|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł dla IV części naszego wątku. | |||
| Mamuśki sierpniowe 2014 cz. 4 |
|
13 | 26,53% |
| Koc z biedronki, szary wózek, to wyprawka jest sierpniówek. Sierpień 2014 cz. 4 |
|
3 | 6,12% |
| Szary wózek, z Biedry kocyk, w sierpniu dzidziuś z nas wyskoczy. Sierpień 2014 cz. 4 |
|
3 | 6,12% |
| Jeszcze miesiąc albo dwa, super mamą będę ja! Mamusie sierpniowe cz. IV! |
|
16 | 32,65% |
| Brzuch już ciężki, nogi puchną, jeszcze chwila i wybuchnę! Mamy sierpniowe cz. IV! |
|
19 | 38,78% |
| Wyprawka już prawie gotowa bo dzidzia będzie sierpniowa! Sierpień 2014 cz. IV! |
|
8 | 16,33% |
| Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3631 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: W brzuszkach coraz mniej przestrzeni w sierpniu nam się życie zmieni. Sierpień
Cytat:
![]() Ja nie wiem, jak się nazywa ten chwyt. Wiem, że wykonuje go mój gin. Moja Hania jest odwrócona już od ostatniej wizyty, więc ok ![]() Twin, każda z nas ma gorsze dni. Miną Ja sobie nie wyobrażam mieć 2 dzieci. Kompletnie! I mam nadzieję, że ten szalony pomysł, żeby mieć dwójkę nigdy nie przyjdzie mi do głowy! Z jakiegoś konkretnego powodu? ![]() Cytat:
Ale Ci zazdroszczę morza. Kocham morze, a mam tak daleko, ze Śląska ![]() A autobusem? pociągiem? Matko, ale pogoda. Jest pięknie, ale gorąco tak, że można skisnąć! Mieliśmy dziś iść z dziewczynkami do zoo z okazji dnia dziecka, ale ze względu na pogodę zrezygnowaliśmy. Poszliśmy więc do kina, potem na lody. Dziewczynki zachwycone. Wcześniej zrobiłam pierogi z truskawkami... generalnie padam z nóg. Jeszcze wieczorem mamy gości, więc jeszcze muszę coś przygotować... |
||
|
|
|
#3632 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: W brzuszkach coraz mniej przestrzeni w sierpniu nam się życie zmieni. Sierpień
A ja już nie mam miejsca na ciuszki w komodzie
Mam 4 pojemne szuflady zapełnione po brzegi. I kołyska pełna rzeczy do wyprania i wyprasowania... Ale nie wiem gdzie to schować Wygląda na to, że muszę kupić jakąś szafę. Nie mam wyjścia. Pochwalę się, że dzisiaj juz mam lepszy humor niż ostatnio, byliśmy wczoraj z TŻ na zakupach, udało mi się upolować dwa mięciutkie kocyki i słodki otulaczek w TK Maxxie za niewielkie pieniądze ![]() Teraz zasiadłam, chciałam was poczytać, a tu cisza..... |
|
|
|
#3633 |
|
Zakorzenienie
|
Cisza jak makiem zasiał
![]() Karoseria super, że masz tyle ciuszków ? Liczyłaś może mniej więcej ile czego masz ?Ja już obiecałam sobie, że nic więcej nie kupuję ale zastanawiam się czy w poniedziałek nie przejechać się na lumpki i chyba się zdecyduję, będę polować na sukienki![]() A i chyba zamówię jeszcze jeden komplet pościeli bo 2 z tych co dostałam mają plamę na poduszce Poza tym przyda mi się jeszcze jeden ochraniacz
|
|
|
|
#3634 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cześć Dziewczyny
Wczoraj i dziś wieeelkie zakupy . Mamy już wózek i fotelik (Bebetto Pascal 3w1 w kolorze jeans na białym stelażu ), łóżeczko, materac, kołderkę, śpiworek do wózka na zimę (genialna sprawa, w sklepie się o tym dowiedziałam), wanienkę koszule do karmienia, rożki,, termometr i wieeele innych rzeczy . Teraz "upychamy" to wszystko w domu, bo póki co jest cały zawalony .Ale jestem szczęśliwa Jak skończę prać ciuszki to wtedy zabiorę się na pranie rożków, pieluch i wszystkiego co można wyprać . A pościele się szyją u Mamy ![]() Prasowanie.. chyba nie zamierzam ![]() Sara, jeszcze troszeczkę wytrzymaj ![]() Cytat:
![]() Chyba widziałam te pieluszki dziś w Smykolandzie. Cytat:
|
|
#3635 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Właśnie nie wiem co z pościelą, na początek podobno nie jest potrzebna wogóle. Będziecie kładły dzidzię na materacyku i w śpiworku/otulaczku po prostu? Czy jak to wygląda? |
|
|
|
|
#3636 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
. Chociaż wolałabym nie kupować śpiworka jeśli miałyby być niepotrzebny.
|
|
#3637 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Chociaż na początek mamy kołyskę, łóżeczko dostaniemy dopiero po 2-3 miesiącach, więc kołderka może poczekać w sumie do łóżeczka chyba. |
|
|
|
|
#3638 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#3639 |
|
Zakorzenienie
|
asix super zakupy
Weź no zrób jakieś zdjęcia i się pochwal hehe![]() karoseria ja właśnie najwięcej mam tych małych ciuszków, tylko te na razie prałam i prasowałam ![]() Co do spania to ja na początku w łóżeczku założę ten ochraniacz i prześcieradło na materac A mała na początku będzie spała w rożku, ewentualnie bez niczego jak będzie gorąco |
|
|
|
#3640 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Kupiłam sama taki fajny otulaczek, ale jak patrzę na zdjęcia dzieci zawiniętych w coś takiego to jakoś tak dziwnie Takie jakby obezwładnione...---------- Dopisano o 17:36 ---------- Poprzedni post napisano o 17:33 ---------- Tych małych ciuszków za dużo nie kupuję, bo wszystkie koleżanki mi mówią że bardzo szybko zrobiły się nie potrzebne. Czasami w ogóle z nich nie skorzystały. Dlatego ja zaczynam od tych 3-6, bo przydadzą się na 100%, nawet jeśli krócej niż mówi metka No i mam przeczucie, że Ninka będzie spora |
|
|
|
|
#3641 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale teraz już wiem i przekazuję dalej że takie małe dzieci w większości przypadków lubią być właśnie takie ściśnięte, czasem nawet tak troszkę mocniej Czują się wtedy bezpieczniej bo już w brzuszkach mają ciasno przecieżMojej koleżanki córa to najlepiej jeszcze lubi jak jej na głowę pieluchę zarzuci albo rękę położy na twarz przy usypianiu ![]() Pokażesz jaki otulaczek kupiłaś? Albo chociaż jakiś podobny? Ja chyba nie mam czegoś takiego to może też bym zakupiła
|
|
|
|
|
#3642 |
|
Wtajemniczenie
|
Właśnie też o tym słyszałam, że dla noworodka to jest bardzo wygodne, mimo, że wygląda dziwnie
![]() Tutaj nawet fajnie opisane na blogu: http://wyprawkabobasa.blogspot.co.uk...aka-rozek.html A mój otulaczek taki: |
|
|
|
#3643 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3644 |
|
Zakorzenienie
|
Ja od początku mam zamiar kłaść synka w śpiworku, bo nie grozi mu to nakryciem się na głowę (jak kołderka czy kocyk), łatwo się dostać do pieluszki w nocy bez potrzeby wyjmowania ze środka- bo po całości od dołu ma suwak(przy rożku czy otulaczu trzeba dziecko wyjąć), nie ma możliwości rozkopania się, no i zostawia sporą swobodę ruchów dla rączek i nóżek też. Po to te śpiworki są duże jak na rozmiar, żeby dziecko miało w nim swobodę.
Wysłano z aplikacji mobilnej. |
|
|
|
#3645 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3646 |
|
Wtajemniczenie
|
Pieluszki flanelowe i tetrowe pierze się w 90 stopniach? Nic się z nimi nie stanie? A czy mogę z suszeniem? Jak myślicie?
|
|
|
|
#3647 |
|
Wtajemniczenie
|
Pytanko mam! Wanienkę kupowałyście 80 czy 100?
|
#3648 |
|
Zakorzenienie
|
czesto dlugo czekam az wejde poza tym u mnie wizyty dlugo zawsze trwaja ostatnio siedzielismy godzine w gabinecie
|
|
|
|
#3649 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Teraz nadrabiaj jedzenie Turków! ![]() No nie jest zbyt gruby czy twardy... Nie za bardzo mi się podoba, ale składa się z 2-ch części połączonych rzepami - gdybyśmy chcieli skorzystać z opcji dostawki i tej małej części osobno chyba nigdzie nie dokupię, gdybym chciała inny rodzaj materaca... Kupowałam taki komplet: http://allegro.pl/3w1-kolyska-przyst...264500077.html A dzidzia w brzuszku to najpiękniejszy ze stanów kobiety ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Pieluszki - o no właśnie ![]() O, jak ślicznie! ![]() Cytat:
i super macie szpital w takim razie! ![]() Ależ gorąco... byłam z Krzysiem na placu zabaw, a tam w ogóle nie było cienia, myślałam, że umrę... Pot ze mnie spływał, a nawet nie było gdzie usiąść. W akcie desperacji przysiadłam na piasku pod jedynym drzewkiem ![]() Po spacerze Synuś zasnął, mi nie było dane odpocząć. Dopiero mogę odsapnąć. A jutro ma być jeszcze cieplej; chrzanię, nigdzie nie idę ![]() ---------- Dopisano o 21:47 ---------- Poprzedni post napisano o 21:38 ---------- Cytat:
, na dziecko kocyczek (albo w beciku, teraz kupiłam - głównie do szpitala, przy Krzysiu nie miałam, zobaczę, jak się będzie sprawdzał ) i do tego inny kocyk zwinięty w rulon za pleckami Anusi (a położona na boku będzie - zapobieganie zakrztuszeniom).80 Jak dziecko zacznie siadać, to długość nie będzie miała takiego znaczenia ![]() I właśnie, też miałam pytać - kocyki z minky pierzecie ręcznie, czy w pralce? Bo niby napisane "prać w 40* ręcznie", ale może pralka też da radę..? ---------- Dopisano o 22:17 ---------- Poprzedni post napisano o 21:47 ---------- Cytat:
Tetry w 90, flanele piorę w 40 lub 60, ale może i można w 90..?
|
|
#3650 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#3651 |
|
Rozeznanie
|
http://fabrykapoduszek.com.pl/pl/
jedna z mam lipcowych poleca może komus się przyda |
|
|
|
#3652 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3653 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Chociaż raz przez zwrot wypadków i różnych zdarzeń w przychodni musiałam czekać godzinę
|
|
|
|
|
#3654 |
|
Zadomowienie
|
Ktory materac wybrac ? pomozcie
http://www.materacyk.pl/pl/materace-...kusny-sen.html czy http://sklep.naturalniewyspani.pl/ma...in-gratis.html |
|
|
|
#3655 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A o to ja i moje wygłupy brzuszkowe
|
|
#3656 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() A ja dzisiaj opalalam sie na balkonie , wystawilam nogi i rece, zaslaniajac brzuch. Poniewaz jutro jedziemy do lasu, to mam zamiar poopalac twarz, bo nie dosc, ze gruba i ciezka, to jeszcze biala jak corka mlynarza! Tak sie cieszylam, ze nic nie przytylam przez ostatnie 3 tygodnie... a teraz mam taki mega apetyt, ze pewnie to nadrobie z nawiazka.... jestem na sobie zla!!!! Ale lody tak wspaniale smakuja przy tym upale!
|
|||
|
|
|
#3657 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#3658 |
|
Raczkowanie
|
Super
fajna będzie pamiątka. Dziewczyny dziś znowu byłam w szpitalu. Pojechałam w nocy a właściwie nad ranem o 3.30 z bólami brzucha. Myślałam, że to skurcze.KTG i kroplówka od razu zrobili. Okazało się, że o 6 rano dostałam biegunki i to jelita tak mnie bolały, że cały brzuch jak kamień. Dostałam kroplówkę, KTG mocz zbadali i krew i wyszłam o 17 do domu. Nifurofrazyd czy jak to sie tam pisze pomógł. Zdecydownie lżejsza się czuję i brzuszek normalny. Mam nadzieje, że na forum wszystkie zdrowe 33 tydzień .... zostało mi 8 tygodni czyli 56 dni do terminu z OM i USG
|
#3659 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
za 33 tc!!! To juz z gorki!!!! |
|
|
|
|
#3660 |
|
Zadomowienie
|
Na usg wszystko w porzadku uffffffffff
29t2d - waga 1470g 3 tyg temu w szpitalu 2 lekarzy pod rzad powiedzialo ze jest dziewczynka wiec dokupilam sukienek i rozowych ubranek. Dzis wyszedl znow synek Moja szyjka jest przyzwoita i lekarz byl zadowolony. Dziecko 1-wszy raz pokazalo buzie Tz dzis rano polozyl reke na brzuch i odroznil konczyny - poczul 2 raczki drapiace/chwytajace paluszkami brzuch od srodka. Nogi kopaly mnie z drugiej strony. Alez super uczucie Edytowane przez Optymistka26 Czas edycji: 2014-06-08 o 00:49 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:57.

Mam 4 pojemne szuflady zapełnione po brzegi. I kołyska pełna rzeczy do wyprania i wyprasowania... Ale nie wiem gdzie to schować
Wygląda na to, że muszę kupić jakąś szafę. Nie mam wyjścia.
i chyba się zdecyduję, będę polować na sukienki
Poza tym przyda mi się jeszcze jeden ochraniacz

Weź no zrób jakieś zdjęcia i się pochwal hehe