W brzuszkach coraz mniej przestrzeni w sierpniu nam się życie zmieni. Sierpień 2014 - Strona 114 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł dla IV części naszego wątku.
Mamuśki sierpniowe 2014 cz. 4 13 26,53%
Koc z biedronki, szary wózek, to wyprawka jest sierpniówek. Sierpień 2014 cz. 4 3 6,12%
Szary wózek, z Biedry kocyk, w sierpniu dzidziuś z nas wyskoczy. Sierpień 2014 cz. 4 3 6,12%
Jeszcze miesiąc albo dwa, super mamą będę ja! Mamusie sierpniowe cz. IV! 16 32,65%
Brzuch już ciężki, nogi puchną, jeszcze chwila i wybuchnę! Mamy sierpniowe cz. IV! 19 38,78%
Wyprawka już prawie gotowa bo dzidzia będzie sierpniowa! Sierpień 2014 cz. IV! 8 16,33%
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-06-06, 09:36   #3391
twin--maid
Zakorzenienie

Dot.: W brzuszkach coraz mniej przestrzeni w sierpniu nam się życie zmieni. Sierpień

Cytat:
Napisane przez Tasia34 Pokaż wiadomość
Przyszło łóżeczko
O takie: http://allegro.pl/3w1-kolyska-przyst...264500077.html z pościelą owca pomarańczowa (ostatnia) Cudna jest I przybornik na łóżeczko w ten sam wzór
Do tego 2 prześcieradełka - zielone i żółte
Ale rozkładać będziemy dopiero w lipcu, na razie złożone w pudle ledwo się mieści, wciśnięte koło szafy
Podobają mi się takie proste łóżeczka

Cytat:
Napisane przez Optymistka26 Pokaż wiadomość
Sprawdzilam ceny i mase rzeczy zamowie w aptece DOZ przez neta(jest taniej niz na miejscu). Odbior w aptece bez kosztow przesylki. Szkoda ze dopiero teraz to odkrylam bo czesto wychodzi lepiej niz allegro(nie wszystko).
Kupuje alantan, majtki siatkowe Horizon, termometr, termometr do wody, podklady na lozko, gaziki,fride...
Polecam aptekę Gemini. Mają naprawdę konkurencyjne ceny. Ja dziś właśnie tam składam zamówienie na artykuły higieniczne.

Cytat:
Napisane przez lilka_vanilka Pokaż wiadomość
Nam położna mówiła, a własciwie bardziej uprzedzała facetów, że na sali porodowej mogą chodzić dziewczyny całkiem nago i będą miały gdzieś opinie innych. Albo tylko z zakrytymi cyckami. A na oddziale, szczególnie w upały, będą miały zakryty dół, a górę całkiem gołą I też uprzedzała, że teraz to może być dla nas nie do pomyślenia, ale po porodzie faktycznie postrzeganie własnego ciała się zmienia.

Mimo wszystko nie zamierzam się obnosić z cycami. I nie będę się tak wystawiać przed rodzicami, teściami i znajomymi . Tylko przed mężem. A jak wejdą na salę obcy, to usiądę bokiem, albo się odwrócę.

Super pomysł! Dziewczyny! Zamawiajcie podkłady Canpola - są w promocji za 6,13zł
Jest też Bio Oil przeceniony na 25zł z 35zł

Też mam szary kocyk z Biedronki a wózek będę mieć zielony
Lilka, nie no nikt na oddziale nie parodował pół goły ale wiadomo, że kobiety po szyciu jak schodziły z łóżka, to przybierały różne, dziwne pozycje i mogły zaświecić majtkami

w gemini podkłady z Canpola są jeszcze tańsze po 6,09 i 5,89

http://www.aptekagemini.pl/baby-ono-...-10-sztuk.html

Bio-oil też jest

http://www.aptekagemini.pl/search?st...h%5Bdetail%5D=

Cytat:
Napisane przez gosia3103 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, nie było mnie półtora dnia a tu 10 stron do nadrabiania, nie dam teraz rady. Może w weekend jakoś mi się uda, wtedy mało piszecie
Kupiliśmy samochód )) strasznie chciałam zmienić ten którym jeżdżę, bo jest 3-drzwiowy, nie ma klimatyzacji centralnego zamka i elektrycznie otwieranych szyb (w tej chwili z brzuchem otwarcie/zamknięcie drzwi czy okna od strony pasażera to wyczyn godny jakiegoś medalu normalnie). Ten ma wszystko co trzeba ) muszę tylko teraz pozałatwiać formalności, a auto jest sprowadzane z Niemiec i kupione przez komis więc trochę się gubię. Ale może dziś uda mi się zamknąć temat. Na razie tylko boję się nim jeździć bo to kombi a ja zawsze jeździłam małymi samochodami.
I jeszcze jednym się muszę pochwalić. Byłam wczoraj na badaniach krwi, wchodzę do laboratorium, w poczekalni cztery osoby, pytam grzecznie czy wszyscy tu do gabinetu i siadam i czekam. W kolejce trzy babcie i młody chłopak. Po mnie przyszło jeszcze kilka osób, zrobił się mały tłumek i ten chłopak się mnie pyta 'może pani chce wejść pierwsza jak jest pani w ciąży' aż mi się głupio zrobiło, niestety społeczeństwo mamy różnie reagujące i dopóki nie mdleję, to się nie wychylam.. więc mówię, że nie wiem jak to tutaj funkcjonuje, na co jakaś babcia, która przyszła już po mnie, że wszędzie funkcjonuje to tak samo i mam prawo skorzystać z przywilejów. Więc mówię że jeśli mogę, to bardzo chętnie (jednak bez kawy i śniadania wychodzić z domu jest coraz gorzej:/). No i chłopak mówi do tych w kolejce przed sobą że może przepuścimy wszyscy panią bo jest w ciąży i pyta, czy ktoś jest w gabinecie, któraś pani mówi że pusto tylko dwie pielęgniarki ale proszą pacjentów tylko chyba im się nie spieszy. A on na to 'to ja je pospieszę', staje puka do gabinetu i mówi 'przepraszam bo my tu mamy panią w ciąży' i woła mnie żebym szła, aż mi głupio było... W gabinecie pielęgniarka stwierdziła że pierwszy raz się zdarza taka sytuacja, żeby pacjent interweniował, bo one za zamkniętymi drzwiami to nie widzą kto tam siedzi i w dodatku mężczyzna, a tyle pań w poczekalni i żadna nic nie robi. No i druga stwierdziła że to dlatego, że trzy miesiące temu rodziła żona tego pana
Ale żeby nie było, jak mówiłam wchodząc i na wszelki wypadek jeszcze wychodząc 'dziękuję państwu' to żadna babcia nawet w moją stronę nie spojrzała, wszystkie były obrażone
Potem byłam z koleżanką w cukierni na kawie i ZNOWU matka z dzieckiem przepuściła mnie przed siebie w kolejce - normalnie więcej uprzejmości mnie wczoraj spotkało, niż przez całą ciążę!

Aha, bo potem zapomnę. Na szkole rodzenia omawialiśmy poród - u mnie w szpitalu proszą, żeby przyjechać ogolonym, dodatkowo położna mówiła o ogoleniu brzucha poniżej pępka. Chodzi o to, żeby było szybciej w razie ewentualnej cesarki. Lewatywy się u mnie nie wykonuje, ale można zrobić samemu w domu albo przywieźć sobie do szpitala i na miejscu poprosić położną o pomoc. Mówiła, że dla personelu jest absolutnie normalne, że rodząca się niechcący załatwi podczas porodu (nawet mimo wcześniejszej lewatywy może się to zdarzyć...) ale że samą rodzącą zwykle to tak spina, że często poród przestaje postępować bo tak się dziewczyna blokuje. Więc chyba trzeba to jeszcze przemyśleć
Gratuluję zmiany samochodu

dla pana z laboratorium

Cytat:
Napisane przez ButterBear Pokaż wiadomość
Twin, no jak Ty nie masz kocyka? To skandal

Czy zrobię pierogi - no cóż. Chyba zrobię, ale na kolację dopiero, bo dziewczyny zostają na noc. Zrobię po prostu mniej, nie będę się bawić w lepienie z kilograma mąki

Mi się wydaje, że też nie będę aż taka wstydliwa po porodzie. Zobaczę, ale myślę, że to kwestia podejścia. Mnie nie zniesmacza kobieta karmiąca przy mnie, biorę to za coś normalnego/naturalnego. I nie mam zamiaru w miejscach publicznych się jakoś krygować
Na pewno, jak będą goście u nas, a Hania będzie głodna, to nie będę przy 10 osobach siedzieć z wyciągniętym biustem, tylko wyjdę do innego pokoju. Ale w innych sytuacjach jak mus to mus

Wasza Hania to już wielka dziewczynka! No i wspaniale, że wszystko jest w porządku! To najważniejsze!!!!
No i super, że się przekręciła!

WhiteCoffee, pytałaś o kocyk, ja mam taki:
Butter, no nie mam kocyka a co lepsze nigdy jeszcze nie byłam w Biedronce
Zazdroszczę dziewczynkom takiej ciotki jak Ty
Stary 2014-06-06, 09:37   #3392
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Dot.: W brzuszkach coraz mniej przestrzeni w sierpniu nam się życie zmieni. Sierpień

Cytat:
Napisane przez Mamamarta2010 Pokaż wiadomość
U nas mial byc upal od srody, straszyli ze 30 stopni i...guzik, co mnie akurat cieszy bo zaczelam juz gromadzic wode, nogi spuchniete i nawet po nocy duzo nie sikam jak to wczesniej bylo przy puchnieciu..
Chyba popytam ginke chociaz o zuravit bo zle sie czuje...

Wy tez juz macie takie problemy?

Moj Maz ma dzis wolne i zamierzam go wykorzystac na maxa, musimy kupic fuge, spodnice i sukienke i...kurde zapomnialam co jeszcze mialam zaplanowane
:
Ja sikam jak glupia, az czasem mi sie nie chce latac do Wc tak czesto ale czuje ucisk malej i to wygrywa zawsze

Wykorzystaj meza i niech zadba o stroje letnie dla swojej zony

Nasze szczescie
Olivia Anna 27.07.2014r. 2850g/48cm
zaczarowanadlaniego jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-06, 09:38   #3393
lilka_vanilka
Zakorzenienie

Ojej! Zaczarowana! Przesłodkie!

I te kocyki minky Tasi też urocze!

Zaraz idę na ciuchy, bo są dziś przecenione. Już sobie upatrzyłam śliczne świąteczne rampersy Rozmiar 3-6 mcy, ale są takie superowe i po 2,50zł, że żal nie brać!

Gosia, a zachowanie tego faceta godne pochwały! Teraz jak tak pomyślę, to nie pamiętam kiedy ja w ogóle widziałam jakąs kobietę w ciąży w kolejce Dopiero teraz zauważam, że taki się wysyp zrobił Najczęściej trafiam na inne ciążówki w McDonaldzie
lilka_vanilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-06, 09:39   #3394
kasia_ruda
Zakorzenienie

A i zapomniałam, zaczynam 29 tydzień do porodu 84 dni.

Wysłano z aplikacji mobilnej.
kasia_ruda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-06, 09:40   #3395
lilka_vanilka
Zakorzenienie

O nie, Twin, a a ja już zamówiłam.. no, ale różnicę tych 4 gr. jakoś przeboleję..

Ale w przyszłości tam też sprawdzę, dzięki!!
lilka_vanilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-06, 09:42   #3396
kasia_ruda
Zakorzenienie

Wiecie, że w biedronkach na moim osiedlu w Wawie nie ma tych kocyków? Ja byłam w jednej, mama w drugiej i d#*a... no ale przeboleję, mój mąż kupił piękny do wózka (wstawię fotkę, jak dojdzie paczka), jeden sama zrobiłam, mam też minky no i zestaw z kompletu z łóżeczka.

Stary 2014-06-06, 09:44   #3397
twin--maid
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez h4linka Pokaż wiadomość
Też mam bardzo nisko brzuch, ale miałam tak od samego początku i myślałam, że to normalne. Już od dłuższego czasu czuję, że młody czasem grzebie mi w pachwinach i naciska na szyjkę, to zwiastuje szybszy poród? Do lekarza idę dopiero za tydzień, mam się martwić czy cierpliwie czekać?
W pierwszej ciąży miałam cały czas tak nisko brzuch i synek też był nisko. Donosiłam ciążę bez problemu mimo uczucia właśnie nacisku na szyjkę.

Cytat:
Napisane przez zaczarowanadlaniego Pokaż wiadomość
A to nasz wczorajszy zakup

Śliczne zakupy

Cytat:
Napisane przez Angels2708 Pokaż wiadomość
Któraś pisała o tej lewatywie ja się jej boję... ale fajnie że napisałaś że to tylko włożenie czopka .. więc mam nadzieję że szybko to się stanie i zapomnę o tym :P
Angels, lewatywa to pikuś w porównaniu do skurczy porodowych

Cytat:
Napisane przez kasia_ruda Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 09:44 ---------- Poprzedni post napisano o 09:43 ----------

Cytat:
O nie, Twin, a a ja już zamówiłam.. no, ale różnicę tych 4 gr. jakoś przeboleję..

Ale w przyszłości tam też sprawdzę, dzięki!!
Stary 2014-06-06, 09:49   #3398
Optymistka26
Zadomowienie

Witam sie dzis jako zombieeeee
Usnelam o 6 rano a obudzilam sie o 9
Ciekawe czy jak wieczorem pojawi sie Tz to ja juz usne czy znow przesiedze caaaaala noc

Gosia gratuluje nowego auta i brawa dla przepuszczajacych cie w kolejce

Cytat:
Kiedy Ty sie dziewczyno porzadnie wyspisz ?
Na starosc? Na emeryturze?
Słodkie ciuszki, szczegolnie z 1. zdjecia

Optymistka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-06, 09:54   #3399
zVenus
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pati1078 Pokaż wiadomość
to wychodzi, że grubo ponad 4kg bedzie..?

Cytat:
Napisane przez zuken Pokaż wiadomość
Ja wyprałam dzisiaj ten kocyk i dalej jest taki milusi, do tego teraz pachnie takim małym szkrabem, normalnie chyba będę z nim spać

TheFall nie wiem czy nie straci "fasonu" ale to zobaczę jutro bo teraz schnie to ciężko powiedzieć Chociaż przed chwilą jak patrzyłam to wydaje mi się, że jednak będzie ok Przeraziłam się jak wyciągnęłam z pralki bo był jak szmat a

A co do skutków zzo to chyba chodzi o to, że możesz nie czuć skurczy i nie wiedzieć kiedy przeć, tak coś kiedyś czytałam ale niech się agatka wypowie co tam ciekawego się dowiedziała

Dziewczyny kupujecie więcej staników do karmienia czy w domu będziecie chodzić w normalnym? Ja jakbym jednak miała karmić to kupiłam jeden bawełniany ale kompletnie się w nim nie czuję O wyglądzie nie wspomnę No i chyba na tym jednym poprzestanę, wezmę go do szpitala a później będę już nosić normalne, usztywniane
Co myślicie?
nienawidzę miękkich staników ( ze względu na mój rozmiar) a juz te namioty do karmienia to mnie odrzucaja na kilometr...ale chyba jeden kupię...mam nadzieję, że dam radę wytrzymac w zwyklym...

Cytat:
No to dobrze, że nie jestem sama Ja znalazłam bardzo ładne na allegro u jednego sprzedawcy i może jak się okażę, że będę karmić to zamówię bo chyba później będę mogła je nosić normalnie też

http://allegro.pl/listing/user/listi...96054&id=78015

Ale może zostanę przy normalnych, odepnę ramiączko i już Szczerze to ja dłużej odpinałam tą klapkę jak przymierzałam ostatnio niż bym ten stanik ściągnęła
o dzięki Ci Panie za takie wynalazki! to już wiem jaki kupie do karmienia
Cytat:
Napisane przez anius_7 Pokaż wiadomość
popieram w 100%. I przypominają mi się od razu sytuacje, kiedy to przy mnie jakaś kobieta wyciągała cyca i zaczynała karmić, nieważne czy to z rodziny czy ktoś obcy w miejscu publicznym. Zawsze mnie to krępowało i nie wiedziałam gdzie mam oczy podziać Powiem Wam, że na dzień dzisiejszy nie wyobrażam sobie np. przy moich rodzicach czy już w ogóle teściach wyciągnąć pierś i zacząć karmić. Chyba że po porodzie to się automatycznie zmienia i nie zwraca się na to uwagi, nie wiem.
no ja też będę miec z tym problem i na pewno będę się chować. Tak jakoś jestem wychowana w wielkim szacunku do swojego ciała i nie wyobrażam sobie, że np karmię przy ojcu czy teściu..bleee. Wolę wyjść gdzieś po prostu a do szpitala to bym wolała nikogo nie wpuszczac oczywiście oprócz męża, mamy i siostry no chyba, że po porodzie faktycznie się ma bardziej wywalone na to co kto myśli...
zVenus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-06, 09:59   #3400
asix86
Wtajemniczenie

Witam się w 32 tygodniu - to już 8 miesiąc

Wczorajsza wizyta u Gina super. Mały waży 1770g i wszystko jest w porządku. Gin absolutnie nie pozwala mi na totalne lenistwo, mam dużo chodzić i ćwiczyć .
Z ciekawostek powiedział mi tylko, że mogę urodzić duże dziecko, bo jestem wysoka i mam potencjał . Pokazałam mu fotkę tę na której mój synuś się wypiął (wklejałam jakiś czas temu). Gin zaczął się śmiać, zapytał mnie czy to boli i powiedział, że trudno stwierdzić co tam wystawia nasz Maluch. Ale na USG nasz synek wypiął dupsko więc już wiemy, że ta wyższa górka to jego dupeczka . Buźki nie chciał odwrócić, więc nie mamy fotki. Ale jeszcze 2 miesiące .

Piorę kolejną pralkę ciuszków, a po południu chyba jedziemy po wózek - porównamy sobie wszystkie modele Bebetto.

Nie było kocyka w Biedrze . Kupiłam za to stanik do karmienia 80B.. bo tylko taki był w zbliżonym rozmiarze do mojego. Ale oddałam. Muszę poszukać w innej Biedrze nieco większej miseczki.. zdziwiłam się, że mój obwód tak urósł . Przed ciążą miałam obwód 70, a jeden stanik do karmienia kupiłam Canpola - 75DD.
Wiecie czy w Biedrze były obwody 75?

Odnośnie imienia.. jak Wam się podoba imię Norbert (Norbi, Norbuś)?

Edytowane przez asix86
Czas edycji: 2014-06-06 o 10:00
asix86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-06, 09:59   #3401
Moni 26
Zadomowienie

Cytat:
Dziwne z tym ciśnieniem... ja przy podobnym (a nawet sporo niższym niż twoje najwyższe), dostałam leki i zalecenie ścisłej kontroli 3x dziennie...do tego co tydzień wysyłam lekarzowi na maila tabelkę z pomiarami, żeby na bieżąco to kontrolował.

może to przez to ze chodze na fundusz i inaczej do mnie podchodzi...Ale chociaz wczoraj w końcu sie ocknął i zwrócił na to uwage, bo wczesniej zero reakcji...jest to jest
Moni 26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-06, 10:06   #3402
papryczka160
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez agatka553 Pokaż wiadomość
Witajcie mamuśki

Ja już zaczęłam 32 tydzień, bo dziś już 31 tygodni i 1 .
Kolejny tydz ;-) brawo.

Cytat:

Papryczka, super wózek i fajnie, że wstawiłaś ten link, bo w tym sklepie znalazłam swój wózek z fotelikiem tańszy i z dodatkowymi gratisami Tak więc dziękuję

A ja jutro mam wizytę, możecie trzymać kciuki, bo mam schizy, że szyjka się skraca..

Dziś zadzwoniła do mnie moja 3-letnia siostrzenica, że pierogi z truskawkami były pyszne i żebym zrobiła na jutro

W końcu się na coś przydałam ;-)
Kciuki za wizytę.
A pierożki ale bym zjadła.

Cytat:
Ja wyprałam dzisiaj ten kocyk i dalej jest taki milusi, do tego teraz pachnie takim małym szkrabem, normalnie chyba będę z nim spać

A co do skutków zzo to chyba chodzi o to, że możesz nie czuć skurczy i nie wiedzieć kiedy przeć, tak coś kiedyś czytałam ale niech się agatka wypowie co tam ciekawego się dowiedziała
Tez uwielbiam zapach małego dzidziusia ;-)
A jeśli chodzi i zzo to skurcze czujesz ale nie czujesz bólu ;-) . Skutkiem ubocznym może również byc spowolnienie akcji porodowej . Ale ja i tak wezmę to znieczulenie bo ja się strasznie boję bólu.

Cytat:
Nie no, coś Ty!
Powiedziałabym: popielaty, ewentualnie, sól z pieprzem...może siwy?

;-) to całkiem inny kolor niż szary absolutnie;-)

Cytat:

Co do koloru, to tak na serio właśnie zastanawiamy się nad szarym, ale mi się podoba jeszcze fiolet.
Patrzymy tylko na te kolory SR, bo koleś w sklepie mówił, że to jest lepszy materiał
http://www.wozki-skleposkar.pl/wozki...abrio-fix.html
Moim drugim typem byl Luca jednak jest cięższy a ja mieszkam na 4 piętrze bez windy. Ale wózek śliczny również.

Cytat:
Napisane przez twin--maid Pokaż wiadomość

Będę w takim razie mamą lipcową wózek mam niebiesko czarny i nie mam kocyka z Biedronki

W pierwszej ciąży kupiłam stanik do karmienia dopiero po wyjściu ze szpitala. Dzięki temu miałam dobrze dobrany rozmiar.

Mieliśmy dzisiaj usg. Nasza Hania waży 1800g i wszystkie narządy ma jak najbardziej prawidłowe a co ważne dla mnie - przekręciła się główką do dołu będę mogła się męczyć rodząc SN
Muszą być wyjątki wśród mam z sierpnia. Więc wybaczamy Ci te kolory ;-)

Odnośnie stanikow do karmienia. Położna na szkole rodzenia miwila żeby najwcześniej kupić je kolo 36 tyg bo wiadomo cycoliny się zmieniają i rosną.

A Hania jaka juz duża dziewczynka . ;-) i super ze zdrowiutkie. To najważniejsze.

Cytat:
Napisane przez Tasia34 Pokaż wiadomość

Tylko Ci napiszę, że ja urodziłam się z takim ubytkiem międzykomorowym Jedynym zaleceniem była kontrola w Centrum Zdrowia Dziecka, najpierw co miesiąc, potem co kilka i w końcu co roku - choć ten ubytek zarósł sam w pierwszym roku mojego życia I tak jest najczęściej, więc NAWET JEŚLI się sprawdzi, to nie martw się!

Ja kupowałam od http://allegro.pl/listing/user/listi...us_id=36703467 - dziś przyszedł kocyk i podusia w Biedronki Miały być dla Ani, ale Krzyś się zakochał i nie mam serca Mu nie dać
I jeszcze http://allegro.pl/listing/user/listi...us_id=35339062, też b. ładnie wykonany
No i od http://allegro.pl/listing/user/listi...?us_id=2898191 wraz z rożkiem, w sowy
Zwariowałam na punkcie minky

Przyszło łóżeczko
O takie: http://allegro.pl/3w1-kolyska-przyst...264500077.html z pościelą owca pomarańczowa (ostatnia) Cudna jest I przybornik na łóżeczko w ten sam wzór
Do tego 2 prześcieradełka - zielone i żółte
Ale rozkładać będziemy dopiero w lipcu, na razie złożone w pudle ledwo się mieści, wciśnięte koło szafy

Wszystko przepiękne ,;-) brawo

Dziękuję ze napisałaś że również miałaś ta dziurkę w serduszku i ze tak szybko wszystko wróciło do normy.
A urodzilas się przez cc?

Cytat:
Napisane przez ewelajna25 Pokaż wiadomość

Dobra decyzja, my teraz będziemy używać przy drugim i byliśmy zadowoleni z tego fotelika bardzo!

Niestety, mam dwie koleżanki które doświadczyły skutków znieczulenia, własnie bóle kręgosłupa i głowy,ciągnące się wiele miesięcy po porodzie. Ale nie pamiętam, by coś im zalecano w związku z tym oprócz przeczekania...
.
Ja i tak bardziej boję się bolu niż powikłań .
A zresztą po cc i porodzie naturalnym też mogą być powikłania.

Cieszę się że dobrze wybrałam ;-)

Cytat:
Nadal nie spie a zaraz dzien wstanie

Sprawdzilam ceny i mase rzeczy zamowie w aptece DOZ przez neta(jest taniej niz na miejscu). Odbior w aptece bez kosztow przesylki. Szkoda ze dopiero teraz to odkrylam bo czesto wychodzi lepiej niz allegro(nie wszystko).
Kupuje alantan, majtki siatkowe Horizon, termometr, termometr do wody, podklady na lozko, :
Mysze zerknąć do tej apteki. Zawsze tylko na Gemini wchodziłam.

Cytat:
To byłaś większa ode mnie, ja miałam 4050 i 58 cm.

Co do kąpieli - nie zagłębiałam się jeszcze w temat, ale coś kojarzę, nawet tu chyba kiedyś któraś z dziewczyn pisała, że w pierwszych dniach się kąpie rzadziej, ze względu jeszcze na tą warstwę ochronną (nie wiem, czy czegoś nie mylę..) także ewentualnie to można przemyśleć, a potem też wydaje mi się, że będę kąpać codziennie

Mój też nie robi ze mną zakupów, nawet jak mu pokazuję co kupiłam to rzadko kiedy reaguje z entuzjazmem, bo dla niego np. ciuchy to ciuchy, ale to nie znaczy, że się nie cieszy i nie angażuje sie.
Kupiliśmy samochód ))

Aha, bo potem zapomnę. Na szkole rodzenia omawialiśmy poród - u mnie w szpitalu proszą, żeby przyjechać ogolonym, dodatkowo położna mówiła o ogoleniu brzucha poniżej pępka. Chodzi o to, żeby było szybciej w razie ewentualnej cesarki. Lewatywy się u mnie nie wykonuje, ale można zrobić samemu w domu albo przywieźć sobie do szpitala i na miejscu poprosić położną o pomoc. Mówiła, że dla personelu jest absolutnie normalne, że rodząca się niechcący załatwi podczas porodu (nawet mimo wcześniejszej lewatywy może się to zdarzyć...) ale że samą rodzącą zwykle to tak spina, że często poród przestaje postępować bo tak się dziewczyna blokuje. Więc chyba trzeba to jeszcze przemyśleć

lewatywa koniecznie, nie chcę się jeszcze tym dodatkowo stresować.

Brawo za nowe autko, a jakie?

Odnośnie facetów i wyprawki. My się ostatnio Poklucilismy przez to ze mój TZ tez by chciał wybierać i mieć wpływ a ja juz wszystko mam wybrane. Jedyne co on może to wybrać kolor wanienki.
Ale juz mu przeszło. Wczoraj zadecydował i foteliku ;-)

Cytat:
[

, pytałaś o kocyk, ja mam taki:
Ale ładny u mnie takiego koloru nie było , albo juz wykupili

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

papryczka160 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-06, 10:07   #3403
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Cytat:

Nasze szczescie
Stary 2014-06-06, 10:10   #3404
agatka553
Rozeznanie

Robię sobie przerwę w nadrabianiu, bo mózg mi się grzeje jak tyle czytam. Jesteście niemożliwe 25 stron to cholernie dużo do nadrobienia.

Dziś może popakuję troszkę rzeczy do szpitala, bo już mniej więcej wiem co...
Tylko się zastanawiam jaką dużą paczkę pampersów bierzecie do szpitala, bo zapomniałam o to zapytać??

Miałam robić pranie rzeczy dla fasolki, bo zapowiadali upały, a tu zaraz chyba lunie
agatka553 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-06, 10:10   #3405
Moni 26
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez asix86 Pokaż wiadomość

Wczorajsza wizyta u Gina super. Mały waży 1770g i wszystko jest w porządku. Gin absolutnie nie pozwala mi na totalne lenistwo, mam dużo chodzić i ćwiczyć .
Z ciekawostek powiedział mi tylko, że mogę urodzić duże dziecko, bo jestem wysoka i mam potencjał . Pokazałam mu fotkę tę na której mój synuś się wypiął (wklejałam jakiś czas temu). Gin zaczął się śmiać, zapytał mnie czy to boli i powiedział, że trudno stwierdzić co tam wystawia nasz Maluch. Ale na USG nasz synek wypiął dupsko więc już wiemy, że ta wyższa górka to jego dupeczka . Buźki nie chciał odwrócić, więc nie mamy fotki. Ale jeszcze 2 miesiące .

Piorę kolejną pralkę ciuszków, a po południu chyba jedziemy po wózek - porównamy sobie wszystkie modele Bebetto.

Nie było kocyka w Biedrze . Kupiłam za to stanik do karmienia 80B.. bo tylko taki był w zbliżonym rozmiarze do mojego. Ale oddałam. Muszę poszukać w innej Biedrze nieco większej miseczki.. zdziwiłam się, że mój obwód tak urósł . Przed ciążą miałam obwód 70, a jeden stanik do karmienia kupiłam Canpola - 75DD.

mamy podobne terminy, to twój synek w porównaniu z moim to kawał chłopa ponad 200 gram różnicy (ale pomijając to ja byłam dużym dzieckiem 4100, mąż też 3900) a jak jak na razie moje dziecko jest chyba najmniejsze jak porównuje z waszymi....
Stary 2014-06-06, 10:11   #3406
zVenus
Zakorzenienie

Cytat:

dla małego! jak na 32tc to nie jest duży! raczej można by powiedzieć, że należy do mniejszych...
Norbert fajne imie, jak dla mnie trochę ciężkie do wymówienia. Norbi mi się nie podoba...z wiadomych względów

Cytat:
Napisane przez Moni 26 Pokaż wiadomość
może to przez to ze chodze na fundusz i inaczej do mnie podchodzi...Ale chociaz wczoraj w końcu sie ocknął i zwrócił na to uwage, bo wczesniej zero reakcji...jest to jest
mi ginka zwróciła uwagę jak zobaczyła pomiar 130/80...a nie popatrzyła, że od początku na każdej jednej wizycie mam dokładnie takie ciśnienie a w domu jak mierzę to 110/60, 115/70 ale to na pewno zależy od aparatu i od tego, ze w domu mierzę na spokojnie a tam to zawsze delikatny stresik jest no i wpadam z reguły spóźniona tylko zdążę ściągnąć płaszcz a położna juz mi rekaw zakłada, więc na pewno mam podniesione delikatnie cisnienie. Ja czytałam, ze jak nie przekracza 140/90 to jest ok. Powyżej trzeba coś brać. I tak też jest na ciśnieniomierzu w gabinecie, jak Ci wyjdzie powyżej 140 to sie wyświetla na pomarańczowo, potem przy wyższym na czerwono a do 140 (mi najwięcej wyszło 136) świeci się na zielono więc to chyba ciśnieniomierz dla ciężarnych po prostu
Stary 2014-06-06, 10:13   #3407
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Cytat:

super ze na wizycie wszystko dobrze

Nasze szczescie
Stary 2014-06-06, 10:14   #3408
Moni 26
Zadomowienie

Cytat:

Czy zrobię pierogi - no cóż. Chyba zrobię, ale na kolację dopiero, bo dziewczyny zostają na noc. Zrobię po prostu mniej, nie będę się bawić w lepienie z kilograma mąki

Mi się wydaje, że też nie będę aż taka wstydliwa po porodzie. Zobaczę, ale myślę, że to kwestia podejścia. Mnie nie zniesmacza kobieta karmiąca przy mnie, biorę to za coś normalnego/naturalnego. I nie mam zamiaru w miejscach publicznych się jakoś krygować
Na pewno, jak będą goście u nas, a Hania będzie głodna, to nie będę przy 10 osobach siedzieć z wyciągniętym biustem, tylko wyjdę do innego pokoju. Ale w innych sytuacjach jak mus to mus

Wasza Hania to już wielka dziewczynka! No i wspaniale, że wszystko jest w porządku! To najważniejsze!!!!

u mnie też takiego ładnego nie było....
chyba były już mocno przebrane te kocyki, ja mam mietowy z małpkami wg mnie był najlepszy z tych co zostały
Stary 2014-06-06, 10:18   #3409
kasia_ruda
Zakorzenienie

Cytat:
Moni nie bagatelizuj tego. Mierz w domu i jak będziesz mieć 150/90 lub więcej to natychmiast jedź na ip. To naprawdę niebezpieczne, to że twój gin to olał, to masakra, musisz sama się pilnować.

Doszedł mi właśnie kocyk i podusia do wózka- wybierał i zakupił na Da Wandzie tż, jak sam mnie poinformował- po dokładnej analizie składu załączam fotkę.

I dzwoniła babeczka, że wysyłają dzis łóżeczko! Będzie w poniedziałek/ wtorek
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 20140606_100846_resized_1.jpg (142,6 KB, 37 załadowań)
Stary 2014-06-06, 10:19   #3410
daisy dot
Rozeznanie

Cytat:

ja moge polecic Eveline 8w1
na moich paznokciach zdzialala cuda i mam od 3 lat piekne i zdrowe

DOKLADNIE Tz tez sie przyda !
nie można jej w ciązy używać.

---------- Dopisano o 10:19 ---------- Poprzedni post napisano o 10:18 ----------

ser pleśniowy w cieście pycha, ale nie wolno
daisy dot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-06, 10:19   #3411
Moni 26
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez zVenus Pokaż wiadomość
dla małego! jak na 32tc to nie jest duży! raczej można by powiedzieć, że należy do mniejszych...
Norbert fajne imie, jak dla mnie trochę ciężkie do wymówienia. Norbi mi się nie podoba...z wiadomych względów

mi ginka zwróciła uwagę jak zobaczyła pomiar 130/80...a nie popatrzyła, że od początku na każdej jednej wizycie mam dokładnie takie ciśnienie a w domu jak mierzę to 110/60, 115/70 ale to na pewno zależy od aparatu i od tego, ze w domu mierzę na spokojnie a tam to zawsze delikatny stresik jest no i wpadam z reguły spóźniona tylko zdążę ściągnąć płaszcz a położna juz mi rekaw zakłada, więc na pewno mam podniesione delikatnie cisnienie. Ja czytałam, ze jak nie przekracza 140/90 to jest ok. Powyżej trzeba coś brać. I tak też jest na ciśnieniomierzu w gabinecie, jak Ci wyjdzie powyżej 140 to sie wyświetla na pomarańczowo, potem przy wyższym na czerwono a do 140 (mi najwięcej wyszło 136) świeci się na zielono więc to chyba ciśnieniomierz dla ciężarnych po prostu
hm..to ja 150 miałam dwa razy, moze za trzecim razem zareaguje...
idę dzis do mamy zmierze sobie też u niej ciśnienie, zobaczymy
Stary 2014-06-06, 10:19   #3412
daisy dot
Rozeznanie

Moni - gratulacje!
daisy dot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-06, 10:21   #3413
Optymistka26
Zadomowienie

Cytat:

za 8mc i duzego synia
Podoba mi sie imie Norbert,a dodatkowo mialam przystojnego sasiada o tym imieniu

Stary 2014-06-06, 10:21   #3414
Moni 26
Zadomowienie

Cytat:
Moni nie bagatelizuj tego. Mierz w domu i jak będziesz mieć 150/90 lub więcej to natychmiast jedź na ip. To naprawdę niebezpieczne, to że twój gin to olał, to masakra, musisz sama się pilnować.

Doszedł mi właśnie kocyk i podusia do wózka- wybierał i zakupił na Da Wandzie tż, jak sam mnie poinformował- po dokładnej analizie składu załączam fotkę.

I dzwoniła babeczka, że wysyłają dzis łóżeczko! Będzie w poniedziałek/ wtorek
własnie w domu mierze i zawsze mam dobre, moze tak stres przed wizytą na mnie działa sama nie wiem...Ale zrobie jak mówisz

a kocyk śliczny, widze, ze sówki też królują na watku

Edytowane przez Moni 26
Czas edycji: 2014-06-06 o 10:23
Stary 2014-06-06, 10:25   #3415
zVenus
Zakorzenienie

dziewczyny co do aptek internetowych to ja zawsze robie zakupy w niezapominajce (e-apteka) i w stacjonalrnej też. Tak patrzę i np podkłady canpol bez promocji kosztuja tylko ciut więcej niż na doz w promocji a np laktator easy start jest o kilkadziesiąt złotych tańszy na niezapominajce. jakby któraś chciała skorzystać.
Stary 2014-06-06, 10:37   #3416
Angels2708
Zadomowienie

GG do Angels2708

butter właśnie zakupiłam taki sam kocyk jak ty masz niestety dużego wyboru nie miałam a ten mi się podoba bo wszystkie inne takie jaśniutkie były . Jestem zadowolona że się po niego wróciłam

Angels2708 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-06, 10:38   #3417
justa_1978
Rozeznanie

Cytat:
nawet sobie tego nie wyobrażam
Sorry ja to nawet przy Tz cie będę się krepowac a co dopiero przy obcych ludziach

Super, ciesze się ze wszystko dobrze
Nie obraz sie, ale jak wy splodziliscie dzidziusia, skoro karmienie przy mezu ma Cie krepowac??
Dla mnie jest oczywiste, ze maz widzi takie rzeczy, malo tego to on mi pomagal sie umyc, po porodzie, nie wyobrazam sobie, zeby ktos, kto tak doskonale zna kazdy skrawek mojego ciala, mial mnie krepowac... no ale moze to wynika z tego, ze jestesmy ze soba tyle lat i nie traktuje meza jako obcej osoby. ..

Cytat:
To byłaś większa ode mnie, ja miałam 4050 i 58 cm.

Co do kąpieli - nie zagłębiałam się jeszcze w temat, ale coś kojarzę, nawet tu chyba kiedyś któraś z dziewczyn pisała, że w pierwszych dniach się kąpie rzadziej, ze względu jeszcze na tą warstwę ochronną (nie wiem, czy czegoś nie mylę..) także ewentualnie to można przemyśleć, a potem też wydaje mi się, że będę kąpać codziennie

Mój też nie robi ze mną zakupów, nawet jak mu pokazuję co kupiłam to rzadko kiedy reaguje z entuzjazmem, bo dla niego np. ciuchy to ciuchy, ale to nie znaczy, że się nie cieszy i nie angażuje na inne sposoby każdy jest inny, naprawdę jestem w stanie zrozumieć, że faceta nie kręcą małe ciuszki tak jak nas. Ale mój ma hopla na punkcie butów więc może jak dojdziemy do tego etapu to coś się zmieni
A na kiedy masz termin? Bo tu u nas chyba każda miała kryzys koło 7go miesiąca

Dziewczyny, nie było mnie półtora dnia a tu 10 stron do nadrabiania, nie dam teraz rady. Może w weekend jakoś mi się uda, wtedy mało piszecie
Kupiliśmy samochód )) strasznie chciałam zmienić ten którym jeżdżę, bo jest 3-drzwiowy, nie ma klimatyzacji centralnego zamka i elektrycznie otwieranych szyb (w tej chwili z brzuchem otwarcie/zamknięcie drzwi czy okna od strony pasażera to wyczyn godny jakiegoś medalu normalnie). Ten ma wszystko co trzeba ) muszę tylko teraz pozałatwiać formalności, a auto jest sprowadzane z Niemiec i kupione przez komis więc trochę się gubię. Ale może dziś uda mi się zamknąć temat. Na razie tylko boję się nim jeździć bo to kombi a ja zawsze jeździłam małymi samochodami.
I jeszcze jednym się muszę pochwalić. Byłam wczoraj na badaniach krwi, wchodzę do laboratorium, w poczekalni cztery osoby, pytam grzecznie czy wszyscy tu do gabinetu i siadam i czekam. W kolejce trzy babcie i młody chłopak. Po mnie przyszło jeszcze kilka osób, zrobił się mały tłumek i ten chłopak się mnie pyta 'może pani chce wejść pierwsza jak jest pani w ciąży' aż mi się głupio zrobiło, niestety społeczeństwo mamy różnie reagujące i dopóki nie mdleję, to się nie wychylam.. więc mówię, że nie wiem jak to tutaj funkcjonuje, na co jakaś babcia, która przyszła już po mnie, że wszędzie funkcjonuje to tak samo i mam prawo skorzystać z przywilejów. Więc mówię że jeśli mogę, to bardzo chętnie (jednak bez kawy i śniadania wychodzić z domu jest coraz gorzej:/). No i chłopak mówi do tych w kolejce przed sobą że może przepuścimy wszyscy panią bo jest w ciąży i pyta, czy ktoś jest w gabinecie, któraś pani mówi że pusto tylko dwie pielęgniarki ale proszą pacjentów tylko chyba im się nie spieszy. A on na to 'to ja je pospieszę', staje puka do gabinetu i mówi 'przepraszam bo my tu mamy panią w ciąży' i woła mnie żebym szła, aż mi głupio było... W gabinecie pielęgniarka stwierdziła że pierwszy raz się zdarza taka sytuacja, żeby pacjent interweniował, bo one za zamkniętymi drzwiami to nie widzą kto tam siedzi i w dodatku mężczyzna, a tyle pań w poczekalni i żadna nic nie robi. No i druga stwierdziła że to dlatego, że trzy miesiące temu rodziła żona tego pana
Ale żeby nie było, jak mówiłam wchodząc i na wszelki wypadek jeszcze wychodząc 'dziękuję państwu' to żadna babcia nawet w moją stronę nie spojrzała, wszystkie były obrażone
Potem byłam z koleżanką w cukierni na kawie i ZNOWU matka z dzieckiem przepuściła mnie przed siebie w kolejce - normalnie więcej uprzejmości mnie wczoraj spotkało, niż przez całą ciążę!

Brawo dla pana!!! No i kolejny dowod na to, ze mezczyzni sa bardziej zyczliwi i generalnie mlodzi ludzie!.
Gratuluje zakupu auta!

Cytat:

Ja wlasnie nie mam kocyka biedronkowego, bo u mnie byly juz przebrane... moze powinnam pojechac do innego sklepu, zeby cos ladniejszego upolowac, bo wyjde na wyrodna sierpniowa matke ... Proponuje zeby w nazwie kolejnego watku mam sierpniowych bylo cos o kocyku z Biedrony
justa_1978 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-06, 10:39   #3418
Angels2708
Zadomowienie

GG do Angels2708

Kiedyś odczuwałam kopniaki rano i wieczorem a teraz to praktycznie przy każdej godzinie ;P czy wy też tak macie?? a mówią że dzidzia śpi ponad 20 godzin itd. A moja mała się rusza prawie ciągle ;P
(jestem w 29 tygodniu jak coś)

Angels2708 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-06, 10:42   #3419
Optymistka26
Zadomowienie

Dzieki za namiary na apteki. Mi sie nie oplaca placic za przesylke ani w Gemini ani w Niezapominajce bo zamowienie nie jest duze. Maja tez mniejszy asortyment ale jak bym szukala laktatora to zajrze.

Stary 2014-06-06, 10:42   #3420
papryczka160
Wtajemniczenie

Cytat:

Cytat:

Zaraz idę na ciuchy, bo są dziś przecenione. Już sobie upatrzyłam śliczne świąteczne rampersy Rozmiar 3-6 mcy, ale są takie superowe i po 2,50zł, że żal nie brać!
Pochwal się później.

Cytat:
Witam sie dzis jako zombieeeee
Usnelam o 6 rano a obudzilam sie o 9
Ciekawe czy jak wieczorem pojawi sie Tz to ja juz usne czy znow przesiedze caaaaala noc
Współczuje, i co tak leżysz całą noc w łóżku czy coś robisz ?

Cytat:

Ważne że zdrowiutki .
Moja też wypinana pupkę, mogę ją po niej klepać fajne uczucie tylko czasami trochę boli.

Norbert śliczne imię , mam kuzyna i jest bardzo grzecznym chłopczykiem.

i za 32 tydz.

Cytat:
mamy podobne terminy, to twój synek w porównaniu z moim to kawał chłopa ponad 200 gram różnicy (ale pomijając to ja byłam dużym dzieckiem 4100, mąż też 3900) a jak jak na razie moje dziecko jest chyba najmniejsze jak porównuje z waszymi....
To chyba moja Kluseczka jest najmniejsza ja tu 33 tydz a moja ma 1700 g

papryczka160 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości