Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 - Strona 100 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-06-06, 11:27   #2971
niezapomnijkaa09
Rozeznanie

Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014

Cytat:
Napisane przez ag9 Pokaż wiadomość
Oj biednaś ty
Naprawdę współczuję bo jak u nas się zdarzy jeden taki dzień w tygodniu to jestem wykończona...

Dokładnie tak

lutien - ja zaczęłam jak młody miał jakieś 2-3 tygodnie

Oj to się nacierpieliście na tym szczepieniu...

Co do qpy to jeśli woda nie pomaga to moża herbatka koperkowa/rumiankowa (rozcieńczona wodą, zaparzona ze zwykłej ekspresówki)? Albo np. jakiś probiotyk - Biogaia u nas dość mocno rozluźniła qpy.
Dzieki, wyprobujemy bio gaje

Cytat:
Napisane przez kate1623 Pokaż wiadomość
Sprytnie

1.Biedaczek na szczęście już na pewno zapomniał
2.Kurczę nie mam pojęcia jak Ci pomóc chyba musisz zapytać pediatry
3.
4. Wiesz to nie jest restauracja tylko taki bar z obiadami domowymi, ale bardzo fajne miejsce i właścicielka, która sama gotuje. Mieści się na Jagiellońskiej pomiędzy komisami samochodowymi . Dokładny adres to:
Bar Jolka ul.Kotsisa 2/4
Dzieki

Aparatka:
góra 27.06.2014
niezapomnijkaa09 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-06, 11:28   #2972
ag9
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez baja_86 Pokaż wiadomość
Chusty nie mam. ,choć zastanawiałam się nad jej zakupem, ale latem przy goraczkach to chyba się nie sprawdzi.
Dobrze chociaż,że Jas lubi jazdę samochodem

Wysłane z mojego GT-S7275R przy użyciu Tapatalka
No latem to gorąco przy upałach. Ja się wybrałam ostatnio przy 24 stopniach to się upociłam jak mysz.
Chyba że jakaś super hiper wypaśna chusta, która chłodzi (jak bambus np.) ale cena takiej też jest pewnie super hiper
Stary 2014-06-06, 11:29   #2973
teQiba
Moderator

Kate - Ty masz elastyczna ta chuste Natibaby? Bo mam na oku uzywke i zastanawiam sie czy nie zmienic - Ty uzywalas Azimi oplaca sie ja wymienic?

Co do obiadu to ja musialam powiedziec jaka okazja bo na torcie chcialam napis "Chrzest Swiety Kacpra" wiec chyba by sie zorientowali

Edytowane przez teQiba
Czas edycji: 2014-06-06 o 11:32
teQiba jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-06, 11:36   #2974
tygrysek83
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez niezapomnijkaa09 Pokaż wiadomość
My już po wczorajszym szczepieniu. Był ryk przy zastrzykach ale szybko się uspokoił. Potem zasnął a jak się obudził to był taki płacz jakiego w życiu nie słyszałam Przepłakał tak z godzinę i nic nie pomagało. Potem sen i znowu płacz nie wiem czy go te ranki po kłuciu bolały czy co ale to było straszne. Noc w miarę ok była.

Dziękuję za kciuki i dziś też proszę bo mamy wizytę bioderkową.
Biedne te maleństwa przez te szczepienia. Dobrze, że nocka ok.

za bioderka Szkoda, że taka pogoda to bym Cię po bioderkach na spacer wyciągnęła skoro już będziesz w okolicy

Cytat:
Napisane przez teQiba Pokaż wiadomość
Co do obiadu to ja musialam powiedziec jaka okazja bo na torcie chcialam napis "Chrzest Swiety Kacpra" wiec chyba by sie zorientowali
To jest właśnie okropne, że słowo ślub, chrzest itp podnoszą dwukrotnie ceny :/ i to nie tylko w knajpach.
tygrysek83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-06, 11:37   #2975
elgie
Raczkowanie

Dzień dobry
Ale kiepska pogoda dziś nie byliśmy na spacerze i Krzysio jakiś marudny. A czeka nas dziś jeszcze szczepienie... Mam nadzieję, że jakoś będzie

Cytat:
Napisane przez czbasia Pokaż wiadomość
A jaka wode podajecie! Z butli czy przegotowana?
My w upały podajemy przegotowaną wodę mineralną, ale Krzyś je gdzieś 10-30 ml za jednym podejściem, więc niewiele.

Cytat:
Napisane przez baja_86 Pokaż wiadomość
Mój Jaś wczoraj skończył 3 m-ce a rok temu nad nim pracowaliśmy aż się nie chce wierzyć, że czas tak szybko leci. I jak sobie pomyśle, że gdyby nie roczny macierzyński, na którym jestem to jeszcze drugie tyle i musialabym wrócić do pracy-szok! dzieci tak szybko rosną
dla Jasia!!

Cytat:
Napisane przez Kateczka100 Pokaż wiadomość
Oj tak! Piotrek tez nie zna zasad przepisu ruchu drogowego... no nic, w końcu sie chłopak nauczy, prawda? A jak jest ciągłość w jeździe to zazwyczaj śpi jak susel
U nas wózek był ok, ale od tygodnia cos mi dziecko szaleje. Wczoraj wzięłam chłopaka na sposob i położyłam go w tym wózku na brzuchu i odslonilam te kratkę z przodu... I wiecie co nastała cisza. Juz nie musiałam gnac na piątym biegu na syrenie, wrzuciłam na jedynkę i delektowalam sie spacerkiem

Noc znowu szalona! Co prawda miał chłopak problem z zaśnięciem i padł na dobre grubo po 22, ale na pierwsze karmienie obudził sie dopiero o 6.30 i śpi do tej pory. Tak juz zostanie, prawda?
Oczywiście dzis zaczęłam shizowac czy wszystko ok skoro tak dlugo śpi ehhh zrozum matke nie śpi- zle, śpi - tez niedobrze...

Kurde! Gdzie to słońce z wczoraj? Siąpi od samego rana...
Zazdroszczę przespanych nocek też bym chciała, ale pewnie stałabym nad Krzysiem i martwiła czy aby nie chory

Cytat:
Oprócz tego co koziemleko poleca, to nam jeszcze sugerowano zakrapiane nosa mlekiem z piersi matki, po dwie kropelki do każdej dziurki nie wiem czy to działa, bo sie nie zastosowałam do tego zalecenia... Poza tym kładzenie na brzuchu (chociaż wtedy wydawało mi sie to niemozliwe, bo to był czas kiedy Piotruś nie znosił lezenia na brzuchu...). A jak juz było naprawde ostro z tym katarem to polecono nam zakup nebulizatora i robienie inhalacji z soli fizjologicznej. Okazało sie, ze nebulizator ma niemalże każda matka wsród moich znajomych Stosuja inhalacje jak tylko katar sie zaczyna i podobno jest cud, malina

U nas katar trzymał się długo i skończyło się zapaleniem oskrzeli. Przetestowaliśmy wiele sposobów - zaczynaliśmy od odsysania kataru gruszką, co nie przyniosło większego efektu. Nam pomogło psikanie do noska wodą morską, odsysanie Fridą, potem też zakrapiałam moim mlekiem (wg mnie działa). No i inhalacje z soli fizjologicznej oraz Sinomarinu (takiego w ampułkach 5 ml - jest podobno lepszy na katar bo ma działanie ściągające). A nebulizator jest naprawdę przydatny bo dzięki niemu nie wylądowaliśmy w szpitalu, choć było blisko, tylko całą kurację przeprowadzaliśmy w domu

Cytat:
Napisane przez lutien Pokaż wiadomość
Właśnie staram się nadrobić posty z wczoraj

Ja wczoraj pierwszy raz zachusowałam Kamilę. Nie za wcześnie? Ale tak marudziła, że szkodami ją było kłaśc do wózka a miałam robotę i noszenie też odpadało. Odleciała w chuście w ciągu kilku minut

My też walczymy z katarem Nie mam pomysłu, jak go zwalczyć. Bo tylko oczyszczamy nosek. A wy jakie macie sposoby? Też tylko odciąganie czy jakieś leki?
Zdrówka dla Kamili

Cytat:
Napisane przez tygrysek83 Pokaż wiadomość

Ja dziś jestem nieprzytomna pomimo, że z imprezki wróciliśmy już o 12. Było strasznie fajnie i bardzo dużo miłych słów usłyszałam, szczególnie od dyrektora pionu (szef mojego szefa)
Większość namawiała mnie, abym siedziała jak najdłużej w domu z dzieckiem, więc pozostaje mi chyba tylko ich posłuchać
Minusem tych wojaży było rozregulowanie trybu Kingi co odbiło się na jej humorze w nocy. Musiałam ją utulać do snu, a tak to zawsze sama usypia. Na szczęście po przytuleniu i pokołysaniu szybciutko usypiała bo była wykończona. No i więcej karmień było bo ostatnio po kąpieli (20) budziła się dopiero o 2-3 a potem 6-7 i spała jeszcze do 9-10. Dziś jakoś wszystko rozjechane.

Muszę wyjść z domu i nie wiem jak to zrobić przy takim deszczu :/
Super, że impreza się udała

Cytat:
O matko co za lekarze

My już po wczorajszym szczepieniu. Był ryk przy zastrzykach ale szybko się uspokoił. Potem zasnął a jak się obudził to był taki płacz jakiego w życiu nie słyszałam Przepłakał tak z godzinę i nic nie pomagało. Potem sen i znowu płacz nie wiem czy go te ranki po kłuciu bolały czy co ale to było straszne. Noc w miarę ok była.

Mamy tylko nadal ogromny problem z kupką- jest o konsystencji plasteliny i sam jej nie robi tylko my mu rurką pomagamy. Dopajam wodą i nie pomaga.
A najgorsze jest to, że mleko mi się kończy i nie mogę dokarmiać własnym a wiem, że by mu pomogło bo zazwyczaj po nim miał lejąca kupkę. Próbuję pobudzać laktację laktatorem 7-5-3 i małego dostawiam ale gucio
Może to przez to, że wróciłam do biegania?

Dzielny chłopak Kciuki za bioderka

Cytat:
Napisane przez kate1623 Pokaż wiadomość
Wiesz to nie jest restauracja tylko taki bar z obiadami domowymi, ale bardzo fajne miejsce i właścicielka, która sama gotuje. Mieści się na Jagiellońskiej pomiędzy komisami samochodowymi . Dokładny adres to:
Bar Jolka ul.Kotsisa 2/4
Szkoda, że Jagiellońska daleko ode mnie, w pobliskiej restauracji za obiad z deserem chcą 120 zł od osoby my planujemy chrzciny na wrzesień, to może coś tańszego znajdę

Odnośnie jazdy samochodem - u nas jest ok póki się jedzie. Na czerwonym lub przy mniejszej prędkości jest ryk

Miłego dnia życzę!!
elgie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-06, 11:48   #2976
kate1623
Zadomowienie

Cytat:
Kate - Ty masz elastyczna ta chuste Natibaby? Bo mam na oku uzywke i zastanawiam sie czy nie zmienic - Ty uzywalas Azimi oplaca sie ja wymienic?
Kochana mam tkaną Natibaby .Powiem Ci że niebo, a ziemia . W azimi ciężko mi było podociągać i strasznie się pociłam i Ja i Majka,a w Natibaby mimo że nie jest złamana o wiele łatwiej mi dociągnąć i jest bardziej przewiewna

Elastyczna łatwiej się podobno wiąże, ale na pewno nie przepuszcza aż tak powietrza i po jakimś czasie się wyciąga

Maja

Czytam
kate1623 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-06, 12:01   #2977
teQiba
Moderator

