|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł dla IV części naszego wątku. | |||
| Mamuśki sierpniowe 2014 cz. 4 |
|
13 | 26,53% |
| Koc z biedronki, szary wózek, to wyprawka jest sierpniówek. Sierpień 2014 cz. 4 |
|
3 | 6,12% |
| Szary wózek, z Biedry kocyk, w sierpniu dzidziuś z nas wyskoczy. Sierpień 2014 cz. 4 |
|
3 | 6,12% |
| Jeszcze miesiąc albo dwa, super mamą będę ja! Mamusie sierpniowe cz. IV! |
|
16 | 32,65% |
| Brzuch już ciężki, nogi puchną, jeszcze chwila i wybuchnę! Mamy sierpniowe cz. IV! |
|
19 | 38,78% |
| Wyprawka już prawie gotowa bo dzidzia będzie sierpniowa! Sierpień 2014 cz. IV! |
|
8 | 16,33% |
| Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3361 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: W brzuszkach coraz mniej przestrzeni w sierpniu nam się życie zmieni. Sierpień
Dzięki
Cytat:
![]() Co do koloru, to tak na serio właśnie zastanawiamy się nad szarym, ale mi się podoba jeszcze fiolet. Patrzymy tylko na te kolory SR, bo koleś w sklepie mówił, że to jest lepszy materiał http://www.wozki-skleposkar.pl/wozki...abrio-fix.html |
|
|
|
|
#3362 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: W brzuszkach coraz mniej przestrzeni w sierpniu nam się życie zmieni. Sierpień
Cytat:
|
|
|
|
|
#3363 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A tak właściwie, to najbardziej mi sie podoba, że wózek jest jednokolorowy. Nie podobają mi się wózki z wzorkami. TheFall, a jaki kolor stelaża bierzecie? |
|
|
|
|
#3364 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Też nie lubię wzorków i ogólnie przesytu kolorów. ---------- Dopisano o 22:34 ---------- Poprzedni post napisano o 22:31 ---------- A tak swoją drogą to na tej stronie cena jest o 100 zł większa niż w moim sklepie. Z tym, że ja na razie zapłaciłam 200 zł zaliczki, a jak wózek sprowadzą to może się okazać, że będę go miała jeszcze taniej. To zależy od czegoś tam... nie wytłumaczyli mi dokładnie.
|
|
|
|
|
#3365 | ||||||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Danie z serem wygląda bardzo apetycznie Cytat:
ja byłam z kolei zaskoczona, ze tak mało zakrwawiona byłam ja jak i wszystko wkoło ![]() Cytat:
jest mi już ciężko i niewygodnie i chcę mieć Hanię przy sobie.Będę w takim razie mamą lipcową wózek mam niebiesko czarny i nie mam kocyka z Biedronki ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
W ciąży do 100 puls jest ok. ja mam między 80-100 i dobrze żyję ![]() za 32 tcCytat:
![]() I co ciocia, zrobisz pierogi? ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Swoje, nie do karmienia zaczęłam nosić dopiero po pół roku, gdy synek dostawał już inne pokarmy i miałam dłuższe przerwy w karmieniu. Cytat:
ogólnie, po porodzie, stałam się mniej wstydliwa ![]() Mieliśmy dzisiaj usg. Nasza Hania waży 1800g i wszystkie narządy ma jak najbardziej prawidłowe
|
|
#3366 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Chyba bym kobiete udusila... skoro nie potrafi, to niech cwiczy na czlonkach swojej rodziny, a nie maltretuje pacjentki w ciazy!Cytat:
Cytat:
Wiem, ze trzeba lezec plackiem 8-12 godzin, nie wolno podnosic glowy... Kurcze dzisiaj przez caly dzien czuje taki dziwny ucisk na dole brzucha, tak jakby mi sie opuscil..., nawet pani w sklepie mnie zaczepila z pytaniem kiedy rodze, bo ma tak nisko brzuch.... Mamuska, jesli nas czytasz odezwij sie!!!! |
|||
|
|
|
#3367 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sorry ja to nawet przy Tz cie będę się krepowac a co dopiero przy obcych ludziach Cytat:
|
||
|
|
|
#3368 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Ja nie wiem, jak Wy trzaskacie te strony
Dziś nie nadrobię ![]() Malutka Cytat:
Jedynym zaleceniem była kontrola w Centrum Zdrowia Dziecka, najpierw co miesiąc, potem co kilka i w końcu co roku - choć ten ubytek zarósł sam w pierwszym roku mojego życia I tak jest najczęściej, więc NAWET JEŚLI się sprawdzi, to nie martw się! Cytat:
Co do drugiego - pięknie napisane, tak właśnie jest! ![]() Cytat:
![]() I jeszcze http://allegro.pl/listing/user/listi...us_id=35339062, też b. ładnie wykonany No i od http://allegro.pl/listing/user/listi...?us_id=2898191 wraz z rożkiem, w sowy ![]() Zwariowałam na punkcie minky ![]() Cytat:
![]() Cytat:
za synka! ![]() Nie tak dużo przytyłaś, nie martw się! Do 15 nie dobijesz na pewno ![]() A ciśnienie dość wysokie, serio nic nie mówił..? Ja z podobnym na przełomie 8/9 mc musiałam iść leżeć do szpitala, do porodu. Może te 70 Cię ratuje, bo rozkurczowe ważniejsze (ja miałam 90 )Przyszło łóżeczko ![]() O takie: http://allegro.pl/3w1-kolyska-przyst...264500077.html z pościelą owca pomarańczowa (ostatnia) Cudna jest I przybornik na łóżeczko w ten sam wzór ![]() Do tego 2 prześcieradełka - zielone i żółte ![]() Ale rozkładać będziemy dopiero w lipcu, na razie złożone w pudle ledwo się mieści, wciśnięte koło szafy
|
|
#3369 | |||||
|
Zadomowienie
Lokalizacja: To stąd, to stamtąd, a czasem jeszcze skąd indziej;-)
|
Cytat:
Jakiś czas temu znajomi kupowali dom, i dopłacili sporo pieniędzy za pozostawione sprzęty, bo uznali że tak będzie najlepiej. Szybko pożałowali, bo meble i sprzęty AGD były w opłakanej kondycji,a mogli od razu kupić nowe.Cytat:
![]() Mam lody w zamrażarce i Twoje słowa mnie skłaniają, by po nie sięgnąć ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
To ja już wolę, by takowa bieliznę prezentowały brzuchatki ![]() Zuken, w kwestii staników do karmienia ja zakupiłam poprzednim razem aż kilka i jakoś denerwowały mnie, choć miałam też takie specjalne, z klapka i fiszbinami. Żadna różnica jak dla mnie, przerzuciłam się szybko na zwykłe i zdawały świetnie egzamin a większy jest wybór. No, może te bawełniane jedynie będą dobre na samiuśki początek, kiedy to nawał pokarmu, kapanie mleka z piersi w międzyczasie i piersi spuchnięte. Potem jak syt się unormuje, ja bym poszła w zwykłe. |
|||||
|
|
|
#3370 | ||
|
Zadomowienie
|
Nadal nie spie a zaraz dzien wstanie
![]() Sprawdzilam ceny i mase rzeczy zamowie w aptece DOZ przez neta(jest taniej niz na miejscu). Odbior w aptece bez kosztow przesylki. Szkoda ze dopiero teraz to odkrylam bo czesto wychodzi lepiej niz allegro(nie wszystko). Kupuje alantan, majtki siatkowe Horizon, termometr, termometr do wody, podklady na lozko, gaziki,fride... Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#3371 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
pytał czy przed ciażą miałam problem z ciśnieniem...a jak powiedziałam ze nie to zapytał skąd wiem no proste ze mierzyłam nie?![]() od początku mam takie: 140/90, 120/90, 150/90/ 140/80, 130/80, 150/71...W domu mam raczej ok, może tak wizyty na mnie działają, że mi sie podnosi ? ![]() Piekne rzeczy zakupiłaś łóżeczko wymiata! Bardzo mi sie podoba |
|
|
|
|
#3372 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Powiem Wam, że na dzień dzisiejszy nie wyobrażam sobie np. przy moich rodzicach czy już w ogóle teściach wyciągnąć pierś i zacząć karmić. Chyba że po porodzie to się automatycznie zmienia i nie zwraca się na to uwagi, nie wiem.
|
|
#3373 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
i o tych wałeczkach. Czyli klin pod materacem może być, a nie na wierzchu. Tak samo trzeba wyeliminowac w łóżeczku wszystko to, czym dziecko może się nakryć i udusić. Cytat:
haha, może kup i udawaj, że sama zrobiłaś, tylko jakieś gorsze wyszły ![]() Cytat:
I też uprzedzała, że teraz to może być dla nas nie do pomyślenia, ale po porodzie faktycznie postrzeganie własnego ciała się zmienia. Mimo wszystko nie zamierzam się obnosić z cycami. I nie będę się tak wystawiać przed rodzicami, teściami i znajomymi Cytat:
Super pomysł! Dziewczyny! Zamawiajcie podkłady Canpola - są w promocji za 6,13zł Jest też Bio Oil przeceniony na 25zł z 35zł Też mam szary kocyk z Biedronki a wózek będę mieć zielony
|
|
#3374 |
|
Rozeznanie
|
Czesc dziewczyny, czytam Was regularnie ale nie za bardzo sie udzielam
moze ktoras wrzucic fotke slynnego kocyka z biedry? Nie za bardzo moge ruszac sie z domu ale jak fajny to sie poswiece ktoras wrzucila link do sprzedawcy z allegro malina handmade-doszla komus przesylka? Bo ceny super tylko ciekawe jak z jakoscio... pozdrawiam Was serdecznie. Jak bede miala chwile to postaeam się wiecej udzielac
|
#3375 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Lecę kilka stron wcześniej Was nadrabiać |
|
|
|
|
#3376 | ||
|
Zakorzenienie
|
To byłaś większa ode mnie, ja miałam 4050
i 58 cm. Cytat:
![]() Cytat:
każdy jest inny, naprawdę jestem w stanie zrozumieć, że faceta nie kręcą małe ciuszki tak jak nas. Ale mój ma hopla na punkcie butów więc może jak dojdziemy do tego etapu to coś się zmieni ![]() A na kiedy masz termin? Bo tu u nas chyba każda miała kryzys koło 7go miesiąca ![]() Dziewczyny, nie było mnie półtora dnia a tu 10 stron do nadrabiania, nie dam teraz rady. Może w weekend jakoś mi się uda, wtedy mało piszecie ![]() Kupiliśmy samochód )) strasznie chciałam zmienić ten którym jeżdżę, bo jest 3-drzwiowy, nie ma klimatyzacji centralnego zamka i elektrycznie otwieranych szyb (w tej chwili z brzuchem otwarcie/zamknięcie drzwi czy okna od strony pasażera to wyczyn godny jakiegoś medalu normalnie). Ten ma wszystko co trzeba ) muszę tylko teraz pozałatwiać formalności, a auto jest sprowadzane z Niemiec i kupione przez komis więc trochę się gubię. Ale może dziś uda mi się zamknąć temat. Na razie tylko boję się nim jeździć bo to kombi a ja zawsze jeździłam małymi samochodami.I jeszcze jednym się muszę pochwalić. Byłam wczoraj na badaniach krwi, wchodzę do laboratorium, w poczekalni cztery osoby, pytam grzecznie czy wszyscy tu do gabinetu i siadam i czekam. W kolejce trzy babcie i młody chłopak. Po mnie przyszło jeszcze kilka osób, zrobił się mały tłumek i ten chłopak się mnie pyta 'może pani chce wejść pierwsza jak jest pani w ciąży' aż mi się głupio zrobiło, niestety społeczeństwo mamy różnie reagujące i dopóki nie mdleję, to się nie wychylam.. więc mówię, że nie wiem jak to tutaj funkcjonuje, na co jakaś babcia, która przyszła już po mnie, że wszędzie funkcjonuje to tak samo i mam prawo skorzystać z przywilejów. Więc mówię że jeśli mogę, to bardzo chętnie (jednak bez kawy i śniadania wychodzić z domu jest coraz gorzej:/). No i chłopak mówi do tych w kolejce przed sobą że może przepuścimy wszyscy panią bo jest w ciąży i pyta, czy ktoś jest w gabinecie, któraś pani mówi że pusto tylko dwie pielęgniarki ale proszą pacjentów tylko chyba im się nie spieszy. A on na to 'to ja je pospieszę', staje puka do gabinetu i mówi 'przepraszam bo my tu mamy panią w ciąży' i woła mnie żebym szła, aż mi głupio było... W gabinecie pielęgniarka stwierdziła że pierwszy raz się zdarza taka sytuacja, żeby pacjent interweniował, bo one za zamkniętymi drzwiami to nie widzą kto tam siedzi i w dodatku mężczyzna, a tyle pań w poczekalni i żadna nic nie robi. No i druga stwierdziła że to dlatego, że trzy miesiące temu rodziła żona tego pana Ale żeby nie było, jak mówiłam wchodząc i na wszelki wypadek jeszcze wychodząc 'dziękuję państwu' to żadna babcia nawet w moją stronę nie spojrzała, wszystkie były obrażone ![]() Potem byłam z koleżanką w cukierni na kawie i ZNOWU matka z dzieckiem przepuściła mnie przed siebie w kolejce - normalnie więcej uprzejmości mnie wczoraj spotkało, niż przez całą ciążę! ![]() Aha, bo potem zapomnę. Na szkole rodzenia omawialiśmy poród - u mnie w szpitalu proszą, żeby przyjechać ogolonym, dodatkowo położna mówiła o ogoleniu brzucha poniżej pępka. Chodzi o to, żeby było szybciej w razie ewentualnej cesarki. Lewatywy się u mnie nie wykonuje, ale można zrobić samemu w domu albo przywieźć sobie do szpitala i na miejscu poprosić położną o pomoc. Mówiła, że dla personelu jest absolutnie normalne, że rodząca się niechcący załatwi podczas porodu (nawet mimo wcześniejszej lewatywy może się to zdarzyć...) ale że samą rodzącą zwykle to tak spina, że często poród przestaje postępować bo tak się dziewczyna blokuje. Więc chyba trzeba to jeszcze przemyśleć
|
|
#3377 | |||
|
Zadomowienie
|
Hej witam piątkowo
I ja również zakupiłam wczoraj kocyk z biedronki Cytat:
JA też mam w planach poprać i przygotować wcześniej wszystkie rzeczy ,łóżeczko wywietrzyć , ale składać będziemy dopiero pod koniec lipca ![]() Cytat:
będzie na to dużo czasu jak wrócimy do domu Cytat:
|
|||
|
|
|
#3378 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Twin, no jak Ty nie masz kocyka? To skandal ![]() Czy zrobię pierogi - no cóż. Chyba zrobię, ale na kolację dopiero, bo dziewczyny zostają na noc. Zrobię po prostu mniej, nie będę się bawić w lepienie z kilograma mąki Mi się wydaje, że też nie będę aż taka wstydliwa po porodzie. Zobaczę, ale myślę, że to kwestia podejścia. Mnie nie zniesmacza kobieta karmiąca przy mnie, biorę to za coś normalnego/naturalnego. I nie mam zamiaru w miejscach publicznych się jakoś krygować Na pewno, jak będą goście u nas, a Hania będzie głodna, to nie będę przy 10 osobach siedzieć z wyciągniętym biustem, tylko wyjdę do innego pokoju. Ale w innych sytuacjach jak mus to mus Wasza Hania to już wielka dziewczynka! No i wspaniale, że wszystko jest w porządku! To najważniejsze!!!! No i super, że się przekręciła! WhiteCoffee, pytałaś o kocyk, ja mam taki:
Edytowane przez ButterBear Czas edycji: 2014-06-06 o 08:58 |
|
|
|
|
#3379 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłano z aplikacji mobilnej. |
|
|
|
|
#3380 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mnie też absolutnie nie zniesmacza karmiąca kobieta ,nawet mnie rozczula (odniosłam się do drugiej części postu anius o karmieniu przy teściach czy rodzinie) to raczej kwestia mojego podejścia , wydaje mi się ,że to ja będę się czuła skrępowana wyciągając pierś żeby nakarmić dziecko nawet przy osobach z rodziny i mam głęboką nadzieję ,że po porodzie mi to skrępowanie ominie jednak ponieważ bardzo chcę karmić piersią , i zdecydowanie łatwiej mi to przyjdzie bez niepotrzebnego wstydu i krępacji Cytat:
|
||
|
|
|
#3381 |
|
Zakorzenienie
|
Gosia - gratuluję nowego autka! Zobaczysz, że kombi jest świetne! I o wiele bezpieczniejsze
White coffee - ale Cię długo nie było! A kocyk z Biedronki wygląda tak: http://www.biedronka.pl/pl/product,i...zory-75x100-cm A propos lewatywy. Nam położna mówiła, żeby lepiej lewatywy w domu nie robić, bo nie wiadomo kiedy się zacznie właściwa akcja porodowa. A nawet po 12h niejedzenia może się coś uzbierać, więc lepiej jak położna zrobi na miejscu. Ja na pewno chcę mieć zrobioną. Już kiedyś miałam przy okazji wycinania wyrostka i nie było strasznie. Takie uczucie wkładania czopka i tyle.
|
#3382 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłano z aplikacji mobilnej. |
|
|
|
|
#3383 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A co będzie, jak urodzę, to się okaże Zaczarowana, a czemu piszesz, że będziesz się nawet przy mężu krępować? Nie chcesz przy nim karmić? |
|
|
|
|
#3384 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Jestem złą i wyrodną matką, mam kocyk z netto i zielony wózek. Też mam bardzo nisko brzuch, ale miałam tak od samego początku i myślałam, że to normalne. Już od dłuższego czasu czuję, że młody czasem grzebie mi w pachwinach i naciska na szyjkę, to zwiastuje szybszy poród? Do lekarza idę dopiero za tydzień, mam się martwić czy cierpliwie czekać? Jedno popołudnie mnie nie było i już 4 strony nadrabiania, czy wy wszystkie siedzicie już w domach na zwolnieniu? Za prasowanie się brać!
|
|
|
|
|
#3385 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja też biorę dopegyt 4x1 |
|
|
|
|
#3386 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Kiedy Ty sie dziewczyno porzadnie wyspisz ?
![]() Cytat:
za zakup samochodu dla mezczyzny ktory Cie przepuscil, musialo Ci byc na prawde milo, ale wiadomo ze on wie jak to jest jak sie czeka bo jego zona niedawno byla w ciazy a ja nie mam Cytat:
chcialabym uniknac ' wpadki ' ![]() Cytat:
super zakupy---------- Dopisano o 09:25 ---------- Poprzedni post napisano o 09:20 ---------- Cytat:
![]() Nie no oczywiscie ze bede przy nim karmic, jakos sie przelamie ![]() Cytat:
moje cycki zyja wlasnym zyciem
|
|||||
|
|
|
#3387 | |
|
Raczkowanie
|
hej Mamusie
Czuje kocykowo-biedronkowa presje przez Was!! Chyba tu nie pasuje skoro go nie mam Gratuluje nowego zakupu (chodzi o auto), my wlasnie tez nie mamy i strasznie chcialam kupic przed porodem,zeby nauczyc sie jezdzic, ale wciaz ten remont..nie wiemy ile kasy nam zostanie...ehhhh Ja mam dodatkowo ten problem ze jak mieszkalam z tesciami to jezdzilam ich autem z automatyczna skrzynia biegow i nie umiem juz manualnej prowadzic, a nawet mi sie nie chce przypominac jak to bylo...wiec dodatkowe szukanie takiego zeby automat byl... U nas mial byc upal od srody, straszyli ze 30 stopni i...guzik, co mnie akurat cieszy bo zaczelam juz gromadzic wode, nogi spuchniete i nawet po nocy duzo nie sikam jak to wczesniej bylo przy puchnieciu.. Chyba popytam ginke chociaz o zuravit bo zle sie czuje... Wy tez juz macie takie problemy? Mam pytzanie do dziewczyn z Krakowa- gdzie kupujecie ciuchy ciazowe? Ja znam tylko happy mum (wczoraj ogladalam stronke i zazdroszcze portfela tym ktorych na to stac, w ogole super te ciuchy maja nie takie jak maryna-matka-polka tylko normalne, modne, "dopasowane"..no ale za drogie... Trafilam tez na strone c&a i chyba tam dzisiaj pojade cos kupic bo o wiele taniej i nie takie zle, pytanie tylko czy w galerii krakowskiej jest dzial dla ciezarnych? Jesli nie to gdzie? Musze koniecznie kupic jakas spodnice i ew. letnia sukienke taka na upaly bo zywcem nie mam w czym chodzic, wczoraj wciagnelam czarne rurki i bluzke i myslalam ze sie ugotuje w autobusie, stad pewnie jeszcze bardziej spuchly mi nogi ![]() A widze ze temat karmienia na tapecie Mnie to w sumie krepowalo caly czas, ale coz-tzreba dac dziecku jesc.. Najgorzej na poczatku, potem czlowiek sie troche przyzwyczaja, ale najlepsze jest to ze ludzie czesto sami sie krepowali jak karmilam i po prostu wychodzili- dziekowalam w duchu )Moj Maz ma dzis wolne i zamierzam go wykorzystac na maxa, musimy kupic fuge, spodnice i sukienke i...kurde zapomnialam co jeszcze mialam zaplanowane Milego dnia i nie goncie tak, bo nie nadrobie! ---------- Dopisano o 09:26 ---------- Poprzedni post napisano o 09:25 ---------- Cytat:
o wlasnie! musze jeszcze kupic usztywniany biustonosz, dzieki za podpowiedz
|
|
#3388 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3389 |
|
Zadomowienie
|
Chyba zaraz sama się przejdę do biedry po ten kocyk
widziałam go jak byłam na zakupach z mężem ale jakoś mąż nie nakłaniał mnie na zakup więc sama się przejdę i sama go zakupię Któraś pisała o tej lewatywie ja się jej boję... ale fajnie że napisałaś że to tylko włożenie czopka .. więc mam nadzieję że szybko to się stanie i zapomnę o tym :P---------- Dopisano o 09:33 ---------- Poprzedni post napisano o 09:31 ---------- Zaczarowana te pierwsze śpioszki są superowskie ja już tyle tego mam że pamięci w aparacie by mi brakło ale może coś popstrykam by się też pochawalić :P
|
|
#3390 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zwykle 120/80, a na jakimś stresie max.raz miałam 130/90. Ale ogólnie trzyma się super, no i najważniejsze, że nie skacze ![]() Wysłano z aplikacji mobilnej. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:21.

na pewno wszystko bedzie dobrze

wózek mam niebiesko czarny i nie mam kocyka z Biedronki
za 32 tc
Nie jestem dojną krową tylko kobietą karmiącą i nie rozumiem tego trochę. Bez dziecka piersi nie pokazuję to i z dzieckiem ich nie pokażę nikomu. Dla mnie może postrzeganie piersi przy karmieniu dziecka będzie inne, ale dla tego "wujka obok" to nadal będą gole cycki.
Musieli mnie wachlować , otwierac okna i na szybko wodę podac. Jakaś pielęgniarka chciała mi pobrać krew i wbijała się wielką igłą w dwie ręce 3 razy , tylko raz trafiła w żyłe a i tak krwi nie pobrała.. tylko mi krew zaczeła lecieć, ręka w krwi, ja blada a kobieta w szoku
Chyba bym kobiete udusila... skoro nie potrafi, to niech cwiczy na czlonkach swojej rodziny, a nie maltretuje pacjentki w ciazy!
Zmierzyłam ciśnienie 120/60 więc dobre, puls 104 to też ok, nie wiem co to mogło być ale zjadłam chleba i przechodzi

i o tych wałeczkach. Czyli klin pod materacem może być, a nie na wierzchu. Tak samo trzeba wyeliminowac w łóżeczku wszystko to, czym dziecko może się nakryć i udusić.
haha, może kup i udawaj, że sama zrobiłaś, tylko jakieś gorsze wyszły
Nie wiem, czy podołamy. TŻ jest kochany z jednej strony i bardzo się cieszy, ale nie angażuje się w zakupy np. Mówi, że jak Ninka się urodzi to będzie jej kupował