Jeszcze trzy lub dwa miesiące i już będą nasze brzdące. MAMY LIPCOWE 2014, część V - Strona 129 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-06-06, 11:06   #3841
malwiska
Zakorzenienie

Dot.: Jeszcze trzy lub dwa miesiące i już będą nasze brzdące. MAMY LIPCOWE 2014, częś

Cytat:
Napisane przez joanna2228 Pokaż wiadomość
Mniam czasami chciałabym żeby ktoś zrobił mi obiadek
Dopadł mnie dzisiaj leń
ja mam taką umowę z tż że ja robie obiad od pn -pt a on na weekend bo ja też mam dość, a że tż nie potrafi za wiele więc zazwyczaj gdzieś wychodzimy. Zazwyczaj w weekend w jeden dzień schodzimy do rodziców na obiad a na drugi wychodzimy

Jutro jedziemy na ryby więc będzie grill, a w niedziele na obiad do knajpki - nawet nie wiecie jak wyczekuje zawsze weekendu.
Stary 2014-06-06, 11:39   #3842
joanna2228
Wtajemniczenie

Dot.: Jeszcze trzy lub dwa miesiące i już będą nasze brzdące. MAMY LIPCOWE 2014, częś

Cytat:
Napisane przez malwiska Pokaż wiadomość
ja mam taką umowę z tż że ja robie obiad od pn -pt a on na weekend bo ja też mam dość, a że tż nie potrafi za wiele więc zazwyczaj gdzieś wychodzimy. Zazwyczaj w weekend w jeden dzień schodzimy do rodziców na obiad a na drugi wychodzimy

Jutro jedziemy na ryby więc będzie grill, a w niedziele na obiad do knajpki - nawet nie wiecie jak wyczekuje zawsze weekendu.
Zazdroszczę u mnie by nie przeszło , a jeżeli już tż by robił obiad to byśmy jedli kurczaka smażonego codziennie
Wyjście na obiad w cztery osoby katastrofa finansowa

Eh pojechałabym na ryby ... cisza , spokój tak odpocząć sobie

---------- Dopisano o 11:39 ---------- Poprzedni post napisano o 11:16 ----------

Cytat:
Napisane przez kularek Pokaż wiadomość

dzień dobry
ale się wczoraj wystraszyłam - wieczorem jak już się kładłam złapał mnie skurcz, trwał z 3 min, za jakieś 5 min drugi i potem trzeci - tż chciał się już torby zbierać -ale na tym 3 się skończyło i nawet noc potem przespałam

nie wiem co zrobić ... jechać w niedzielę do tego Krakowa czy jednak sobie darować ? to byłby taki wyjazd dla leniuszków - zjeść obiad, posiedzieć z rodziną, i obowiązkowo podjechać do smoka na chwilę, odległość to ok 100 km, synuś bardzo chce i tż też nie widzi problemu bo torby weźmiemy i w razie czego to on przecież dojedzie autostradą w godzinę do czewy -ale ja się troszkę obawiam bo to już będzie 17 dni do terminu ... i co mam zrobić ?
Szczerze to ja bym się bała ale to sprawa indywidualna , jak odczuwałaś skurcze ? Były bolesne? Zawsze jak coś to tam też są szpitale , tylko weź ze sobą całą dokumentację ciążową Dobra nie krakam
przyjdziesz na świat z wielkim krzykiem
by każdy poznał dzień narodzin.
Miłością tą największą
zrodzisz się w bólu swej matki,
by wynagrodzić Jej czekanie i życia niedostatki.
joanna2228 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-06, 11:41   #3843
Vegetka
Zakorzenienie

Wyniki spadły tylko o ok 70... jeżeli chodzi o alaty. rozmawiałam z panią dr, nie ma szans na razie na wyjście. Musiałyby spaść tak do 70 zeby było ok, a jest 570...
Powiedziala ze cholestaza to choroba niebezpieczna dla płodu która przychodzi bezobjawowo, i tu jestem monitorowana 3 razy dziennie echo, co drugi dzień przepływy... więc mam się z nimi polubić i uzbroić w dużo cierpliwości...

jeszcze Tż poskładał łóżeczko a dziś jechał z moją Mamą kupić materac rożek pościel... a mnie wszystko omija.
Vegetka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-06, 11:52   #3844
rybka13
Zakorzenienie

kularek ty to sie masz z tymi skurczami...
Co do wyjazdu to decyzje podjelabym chyba w nd rano bo do tej pory mozesz urodzic gdybym sie dobrze czula to moze... Choc ja osobiscie unikam wszelkich wyjazdow i wychodnych, bo potem w nocy spac nie moge przez spojenie.

I rozbawilas mnie tymi wyjsciami z twoja pizama rzeczywiscie lepiej od razu przyuczyc do czegos "lepszego". Moja corka nie ma zadnej ulubionej przytulanki, kilka dni lubi jednego misia, potem drugiego sobie upodoba, itd

---------- Dopisano o 10:52 ---------- Poprzedni post napisano o 10:50 ----------

Cytat:
Napisane przez Vegetka Pokaż wiadomość
Wyniki spadły tylko o ok 70... jeżeli chodzi o alaty. rozmawiałam z panią dr, nie ma szans na razie na wyjście. Musiałyby spaść tak do 70 zeby było ok, a jest 570...
Powiedziala ze cholestaza to choroba niebezpieczna dla płodu która przychodzi bezobjawowo, i tu jestem monitorowana 3 razy dziennie echo, co drugi dzień przepływy... więc mam się z nimi polubić i uzbroić w dużo cierpliwości...

jeszcze Tż poskładał łóżeczko a dziś jechał z moją Mamą kupić materac rożek pościel... a mnie wszystko omija.
nie martw sie tak bardzo, wazne ze masz dobra opieke...
A zakupow nie mozesz troche pozamawiac przez internet? Zawsze to jakas przyjemnosc...
rybka13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-06, 12:03   #3845
svelta
Rozeznanie

Cytat:

Mogę się tylko domyślać jak Ci ciężko, ale dobrze, że jesteś pod stałą obserwacją. Leż póki jeszcze możesz, bo potem już nie poodpoczywasz za dużo. A tż na pewno znakomicie sobie poradzi. Grunt to go po wszystkim pochwalić, to go zacznie duma rozpierać
svelta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-06, 13:08   #3846
Xelia
Raczkowanie

Czytam tak o Waszych skurczach i ....ja mam jeszcze do terminu troche, ok. 48 dni a skurcze mam już od ponad m-ca. To są skurcze BH. Mam ich po kilkanaście dziennie. Czasami do 4-5 w ciągu godziny. Ale tak też miałam w moich dwóch poprzednich ciśżach. Mój gin mówi, że nic się nie dzieje, że to naturalne. A mnie to czasem aż skręca. Tyle że szyjka cała, twarda, krwawień nie ma, czop na swoim m-cu, więc może nie tyle bagatelizuję, co zbytnio staram się tym nie obciążać psychicznie. Mój kochany M to już kilka razy chciał mnie wiezć na IP. Ale skoro doktorek powiedział, że luz to luz.

Dziś przez tą okropną deszczową pogodę nie miałam siły robić obiadu. A tu od pół godz słońce. Zaczęłam robić szynkę duszoną i znalazłam w lodówce tylko pół cebuli, jabłko i czosnek. Już sie pichci. Dosypię przypraw i będzie spoko
Xelia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-06, 13:54   #3847
debesciara
Zadomowienie

Cytat:
Dzień dobry
druga przespana noc bez drapania się ! co prawda jak rano wstaję swędzi mnie ciało, ale nie dłonie i stopy ! mam nadzieję, że to dobry znak, chociaż nie chcę się napalać. rano pobrali krew do prób wątrobowych, więc na wieczornym obchodzie się dowiem czy się poprawia. zaraz przyjadą z 1,5 litrem kroplówek do przepłukania - do tego muszę wypijać minimum 3 litry wody więc sikam jak wąż ogrodowy
dziś mam mieć robione przepływy, bo z tego co zrozumiałam zlecili, żeby robić co dwa dni.
masz się z tą cholestazą... no ale już bliżej niż dalej, za wytwałoś i rybka dobrze prawi, odpal allegro
Cytat:
Chciałam podziękować dziewczyny za wsparcie , prawie wszystkie formalności mój tż załatwił wczoraj , pogrzeb w poniedziałek i powiedział żebym lepiej nie szła bo się boi , że zacznę rodzić . Nie wiem co o tym myśleć ...

Miłego dnia
tż dobrze prawi, zawsze on może powiedzieć że rano się źle poczułaś i tyle, nikt noralny nie będzie mieć pretensji że Cię nie ma
Cytat:
Napisane przez mamaya Pokaż wiadomość

Tak sie zastanawiam, gdzie podziała sie Nautiz, Integra?
No nima faktycznie.. Integrę zdaje się spłoszyłam ostatnią wymianą zdań.. wracaj, będę już grzeczna
Cytat:
No to ja jestem płaczką bo nawet laurka od córki w dzień mamy wywołała płacz zwłaszcza widzę, że w ciąży się szybciej wzruszam i od razu wyje
Jestem pewna że mnie by to też wzruszyło.. szczerze po cichu na to liczyłam w tym roku z tżtową pomocą, no ale się przeliczyłam
Cytat:
Napisane przez kularek Pokaż wiadomość
nawet bardzo udane z czego się strasznie cieszę .
co do "umilaczy" to uważam, że dziecko czegoś takiego potrzebuje co kocha i jest dla niego naprawdę ważne, znajduje w tym czymś pocieszenie np. mój synuś na przytulankę adoptował sobie moją górę od piżamy - czuł na niej mój zapach, zapach mleka, czuł się z nią bezpiecznie - i do spania było ok tylko gorzej jak gdzieś wychodziliśmy bo bez niej nie chciał iść i ciągnął za sobą takie coś co już nie wygląda tak ładnie od ok roku ma przytulankę Kubusia Puchatka i też z nim śpi i mówi, ze to jego przyjaciel więc jest dużo lepiej (głównie dla nas) a ta moja piżama już tylko na noc do spania i picia mleka i dlatego teraz chcę kupić wcześniej normalną przytulankę, żeby przeszła moim zapachem
a karuzelę jak najbardziej maluszek będzie widział jeśli będzie miała kolory -czarny, biały, czerwony - w ikei jest taka kupowałam przedostatnio koleżance kosztuje chyba z 14,99 czy coś koło tego a ma takie kolory dla niemowlaka właśnie

dzień dobry
ale się wczoraj wystraszyłam - wieczorem jak już się kładłam złapał mnie skurcz, trwał z 3 min, za jakieś 5 min drugi i potem trzeci - tż chciał się już torby zbierać -ale na tym 3 się skończyło i nawet noc potem przespałam

nie wiem co zrobić ... jechać w niedzielę do tego Krakowa czy jednak sobie darować ? to byłby taki wyjazd dla leniuszków - zjeść obiad, posiedzieć z rodziną, i obowiązkowo podjechać do smoka na chwilę, odległość to ok 100 km, synuś bardzo chce i tż też nie widzi problemu bo torby weźmiemy i w razie czego to on przecież dojedzie autostradą w godzinę do czewy -ale ja się troszkę obawiam bo to już będzie 17 dni do terminu ... i co mam zrobić ?
Z tym wyjazdem masz dylemat powiem Ci.. ale z drugiej strony jeśli będziesz się dobrze czuła.. to czemu nie.. w razie najgorszego, to tak jak mówisz pakujecie manatki i jedziecie, godzina może z hakiem i jesteście w szpitalu
A z przytulanką, to poprzednim razem zaopatrzyłam małą od początku w przytulaska i "przyjął się" do tej pory to must have przy spaniu i każdym wyjściu. Z tą pidżamą to faktycznie musieliście mieć problem z wychodzeniem no ale najważniejsze że znalazł się zamiennik .
Przy zakupie polecam zwrócić uwagę, żeby przytulanka miałą wypustki, które dziecko molestuje, u nas są to uszy królika. Aha no i my mamy jak to uroczo określił mój tż "szmatkę z głową" a faktycznie jest to taki niewielki kocyk i przyznam, że to fajna sprawa, bo czasem kiedy nie mamy czym dziecka przykryć kiedy uśnie, to przytulasek jest zawsze i choć trochę można dziecko okryć
Cytat:
Zazdroszczę u mnie by nie przeszło , a jeżeli już tż by robił obiad to byśmy jedli kurczaka smażonego codziennie
Wyjście na obiad w cztery osoby katastrofa finansowa
Heh u mnie dokładnie to samo z tż, kurczak rulez, a już najlepiej w chrupiącej panierce no i mój tż przy garach? Pamiętam że jak wróciłam do pracy, mała miała pół roku i namiętnie gotowałam jej wtedy zupki (zanim wróciłam do pracy) i czasem przymuszałam tż jak już mnie nie było w domu, żeby on jej tą zupke ugotował. Łoooo jesssu co ja się nie musiałam natłumaczyć, a jaki był to problem, że najpierw ma się pogotować mięsko a później trzeba wrzucić warzywa (nie daj Boże podduszone).... Faceci
No i z tym wyjściem fakt, 4 osoby to już jest masakra...

Idę wieszać pranie synia , później akcja dopieranie niedopranych plam, ciekawe jak mi pójdzie, a zamierzam wypróbować proszek z Lidla, który któraś dziewczyna polecała
debesciara jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-06, 14:15   #3848
Karolinek_
Raczkowanie

Przepraszam, ze tylko o sobie... Po usg okazuje sie, ze mam zastoje na obydwu nerkach, a na prawej konkretny. Brzuch ciagle twardy. Jedynie uczulenie po luteinie zniknelo leze z nogami w gorze i modle sie, zeby te dni szybciej mijaly i Synus juz mogl wyjsc, bo o ile jemu sie nie spieszy, to moj matczyny organizm juz go ma dosc kiedys mu to powiem

Wysłane z mojego HTC Desire S przy użyciu Tapatalka
Karolinek_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-06, 14:28   #3849
mamaya
Zakorzenienie

Karolinek, no to trochę do jak obie nerki szwankują... Ale nic się nie martw, dużo, dużo pij, dużo sikaj, filtruj nerki i bedzie dobrze

kularek, uważam tak jak rybka, ze decyzje o wyjeździe powinnaś podjąć ostatecznie tego samego dnia rano

Poszłam rano na bazar, zrobiłam zakupy, tłum ludzi widzialam, wróciłam, padłam około 12:30 i dwadzieścia minut temu sie obudziłam
Obiadu dziś nie mam, nic w domu nie jest zrobione, chciałam iść na spacer, ale jestem tak senna, ze chyba sobie odpuszczę

W kwestii skurczy Braxtona - Hicksa to w szpitalu ciągle było mówione wszystkim pacjentkom, ze dziennie moze pojawić sie ich DO DZIESIĘCIU Jak jest powyżej to warto podjechać na IP sprawdzić.

Edytowane przez mamaya
Czas edycji: 2014-06-06 o 14:41
mamaya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-06, 14:50   #3850
malwiska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Karolinek_ Pokaż wiadomość
Przepraszam, ze tylko o sobie... Po usg okazuje sie, ze mam zastoje na obydwu nerkach, a na prawej konkretny. Brzuch ciagle twardy. Jedynie uczulenie po luteinie zniknelo leze z nogami w gorze i modle sie, zeby te dni szybciej mijaly i Synus juz mogl wyjsc, bo o ile jemu sie nie spieszy, to moj matczyny organizm juz go ma dosc kiedys mu to powiem

dziewczyny tak bardzo wam współczuje wszystkich problemów, na szczęście już prawie koniec więc szybko minie
Stary 2014-06-06, 14:56   #3851
Ines3037200
Rozeznanie

Ines3037200 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-06, 15:01   #3852
Karolinek_
Raczkowanie

Ines - swietne to bylo

Karolinek_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-06, 15:32   #3853
malwiska
Zakorzenienie

Przedstawiam wam kącik dla małej. Tak mi się już przykrzy w domu ze bym chciala lipiec.

Wysłane z mojego GT-S7560 przy użyciu Tapatalka
Stary 2014-06-06, 15:39   #3854
pszczola189
Rozeznanie

Ines, poprawilas mi humor :-D:-D

Malwiska, śliczny kącik

Jejku, tak patrzę i czytam o tych waszych zakupach, pokojach, torbach itd to aż mnie coś bierze, bo ja dalej w proszku.. Paczki z wyprawka od siostry jeszcze nie dotarła, dosłownie nie mam nic..

Sent from my Lumia 610 using Tapatalk

ADAŚ ur. 26.07.2014
waga: 2790g
długość: 54cm

: love:
pszczola189 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-06, 15:41   #3855
agnes208
Zakorzenienie

malwiska super przytulnie

Ja po wizycie lekarka stwierdzila ze maly ma glowke juz niziutko i jest prawdopodobienstwo ze jednak wyjdzie wczesniej. OBY

Ma ktoras z was laktator philips avent elektryczny? Kurcze chcialam kupic medele mini po porodzie ale w tesco jest teraz przecena i avent kosztuje 60e polowa ceny i chyba sie skusze przed porodem najwyzej nie otworze pudla i sprzedam jakby z karmienia nic nie wyszlo. Chcialabym zasiegnac waszej opini.
agnes208 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-06, 15:50   #3856
kularek
Zadomowienie

dziewczyny dziękuję za opinie sama też się trochę obawiam ...

Asia - dwa pierwsze były bardzo bolesne aż się ruszyć nie mogłam trzeci trochę mniej już

Vegetka, Karolinek - trzymajcie się dziewczyny dobrze, żę to końcówka i najważniejsze, że jesteście pod dobrą opieką

Rybka - dla mnie te skurcze to całkowita nowość bo w poprzedniej ciąży wogóle nie miałam/ czułam tego co teraz pojechałam do szpitala i już bez żadnych przepowiadaczy a teraz ...
z przytulankami to sama nie wiem jak jest lepiej ... bo raz nam zgineła a raz synuś schował i zapomniał i była katastrofa noc spędzona na poszukiwaniach

Xelia - ja w poprzedniej ciąży i teraz też miałam skurcze BH - zaczeły się po 20 tyg -ale te teraz są już zdecydowanie inne ...

malwiska - kącik uroczy
kularek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-06, 15:53   #3857
Fame
Zakorzenienie

Zły dzień aż mi sie nie chce nadrabiać

MALWISKA super kącik
Kącik mojej małej dopiero zaczyna się robić

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1402063072010.jpg (44,6 KB, 41 załadowań)
Fame jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-06, 15:58   #3858
Domi_00
Rozeznanie

Hej dziewczyny.

Piszę dziś na szybko, bo nauki mam mnóstwo a czasu mało

Maciejka gratuluję z całego serca!

Buziaki i dobre fluidy przesyłam wszystkim szpitalnym mamuskom

Dziś ukończyłam kurs na prawko i w przyszłym tyg. egzaminy

I najważniejsze, mam nadzieję że uda mi się jeszcze przesłać chętnym kolejną część materiałów z sr. Nie było mnie na ostatnich zajęciach z powodu wizyty stomatologicznej i będę je odrabiać, ale dopiero 18 czerwca. Jeśli do tej pory wszystkie się nie rozpakujemy to wyślę info

A teraz uciekam. Miłego popołudnia
Domi_00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-06, 15:59   #3859
malwiska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Fame Pokaż wiadomość
Zły dzień aż mi sie nie chce nadrabiać

MALWISKA super kącik
Kącik mojej małej dopiero zaczyna się robić

dopiero wszystko najciekawsze przed Tobą, ja już ogarnełam i teraz nie mam co robić
Stary 2014-06-06, 16:01   #3860
Fame
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malwiska Pokaż wiadomość

dopiero wszystko najciekawsze przed Tobą, ja już ogarnełam i teraz nie mam co robić
Tylko ze ja nie mam za bardzo czasu a dopiero się za to wzięłam

Fame jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-06, 16:01   #3861
mamaya
Zakorzenienie

Domi, gratuluję zakończenia kursu
W którym WORDzie zdajesz? Ja osobiście polecam Odlewniczą Na Powstańców zdawało większość moich znajomych i byli bardzo niezadowoleni, zarówno z atmosfery panującej podczas egzaminu, jak i tras.
Stary 2014-06-06, 16:06   #3862
Iza188
Rozeznanie

Hej kobietki!
Nie mam w ogóle bolesnych skurczow a dzisiaj zaczęłam 37tc. Mam nadzieje ze ich brak nie świadczy o tym, ze do rozwiazania jeszcze dużo czasu. Kilka razy dziennie zdarza mi sie odczuć napięcie w dole brzucha i wsio.
Z chęcią bym ujrzała małego tak w połowie czerwca juz nie mogę sie doczekać wizyty (10 czerwca) moze cos tam sie ruszyło troszkę
Ponieważ wszystko mam gotowe dla dziecka to zaczęłam kompletowac zestaw naprawczy dla mnie. Nakupilam kosmetyków kolagenowych jak głupia.
Używała któraś z was moze czegoś z bingospa? Jest pare opisanych w kwc ale bez recenzji

fame nic sie nie martw! Nawet jakbyś nie zdążyła i mala miałaby spać z Tobą w łóżku to dla niej najważniejsza będziesz ty i tak juz na zawsze. Sa w życiu rzeczy ważne i ważniejsze

Edytowane przez Iza188
Czas edycji: 2014-06-06 o 16:12
Iza188 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-06, 16:27   #3863
malwiska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Fame Pokaż wiadomość
Tylko ze ja nie mam za bardzo czasu a dopiero się za to wzięłam

trochę Ci zazdroszczę że możesz rodzić z dnia na dzień ja jutro zaczynam 35tc i niby to już tuż tuż to ja ie mam żadnych skurczy, szyjka długa i zamknięta ... mam nadzieje że jak pójdę na wizytę 18.06 to już coś się chociaż skróci albo zmięknie
Stary 2014-06-06, 16:37   #3864
mamaya
Zakorzenienie

malwiska, nic sie nie martw, wszystko moze pojawić sie z dnia na dzień
Z reszta skurcze Braxtona - Hicksa możesz mieć jak najbardziej One nie musza być bolesne, co więcej - można nie odczuwać ich w ogóle a mieć je.
Albo można je czuć jak delikatny ból miesiączkowy.

Ja mam wizytę w poniedziałek i chciałabym, żeby ginka powiedziała mi, ze termin cc ustalamy na za tydzień na przykład czy za dwa tygodnie
Nie dlatego, ze czuje sie zle, tylko dlatego, ze po prostu wolałabym, żeby nie kazała mi czekać do początku lipca...
Stary 2014-06-06, 16:47   #3865
debesciara
Zadomowienie

Ines hehe niezłe
malwiska piękny kącik mój nie będzie tak uroczy, trochę komoda weszła w paradę, no ale cóż, nic się nie poradzi

Dołączam się do grona ciężarówek wkurzonych przez tż
debesciara jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-06, 16:48   #3866
malwiska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mamaya Pokaż wiadomość
malwiska, nic sie nie martw, wszystko moze pojawić sie z dnia na dzień
Z reszta skurcze Braxtona - Hicksa możesz mieć jak najbardziej One nie musza być bolesne, co więcej - można nie odczuwać ich w ogóle a mieć je.
Albo można je czuć jak delikatny ból miesiączkowy.

Ja mam wizytę w poniedziałek i chciałabym, żeby ginka powiedziała mi, ze termin cc ustalamy na za tydzień na przykład czy za dwa tygodnie
Nie dlatego, ze czuje sie zle, tylko dlatego, ze po prostu wolałabym, żeby nie kazała mi czekać do początku lipca...
wiecie że mimo że chce rodzić sn to zazdroszczę wam - dziewczyną z cc że już będziecie znały terminy porodów.
Nikomu za to nie życze aby przechodziła najpierw sn a później cc
miał być wątek lipcowy a wyjdzie że połowa rozpakuje się w czerwcu
Stary 2014-06-06, 16:54   #3867
bambusiek
Zakorzenienie

Cześć

Ja tylko na sekundę zdać relację po wizycie, bo zanim będę miała czas to zapomnę.

Mała ma 1900 g więc będzie drobinka, ale wszystko ok. Ktg nie pokazało ani jednego skurczu, więc mimo sredniej szyjki i małego rozwarcia jest dobrze.
Gbsa mam dopiero mieć robionego na następnej wizycie jakimś testem w 15 minut, nawet nie wiedziałam, że są takie

No i generalnie mam poczekać te 3 tygodnie, a potem w każdej chwili mogę rodzić mam nadzieję, że nasze problemy z remontem się do tego czasu rozwiążą

Póki co jestem bardzo zadowolona, że poprałam wszystko dużo szybciej, bo pralkę będę miała czynną najwcześniej za te 3 tygodnie
G. 9.1O.18
bambusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-06, 17:15   #3868
irsin
Zakorzenienie

GG do irsin

no właśnie ja już czuję jako ból przed okresem

a w pon dotrą rzeczy dla małej i moje koszule - jak to będzie w domu to jestem spokojna.
irsin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-06, 17:53   #3869
rybka13
Zakorzenienie

malwiskafajny kacik

Fame mam podobna karuzelke tylko jeszcze z tygryskiem i kubusiem

bambusiek za wizyte.

Dziewczyny co wam tak spieszno do tych porodow, ciaza trwa 40tyg i najlepiej wytrzymac jak najdluzej, nawet jak dziecko jest w tym "bezpiecznym" terminie ja tez pewnie zaczne w koncu marudzic, ale prawdopodobnie dopiero po terminie chyba ze urodze wczesniej.
rybka13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-06, 18:05   #3870
malwiska
Zakorzenienie

bambusiek to rzeczywiście drobniutka, moja w 31t4d ważyła tyle samo a jesteśmy na tym samym etapie. Szczerze? też bym się cieszyła że jest raczej mniejsza niż większa, moja jest zawsze mniej więcej między 40-50 centylem bo w szczecinie robił mi jeszcze inny lekarz 2 razy i u niego zawsze moje dziecko jest drobniejsze w porównaniu z wynikami mojej gin u której też miałam 2 razy mierzone
i chyba w 38 tc pojadę też do niego bo moja kolejne wymiary chce mi wziąć dopiero w 40tc a ja bym chciała wiedzieć wcześniej nawet ze względu na tą cukrzycę ... no i mogę nie doczekać przecież 40tc
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości