W brzuszkach coraz mniej przestrzeni w sierpniu nam się życie zmieni. Sierpień 2014 - Strona 113 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł dla IV części naszego wątku.
Mamuśki sierpniowe 2014 cz. 4 13 26,53%
Koc z biedronki, szary wózek, to wyprawka jest sierpniówek. Sierpień 2014 cz. 4 3 6,12%
Szary wózek, z Biedry kocyk, w sierpniu dzidziuś z nas wyskoczy. Sierpień 2014 cz. 4 3 6,12%
Jeszcze miesiąc albo dwa, super mamą będę ja! Mamusie sierpniowe cz. IV! 16 32,65%
Brzuch już ciężki, nogi puchną, jeszcze chwila i wybuchnę! Mamy sierpniowe cz. IV! 19 38,78%
Wyprawka już prawie gotowa bo dzidzia będzie sierpniowa! Sierpień 2014 cz. IV! 8 16,33%
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-06-05, 22:21   #3361
ButterBear
Zakorzenienie

Dot.: W brzuszkach coraz mniej przestrzeni w sierpniu nam się życie zmieni. Sierpień

Cytat:
Napisane przez zaczarowanadlaniego Pokaż wiadomość
na pewno wszystko bedzie dobrze
Dzięki

Cytat:
Napisane przez patrycja19894 Pokaż wiadomość
A po co tym modelką te brzuchy? Przecież karmi się po porodzie

To całe szczęście, ze szarego nie kupiłaś, w ogóle mi się nie podobają, siwy lepszy
No właśnie też mnie to zastanawia. Na wszystkich zdjęciach w koszulach do karmienia i stanikach do karmienia te kobitki mają brzuchy

Co do koloru, to tak na serio właśnie zastanawiamy się nad szarym, ale mi się podoba jeszcze fiolet.
Patrzymy tylko na te kolory SR, bo koleś w sklepie mówił, że to jest lepszy materiał
http://www.wozki-skleposkar.pl/wozki...abrio-fix.html

Hania

ButterBear jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-05, 22:24   #3362
TheFall
Zadomowienie

Dot.: W brzuszkach coraz mniej przestrzeni w sierpniu nam się życie zmieni. Sierpień

Cytat:
Napisane przez ButterBear Pokaż wiadomość
Dzięki

No właśnie też mnie to zastanawia. Na wszystkich zdjęciach w koszulach do karmienia i stanikach do karmienia te kobitki mają brzuchy

Co do koloru, to tak na serio właśnie zastanawiamy się nad szarym, ale mi się podoba jeszcze fiolet.
Patrzymy tylko na te kolory SR, bo koleś w sklepie mówił, że to jest lepszy materiał
Ja mam SR230, ale gdybym miała wybrać inny niż szary/grafitowy to wybrałabym SR148. Tż'owi podobały się beże z czarnym.
TheFall jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-05, 22:28   #3363
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez TheFall Pokaż wiadomość
Ja mam SR230, ale gdybym miała wybrać inny niż szary/grafitowy to wybrałabym SR148. Tż'owi podobały się beże z czarnym.
No właśnie my bierzemy pod uwagę SR230 i SR195, ale podoba mi się też SR275..i właściwie SR277 też.
A tak właściwie, to najbardziej mi sie podoba, że wózek jest jednokolorowy. Nie podobają mi się wózki z wzorkami.

TheFall, a jaki kolor stelaża bierzecie?

Hania

Stary 2014-06-05, 22:34   #3364
TheFall
Zadomowienie

Cytat:
No właśnie my bierzemy pod uwagę SR230 i SR195, ale podoba mi się też SR275..i właściwie SR277 też.
A tak właściwie, to najbardziej mi sie podoba, że wózek jest jednokolorowy. Nie podobają mi się wózki z wzorkami.

TheFall, a jaki kolor stelaża bierzecie?
Chcieliśmy czarne opony i czarny stelaż, ale w sklepie oferowali tylko białe lub stalowe stelaże. Wybraliśmy ten drugi kolor.

Też nie lubię wzorków i ogólnie przesytu kolorów.

---------- Dopisano o 22:34 ---------- Poprzedni post napisano o 22:31 ----------

A tak swoją drogą to na tej stronie cena jest o 100 zł większa niż w moim sklepie. Z tym, że ja na razie zapłaciłam 200 zł zaliczki, a jak wózek sprowadzą to może się okazać, że będę go miała jeszcze taniej. To zależy od czegoś tam... nie wytłumaczyli mi dokładnie.
TheFall jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-05, 23:00   #3365
twin--maid
Zakorzenienie

Cytat:
Byłam na wizycie znowu schudłam tym razem w ciągu 2 tygodni poleciało mi 1.5 kg . Widziała wagę i nic nie mówiła wiec jest ok.

Na skurcze dostałam magnez i spadło mi żelazo mam 8.8 i muszę brać tabletki

Miałam KTG małej serduszko super bije ja nie mam skurczy wiec jest dobrze.

Jestem wykończona bo czekaliśmy trochę na wizyte.

U dentysty zrobili mi 2 zęby, został jeszcze jeden
Cieszę się, że wszystko ok na wizycie. trzymam kciuki aby żelazo podskoczyło.

Cytat:
Napisane przez Moni 26 Pokaż wiadomość
Ja po wizycie!
Więc jestem w wielkim szoku, bo ginekolog zobaczył u mojego maluszka jajeczka...Jestem w szoku...i nie moge w to uwierzyć....Czyli będzie synuś
muszę sie nastawić, bo czułam ze bedzie córcia mimo ze każdy mi mówił że chłopczyk
i tak z usg tym razem synuś młodszy 30 tydzień , wg usg mam termin na14 sierpień, czyli 8 dni poźniej niż z om, ale lekarz każe trzymać sie daty z om
cieszę sie bo maluch nie jest specjalnie duży, 1559 g, wiec myślę że raczej nie bede miała 4 kg dziecka, chyba ze usg sie myli
Lekarz nic nie mówil że jest coś nie tak, ale ciśnienie nadal 150/71 i troszkę zwrócił uwagę ze mam podwyższone ale nic w tej kwestii nie zrobił....
No i od poczatku ciąży już 9,7 kg na plusie Ale dobra wiadomośc dla mnie jest taka, ze przytyłam 2 kg, a tyłam po 3, wiec dobry i kg Mam nadzieję, ze w 15 kg sie zmieszczę

lekarz powiedział"oo jak już nisko leży" główką i łożysko wpisane że wysoko...Nie wiem czy to dobrze? Ale przyszła mi myśl ze wcześniej moge urodzić, ale nic nie powiedział....to moze normalne?
the fall z nie dużym przekonaniem ale wpisz synusia, jeszcze bezimiennego
gratuluję synka

Cytat:
Napisane przez malutka100 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, które brały/biorą luteinę- dobrze się czujecie po tym? bo ja mam wrażenie że jakoś dziwnie- jestem jakaś senna, wręcz otępiała
nie wiem czy to możliwe po luteinie?
nie odczuwam nic takiego po luteinie.

Cytat:
Napisane przez kasia_ruda Pokaż wiadomość
A jesz w ogóle cammemberta w ciąży? Bo ja uwielbiam nad życie, ale nie jem, tak samo jak pleśniowych.

Dziewczyny, a co sądzicie o takim daniu z serem?
Ja jem pleśniowe z pasteryzowanego mleka.
Danie z serem wygląda bardzo apetycznie

Cytat:
Kolezanka rodzila ok miesiaca temu i mowila, ze na wszystko sie przygotowała, ale nie wiedziała, ze poród "śmierdzi" W sumie nie dziwne, krew, skrzepy, narządy jak łożysko.. fiołkami nie pachnie
Nie pamiętam, żeby jakoś śmierdziało podczas porodu ja byłam z kolei zaskoczona, ze tak mało zakrwawiona byłam ja jak i wszystko wkoło

Cytat:
Napisane przez Mamamarta2010 Pokaż wiadomość
ja sie zglaszam na ochotnika jako pierwsza rodzaca! Wole miec to za soba a i tak licze na porod w lipcu i koniec a poza tym skreci mnie jak kolejna bedzie jechala na porodowke i chwalila sie dzidziusiem a ja bede sie meczyc z brzuchem i panikowac przed porodem
ja też mogę urodzić pierwsza jest mi już ciężko i niewygodnie i chcę mieć Hanię przy sobie.

Cytat:
Napisane przez papryczka160 Pokaż wiadomość
Po szarym wózku i kocyku z Bedry poznasz mamuśki sierpniowe
Będę w takim razie mamą lipcową wózek mam niebiesko czarny i nie mam kocyka z Biedronki

Cytat:
Napisane przez anius_7 Pokaż wiadomość
To mnie zaskoczyłyście z tym pulsem. Ja mam zazwyczaj tak 60-65. Dziś miałam 80 i czułam się fatalnie. A tu czytam, że 110? łoo matko, chyba by mi serce wyskoczyło
Cytat:
Napisane przez zVenus Pokaż wiadomość
ha, ja też mam taki puls zawsze, około 60 max 70 jak Wy żyjecie z pulsem 110, masakra jakaś. A może to my ledwo żyjemy?

Cytat:
He ja nigdy na puls nie zwracalam uwagi, jedynie cisnieniem sie przejmowalam. Dzis mialam 120/80 a puls 110 A po 5 min prawie zemdlałam hehe
Teraz mierzylam puls , wynik 90. Wogole nie wiem jaki jest prawidlowy puls kobiet w ciazy
Cytat:
Napisane przez zuken Pokaż wiadomość
Ja zawsze mam puls 90-100 to za dużo?? Czytałam gdzieś, że w ciąży może być podwyższony i jakoś tak nie zwracałam na to uwagi

W ciąży do 100 puls jest ok. ja mam między 80-100 i dobrze żyję

Cytat:
Napisane przez agatka553 Pokaż wiadomość
Ja już zaczęłam 32 tydzień, bo dziś już 31 tygodni i 1 dzień
za 32 tc

Cytat:
A ja jutro mam wizytę, możecie trzymać kciuki, bo mam schizy, że szyjka się skraca..

Dziś zadzwoniła do mnie moja 3-letnia siostrzenica, że pierogi z truskawkami były pyszne i żebym zrobiła na jutro
Butter,

I co ciocia, zrobisz pierogi?

Cytat:
Dziewczyny kupujecie więcej staników do karmienia czy w domu będziecie chodzić w normalnym? Ja jakbym jednak miała karmić to kupiłam jeden bawełniany ale kompletnie się w nim nie czuję O wyglądzie nie wspomnę No i chyba na tym jednym poprzestanę, wezmę go do szpitala a później będę już nosić normalne, usztywniane
Co myślicie?
Cytat:
No właśnie ja też się zastanawiałam nad tym. Wolałabym chodzić w swoich zwykłych. Chyba na razie nie kupię i zobaczę, jak mój biust będzie się prezentował, jak zacznie się laktacja...
W pierwszej ciąży kupiłam stanik do karmienia dopiero po wyjściu ze szpitala. Dzięki temu miałam dobrze dobrany rozmiar. Na początku karmi się często dziecko więc te do karmienia były po prostu wygodne, bo szybko można dostać się do piersi
Swoje, nie do karmienia zaczęłam nosić dopiero po pół roku, gdy synek dostawał już inne pokarmy i miałam dłuższe przerwy w karmieniu.

Cytat:
Tak mi się przypomniało, byłam dzisiaj w pracy na herbatce i plotach i gadałyśmy o zasadach jakie są w szpitalach po porodzie. W moim mieście w jednym szpitalu jest zupełnie inaczej niż w 3 pozostałych. Normalnie wstęp na oddział ma tylko tatuś, a w tym jednym cały oddział jest otwarty dla "zwiedzających". I tak jak masz pokoje 3-osobowe to może przyjść odwiedzić matkę z dzieckiem ciotka, kuzynka, koleżanka itd. I mówiłam im, że to trochę krępując, że ktoś chce cycem karmić a tu jakiś wujek dziewczyny obok ma twój biust na widoku. Koleżanki stwierdziły, że nie będzie mnie to interesowało czy ktoś się gapi na moje cyce jak będę karmić. Nie wiem skąd maja takie informacje, ale ja na pewno nie będę wystawiać cyca przy ludziach. Nie jestem dojną krową tylko kobietą karmiącą i nie rozumiem tego trochę. Bez dziecka piersi nie pokazuję to i z dzieckiem ich nie pokażę nikomu. Dla mnie może postrzeganie piersi przy karmieniu dziecka będzie inne, ale dla tego "wujka obok" to nadal będą gole cycki.
Karmiłam bez skrępowania na sali 5 osobowej, przy odwiedzających. Przed porodem też sobie tego nie wyobrażałam. Moje piersi po porodzie (przez cały okres karmienia) były dla mnie całkowicie aseksualne. Pewnie m.in. stąd ten brak skrępowania.
ogólnie, po porodzie, stałam się mniej wstydliwa

Mieliśmy dzisiaj usg. Nasza Hania waży 1800g i wszystkie narządy ma jak najbardziej prawidłowe a co ważne dla mnie - przekręciła się główką do dołu będę mogła się męczyć rodząc SN
Stary 2014-06-05, 23:01   #3366
justa_1978
Rozeznanie

Cytat:
Bylam dzis w tym szpitalu, mialam KTG, mierzone cisnienie i pobieranie krwi.

Prawie zemdlałam ! Musieli mnie wachlować , otwierac okna i na szybko wodę podac. Jakaś pielęgniarka chciała mi pobrać krew i wbijała się wielką igłą w dwie ręce 3 razy , tylko raz trafiła w żyłe a i tak krwi nie pobrała.. tylko mi krew zaczeła lecieć, ręka w krwi, ja blada a kobieta w szoku
Poszla dopiero po inna kobiecinę, która odrazu za pierwszym razem wbiła się prawidłowo i pobrała dwie próbki. Ale przeżycie niezle

Teraz bede musiała jezdzic dwa razy w tygodniu na badania do szpitala. Kolejna wizyta w poniedzialek.
Dodatkowo zrobią mi USG wątroby czy czasem się nie uszkadza przez tą cholestaze.
Matko co to za pielegniarka Ci pobierala krew.... Chyba bym kobiete udusila... skoro nie potrafi, to niech cwiczy na czlonkach swojej rodziny, a nie maltretuje pacjentki w ciazy!

Cytat:
Wyprałam 2 pralki ciuszków i nie mam więcej miejsca na suszarce także na dzisiaj koniec Takim tempem to mnie lipiec zastanie no ale trudno Dobrze, że się teraz wzięłam bo chciałam to odłożyć na koniec czerwca, myślałam że 2 dni i po robocie a tu mnie czeka minimum 2 tygodnie codziennego prania i prasowania

Dzisiaj mam kiepski dzień, jakoś tak niedobrze mi się zaczęło robić, w głowie się zakręciło i strasznie mi ręce zaczęły się trząść Zmierzyłam ciśnienie 120/60 więc dobre, puls 104 to też ok, nie wiem co to mogło być ale zjadłam chleba i przechodzi

Przyznam, że pierwszy raz się wystraszyłam, że dzieje się coś niedobrego, jeszcze jak mnie brzuch zabolał to już całkiem... Z tego wszystkiego wzięłam walizkę, spakowałam do niej wszystko co już mam dla siebie i dzidzi i nie ma już na nic miejsca a ja nie spakowałam jeszcze ręczników, koszul, klapków pod prysznic, papci ani żadnej bielizny

Chyba czeka mnie jakaś selekcja bo niezłym wyczynem będzie się zmieścić
Jak dla mnie, to typowy spadek poziomu cukru w organizmie..., ktory nie ma nic wspolnego z tym czy jest sie glodnym, czy tez nie!

Cytat:
Napisane przez agatka553 Pokaż wiadomość
Witajcie mamuśki
Od razu przepraszam, że się nie odzywałam, ale od poniedziałku byłam u rodziców i jakoś nie było okazji żeby wejść na neta.

Ja już zaczęłam 32 tydzień, bo dziś już 31 tygodni i 1 dzień

We wtorek byłam u Gina i znów mam CRP podwyższone, a nie wiem czemu. Mam zażywać rutinoscorbin, żeby uszczelnić łożysko przed infekcjami, ale ja nie czuję żeby być jakoś przeziębiona i dobrze się czuję. Czy któraś z Was też tak miała??

Wczoraj byłam znów na szkole rodzenia (dziękuję, że mnie namówiłyście, bo naprawdę warto) pomimo, że nikt więcej nie przyszedł. Byłam tylko ja z mężem, ale pani położna naprawdę ciekawie mówiła, np. jak walczyć ze skutkami zzo albo co zabrać ze sobą do szpitala. Gadała półtorej godzinki, ale nie wiem kiedy zleciało, mąż też był zadowolony.

Niestety dziś jestem już trochę zmęczona, a Wy tyle naskrobałyście, że pewnie jutro cały dzień spędzę żeby Was dogonić.

Dziś już zmykam i Wam też życzę spokojnej nocy.
A jak walczyc ze skutkami zzo??? Ja mialam przy cesarce zzo, wiec pierwszym sutkiem ubocznym, bylo dzwonienie zebami z zimna... myslalam, ze sie wyziebie na smierc, nie potrafilam nic powiedziec do meza, bo tak mi bylo zimno... maz sie glupio zapytal czemu dzwonie zebami....
Wiem, ze trzeba lezec plackiem 8-12 godzin, nie wolno podnosic glowy...

Kurcze dzisiaj przez caly dzien czuje taki dziwny ucisk na dole brzucha, tak jakby mi sie opuscil..., nawet pani w sklepie mnie zaczepila z pytaniem kiedy rodze, bo ma tak nisko brzuch....

Mamuska, jesli nas czytasz odezwij sie!!!!
justa_1978 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-05, 23:29   #3367
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Cytat:
Tak mi się przypomniało, byłam dzisiaj w pracy na herbatce i plotach i gadałyśmy o zasadach jakie są w szpitalach po porodzie. W moim mieście w jednym szpitalu jest zupełnie inaczej niż w 3 pozostałych. Normalnie wstęp na oddział ma tylko tatuś, a w tym jednym cały oddział jest otwarty dla "zwiedzających". I tak jak masz pokoje 3-osobowe to może przyjść odwiedzić matkę z dzieckiem ciotka, kuzynka, koleżanka itd. I mówiłam im, że to trochę krępując, że ktoś chce cycem karmić a tu jakiś wujek dziewczyny obok ma twój biust na widoku. Koleżanki stwierdziły, że nie będzie mnie to interesowało czy ktoś się gapi na moje cyce jak będę karmić. Nie wiem skąd maja takie informacje, ale ja na pewno nie będę wystawiać cyca przy ludziach. Nie jestem dojną krową tylko kobietą karmiącą i nie rozumiem tego trochę. Bez dziecka piersi nie pokazuję to i z dzieckiem ich nie pokażę nikomu. Dla mnie może postrzeganie piersi przy karmieniu dziecka będzie inne, ale dla tego "wujka obok" to nadal będą gole cycki.
nawet sobie tego nie wyobrażam
Sorry ja to nawet przy Tz cie będę się krepowac a co dopiero przy obcych ludziach

Cytat:
Napisane przez twin--maid Pokaż wiadomość
Mieliśmy dzisiaj usg. Nasza Hania waży 1800g i wszystkie narządy ma jak najbardziej prawidłowe a co ważne dla mnie - przekręciła się główką do dołu będę mogła się męczyć rodząc SN
Super, ciesze się ze wszystko dobrze

Nasze szczescie
Olivia Anna 27.07.2014r. 2850g/48cm
zaczarowanadlaniego jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-05, 23:58   #3368
Tasia34
Wtajemniczenie

Ja nie wiem, jak Wy trzaskacie te strony Dziś nie nadrobię

Malutka będzie dobrze, odpoczywaj!

Cytat:
Ja wczoraj po wizycie nic nie pisałam bo się trochę zdolowalam. Ale nie martwię się na zapas nie wolno Nam ;-)
Moja Kluseczka ma prawdopodobnie dziurkę w serduszku,ale to trzeba potwierdzić i oby tak nie było. Dzisiaj muszę umówić nas do kardiologa dziecięcego. I wykonać badania.
Jeśli bym się to potwierdziło wskazanie do cc i potem leczenie.
Tylko Ci napiszę, że ja urodziłam się z takim ubytkiem międzykomorowym Jedynym zaleceniem była kontrola w Centrum Zdrowia Dziecka, najpierw co miesiąc, potem co kilka i w końcu co roku - choć ten ubytek zarósł sam w pierwszym roku mojego życia I tak jest najczęściej, więc NAWET JEŚLI się sprawdzi, to nie martw się!

Cytat:
Napisane przez Mamamarta2010 Pokaż wiadomość
Nie zgadzam sie Przeciez wlasnie po to wprowadza sie te rytualy zeby dziecko sie tego nauczylo, jak juz nie bedzie tak spalo naokraglo (chociaz ja nie kojarze tego okresu jako wylacznie patrzenie na spiace niemowle).
Po kapieli nasz synek lepiej spal, szybciej zasypial, w sumie same plusy. Teraz przy drugim po prostu nie bedzie nam sie chcialo kapac codziennie ale mimo to bardzo popieram jak komus sie chce

ALE jak juz urodzisz tego malego potwora ktory nie daje Ci spac po nocach, i bedzie przerabane a JEDNAK nigdy przenigdy tego nie pozalujesz i bedziesz dziekowac Bogu za ta istotke ktora jako jedyna na swiecie kocha Cie bezwarunkowo i bedziesz czuc sie potrzebna jak nigdy dotad! To jest meczace ale jednoczesnie niesamowite
Co do rytuałów - tak, zgadam się w 100% - mój Synuś od początku odróżniał dzień od nocy; w dzień nie spał zbyt dużo, noce przesypiał prawie całe
Co do drugiego - pięknie napisane, tak właśnie jest!

Cytat:
Napisane przez daisy dot Pokaż wiadomość
Dziewczyny pytalam o kocyki MINKY którego sprzedawce mozecie polecic?
Ja kupowałam od http://allegro.pl/listing/user/listi...us_id=36703467 - dziś przyszedł kocyk i podusia w Biedronki Miały być dla Ani, ale Krzyś się zakochał i nie mam serca Mu nie dać
I jeszcze http://allegro.pl/listing/user/listi...us_id=35339062, też b. ładnie wykonany
No i od http://allegro.pl/listing/user/listi...?us_id=2898191 wraz z rożkiem, w sowy
Zwariowałam na punkcie minky

Cytat:
Byłam na wizycie znowu schudłam tym razem w ciągu 2 tygodni poleciało mi 1.5 kg . Widziała wagę i nic nie mówiła wiec jest ok.

Na skurcze dostałam magnez i spadło mi żelazo mam 8.8 i muszę brać tabletki

Miałam KTG małej serduszko super bije ja nie mam skurczy wiec jest dobrze.

Jestem wykończona bo czekaliśmy trochę na wizyte.

U dentysty zrobili mi 2 zęby, został jeszcze jeden
Ale już po wizycie, super, że z Małą ok!

Cytat:
Ja po wizycie!
Więc jestem w wielkim szoku, bo ginekolog zobaczył u mojego maluszka jajeczka...Jestem w szoku...i nie moge w to uwierzyć....Czyli będzie synuś
muszę sie nastawić, bo czułam ze bedzie córcia mimo ze każdy mi mówił że chłopczyk
i tak z usg tym razem synuś młodszy 30 tydzień , wg usg mam termin na14 sierpień, czyli 8 dni poźniej niż z om, ale lekarz każe trzymać sie daty z om
cieszę sie bo maluch nie jest specjalnie duży, 1559 g, wiec myślę że raczej nie bede miała 4 kg dziecka, chyba ze usg sie myli
Lekarz nic nie mówil że jest coś nie tak, ale ciśnienie nadal 150/71 i troszkę zwrócił uwagę ze mam podwyższone ale nic w tej kwestii nie zrobił....
No i od poczatku ciąży już 9,7 kg na plusie Ale dobra wiadomośc dla mnie jest taka, ze przytyłam 2 kg, a tyłam po 3, wiec dobry i kg Mam nadzieję, ze w 15 kg sie zmieszczę

lekarz powiedział"oo jak już nisko leży" główką i łożysko wpisane że wysoko...Nie wiem czy to dobrze? Ale przyszła mi myśl ze wcześniej moge urodzić, ale nic nie powiedział....to moze normalne?
the fall z nie dużym przekonaniem ale wpisz synusia, jeszcze bezimiennego
za synka!
Nie tak dużo przytyłaś, nie martw się! Do 15 nie dobijesz na pewno
A ciśnienie dość wysokie, serio nic nie mówił..? Ja z podobnym na przełomie 8/9 mc musiałam iść leżeć do szpitala, do porodu. Może te 70 Cię ratuje, bo rozkurczowe ważniejsze (ja miałam 90 )

Przyszło łóżeczko
O takie: http://allegro.pl/3w1-kolyska-przyst...264500077.html z pościelą owca pomarańczowa (ostatnia) Cudna jest I przybornik na łóżeczko w ten sam wzór
Do tego 2 prześcieradełka - zielone i żółte
Ale rozkładać będziemy dopiero w lipcu, na razie złożone w pudle ledwo się mieści, wciśnięte koło szafy
Ania
http://suwaczki.maluchy.pl/li-73227.png
Tasia34 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-06, 01:00   #3369
ewelajna25
Zadomowienie

Lokalizacja: To stąd, to stamtąd, a czasem jeszcze skąd indziej;-)

Cytat:
Powiem Ci ze nie wiem, ale wszystkie meble ktore mamy sa nowe
jak Tz dostal te mieszkanie to wlascicielka mieszkania sie spytala czy chce wszystkie meble odkupic ( lozko, komoda, szafa, stol i 6 krzesel, biurko , kanape, szafki , lustra ) bo poprzedni wlasciciel nie placil przez 6 miesiecy za mieszaknie i zostawil meble ktore mialy z niecale 2 tygodnie. Pokazala Tz rachunki to lacznie koszotowalo to z 10 tys euro a ona chciala sie tego pozbyc wiec sprzedala Tz za 1800 euro wszystko

a co do szafy i jej rozmiaru to racja miejsca jest zawsze za malo
No to Tż zrobił niezły interes Jakiś czas temu znajomi kupowali dom, i dopłacili sporo pieniędzy za pozostawione sprzęty, bo uznali że tak będzie najlepiej. Szybko pożałowali, bo meble i sprzęty AGD były w opłakanej kondycji,a mogli od razu kupić nowe.

Cytat:
Wiesz co ja łóżeczko i materac muszę powietrzyć bo jednak jest nowe 5 minut może więc nie starczyć Pościel też muszę wyprać No ale wiadomo to też jest wszystko kwestia jak kto woli

Ja po prostu lubię być na wszystko gotowa Nie wyobrażam sobie latać z łóżeczkiem czy pakowaniem torby jak już mi wody odejdą to i tak będzie dla mnie mega stres, nie chcę sobie dokładać stresów
Generalnie zgadzam się. U nas w 1 ciąży gondola stała już rozłożona 3 mieś przed porodem, po prostu mieliśmy radość i frajdę patrząc na wózek. łóżeczko rozłożyliśmy jakieś 2 mieś wcześniej (bez pościeli), torbę pakowałam standardowo. Przecież to niczemu nie przeszkadza, żeby podstawowe najważniejsze rzeczy były już przygotowane, a nawet lepiej bo mniej stresu, że się z czymś nie zdąży a poród zaskoczy. Ja urodziłam wcześniej i i tak było masę do roboty w domu, ogarniecie chaty na nasze wyjście, pranie, gotowanie i sprzątanie że nie wyobrażam sobie, by Tż jeszcze za inne rzeczy się brał, szczególnie że mało który facet wie, jak zrobić żeby było po myśli kobiety

Cytat:
Lece z Tz na lody, odreagowac jakos ta wizyte
Mam lody w zamrażarce i Twoje słowa mnie skłaniają, by po nie sięgnąć

Cytat:
Ja tam mogę kogoś przepuścić w kolejce

Ja niezdecydowana w końcu się zdecydowałam, tzn TŻ zdecydował bierzemy fotelik Cabrio Fixa uffffffffffff.
I wózek też kupiłam kolor Ca 14 i kolor graphic crystal fotelik
http://www.wozki-skleposkar.pl/wozki...elazcamarelo-_
Dobra decyzja, my teraz będziemy używać przy drugim i byliśmy zadowoleni z tego fotelika bardzo!

Cytat:
Mi coś obiło się o uszy, że po zzo może boleć kręgosłup nawet przez kilka miesięcy i skoajrzyłam, ze jak skutki zzo to może jeszcze jakieś cyrki się dzieją po tym.

Mi akurat te bawełniane staniki bardzo pasują chociaż uważam, że nie podtrzymują cyców w ogóle.
Niestety, mam dwie koleżanki które doświadczyły skutków znieczulenia, własnie bóle kręgosłupa i głowy,ciągnące się wiele miesięcy po porodzie. Ale nie pamiętam, by coś im zalecano w związku z tym oprócz przeczekania...

Cytat:
Dzięki

Butter, jeśli nie brzuszek ciażowy to są jeszcze dwie opcje w jakich można prezentować bieliznę do karmienia...Na super szczupłych, nieciężarnych modelkach lub na modelkach faktycznie po porodzie ze smętnie zwisającym pociazowym brzuszkiem....To ja już wolę, by takowa bieliznę prezentowały brzuchatki

Zuken, w kwestii staników do karmienia ja zakupiłam poprzednim razem aż kilka i jakoś denerwowały mnie, choć miałam też takie specjalne, z klapka i fiszbinami. Żadna różnica jak dla mnie, przerzuciłam się szybko na zwykłe i zdawały świetnie egzamin a większy jest wybór. No, może te bawełniane jedynie będą dobre na samiuśki początek, kiedy to nawał pokarmu, kapanie mleka z piersi w międzyczasie i piersi spuchnięte. Potem jak syt się unormuje, ja bym poszła w zwykłe.
ewelajna25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-06, 03:44   #3370
Optymistka26
Zadomowienie

Nadal nie spie a zaraz dzien wstanie

Sprawdzilam ceny i mase rzeczy zamowie w aptece DOZ przez neta(jest taniej niz na miejscu). Odbior w aptece bez kosztow przesylki. Szkoda ze dopiero teraz to odkrylam bo czesto wychodzi lepiej niz allegro(nie wszystko).
Kupuje alantan, majtki siatkowe Horizon, termometr, termometr do wody, podklady na lozko, gaziki,fride...

Cytat:
Napisane przez UmiZumi Pokaż wiadomość
czekamy na paczkę z pościelą, poszewkami (do łóżeczka i drugi komplet do wózka), prześcieradłem, ochraniaczem, przybornikiem, ma też przyjść rożek i baldachim razem ze stelażem. Paka pewnie będzie duuuuża!
Od kogo masz posciel?

Cytat:
Ja bym sie zle czula karmiac przy obcych mezczyznach ktorzy zerkaja na moje piersi

Optymistka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-06, 07:13   #3371
Moni 26
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Tasia34 Pokaż wiadomość
Ja nie wiem, jak Wy trzaskacie te strony Dziś nie nadrobię

Malutka będzie dobrze, odpoczywaj!

Tylko Ci napiszę, że ja urodziłam się z takim ubytkiem międzykomorowym Jedynym zaleceniem była kontrola w Centrum Zdrowia Dziecka, najpierw co miesiąc, potem co kilka i w końcu co roku - choć ten ubytek zarósł sam w pierwszym roku mojego życia I tak jest najczęściej, więc NAWET JEŚLI się sprawdzi, to nie martw się!

Co do rytuałów - tak, zgadam się w 100% - mój Synuś od początku odróżniał dzień od nocy; w dzień nie spał zbyt dużo, noce przesypiał prawie całe
Co do drugiego - pięknie napisane, tak właśnie jest!

Ja kupowałam od http://allegro.pl/listing/user/listi...us_id=36703467 - dziś przyszedł kocyk i podusia w Biedronki Miały być dla Ani, ale Krzyś się zakochał i nie mam serca Mu nie dać
I jeszcze http://allegro.pl/listing/user/listi...us_id=35339062, też b. ładnie wykonany
No i od http://allegro.pl/listing/user/listi...?us_id=2898191 wraz z rożkiem, w sowy

Ale już po wizycie, super, że z Małą ok!

za synka!
Nie tak dużo przytyłaś, nie martw się! Do 15 nie dobijesz na pewno
A ciśnienie dość wysokie, serio nic nie mówił..? Ja z podobnym na przełomie 8/9 mc musiałam iść leżeć do szpitala, do porodu. Może te 70 Cię ratuje, bo rozkurczowe ważniejsze (ja miałam 90 )

Przyszło łóżeczko
O takie: http://allegro.pl/3w1-kolyska-przyst...264500077.html z pościelą owca pomarańczowa (ostatnia) Cudna jest I przybornik na łóżeczko w ten sam wzór
Ale rozkładać będziemy dopiero w lipcu, na razie złożone w pudle ledwo się mieści, wciśnięte koło szafy
może, ale od początku mam wahania i do tej pory nic nie mówił, a wczoraj mu cos sie zaświeciło pytał czy przed ciażą miałam problem z ciśnieniem...a jak powiedziałam ze nie to zapytał skąd wiem no proste ze mierzyłam nie?
od początku mam takie: 140/90, 120/90, 150/90/ 140/80, 130/80, 150/71...W domu mam raczej ok, może tak wizyty na mnie działają, że mi sie podnosi ?
Piekne rzeczy zakupiłaś łóżeczko wymiata! Bardzo mi sie podoba
Moni 26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-06, 07:53   #3372
anius_7
Wtajemniczenie

Cytat:
popieram w 100%. I przypominają mi się od razu sytuacje, kiedy to przy mnie jakaś kobieta wyciągała cyca i zaczynała karmić, nieważne czy to z rodziny czy ktoś obcy w miejscu publicznym. Zawsze mnie to krępowało i nie wiedziałam gdzie mam oczy podziać Powiem Wam, że na dzień dzisiejszy nie wyobrażam sobie np. przy moich rodzicach czy już w ogóle teściach wyciągnąć pierś i zacząć karmić. Chyba że po porodzie to się automatycznie zmienia i nie zwraca się na to uwagi, nie wiem.

anius_7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-06, 08:05   #3373
lilka_vanilka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kro0pka Pokaż wiadomość
zaczarowanadlaniego uwielbiam ten wasz kącik, marzę o czymś takim bardzo ładny kolor scian. Nie wiem czy dam rade namowic tz na taki, bo on chce zolty albo jakis jasny ' zeby nie bylo jak w trumnie ' :-( juz sama nie wiem . Zazdroszcze , ze masz to juz z glowy jade w sobote po wyprawke dla malego. Nie moge sie doczekac
Pokaż mu to zdjęcie, może się przekona
Cytat:
Ja właśnie dzisiaj wstępnie spakowałam walizkę bo się przestraszyłam Ciekawe ilu rzeczy zapomnę

W sumie tak patrzę i jak pampersy wezmę osobno to powinnam się zmieścić
Zuken, a mąż nie może dowozić? Proponuję podzielić na dwie partie. I tak Ci się wyrówna, jak mąż zabierze od Ciebie brudne rzeczy do prania, a przywiezie nowe. Na wyjście rzeczy też mu naszykuj i dowiezie.
Cytat:
Zawitkowski w jakimś wywiadzie mówił, że właśnie dziecko położone bez poduszki na płaskim materacu oddycha najlepiej bo w miękkim zapada mu się główka i nie może jej obrócić. Tak więc ja niczego nie podkładam.
A o tych poduszkach klinowych to już chyba jakiś czas temu była tutaj dyskusja i któraś z was odradzała. Ktoś pamięta?
To ja pisałam, ale dyskusja była o takich poduszkach i o tych wałeczkach. Czyli klin pod materacem może być, a nie na wierzchu. Tak samo trzeba wyeliminowac w łóżeczku wszystko to, czym dziecko może się nakryć i udusić.
Cytat:
Dziś zadzwoniła do mnie moja 3-letnia siostrzenica, że pierogi z truskawkami były pyszne i żebym zrobiła na jutro
haha, może kup i udawaj, że sama zrobiłaś, tylko jakieś gorsze wyszły
Cytat:
Karmiłam bez skrępowania na sali 5 osobowej, przy odwiedzających. Przed porodem też sobie tego nie wyobrażałam. Moje piersi po porodzie (przez cały okres karmienia) były dla mnie całkowicie aseksualne. Pewnie m.in. stąd ten brak skrępowania.
Nam położna mówiła, a własciwie bardziej uprzedzała facetów, że na sali porodowej mogą chodzić dziewczyny całkiem nago i będą miały gdzieś opinie innych. Albo tylko z zakrytymi cyckami. A na oddziale, szczególnie w upały, będą miały zakryty dół, a górę całkiem gołą I też uprzedzała, że teraz to może być dla nas nie do pomyślenia, ale po porodzie faktycznie postrzeganie własnego ciała się zmienia.

Mimo wszystko nie zamierzam się obnosić z cycami. I nie będę się tak wystawiać przed rodzicami, teściami i znajomymi . Tylko przed mężem. A jak wejdą na salę obcy, to usiądę bokiem, albo się odwrócę.
Cytat:
Napisane przez Optymistka26 Pokaż wiadomość
Sprawdzilam ceny i mase rzeczy zamowie w aptece DOZ przez neta(jest taniej niz na miejscu). Odbior w aptece bez kosztow przesylki. Szkoda ze dopiero teraz to odkrylam bo czesto wychodzi lepiej niz allegro(nie wszystko).
Super pomysł! Dziewczyny! Zamawiajcie podkłady Canpola - są w promocji za 6,13zł
Jest też Bio Oil przeceniony na 25zł z 35zł

Też mam szary kocyk z Biedronki a wózek będę mieć zielony
lilka_vanilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-06, 08:15   #3374
White Cafe
Rozeznanie

Czesc dziewczyny, czytam Was regularnie ale nie za bardzo sie udzielam moze ktoras wrzucic fotke slynnego kocyka z biedry? Nie za bardzo moge ruszac sie z domu ale jak fajny to sie poswiece ktoras wrzucila link do sprzedawcy z allegro malina handmade-doszla komus przesylka? Bo ceny super tylko ciekawe jak z jakoscio... pozdrawiam Was serdecznie. Jak bede miala chwile to postaeam się wiecej udzielac
Stary 2014-06-06, 08:27   #3375
agatka553
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez justa_1978 Pokaż wiadomość

A jak walczyc ze skutkami zzo??? Ja mialam przy cesarce zzo, wiec pierwszym sutkiem ubocznym, bylo dzwonienie zebami z zimna... myslalam, ze sie wyziebie na smierc, nie potrafilam nic powiedziec do meza, bo tak mi bylo zimno... maz sie glupio zapytal czemu dzwonie zebami....
Wiem, ze trzeba lezec plackiem 8-12 godzin, nie wolno podnosic glowy...

Kurcze dzisiaj przez caly dzien czuje taki dziwny ucisk na dole brzucha, tak jakby mi sie opuscil..., nawet pani w sklepie mnie zaczepila z pytaniem kiedy rodze, bo ma tak nisko brzuch....

Mamuska, jesli nas czytasz odezwij sie!!!!
Mi położna wytłumaczyła to tak, że przy zzo może wyciec trochę płynu rdzeniowo-mózgowego, po czym może strasznie boleć głowa właśnie przez ten ubytek. I położna mi powiedziała, że trzeba leżeć i wstawać jeśli to jest naprawdę konieczne, ale najważniejsze jest też żeby nie kiwać głową, w sensie przybliżania brody do klatki piersiowej. A na ten ból głowy poleciła mi pepsi odgazowane.

Lecę kilka stron wcześniej Was nadrabiać
agatka553 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-06, 08:36   #3376
gosia3103
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pati1078 Pokaż wiadomość
no ja wlasie tez bylam duza bo 4200 miałam
To byłaś większa ode mnie, ja miałam 4050 i 58 cm.

Cytat:
Kasiuulad wiem, że masz już dzieci, dlatego dla Ciebie jest łatwiej To będzie moje pierwsze dziecko i jednak przynajmniej na początku posłucham kogoś bardziej doświadczonego, myślę że jeśli taka kąpiel maluszka codziennie nie zaszkodzi to nie ma przeciwwskazań i krzywdy dziecku nie zrobię Chyba Zresztą jak mała urodzi się latem i będzie ciepło to taka kąpiel dla maluszka będzie też orzeźwieniem i czymś przyjemnym Chyba, że Mela nie polubi tego rytuału, wtedy będę weryfikować swoje myślenie

Co do wagi to mój gin mówił ostatnio, że jak donoszę do końca to mała może mieć 3200-3400 czyli nie dużo Ja jak się urodziłam ważyłam 2700 a tż 4200, zobaczymy w kogo ślady pójdzie

Tasia brawa dla Krzysia za pierwszą kąpiel Mądry braciszek wie, że musi zwolnić wanienkę dla swojej siostrzyczki
Co do kąpieli - nie zagłębiałam się jeszcze w temat, ale coś kojarzę, nawet tu chyba kiedyś któraś z dziewczyn pisała, że w pierwszych dniach się kąpie rzadziej, ze względu jeszcze na tą warstwę ochronną (nie wiem, czy czegoś nie mylę..) także ewentualnie to można przemyśleć, a potem też wydaje mi się, że będę kąpać codziennie

Cytat:
Napisane przez karoseria Pokaż wiadomość
Dzięki za dobrę słowo
Mój TŻ nie wykazuje niby braku zainteresowania, ale też jakoś ja sobie może wkręcam, że już nie jest jak dawniej. Nasza Ninka nie była do końca planowana, oczywiście bardzo się cieszymy ale co za tym idzie jest mnóstwo obaw Nie wiem, czy podołamy. TŻ jest kochany z jednej strony i bardzo się cieszy, ale nie angażuje się w zakupy np. Mówi, że jak Ninka się urodzi to będzie jej kupował

Niby nie mamy takiej tragicznej sytuacji finansowej, ale ja szczerze nie wiem czy podołamy. Chciałabym, żeby dziecko miało wszystko- a tak się nie da

W uk nie robią już USG...
Mój też nie robi ze mną zakupów, nawet jak mu pokazuję co kupiłam to rzadko kiedy reaguje z entuzjazmem, bo dla niego np. ciuchy to ciuchy, ale to nie znaczy, że się nie cieszy i nie angażuje na inne sposoby każdy jest inny, naprawdę jestem w stanie zrozumieć, że faceta nie kręcą małe ciuszki tak jak nas. Ale mój ma hopla na punkcie butów więc może jak dojdziemy do tego etapu to coś się zmieni
A na kiedy masz termin? Bo tu u nas chyba każda miała kryzys koło 7go miesiąca

Dziewczyny, nie było mnie półtora dnia a tu 10 stron do nadrabiania, nie dam teraz rady. Może w weekend jakoś mi się uda, wtedy mało piszecie
Kupiliśmy samochód )) strasznie chciałam zmienić ten którym jeżdżę, bo jest 3-drzwiowy, nie ma klimatyzacji centralnego zamka i elektrycznie otwieranych szyb (w tej chwili z brzuchem otwarcie/zamknięcie drzwi czy okna od strony pasażera to wyczyn godny jakiegoś medalu normalnie). Ten ma wszystko co trzeba ) muszę tylko teraz pozałatwiać formalności, a auto jest sprowadzane z Niemiec i kupione przez komis więc trochę się gubię. Ale może dziś uda mi się zamknąć temat. Na razie tylko boję się nim jeździć bo to kombi a ja zawsze jeździłam małymi samochodami.
I jeszcze jednym się muszę pochwalić. Byłam wczoraj na badaniach krwi, wchodzę do laboratorium, w poczekalni cztery osoby, pytam grzecznie czy wszyscy tu do gabinetu i siadam i czekam. W kolejce trzy babcie i młody chłopak. Po mnie przyszło jeszcze kilka osób, zrobił się mały tłumek i ten chłopak się mnie pyta 'może pani chce wejść pierwsza jak jest pani w ciąży' aż mi się głupio zrobiło, niestety społeczeństwo mamy różnie reagujące i dopóki nie mdleję, to się nie wychylam.. więc mówię, że nie wiem jak to tutaj funkcjonuje, na co jakaś babcia, która przyszła już po mnie, że wszędzie funkcjonuje to tak samo i mam prawo skorzystać z przywilejów. Więc mówię że jeśli mogę, to bardzo chętnie (jednak bez kawy i śniadania wychodzić z domu jest coraz gorzej:/). No i chłopak mówi do tych w kolejce przed sobą że może przepuścimy wszyscy panią bo jest w ciąży i pyta, czy ktoś jest w gabinecie, któraś pani mówi że pusto tylko dwie pielęgniarki ale proszą pacjentów tylko chyba im się nie spieszy. A on na to 'to ja je pospieszę', staje puka do gabinetu i mówi 'przepraszam bo my tu mamy panią w ciąży' i woła mnie żebym szła, aż mi głupio było... W gabinecie pielęgniarka stwierdziła że pierwszy raz się zdarza taka sytuacja, żeby pacjent interweniował, bo one za zamkniętymi drzwiami to nie widzą kto tam siedzi i w dodatku mężczyzna, a tyle pań w poczekalni i żadna nic nie robi. No i druga stwierdziła że to dlatego, że trzy miesiące temu rodziła żona tego pana
Ale żeby nie było, jak mówiłam wchodząc i na wszelki wypadek jeszcze wychodząc 'dziękuję państwu' to żadna babcia nawet w moją stronę nie spojrzała, wszystkie były obrażone
Potem byłam z koleżanką w cukierni na kawie i ZNOWU matka z dzieckiem przepuściła mnie przed siebie w kolejce - normalnie więcej uprzejmości mnie wczoraj spotkało, niż przez całą ciążę!

Aha, bo potem zapomnę. Na szkole rodzenia omawialiśmy poród - u mnie w szpitalu proszą, żeby przyjechać ogolonym, dodatkowo położna mówiła o ogoleniu brzucha poniżej pępka. Chodzi o to, żeby było szybciej w razie ewentualnej cesarki. Lewatywy się u mnie nie wykonuje, ale można zrobić samemu w domu albo przywieźć sobie do szpitala i na miejscu poprosić położną o pomoc. Mówiła, że dla personelu jest absolutnie normalne, że rodząca się niechcący załatwi podczas porodu (nawet mimo wcześniejszej lewatywy może się to zdarzyć...) ale że samą rodzącą zwykle to tak spina, że często poród przestaje postępować bo tak się dziewczyna blokuje. Więc chyba trzeba to jeszcze przemyśleć
Stary 2014-06-06, 08:48   #3377
niki19
Zadomowienie

Hej witam piątkowo

I ja również zakupiłam wczoraj kocyk z biedronki

Cytat:
Napisane przez zVenus Pokaż wiadomość
Oj zuken nie odpuszczasz to i ja odpiszę: a kto Ci powiedział, że ja pościeli nie wypiorę i łóżeczka z materacem nie wywietrzę??? Wszystko będzie gotowiuteńkie na czas, z tym, że nie będzie leżało w pokoju...dopiero na początku sierpnia zniosę na dół. mam nadzieję, że już rozumiesz o co mi chodzi ja po prostu nie wyobrażam sobie mieć tego wszystkiego już "pod nogami" i w zasięgu wzroku. Dla mnie to za wcześnie choć nie twierdzę że nie przygotuje wszystkiego zawczasu na tip top Mam nadzieję, że się rozumiemy

JA też mam w planach poprać i przygotować wcześniej wszystkie rzeczy ,łóżeczko wywietrzyć , ale składać będziemy dopiero pod koniec lipca w najgorszym wypadku gdybym wcześniej urodziła to sam tż złoży i też tragedii nie będzie

Cytat:
Ja tez sobie tego nie wyobrażam ,w ogóle uważam ,że wszystkie pielgrzymki rodzin na oddziały powinny być zabronione , jedynie mężowie powinni móc wejść ja już zapowiedziałam rodzinie ,że nie życzę sobie odwiedzin na oddziale będzie na to dużo czasu jak wrócimy do domu

Cytat:
Napisane przez anius_7 Pokaż wiadomość
popieram w 100%. I przypominają mi się od razu sytuacje, kiedy to przy mnie jakaś kobieta wyciągała cyca i zaczynała karmić, nieważne czy to z rodziny czy ktoś obcy w miejscu publicznym. Zawsze mnie to krępowało i nie wiedziałam gdzie mam oczy podziać Powiem Wam, że na dzień dzisiejszy nie wyobrażam sobie np. przy moich rodzicach czy już w ogóle teściach wyciągnąć pierś i zacząć karmić. Chyba że po porodzie to się automatycznie zmienia i nie zwraca się na to uwagi, nie wiem.
też mam na chwilę obecną takie podejście wydaje mi się to bardzo krępujące ,ale pewnie po porodzie zmienimy zdanie

niki19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-06, 08:49   #3378
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
Będę w takim razie mamą lipcową wózek mam niebiesko czarny i nie mam kocyka z Biedronki

Butter,

I co ciocia, zrobisz pierogi?

Twin, no jak Ty nie masz kocyka? To skandal

Czy zrobię pierogi - no cóż. Chyba zrobię, ale na kolację dopiero, bo dziewczyny zostają na noc. Zrobię po prostu mniej, nie będę się bawić w lepienie z kilograma mąki

Mi się wydaje, że też nie będę aż taka wstydliwa po porodzie. Zobaczę, ale myślę, że to kwestia podejścia. Mnie nie zniesmacza kobieta karmiąca przy mnie, biorę to za coś normalnego/naturalnego. I nie mam zamiaru w miejscach publicznych się jakoś krygować
Na pewno, jak będą goście u nas, a Hania będzie głodna, to nie będę przy 10 osobach siedzieć z wyciągniętym biustem, tylko wyjdę do innego pokoju. Ale w innych sytuacjach jak mus to mus

Wasza Hania to już wielka dziewczynka! No i wspaniale, że wszystko jest w porządku! To najważniejsze!!!!
No i super, że się przekręciła!

WhiteCoffee, pytałaś o kocyk, ja mam taki:

Hania

Edytowane przez ButterBear
Czas edycji: 2014-06-06 o 08:58
Stary 2014-06-06, 08:49   #3379
kasia_ruda
Zakorzenienie

Cytat:
może, ale od początku mam wahania i do tej pory nic nie mówił, a wczoraj mu cos sie zaświeciło pytał czy przed ciażą miałam problem z ciśnieniem...a jak powiedziałam ze nie to zapytał skąd wiem no proste ze mierzyłam nie?
od początku mam takie: 140/90, 120/90, 150/90/ 140/80, 130/80, 150/71...W domu mam raczej ok, może tak wizyty na mnie działają, że mi sie podnosi ?
Piekne rzeczy zakupiłaś łóżeczko wymiata! Bardzo mi sie podoba
Dziwne z tym ciśnieniem... ja przy podobnym (a nawet sporo niższym niż twoje najwyższe), dostałam leki i zalecenie ścisłej kontroli 3x dziennie...do tego co tydzień wysyłam lekarzowi na maila tabelkę z pomiarami, żeby na bieżąco to kontrolował.

Wysłano z aplikacji mobilnej.
kasia_ruda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-06, 09:05   #3380
niki19
Zadomowienie

Cytat:

Mi się wydaje, że też nie będę aż taka wstydliwa po porodzie. Zobaczę, ale myślę, że to kwestia podejścia. Mnie nie zniesmacza kobieta karmiąca przy mnie, biorę to za coś normalnego/naturalnego. I nie mam zamiaru w miejscach publicznych się jakoś krygować
Na pewno, jak będą goście u nas, a Hania będzie głodna, to nie będę przy 10 osobach siedzieć z wyciągniętym biustem, tylko wyjdę do innego pokoju. Ale w innych sytuacjach jak mus to mus

Mnie też absolutnie nie zniesmacza karmiąca kobieta ,nawet mnie rozczula (odniosłam się do drugiej części postu anius o karmieniu przy teściach czy rodzinie) to raczej kwestia mojego podejścia , wydaje mi się ,że to ja będę się czuła skrępowana wyciągając pierś żeby nakarmić dziecko nawet przy osobach z rodziny i mam głęboką nadzieję ,że po porodzie mi to skrępowanie ominie jednak ponieważ bardzo chcę karmić piersią , i zdecydowanie łatwiej mi to przyjdzie bez niepotrzebnego wstydu i krępacji

Cytat:
Dziwne z tym ciśnieniem... ja przy podobnym (a nawet sporo niższym niż twoje najwyższe), dostałam leki i zalecenie ścisłej kontroli 3x dziennie...do tego co tydzień wysyłam lekarzowi na maila tabelkę z pomiarami, żeby na bieżąco to kontrolował.

Ja przy 150/90 dostałam z miejsca skierowanie do szpitala na obserwacje

Stary 2014-06-06, 09:06   #3381
lilka_vanilka
Zakorzenienie

Gosia - gratuluję nowego autka! Zobaczysz, że kombi jest świetne! I o wiele bezpieczniejsze Jedyny minus to parkowanie w mieście

White coffee - ale Cię długo nie było! Jak zdrówko?
A kocyk z Biedronki wygląda tak: http://www.biedronka.pl/pl/product,i...zory-75x100-cm

A propos lewatywy. Nam położna mówiła, żeby lepiej lewatywy w domu nie robić, bo nie wiadomo kiedy się zacznie właściwa akcja porodowa. A nawet po 12h niejedzenia może się coś uzbierać, więc lepiej jak położna zrobi na miejscu. Ja na pewno chcę mieć zrobioną. Już kiedyś miałam przy okazji wycinania wyrostka i nie było strasznie. Takie uczucie wkładania czopka i tyle.
lilka_vanilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-06, 09:07   #3382
kasia_ruda
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niki19 Pokaż wiadomość
Mnie też absolutnie nie zniesmacza karmiąca kobieta ,nawet mnie rozczula (odniosłam się do drugiej części postu anius o karmieniu przy teściach czy rodzinie) to raczej kwestia mojego podejścia , wydaje mi się ,że to ja będę się czuła skrępowana wyciągając pierś żeby nakarmić dziecko nawet przy osobach z rodziny i mam głęboką nadzieję ,że po porodzie mi to skrępowanie ominie jednak ponieważ bardzo chcę karmić piersią , i zdecydowanie łatwiej mi to przyjdzie bez niepotrzebnego wstydu i krępacji

Ja przy 150/90 dostałam z miejsca skierowanie do szpitala na obserwacje
Niki, a jak tam Twoje ciśnienie? Moje się na 4x1 dopegyt unormowało ładnie, już trzeci tydzień żadnych skoków.

Stary 2014-06-06, 09:12   #3383
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
No nie, przy teściach, czy tacie karmić nie planuję, ale w szpitalu się ich nie spodziewam raczej. Chyba, że na 15 minut. Teściów w ogóle.
A co będzie, jak urodzę, to się okaże

Zaczarowana, a czemu piszesz, że będziesz się nawet przy mężu krępować? Nie chcesz przy nim karmić?

Hania

Stary 2014-06-06, 09:12   #3384
h4linka
Zadomowienie

Cytat:
Dziewczyny kupujecie więcej staników do karmienia czy w domu będziecie chodzić w normalnym? Ja jakbym jednak miała karmić to kupiłam jeden bawełniany ale kompletnie się w nim nie czuję O wyglądzie nie wspomnę No i chyba na tym jednym poprzestanę, wezmę go do szpitala a później będę już nosić normalne, usztywniane
Co myślicie?
Ja nie mam ani jednego stanika do karmienia. Będę dzisiaj łazić po sklepach i szukać coś normalnego, ale w miarę miękkiego i sportowego. Pisałam już wcześniej, że moje cyce zrobiły się nieforemne i nie umiem sobie dobrać żadnego rozmiaru nawet jak je mierzę a co dopiero przez neta.

Jestem złą i wyrodną matką, mam kocyk z netto i zielony wózek.

Też mam bardzo nisko brzuch, ale miałam tak od samego początku i myślałam, że to normalne. Już od dłuższego czasu czuję, że młody czasem grzebie mi w pachwinach i naciska na szyjkę, to zwiastuje szybszy poród? Do lekarza idę dopiero za tydzień, mam się martwić czy cierpliwie czekać?

Jedno popołudnie mnie nie było i już 4 strony nadrabiania, czy wy wszystkie siedzicie już w domach na zwolnieniu? Za prasowanie się brać!
h4linka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-06, 09:14   #3385
niki19
Zadomowienie

Cytat:
Niki, a jak tam Twoje ciśnienie? Moje się na 4x1 dopegyt unormowało ładnie, już trzeci tydzień żadnych skoków.

Ja też biorę dopegyt 4x1 i na razie u mnie również jest ok , zazwyczaj mam 120/70 ostatnio po całodniowym wypadzie do Krakowa podskoczyło mi na 130 więc nie jest źle oby tak do końca

Stary 2014-06-06, 09:25   #3386
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Optymistka26 Pokaż wiadomość
Nadal nie spie a zaraz dzien wstanie
Kiedy Ty sie dziewczyno porzadnie wyspisz ?

Cytat:
Napisane przez gosia3103 Pokaż wiadomość
To byłaś większa ode mnie, ja miałam 4050 i 58 cm.

Dziewczyny, nie było mnie półtora dnia a tu 10 stron do nadrabiania, nie dam teraz rady. Może w weekend jakoś mi się uda, wtedy mało piszecie
Kupiliśmy samochód )) strasznie chciałam zmienić ten którym jeżdżę, bo jest 3-drzwiowy, nie ma klimatyzacji centralnego zamka i elektrycznie otwieranych szyb (w tej chwili z brzuchem otwarcie/zamknięcie drzwi czy okna od strony pasażera to wyczyn godny jakiegoś medalu normalnie). Ten ma wszystko co trzeba ) muszę tylko teraz pozałatwiać formalności, a auto jest sprowadzane z Niemiec i kupione przez komis więc trochę się gubię. Ale może dziś uda mi się zamknąć temat. Na razie tylko boję się nim jeździć bo to kombi a ja zawsze jeździłam małymi samochodami.
I jeszcze jednym się muszę pochwalić. Byłam wczoraj na badaniach krwi, wchodzę do laboratorium, w poczekalni cztery osoby, pytam grzecznie czy wszyscy tu do gabinetu i siadam i czekam. W kolejce trzy babcie i młody chłopak. Po mnie przyszło jeszcze kilka osób, zrobił się mały tłumek i ten chłopak się mnie pyta 'może pani chce wejść pierwsza jak jest pani w ciąży' aż mi się głupio zrobiło, niestety społeczeństwo mamy różnie reagujące i dopóki nie mdleję, to się nie wychylam.. więc mówię, że nie wiem jak to tutaj funkcjonuje, na co jakaś babcia, która przyszła już po mnie, że wszędzie funkcjonuje to tak samo i mam prawo skorzystać z przywilejów. Więc mówię że jeśli mogę, to bardzo chętnie (jednak bez kawy i śniadania wychodzić z domu jest coraz gorzej:/). No i chłopak mówi do tych w kolejce przed sobą że może przepuścimy wszyscy panią bo jest w ciąży i pyta, czy ktoś jest w gabinecie, któraś pani mówi że pusto tylko dwie pielęgniarki ale proszą pacjentów tylko chyba im się nie spieszy. A on na to 'to ja je pospieszę', staje puka do gabinetu i mówi 'przepraszam bo my tu mamy panią w ciąży' i woła mnie żebym szła, aż mi głupio było... W gabinecie pielęgniarka stwierdziła że pierwszy raz się zdarza taka sytuacja, żeby pacjent interweniował, bo one za zamkniętymi drzwiami to nie widzą kto tam siedzi i w dodatku mężczyzna, a tyle pań w poczekalni i żadna nic nie robi. No i druga stwierdziła że to dlatego, że trzy miesiące temu rodziła żona tego pana
Ale żeby nie było, jak mówiłam wchodząc i na wszelki wypadek jeszcze wychodząc 'dziękuję państwu' to żadna babcia nawet w moją stronę nie spojrzała, wszystkie były obrażone
Potem byłam z koleżanką w cukierni na kawie i ZNOWU matka z dzieckiem przepuściła mnie przed siebie w kolejce - normalnie więcej uprzejmości mnie wczoraj spotkało, niż przez całą ciążę!
:
Ja mialam 55 cm i 3800 gr

za zakup samochodu
dla mezczyzny ktory Cie przepuscil, musialo Ci byc na prawde milo, ale wiadomo ze on wie jak to jest jak sie czeka bo jego zona niedawno byla w ciazy

Cytat:

I ja również zakupiłam wczoraj kocyk z biedronki
a ja nie mam

Cytat:
Napisane przez lilka_vanilka Pokaż wiadomość

A propos lewatywy. Nam położna mówiła, żeby lepiej lewatywy w domu nie robić, bo nie wiadomo kiedy się zacznie właściwa akcja porodowa. A nawet po 12h niejedzenia może się coś uzbierać, więc lepiej jak położna zrobi na miejscu. Ja na pewno chcę mieć zrobioną. Już kiedyś miałam przy okazji wycinania wyrostka i nie było strasznie. Takie uczucie wkładania czopka i tyle.
Ja chce miec lewatywe, oj nie wyobrazam sobie jej nie miec
chcialabym uniknac ' wpadki '

Cytat:
Napisane przez Tasia34 Pokaż wiadomość

Przyszło łóżeczko
super zakupy

---------- Dopisano o 09:25 ---------- Poprzedni post napisano o 09:20 ----------

Cytat:

Zaczarowana, a czemu piszesz, że będziesz się nawet przy mężu krępować? Nie chcesz przy nim karmić?
Nie lubie swojego ciala
Nie no oczywiscie ze bede przy nim karmic, jakos sie przelamie

Cytat:
Napisane przez h4linka Pokaż wiadomość
Ja nie mam ani jednego stanika do karmienia. Będę dzisiaj łazić po sklepach i szukać coś normalnego, ale w miarę miękkiego i sportowego. Pisałam już wcześniej, że moje cyce zrobiły się nieforemne i nie umiem sobie dobrać żadnego rozmiaru nawet jak je mierzę a co dopiero przez neta.
Ja zamowilam z H&Mu dwa zobaczymy czy beda dobre
moje cycki zyja wlasnym zyciem

Nasze szczescie
Stary 2014-06-06, 09:26   #3387
Mamamarta2010
Raczkowanie

hej Mamusie

Czuje kocykowo-biedronkowa presje przez Was!! Chyba tu nie pasuje skoro go nie mam

Gratuluje nowego zakupu (chodzi o auto), my wlasnie tez nie mamy i strasznie chcialam kupic przed porodem,zeby nauczyc sie jezdzic, ale wciaz ten remont..nie wiemy ile kasy nam zostanie...ehhhh

Ja mam dodatkowo ten problem ze jak mieszkalam z tesciami to jezdzilam ich autem z automatyczna skrzynia biegow i nie umiem juz manualnej prowadzic, a nawet mi sie nie chce przypominac jak to bylo...wiec dodatkowe szukanie takiego zeby automat byl...

U nas mial byc upal od srody, straszyli ze 30 stopni i...guzik, co mnie akurat cieszy bo zaczelam juz gromadzic wode, nogi spuchniete i nawet po nocy duzo nie sikam jak to wczesniej bylo przy puchnieciu..
Chyba popytam ginke chociaz o zuravit bo zle sie czuje...

Wy tez juz macie takie problemy?

Mam pytzanie do dziewczyn z Krakowa- gdzie kupujecie ciuchy ciazowe? Ja znam tylko happy mum (wczoraj ogladalam stronke i zazdroszcze portfela tym ktorych na to stac, w ogole super te ciuchy maja nie takie jak maryna-matka-polka tylko normalne, modne, "dopasowane"..no ale za drogie...

Trafilam tez na strone c&a i chyba tam dzisiaj pojade cos kupic bo o wiele taniej i nie takie zle, pytanie tylko czy w galerii krakowskiej jest dzial dla ciezarnych? Jesli nie to gdzie?
Musze koniecznie kupic jakas spodnice i ew. letnia sukienke taka na upaly bo zywcem nie mam w czym chodzic, wczoraj wciagnelam czarne rurki i bluzke i myslalam ze sie ugotuje w autobusie, stad pewnie jeszcze bardziej spuchly mi nogi

A widze ze temat karmienia na tapecie Mnie to w sumie krepowalo caly czas, ale coz-tzreba dac dziecku jesc.. Najgorzej na poczatku, potem czlowiek sie troche przyzwyczaja, ale najlepsze jest to ze ludzie czesto sami sie krepowali jak karmilam i po prostu wychodzili- dziekowalam w duchu )

Moj Maz ma dzis wolne i zamierzam go wykorzystac na maxa, musimy kupic fuge, spodnice i sukienke i...kurde zapomnialam co jeszcze mialam zaplanowane

Milego dnia i nie goncie tak, bo nie nadrobie!

---------- Dopisano o 09:26 ---------- Poprzedni post napisano o 09:25 ----------

Cytat:
Kiedy Ty sie dziewczyno porzadnie wyspisz ?

Ja mialam 55 cm i 3800 gr

za zakup samochodu
dla mezczyzny ktory Cie przepuscil, musialo Ci byc na prawde milo, ale wiadomo ze on wie jak to jest jak sie czeka bo jego zona niedawno byla w ciazy

a ja nie mam

Ja chce miec lewatywe, oj nie wyobrazam sobie jej nie miec
chcialabym uniknac ' wpadki '

super zakupy

---------- Dopisano o 09:25 ---------- Poprzedni post napisano o 09:20 ----------

Nie lubie swojego ciala
Nie no oczywiscie ze bede przy nim karmic, jakos sie przelamie

Ja zamowilam z H&Mu dwa zobaczymy czy beda dobre
moje cycki zyja wlasnym zyciem

o wlasnie! musze jeszcze kupic usztywniany biustonosz, dzieki za podpowiedz

Mamamarta2010 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-06, 09:29   #3388
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

A to nasz wczorajszy zakup

Nasze szczescie
Stary 2014-06-06, 09:33   #3389
Angels2708
Zadomowienie

GG do Angels2708

Chyba zaraz sama się przejdę do biedry po ten kocyk widziałam go jak byłam na zakupach z mężem ale jakoś mąż nie nakłaniał mnie na zakup więc sama się przejdę i sama go zakupię

Któraś pisała o tej lewatywie ja się jej boję... ale fajnie że napisałaś że to tylko włożenie czopka .. więc mam nadzieję że szybko to się stanie i zapomnę o tym :P

---------- Dopisano o 09:33 ---------- Poprzedni post napisano o 09:31 ----------

Zaczarowana te pierwsze śpioszki są superowskie
ja już tyle tego mam że pamięci w aparacie by mi brakło ale może coś popstrykam by się też pochawalić :P

Angels2708 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-06, 09:36   #3390
kasia_ruda
Zakorzenienie

Cytat:
Ja też biorę dopegyt 4x1 i na razie u mnie również jest ok , zazwyczaj mam 120/70 ostatnio po całodniowym wypadzie do Krakowa podskoczyło mi na 130 więc nie jest źle oby tak do końca
No to mam identycznie zwykle 120/80, a na jakimś stresie max.raz miałam 130/90. Ale ogólnie trzyma się super, no i najważniejsze, że nie skacze

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości