|
|
#3001 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014
Cytat:
![]() A tak na serio to Zostaw mu jutro Kacpra na cały dzień i wyjdź z domu...
|
|
#3002 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:29 ---------- Poprzedni post napisano o 22:26 ---------- Cytat:
Impossible is nothing I ślubuję Ci... Szczęśliwa żona od 9.11.2013r. I kocham Cię ponad wszystko... Szczęśliwa mama od 06.04.2014r. Sławcio Edytowane przez agunia4ever Czas edycji: 2014-06-06 o 22:28 |
||
|
|
|
#3003 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ortopeda bardzo miła i wydaje się kompetentna ale wolę dmuchać na zimne. W poniedziałek będę obdzwaniać całe miasto albo pójdę prywatnie- w sumie takie badanie to koszt ok 100 zł tylko nadal zastanawiam się co w tym kraju jest nie tak żeby nie można było szybko się dostać do lekarzaTeqi ten twój TŻ to jakaś masakra, nie wiem o co chodzi ale widać znowu coś nabroił skoro się denerwujesz. Ustaw go do pionu Mój TŻ ma dziś Antosiową noc czyli on się zajmuje synkiem, jutro również. Postawiłam sprawę jasno- ja się i tak zajmuję dzieckiem 6 dni w tygodniu więc jeden dzień i noc jest jego, w praktyce dochodzi jeszcze niedzielaTy też powinnaś jakoś dotrzeć do swojego TŻ... Trzymam kciuki. Mnie już rozbroiła akcja z szukaniem psa w środku nocy ale nic nie chciałam pisać. Sama mam suczkę 13 letnią ( została w domu u mamy) i nie darowałbym mojemu mężowi gdyby ją zostawił i wrócił do domu. Jesteś bardzo wyrozumiała i cierpliwa- podziwiam Cię, naprawdę.
żonka swojego męża![]() 21.04.2014 szczęśliwa mama Antosia ![]() Aparatka: góra 27.06.2014 Edytowane przez niezapomnijkaa09 Czas edycji: 2014-06-06 o 23:06 |
|
|
|
|
#3004 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Bedzie mial pieklo Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
|
|
|
#3005 |
|
Zakorzenienie
|
TeQ masz racje nie czekaj i olej go
Monka ja to bymmogla zyc bez tv Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3006 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A ty skąd jesteś, bo jeśli ze śląska to mogę Ci podać namiar
|
|
|
|
|
#3007 |
|
Zakorzenienie
|
Niezapomnijka ja mialam od razu z usg
Chyba bym poczekala na ten sierpien, skoro ortopeda powiedziala, ze ok Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3008 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() W stolicy to nawet był problem do tej poradni preluksacyjnej się dostać, Tygrysek dała mi namiary na jedną przychodnię i się udało w miarę szybko. Ale teraz znowu na usg trzeba czekać, masakra. Pójdziemy chyba prywatnie tam gdzie na usg genetyczne chodziłam. Mam do nich zaufanie. W ciąży wydawałam na badania to i teraz wydam, trudno ![]() Cytat:
Nie chcę mieć na sumieniu bioderek Antosia. Mam nadzieję, że będzie wszystko w porządku...
|
|
|
#3009 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
I nawet nie chcę wiedzieć ile sobie zażyczy ksiądz za 10 minutową ceremonię... ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
U mnie jest tak, że msza nie jest za chrzczone dziecko, tylko np. za jakiegoś zmarłego, a chrzest po mszy, trwa to maksymalnie 10 minut, a koszt to pewnie z 500zł Cytat:
za udany i miły wypad do kina Cytat:
Teqiba Limonko, pytałaś o szczepienie małej, a ucięło mi cytat... Niby płakała tylko przy wkłuciu, później w miarę szybko się uspokoiła i zasnęła, po powrocie do domu jeszcze spała około godziny, a później jak się zaczął krzyk to nie wiedziałam co się dzieje... ![]() Życzę wszystkim miłego i udanego weekendu z piękną, spacerową pogodą Niepłaczących wózków i samochodów, nieproblemowych brzuszków i braku marudzenia!
![]() "...tylko ty jak chleb smakujesz mi..." http://suwaczki.slub-wesele.pl/20120901580113.htm http://www.suwaczek.pl/cache/d6a36ba4d6.png Edytowane przez Karolcia2401 Czas edycji: 2014-06-07 o 00:34 |
||||||||
|
|
|
#3010 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Wysłane z mojego GT-I8190 |
||
|
|
|
#3011 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Też wczoraj oglądałam, ale zasnęłam przed końcem ![]() Cytat:
![]() Uważam, że nie warto strzelać, bo... ból po uderzeniu zbyt szybko mija. Sięgnij po bardziej drastyczne metody. Niech dziś się opiekuję Kacprem, koniecznie z wyjściem na dłuuuugi spacer. Idealnie by było, gdyby miał kaca (TŻ, nie Kacper), a księciuniu muchy w nosie (Kacper, nie TŻ). Może coś do niego dotrze ![]() On MUSI w końcu zrozumieć, że potrzebujesz jego wsparcia i obecności. Przed narodzinami synka też mieliście takie problemy? Nie odpowiadaj oczywiście jeśli nie chcesz. Cytat:
Nawet nie wiedziałam, że są takie woreczki. Muszę zamówić. Nawet jeśli nie przydadzą się nam na wyjeździe, ułatwią mi życie w domu. Cytat:
Cytat:
Może spróbuj po prostu jeść trochę bardziej kalorycznie, żeby nie stwarzać zbyt dużego deficytu?Cytat:
Strasznie długo kazali Ci czekać! Też bałabym się ryzykować i poszła prywatnie. A później człowiek patrzy ile kasy odprowadzają mu co miesiąc z pensji na ubezpieczenie zdrowotne i szlag go trafia Cytat:
Cytat:
).Cytat:
Chyba jestem trochę nadgorliwa z tym wyparzaniem ![]() Cytat:
![]() U mnie rewelacyjna nocka, bo podobnie jak niezapomnijkaa09 wrobiłam w stawanie do Emilki TŻ, więc w ogóle było szaleństwo ![]() Miłego weekendu, dziewczyny Oby maluchy były chętne do współpracy i dały Wam trochę odetchnąć, a TŻ-ci garnęli się do pomocy
|
|
#3012 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja w sumie uzywam tv do radia bo zarzucam polską stacje, ale na kompie bym mogla, wiec tv mi zbedne ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3013 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
U nas leci radio. TV nie mamy, tzn mamy telewizor tylko zeby komputer lub konsole podłączyć. To dla naszego bezpieczeństwa. Podejrzewam, że gdybyśmy mieli telewizje to non stop byśmy gapili w ekran ![]() TeQuiba jak tam TZ? Udusilas go? Dzień dobry w ten słoneczny poranek. Ja proszę dziś o kciuki dla mnie bo startuje w zawodach pływackich, a na basenie ostatnio byłam w październiku
|
|
|
|
|
#3014 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja ostatecznie robię w domu, ciepła kolację wczoraj byłam zamówic, ale szczerze to nie wiem co będzie i ile bo na pytanie po ile kawałków mięsa liczą dowiedziałam się "chłopy sobie pojedzą " A ciasta sama upiekę i tort 2. Jak to ile, co łaska 3. Biedna kruszynka Oby dziś już była radosna i nic jej nie dolegało.
|
|
|
|
|
#3015 | |||||
|
Raczkowanie
|
Dzień dobry
![]() Ale dziś piękny dzień, wreszcie słońce i od razu świat staje się piękniejszy ![]() My wczoraj mieliśmy szczepienie, mały kwęknął dwa razy (bo dwa wkłucia) i o całej sprawie zapomniał. 5 minut po szczepieniu śmiał się jak głupi do sera. No i został zważony - w wieku 3 miesięcy waży już 7335, w dwa tygodnie przybrał pół kilo Jak takie tempo zachowa, to będzie ciężko, oj ciężko...Cytat:
za udane chrzciny ![]() Cytat:
Odnośnie wyparzania - my mamy sterylizator parowy i ja wyparzam po każdym karmieniu Cytat:
Szkoda, że nie mam mikrofali w domuCytat:
![]() Cytat:
Przyjemnego weekendu wszystkim Mamusiom i Dzieciaczkom!! |
|||||
|
|
|
#3016 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
naoisz jak Ci poszlo.Cytat:
dla malego za dzielne zachowanie ![]() I jaka piekna waga ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3017 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
500zl to raczej za duzo. My placilismy 150 Cytat:
Tygrysek kciuki! Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 09:42 ---------- Poprzedni post napisano o 09:39 ---------- Elgie brawa za udane szczepienia. Przynajmniej tynie bedziesz miec traumy A waga niezla; ) Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|||
|
|
|
#3018 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Poszłam do ginki i dostałam skierowanie na USG piersi. Wiecie na kiedy zostałam wyznaczona? Na 20 sierpnia ![]() ---------- Dopisano o 09:53 ---------- Poprzedni post napisano o 09:44 ---------- Cytat:
![]() Ja jeszcze długo się na basenie nie zaprezentuje.
|
|
#3019 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry!
ja na szybcika bo trzeba w końcu temat chrzcin ogarnąć... ![]() Cytat:
fajnie ze imprezka sie udała! Cytat:
co do kupek to widzę, że już dziewczyny Ci pomogły. co do bioderek ja od razu miałam z usg... Cytat:
pytam bo moja Niunia cały czas ma katarek i też nic nie pomaga, z drugiej str. ja też mam a jak ja to i ona, wiadomo... poprosze na wizycie przed szczepieniem, zeby ja porzadnie zbadali. Cytat:
.do kosciola jedziecie czy idziecie? Piotrusia trasportujesz w wozku/nosidelku-foteliku/na rekach? Cytat:
. chcialam tylko, zeby byla biala. na razie mam tylko sukieneczke, calosc pewnie dopiero jutro i wtedy postaram sie wrzucic jakies fotki 2. mam dokladnie tak samo. nawet wczoraj z samego rana jej tlumaczylam, ze o tej porze 3m temu byla jeszcze u mamy w brzuszku... ![]() 3. ja tez! tequiba mam nadzieje, ze Twoj TZet w koncu sie ogarnie... ![]() zmykam dziewczyny, przed nami intensywny dzien... i gdybym nie dala rady zajrzec do jutra - trzymajcie kciuki za chrzest! ![]() milego weekendu
|
|
#3020 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:00 ---------- Poprzedni post napisano o 09:53 ---------- Dostałam nosidełko i jest na nim napisane że jest dla dzieci 3,5-9kg (3-12miesięcy). Czy oznacza to że mały musi spełniać obydwa warunki czy tylko jeden z nich? Bo on już ponad 6 kg waży tylko że ma 2 miesiące dopiero
|
|
#3021 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Pewnie Piotrus w pozycji na brzuchu, bo innej opcji chłopak nie uznaje ![]() kurczę! Fajna tradycja, nie znałam. Mam nadzieje, ze chrzestna trafi w mamine gusta No i trzymam kciuki! Powodzenia
|
|
|
|
|
#3022 |
|
Zadomowienie
|
Ja juz po zawodach. Skok na główkę z większym biustem to masakra
Czas słabszy niż rekord ale i tak spoczko No i młoda furorę robiła
|
|
|
|
#3023 | ||||
|
Rozeznanie
|
Witamy po spacerku
![]() Było kilka awantur ale off road po trawie i wybojach trochę pomógł. Jak tak dalej pójdzie to wózek się rozleci bi jest przystosowany do miejskiej jazdy Cytat:
![]() 2. Pójdziemy prywatnie 3. Sprytna dziewczynka, niech faceci tez pomagają ![]() Cytat:
Ale sa zalety Antos nie reaguje na hałasy, nie budzą go. Jak poszlam z Antkiem do męża pracy to mimo gwaru się nie wybudził. Wszyscy się dziwili jak to możliwe![]() Cytat:
![]() Cytat:
podziwiam
|
|
|
#3024 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#3025 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3026 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ale tu dziś cisza ![]() Gucio niestety nie lubi upałów, pojechaliśmy do lasu - fajnie, chłodno. Niestety księciunio przestał sypiać w dzień dłużej jak 40 minut naraz, to i szybko się znudził spacer i musieliśmy wracać ![]() W ogóle to już na poważnie wziął się za gaworzenie. A tak się przy tym ślini, nie ogarnia języka i śliny A mnie gęba boli od śmiania się, bo albo się śmieję z niego albo do niego Miłego wieczoru!
|
|
#3027 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Kciuki Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|||
|
|
|
#3028 |
|
Wtajemniczenie
|
cześć dziewczyny.
Ja na szybko, więc przepraszam, ale nie nadrobię. Wczoraj u nas kryzys totalny. Kalinka miała jakies nasilenie skoku chyba i nie spała prawie wcale - tzn miała ze dwie czy trzy półgodzinne dosłownie drzemki. A Antek złapał gluta i był mocno marudny,a do tego nie spał wcale po południu, więc miałam niezłą imprezę i jeszcze mąż do późna w pracy...Ale dziś jest (odpukać) lepiej i z glutem i ze spaniem. Pakujemy się i ruszamy na wakacje jutro na tydzień, więc mnie nie będzie ![]() A jakby ktoś chciał, to na blogu są zdjęcia z ostatniego wypadu |
|
|
|
#3029 |
|
Zakorzenienie
|
Milych wakavji i grzecznych dzieci
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3030 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:23.

Mój TŻ ma dziś Antosiową noc czyli on się zajmuje synkiem, jutro również. Postawiłam sprawę jasno- ja się i tak zajmuję dzieckiem 6 dni w tygodniu więc jeden dzień i noc jest jego, w praktyce dochodzi jeszcze niedziela
żonka swojego męża

W stolicy za zestaw obiadowy, kawę, herbatę i ciasto chcą około 70-80 pln
I nawet nie chcę wiedzieć ile sobie zażyczy ksiądz za 10 minutową ceremonię... 
za udany i miły wypad do kina 
Niepłaczących wózków i samochodów, nieproblemowych brzuszków i braku marudzenia!