Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXIII - Strona 29 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem

Notka

Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-06-07, 18:06   #841
d1b06f3951e378bb3fdc33711a759ec9373c9f74_6556ad7364f3f
Konto usunięte

Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXIII

Jojla 100 lat Kochana

Ciociami u mnie i TŻ podziałało kilka tygodni wcześniej napisanie listu... Od tamtej pory jest dobrze (odpukać)

Iza właśnie boję się, że z dzieckiem będzie super, ale ja pójdę w odstawkę... Chociaż mam nadzieję, że nie, bo TŻ pomimo naszego 7-letniego stażu nadal często okazuje mi, że mnie kocha i że mu zależy i liczę, że jako mama będę dla niego jeszcze ważniejsza... A Twój z tym wyglądem to przesadził!

Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka
d1b06f3951e378bb3fdc33711a759ec9373c9f74_6556ad7364f3f jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-07, 18:08   #842
jojla
Zakorzenienie

Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXIII

Cytat:
Napisane przez wadera4 Pokaż wiadomość
Jojla sto lat, zdrowia i spełnienia marzeń!
Dziękuję

Cytat:
Napisane przez iza243 Pokaż wiadomość
Joila spełnienia marzeń
Dziękuję

Cytat:
Mój tż rano dolał oliwy do ognia.Przeczepił się że z powodu @ zrobiły mi się pryszczeStwierdził ze został mi brzuch po ciąży ,nie dbam o siebie i wyglądam jak matka polka.Myślałam że mnie cholera strzeliTo ja zajmuje się dzieckiem,robie obiady,sprzątam a mimo to wieczorami mam czas żeby zrobić depilacje,peeling,zafarbo wać włosy zrobić paznokcie.ZAWSZE jak wychodze mam pełen makijaż i perfumy ale wg niego jestm matką polkąStwierdził że mam dobrze wyglądać w domu bez makijażu,a wszystko inne co robie to wg niego nie jest dbanie o siebie i jestem zaniedbana.No ręce i cycki mi opadły...
nic nie powiem bo mnie cholera strzeli zaraz ciśnienie mi się podniosło normalnie

---------- Dopisano o 18:08 ---------- Poprzedni post napisano o 18:07 ----------

[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;46793548]Jojla 100 lat Kochana
[/QUOTE]

Dziękuję

jojla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-07, 18:10   #843
h0pe
Wtajemniczenie

GG do h0pe

Cytat:
Aha dziewczynki, które biorą encorton. Pamiętajcie, że słońca trzeba przy nim unikać.
wlasnie nie wiem do konca jakie mogą być skutki, doczytalam jedynie o tym ze plamy na skórze mogą się zrobić, Wiecie coś na ten temat więcej? Miałam kiedyś o to spytać ale nie chciałam się użalać. Ale dalej mnie to nurtuje bo jakby nie było spędzam na słońcu, pełnym słońcu wiele godzin w polu. Do 12 w poludnie, i potem np od 4 dopoki nie zajdzie...

---------- Dopisano o 18:10 ---------- Poprzedni post napisano o 18:08 ----------

Iza to grube przegięcie było. Zdecydowanie musisz go od rana zostawić z małym, jak tylko będzie miał wolny dzień, jechać zrelaksować się gdzieś, wystroić, a jak wrócisz ,i będzie brudny, powiedz mu że wygląda jak... ojciec polak
żarty żartami ale najwyższa pora dać mu nauczę!!!!
h0pe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-07, 18:14   #844
wadera4
Wtajemniczenie

Cytat:
Stwierdził że mam dobrze wyglądać w domu bez makijażu,a wszystko inne co robie to wg niego nie jest dbanie o siebie i jestem zaniedbana.
Przepraszam, że to napiszę, w końcu to Twój tż. Cham! Dla mnie szczyt chamstwa. Co Ty jesteś jakąś jego utrzymanką, kochanicą? że MASZ dobrze wyglądać?.......

Cytat:
Napisane przez BERBIE Pokaż wiadomość
ja wyznaję zasadę albo wierzę w Boga albo zabobony. łóżeczko już wyschło, wieczorem trafi do naszej sypialni ale nie wiem czy w częściach czy złożone, bo nie wiem jak się dziś wyrobimy. ale jutro na pewno już będzie stało w pełnym majestacie
co zamierzasz kupić jako pierwsze? masz już coś na oku?
Ja również zwłaszcza, że to dziecko wymodliłam, więc jak mogę teraz okazać Bogu brak wiary. Ale wiem, że dużo osób tak robi

Rozglądałam się za przewijakiem, wiadrem, wózkami, poduchą do karmienia. Wszystko najchętniej kupiłabym przez internet, ale nie wiem czy rzeczywiście jest tak taniej? Bo jeśli chodzi o sklepy nawet nie wiem, gdzie to wszystko kupić. Jak chodzę np. po sklepach z ubrankami to mało jest tych pierwszych rozmiarów

Są groby uwiecznione tylko wspomnieniem, na których wciąż tli się płomień rozpaczy.
wadera4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-07, 18:20   #845
BERBIE
Zakorzenienie

Cytat:
Rozglądałam się za przewijakiem, wiadrem, wózkami, poduchą do karmienia. Wszystko najchętniej kupiłabym przez internet, ale nie wiem czy rzeczywiście jest tak taniej? Bo jeśli chodzi o sklepy nawet nie wiem, gdzie to wszystko kupić. Jak chodzę np. po sklepach z ubrankami to mało jest tych pierwszych rozmiarów
nie wiem jak ceny ubranek, bo nie porównywałam. dla mnie nowe ogólnie są drogie jak na początek, bo albo je założę albo i nie. co do innych rzeczy to w większości rzeczy zauważyłam, że z przesyłką to wychodzi to samo co by można było kupić w sklepie. ale jeśli bierzesz więcej rzeczy u jednego sprzedawcy to wychodzi taniej bo jedna przesyłka. wy wszystko będziecie kupować nowe?
Stary 2014-06-07, 18:24   #846
iza243
Zakorzenienie

Cytat:
Przepraszam, że to napiszę, w końcu to Twój tż. Cham! Dla mnie szczyt chamstwa. Co Ty jesteś jakąś jego utrzymanką, kochanicą? że MASZ dobrze wyglądać?.......

Ja również zwłaszcza, że to dziecko wymodliłam, więc jak mogę teraz okazać Bogu brak wiary. Ale wiem, że dużo osób tak robi

On jest mega dziwny ostatnio

Jak wezmiesz u jednego sprzedawcy to będzie taniej

Domiś-30.12.13 godz 11:05

Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek
iza243 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-07, 18:28   #847
wadera4
Wtajemniczenie

Cytat:
ale jeśli bierzesz więcej rzeczy u jednego sprzedawcy to wychodzi taniej bo jedna przesyłka. wy wszystko będziecie kupować nowe?
Cytat:
Jak wezmiesz u jednego sprzedawcy to będzie taniej
Tak właśnie będę kombinować
Kilka rzeczy będę miała po chrześniaku, głównie łóżeczko. Planujemy kupować nowe, wszak na jednym dziecku nie poprzestaniemy

Iza dziwny czy nie, to nie tłumaczy jego zachowania i takich słów

Są groby uwiecznione tylko wspomnieniem, na których wciąż tli się płomień rozpaczy.
wadera4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-07, 18:30   #848
BERBIE
Zakorzenienie

iza wybacz co napiszę, ale Twój tż też raczej Supermenem nie jest. chyba ma jakieś problemy sam ze sobą i swoją samoocenę skoro Ci uwagę zwraca. podziwiam Cię za paznokcie, makijaż itp. bo teraz nie wiem jak to będzie gdy zostanę sama z Małym. sama w domu nigdy się nie maluje.
Stary 2014-06-07, 18:30   #849
Kucyk_Truskawkowy
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez h0pe Pokaż wiadomość
kucyk, [/B]miałaś chyba rację, kiedy mówiłaś, że jeszcze przenosisz
oby jednak tak jak sobie życzycie wyszedł w next tygodniu bo my tu też na Maksia czekamy z niecierpliwością! z takim wykurzaniem to moze się udać

Mam nadzieje ze moje jajo w tym cyklu dało się urobić jakiemuś urodnemu plemniczkowi i tera mimo tej harówki sobie jakoś poradzi z zakotwiczeniem

Trzymam kciuki za jajco żeby uległe było
A Maksiu może ojca posłucha, bo dzisiaj rozmawiali na temat wychodzenia z brzucha

Cytat:
wiesz jak tak Cię czytam to myślę, że pewnie będzie na odwrót niż byś chciała (tzn. że przenosisz). oczywiście nie życzę Ci tego, ale z drugiej strony jak Ty urodzisz to przyjdzie kolej na mnie a ja na razie mam blokadę.
chyba całkiem zgłupiałam, przecież to było od początku oczywiste że po 9 miesiącach ciąży będzie dziecko i poród, ale chyba 9 miesięcy to dla mnie za mało żeby się z tą myślą oswoić jakaś durna jestem i już. tż też na mnie krzyczy żebym chociaż nic nie robiła, żeby nic się nie zaczęło nie wiem co to będzie gdy nadejdzie godzina zero... przedtem żyłam od wizyty do wizyty, żeby wiedzieć czy wszystko jest ok. a teraz myślę o tym, żeby nie powiedział, że Mały wychodzi jeszcze nie urodziłam dziecka a już wyrodna matka ze mnie
Wiesz...ja już chce urodzić, ale tak naprawdę to do mnie nie dociera (że będę mamą, że takie maleństwo będzie pod moją opieką)
Też mam wiele obaw, ale wolę mieć już poród z głowy

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;46792987]Berbie, Kucyk, a może syn którejś z Was się zdecyduje wyjść w urodziny Artura? To za 2 tygodnie
Laskiiiiiiiiiii co na roczeeek? Co Wasze dzieci dostały fajnego?[/QUOTE]

Ja zaklepałam 14.06

Cytat:
Mój tż rano dolał oliwy do ognia.Przeczepił się że z powodu @ zrobiły mi się pryszczeStwierdził ze został mi brzuch po ciąży ,nie dbam o siebie i wyglądam jak matka polka.Myślałam że mnie cholera strzeliTo ja zajmuje się dzieckiem,robie obiady,sprzątam a mimo to wieczorami mam czas żeby zrobić depilacje,peeling,zafarbo wać włosy zrobić paznokcie.ZAWSZE jak wychodze mam pełen makijaż i perfumy ale wg niego jestm matką polkąStwierdził że mam dobrze wyglądać w domu bez makijażu,a wszystko inne co robie to wg niego nie jest dbanie o siebie i jestem zaniedbana.No ręce i cycki mi opadły...
Że co??! Co za facet... A on jak o siebie dba? Brzusio kaloryfer? I w ogóle fit i cera pełna blasku?

Wysłane z mojego SGP321 przy użyciu Tapatalka
Kucyk_Truskawkowy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-07, 18:45   #850
iza243
Zakorzenienie

Cytat:
Tak właśnie będę kombinować
Kilka rzeczy będę miała po chrześniaku, głównie łóżeczko. Planujemy kupować nowe, wszak na jednym dziecku nie poprzestaniemy

Iza dziwny czy nie, to nie tłumaczy jego zachowania i takich słów
Ja to wiem.Była spora kłótnia.Szczerze to mam tak dość że od jakiegoś czasu myśle nad rozstaniem.

Cytat:
iza wybacz co napiszę, ale Twój tż też raczej Supermenem nie jest. chyba ma jakieś problemy sam ze sobą i swoją samoocenę skoro Ci uwagę zwraca. podziwiam Cię za paznokcie, makijaż itp. bo teraz nie wiem jak to będzie gdy zostanę sama z Małym. sama w domu nigdy się nie maluje.

To samo mu powiedziałam.Ale chyba niewiele dotarło

Cytat:
Napisane przez Kucyk_Truskawkowy Pokaż wiadomość
Trzymam kciuki za jajco żeby uległe było
A Maksiu może ojca posłucha, bo dzisiaj rozmawiali na temat wychodzenia z brzucha

Wiesz...ja już chce urodzić, ale tak naprawdę to do mnie nie dociera (że będę mamą, że takie maleństwo będzie pod moją opieką)
Też mam wiele obaw, ale wolę mieć już poród z głowy

Ja zaklepałam 14.06

Że co??! Co za facet... A on jak o siebie dba? Brzusio kaloryfer? I w ogóle fit i cera pełna blasku?

Coś tam ćwiczy ale do ideału ma dalekooo....

Stary 2014-06-07, 18:49   #851
fiolusiek
Zakorzenienie

Iza Może Twój TŻ czuje się odrzucony i brakuje mu czasu spędzanego razem stąd ma takie dziwne aluzje. Swoją drogą takimi słowami nieźleby mnie wkurzył

Perse S na roczek z ciekawszych prezentów które do dziś używa są http://www.smyk.com/wader-gigant-tru...y-dla-dzieci-p
https://www.google.pl/search?q=toloc...13%3B900%3B900
fiolusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-07, 18:51   #852
ciociami
Raczkowanie

Stanelo na tym ze on ma sie bardziej starac z praca i finansami.
A ja mam byc bardziej cierpliwa i sie tak nie wkurzac.
A wiecie co go tak bardzo zabolalo. Ze go porownalam do jego ojca.

Mam nadzieje ze to sie wszystko ulozy. I staniemy na nogi.

Izka bardzo mi przykro ze musialas takie slowa uslyszec od czlowieka ktory chyba powinien sobie zdawac sprawe ze przede wszystkim jestes mama. I dziekowac ze taka sexsi a nie z 30 kg na plusie.

Ja mam wszystkie pozostalosci po ciazy a dzieci nie mam.
Naszczescie moj tż zawsze mnie pociesza jak marudze ze cycki mi opadly i zrobila mi sie galaretka na brzuchu.

Mysle ze dziewczyny maja racje. Zostaw go z Domisiem na jeden dzien.
ciociami jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-07, 19:11   #853
h0pe
Wtajemniczenie

GG do h0pe

Cytat:
Napisane przez fiolusiek Pokaż wiadomość
Iza Może Twój TŻ czuje się odrzucony i brakuje mu czasu spędzanego razem stąd ma takie dziwne aluzje. Swoją drogą takimi słowami nieźleby mnie wkurzył

Perse S na roczek z ciekawszych prezentów które do dziś używa są http://www.smyk.com/wader-gigant-tru...y-dla-dzieci-p
https://www.google.pl/search?q=toloc...13%3B900%3B900
ooo tak, te wywrotki to hit, u chłopców mojej przyjaciółki cały czas w użytku
h0pe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-07, 19:11   #854
pikaso
Zadomowienie

Rena, Mleb: jupi:

Cytat:
Napisane przez agatkaa1 Pokaż wiadomość
ja właśnie nie będę mu teraz mówić aby przykładał rękę i poczekam jeszcze miesiąc a i mam nadzieję że 4 lipca zasadzi mu JUNIOR kopa na jego 30ste urodziny
Gratulacje za prawie 19 tydzień.
No może zrobi mu taki prezent.
Ja mam w ten sam dzień urodzinki

Jojla 100 lat!

Hope chociaż to nie Wielkanoc, to jajco.

Ehh Iza dziewczyny już chyba wszystko napisały. Mnie by cholera trafiła na miejscu.
pikaso jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-07, 19:35   #855
agatkaa1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jojla Pokaż wiadomość
to powiedz mu to
ze łzami w oczach powiedziałam i dodałam żeby już przestał!

Cytat:
Nie przejmujecie się zabobonami związanymi z łóżeczkiem? Czy któraś z Was składała łóżeczko dopiero po porodzie?

Agatko ja zamierzam rozpocząć zakupy już teraz, później z wielkim brzuchem nie dam rady latać po sklepach, chociaż i tak większość przewiduję internetowo. Ale to i czasowo jakoś rozłożone, i finansowo
heh....ja nie mam zamiaru czekac z łóżeczkiem i zapowiedziałam bratowej że jeśli Nam je dadzą to ja je chcę wcześniej bo chcę pomalować! na co ona że jeśli malować to możemy przyjechać do Nich i u nich to zrobić a jak wyschnie to tak z 2-3 tyg wcześniej je zabrać....a malować to i tak końcem sierpnia mam w planach albo we wrześniu....

Co do zakupów to jeśli byśmy nie remontowali to też byśmy juz kupowali ale póki nie mamy drugiej części to nic kupować nie będzie bo trzymac tego nie mam gdzie to raz a dwa kasa idzie w remont na bieżąco....jasne że jak gdzieś jedziemy to się rozglądamy co i jakie Nam się podoba aby mieć rozeznanie, wózki też oglądam na necie i pokazuję Tż....spisuje ceny a przy okazji jakiegos wyjazdu do większego miasta bęziemy oglądać bo wózek i tak zamierzam kupić przez neta...o ciuszki się nie martwię bo tego nie brakuje...jasne że jak mi się coś spodoba i nie będę mogła się oprzeć to kupię....ale tak jak mowię kasa idzie Nam na bieżąco na remonty których końca nie widać....jak już zamówimy okna, drzwi (5szt ) to już najgorsze wydatki będą za Nami i będziemy powoli coś kupować....

a bilans mam taki że łóżeczko dostaniemy, nosidełko-fotelik też dostaniemy a kupimy tylko wózek....z tych większych wydatków...może i pościel też dostanę od bratowej i jedną kupię...

Cytat:
heh ☠☠☠łabym fochem i nigdzie nie wyszła dziś z Nim....normalnie się we mnie zagotowało!

26,01,2011[*]
23,04,2013[*]

Nasze Szczęście- IGOREK
agatkaa1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-07, 19:41   #856
jojla
Zakorzenienie

Cytat:
Ja to wiem.Była spora kłótnia.Szczerze to mam tak dość że od jakiegoś czasu myśle nad rozstaniem.

nie wiem, może mu się styki w głowie przegrzały w ten upał

Cytat:
Napisane przez pikaso Pokaż wiadomość
Jojla 100 lat!

Dziękuję

A co u Was?

Cytat:
ze łzami w oczach powiedziałam i dodałam żeby już przestał!
To dobrze

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Stary 2014-06-07, 19:43   #857
agatkaa1
Zakorzenienie

Cytat:
nie wiem, może mu się styki w głowie przegrzały w ten upał

26,01,2011[*]
23,04,2013[*]

Nasze Szczęście- IGOREK
agatkaa1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-07, 21:49   #858
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;46789564]Mój TŻ zawsze mówi, że jak będziemy mieć Dziecko, to to będzie Jego Dziecko - on będzie wstawał w nocy, chodził na spacery, przewijał, bawił, karmił. Ja mam tylko urodzić : brzydal: jestem ciekawa, czy u Was, skoro teraz się pogorszyło, to przed porodem TŻci byli takimi "idealnymi ojcami" w swoich obietnicach i przerosła ich rola, czy od początku nie do końca się odnajdowali w sytuacji?[/QUOTE]

nie przewidzisz. mój akurat obiecywał, snuł wizje idealnego ojca, miał (sam z siebie) wszystko robić, sam wszystko deklarował (nie, to, że pytałam czy wymuszałam) a potem..... nic... po jakims czasie stwierdził, że sytuacja go przerosła. raz spróbował wykąpać, ale J. płakał, potem nie kąpał wiele miesięcy, przewinąć się bał, jakoś po 1,5 m-ca go zmusiłam i jakoś zaczął przewijać. na samym początku ja wstawałam w nocy, brałam J. na przewijak, przewijałam, potem na łóżko i karmiłam, tż nie podawał mi go, a po cc było mi dość ciężko kłaść go wyżej na przewijak, nagle wstawać/siadać itp. Jak się wkurzałam, że tż nic nie robi to wstawał, siadał na łóżku i tak siedział, potem przysypiał na siedząco, więc bez sensu bo i tak nie pomagał. Później zaczął brać J. do odbicia po karmieniu. Generalnie bardzo ciężko było o jego zaangażowanie i trwało to wiele miesięcy. Długo później zaczął coś robić, pytając non stop o wszystko, generalnie cieszę się, że się zajmuje J. ale i tak większość trzeba mu powiedzieć, jak ma się bawić (bo zabawa to coś więcej niż siedzenie nad dzieckiem z telefonem w ręku), jak ubrać (ja w pracy, a tż dzwoni i pyta jak ubrać J. zamiast wyjść na balkon i zobaczyć jak jest), dzwoni pytać co na deser dać, kaszkę na noc robi z instrukcją (pierwszy raz robił jak do pracy wróciłam czyli całkiem niedawno), itp, itd.

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;46790091]Jak mnie Artek ostatnio ugryzł w rękę, to miałam 2 dni ślad. Sądzę, że gdyby mnie tak ugryzł w pierś, szybko bym odstawiła. Dlatego podziwiam Was [/QUOTE]

moja pirania też porządnie gryzie. nie można rąk oprzeć na łóżeczku jak w nim stoi bo od razu leci i gryzie.

Cytat:
Napisane przez rena5 Pokaż wiadomość
no to ja też się ujawniam my z Mleb się tak umówiłyśmy, że prawie w ten sam dzień dzieci zrobiłyśmy

we wtorek zrobiłam betę (30mIU/ml) od środy jestem na lekach (encorton, aspiryna cardio, duphaston, clexane, metformax i kwas oczywiście)...w czwartek beta wynosiła: 86 mIU/ml a dziś: 174mIU/ml...oczywiście martwi mnie już słabszy niż ostatnio (choć wiem, że mimo to prawidłowy) przyrost...ehhhh...jak tu przeżyć te niecałe 3 tygodnie do usg...
ależ się cieszę

---------- Dopisano o 21:49 ---------- Poprzedni post napisano o 21:41 ----------

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;46792987]Laskiiiiiiiiiii co na roczeeek? Co Wasze dzieci dostały fajnego?[/QUOTE]

J. dostał stolik edukacyjny, drewniany samochodzik, ciuchy, statek do kąpieli (totalny niewypał, bo zdecydowanie za duży do wanienki, może kiedyś nad jezioro...), reszta fajna.

Cytat:
yyyyyyyy...........
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-07, 22:05   #859
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
ale chyba 9 miesięcy to dla mnie za mało żeby się z tą myślą oswoić
myślę, że i 19 to mało

Cytat:
Napisane przez ciociami Pokaż wiadomość
Tż stwierdził ze bardzo go zranilo to co powiedzialam.
truteń

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;46792987]
Laskiiiiiiiiiii co na roczeeek? Co Wasze dzieci dostały fajnego?[/QUOTE]mój $, książeczki i Duplo.

Cytat:
Stwierdził że mam dobrze wyglądać w domu bez makijażu
zamów kosmetyczkę do domu i przekaż mu rachunek do zapłacenia. 5 razy w tygodniu. a weekend w spa. też na jego koszt.
rajjjjuuuu, nawet sobie nie wyobrażam co bym zrobiła jakby mi konkubent tak pojechał (a miałby wszelkie prawo).

Cytat:
Napisane przez ciociami Pokaż wiadomość
Stanelo na tym ze on ma sie bardziej starac z praca i finansami.
jak starać? nie jest mu głupio być na Twoim utrzymaniu????

Cytat:
...może i pościel też dostanę od bratowej i jedną kupię...
pościel to pieśń przyszłości, a nie pilny wydatek

---------- Dopisano o 22:05 ---------- Poprzedni post napisano o 22:04 ----------

Jojla, dużo radości i spokoju!!!
!

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-07, 22:23   #860
Kucyk_Truskawkowy
Zakorzenienie

Jojla sto lat Kochana i spełnienia marzeń!!

Nogi mam jak banie.. Jednak dopadły mnie obrzęki

Kucyk_Truskawkowy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-07, 22:34   #861
fiolusiek
Zakorzenienie

Jola Najlepszego Spełnienia Najskrytszych marzeń

Kucyk
Takie pojawienie się obrzęków świadczy o tym, że coraz bliżej święta
fiolusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-07, 22:42   #862
BERBIE
Zakorzenienie

Cytat:
biedna niestety znam ten ból
Stary 2014-06-07, 22:56   #863
jojla
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość
Jojla, dużo radości i spokoju!!!
!

Dziękuję

Cytat:
Jojla sto lat Kochana i spełnienia marzeń!!
Dziękuję

Cytat:

Cytat:
Napisane przez fiolusiek Pokaż wiadomość
Jola Najlepszego Spełnienia Najskrytszych marzeń
Dziękuję

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Stary 2014-06-07, 23:56   #864
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Dzięki Dziewczyny za pomysły odnośnie prezentów!!!!

Iza, no nie wierzę w to, co czytam
Co za gość....

Ja to tak jak Pani, powiem więcej - z faktu, że u nas poważnie czasami jest o krok do jakiejś ostatecznej decyzji, to takie słowa mogłyby się serio skończyć bardzo źle.

A nam dziś jakaś tępa laska wjechała rowerem w wózek :/
Szliśmy normalnie chodnikiem, wyszliśmy zza bloku, a z drugiej strony jadą dwie na rowerach i jedna w nas... Na szczęście Tako to czołg i nic się nie stało, ale zjechałam ją równo. Wprawdzie była bardziej wystraszona niż Artek, ale wolę nie myśleć, co by było, gdyby jechała szybciej, albo gdybyśmy jechali Bomiko :/ Nie umiałam się pół spraceru uspokoić :/

---------- Dopisano o 23:56 ---------- Poprzedni post napisano o 23:20 ----------

Dokładnie rok temu mijała moja pierwsza noc w szpitalu. Na porodówce, bo na patoli nie było miejsc, następnego dnia mnie przeniesiono
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-07, 23:57   #865
zebrawpaski
Zakorzenienie

[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;46789564]Mój TŻ zawsze mówi, że jak będziemy mieć Dziecko, to to będzie Jego Dziecko - on będzie wstawał w nocy, chodził na spacery, przewijał, bawił, karmił. Ja mam tylko urodzić : brzydal: jestem ciekawa, czy u Was, skoro teraz się pogorszyło, to przed porodem TŻci byli takimi "idealnymi ojcami" w swoich obietnicach i przerosła ich rola, czy od początku nie do końca się odnajdowali w sytuacji?
[/QUOTE]
mój obiecywał, chodził ze mną na Szkołe Rodzenia, po narodzinach Kasi sytuacja życiowa zmusiła nas do tego że niewiele czasu Tz-et spedzał z nami w domu.
Jak już byl to starał się jak mógł, to on pewniej brał ją na ręce i nosił, ja się bałam, to przy nim najlepiej kąpało mi się Kasię
Jak zostawali sami to fajnie sobie radził,mało kiedy dzwonił a ja jak wracałam grzecznie starałam się przemilczec ze dziecko ma na sobie najlepsze body i brałam na klate argument ze to ubrał bo to ma ładne, potem podzieliłam ciuch na lepsze i gorsze i ułozyłam osobno
Teraz gdy wiecej czasu spedzamy razem i gdy czekamy na kolejne dziecko to on wstaje pierwszy do Kasi mimo ze ja nie pracuję a on musi np rano wstac lub jest po pracy
Nie ma takiej opcji abym zajmwała się dzieckiem a on bexstrosko spędzał czas, zresztą nauczył sie ustalać pewne sprawy ze mną i albo uprzedza że o tej i ej godzinie ma jakąś robotę i chcialby wtedy iść albo pyta czy mozę iśc pobiegać o jakiejś tam porze
Wie ze gdy mi sie cos nie zwidzi to zrobie dym i trzy dni bede wypominac
Przex ostatni tydzień angażowal sie maksymalnie abym i ja mogła odpocząc

Cytat:

Pasiastą mi ucięło.... a jest możliwość powrotu do dziadków? jak z jedzeniem Kasi w szpitalu???
jesteśmy właśnie u nich
Kasia w szpitalu jadła niewiele-jak zawsze, dostawała mnóstwo kropłowek
Wyszyłyśmy dzisiaj, martwię sie bo nie udało się podac wieczór anrybiotyku, czułam, że tak będzie
Przy kolacji podałam odrobinę ale krzywiła się, resxta miała wejśc z mlekiem ale odpycha butelkę rękami nawet na snie....

Dziękuje Wam wszystkim za ciepłe slowa

Cytat:
Napisane przez rena5 Pokaż wiadomość
też pięknie
ehhhh...jak tu przeżyć te niecałe 3 tygodnie do usg...
Normalnie
Z wiarą, nadzieją i miłością do tej Kruszynki, no i dodatkowo z lekami i z nami

Cytat:
hehe, T. mnie gryzie namiętnie wręcz w prawe ramię, aż mi się te 8 zębów odbija. w pierś nigdy nie ugryzł)
Wie czym to grozi

Cytat:
Myślę o suwaczku ale jeszcze trochę się waham
Jeszcze trochę i będziesz mieć w suwaczku - moje dziecko ma rok, moje dziecko ma dwa lata
cieszę się ze sie przelamałaś
Urodzinowe uściski
Cytat:
Nie przejmujecie się zabobonami związanymi z łóżeczkiem? Czy któraś z Was składała łóżeczko dopiero po porodzie
U mnie było wnoszone i składane po porodzie, ale ja wszystko póxno organizowałam
Teraz mam 26 tc i w ogóle nie myślę o wyprawce, tyle, że większość rzeczy mam...

Cytat:
Iza- szczerze podziwiam Twoją odporność na krytykę w dodatku niesłuszną, chyba bym się długo nie pozbierała...

Na wizycie wszystko ok- córeczka rośnie

JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
KASIA
JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
TOSIA

Edytowane przez zebrawpaski
Czas edycji: 2014-06-08 o 21:55
zebrawpaski jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-08, 05:36   #866
pikaso
Zadomowienie

Zeberka ale przeżycia miałyście. Teraz życzę dużo spokoju i szybkiego dojścia do siebie. Oby choróbska się was już nie czepiały.
Ale jak to już 26 tydzień? Przecież niedawno czytałam, że zaszłaś i musisz się oszczędzać. Gratulacje za tc i zdrową córeczkę
pikaso jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-08, 07:54   #867
iza243
Zakorzenienie

Witam

Cytat:

zamów kosmetyczkę do domu i przekaż mu rachunek do zapłacenia. 5 razy w tygodniu. a weekend w spa. też na jego koszt.
rajjjjuuuu, nawet sobie nie wyobrażam co bym zrobiła jakby mi konkubent tak pojechał (a miałby wszelkie prawo).
Chyba naprawde tak zrobieAle wątpie czy coś dotrze
Cytat:

Końcówka jest ciężka
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;46796398]

A nam dziś jakaś tępa laska wjechała rowerem w wózek :/
Szliśmy normalnie chodnikiem, wyszliśmy zza bloku, a z drugiej strony jadą dwie na rowerach i jedna w nas... Na szczęście Tako to czołg i nic się nie stało, ale zjechałam ją równo. Wprawdzie była bardziej wystraszona niż Artek, ale wolę nie myśleć, co by było, gdyby jechała szybciej, albo gdybyśmy jechali Bomiko :/ Nie umiałam się pół spraceru uspokoić :/[COLOR="Silver"]
[/QUOTE]
O kurcze nie dziwie się że byłaś zdenerwowana.Dobrze że nic się nie stało
Cytat:
Napisane przez zebrawpaski Pokaż wiadomość

Stary 2014-06-08, 08:04   #868
d1b06f3951e378bb3fdc33711a759ec9373c9f74_6556ad7364f3f
Konto usunięte

Dzień dobry

Dzięki Dziewczyny, że napisałyście jak to było z Waszymi TŻtami po porodach - ciekawe jak będzie z moim... Ale na to muszę jeszcze chwilę zaczekać.

Zeberko to dobrze rozumiem, że Kasia jest już z Tobą w domu?

Perse co za przeżycie, dobrze, że Artkowi się nic nie stało

Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka
d1b06f3951e378bb3fdc33711a759ec9373c9f74_6556ad7364f3f jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-08, 09:06   #869
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Zeberko
Macie już imię?
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-08, 09:47   #870
rena5
Zakorzenienie

[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;46792010]Rena gratulacje Kochana!!! I kciuki mocne! Będzie dobrze! [/QUOTE]

Cytat:
Napisane przez h0pe Pokaż wiadomość
melbi , rena piękną parę mamy! teraz proszę pielęgnować się i relaksować.

renia, udanej imprezki!

Cytat:
udanej zabawy i podesłałabyś mi trochę tego biszkopta bo wciąż o nim myślę
a wiesz, że wszystkim tak smakował, że został jeden pasek na blaszce

Cytat:
Napisane przez meire Pokaż wiadomość
Rena, moje gratulacje... a jednak sie udalo..

Cytat:
Rena oficjalne gratulacje

Cytat:
zgadzam się w 100% Iza ...

Cytat:
Napisane przez pikaso Pokaż wiadomość
Rena, Mleb: jupi:

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
ależ się cieszę

Cytat:
Napisane przez zebrawpaski Pokaż wiadomość
Normalnie
Z wiarą, nadzieją i miłością do tej Kruszynki, no i dodatkowo z lekami i z nami

poryczałam się normalnie jak to przeczytałam...

macie już imię dla córeczki???

========================= ==============
przeżyłam dziś jeszcze są u nas moi rodzice, ale to już pikuś oprócz perfum dostałam od męża tableta oczywiście zrobił mnie na szaro najpierw dał mi małe zawiniątko - myślałam, że to jakaś biżuteria - otwieram a tam kabelek usb zgłupiałam i pytam: a co to jest? tż na to: Twoja mina jest bezcenna i wyciągnął drugą paczuszkę muszę tylko rozkminić co i jak się tam robi, bo to jakiś taki "lepszejszy"

---------------------------
no i doktorek napisał najpierw, że cudne wieści a po 5h przysłał sms żeby jednak jeszcze raz powtórzyć betę no więc jutro robię...

Mateuszek -> cuda się zdarzają
rena5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Być rodzicem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości