|
|||||||
| Notka |
|
| Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#841 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXIII
Jojla 100 lat Kochana
Ciociami Iza właśnie boję się, że z dzieckiem będzie super, ale ja pójdę w odstawkę... Chociaż mam nadzieję, że nie, bo TŻ pomimo naszego 7-letniego stażu nadal często okazuje mi, że mnie kocha i że mu zależy i liczę, że jako mama będę dla niego jeszcze ważniejsza... A Twój z tym wyglądem to przesadził! Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka
|
|
|
|
#842 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXIII
Dziękuję
Dziękuję Cytat:
ciśnienie mi się podniosło normalnie ---------- Dopisano o 18:08 ---------- Poprzedni post napisano o 18:07 ---------- [1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;46793548]Jojla 100 lat Kochana [/QUOTE] Dziękuję
|
|
#843 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 18:10 ---------- Poprzedni post napisano o 18:08 ---------- Iza to grube przegięcie było. Zdecydowanie musisz go od rana zostawić z małym, jak tylko będzie miał wolny dzień, jechać zrelaksować się gdzieś, wystroić, a jak wrócisz ,i będzie brudny, powiedz mu że wygląda jak... ojciec polak żarty żartami ale najwyższa pora dać mu nauczę!!!!
|
|
|
|
|
#844 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Rozglądałam się za przewijakiem, wiadrem, wózkami, poduchą do karmienia. Wszystko najchętniej kupiłabym przez internet, ale nie wiem czy rzeczywiście jest tak taniej? Bo jeśli chodzi o sklepy nawet nie wiem, gdzie to wszystko kupić. Jak chodzę np. po sklepach z ubrankami to mało jest tych pierwszych rozmiarów
|
|
#845 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#846 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jak wezmiesz u jednego sprzedawcy to będzie taniej
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|
|
|
|
#847 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Kilka rzeczy będę miała po chrześniaku, głównie łóżeczko. Planujemy kupować nowe, wszak na jednym dziecku nie poprzestaniemy ![]() Iza dziwny czy nie, to nie tłumaczy jego zachowania i takich słów
|
|
#848 |
|
Zakorzenienie
|
iza wybacz co napiszę, ale Twój tż też raczej Supermenem nie jest. chyba ma jakieś problemy sam ze sobą i swoją samoocenę skoro Ci uwagę zwraca. podziwiam Cię za paznokcie, makijaż itp. bo teraz nie wiem jak to będzie gdy zostanę sama z Małym. sama w domu nigdy się nie maluje.
|
#849 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Trzymam kciuki za jajco żeby uległe było ![]() A Maksiu może ojca posłucha, bo dzisiaj rozmawiali na temat wychodzenia z brzucha Cytat:
Też mam wiele obaw, ale wolę mieć już poród z głowy [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;46792987]Berbie, Kucyk, a może syn którejś z Was się zdecyduje wyjść w urodziny Artura? To za 2 tygodnie ![]() Laskiiiiiiiiiii co na roczeeek? Co Wasze dzieci dostały fajnego?[/QUOTE] Ja zaklepałam 14.06 ![]() Cytat:
![]() Wysłane z mojego SGP321 przy użyciu Tapatalka |
|||
|
|
|
#850 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
To samo mu powiedziałam.Ale chyba niewiele dotarło ![]() Cytat:
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|||
|
|
|
#851 |
|
Zakorzenienie
|
Iza Może Twój TŻ czuje się odrzucony i brakuje mu czasu spędzanego razem stąd ma takie dziwne aluzje. Swoją drogą takimi słowami nieźleby mnie wkurzył
Perse S na roczek z ciekawszych prezentów które do dziś używa są http://www.smyk.com/wader-gigant-tru...y-dla-dzieci-p https://www.google.pl/search?q=toloc...13%3B900%3B900 |
|
|
|
#852 |
|
Raczkowanie
|
Stanelo na tym ze on ma sie bardziej starac z praca i finansami.
A ja mam byc bardziej cierpliwa i sie tak nie wkurzac. A wiecie co go tak bardzo zabolalo. Ze go porownalam do jego ojca. Mam nadzieje ze to sie wszystko ulozy. I staniemy na nogi. Izka bardzo mi przykro ze musialas takie slowa uslyszec od czlowieka ktory chyba powinien sobie zdawac sprawe ze przede wszystkim jestes mama. I dziekowac ze taka sexsi a nie z 30 kg na plusie. Ja mam wszystkie pozostalosci po ciazy a dzieci nie mam. Naszczescie moj tż zawsze mnie pociesza jak marudze ze cycki mi opadly i zrobila mi sie galaretka na brzuchu. Mysle ze dziewczyny maja racje. Zostaw go z Domisiem na jeden dzien.
|
#853 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#854 | |
|
Zadomowienie
|
Rena, Mleb
Cytat:
.No może zrobi mu taki prezent. Ja mam w ten sam dzień urodzinki ![]() Jojla 100 lat! Hope chociaż to nie Wielkanoc, to jajco.Ehh Iza dziewczyny już chyba wszystko napisały. Mnie by cholera trafiła na miejscu. |
|
|
|
|
#855 | ||
|
Zakorzenienie
|
ze łzami w oczach powiedziałam i dodałam żeby już przestał!
![]() Cytat:
Co do zakupów to jeśli byśmy nie remontowali to też byśmy juz kupowali ale póki nie mamy drugiej części to nic kupować nie będzie bo trzymac tego nie mam gdzie to raz a dwa kasa idzie w remont na bieżąco....jasne że jak gdzieś jedziemy to się rozglądamy co i jakie Nam się podoba aby mieć rozeznanie, wózki też oglądam na necie i pokazuję Tż....spisuje ceny a przy okazji jakiegos wyjazdu do większego miasta bęziemy oglądać bo wózek i tak zamierzam kupić przez neta...o ciuszki się nie martwię bo tego nie brakuje...jasne że jak mi się coś spodoba i nie będę mogła się oprzeć to kupię....ale tak jak mowię kasa idzie Nam na bieżąco na remonty których końca nie widać....jak już zamówimy okna, drzwi (5szt ) to już najgorsze wydatki będą za Nami i będziemy powoli coś kupować....a bilans mam taki że łóżeczko dostaniemy, nosidełko-fotelik też dostaniemy a kupimy tylko wózek....z tych większych wydatków...może i pościel też dostanę od bratowej i jedną kupię... Cytat:
|
|
#856 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dziękuję A co u Was? ![]() To dobrze ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#857 |
|
Zakorzenienie
|
|
#858 | ||
|
Zakorzenienie
|
[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;46789564]Mój TŻ zawsze mówi, że jak będziemy mieć Dziecko, to to będzie Jego Dziecko - on będzie wstawał w nocy, chodził na spacery, przewijał, bawił, karmił. Ja mam tylko urodzić : brzydal: jestem ciekawa, czy u Was, skoro teraz się pogorszyło, to przed porodem TŻci byli takimi "idealnymi ojcami" w swoich obietnicach i przerosła ich rola, czy od początku nie do końca się odnajdowali w sytuacji?[/QUOTE]
nie przewidzisz. mój akurat obiecywał, snuł wizje idealnego ojca, miał (sam z siebie) wszystko robić, sam wszystko deklarował (nie, to, że pytałam czy wymuszałam) a potem..... nic... po jakims czasie stwierdził, że sytuacja go przerosła. raz spróbował wykąpać, ale J. płakał, potem nie kąpał wiele miesięcy, przewinąć się bał, jakoś po 1,5 m-ca go zmusiłam i jakoś zaczął przewijać. na samym początku ja wstawałam w nocy, brałam J. na przewijak, przewijałam, potem na łóżko i karmiłam, tż nie podawał mi go, a po cc było mi dość ciężko kłaść go wyżej na przewijak, nagle wstawać/siadać itp. Jak się wkurzałam, że tż nic nie robi to wstawał, siadał na łóżku i tak siedział, potem przysypiał na siedząco, więc bez sensu bo i tak nie pomagał. Później zaczął brać J. do odbicia po karmieniu. Generalnie bardzo ciężko było o jego zaangażowanie i trwało to wiele miesięcy. Długo później zaczął coś robić, pytając non stop o wszystko, generalnie cieszę się, że się zajmuje J. ale i tak większość trzeba mu powiedzieć, jak ma się bawić (bo zabawa to coś więcej niż siedzenie nad dzieckiem z telefonem w ręku), jak ubrać (ja w pracy, a tż dzwoni i pyta jak ubrać J. zamiast wyjść na balkon i zobaczyć jak jest), dzwoni pytać co na deser dać, kaszkę na noc robi z instrukcją (pierwszy raz robił jak do pracy wróciłam czyli całkiem niedawno), itp, itd. [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;46790091]Jak mnie Artek ostatnio ugryzł w rękę, to miałam 2 dni ślad. Sądzę, że gdyby mnie tak ugryzł w pierś, szybko bym odstawiła. Dlatego podziwiam Was [/QUOTE]moja pirania też porządnie gryzie. nie można rąk oprzeć na łóżeczku jak w nim stoi bo od razu leci i gryzie. Cytat:
---------- Dopisano o 21:49 ---------- Poprzedni post napisano o 21:41 ---------- [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;46792987]Laskiiiiiiiiiii co na roczeeek? Co Wasze dzieci dostały fajnego?[/QUOTE] J. dostał stolik edukacyjny, drewniany samochodzik, ciuchy, statek do kąpieli (totalny niewypał, bo zdecydowanie za duży do wanienki, może kiedyś nad jezioro...), reszta fajna. Cytat:
|
||
|
|
|
#859 |
|
Zakorzenienie
|
myślę, że i 19 to mało
![]() truteń [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;46792987] Laskiiiiiiiiiii co na roczeeek? Co Wasze dzieci dostały fajnego?[/QUOTE]mój $, książeczki i Duplo. zamów kosmetyczkę do domu i przekaż mu rachunek do zapłacenia. 5 razy w tygodniu. a weekend w spa. też na jego koszt. rajjjjuuuu, nawet sobie nie wyobrażam co bym zrobiła jakby mi konkubent tak pojechał (a miałby wszelkie prawo). jak starać? nie jest mu głupio być na Twoim utrzymaniu???? pościel to pieśń przyszłości, a nie pilny wydatek ---------- Dopisano o 22:05 ---------- Poprzedni post napisano o 22:04 ---------- Jojla, dużo radości i spokoju!!!
!
|
|
#860 |
|
Zakorzenienie
|
Jojla sto lat Kochana i spełnienia marzeń!!
Nogi mam jak banie.. Jednak dopadły mnie obrzęki ![]() Wysłane z mojego SGP321 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#861 |
|
Zakorzenienie
|
Jola Najlepszego
Kucyk Takie pojawienie się obrzęków świadczy o tym, że coraz bliżej święta |
|
|
|
#862 |
|
Zakorzenienie
|
biedna
|
#863 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję Dziękuję Dziękuję Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#864 |
|
Konto usunięte
|
Dzięki Dziewczyny za pomysły odnośnie prezentów!!!!
Iza, no nie wierzę w to, co czytam ![]() Co za gość.... Ja to tak jak Pani, powiem więcej - z faktu, że u nas poważnie czasami jest o krok do jakiejś ostatecznej decyzji, to takie słowa mogłyby się serio skończyć bardzo źle. A nam dziś jakaś tępa laska wjechała rowerem w wózek :/ Szliśmy normalnie chodnikiem, wyszliśmy zza bloku, a z drugiej strony jadą dwie na rowerach i jedna w nas... Na szczęście Tako to czołg i nic się nie stało, ale zjechałam ją równo. Wprawdzie była bardziej wystraszona niż Artek, ale wolę nie myśleć, co by było, gdyby jechała szybciej, albo gdybyśmy jechali Bomiko :/ Nie umiałam się pół spraceru uspokoić :/ ---------- Dopisano o 23:56 ---------- Poprzedni post napisano o 23:20 ---------- Dokładnie rok temu mijała moja pierwsza noc w szpitalu. Na porodówce, bo na patoli nie było miejsc, następnego dnia mnie przeniesiono
|
|
|
|
#865 | ||||
|
Zakorzenienie
|
[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;46789564]Mój TŻ zawsze mówi, że jak będziemy mieć Dziecko, to to będzie Jego Dziecko - on będzie wstawał w nocy, chodził na spacery, przewijał, bawił, karmił. Ja mam tylko urodzić : brzydal: jestem ciekawa, czy u Was, skoro teraz się pogorszyło, to przed porodem TŻci byli takimi "idealnymi ojcami" w swoich obietnicach i przerosła ich rola, czy od początku nie do końca się odnajdowali w sytuacji?
[/QUOTE] mój obiecywał, chodził ze mną na Szkołe Rodzenia, po narodzinach Kasi sytuacja życiowa zmusiła nas do tego że niewiele czasu Tz-et spedzał z nami w domu. Jak już byl to starał się jak mógł, to on pewniej brał ją na ręce i nosił, ja się bałam, to przy nim najlepiej kąpało mi się Kasię Jak zostawali sami to fajnie sobie radził,mało kiedy dzwonił a ja jak wracałam grzecznie starałam się przemilczec ze dziecko ma na sobie najlepsze body i brałam na klate argument ze to ubrał bo to ma ładne, potem podzieliłam ciuch na lepsze i gorsze i ułozyłam osobno Teraz gdy wiecej czasu spedzamy razem i gdy czekamy na kolejne dziecko to on wstaje pierwszy do Kasi mimo ze ja nie pracuję a on musi np rano wstac lub jest po pracy Nie ma takiej opcji abym zajmwała się dzieckiem a on bexstrosko spędzał czas, zresztą nauczył sie ustalać pewne sprawy ze mną i albo uprzedza że o tej i ej godzinie ma jakąś robotę i chcialby wtedy iść albo pyta czy mozę iśc pobiegać o jakiejś tam porze Wie ze gdy mi sie cos nie zwidzi to zrobie dym i trzy dni bede wypominac Przex ostatni tydzień angażowal sie maksymalnie abym i ja mogła odpocząc Cytat:
Kasia w szpitalu jadła niewiele-jak zawsze, dostawała mnóstwo kropłowek Wyszyłyśmy dzisiaj, martwię sie bo nie udało się podac wieczór anrybiotyku, czułam, że tak będzie Przy kolacji podałam odrobinę ale krzywiła się, resxta miała wejśc z mlekiem ale odpycha butelkę rękami nawet na snie.... Dziękuje Wam wszystkim za ciepłe slowa Normalnie Z wiarą, nadzieją i miłością do tej Kruszynki, no i dodatkowo z lekami i z nami Cytat:
Jeszcze trochę i będziesz mieć w suwaczku - moje dziecko ma rok, moje dziecko ma dwa lata cieszę się ze sie przelamałaś Urodzinowe uściski Cytat:
Teraz mam 26 tc i w ogóle nie myślę o wyprawce, tyle, że większość rzeczy mam... Cytat:
Na wizycie wszystko ok- córeczka rośnie
JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ KASIA JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ TOSIA Edytowane przez zebrawpaski Czas edycji: 2014-06-08 o 21:55 |
||||
|
|
|
#866 |
|
Zadomowienie
|
Zeberka ale przeżycia miałyście. Teraz życzę dużo spokoju i szybkiego dojścia do siebie. Oby choróbska się was już nie czepiały.
Ale jak to już 26 tydzień? Przecież niedawno czytałam, że zaszłaś i musisz się oszczędzać. Gratulacje za tc i zdrową córeczkę
|
|
|
|
#867 | ||
|
Zakorzenienie
|
Witam
Cytat:
Ale wątpie czy coś dotrze![]() Cytat:
![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;46796398] A nam dziś jakaś tępa laska wjechała rowerem w wózek :/ Szliśmy normalnie chodnikiem, wyszliśmy zza bloku, a z drugiej strony jadą dwie na rowerach i jedna w nas... Na szczęście Tako to czołg i nic się nie stało, ale zjechałam ją równo. Wprawdzie była bardziej wystraszona niż Artek, ale wolę nie myśleć, co by było, gdyby jechała szybciej, albo gdybyśmy jechali Bomiko :/ Nie umiałam się pół spraceru uspokoić :/[COLOR="Silver"] [/QUOTE] O kurcze nie dziwie się że byłaś zdenerwowana.Dobrze że nic się nie stało
||
|
|
|
#868 |
|
Konto usunięte
|
Dzień dobry
Dzięki Dziewczyny, że napisałyście jak to było z Waszymi TŻtami po porodach - ciekawe jak będzie z moim... Ale na to muszę jeszcze chwilę zaczekać. Zeberko to dobrze rozumiem, że Kasia jest już z Tobą w domu? Perse co za przeżycie, dobrze, że Artkowi się nic nie stało Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka
|
|
|
|
#869 |
|
Konto usunięte
|
Zeberko
Macie już imię? |
|
|
|
#870 | ||||
|
Zakorzenienie
|
[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;46792010]Rena gratulacje Kochana!!! I kciuki mocne! Będzie dobrze!
[/QUOTE]![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
========================= ============== przeżyłam dziś jeszcze są u nas moi rodzice, ale to już pikuś oprócz perfum dostałam od męża tableta najpierw dał mi małe zawiniątko - myślałam, że to jakaś biżuteria - otwieram a tam kabelek usb zgłupiałam i pytam: a co to jest? tż na to: Twoja mina jest bezcenna i wyciągnął drugą paczuszkę muszę tylko rozkminić co i jak się tam robi, bo to jakiś taki "lepszejszy" ![]() --------------------------- no i doktorek napisał najpierw, że cudne wieści a po 5h przysłał sms żeby jednak jeszcze raz powtórzyć betę
![]() |
Nowe wątki na forum Być rodzicem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:32.

Stwierdził ze został mi brzuch po ciąży ,nie dbam o siebie i wyglądam jak matka polka.Myślałam że mnie cholera strzeli
To ja zajmuje się dzieckiem,robie obiady,sprzątam a mimo to wieczorami mam czas żeby zrobić depilacje,peeling,zafarbo wać włosy zrobić paznokcie.ZAWSZE jak wychodze mam pełen makijaż i perfumy ale wg niego jestm matką polką
ciśnienie mi się podniosło normalnie 

z takim wykurzaniem to moze się udać

.
) to już najgorsze wydatki będą za Nami i będziemy powoli coś kupować....