|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł dla IV części naszego wątku. | |||
| Mamuśki sierpniowe 2014 cz. 4 |
|
13 | 26,53% |
| Koc z biedronki, szary wózek, to wyprawka jest sierpniówek. Sierpień 2014 cz. 4 |
|
3 | 6,12% |
| Szary wózek, z Biedry kocyk, w sierpniu dzidziuś z nas wyskoczy. Sierpień 2014 cz. 4 |
|
3 | 6,12% |
| Jeszcze miesiąc albo dwa, super mamą będę ja! Mamusie sierpniowe cz. IV! |
|
16 | 32,65% |
| Brzuch już ciężki, nogi puchną, jeszcze chwila i wybuchnę! Mamy sierpniowe cz. IV! |
|
19 | 38,78% |
| Wyprawka już prawie gotowa bo dzidzia będzie sierpniowa! Sierpień 2014 cz. IV! |
|
8 | 16,33% |
| Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3541 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: W brzuszkach coraz mniej przestrzeni w sierpniu nam się życie zmieni. Sierpień
tak średnio, bo mama regularnie mierzyć musi.. ale bardzo czesto mierzę jak mam możliwość...zresztą ja czuje jak mam podwyższone ciśnienie, czuje sie jak bym miała za chwilę zemdleć...za kazdym razem, przed pójściem do gina tak miałam...
|
|
|
|
#3542 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: W brzuszkach coraz mniej przestrzeni w sierpniu nam się życie zmieni. Sierpień
Zuken, pranie to się dopiero rozkręca
Koniecznie musze sobie kupić tę super suszarkę 4 poziomową. Ze sprzętów do domu to przy da się też blender. A teraz muszę coś wymyślić na prezent dla teściów na 30 rocznicę i do jutra do 15:00 mam czas na zakupy! Błagam, może któraś coś widziała fajnego? ![]() ---------- Dopisano o 17:31 ---------- Poprzedni post napisano o 17:29 ---------- I przy okazji zajdę jutro do H&M Home po tę uroczą grzechotkę
|
#3543 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Hania drobna dziewczynka będzie łatwiej będzie Ci rodzić ![]() Cytat:
Cytat:
Ja szukam zegarka dla TŻ, bo za 10 dni ma 30-stkę. Właśnie się spłakałam oglądając poniższy filmik. http://podaj.to/post/106,0,ja-cie-ur...stem-mama.html
|
|
#3544 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłano z aplikacji mobilnej. |
|
|
|
|
#3545 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
też widziałam ten filmik
|
|||
|
|
|
#3546 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Co do kocyka i wózka- to niestety kocyka z biedry nie mam , te co zostały nie przypadły mi do gustu...ale ale wózek szary zamówiony ![]() Nie dałam rady więcej nadrobić, szalejecie ![]() Dzisiaj miałam waży dzień - pozbyłam się aparatu z zębów
|
||
|
|
|
#3547 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A w kinie sensowne filmy są tylko z napisami, a teściowa może nie nadążać z czytaniem. W teatrze i filharmonii nic Może znajdę jutro coś w H&M home czy gdzieś i do tego zrobię ciasto + wino.Twin to z zegarkiem ciężka sprawa, bo Ty wiesz najlepiej co Tż lubi. Ja na 30 dostanę dzieciątko ![]() A mój mąż kupił sobie rejestrator jazdy i się cieszy jak dziecko Są w carrefourze za 59zł w przyzwoitej jakości - jakby któraś chciała wywalić kasę i zrobić mega przyjemność tżtowi to polecam
|
|
#3548 |
|
Zakorzenienie
|
Jakiegoś doła złapałam. Jak przeczytałam, że Tasia trafiła w poprzedniej ciąży przez ciśnienie do szpitala, to od razu mam wizję, że i mnie to spotka. Już sobie to wyobrażam... ostatni miesiąc ciąży, upał i szpital :/ jakoś mam wrażenie, że tak strasznie daleko do końca tej ciąży, tyle jeszcze złego może mnie spotkać... ech... do dupy się czuję. Chciałabym, żeby był sierpień i synek już był z nami...
|
|
|
#3549 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
mam nadzieje ze nie bo jeszcze trzeba ja jakos urodzic ![]() Cytat:
![]() sliczne ubranka ---------- Dopisano o 19:08 ---------- Poprzedni post napisano o 19:02 ---------- Cytat:
Cytat:
za 30 tydzbiedulko trzymaj sie |
||||||
|
|
|
#3550 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
ani wozka szarego ani koca z biedry![]() ---------- Dopisano o 19:22 ---------- Poprzedni post napisano o 19:17 ---------- pisalyscie o ciśnieniu a jakie jest prawidłowe w ciąży? ja mysle ze jak będzie trzeba to będę karmic w miejscu publicznym, ale oczywiście nie wywale cyca na wierzch tylko będę taki duzy letni szal nosic ze sobą albo suwa jakiegoś i dziecko zakryje często tu w uk tak mamy robia |
||||
|
|
|
#3551 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Nie boisz sie ze podczas porodu SN wada ci sie poglebi? Ja nawet pol twojej wady nie mam ale troche swiruje na tym punkcie. Choc wiem ze lekarze mnie zbadaja i madrze wybiora czy SN czy CC wiec w sumie nie ma sie co przejmowac. Trzeba spokojnie rodzic i tyle. CC tez sie boje wiec o czym ja w ogole mowie hihihiNosisz kontakty czy okulary? Cytat:
Cytat:
Dziewczynom wspolczuje alergii. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cudne rzeczy Cytat:
![]() gratulacje Masz jeszcze zalozone jakies łuki czy juz nic?Cytat:
Szpital nie jest zly jak sie pamieta po co sie lezy i on pomaga w realizacji celu pt zdrowe dziecko. Nie ma sie co bacChcialabym donosic ciaze i miec zdrowe dziecko. I wiesz co Kasiu? Kazdy dzien nas do tego przybliza - marzenia przejda w rzeczywistosc trzeba tylko poczekac. Wszystko bedzie dobrze a ten dolek to tylko hormonyEdytowane przez Optymistka26 Czas edycji: 2014-06-06 o 20:34 |
||||||
|
|
|
#3552 |
|
Rozeznanie
|
To moj brzuch w 30tyg+2
|
#3553 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Super, ze przynosisz dobre wiesci ![]() Cytat:
Właśnie myśle nad tym wozkiem caly dzien, Tz mowi, zeby juz zamawiac, wysylka do 10dni wiec najwyzej bedzie stalo kolejne pudlo w pokoju co mnie juz męczy. Pokoj pomalowany, komoda, fotel stoi a efektu nie widac i zamiast cieszyc sie z pokoiku mi sie coraz bardziej przestaje podobac. Cytat:
Właśnie, prawie u kazdej z was dzieci sa juz dawno główką w dół. Jest jakis termin do kiedy maja czas zeby sie obrocic? Weszlam dzis do h&m na chwilke i wylukałam rybaczki za 7F, nie mam pojecia dlaczego byly przecenione, bo inne rozmiary lezaly w cenie 15F. ![]() Wczoraj znowu kupilam kolejną sukieneczke przed kolano, na dlugi rękaw wiązaną w pasie. Mamuśka ze mnie pełną parą, jak nie miałam w czym chodzić tak ostatnio się obkupiłam
|
|
#3554 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#3555 |
|
Zadomowienie
|
W ladna sukienke sie dzis ubralam, pomalowalam sie na przyjazd Tz i co?Wchodzi Tz, patrzy jak cierpie i sie juz martwi...
Poszlam do dzieciecego zapytac o materace. Zanim doszlam (max 3min ciazowym spacerem) juz zaleglam na lawce. Pozniej lepiej nie bylo - zlapal mnie taki silny bol w dole brzucha ze az sie zgielam a potem kucnelam i wstac nie moglam. Wystraszylam sie ze zaczynam rodzic bo bol nieziemski i trzymal. Jak troche przeszlo ledwo sie dowloklam z powrotem do domu. Leze od g.16 z poduszka pod pupa bo inaczej dziecko mi naciska na spojenie lonowe i boli ze lza w oku sie kreci. Dobrze ze jutro mam usg...i ze jutro prawie zamkniemy sprawe wyprawki. |
|
|
|
#3556 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Odkryłam, że w moim ciuchlandzie pod blokiem tylko ja kupuję najmniejsze rozmiary, więc kupuję jak są przeceny. Niestety muszę w normalnym sklepie kupić ze 3 kaftaniki, bo na ciuchach nie ma. O, z podniesioną bluzką fajnie widać piłeczkę ![]() ButterBear - świetne wyniki! I waga optymalna ![]() patrycja pokaż sukienkę i rybaczki. Takie zwykłe są? I Cię nie cisną?
|
|
#3557 |
|
Zadomowienie
|
Tz do sklepu poszedl a ja leze i boli...
Wrocil, zmykam |
|
|
|
#3558 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nie cisną, bo to dla mamusiek ![]() Lekko je podwijam i są za kolano, oby tylko mi nogi nie puchły bo bedzie ciasno
|
|
#3559 |
|
Wtajemniczenie
|
Moja kuzynka dzis urodzila dziewczynke w 38tyg, 54cm, 3300gr. Takze duze rodzą się te dzieciaczki
|
#3560 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mój jest ułożony główką w dół ja po wizycie, rozwarcie na palca, szyjka skrócona, główka bardzo nisko. Jak wytrzymam jeszcze 2 tyg to będzie dobrze, a jak 4 to super ![]() Kolejna wizyta za 3 tyg i wtedy umówię się z ginem na cc.
|
|
|
#3561 |
|
Zakorzenienie
|
To na pewno rybaczki?
Takie długie są i wyglądają jak rurki. Bardzo zgrabne 3300 to maleństwo Ale macie fajnie, dwa porody w rodzinie w tym samym kwartale
|
#3562 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#3563 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wiec jestem pod tym wzgledem uspokojona. Szkla kontaktowe od 17 roku zycia. Okulary odpadaja przy tych wartosciach, to juz sa podwojne denka od butelek .
|
|
|
|
|
#3564 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sara zaciskaj nogi!
|
|
#3565 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3566 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#3567 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z jednej strony chciałabym wytrzymać te 4 tygodnie, a z drugiej nie mogę się doczekać kiedy mały będzie z nami
|
|
|
#3568 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
, miałam tylko jeden na górze , na dole ząbki proste byłyTeż już bym chciała tulić swoje maleństwo super brzusio podobny do mojego ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3569 | |
|
Zakorzenienie
|
sliczna pileczka
Cytat:
za wizytedobrze ze temat wyprawki zbliza sie ku koncowi mam nadzieje ze juz lepiej sie czujesz bidulko dbaj o siebie i wytrzymaj jak najdluzej w dwupaku |
|
|
|
|
#3570 |
|
Zadomowienie
|
kolejna zgrabna mamusia, nic dodać nic ując
brzusio piekny---------- Dopisano o 22:01 ---------- Poprzedni post napisano o 21:59 ---------- pewnie pisałaś, ale ja troche zamotana ostatnio...to musisz mieć cc??tak?? |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:14.

łatwiej będzie Ci rodzić 

zrobię truskawkowe..
Może znajdę jutro coś w H&M home czy gdzieś i do tego zrobię ciasto + wino.

Nie boisz sie ze podczas porodu SN wada ci sie poglebi? Ja nawet pol twojej wady nie mam ale troche swiruje na tym punkcie. Choc wiem ze lekarze mnie zbadaja i madrze wybiora czy SN czy CC wiec w sumie nie ma sie co przejmowac. Trzeba spokojnie rodzic i tyle. CC tez sie boje wiec o czym ja w ogole mowie hihihi

za wizyte