Czyli lepsza tkana niz elastyczna?
Stary 2014-06-06, 12:04   #2978
tygrysek83
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez elgie Pokaż wiadomość
Szkoda, że Jagiellońska daleko ode mnie, w pobliskiej restauracji za obiad z deserem chcą 120 zł od osoby my planujemy chrzciny na wrzesień, to może coś tańszego znajdę
Ja tak kiedyś próbowałam TZ urodziny dla rodziny urządzić. W końcu wylądowaliśmy w pizzerii i każdy zamawiał sobie z karty jedzonko, wyszło taniej niż zamawianie gdziekolwiek obiadu, a było przepyszne.
Zresztą nawet przy zwykłych rezerwacjach te knajpy szaleją. Często przy wyjściach z pracy szukałam miejsca dla 10+ osób. Jest to na tyle duża grupa, że chcą ustalania menu lub pobierają dodatkowe 10% za obsługę, a z drugiej strony za mała, żeby dostać zniżkę.
Przez to najczęściej lądowaliśmy z integracjami, urodzinami w Lolku na polach mokotowskich.
tygrysek83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-06, 12:10   #2979
ag9
Zadomowienie

Cytat:

Tkana lepsza. Elastyczna dobra na początek, dla małych niemowląt, im większa waga tym lepiej tkana.
Stary 2014-06-06, 12:45   #2980
kate1623
Zadomowienie

Cytat:
Nie miałam elastycznej, no ale wydałam więcej na lepszą chustę poświęciłam dzień na poczytanie i elastyczna jest dobra na początek, a tkana jest zawsze dobra

Maja

Czytam
Stary 2014-06-06, 13:28   #2981
Kateczka100
Raczkowanie

Cytat:
Dzieki, wyprobujemy bio gaje

Dzieki
Jeszcze jest floractin, tańszy odpowiednik biogaji

---------- Dopisano o 13:28 ---------- Poprzedni post napisano o 13:21 ----------

Cytat:
Napisane przez virginia Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Kateczko mamy chrzciny tego samego dnia . Mam nadzieję, że wszystko pójdzie po naszej myśli!
[B]

Miłego dnia
Ooo, to trzymam kciuki, zeby wszystko sie udało. Ja najbardziej sie boje, ze Piotrus bedzie sie darł cała msze... Jeszcze mam schiza, ze uleje
tak baardzo, ze wypaskudzi siebie, mnie i TŻeta
Tfu, tfu... Oby tak sie nie stało...
Kateczka100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-06, 16:32   #2982
Limonka1987
Zakorzenienie

Młoda jak to często bywa zasnęła po masażu, więc mam okazję, żeby Was nadrobić

Cytat:
Napisane przez virginia Pokaż wiadomość
U nas dziś piękne słoneczko, wystroiłam Natalkę w uroczą słoneczną sukieneczkę i planuję z nią dziś spędzić prawie cały dzień out o ile zapowiadane burze nie pokrzyżują mi planów.
Mam nadzieję, że żadna burza Was nie złapie
U nas przed chwilą w jednym momencie niebo zrobiło się czarne i lunęło jak z cebra. W taką pogodę trzeba się liczyć z niespodziankami...

Jaką kreację ma Natalka na chrzest? Wrzucisz foto?

Cytat:
Napisane przez Ela87 Pokaż wiadomość

Umnie marudowania czwarty dzien, wiec malo pisze, bo nie mam nawet nastroju jestem zla, zmeczona, sfrustrowana..
Bardzo mi przykro
Jak to się dzieje, że dziecko takiej fajnej, pozytywnej mamy jest taką marudą? Oby jak najszybciej jej przeszło!

Cytat:
Napisane przez tygrysek83 Pokaż wiadomość
Ja dziś jestem nieprzytomna pomimo, że z imprezki wróciliśmy już o 12. Było strasznie fajnie i bardzo dużo miłych słów usłyszałam, szczególnie od dyrektora pionu (szef mojego szefa)
Większość namawiała mnie, abym siedziała jak najdłużej w domu z dzieckiem, więc pozostaje mi chyba tylko ich posłuchać
Cieszę się, że impreza udana!
Ja mam straszną ochotę wyjść z TŻ potańczyć.
Musimy kiedyś "sprzedać" Emilkę mamie i iść na balety jak za dawnych czasów
Póki co jutro wieczorem pierwszy raz wychodzimy bez niej. Na razie do kina.

Cytat:
Biedny Antoś...
Dobrze, że już ok

Cytat:
Mamy tylko nadal ogromny problem z kupką- jest o konsystencji plasteliny i sam jej nie robi tylko my mu rurką pomagamy. Dopajam wodą i nie pomaga.
A najgorsze jest to, że mleko mi się kończy i nie mogę dokarmiać własnym a wiem, że by mu pomogło bo zazwyczaj po nim miał lejąca kupkę. Próbuję pobudzać laktację laktatorem 7-5-3 i małego dostawiam ale gucio
Trzymam kciuki za kupkę i laktację!
Powrót do biegania może mieć wpływ na produkcję mleka jeśli:
a) treningi są intensywne
b) nie uzupełniasz kalorii, które spalasz podczas treningów.

Cytat:
Za bioderka też trzymam kciuki!

My za chrzciny płacimy 110 zł/osobę, ale menu jest dość bogate.

My dziś zaliczyłyśmy długi spacer, na szczęście bez żadnych nieprzyjemnych pogodowych niespodzianek.
Po drodze odebrałam wywołane zdjęcia. Oprócz fotek Emilki wywołałam też zdjęcia z mojej sesji ciążowej. Fajnie powspominać czasy, gdy chodziło się z ogromnym brzuszkiem
Teoretycznie było to tak niedawno, a mi się wydaje, że minęły wieki i Emi jest z nami od zawsze. W ogóle już nie pamiętam jak to było kiedy jej nie było

Z innej beczki. Pytanie do mam karmiących MM: jeśli wyjeżdżacie gdzieś na dłużej, jak sterylizujecie butle? Pytam pod kątem naszego wyjazdu na Mazury. W domu butle wygotowuję, ale jak to ogarnąć w hotelu?

---------- Dopisano o 16:32 ---------- Poprzedni post napisano o 16:30 ----------

Cytat:
Ooo, to trzymam kciuki, zeby wszystko sie udało. Ja najbardziej sie boje, ze Piotrus bedzie sie darł cała msze... Jeszcze mam schiza, ze uleje
Ja się najbardziej boję, że Młoda zrobi kupę jak stodoła i przecieknie jej przez sukieneczkę
Stary 2014-06-06, 17:05   #2983
Ela87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Limonka1987 Pokaż wiadomość
Bardzo mi przykro
Jak to się dzieje, że dziecko takiej fajnej, pozytywnej mamy jest taką marudą? Oby jak najszybciej jej przeszło!

Z innej beczki. Pytanie do mam karmiących MM: jeśli wyjeżdżacie gdzieś na dłużej, jak sterylizujecie butle? Pytam pod kątem naszego wyjazdu na Mazury. W domu butle wygotowuję, ale jak to ogarnąć w hotelu?

Ja się najbardziej boję, że Młoda zrobi kupę jak stodoła i przecieknie jej przez sukieneczkę
No co Ty, tak naprawde jestem wredna jędzą i dlatego mam takoe dziecko
A tak w ogole to wcale nie jest mi do smiechu...

Ja nie wygotowuje butelek, zalewam tylko wrzatkiem

Tez mi sie wydaje, jakby Ola byla z nami zawsze, a jest zaledwie 3 miechy.

Moja na komuni siostrzenca przesrala rajtki, ale kiecka byla cala

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

---------- Dopisano o 17:05 ---------- Poprzedni post napisano o 16:57 ----------

Cytat:

Chubazadne dziecko nie przebije zachowania mojego na ceremoni chrztu

Ela87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-06, 17:39   #2984
monkaa321
Zakorzenienie

Cytat:
Chyba zapomnialam odpisac - u nas trwa to jakos 4 tydzien.
Faktycznie spacer nie jest taki przyjemny jak kiedys

---------- Dopisano o 09:57 ---------- Poprzedni post napisano o 09:55 ----------

Tylko przy upalach oboje jestesmy ugotawani
Ale na placz faktycznie chusta niezastąpiona
Tez prawda

Cytat:
To u mnie spacery znosne, jesli w ogole sa bo zeby gdzies isc to musze jechac samochodem na miasto, tzta nie ma to nie pojade, jak tz wraca to mam pelno roboty w domu i tak do d.py jest.

Samochod.... dokladnie jak teQ jak ma muchy w nosie to sie drze caly czas jak nie, to steka, albo jak sie zatrzymujemy to sie drze.

---------- Dopisano o 10:14 ---------- Poprzedni post napisano o 10:13 ----------

Umnie marudowania czwarty dzien, wiec malo pisze, bo nie mam nawet nastroju jestem zla, zmeczona, sfrustrowana..

Przytulam i oby bylo lepiej

Cytat:
Po powrocie z urlopu macierzyńskiego wszystkie będziemy sobie mogły wpisać w CV: "kreatywność"

Matki się nie da zrozumieć

Zdrówka dla Kamili

Co jak co, ale na nudę tej wiosny nie można narzekać. Jakie to niezwykle twórcze wybrać ubranie dla siebie i malucha na kolejny dzień! Jednego dnia człowiek pląsa niemal z goło dupo, w czymkolwiek bądź byle przewiewnym, a następnego wyciąga kalosze i kurtkę przeciwdeszczową, bo akurat w promocji występuje listopad
Ech..

Cytat:
O matko co za lekarze

---------- Dopisano o 11:04 ---------- Poprzedni post napisano o 11:02 ----------

Dasz namiar na lokal?
Kciuki za laktacjr. U nas po szczepieniu tez placz byl

---------- Dopisano o 17:39 ---------- Poprzedni post napisano o 17:31 ----------

Cytat:
My mamy tkana i jestem bardzo zadowolona. Natibaby

Cytat:

Tez mi sie wydaje, jakby Ola byla z nami zawsze, a jest zaledwie 3 miechy.

---------- Dopisano o 17:05 ---------- Poprzedni post napisano o 16:57 ----------

Chubazadne dziecko nie przebije zachowania mojego na ceremoni chrztu

Tygrysek brawa za udana impreze

Ululalam Piotrusia w chuscie bo znoeu wszystko be...

Pod moim sercem,inne bije serce... Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane. Pod moim sercem małe rączki dziecka, cichutko pukają do mojego serca. Myślę, sobie wtedy: może być wspanialej? Noszę w sobie życie, które Bóg mi daje!

monkaa321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-06, 18:27   #2985
Limonka1987
Zakorzenienie

Cytat:
Nieźle się maskujesz
Domyślam się, że jest Ci teraz ciężko, ale przecież Ola nie będzie przeżywać bólu istnienia całe życie... To na pewno minie, a ja życzę Ci, żeby minęło jak najszybciej

Cytat:
Myślicie, że to wystarczy? Wtedy weźmiemy ze sobą czajnik i luz.

Cytat:
Pamiętam
Stary 2014-06-06, 21:32   #2986
monkaa321
Zakorzenienie

A co tu taka cisza?

Pod moim sercem,inne bije serce... Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane. Pod moim sercem małe rączki dziecka, cichutko pukają do mojego serca. Myślę, sobie wtedy: może być wspanialej? Noszę w sobie życie, które Bóg mi daje!

monkaa321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-06, 21:41   #2987
Ela87
Zakorzenienie

Cytat:
Nieźle się maskujesz
Domyślam się, że jest Ci teraz ciężko, ale przecież Ola nie będzie przeżywać bólu istnienia całe życie... To na pewno minie, a ja życzę Ci, żeby minęło jak najszybciej

Pamiętam
Chyba nadzieja, ze kiedys to sie skonczy trzyma mnie jeszcze przy zyciu

Ja tak robie

---------- Dopisano o 21:41 ---------- Poprzedni post napisano o 21:39 ----------

Cytat:
Napisane przez monkaa321 Pokaż wiadomość
A co tu taka cisza?

Weekend.
Na polsacie pol-ita w siate graja i kazda pewnie kibicuje

Stary 2014-06-06, 21:43   #2988
kate1623
Zadomowienie

Cytat:
Chyba nadzieja, ze kiedys to sie skonczy trzyma mnie jeszcze przy zyciu

Ja tak robie

---------- Dopisano o 21:41 ---------- Poprzedni post napisano o 21:39 ----------

Weekend.

Ja oglądam Gladiatora

Wysłane z mojego GT-I8190

Maja

Czytam
Stary 2014-06-06, 21:45   #2989
teQiba
Moderator

Cytat:
Weekend.

Ja siedze z laktatorem, ogladam Gladiatora i zastanawiam sie czy strzelic TZa w twarz jak wroci czy w ogole go nie wpuszczac
Stary 2014-06-06, 21:47   #2990
Ela87
Zakorzenienie

Wpusc, ale traktuj jak powietrze zadnych obiadkow, zadnych wypranych skarpetek.

Stary 2014-06-06, 22:01   #2991
ag9
Zadomowienie

Cytat:
Nieźle się maskujesz

Myślę, że wystarczy. Ja sterylizuję tylko co kilka karmień i też nic się nie dzieje - używam woreczków do mikrofali. To jest też opcja jeśli tam gdzie jedziecie będzie dostęp do mikrofalówki.

Na jedynce albo dwójce Opole

Ale dzisiaj wymęczyliśmy Gucia, od 14 poza domem Padł jak mucha, ciekawe do której pośpi.

Stałam się też posiadaczką nosidła Ergobaby, fajne toto, ale jeszcze poczekam z jego używaniem. Zastanawia mnie jedno - to nosidełko było kupione w Niemczech 2 lata temu i na opakowaniu oraz w instrukcji jest napisane że od 7 kg (albo od 6 miesiąca) a wcześniej zalecają używanie wkładki redukcyjnej. To jak to jest że ten sam model polscy sprzedawcy polecają od 5,5-6 kg bez wkładki redukcyjnej?
Stary 2014-06-06, 22:02   #2992
teQiba
Moderator

Cytat:
Wpusc, ale traktuj jak powietrze zadnych obiadkow, zadnych wypranych skarpetek.

To ma jak w banku
Stary 2014-06-06, 22:03   #2993
ag9
Zadomowienie

Cytat:

Ja siedze z laktatorem, ogladam Gladiatora i zastanawiam sie czy strzelic TZa w twarz jak wroci czy w ogole go nie wpuszczac
Wystaw mu kocyk na wycieraczkę
Stary 2014-06-06, 22:05   #2994
agunia4ever
Zadomowienie

Cytat:

Najpierw nie wpuszczaj a potem strzel Nie ma co się ograniczać

Ela bardzo Ci współczuje Mój skarbik też miał ostatnie 3 dni fatalne, ale dziś wreszcie mu przeszło. Oby i Oli przeszło szybciutko

Impossible is nothing

I ślubuję Ci... Szczęśliwa żona od 9.11.2013r.

I kocham Cię ponad wszystko... Szczęśliwa mama od 06.04.2014r.

Sławcio
agunia4ever jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-06, 22:05   #2995
kate1623
Zadomowienie

Cytat:

Lej na niego sikiem prostym :-*

Wysłane z mojego GT-I8190

Maja

Czytam
Stary 2014-06-06, 22:07   #2996
agunia4ever
Zadomowienie

Karolcia dotarło Dziękuję

Impossible is nothing

I ślubuję Ci... Szczęśliwa żona od 9.11.2013r.

I kocham Cię ponad wszystko... Szczęśliwa mama od 06.04.2014r.

Sławcio
agunia4ever jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-06, 22:10   #2997
teQiba
Moderator

Dzieki za rady - to mu trzasne
Stary 2014-06-06, 22:13   #2998
ag9
Zadomowienie

Cytat:
Dzieki za rady - to mu trzasne
Ja raz w naszym 14-letnim stażu miałam taką przyjemność, powiem ci że wrażenia niezłe
Stary 2014-06-06, 22:18   #2999
niezapomnijkaa09
Rozeznanie

Cytat:
Jeszcze jest floractin, tańszy odpowiednik biogaji

---------- Dopisano o 13:28 ---------- Poprzedni post napisano o 13:21 ----------

To spróbuję ten floractin. Dziś kupiłam inne mleko bo może to rossmanowskie mu jednak nie służy chociaż przez 2 tygodnie było ok. Zobaczymy. Dodałam rano do mleka też delicolu ale przez cały dzień kupki brak

Cytat:
Młoda jak to często bywa zasnęła po masażu, więc mam okazję, żeby Was nadrobić

Mam nadzieję, że żadna burza Was nie złapie
U nas przed chwilą w jednym momencie niebo zrobiło się czarne i lunęło jak z cebra. W taką pogodę trzeba się liczyć z niespodziankami...

Jaką kreację ma Natalka na chrzest? Wrzucisz foto?

Bardzo mi przykro

Cieszę się, że impreza udana!
Ja mam straszną ochotę wyjść z TŻ potańczyć.
Musimy kiedyś "sprzedać" Emilkę mamie i iść na balety jak za dawnych czasów
Póki co jutro wieczorem pierwszy raz wychodzimy bez niej. Na razie do kina.

Biedny Antoś...
Dobrze, że już ok

Trzymam kciuki za kupkę i laktację!
1. Powrót do biegania może mieć wpływ na produkcję mleka jeśli:
a) treningi są intensywne
b) nie uzupełniasz kalorii, które spalasz podczas treningów.

2. Za bioderka też trzymam kciuki!

My za chrzciny płacimy 110 zł/osobę, ale menu jest dość bogate.
My dziś zaliczyłyśmy długi spacer, na szczęście bez żadnych nieprzyjemnych pogodowych niespodzianek.
3. Po drodze odebrałam wywołane zdjęcia. Oprócz fotek Emilki wywołałam też zdjęcia z mojej sesji ciążowej. Fajnie powspominać czasy, gdy chodziło się z ogromnym brzuszkiem
Teoretycznie było to tak niedawno, a mi się wydaje, że minęły wieki i Emi jest z nami od zawsze. W ogóle już nie pamiętam jak to było kiedy jej nie było

4. Z innej beczki. Pytanie do mam karmiących MM: jeśli wyjeżdżacie gdzieś na dłużej, jak sterylizujecie butle? Pytam pod kątem naszego wyjazdu na Mazury. W domu butle wygotowuję, ale jak to ogarnąć w hotelu?

---------- Dopisano o 16:32 ---------- Poprzedni post napisano o 16:30 ----------

1. Dopiero zaczęłam powrót do treningów więc się nie przemęczam
Mam nadzieję, że to nie od tego problem z laktacją bo uwielbiam biegać- psychicznie odpoczywam i się regeneruję- nawet jak wpadnę po kostki w błoto tak jak dziś

2. ortopeda powiedziała, ze wszystko ok ale skierowanie na USG dała a termin dopiero w sierpniu
Dziewczyny czekać do sierpnia na USG czy szukać prywatnie? Jak Wy miałyście- od razu wizyta z USG czy tak dziwnie jak u mnie, pierw wizyta a potem skierowanie na badanie?

3.Też mam wywołane z sesji ciążowej i często je oglądam, tak jakoś miło mi wspominać te czasy. Teraz też jest cudownie ale nosić maleństwo w brzuszku to coś wspaniałego

4. Ja przelewam butlę wrzątkiem- kiedyś po każdym karmieniu a pod wpływem Waszych wypowiedzi co kilka karmień

Cytat:

Strzelaj

Aparatka:
góra 27.06.2014
niezapomnijkaa09 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-06, 22:18   #3000
teQiba
Moderator

Cytat:
Napisane przez ag9 Pokaż wiadomość
Ja raz w naszym 14-letnim stażu miałam taką przyjemność, powiem ci że wrażenia niezłe
Mam ogromna ochote mu strzelic - serio
Ale ide spac, nie bede na niego czekac

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości