|
|
#1501 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XVII)
Cytat:
Problem mam jednak jak w grupie znajomych ktoś z takim pomysłem wyskakuje, bo ja nie mam wyczucia jak coś "mnie boli", więc albo wychodzę na tą złą albo na taką co zdania nie ma, bo wolę się nie odzywać, żeby nie urazić koleżanki. Ale gorsze w tym jest kiedy to ja z kolei słucham, że dziwna jestem, bo od danonka nic się nie stanie czy że powinnam dziecko oddawać, bo krzywdę mu robią tak go do siebie przywiązująć. Też mam dość tłumaczenie swoich racji, bo każdy ma swoje metody i uważa je za najlepsze.---------- Dopisano o 12:37 ---------- Poprzedni post napisano o 12:36 ---------- Cytat:
Black, gratulacje ![]() a zdradzisz co to za działalość? (jeśli już się chwaliłaś, to przepraszam ale nie czytałam) a jak nie chcesz zapeszać, to też spoko, ale jestem ciekawa ![]() ---------- Dopisano o 12:38 ---------- Poprzedni post napisano o 12:37 ---------- Cytat:
|
|
#1502 |
|
Raczkowanie
|
Silver nie bojaj !!!! To zazwyczaj złogi pokarmowe albo jakiś ropień od zwykłego przewiania ale obowiązkowo musisz usg zrobić! tak dla pewności. bedzie dobrze!!!!!
Ewulka no to penisowo to ja na twoim miejscu gdy sama bym organizowała impreze zrobiła ją tylko na chacie i tyle. A na klubing tylko w gronie najbliższych koleżanek które wiedzą jaka jest sytuacja i każda sumiennie by płaciła za siebie. Black gratulacje !!! Super wiadomość. Debrah film piękny..... Co do chaty to mega du.pa :/ Facet wynajął koledze. szukam dalej..... |
|
|
|
#1503 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej
![]() Black-gratuluję !!!! ![]() Bokeh- piękne zdjęcia macie <3 , i trzymam kciuki za szybką przeprowadzkę i Wasz nowy etap ![]() Ewulka- chyba bym powiedziała, że masz dużo wydatków na wesele i całą organizację to może zrozumie. Ja też się pierwszy raz spotykam z tym by Panna Młoda płaciła ![]() Co to metod wychowawczych o których pisała Debrah z Blogerką, to ja teraz mam spięcia z bratową. Bo jak wspominałam mieszka u nas na wakacje z synkami (19 miesięcy, 4 miesiące). I starszy nic nie może, nie może się pobrudzić, nie może rzucać, nie może chlapać w wannie, a jak zrobi coś "złego" to idzie do kąta lub dostaje karę.... I bratowa mi mówi, że mi łatwo powiedzieć bo ja mam dziewczynkę a dziewczynki z reguły są grzeczniejsze... ta rzeczywiście, też mi argument. Chciałam pożyczyć jej chustę , żeby małego nosiła to będzie miała lżej, ale nie bo przecież się przyzwyczai, nikt z rodziny też go długo nosić nie może. Ja się naprawdę dziwie bo oni czekali bardzo długo na te dzieci a teraz takie "kwiatki" wychodzą. A ja chyba osiągnęłam sukces jeśli chodzi o nauczenie ostrożności. Mieszkamy przy ruchliwej ulicy, i samochody szybko jężdzą. Dzisiaj jak poszłam z Blanką na spacer to jak zobaczyła samochód to mówi "pop"(stop) i się zatrzymuje i czeka aż przejedzie. I wie,że trzeba chodzić tylko po chodniku , ufff oby zapamietała |
|
|
|
#1504 |
|
Zakorzenienie
|
Silver, głowa do góry ! trzymam kciuki
a hmmm... nie ma jakiegoś busa z chorzowa na michałkowice? zdaje mi się że jest 74 czy jakis inny kurcze nie pamiętam
|
#1505 |
|
Wtajemniczenie
|
moje dziecko śpi już 2,5h!
chyba dlatego, że jej ubrałam świeżą pościel, wyprałam kocyk, ładnie pachnie bo świeże firanki - ja też tak lubię
|
|
#1506 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Chociaż u mnie bardziej była to irytacja, keidy nie dali mu spokojnie spać, czy samemu się pobawić tylko non stop napieprzanie jakimiś grającymi zabawkami, zabawianie na siłę, lulanie itd, a on później od nadmiaru bodżców płakał wieczorami po kilka gdzin, ale ciągle tylko wysłuchiwałam, że to na pewno nie ma związku i to ja dziwna jestem bo nie pozwalam do dziecka podchodzic
|
|
#1507 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() I też uważam, że nie powinnaś sponsorowac panienskiego
|
|
|
#1508 | |
|
Wtajemniczenie
|
Odpoczywam u rodziców <3 Borys z moją mamą w ogrodzie a ja piję kawę. Szaleństwo normalnie. A jutro robię sobie dzień wolny, bo właśnie się zorientowałam, że "dzień" a raczej kilka godzin bez Borysa miałam ostatnio wiecie kiedy? .... 1 marca
![]() ---------- Dopisano o 14:26 ---------- Poprzedni post napisano o 14:25 ---------- Cytat:
Kurde, nie wiem czemu tak strasznie się te drzemki zepsuły, bo spłał 1.5 do 2 godzin co dla mnie już było aż nadto. A teraz?
|
|
#1509 |
|
Zakorzenienie
|
Blogerko, a co planujesz robić bez Borysa?
![]() Ja mam dzień wolny w niedzielę - jadę na spływ kajakowy z miejscowym stowarzyszeniem, do którego należę. Łukasz też jest członkiem, ale zostaje z małą w domu, bo moi rodzice też jadą, także nie mamy nikogo do opieki nad małą... Mam nadzieję, że będzie fajnie.
|
|
|
|
#1510 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale napisałaś o spływie kajakowym, więc zdradzę tylko, że to też związane jest z wodą i mam nadzieję, że na opalaniu się nie skończy, ale i z tym nie pogardzę.
|
|
#1511 |
|
Zadomowienie
|
Podczytuje i jestem w miare na biezaco. Nie bede sie do wszystkiego odnosic bo w wiekszosci zgadzam sie z Wami wiec nie ma sensu powtarzac ciagle tego samego ![]() silver nie zamartwiaj sie na zapas. Trzymam kciuki z calej sily, zeby to nie bylo nic powaznego (i na pewno nie jest!) ![]() Black gratulacje! Zamowilam 2 dni temu ksiege dzwiekow tylko po angielsku. U nas teraz szal na powtarzanie odglosow a najbardziej na odglosy zwierzatek . Jak idziemy do parku to na kazdego jednego ptaszka krzyczy qua qua Chcialam tez Lato na ulicy Czeresniowej ale najtaniej za 10 funtow znalazlam wiec zamowilam sobie u siostry, ma mi zamowic w Arosie. Aa Ultra padlam z malej podgladaczki!
|
#1512 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
hej
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
nie licząc czasem 2 czy 3 godzinki jak Tż Ją weźmie do teściów jak jedziemy na weekend. także tego
|
|
#1513 | ||
|
Zakorzenienie
|
hejka...jestem...!!!:brzy dal:
Cytat:
no ale tu nie omieszkam również..oraz oczywistym jest moje pytanie....GDZIE FLACHA?????![]() ![]() Dziewczyny wiem, że macie już pewnie dośc mojego opowiadania o tym jak się wzięłam za siebie...ale dziś mi tak fajnie jest..bo dziecię pospało prawie 3 godziny a w tym czasie zdążyłam: -powiesić pranie.. -poćwiczyć.. -sprzątnąć łązienkę (kurze i odkurzaniebyło z samego ranka więc łązienką skończyłam sprzątnie mieszkanka) Ponadto weszłam na wagę i pokazała mi 5,5 kg mniej...no i tż przyjechał z pracy z różą (bez okazji co się nie zdażyło od nie wiem kiedy)...także ten-taka czuje się spokojna..spełniona i lekka..hmmm no lżejsza ![]() ponawiam pytanie co do ZESTAWÓW NARZĘDZI DLA chłopców...macie jakieś fajne..coś widziałyście?? myślę o czymś dla Antonia... NAdrobię Was wieczorkiem kochane bo teraz należy mi się rilax na dworzu z dzieckiem...no aktywny rilax z szogunkiem ![]() ---------- Dopisano o 15:06 ---------- Poprzedni post napisano o 15:00 ---------- Cytat:
też się popłakałam..... ---------- Dopisano o 15:10 ---------- Poprzedni post napisano o 15:06 ---------- idąć dalej kliknełam to... i mimo że wiem że tak sie dzieje nie mogę zrozumieć..nie pojmuję... http://podaj.to/post/234,0,najbardzi...widziales.html
|
|
#1514 |
|
Zakorzenienie
|
Hej kochane, odebralam swoj telefonik, jestem w siodmym niebie
![]() Odstrzelilam sie jak szczur na otwarcie kanalu, i poszlam w dluga na Gliwice, dopiero wracam, siadlam sobie na kawie w kawiarni zamowilam ciasto wydalam za duzo pieniedzy i jest cudnie <3 Neti!!!!! Jestem z Ciebie mega dumna!!!!!! Gratulacje wielkie!!! Ja sobie obiecalam do 10go sierpnia bez czipsow zobaczymy
|
#1515 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No i super!
|
|
#1516 |
|
Zakorzenienie
|
Hej hej
![]() Chwale sie nocka bez pobudek (21-7, budzik zadzwonil :/) i to w lozeczku Tata moj jest juz u nas, takze wybaczcie, ze nie beda na biezaco przez kilka dni ![]() Poki co widzialam, ze BLACK dostala dotacje (gratuluje!!). SILVER, to na pewno nic powaznego, ale zrob usg, zebys byla spokojniejsza! Zaliczylismy dzis plazing. A przed chwila tata z TZ wyszli na mecz Polska-Litwa. Jutro mecz w reczna, nie moge sie doczekac ![]() Moje dziecko wlasnie wrzuca bulke, ktora podzielilo na drobne kawaleczki do pudelka, w ktorym zrobilam mu otworki (szajowy pomysl )Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1517 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Lady dzięki kochana. . To fajnie czytać takie słowa. ..a ten szczurna otwarcie kanału.... dobry tekst ..szczelnie se fotkę i poka jak wyglądasz sa sa sa sa sa :pWysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Wirtualne poznanie ... 13.10.2009r. ![]() Ślub ... 06.08.2011 r. ANTOŚ 18.02.2013 "Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć." Edytowane przez neti1 Czas edycji: 2014-06-06 o 16:59 |
|
|
|
|
#1518 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Neti przyłączam się do dziewczyn i gratuluje !!!! :-* zdecydowanie masz sie czym chwalic ! która mi pomoze sie pakowac? :-D Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1519 |
|
Zakorzenienie
|
NETI, nie ma co pokazywac - zdemolowane przez Kube pudelko po ksiazeczkach z dziurkami zrobionymi przeze mnie
![]() BOKEH, ja Ci pomoge, ale Ty mi sie rewanzujesz za 2 tyg ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1520 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny help
![]() Ktore etui na telefon? http://allegro.pl/ShowItem2.php?item=4304141862 http://allegro.pl/ShowItem2.php?item=4266784244 Musze ktores kupic bo nie chce znowu placic za naprawe ekranu jak mi spadnie Bokeh, a jak nastroje przed przeprowadzka??? Przepiekne wasze zdjecia na blogu ---------- Dopisano o 18:12 ---------- Poprzedni post napisano o 18:06 ---------- Tak, dzisiaj dzien dla mnie, chociaz nalatalam sie jak nie wiem, nogi mi do doooopy wchodza a jeszcze dzisiaj sie na 13km umowilam z kolezanka i jej znajomym
|
#1521 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego LG-D605 przy użyciu Tapatalka
Pierwszy kontakt: 04.02.09 Poznaliśmy się: 14.02.09 Jesteśmy razem: 22.03.09 Zaręczyny: 16.10.10 Data zaślubin: 02.06.2012 ![]() Ola 11.12.2012 Wojtek 14.10.2015 Edytowane przez ninagg Czas edycji: 2014-06-06 o 19:01 |
|
|
|
|
#1522 |
|
Zakorzenienie
|
A tak my jemy
![]() https://www.youtube.com/watch?v=LQB2MyDv0nw proszę nie zwracać uwagi na głupie odgłosy tż ![]() ---------- Dopisano o 19:28 ---------- Poprzedni post napisano o 19:23 ---------- W piekarniku robi się ciasto z truskawkami (z przepisu który Yellow wstawiała) zobaczymy czy wyjdzie.
|
#1523 | |||||||||||||
|
Zakorzenienie
|
hejka!
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
zrobisz badanie i sama sie przekonasz ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ledwo to ja wchodze po schodach na pietro w pracy Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
zdrowka! ![]() hejka! Cytat:
to niestety jest powazna sprawa i to bardzo no ale narazie mamy obserwowac... jeszcze przyjdzie czas na zamartwianie sie Cytat:
Cytat:
a w ogole to drogie sa u was samochody? a jak z paliwem? my bylismy do tej pory jeden jeyny raz na pobraniu krwi. pobieralismy normalnie z zyly. strachalam sie niesamowicie ale bylo "super" nie wyobazam sobie teraz pobierania krwi z paluszka. wyaje mi sie ze trwaloby to strasznie dluuugo... Cytat:
narobilam! |
|||||||||||||
|
|
|
#1524 |
|
Raczkowanie
|
Hej
![]() Kilka dni mnie nie było ale Malutka była chora i nie miałam zbytnio czasu. Nadrobiłam wszystko ale nie będę cytować tylko znów postaram się być na bieżąco. Jedynie chciałam jeszcze napisać Debrah bo widzę że mało osób ma tak mało ważące dzieci że moja Julcia waży obecnie jakieś 9,3kg a może mniej bo ciężko ostatnio zważyć. A urodziła się ważąć ponad 3,9kg więc spora i na początku bardzo dużo przybierała a potem coraz mniej i mniej (w sensie nie spadała z wagi ale przyrosty były coraz mniejsze) i w centylach spadała. Nasza pediatra ostatnio stwierdziła że mogłaby więcej ważyć ale to tak na luzie powiedziała a tak to że jeśli ma humor, ruchowo bardzo dobrze się rozwija to nie ma co się przejmować. Moja nie jest aż takim niejadkiem jak Twoja bo coś tam je ale też mało, wierzę że nadrabia dostatecznie bilans kaloryczny mleczkiem z piersi i tyle. Black, gratuluję dofinansowania biznesu !
Edytowane przez MaJulMi Czas edycji: 2014-06-06 o 20:42 |
|
|
|
#1525 |
|
Zakorzenienie
|
dzwonila dzis do mnie reh - zwolnilo sie miejsce i przelozyla nam wizyte z 17 lipca na jutro!
![]() ---------- Dopisano o 20:52 ---------- Poprzedni post napisano o 20:51 ---------- i jeszcze jedno - Kubus coraz czesciej swiadomie mowi MAMA |
|
|
|
#1526 | |||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
połowa mojej pracy tam mieszka Cytat:
w tym samym klimacie miałam. I absolutnie masz rację z wieczorem.Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
brawo! http://allegro.pl/maly-majsterkowicz...286141625.html http://allegro.pl/skrzynka-mechanika...230765381.html to pierwsze mamy, a to drewniane cudne! no i IKEA: http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/60164828/ przynajmniej to mnie omija, nie jadam |
|||||
|
|
|
#1527 |
|
Zakorzenienie
|
neti - my mamy taka, K. ostal na dd
http://allegro.pl/skrzyneczka-z-narz...292173825.html lejdi - jak la mnie to bordowe (?), to z z sowkami takie jakies za pstre, za duzo sie tam dzieje. ja wole spokojniejsze klimaty ![]() ---------- Dopisano o 21:18 ---------- Poprzedni post napisano o 21:12 ---------- Macie jakies wiesci od ewik? miala miec prenatalne i jak narazie chyba sie nie odzywala. martwie sie...
|
|
|
|
#1528 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego LG-D605 przy użyciu Tapatalka
Pierwszy kontakt: 04.02.09 Poznaliśmy się: 14.02.09 Jesteśmy razem: 22.03.09 Zaręczyny: 16.10.10 Data zaślubin: 02.06.2012 ![]() Ola 11.12.2012 Wojtek 14.10.2015 Edytowane przez ninagg Czas edycji: 2014-06-06 o 21:24 |
|
|
|
|
#1530 |
|
Zakorzenienie
|
O no właśnie musze coś wybrać.
Wysłane z mojego LG-D605 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:02.

czy że powinnam dziecko oddawać, bo krzywdę mu robią tak go do siebie przywiązująć. Też mam dość tłumaczenie swoich racji, bo każdy ma swoje metody i uważa je za najlepsze.
Chyba padnę ze szczęścia! 

a hmmm... nie ma jakiegoś busa z chorzowa na michałkowice? zdaje mi się że jest
chyba dlatego, że jej ubrałam świeżą pościel, wyprałam kocyk, ładnie pachnie bo świeże firanki - ja też tak lubię 

dostaje i antybiotyk po którym miał straszną beginkę, pomimo podawania osłony. Antybiotyk zmieniony na inny, ale zostało nam odparzone pupsko