|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł dla IV części naszego wątku. | |||
| Mamuśki sierpniowe 2014 cz. 4 |
|
13 | 26,53% |
| Koc z biedronki, szary wózek, to wyprawka jest sierpniówek. Sierpień 2014 cz. 4 |
|
3 | 6,12% |
| Szary wózek, z Biedry kocyk, w sierpniu dzidziuś z nas wyskoczy. Sierpień 2014 cz. 4 |
|
3 | 6,12% |
| Jeszcze miesiąc albo dwa, super mamą będę ja! Mamusie sierpniowe cz. IV! |
|
16 | 32,65% |
| Brzuch już ciężki, nogi puchną, jeszcze chwila i wybuchnę! Mamy sierpniowe cz. IV! |
|
19 | 38,78% |
| Wyprawka już prawie gotowa bo dzidzia będzie sierpniowa! Sierpień 2014 cz. IV! |
|
8 | 16,33% |
| Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3331 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: W brzuszkach coraz mniej przestrzeni w sierpniu nam się życie zmieni. Sierpień
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ja w połowie ciąży miałam tetno w spoczynku nawet 120. Ciężko mi się oddychało, zaczęłam brać Eutyrox i wszystko teraz jest ok.
|
|
#3332 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: W brzuszkach coraz mniej przestrzeni w sierpniu nam się życie zmieni. Sierpień
Cytat:
![]() Dziewczyny zaczęła mnie zastanawiać jedna rzecz. Jakoś mi się wbiło do głowy, że dziecko na początku powinno leżeć na płasko, czy to w wózku czy w łóżeczku. A teraz czytam, że jednym z zaleceń w celu uniknięcia śmierci łóżeczkowej jest układanie dziecka pod kątem ok.30 stopni. To jak to w końcu ma być? Mam nie używać poduszki do łóżeczka, ale jakoś materacyk podnieść?
|
|
#3333 | |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny nadrobiłam 4 strony, pocytowałam i wszystko mi wcięło
zVenus- ja również nie mam jeszcze tak ładnie wszystkiego przygotowanego jak wiele dziewczyn tutaj, ale pocieszam się, ze mam prawie najpoźniej z was termin, więc jeszcze zdąże ![]() mam ciuszki, które leżą co niektóre jeszcze z metkami papierowymi nieodciętymi aha i jeszcze karton z przesyłka z all- m.in. przewijak, ręczniki z kapturkiem i kilka innych rzeczy...Ale teraz jestem już na l-4 więc się wszystkim zajmę. W weekend planujemy podjechać do sklepu pooglądać wózki już jakieś typy mamy, ale trzeba się jeszcze przymierzyć na żywo![]() papryczka160- piękny macie wózek h4linka- ja już nie planuje więcej dzieci...ale wiadomo tak myślę teraz, a co będzie w przyszłości- zobaczymy ![]() Może jestem jakaś wyrodna ale nie wyobrażam sobie przez to wszystko jeszcze raz przechodzić... Wiem że mój Tż chciałby mieć dwójkę. Zaczarowanadlaniego- Ty to się bidulko umęczysz...Ale jeśli chodzi o to że schudłaś- też bym się nie martwiła skoro lekarz mówi że z dzieckiem wszystko ok- to chyba najważniejsze![]() ---------- Dopisano o 20:37 ---------- Poprzedni post napisano o 20:32 ---------- Cytat:
coś takiego: http://allegro.pl/poduszka-klin-40x3...260108955.html tylko że nie od tego sprzedawcy myślę że takie rozwiązanie jest dobre, bo takiej zwykłej płaskiej poduszeczki nie można
|
|
|
#3334 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#3335 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
My mamy sajgon bo wszystko co u nas bylo kompletowane i skladane trzeba teraz przewiezc na poczatek do mamy. I tu klops bo nie ma miejsca nawet na lozeczko.Trzeba w tym celu jakies szafki wyrzucic ale gdzie dac ubranka nie mam pojecia. Jak juz TZ skonczy urlop po narodzinach to wrocimy do siebie a tego tym bardziej sobie nie wyobrazam - zapakowanie malego dziecka, wszystkich ubranek, wanienki, akcesoriow do samochodu i fruu w droge A na miejscu wypakowanie na raz wszystkich rzeczy dla dziecka To bedzie armagedon |
|
|
|
|
#3336 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#3337 |
|
Zadomowienie
|
Gdzies czytalam ze dobry jest duzy segregator podlozony pod materac. Ciekawe czy to sie sprawdzi. Ludzie podkladaja tez ksiazki, reczniki itp
|
|
|
|
#3338 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#3339 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#3340 |
|
Rozeznanie
|
Witajcie mamuśki
