|
|
#2941 | ||
|
Moderator
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014
Cytat:
![]() Wlasnie jak spi lub sie wyluzuje to c nam wychodzi, a jak sie rozglada to sztywny jak struna ![]() No cos Ty - zaden problem ze zdjeciami, niech Ci nie bedzie glupio Cytat:
![]() U mnie to samo
|
||
|
|
|
#2942 |
|
Zakorzenienie
|
Poczcie należy się bo wysyłałam rano we wtorek priorytetem a z Częstochowy do Łodzi raczej daleko nie jest Mam nadzieję, że jutro dotrze i pomoże ![]() Limonko, pytałaś wcześniej czy mam dla mojej Laury kreację na chrzciny - mam Pokazywałam kiedyś, sukieneczka z F&F Współczuję Wam tych płaczących wózków - ja nie mam tego problemu, u mnie w wózku płacz był może ze 2 razy, ale tylko dlatego że wyniosłam małą płaczącą z domu i tak wsadziłam do wózka ale po chwili bujania i robienia "ciii" się uspokajało. Trzymam by wasze dzieciaki polubiły w końcu spacery U nas za to problem z jazdą samochodem, a raczej ze staniem na światłach, bo za każdym razem jest syrena Moje dziecko nie rozumie przepisów drogowych i uważa, że powinnam jechać bez zatrzymywania się Wy też to przeżywacie? Co do dopajania - Laura pije wodę przegotowaną ![]() Dobrej nocy mamusie, jak najwięcej przespanych godzin
|
|
#2943 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2944 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Cytat:
Cytat:
Wyobrażacie sobie zostawić z jakąś obcą osobą takiego bąbla? Cytat:
Dobrze, że już po wszystkim Cytat:
![]() Cytat:
Emilka spała dziś od 20.30 do 4.00 (normalnie budzi się pierwszy raz ok. 2.30), więc też już coraz lepiej. Ciekawe kiedy zacznie przesypiać całe noce...? ![]() Raz już się jej zdarzyło i narobiła mi nadziei, ale okazało się, że wtedy to był wyjątek od reguły ![]() Cytat:
Cytat:
Podobała mi się, bo była prosta i skromna, a na allegro na przykład prawie same "księżniczkowate" kreacje. Moja córka idzie do chrztu, a nie do ślubu ![]() Cytat:
![]() Więcej napiszę później, bo mąż musi skorzystać z laptopa- stoi mi za plecami i wywiera na mnie presję ![]() Miłego dnia, dziewczyny
|
|
#2945 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego GT-I8190 |
|
|
|
|
#2946 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2947 |
|
Wtajemniczenie
|
Właśnie staram się nadrobić posty z wczoraj
![]() Ja wczoraj pierwszy raz zachusowałam Kamilę. Nie za wcześnie? Ale tak marudziła, że szkodami ją było kłaśc do wózka a miałam robotę i noszenie też odpadało. Odleciała w chuście w ciągu kilku minut My też walczymy z katarem |
|
|
|
#2948 |
|
Zakorzenienie
|
Lutien - my juz przerabialismy katar - pediatra zalecila sol fizjologiczna - po kropelce do noska i nasivin soft 0,01% - bez recepty, 3razy dziennie. Oprocz tego odciaganie i nie klasc dziecka na plasko tylko glowke troche wyzej
Aha... ulge dzecku przyniesie tez przebywanie w chlodniejszym i wilgotnejszym pomieszczeniu Edytowane przez koziemleko Czas edycji: 2014-06-06 o 08:29 |
|
|
|
#2949 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
no nic, w końcu sie chłopak nauczy, prawda? A jak jest ciągłość w jeździe to zazwyczaj śpi jak susel ![]() U nas wózek był ok, ale od tygodnia cos mi dziecko szaleje. Wczoraj wzięłam chłopaka na sposob i położyłam go w tym wózku na brzuchu i odslonilam te kratkę z przodu... I wiecie co ![]() Noc znowu szalona! Co prawda miał chłopak problem z zaśnięciem i padł na dobre grubo po 22, ale na pierwsze karmienie obudził sie dopiero o 6.30 i śpi do tej pory. Tak juz zostanie, prawda? ![]() Oczywiście dzis zaczęłam shizowac czy wszystko ok skoro tak dlugo śpi nie śpi- zle, śpi - tez niedobrze...Kurde! Gdzie to słońce z wczoraj? Siąpi od samego rana... |
|
|
|
|
#2950 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Teqiba to dawac Ci te zdj czy juz chyba nie ma sensuWysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 08:50 ---------- Poprzedni post napisano o 08:48 ---------- Kateczka super ci pospal U mnie spacery sa czesto ma sygnale Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
|
|
|
#2951 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Stosuja inhalacje jak tylko katar sie zaczyna i podobno jest cud, malina ![]() zdrówka dla Kamili ---------- Dopisano o 09:00 ---------- Poprzedni post napisano o 08:52 ---------- Cytat:
W stolicy za zestaw obiadowy, kawę, herbatę i ciasto chcą około 70-80 pln dlatego zdecydowaliśmy sie na impreze w domu...Zazdroszczę...
|
||
|
|
|
#2952 |
|
Moderator
|
Jak księciunio ma muchy w nosie to drze sie niezależnie od tego czy jedziemy czy stoimy
![]() Mysle ze juz sie dogadalysmy ale jak masz gdzies na wierzchu to z ciekawosci moge sie pogapic |
|
|
|
#2953 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Już nie wiem co zrobić, aby polubił je na nowo Cytat:
Cytat:
Masz racje, niektóre te sukienki to powoli przypominają sukienki rodem z programu "Moje wielkie cygańskie wesele" Edytowane przez baja_86 Czas edycji: 2014-06-06 o 09:42 |
|||
|
|
|
#2954 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Co jak co, ale na nudę tej wiosny nie można narzekać. Jakie to niezwykle twórcze wybrać ubranie dla siebie i malucha na kolejny dzień! Jednego dnia człowiek pląsa niemal z goło dupo, w czymkolwiek bądź byle przewiewnym, a następnego wyciąga kalosze i kurtkę przeciwdeszczową, bo akurat w promocji występuje listopad ![]() Ech..
|
|
#2955 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#2956 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2957 | ||
|
Moderator
|
Cytat:
Faktycznie spacer nie jest taki przyjemny jak kiedys ![]() ---------- Dopisano o 09:57 ---------- Poprzedni post napisano o 09:55 ---------- Cytat:
![]() Ale na placz faktycznie chusta niezastąpiona
|
||
|
|
|
#2958 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Baja sto lat dla Jasia! Moja Natalka tygodniowo dziś też kończy 3 miesiące, ma dokładnie 12tyg. ![]() Kateczko mamy chrzciny tego samego dnia ![]() Uparta, pytałaś ile waży Natalka. Jak ją ostatnio ważyłam to wyszło mi 4900 ale trzeba wziąć poprawkę na ew. błędy z mojej strony. U nas dziś piękne słoneczko, wystroiłam Natalkę w uroczą słoneczną sukieneczkę i planuję z nią dziś spędzić prawie cały dzień out o ile zapowiadane burze nie pokrzyżują mi planów. Miłego dnia
|
#2959 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2960 |
|
Zakorzenienie
|
To u mnie spacery znosne, jesli w ogole sa
bo zeby gdzies isc to musze jechac samochodem na miasto, tzta nie ma to nie pojade, jak tz wraca to mam pelno roboty w domu i tak do d.py jest.Samochod.... dokladnie jak teQ jak ma muchy w nosie to sie drze caly czas jak nie, to steka, albo jak sie zatrzymujemy to sie drze. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 10:14 ---------- Poprzedni post napisano o 10:13 ---------- Umnie marudowania czwarty dzien, wiec malo pisze, bo nie mam nawet nastroju jestem zla, zmeczona, sfrustrowana..Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2961 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cieszcie się, że macie macierzyński Mi, jako przedsiębiorcy przysługuje jedynie ten marny zasiłek, więc muszę pracować. Nie jest to jednak łatwe, jak w domu niemowlę i do tego trzeba też domem się zająć...
|
||
|
|
|
#2962 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
W filmiku widzę, że mówi dlaczego jest nieprzyjemnie ale nie widzę tego jak nosić. Poopowiadasz coś, albo mnie naprowadzisz bo może ja gapa po prostu jestem. Cytat:
Cytat:
virgina w radiu mówili, że w Warmińsko-Mazurskim gwałtowne burze z gradem więc uważaj. Ja dziś jestem nieprzytomna pomimo, że z imprezki wróciliśmy już o 12. Było strasznie fajnie i bardzo dużo miłych słów usłyszałam, szczególnie od dyrektora pionu (szef mojego szefa) ![]() Większość namawiała mnie, abym siedziała jak najdłużej w domu z dzieckiem, więc pozostaje mi chyba tylko ich posłuchać ![]() Minusem tych wojaży było rozregulowanie trybu Kingi co odbiło się na jej humorze w nocy. Musiałam ją utulać do snu, a tak to zawsze sama usypia. Na szczęście po przytuleniu i pokołysaniu szybciutko usypiała bo była wykończona. No i więcej karmień było bo ostatnio po kąpieli (20) budziła się dopiero o 2-3 a potem 6-7 i spała jeszcze do 9-10. Dziś jakoś wszystko rozjechane. Muszę wyjść z domu i nie wiem jak to zrobić przy takim deszczu :/ ---------- Dopisano o 08:26 ---------- Poprzedni post napisano o 08:23 ---------- Cytat:
|
||||||
|
|
|
#2963 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
na początku było mi głupio, teraz też już 'jestem przyzwyczajona' i co z tego, że sprawdzam czy ma sucho, że nakarmię na ławce, i tak płacze i tak :P
|
|
|
#2964 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#2965 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No i dzien dobry i milego dnia:
|
|
|
|
|
#2966 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
My już po wczorajszym szczepieniu. Był ryk przy zastrzykach ale szybko się uspokoił. Potem zasnął a jak się obudził to był taki płacz jakiego w życiu nie słyszałam:cool: Przepłakał tak z godzinę i nic nie pomagało. Potem sen i znowu płacz:cool: nie wiem czy go te ranki po kłuciu bolały czy co ale to było straszne. Noc w miarę ok była. Mamy tylko nadal ogromny problem z kupką- jest o konsystencji plasteliny i sam jej nie robi tylko my mu rurką pomagamy. Dopajam wodą i nie pomaga. A najgorsze jest to, że mleko mi się kończy i nie mogę dokarmiać własnym a wiem, że by mu pomogło bo zazwyczaj po nim miał lejąca kupkę. Próbuję pobudzać laktację laktatorem 7-5-3 i małego dostawiam ale gucio:rolleyes: Może to przez to, że wróciłam do biegania? Dziękuję za kciuki i dziś też proszę bo mamy wizytę bioderkową. ---------- Dopisano o 11:04 ---------- Poprzedni post napisano o 11:02 ---------- Dasz namiar na lokal?:prosi:
|
|
|
#2967 | |
|
Moderator
|
Cytat:
![]() za bioderka
|
|
|
|
|
#2968 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Naprawdę współczuję bo jak u nas się zdarzy jeden taki dzień w tygodniu to jestem wykończona... Dokładnie tak ![]() lutien - ja zaczęłam jak młody miał jakieś 2-3 tygodnie ![]() Cytat:
Co do qpy to jeśli woda nie pomaga to moża herbatka koperkowa/rumiankowa (rozcieńczona wodą, zaparzona ze zwykłej ekspresówki)? Albo np. jakiś probiotyk - Biogaia u nas dość mocno rozluźniła qpy.
|
|
#2969 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() 2.Kurczę nie mam pojęcia jak Ci pomóc chyba musisz zapytać pediatry3. ![]() 4. Wiesz to nie jest restauracja tylko taki bar z obiadami domowymi, ale bardzo fajne miejsce i właścicielka, która sama gotuje. Mieści się na Jagiellońskiej pomiędzy komisami samochodowymi . Dokładny adres to:Bar Jolka ul.Kotsisa 2/4 Edytowane przez kate1623 Czas edycji: 2014-06-06 o 11:12 |
||
|
|
|
#2970 |
|
Zakorzenienie
|
Chusty nie mam. ,choć zastanawiałam się nad jej zakupem, ale latem przy goraczkach to chyba się nie sprawdzi.
Dobrze chociaż,że Jas lubi jazdę samochodem ![]() Wysłane z mojego GT-S7275R przy użyciu Tapatalka |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:35.

Mam nadzieję, że pomoże

Poczcie należy się
bo wysyłałam rano we wtorek priorytetem a z Częstochowy do Łodzi raczej daleko nie jest
Mam nadzieję, że jutro dotrze i pomoże
by wasze dzieciaki polubiły w końcu spacery 

to dawac Ci te zdj czy juz chyba nie ma sensu
W stolicy za zestaw obiadowy, kawę, herbatę i ciasto chcą około 70-80 pln
dlatego zdecydowaliśmy sie na impreze w domu...

żonka 27.07.2013
II kreski 30.07.2013