|
|||||||
| Notka |
|
| Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#871 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXIII
dziewczyny dziękuje za kciuki i gratulacje
dziś beta dobrze mi przyrosła Rena trzymam nadal za Ciebie moja paro Zeberko dobrze, że z dzidzią ok Perse - mam nadzieje, że już się uspokoiłaś po incydencie z rowerem |
|
|
|
#872 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXIII
Cytat:
ja kilka lat temu kupiłam tż gitarę elektryczną i zrobiłam podobnie. pod choinką zostawiłam mu kable łączące gitarę z wzmacniaczem. niezapomniana mina jak wyciągnęłam spod łóżka gitarę
|
|
#873 | ||
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;46796398]
A nam dziś jakaś tępa laska wjechała rowerem w wózek :/ Szliśmy normalnie chodnikiem, wyszliśmy zza bloku, a z drugiej strony jadą dwie na rowerach i jedna w nas... Na szczęście Tako to czołg i nic się nie stało, ale zjechałam ją równo. Wprawdzie była bardziej wystraszona niż Artek, ale wolę nie myśleć, co by było, gdyby jechała szybciej, albo gdybyśmy jechali Bomiko :/ Nie umiałam się pół spraceru uspokoić :/ ---------- Dopisano o 23:56 ---------- Poprzedni post napisano o 23:20 ---------- Dokładnie rok temu mijała moja pierwsza noc w szpitalu. Na porodówce, bo na patoli nie było miejsc, następnego dnia mnie przeniesiono [/QUOTE]Miałam podobną trochę sytuacje jak byłam w 12 tygodniu ciąży. Facet wjechał we mnie rowerem (jechał po chodniku a obok była droga rowerowa). Walnął mnie w biodro.. Nie wiem co bym mu zrobiła jakby walnał mnie w brzuch ![]() Dobrze że ją ochrzaniłaś! Cytat:
Że jak nie było obrzęków przez 9 miesięcy, a nagle się pojawiają to znaczy że poród blisko. Ja raczej zrzucam to na upały Okropieństwo ![]() Cytat:
Fajne te nasze chłopaki ![]() Zebra Super że u juniorki ok! I nie mogę uwierzyć że to już taka zaawansowana ciąża! Dopiero co przecież zaciążyłaś ![]() Wysłane z mojego SGP321 przy użyciu Tapatalka |
||
|
|
|
#874 | ||||
|
Zadomowienie
|
Witam. Ja od czwartku znowu u rodziców, ale tym razem nie z powodu kłótni z TŻ. Jakoś tu mi lżej, więcej odpoczywam, rodzice dużo mi pomagają zajmują się wnuczkiem i ogólnie do niczego nie pozwalają mi się dotknąć. Błogie lenistwo... mam z kim pogadać, bo w domu to raczej sama, TŻ ciągle w pracy
Mleb gratulacje . Jak ja się cieszę Cytat:
![]() A czemu nie ma Cię na liście zafasolkowanych? ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Joja spóźnione życzenia Zeberko dużo zdrowia dla Kasi. Mam nadzieję, że już lepiej? A dla Ciebie bo dzisiaj chyba obchodzisz studnióweczkę do porodu.
|
|
#875 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() klaski :Cytat:
Edytte odpoczywaj
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
||
|
|
|
#876 |
|
Konto usunięte
|
Edyta, a ja gdzieś widziałam zdjęcia Kasi Cichopek ze szpitala - tak jej to bycie fit mamą służy, że trafiła z wyczerpania pod kroplówkę. Nie da się być nadczłowiekiem...
|
|
|
|
#877 |
|
Zadomowienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;46798371]Edyta, a ja gdzieś widziałam zdjęcia Kasi Cichopek ze szpitala - tak jej to bycie fit mamą służy, że trafiła z wyczerpania pod kroplówkę. Nie da się być nadczłowiekiem...[/QUOTE]
Też widziałam. Ja nie mam nic do niej, nie jestem jej fanką, chodziło mi bardziej o stereotyp idealnej seksownej mamy zaraz po porodzie, który kreują media i nie jedną matkę doprowadzają do kompleksów. Ja miałam początkowo po urodzeniu taką wizję jak to pięknie będzie z dzieckiem, jak to Staś będzie ładnie spał i w ogóle, że zaraz wrócę do poprzedniej sylwetki. Niestety, życie weryfikuje poglądy, abo dobrze bo pozwala zejść na ziemię. Teraz nie planuje nic, wiem że najbliższe miesiące będą trudne, będę zmęczona, nie zawsze umalowana, na pewno duuużo grubsza, ale czego się nie robi dla rodziny dziecka. Oby tylko dzidziuś był zdrowy. Matka dla dziecka zrobi wszystko.
19.04.2013 r. Staś i Michaś Tracimy coś by zrobić miejsce dla czegoś lepszego.... Edytowane przez edytte Czas edycji: 2014-06-08 o 11:24 |
|
|
|
#878 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dziękuję Mam nadzieję, że szybko Kasia wydobrzeje ![]() ![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;46796398] A nam dziś jakaś tępa laska wjechała rowerem w wózek :/ Szliśmy normalnie chodnikiem, wyszliśmy zza bloku, a z drugiej strony jadą dwie na rowerach i jedna w nas... Na szczęście Tako to czołg i nic się nie stało, ale zjechałam ją równo. Wprawdzie była bardziej wystraszona niż Artek, ale wolę nie myśleć, co by było, gdyby jechała szybciej, albo gdybyśmy jechali Bomiko :/ Nie umiałam się pół spraceru uspokoić :/[/QUOTE] współczuję nerwów, dobrze, że się nic nie stało a lasce też bym nagadała. ja się nie dziwię ![]() Cytat:
Rena a Ty dziś masz urodziny? Spełnienia marzeń a najbardziej tego największego. ![]() Cytat:
Dziękuję Fajnie, że odpoczywasz u rodziców ![]() Ja dziś kiepsko się czuję - wstałam z bólem głowy. Normalnie czuję się jakbym miała ogromnego kaca Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#879 |
|
Zakorzenienie
|
Czesc Laseczki!!
pamieta mnie tu kto? ![]() wpadam sie pochwalic moim juz prawie 6tyg szczesciem Lilianka urodzila sie 2 maja, wazyla 3220 i miala 50cm a teraz jest malym glodomorem
|
|
|
|
#880 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#881 |
|
Zakorzenienie
|
co u nas? noo zyjemy sobie powoli ze wzlotami i upadkami.
![]() teraz jest mama u nas, bo ja podczas babybluesa stwierdzilam, ze nie ogarne, a zlozylo sie na to mnostwo czynnikow, a najbardziej to, ze dostalam zapalenia piersi, wysokiej goraczki, poropialych sutkow, bo tak mi moj ssak je zalatwil, ze wlasciwie w niecaly tydzien po porodzie przygoda z karmieniem poszla w sina dal a ja siedzialam po katach, ryczalam i obwinialam sie jak kiepska matka jestem, ze nie jestem w stanie sie poswiecic, zeby karmic, ze bol byl silniejszy...za to porod byl lajtowy w szpitalu bylam o 4 nad ranem, o 10.52 Lilka byla juz na swiecie po 2och dniach wyszlysmy juz ze szpitala no i chyba tez wlasnie chcialam byc idealna matka, zona i kochanka naraz, a nie wiedzialam, ze z dzeckiem ktore chce byc 24h/dobe na cycku jest to raczej awykonalne
|
|
|
|
#882 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Łózeczko było złozone, wszystko gotowe na czas, choc zakupy zaczelam chyba jakos dopiero w okolicach 36tc. Po chrzcinach nawet nieźle pokłóciłam sie z siostra, bratowa i ciocia bo ja jak zwykle chciałam wieczorem wykapać Emi, a one ze "przeciez po chrzcie nie wolno" Cytat:
Ty kochana jestes sliczna, szczupła i zadbana wiec głowa do góry!!! Znaj swoja wartosc i nie daj sobie wmówic ze jest inaczej!!!!Cytat:
Super ze u małej dziewczynki wszystko dobrze Cytat:
|
|||||
|
|
|
#883 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
||
|
|
|
#884 |
|
Zakorzenienie
|
ja też dużo chciałam... mieć aktywną ciążę i szybko wrócić do formy po porodzie (oczywiście sn), karmić piersią dłużej niż karmiłam itp. teraz wszędzie mam jeszcze ciążowe kg, z rana zalegam z dzieckiem w łóżku, kawę piję w piżamie i ubieram się w porze drugiego śniadania Jakuba, bo zaraz potem wychodzimy na spacer, szybko nakładam podkład zanim J. przejedzie na nocniku cały pokój i zatrzyma się w progu lub na łóżeczku, na zwyczajne spacery nic więcej mi nie trzeba, "bardziej" maluję się tylko w dni, kiedy wychodzę do pracy, w ciągu dnia ścigam się z J., ja ogarniam, on leci za mną i rozwala i cóż.. tak już jest
![]() nie każdy ma po jednej niańce na dziecko, bo sam, będąc w domu, ma swoje zajęcia (które nie są pracą zawodową)... |
|
|
|
#885 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#886 |
|
Konto usunięte
|
Anita, no niezłe jaja
![]() Jest też przesąd, żeby nie wychodzić z dzieckiem na spacer przed chrztem. Z tego, co wiem, Kubek chrzci dopiero teraz Tymka, ciekawe, czemu nie siedziała w domu 7 miechów :P Ja to już złamałam wszystkie przesądy, wychodziłam przed chrztem, byliśmy na cmentarzu, obcinałam Artkowi włosy, nie miałam czerwonej wstążeczki... |
|
|
|
#887 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wzięłam paracetamol ale dopiero po słabej kawie przeszło.Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#888 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
jojla, spóźnione, ale najserdeczniejsze życzenia dla Ciebie
rena, mleb, ja też oficjalnie i publicznie gratuluję ![]() agatko, brawa za 19 tydzień ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
brawa za 12 tydzień ![]() Cytat:
![]() zrób tak, jak któraś z dziewczyn radziła - zostaw z dzieckiem na jeden dzień i zajmij się sobą. Dobry obiad na mieście, fryzjer (choćby tylko dla umycia i masażu głowy), kosmetyczka, jakieś spa i wróć wieczorem zrobiona na bóstwo z rachunkiem dla niego. Zapowiedz też, że następnego dnia trzeba bedzie niańkę dla Dominika zatrudnić i kucharkę do ugotowania obiadu, bo idziesz na siłownię brzuch rzeźbić. A jeśli pojawi się problem kasy (a pojawi się na pewno) to zapytaj jak masz nie być matką polką skoro on jest gumą od kaleson a nie facetem. Normalnie ciśnienie mi podniósł jak nie wiem co ![]() piękna data - nasza rocznica ślubu ![]() Cytat:
a doktorek dmucha na zimne, dobrze to nim świadczy ![]() Cytat:
Któraś z Was pytała jak teściowa znosi chemię. Niestety, kiepsko, ale to chyba zawsze tak jest. Wpadła w depresję, zrobiła się jakaś trudna. No ale trudno się temu dziwić. Mąż musi spędzać z nią więcej czasu, więc mamy nawet weekendy "okrojone". W przyszły weekend raczej ja do Wrocławia będę musiała jechać, boję się czy dam tam radę, ale jakoś trzeba będzie
wymiana https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1270304 rękodzieło https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=882341 Moda - wspólne zakupy https://wizaz.pl/forum/forumdisplay.php?f=110 Przeczytaj to, zanim coś kupisz przez wizaż https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...56&postcount=1 Edytowane przez Wika28 Czas edycji: 2014-06-08 o 14:05 |
||||||
|
|
|
#889 | |
|
Wtajemniczenie
|
Witam sie niedzielnie
![]() Zycze Wam wszystkich siedmiu darow Ducha Swietego z okazji dzisiejszego swieta! ![]() Teraz juz jestem pewna ze to lutka dziala na mnie tak moczopednie. W nocy wstawalam 4 razy ![]() Cytat:
I w koncu wyczytalam, ze jest to mozliwe Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#890 | |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#891 |
|
Raczkowanie
|
Witam
Santom sliczna ta Twoja coreczka. Perse wspolczuje zdarzenia. Nie dziwie sie reakcji. Tez bym sie wkurzyla. Ja mam jakis kiepski dzien. Nic mi sie nie chce a powinnam ogarnac troche chate i ogrod. Jak skoncze go robic to wstawie wam fotki. Moze w przyszlym roku.
|
#892 |
|
Zakorzenienie
|
.
"Prawdziwa wiara to nie modlitwa bez końca. To ufność, że Bóg usłyszał Cię za pierwszym razem." Mateuszek Edytowane przez rena5 Czas edycji: 2014-06-08 o 17:23 |
|
|
|
#893 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a czemu niby nie wolno?[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;46799915] Jest też przesąd, żeby nie wychodzić z dzieckiem na spacer przed chrztem. Z tego, co wiem, Kubek chrzci dopiero teraz Tymka, ciekawe, czemu nie siedziała w domu 7 miechów :P Ja to już złamałam wszystkie przesądy, wychodziłam przed chrztem, byliśmy na cmentarzu, obcinałam Artkowi włosy, nie miałam czerwonej wstążeczki...[/QUOTE] To znam A taki zabobon stąd, że do nieochrzczonego dziecka mogą się przyplątać złe duchy Santom gratuluję córeńki
|
|
#894 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
im więcej osób trzyma kciuki i się modli, tym lepiej ![]() Cytat:
faaaajne ![]() Cytat:
![]() Cytat:
========================= ================= byłam w kościele w jasnej spódnicy i cały czas myślałam czy jak wstanę to nie będzie na niej krwi "(...) Nic mnie nie zatrwoży już wśród najcięższych burz, Bo Ty Panie jesteś ze mną.(...) (...) Tyś jest moją siłą, w Tobie moja moc, Tyś jest mym pokojem w najburzliwszą noc, Tyś jest mym ratunkiem, gdy zagraża los, Moją słabą ludzką rękę ujmij w swoją dłoń. (...) (...) Tobie Boże miłość, wiarę swoją dam. W Tobie Synu Boży ufność swoją mam." więc muszę już wierzyć najmocniej jak umiem
|
|
#895 |
|
Zakorzenienie
|
A jednak 08.06.cc,9pkt,3290gram . ZapiS ktg masakra asakra. Odrazu na stół. Dwa razy owiniety pepowiną na szyjce. Jest na neonanologi. Tęsknię za nim
kocham go najbardziej na świecie. Pisałam Berbie smsa ale jeszcze nie przekazała widzę
|
|
|
|
#896 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#897 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak się czujesz?
|
|
|
|
|
#898 |
|
Zakorzenienie
|
Teraz ok. Ale było kiepsko. Nie mogłam oddychać.
|
|
|
|
#899 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przebadają Maksia dokładnie i do Ciebie wróci na pewno wszystko jest dobrze ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#900 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dużo siły dla teściowej Cytat:
Czemu zapis ktg masakra?
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Być rodzicem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:38.

dziś jeszcze są u nas moi rodzice, ale to już pikuś
- otwieram a tam kabelek usb
[/QUOTE]

. Jak ja się cieszę 
klaski :

ja się nie dziwię 

To ja zajmuje się dzieckiem,robie obiady,sprzątam a mimo to wieczorami mam czas żeby zrobić depilacje,peeling,zafarbo wać włosy zrobić paznokcie.ZAWSZE jak wychodze mam pełen makijaż i perfumy ale wg niego jestm matką polką
Ty kochana jestes sliczna, szczupła i zadbana wiec głowa do góry!!! Znaj swoja wartosc i nie daj sobie wmówic ze jest inaczej!!!!