dokupic jeszcze kilka ubranek ale to skonsultuje z polozna bo ja juz sie pogubilam w tych ubrankach

no tak nawet czytalam na necie opinie innych mamusiek i one odradzaja kupowanie nie wiadomo jakiej ilosci bo sie tego nie zluzyje na rozmiar 56 - 62

chociaz ja mam tez sporo na rozmiar 50-56 bo ta ich mala byla wczesniakiem od ktorej mamy ciuszki

no u mnie niestety sie nie zapowiada zeby ktos cos nam kupil nawet z ciuszkow
Tesciowa jakos tez milczy w tym temacie w sumie mieszka 10 minut od nas a juz jej ponad miesiac nie widzialam
niby byla taka chetna do kupienia wozka ale to typ osoby ktory duzo mowi a malo robi

Nasze szczescie
Stary 2014-06-05, 18:18   #3296
zVenus
Zakorzenienie

Cytat:
ciuszki czysciutkie wyprane ale sa tylko na rozmiar 56-62 bo bede kupywac na wieksze jak mala sie urodzi
a co do zmieszczenia to powiem Ci ze kocyki i reczniki trzymam w szafie ale juz i tak nie mam miejsca nigdzie a szafe mam duza bo o taka :

haaaa Ty to jesteś dobra, wszystko już urządzone, czeka gotowe...dziewczyny u Was też juz tak "na gotowo" wszystko??
bo u mnie ciuchy w koszach (nie prane bo mi się zdaje ze za wcześnie...), łóżeczko na strychu przykryte, pościel popakowana w oryginalne folie, wózek zamknięty szczelnie na 4 spusty na strychu, pieluch ani innych kosmetologiczno-higienicznych rzeczy brak kącik dla małej jest ale w mojej głowie - wiem po prostu gdzie będzie stało łóżeczko i tyle
ja sobie nie wyobrażam mieć już łóżeczka koło głowy...do nas ciągle ktoś przychodzi i mimo, że mieszkamy w dużym domu to i tak często siedzimy tam gdzie my śpimy, głupio bym się czuła jakby mi już wszystko stało a tu jeszcze 2 miechy do terminu. A może to ja dziwna jestem...no nie wiem. ja myślałam żeby łóżeczko rozłożyć w pokoju na początku sierpnia
zVenus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-05, 18:21   #3297
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kro0pka Pokaż wiadomość
zaczarowanadlaniego uwielbiam ten wasz kącik, marzę o czymś takim bardzo ładny kolor scian. Nie wiem czy dam rade namowic tz na taki, bo on chce zolty albo jakis jasny ' zeby nie bylo jak w trumnie ' :-( juz sama nie wiem . Zazdroszcze , ze masz to juz z glowy jade w sobote po wyprawke dla malego. Nie moge sie doczekac
Powiem Ci ze moj Tz nie byl przekonany do tego koloru ale ja chcialam miec dwie sciany brazowe i dwie biale ( farbe i odcien wybieralam przez zdjecia z telefonu bo mieszkalam jeszcze w Polsce a bylam przed przeprowadzka do Niemiec wiec Tz zajmowal sie malowaniem zebym przyjechala na gotowe ) a jak pomalowal to mowil jak on to super wybral kolor sciany , faceci

Nasze szczescie
Stary 2014-06-05, 18:26   #3298
ewelajna25
Zadomowienie

Lokalizacja: To stąd, to stamtąd, a czasem jeszcze skąd indziej;-)

Cytat:
Czasem czuję się podobnie, i tez sobie tłumaczyłam, że oho, spadł mi cukier. Mam w domu dwa glukometry rożnych firm i od razu leciałam mierzyć poziom glukozy, był w zupełnej normie. Także nie zawsze spadki cukru czy ciśnienia odpowiadają za kiepskie samopoczucie...Choć mi jedzenie, picie i chwila wytchnienia na kanapie tez pomaga

Cytat:
Zuken chcialas zobaczyc kaciki dla malenstw
u mnie na razie wyglada to tak bo jeszcze rzeczy nam nie przyszly ktore zamowilismy

Cytat:

Zaczarowana, ładny kącik dla maleństwa A szafa jak sądzę z Ikei? Bo moja siostra też taką ma, chyba nawet większy rozmiar, chcieliśmy też taką z Tż bo można samemu przestrzeń zorganizować, ale ostatecznie wybraliśmy inną. Mnie się wydaje, ze jakiej dużej szafy bym nie wybrała, zawsze będę narzekać na brak miejsca
ewelajna25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-05, 18:28   #3299
kro0pka
Raczkowanie

zaczarowanadlaniego powiem Ci ze tak jest swietnie, moze nawet ciekawiej to wyglada niz dwie sciany takie a dwie takie :-D ja mam jeszcze jeden problem, bo mam na jednej scianie tapete zlota w takie brazowe roze i nie mam pojecia jaki kolor do niej dobrac.. :-( teraz mam taki bezowy
Stary 2014-06-05, 18:28   #3300
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zVenus Pokaż wiadomość
haaaa Ty to jesteś dobra, wszystko już urządzone, czeka gotowe...dziewczyny u Was też juz tak "na gotowo" wszystko??
bo u mnie ciuchy w koszach (nie prane bo mi się zdaje ze za wcześnie...), łóżeczko na strychu przykryte, pościel popakowana w oryginalne folie, wózek zamknięty szczelnie na 4 spusty na strychu, pieluch ani innych kosmetologiczno-higienicznych rzeczy brak kącik dla małej jest ale w mojej głowie - wiem po prostu gdzie będzie stało łóżeczko i tyle
ja sobie nie wyobrażam mieć już łóżeczka koło głowy...do nas ciągle ktoś przychodzi i mimo, że mieszkamy w dużym domu to i tak często siedzimy tam gdzie my śpimy, głupio bym się czuła jakby mi już wszystko stało a tu jeszcze 2 miechy do terminu. A może to ja dziwna jestem...no nie wiem. ja myślałam żeby łóżeczko rozłożyć w pokoju na początku sierpnia
tez nie mam pieluch i kosmetycznych rzeczy
wole sama dopilnowac poki mam sile bo Tz jak to facet nie pouklada tego tak jak bede chciala
poza tym chcialam zeby sie meble wywietrzyly tak samo wozek tez sie wietrzy w duzym pokoju
akurat z tym nie ma problemu bo my lozeczko mamy w swojej sypialni i jak ktos przychodzi to siedzimy w kuchni badz duzym pokoju bo raczej w sypialni nie bede nikogo trzymac zwlaszcza ze nasze lozko sie nie sklada i zajmuje 70 % pokoju

poza tym ja mysle ze urodze w lipcu bo termin mam na 5 sierpnia a moja mama zawsze rodzila przed terminem i wole miec gotowe bo sobie niewyobrazam rodzic i tego ze Tz zamiast byc ze mna i z mala mialby sie zajac przygotowaniem tego wszystkiego wole sama po malu zrobic
poza tym mnie rozczula taki widok i sie ciesze zawsze jak sie budze jak patrze na lozeczko ze coraz blizej juz do narodzin

ale wiadomo kazdy jest inny
A moj Tz chcial juz wszystko kupywac w grudniu wiec i tak sporo czasu go przetrzymalam

Nasze szczescie
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości