|
|
#2911 | |||||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014
Dzięki dziewczynki za miłe słowa
Ja się uspokoiłam, jakoś strasznie zła byłam po wizycie, i na spokojnie obejrzałam wyniki. I powiem wam, że mam ochotę tego lekarza udusić Straszy mnie, że jest źle itd a w wynikach pisze, że jedno bioderko jest na Ia, a drugie Ia/Ib. Dlaczego w takim razie zabronił mi kłaść dziecko na boku?????? Ehhhhh.... No więc postaram się z młodą na brzuch przerzucić ale już bez takiego parcia. virginia, moja też jest kruszynka. Nie wiem ile je bo KP, ale jak wrzuciłam jej wagi dotychczasowe do siatki centylowej to oscyluje między 10 a 25. Pediatra powiedziała, że dobrze przybiera więc się nie martwię. Po prostu woli być szczuplutka ;p Cytat:
![]() Cytat:
za szczepienieCytat:
Ja mam najlepszy ubaw przy katarku patrząc na TZ, któremu się niedobrze robi jak widzi gluty ![]() Cytat:
. Dużo zdrówka.Cytat:
---------- Dopisano o 13:26 ---------- Poprzedni post napisano o 13:22 ---------- Ja nie podaje, bo tak mi wszyscy mówili |
|||||
|
|
|
#2912 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Mój Antek też uwielbia I jak noszę biżuterię. Ijeszcze lubi, jak się go smaruje kremami... Nie wiem, jak to wróży na przyszłość![]() Cytat:
![]() A co do skoków... to chyba różnie jest - zreszta one są tak często na początku, że tych grafików w zasadzie mogłoby nie być ![]() Cytat:
Nie przejmuj się Cytat:
![]() Strasznie współczuję sytuacji Cytat:
---------- Dopisano o 15:31 ---------- Poprzedni post napisano o 15:29 ---------- Cytat:
Aha, w imieniu Kaliny, dziękuje za wszystkie życzenia i gratulacje
|
||||||
|
|
|
#2913 | ||
|
Moderator
|
Cytat:
Cytat:
Co do lekarza to sie nie przejmuj - ja zauważyłam ze oni nawet jak jest wszystko super to cos zalecaja profilaktycznie. Wedlug mnie oni w ten sposob umywaja rece od odpowiedzialnosci, bo przeciez gdyby cos sie pogorszylo to zrzuca wine na pacjenta ze czegos nie dopilnowal i juz
|
||
|
|
|
#2914 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego GT-I8190 |
|
|
|
|
#2915 |
|
Zakorzenienie
|
A jaka wode podajecie! Z butli czy przegotowana?
|
|
|
|
#2916 |
|
Moderator
|
O - czbasia. Chyba dawno Cie nie widzialam? Czy slepa jestem?
|
|
|
|
#2917 |
|
Zakorzenienie
|
A racja. Jakos wbic sie nie moge... no i ksiezniczka zajmujaca bardzo.. w niedziele mamy chrzciny i znowu przygotowania. Obiad mamy w restauracji a poznoej grilla w domu robimy.. no i musze ze 2 ciasta upiec..
|
|
|
|
#2918 |
|
Moderator
|
Po lebkach nadrabiam, ale jednak czujna jestem
![]() Ja tez robilam obiad w restauracji a pozniej do domku wszyscy bo wlasnie nie chcialo mi sie nic przygotowywac Udanych chrzcin w takim razie zycze A moje dziecko marudzilo, marudzilo az zasnelo mi na rekach - przelozylam do hustawki i husta sie tak juz 2,5 godziny ![]() A ja niczym pozytecznym w tym czasie sie nie zajelam bo myslalam ze zaraz sie obudzi ---------- Dopisano o 17:27 ---------- Poprzedni post napisano o 17:26 ---------- Wizaz jest zly - zdarzylam napisac i oczy sie otworzyly i znowu steka |
|
|
|
#2919 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie dopajalam wtedy. Ja podaje wod jak marudzi a nie w8em o co jej chodzi, czasami pomaga ![]() Cytat:
ja nie ale z drugiej strony glupio mi bedzie jak stracimy status najwiekszych gadul Cytat:
moja tez jakos tak przybieraqla przez pierwsze miesiace Cytat:
jak znajdziesz sposob co zrobic by tego uniknac to daj znac ![]() Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2920 |
|
Zakorzenienie
|
Pola- sto lat dla Kalinki!!!
![]() teQiba- mówiłam, że jesteś czujna jak ważka ![]() Tygrysku- kolejna którą lekarz nastraszył bez wyraźnej potrzeby... Baw się dobrze na imprezie i zdaj nam jutro relację! headzik- w takich chwilach człowiek na pewno zapomina o wszystkich trudach macierzyństwa. Dziś ja nadrabiam trochę po łebkach, ale mam nadzieję, że nic ważnego mi nie umknęło. Dzień minął mi jakoś szybko. Najpierw bardzo długo byłyśmy z Młodą na dworze (najpierw na spacerze, a później w ogrodzie), potem miałam wizytę u dentysty, a za chwilę zmykam pojeździć na rowerze
|
#2921 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Witam nowe mamusie ![]() Pisałyście o szerokim pieluchowaniu. Nam zalecono ze wzglęgu na ograniczone odwodzenie bioderek. Stosowaliśmy ręcznik frotte, bo szerszy, na noc przez 2 tyg i bardzo pomogło. Dopajanie- przy kp nie potrzeba, więc ja nie dopajam. Herbatek gotowych nie zamierzam używać ze względu na dużą ilośc cukru, lepiej już zaparzyć zwykłą ekspresówkę niż pseudo rumiankową herbatkę dla wszystkich świętujących skonczone miesiące. Mój Jaś wczoraj skończył 3 m-ce aż się nie chce wierzyć, że czas tak szybko leci. I jak sobie pomyśle, że gdyby nie roczny macierzyński, na którym jestem to jeszcze drugie tyle i musialabym wrócić do pracy-szok! dzieci tak szybko rosną
|
|
|
|
#2922 | |
|
Moderator
|
Cytat:
![]() To aktywny dzien dzisiaj masz
|
|
|
|
|
#2923 |
|
Zakorzenienie
|
Mamusie Marzec/Kwiecień 2014
Baja
I masz racje, wszystkie maja w składzie cukier na pierwszym miejscu, co znaczy ze jest go duzo, a rumianek lub zioła na końcu . Ja nie zamierzam dziecku w tym wieku podawać cukru. Sto lat dla Jasia!
O książkach Edytowane przez mariolasl Czas edycji: 2014-06-05 o 18:39 Powód: literowka |
|
|
|
#2924 |
|
Zakorzenienie
|
czytam was na telefonie ciągle, ale nie potrafię tam odpisywać... A miałyśmy ciężki czas ostatnio, bo we wtorek szczepionkę zaliczyłyśmy... Dziś już jest lepiej zdrówka dla wszystkich maluszków które obchodzą swoje miesięcznice agunia, czy SabSimplex dotarł do ciebie? Trzymam by pomógł jak najszybciej
|
|
#2925 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dla was rownież duzo sił. Dobrze, ze już lepiej. Udanego wyjazdu życzę.
|
|
#2926 |
|
Wtajemniczenie
|
ja próbowałam dopajać ale nie chciał. dawałam przegotowaną wodę.
pediatra mi mówiła że można dawać mineralną ale musi mieć napisane że jest dla niemowląt i że mineralną też trzeba zagotować
|
#2927 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mam nadzieję, że pomoże Miłego wypoczynku
|
|
#2928 |
|
Zadomowienie
|
Ja próbuję dawać wodę ale tylko jak jest gorąco. Bo za każdym razem jak Gucio dostanie wodę to za chwilę jest płacz bo chce mleko. Nieważne że od poprzedniego karmienia minęła np. godzina. Przed karmieniem też nie przejdzie, bo ulewa i jak się napompuje to potem zwraca tą wodę z mlekiem...
A w ogóle to dziś go ważyłam na domowej wadze i mi wyszło że waży już ok 6200 g To chyba dość dużo jak na 3miesięczne dziecko które startowało z wagą urodzeniową niecałe 3 kg ![]() ---------- Dopisano o 21:11 ---------- Poprzedni post napisano o 21:08 ---------- Mam jeszcze pytanie do mam użytkujących nosidło ergobaby - czy stosujecie wkładkę niemowlęcą? W opisie nosidła jest napisane, że jest ono przeznaczone dla dzieci od 4 miesiąca lub od 7 kg. Mam okazję kupić prawie nowe za 250 zł, z bawełny organicznej - opłaca się?
|
#2929 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny, tak bym chciała sie odnieść do wszystkiego co piszecie, ale nie ogarniam...
![]() Mam nadzieje, ze w przyszłym tygodniu nadrobie i wreszcie rozkminie who is who i ktore dziecię jest czyje i jak sie tutaj poruszać, bo poki co to mam w głowie chaos![]() W niedziele chrzciny Piotrusia i urządzamy impreze w domu...Poki nie mamy mebli, a jesteśmy świeżo po przeprowadzce, to jesteśmy w stanie sobie na to pozwolić ![]() Pisalyscie o dopajaniu, ja przy kp nie dopajam, ale pediatra powiedziała mi ostatnio, zebym w tych upałach częściej przystawiala, no i tak tez robię ![]() Dzis w nocy stał sie cud, Piotruś zjadł o 20.40, a obudził sie na karmienie dopiero o 5.20 Szkoda tylko, ze mnie moje nabrzmiałe bimbalki o 4 obudziły ![]() Poza tym spaceruje od tygodnia z dracym sie wózkiem, i troche zaczyna mnie to męczyć... Z zazdrością patrzę jak inne maluch spokojnie leżą i bawią sie zabawkami, drzemia albo patrzą sie na liście Mam wrażenie, ze tylko ja mam dracy wózek ![]() Miłego wieczoru |
|
|
|
#2930 |
|
Raczkowanie
|
Dziękuje za odpowiedzi odnośnie picia! Jesteście nie zastąpione
wysłane z smartfona
|
|
|
|
#2931 |
|
Moderator
|
Nie tylko Ty
![]() Tylko ja juz tak dlugo spaceruje z ryczacym wozkiem ze az sie przyzwyczailam
Edytowane przez teQiba Czas edycji: 2014-06-05 o 21:31 |
|
|
|
#2932 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#2933 |
|
Raczkowanie
|
nie było mnie cały dzień więc mam 2 strony do nadrobienia.
Narazie napisze tylko tyle że cały dzień spędziłyśmy na polu. Zakupiliśmy małej domek drewniany i musiałam go skręcić, całe szczęście że pomógł mi brat bo nadal byłabym w czarnej d.upie, a teraz padam ... Patrysia spała grzecznie we wózku i budziła się tylko na karmienie ![]() U was też tyle komarów ?? kąsały nawet w południe jak słońce grzało ![]() DZIĘKUJĘ dziewczyny za słowa otuchy, jesteście wspaniałe
|
#2934 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() wiec nie poddawajcie sie a gadac nie bede tylko obejrzyj sobie http://www.youtube.com/watch?v=rxPwxWaCqJA ---------- Dopisano o 22:05 ---------- Poprzedni post napisano o 21:58 ---------- Cytat:
i tez jak sie ur mieli po 2100 a potem jeden grubszy od drugiego :0 oni ur sie w 35 badz 36 tyg ale 22 lata temu ..co do szczepionek to szczepie 5w1 infarixem czy cós takiego ---------- Dopisano o 22:11 ---------- Poprzedni post napisano o 22:05 ---------- Cytat:
wiec w tym temacie chyba sie z przemem umówili
|
|
#2935 |
|
Zakorzenienie
|
Kp a dopajanie - ja daje czesciej piers ale jak sa mega upaly to bede sie starala dawac wode i czesciej przystawiac, zobaczymy jeszcze jak czesto bedzie sie domagal Gratuluje piekbych wag naszych pociech ![]() Tygrysku to chyba u Ciebie problemy z bioderkami. Powodzenia ![]() Teqiba dzisiaj przygladalam sie Piotrkowi i on jak jest bardzo zaciekawiony bedac w pionie to tez ma plecki proste, ale jak tylko sie choc troche rozluzni tobod razu sie zaokraglaja. Co do chusty to zawsze ma wygiety w c... Sorry ze dzisiaj zdjec Ci nie wyslalam. Glupio mi teraz. Mam na aparacie a niestety u nas wieczorami internet praktycznie nie chodzi wiec niw jestem w stanie ich teraz wgrac Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2936 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:21 ---------- Poprzedni post napisano o 22:16 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 22:26 ---------- Poprzedni post napisano o 22:21 ---------- dzieki dziewczyny za dobre słowo mam nadzieje ze fluidki pomoga i ami raz dwa stanie na nogi mariola masz racje z tymi herbatkami moja ani razu takiej nie widziała na oczy , dosyc długo pila tylko wode i jak przyszło jej pic cos innego był długo placz ( np herbata z sokiem malinoym w zimie ( sok własnej roboty))a miała przeszło 2 lata
|
|
#2937 |
|
Raczkowanie
|
Limonka nam kazała szeroko pieluchować do środy, wtedy mamy mieć robione USG i się okaże czy te pasy czy nadal tylko pieluszka
Hej a może wstwiły byście ten link złych/dobrych dni dzieciaków na pierwszą str. bo mi też gdzieś się zapodział a tak to by był pod ręką virginia ile twoja malutka waży teraz ?? wiesz może ?? bo piszesz że kruszynka Edzia trzymaj się jakoś i nam tutaj nie wariuj kate ja też Patrysi włańczam radio aby za cicho nie było w pokoju Tygrysek to trzymam kciuki aby u Was szybko poprawiła się sytuacja z bioderkami hedzik ale macie rozrywki z tymi kupkami fajnie to opisujesz, a potem siku ...
|
#2938 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Moj nie lubi mycia kremowania buzi i mycia uszu.. No jak tatus:/ Cytat:
Cytat:
Powodzenia w przygotowaniu chrzcin. Meczace to strasznie... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||||
|
|
|
#2939 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#2940 |
|
Raczkowanie
|
tygrysek to i ja chyba wrzucę małą na siatkę bo nawet nie wiem w ilu centylach się mieści
czbasia piszesz że chrzciny robicie w resatauracji, a ile płacicie od osoby? ja też mam w planach tak zrobić ja ty (restauracja a potem grill) mam dopiero jechać i się dopytywać, więc ciekawam ![]() baja ty stosowałaś ten ręcznik ale jak go zakładałaś, mogła byś jakoś sprecyzować to dokładniej ?? bo mi kazała zakładać małej 3 pieluszki tetrowe z czy do tej na zewnątrz przyszyć rzepki tuż nad kolanami małej na szerokości tej pieluszki. Edzia też mam braci bliźniaków oj przeżyło się z nimi nie jedno ![]() ![]() i masz rację mina młodej po skręceniu domku: bezcenna, aż się łezka w oczku zakręciła tek się cieszyła monka moja też nie lubi mycia buźki/uczy a nosek to już wogule, tak się drze aż zanosi dobraNOC
07.10.2009 M. 30.03.2014 P. Szczęścia moje dwa plus Mąż Edytowane przez uparta8210 Czas edycji: 2014-06-05 o 22:49 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:20.

Straszy mnie, że jest źle itd a w wynikach pisze, że jedno bioderko jest na Ia, a drugie Ia/Ib. Dlaczego w takim razie zabronił mi kłaść dziecko na boku?????? Ehhhhh.... 

Podobno różnie dzieciaczki to znoszą.
za szczepienie
I jak noszę biżuterię. Ijeszcze lubi, jak się go smaruje kremami... Nie wiem, jak to wróży na przyszłość
. I najgorsze jest to, że nijak nie mogę wcisnąć w nią więcej 

i jak nie pogadać to na rączki itp 

dla wszystkich świętujących skonczone miesiące. 

Mam nadzieję, że pomoże