Od razu przepraszam, że się nie odzywałam, ale od poniedziałku byłam u rodziców i jakoś nie było okazji żeby wejść na neta. Ja już zaczęłam 32 tydzień, bo dziś już 31 tygodni i 1 dzień We wtorek byłam u Gina i znów mam CRP podwyższone, a nie wiem czemu. Mam zażywać rutinoscorbin, żeby uszczelnić łożysko przed infekcjami, ale ja nie czuję żeby być jakoś przeziębiona i dobrze się czuję. Czy któraś z Was też tak miała?? Wczoraj byłam znów na szkole rodzenia (dziękuję, że mnie namówiłyście, bo naprawdę warto) pomimo, że nikt więcej nie przyszedł. Byłam tylko ja z mężem Niestety dziś jestem już trochę zmęczona, a Wy tyle naskrobałyście, że pewnie jutro cały dzień spędzę żeby Was dogonić. Dziś już zmykam i Wam też życzę spokojnej nocy. |
|
|
|
#3341 |
|
Zakorzenienie
|
agatka to czekamy, żebyś nam tutaj streściła conieco ze szkoły
Ja właśnie dzisiaj wstępnie spakowałam walizkę bo się przestraszyłam Ciekawe ilu rzeczy zapomnę![]() W sumie tak patrzę i jak pampersy wezmę osobno to powinnam się zmieścić |
|
|
|
#3342 |
|
Rozeznanie
|
Dołączam do posiadaczek kocyka z Biedronki
W dotyku wg mnie miły, szkoda tylko, że wzory były już przebrane. Wzięliśmy szary we lwy i kolorowe drzewa. Mam nadzieję, że nie zrobi się brzydki po praniu... czytałam, że rozmawiacie o ciśnieniu i pulsie. Ja też jestem niskociśnieniowcem - przynajmniej byłam przed ciążą, bo teraz jestem prawie, jak z książki wyjęta. Funkcjonowałam w pełni normalnie z ciśnieniem 90/60, rzadko miewałam wyższe. Teraz mam zwykle 110/70 - 115/75. Puls też mam pomiędzy 60-70, ale to nie uległo zmianie w ciąży.
|
#3343 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Tż mi nie pozwala chipsów jeść, ale z nim wynegocjowałam, że jak będę karmić piersią to ani tyle sobie nie użyję, więc do porodu mogę trochę poszaleć ![]() Cytat:
Cytat:
A o tych poduszkach klinowych to już chyba jakiś czas temu była tutaj dyskusja i któraś z was odradzała. Ktoś pamięta? ---------- Dopisano o 21:40 ---------- Poprzedni post napisano o 21:39 ---------- Cytat:
|
|||||
|
|
|
#3344 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Współczuję!Venus, ja jestem na takim etapie, jak Ty Nic nie wyprane, rzeczy w torbach, kosmetyki nie kupione, łóżeczko nie kupione, wózek tez nie ![]() Papryczka, super wózek i fajnie, że wstawiłaś ten link, bo w tym sklepie znalazłam swój wózek z fotelikiem tańszy i z dodatkowymi gratisami Tak więc dziękuję A ja jutro mam wizytę, możecie trzymać kciuki, bo mam schizy, że szyjka się skraca.. Dziś zadzwoniła do mnie moja 3-letnia siostrzenica, że pierogi z truskawkami były pyszne i żebym zrobiła na jutro ![]() UmiZumi, też mam ten właśnie wzór kocyka. Bardzo mi sie podoba i będzie pasował do jakiegokolwiek koloru wózka...chociaż wybraliśmy...no zgadnijcie jaki kolor
Edytowane przez ButterBear Czas edycji: 2014-06-05 o 21:49 |
||
|
|
|
#3345 |
|
Rozeznanie
|
mojej koleżance polozna doradzila żeby uzyc poduszki klinowej bo dzidzia strasznie ulewala
|
|
|
|
#3346 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() TheFall nie wiem czy nie straci "fasonu" ale to zobaczę jutro bo teraz schnie to ciężko powiedzieć Chociaż przed chwilą jak patrzyłam to wydaje mi się, że jednak będzie ok![]() A co do skutków zzo to chyba chodzi o to, że możesz nie czuć skurczy i nie wiedzieć kiedy przeć, tak coś kiedyś czytałam ale niech się agatka wypowie co tam ciekawego się dowiedziała ![]() Dziewczyny kupujecie więcej staników do karmienia czy w domu będziecie chodzić w normalnym? Ja jakbym jednak miała karmić to kupiłam jeden bawełniany ale kompletnie się w nim nie czuję No i chyba na tym jednym poprzestanę, wezmę go do szpitala a później będę już nosić normalne, usztywniane![]() Co myślicie? |
|
|
|
|
#3347 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#3348 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mi akurat te bawełniane staniki bardzo pasują chociaż uważam, że nie podtrzymują cyców w ogóle. |
|
|
|
|
#3349 |
|
Rozeznanie
|
czekamy na paczkę z pościelą, poszewkami (do łóżeczka i drugi komplet do wózka), prześcieradłem, ochraniaczem, przybornikiem, ma też przyjść rożek i baldachim razem ze stelażem. Paka pewnie będzie duuuuża!
![]() Wózek chcemy zamówić w najbliższy weekend. Łóżeczko w trakcie odnawiania, makabra jakaś, jak to idzie... Materacyk kupimy w tę lub następną sobotę. Zostały jeszcze: ciepły kocyk, ręczniki, kosmetyki dla Bobasa, termometr i kilka rzeczy z apteki. Do końca czerwca mam zamiar mieć wszystko. Ciekawa jestem, czy nam się uda wyrobić Na koniec czerwca, początek lipca chcemy jechać jeszcze do Ikei - w celu kupna komody, lampki nad łóżeczko - jak nie dam rady, to wybierzemy i zamówimy coś przez neta.
|
#3350 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3351 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#3352 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłano z aplikacji mobilnej. |
|
|
|
|
#3353 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#3354 |
|
Zakorzenienie
|
No to dobrze, że nie jestem sama
Ja znalazłam bardzo ładne na allegro u jednego sprzedawcy i może jak się okażę, że będę karmić to zamówię bo chyba później będę mogła je nosić normalnie też![]() http://allegro.pl/listing/user/listi...96054&id=78015 Ale może zostanę przy normalnych, odepnę ramiączko i już Szczerze to ja dłużej odpinałam tą klapkę jak przymierzałam ostatnio niż bym ten stanik ściągnęła
|
|
|
|
#3355 |
|
Zakorzenienie
|
Nie no, coś Ty!
Powiedziałabym: popielaty, ewentualnie, sól z pieprzem...może siwy?
|
|
|
|
#3356 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
My mamy 2 kliny -jeden wyzszy a drugi cienki i minusem jest to ze z tego grubszego dzidzius zjezdza troche, wiec jesli szymek niebedzie tak ulewal jak tomek to od razu ten niski mu dam... Ja w kazdym razie polecam i to na dluuugo ![]() Cytat:
pamietam ze siostra miala super, ale nadal go nosi bo super biust trzyma, i zamowila go chyba na www.pieknamama.pl jakos tak. jak mi spasuje to zamierzam kupic 2 usztywniane na wyjscia a te zwykle po domu... ja mam za tomproblem z majtkami, wsytsko mi zjezdza pod brzuch i nieladnie uklada tak ze z tylu wyglada na falde po tam akurat zawsze nosze troche wyzsze a nie lubie biodrowek :/ macie jakies sprawdzone majty ciazowe?? mam te z h&m ale nie lubie ich wlasnie U nas remont trwa, wylewki zrobione, zakaz wstepu do jutra wieczorem, ale i tai dopiero w sb rano tam pojdziemy b beda wymieniam okna i podwieszac sufit ja juz chce koniec....
|
|
#3357 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na pewno wszystko bedzie dobrze
|
|
|
|
|
#3358 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie jestem dojną krową tylko kobietą karmiącą i nie rozumiem tego trochę. Bez dziecka piersi nie pokazuję to i z dzieckiem ich nie pokażę nikomu. Dla mnie może postrzeganie piersi przy karmieniu dziecka będzie inne, ale dla tego "wujka obok" to nadal będą gole cycki.
|
|
|
|
|
#3359 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
|
|
#3360 |
|
Raczkowanie
|
Jeszcze a pro po stanikow, ja sobie nie wyobrazam nosic zwyklych i odpinac ramiaczek to strasznie uciazliwe, nie mam malego biustu i jak mi sie trafi biustonosz z odpinanymi to zwykle sam sie odpina i szalu dostaje, a jak odskoczy do tylu to ogole
![]() a poza tym, pomyslcie ze Wasi TZ-ci beda w 7 niebie z takimi stanikami ja teraz spie w koszulce z takimi i b. to sprytne a na noc najlepiej kupic dopasowana bluzke lub wlasnie koszulke tez przystosowana do karmienia- wtedy niue trzeba stanika,ale biust musi sie w nich trzymac zeby nie latal bo zadna wkladka wtedy niue pomoze niestety...
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:55.

za podjętą decyzję! Jak przyjdzie to koniecznie daj znać, to wtedy może i ja się w końcu zdecyduję 

?
Mam nie używać poduszki do łóżeczka, ale jakoś materacyk podnieść?
aha i jeszcze karton z przesyłka z all- m.in. przewijak, ręczniki z kapturkiem i kilka innych rzeczy...
To bedzie armagedon
?

Współczuję!
na pewno wszystko bedzie dobrze
Nie jestem dojną krową tylko kobietą karmiącą i nie rozumiem tego trochę. Bez dziecka piersi nie pokazuję to i z dzieckiem ich nie pokażę nikomu. Dla mnie może postrzeganie piersi przy karmieniu dziecka będzie inne, ale dla tego "wujka obok" to nadal będą gole cycki.