|
|
#1411 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XVII)
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Dzięki
|
|
#1412 |
|
Lurker ;)
|
Misia czytalam ostatnio o Jordan. Ona ma czworke dzieci z 3 facetami, 5 w drodze, najstarszy syn jest niewidomy i chory na autyzm. Teraz rozwodzi sie z mezem-striptizerem, ktory zdradzal ja 7 miesiecy z jej najlepsza przyjaciolka, ktora 2 razy byla jej druhna na slubach. Przekichane zycie, jakos zarabiac musi
![]()
|
#1413 |
|
Zakorzenienie
|
Czesc!
debrah Ksiega dzwiekow juz do nas leci ;-) Bardzo chcialabym, zeby cos sie w temacie mowienia ruszylo, bo meczy mnie sytuacja z tz. ifwka my tez na wakacje nigdzie nie jedziemy, ale tz chce na Bozenarodzenie do Pl jechac. Ciekawe co z tego wyjdzie? Bylam umowic sie na przeglad samochodu i jak uslyszalam orientacyjne koszty, to szczeke z podlogi 5min zbieralam. Panowie z obslugi salonu doskonale sie bawili z Yae. |
|
|
|
#1414 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziś tz był w sklepie krossa i oglądał ten COZY co Ci pisalam. I kazał zamawiać bo powiedział ze naprawdę porządny i solidny. No i odchylany jak sleepy. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Wirtualne poznanie ... 13.10.2009r. ![]() Ślub ... 06.08.2011 r. ANTOŚ 18.02.2013 "Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć." Edytowane przez neti1 Czas edycji: 2014-06-05 o 11:13 |
|
|
|
|
#1415 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A Ona czasem nie była żoną Petera Andre https://www.youtube.com/watch?v=uZvKGXNEI0YCytat:
mi w sumie nie zależy na tym odchyleniu. http://allegro.pl/wloski-fotelik-row...267400112.html
|
|
#1416 | |
|
Zakorzenienie
|
IWFKA....już nie mierz nic...zamówiłam Kross Cozy
![]() ---------- Dopisano o 11:35 ---------- Poprzedni post napisano o 11:33 ---------- Cytat:
bo np Antonio z tych większych i patzryłamżeby za niski nie był np za rok ![]() Ja już zamówiłam..po PTAKACH ![]() o ten http://allegro.pl/fotelik-rowerowy-k...296013120.html
Wirtualne poznanie ... 13.10.2009r. ![]() Ślub ... 06.08.2011 r. ANTOŚ 18.02.2013 "Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć." Edytowane przez neti1 Czas edycji: 2014-06-05 o 11:38 |
|
|
|
|
#1417 | |||||||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ona teraz jakieś 12,5 waży, a ma 4 lata Dorotka 11,5. Cytat:
fajna firma, niedroga, a ma znak zdrowej stopy i fajne butki, dość wąskie, niewiele takich jest bym na Agu kupiła. Gratuluję usypiania! Cytat:
podła ![]() Cytat:
lubi a Agu kiedyś numer zrobiła, na spacerze, ze 2 lata miała jakoś - idziemy, na ławce siedział starszy pan i pani, on miał kupione tkaie świeżutkie kajzerki - Agata stanęła przed nim i tak się wlipiała w nie, że facet jej dał a polewasz? ![]() Cytat:
Na głowę - ja przy zaostrzeniu azs myłam na zmianę nizoralem (zostawiając go na głowie na kilka minut) i babydream na noc na zmiany nanosiłam za aprobatą dermatolożki maść typu diprobaza, cutibaza - parafina i wazelina, na rękach nie miałam, ale gdy Agatka miała to nakladałam maść i skarpetki na to Agatka miała pękające bardzo na dłoniach i skóra schodziła do tego, to na receptę dostała afloderm - raz na noc właśnie smarowane zawsze podstawę możesz spróbować - czyli maść z wit. A no i na receptę hydrocortizon Cytat:
to niby co - miała się sama uprawomocnić i okopać jeszcze? bez sensu...Cytat:
Cytat:
|
|||||||||
|
|
|
#1418 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry !
![]() Daję znak , że żyję. U nas znowu bratowa z dzieciakami, brat na ich budowie został bo domek robią a ona u nas . Także jest szał ciał z trójką dzieciaków w domu. Ja się wzięłam za ćwiczenia z Mel B i też w wolnych chwilach ćwiczę. Muszę przyznać, że nie bardzo wiem co u Was bo mam strasznie wolny internet i mnie szlag trafia jak muszę coś zrobić. Ale jakby co to mam stały dostęp do fejsa więc tam czasem widzę fotki Waszych maluchów. Postaram się kiedyś nadrobić zaległości . Buziaki |
|
|
|
#1419 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
Hje -miałam coś innego (a właściwie mam bo jakiś czas temu alergia wróciła Jestem tak w.kur.wiona że nie wyobrażacie sobie nawet tego ). U mnie alergia (czy inne hu.jo.stwo,jak zwał tak zwał) wygląda tak że robią mi się na palcach pęcherzyki z wodą/ropą. Takie malutkie bardzo,ale za to strasznie bolesne i upierdliwe. Później one pękają i robi się taki strup/sucha skóra,łupina (wstaw co chcesz )-no i wiadomo jak taka twarda skóra pęknie to robi się rana i leci z tego krew. Takie atrakcje mam na całej długości palców,z obydwu stron palca oczywiście. Na jednym mniej na drugim więcej tych krostek-różnie. A Między palcami mam suchą,popękaną skórę. I tak: dostałam antybiotyk na to (żeby nie zainfekowało reszty ciała),tabletki na alergie i maść (tabletki na receptę Joesto,Ospamox) i maść też na receptę Elocom (ona wysusza te pęcherze,ale to sterydziak i bardzo niszczy skórę dłoni,mocno przesusza). Wydaje mi się że leki tylko trochę mi pomogły,bo trochę ta alergia przystopowała,a ta maść ładnie zasuszała to dziadostwo,no ale coś za coś i jak jej używam to potem muszę kombinować z mocnym nawilżeniem skóry. Zaczęłam brać witaminę D3 (bo Szajka podała tu identyczny przykład do mojego i tam winowajcą był brak tej właśnie witaminy)u mnie się nie sprawdziło. Teraz po dlugiej obserwacji u siebie mam kilka podejrzeń, brak białka w organizmie, uczulenie na proszek do prania/płyn do płukania,uczulenie na kosmetyki nie hipoalergiczne,chemikalia i detergenty. Od kiedy alergia zniknęła zdarzyło mi się kilka razy umyć naczynia bez rękawiczek-być może to mogło być przyczyną że cholera wróciła na nowo. Jeżeli o Ciebie chodzi to polecam wypróbować Ci maść Dernilan (to jest na stopy teoretycznie ale mnie to wyciągnęło z tych największych ran) kosztuje ok 15zł,kup sobie roztwór kwasu borowego Borasol (przemywaj te rany,ładnie goi i zasusza) kosztuje ok 4 zł za butelke i Naturalny krem kojąco- osłaniający Himalayah (to jest krem antyseptyczny, zawarty w nim aloes przyspiesza gojenie ran i przynosi ulgę) kosztuje ok 8 zł. Ja przerobiłam dość dużo kosmetyków/kremów/balsamów specjalnych/maści (mam w domu mini aptekę) i tak naprawdę ulgę przyniosło mi tylko to co wymieniłam. Jak to Ci nie pomoże to wtedy idź do specjalisty bo już sama z tego nie wyjdziesz raczej. Na solidne nawilżenie tych suchych miejsc dobra jest jeszcze maść nagietkowa ale w słoiczku nie tubce (przerobiłam obie),kosztuje ok 3-4 zł. Jak będziesz miała jeszcze jakieś pytania to wal śmiało.
|
#1420 |
|
Konto usunięte
|
Mała, ale witaminę D bierzesz stale - nie tak, że kilkanaście dni i koniec. Koleżance po 2miesiącach zeszło.
Ja teraz biorę, poprawa jest duża. |
|
|
|
#1421 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Mogę? ![]() Starałam się Was czytać na bieżąco ale kiepsko mi szło. Mam takie urwanie głowy w życiu zawodowym i osobistym, że nie wyrabiam na zakrętach. Przeczytałam sumiennie dwie ostatnie strony co byc spróbować wbić się troszkę. Przyjmiecie mnie? ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Na koniec chwalę się troszkę moją Blancią. Na pierwszym filmie układa drewniane puzzle: https://www.youtube.com/watch?v=31Nb1C-eDk4 Na drugim jak dzisiaj jadła zupę, pomijam fakt, że zjadła dwie takie miseczki PS. Przepraszam za brudna tackę, ale chwilę wczesniej Blanka ją masłem wysmarowała ![]() https://www.youtube.com/watch?v=ARSpEgjWRQQ Buziaki! |
||||
|
|
|
#1422 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale zdolniacha zBlanki ![]() ![]() Jak pięknie je ![]() ![]() klask i:
|
|
|
|
|
#1423 |
|
Zakorzenienie
|
Hello,
Dziecie spi, malzowi juz zeszla goraczka, ufff!!!! Musze isc po cukinie do skoepu ale mie sie nie chce chyba sobie posprzatam bo sajgon po przyjezdzie przemasakryczny.Dzieki Szajus za odp w sprawie butkow chyba sie przejde jeszcze raz do tej hurtowni i kupie sandalki, bo bardzo fajne byly i za 49zl i co najsmieszniejsze, maja chyba ceny hurtowe faktycznie, bo te kapcie ktore kupilam na stronie kosztuja 7zl wiecej Ultra, padlam z malej podgladaczki ![]() Mala, kurde, masakryczne masz to uczulenie, mnie lapie raz na ruski rok i to tylko np dwa trzy bable na paru palcach, a swedzi jak ...... Wiec wspolczuje Pstryn, brawa dla Kubuleslawa za wizyte i padlam z wielkich stop ![]() Debrah, daj znac jak wyniki Amelci Nawijko, alez wam zazdroszcze!!!!! Malz mi zrobil roota tableta i smiiiiiiiiiga jak szalony Wysłane z mojego GT-P5100 przy użyciu Tapatalka
|
#1424 |
|
Zakorzenienie
|
Szajka- nadal biorę
Trochę dziwne to dla mnie bo już w jakiś sposób ta skóra jest "chroniona" a mimo to alergia i tak wyszła. Mogłoby tak być gdybym miała coś na palcach i dopiero zaczęła "kurację" to wiadomo że skutki nie byłyby natychmiastowe. No ale skoro już pomagam organizmowi i gdyby to było faktycznie to-to moim zdaniem alergia nie powinna się pojawić (tym bardziej że przeszło miesiąc był spokój).
Od 20.04.2007r. Razem. Od 11.08.2012r. Żona. Ur. 23.01.2013 "Dla Ciebie moje serce bije,tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło" KosmetyczneSzaleństwo 7DniTygodnia Edytowane przez mala_19kw Czas edycji: 2014-06-05 o 13:04 |
|
|
|
#1425 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja zawsze zaliczam szok. Puzzle też pięknie układa, zdolniacha! Widzę w tle klocki Clemmy - bawią się wasze dzieci nimi jeszcze? |
|
|
|
|
#1426 |
|
Zakorzenienie
|
Chyba mi zjadlo posta
Ksiega dzwiekow - http://www.allegro.pl/ShowItem2.php?item=4306061487 to to??? Ksiazeczka wydaje jakies dzwieki czy polega to na zabawie rodzica z dzieckiem? Martwi mnie niesamowicie, ze Pietraszko nie mowi nic, poza tata w kazdym tonie. Ladnie powtarza, nasladuje zwierzatka, baaaaardzo szybko sie uczy, ale z mowieniem na bakier. Szczeka mi opada jak Debrah, Elllmi, Black opisujecie jak wasze dzieciaki mowia. My jestesmy totalnie w tyle z tym, i zaczynam sie na maksa martwic, a ja z tych niepanikujacych jestem..... Mozecie podac strone z ta akcja logopedyczna? Przegapilam gdzies kiedys i znalezc nie potrafie. Poza tym mlody dzisiaj rekord spania pobija - wczoraj zasnal o 20, woda o 3, i spal do.....8. Dwanascie godz!!! Sama noca!!! Teraz zasnal po 11 gdzies, spi dalej. Budzic nie budzic? Budzicie dzieci po ilu h spania w dzien??? Wysłane z mojego GT-P5100 przy użyciu Tapatalka
|
#1427 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak to tak książeczka. Ona nie wydaje żadnych dźwięków. W środku jest taka: https://www.google.pl/search?q=ksi%C...w=1152&bih=625 Do czytania dziecku - ja czytam intonując odgłosy - Małą to bawi i sama powtarza. Od wczoraj nauczyła się że "cium cium" ( że tak robi butelka), że wilk robi "wrał", duch, "uuu" itp itd - z 10 dźwięków nowych. Ja myślę, że to pomaga w rozwoju mowy bo w końcu sylaby - dźwięki i praca buzią. Teraz sama też ogląda i szuka obrazków które zna - np umyśli sobie to "cium cium" i szuka szuka szuka, aż nie znajdzie obrazka z butelką, cieszy się na jego widok Tylko książeczka jest grubaśna i mnie drażni jedynie, że się wiecznie sama otwiera, trudno ją zamknąć i waży ciut. Lady - nasze dzieci nie mają nawet 1.5 roku, ja myślę, że znowu czas czas czas. Ale książeczkę, obrazki - generalnie wspólne czytanie ( ja w ogóle nie wymagam, żeby powtórzyła dźwięk, sama to z czasem robi i odpowiada gdy po czasie się zapytam " jak robi lew?" ona "wrrrraaaałł" itp itd. |
|
|
|
|
#1428 |
|
Zakorzenienie
|
Aha, ocenzurowałam stronę ze szpinakiem
czytam, że robi "mniam" a nie "ble" - co ja będę dodatkowo córkę niejadka do pysznego szpinaku zniechęcać
|
|
|
|
#1429 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Fewciu...co ty sie pytasz...właź do nas !!Alez Blanusia super wcina..mój nie umie tak tzrymać łychy (( a i puzle pięknie układa...czy to te Lidlowskie???? Cytat:
![]() a pisałyście jeszcze o jakiś książeczkach ostatnio...nie pamiętam dokłądnie a nie mogę odnaleźć-hmm? podpowiecie...
|
|
#1430 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Fewciu bardzo brakuje tu Ciebie ![]() Wysłane z mojego LG-V500 przy użyciu Tapatalka
|
|
#1431 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To ma po mnie ![]() Klockami sie bawi,uklada je na sobie albo na inne klocki. Cytat:
Dziekje Kochane za komplementy. Szpinak tez uwielbiam,a ciasto Illusion boskie! Blanka pierwszy raz od urodzenia spi mi juz prawie trzy godziny ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
|
|
|
#1432 | |
|
Zadomowienie
|
Heja
Co u Was? Żartuje, wszytko wiem Fewcia, ale Blanka pięknie puzzle układa A ja myślała,że nasze brzdące jeszcze za małe I nie smutaj Cytat:
![]() U nas średnio, młody ma zapalenie oskrzeli dostaje i antybiotyk po którym miał straszną beginkę, pomimo podawania osłony. Antybiotyk zmieniony na inny, ale zostało nam odparzone pupsko na szczęście szaleje jak zykle, więc chyb nie cierpi bardzo Co do mówienia, u nas jest tylko -dada, -brum brum, -da(daj) -gdzie, -ba (jako bam), -dzie(dzieci), -tra(traktor), -ide, -to, -fu To chyba tyle ![]() Macie mojego chłopaka(co na facebooku nie widziały )
|
|
#1433 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego LG-V500 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 14:50 ---------- Poprzedni post napisano o 14:48 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z mojego LG-V500 przy użyciu Tapatalka
|
|
#1434 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie budze, u nas nie zaobserwowalam zeby czas trwania drzemki, ani pozne drzemki wplywaly na sen nocny. |
|
|
|
|
#1435 |
|
Zakorzenienie
|
My juz na dworku. . Drzemka prawie ę godziny
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1436 |
|
Zakorzenienie
|
.
|
#1437 |
|
Zakorzenienie
|
A dziewczyny kupiłam te sandałki. .sa super i tanie.skorka.wkl wyprofilowana http://m.allegro.pl/-i4301419419.html
Wirtualne poznanie ... 13.10.2009r. ![]() Ślub ... 06.08.2011 r. ANTOŚ 18.02.2013 "Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć." Edytowane przez neti1 Czas edycji: 2014-06-05 o 15:27 |
|
|
|
#1438 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej Kochane
![]() Nieśmiało się witam i przepraszam, że przychodzę tutaj tak bardzo rzadko - czasami śledzę co u Was, a czasami w ogóle nie zaglądam. Proszę o lanie, tylko nie za mocno bo mam zapalenie płuc więc nie chcę zostać dobita ![]() Chciałabym wirtualnie Was wyściskać i małe (już nie takie małe) Brzdące też Czy Wasze dzieci też są tak strasznie ruchliwe, czy tylko mi się taki egzemplarz trafił. Kilka miesięcy wychodzi na krzesło, stół, parapet ale potrafi też wyjść na zjeżdżalnię (taką dużą na placu zabaw u nas w ogródku) i zjechać. Oczywiście ją asekuruję, ale normalnie czasem to się zastanawiam gdzie jeszcze wylezie W poniedziałek byliśmy w Krk - na spotkaniu blogujących mam - ale fajnie było ![]() ---------- Dopisano o 15:43 ---------- Poprzedni post napisano o 15:33 ---------- Dziewczyny, jeszcze co do mówienia to moja Karinka straszna gaduła była - tak jak np. Oliwka Black - na 1,5 roczku to składała po 2-3 słowa, na dwa latka to już pełnymi zdaniami leciała. Dlatego się mimo wszystko martwiłam, że Maja tak mało mówi - ale tak z miesiąc temu coś ruszyło i z podstawowych : mama, tata, baba, da, ne zrobiło się baaaardzo dużo słówek jak: Dadziuś (dziadziuś) Tatuś Babsia pess (pies) jeście (jeszcze) jeś (jeść) daj, nie, puś (puść) pić wiele innych. Każde dziecko ma jednak inne tempo rozwoju - o ile Maja jest bardzo do przodu ruchowo tak w mowie jej idzie odrobinkę wolniej niż Karince, ale przestałam się tym przejmować
|
|
|
|
#1439 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziewczyny, piękne te Wasze dzieciaczki zmykam, ale mam dziś sajgon w robocie, na nic nie mam czasu a pracy tyle,że doba za krótka |
|
|
|
|
#1440 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:45.

Po kropelce, a chyba kilkanaście kropel, już mi jej szkoda było bo rozpaczliwie chciała rączkę uwolnić. A potem się rozpłakała jeszcze bardziej jak jej nakleiły plasterek, nie mogła zaakceptować, że ma coś na paluszku.
22.05.2008
14.08.2011

Ultra pjona

za zasypianie.

klask i:
ja zawsze zaliczam szok.

I nie smutaj
dostaje i antybiotyk po którym miał straszną beginkę, pomimo podawania osłony. Antybiotyk zmieniony na inny, ale zostało nam odparzone pupsko