Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXIII - Strona 30 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem

Notka

Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-06-08, 10:06   #871
201704210903
Konto usunięte

Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXIII

dziewczyny dziękuje za kciuki i gratulacje
dziś beta dobrze mi przyrosła

Rena trzymam nadal za Ciebie moja paro

Zeberko dobrze, że z dzidzią ok
Perse - mam nadzieje, że już się uspokoiłaś po incydencie z rowerem
201704210903 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-08, 10:06   #872
BERBIE
Zakorzenienie

Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXIII

Cytat:
Napisane przez rena5 Pokaż wiadomość
przeżyłam dziś jeszcze są u nas moi rodzice, ale to już pikuś oprócz perfum dostałam od męża tableta oczywiście zrobił mnie na szaro najpierw dał mi małe zawiniątko - myślałam, że to jakaś biżuteria - otwieram a tam kabelek usb zgłupiałam i pytam: a co to jest? tż na to: Twoja mina jest bezcenna i wyciągnął drugą paczuszkę muszę tylko rozkminić co i jak się tam robi, bo to jakiś taki "lepszejszy"
powiedzieliście komuś o II kreseczkach?

ja kilka lat temu kupiłam tż gitarę elektryczną i zrobiłam podobnie. pod choinką zostawiłam mu kable łączące gitarę z wzmacniaczem. niezapomniana mina jak wyciągnęłam spod łóżka gitarę
Stary 2014-06-08, 10:25   #873
Kucyk_Truskawkowy
Zakorzenienie

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;46796398]
A nam dziś jakaś tępa laska wjechała rowerem w wózek :/
Szliśmy normalnie chodnikiem, wyszliśmy zza bloku, a z drugiej strony jadą dwie na rowerach i jedna w nas... Na szczęście Tako to czołg i nic się nie stało, ale zjechałam ją równo. Wprawdzie była bardziej wystraszona niż Artek, ale wolę nie myśleć, co by było, gdyby jechała szybciej, albo gdybyśmy jechali Bomiko :/ Nie umiałam się pół spraceru uspokoić :/

---------- Dopisano o 23:56 ---------- Poprzedni post napisano o 23:20 ----------

Dokładnie rok temu mijała moja pierwsza noc w szpitalu. Na porodówce, bo na patoli nie było miejsc, następnego dnia mnie przeniesiono [/QUOTE]

Miałam podobną trochę sytuacje jak byłam w 12 tygodniu ciąży. Facet wjechał we mnie rowerem (jechał po chodniku a obok była droga rowerowa). Walnął mnie w biodro.. Nie wiem co bym mu zrobiła jakby walnał mnie w brzuch
Dobrze że ją ochrzaniłaś!

Cytat:
Napisane przez fiolusiek Pokaż wiadomość

Kucyk
Takie pojawienie się obrzęków świadczy o tym, że coraz bliżej święta
Heh, po tym jak to napisałaś zaczęłam wertować internet i rzeczywiście niektórzy tak sądzą Że jak nie było obrzęków przez 9 miesięcy, a nagle się pojawiają to znaczy że poród blisko. Ja raczej zrzucam to na upały

Cytat:
Napisane przez BERBIE Pokaż wiadomość
biedna niestety znam ten ból
Okropieństwo

Cytat:
========================= ==============
przeżyłam dziś jeszcze są u nas moi rodzice, ale to już pikuś oprócz perfum dostałam od męża tableta oczywiście zrobił mnie na szaro najpierw dał mi małe zawiniątko - myślałam, że to jakaś biżuteria - otwieram a tam kabelek usb zgłupiałam i pytam: a co to jest? tż na to: Twoja mina jest bezcenna i wyciągnął drugą paczuszkę muszę tylko rozkminić co i jak się tam robi, bo to jakiś taki "lepszejszy"
.
Super prezent. Ja też w ciąży dostałam tableta od TŻ Fajne te nasze chłopaki

Zebra Super że u juniorki ok! I nie mogę uwierzyć że to już taka zaawansowana ciąża! Dopiero co przecież zaciążyłaś

Wysłane z mojego SGP321 przy użyciu Tapatalka
Kucyk_Truskawkowy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-08, 10:33   #874
edytte
Zadomowienie

GG do edytte

Witam. Ja od czwartku znowu u rodziców, ale tym razem nie z powodu kłótni z TŻ. Jakoś tu mi lżej, więcej odpoczywam, rodzice dużo mi pomagają zajmują się wnuczkiem i ogólnie do niczego nie pozwalają mi się dotknąć. Błogie lenistwo... mam z kim pogadać, bo w domu to raczej sama, TŻ ciągle w pracy .

Mleb gratulacje . Jak ja się cieszę . Spokojnych 9 miesięcy.
Cytat:
Napisane przez iza243 Pokaż wiadomość
Wszystko sie na to składa.Coraz gorsze relacje z tżtem.Jest tragicznie finansowo(do kina idziemy za darmo bo tż dostał bilety).Bpję się pójścia do pracy,serce mi pęka na rozstania z synkiemWszyscy ostatnio się wtrącają ze złotymi radami,krytykują moją chęć pójścia do pracy(a wiedzą że MUSZE).Ciągle wysłuchuje jaka to jestem wyrodna bo daje słoiczki zamiast gotować.Czuje presje na bycie matką idealną którą nie jestem.Generalnie mam ochote żeby się wszyscy ode mnie odczepili

---------- Dopisano o 20:04 ---------- Poprzedni post napisano o 20:03 ----------

"Na skraju jutra".

Dzis większość dnia przepłakałam
I za niczym się nie przejmuj, nie słuchaj nikogo jesteś wspaniałą matką i żoną. Robisz wszystko żeby było dobrze i tego się trzymaj. Ja Stasia też zostawiłam w wieku 7 miesięcy i wróciłam do pracy. Było mi ciężko, szczególnie na początku, ale co miałam zrobić z czegoś trzeba żyć. Będzie dobrze trzymaj się . A i jeszcze nie daj sobie wmówić, że jesteś zaniedbana, nie jesteś Kasią Cichopek, która ma kupę kasy na super zabiegi, kosmetyki, nianię itp i niestety organizm też potrzebuje trochę czasu aby dojść do formy. Mi zajęło to ok 1,5 roku. Ty i tak wyglądasz super ( widziałam zdjęcia w albumie). Więcej wiary w siebie.

Cytat:
Napisane przez agatkaa1 Pokaż wiadomość
Witam....się w 19tc

A czemu nie ma Cię na liście zafasolkowanych?

Cytat:
też pięknie

========================= ===========
no to ja też się ujawniam my z Mleb się tak umówiłyśmy, że prawie w ten sam dzień dzieci zrobiłyśmy

we wtorek zrobiłam betę (30mIU/ml) od środy jestem na lekach (encorton, aspiryna cardio, duphaston, clexane, metformax i kwas oczywiście)...w czwartek beta wynosiła: 86 mIU/ml a dziś: 174mIU/ml...oczywiście martwi mnie już słabszy niż ostatnio (choć wiem, że mimo to prawidłowy) przyrost...ehhhh...jak tu przeżyć te niecałe 3 tygodnie do usg...
druga dobra wiadomość, tak długo wyczekiwana, chyba te moje dobre fluidy przesłane ostatnio pomogły. Bardzo się cieszę.

Cytat:
Napisane przez ciociami Pokaż wiadomość

My po rozmowie.
Tż stwierdził ze bardzo go zranilo to co powiedzialam. Że nie chce już takich rzeczy uslyszec.
Wiec mu powiedzialam ze gdyby do takiego stanu mnie nie doprowadzil to by nigdy tego nie uslyszal.

Chcialabym wrocic do tego swojego spokoju I optymizmu z przed czasu poronien.
Wiem ze sie zmienilam I widze wszystko w czarnych barwach.
Nie chce zapomniec o moich dzieciatkach.
Ale zycia im juz nie wroce. Moze rzeczywiscie powinnam zaczac myslec o kolejnej ciazy. Wtedy mialabym dla kogo walczyc o to wszystko.

.
Ja wierzę, że jednak to chwilowy kryzys i wszystko się Wam ułoży. W związkach jest różnie ostatnio tyle przeszliście, emocje robią swoje, czasami wystarczy mała iskra zapalna do poważnego spięcia. Walczcie o siebie myślę że warto.

Cytat:
Napisane przez Kucyk_Truskawkowy Pokaż wiadomość

Nogi mam jak banie.. Jednak dopadły mnie obrzęki

Wysłane z mojego SGP321 przy użyciu Tapatalka
Smutne uroki końcówki ciąży Już niedługo kochana trzymaj się .

Joja spóźnione życzenia
Zeberko dużo zdrowia dla Kasi. Mam nadzieję, że już lepiej? A dla Ciebie bo dzisiaj chyba obchodzisz studnióweczkę do porodu.

Tracimy coś by zrobić miejsce dla czegoś lepszego....
edytte jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-08, 10:41   #875
iza243
Zakorzenienie

Cytat:

---------------------------
no i doktorek napisał najpierw, że cudne wieści a po 5h przysłał sms żeby jednak jeszcze raz powtórzyć betę no więc jutro robię...
Ale super,tż się postarałklaski :
Cytat:
Napisane przez Mlebidakin Pokaż wiadomość

Edytte odpoczywaj

Domiś-30.12.13 godz 11:05

Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek
iza243 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-08, 11:02   #876
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Edyta, a ja gdzieś widziałam zdjęcia Kasi Cichopek ze szpitala - tak jej to bycie fit mamą służy, że trafiła z wyczerpania pod kroplówkę. Nie da się być nadczłowiekiem...
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-08, 11:22   #877
edytte
Zadomowienie

GG do edytte

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;46798371]Edyta, a ja gdzieś widziałam zdjęcia Kasi Cichopek ze szpitala - tak jej to bycie fit mamą służy, że trafiła z wyczerpania pod kroplówkę. Nie da się być nadczłowiekiem...[/QUOTE]

Też widziałam. Ja nie mam nic do niej, nie jestem jej fanką, chodziło mi bardziej o stereotyp idealnej seksownej mamy zaraz po porodzie, który kreują media i nie jedną matkę doprowadzają do kompleksów. Ja miałam początkowo po urodzeniu taką wizję jak to pięknie będzie z dzieckiem, jak to Staś będzie ładnie spał i w ogóle, że zaraz wrócę do poprzedniej sylwetki. Niestety, życie weryfikuje poglądy, abo dobrze bo pozwala zejść na ziemię.
Teraz nie planuje nic, wiem że najbliższe miesiące będą trudne, będę zmęczona, nie zawsze umalowana, na pewno duuużo grubsza, ale czego się nie robi dla rodziny dziecka. Oby tylko dzidziuś był zdrowy. Matka dla dziecka zrobi wszystko.

Tracimy coś by zrobić miejsce dla czegoś lepszego....

Edytowane przez edytte
Czas edycji: 2014-06-08 o 11:24
edytte jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-08, 11:58   #878
jojla
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zebrawpaski Pokaż wiadomość
Jeszcze trochę i będziesz mieć w suwaczku - moje dziecko ma rok, moje dziecko ma dwa lata
cieszę się ze sie przelamałaś
Urodzinowe uściski

Dziękuję
Mam nadzieję, że szybko Kasia wydobrzeje

Cytat:
Na wizycie wszystko ok- córeczka rośnie

wspaniałe wieści

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;46796398]
A nam dziś jakaś tępa laska wjechała rowerem w wózek :/
Szliśmy normalnie chodnikiem, wyszliśmy zza bloku, a z drugiej strony jadą dwie na rowerach i jedna w nas... Na szczęście Tako to czołg i nic się nie stało, ale zjechałam ją równo. Wprawdzie była bardziej wystraszona niż Artek, ale wolę nie myśleć, co by było, gdyby jechała szybciej, albo gdybyśmy jechali Bomiko :/ Nie umiałam się pół spraceru uspokoić :/[/QUOTE]

współczuję nerwów, dobrze, że się nic nie stało a lasce też bym nagadała.

Cytat:
a wiesz, że wszystkim tak smakował, że został jeden pasek na blaszce
ja się nie dziwię

Cytat:

Rena a Ty dziś masz urodziny? Spełnienia marzeń a najbardziej tego największego. Dużo spokoju i wiary w Skarb kryjący się pod Twoim sercem

Cytat:

Cytat:
Napisane przez edytte Pokaż wiadomość
Joja spóźnione życzenia
Dziękuję

Fajnie, że odpoczywasz u rodziców

Ja dziś kiepsko się czuję - wstałam z bólem głowy. Normalnie czuję się jakbym miała ogromnego kaca

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

jojla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-08, 12:17   #879
santom
Zakorzenienie

GG do santom Send a message via Skype™ to santom

Czesc Laseczki!!

pamieta mnie tu kto?

wpadam sie pochwalic moim juz prawie 6tyg szczesciem Lilianka urodzila sie 2 maja, wazyla 3220 i miala 50cm a teraz jest malym glodomorem
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg lila.jpg (52,9 KB, 46 załadowań)

NA ZAWSZE W SERCU...
santom jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-08, 12:23   #880
fiolusiek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez santom Pokaż wiadomość
Czesc Laseczki!!

pamieta mnie tu kto?

wpadam sie pochwalic moim juz prawie 6tyg szczesciem Lilianka urodzila sie 2 maja, wazyla 3220 i miala 50cm a teraz jest malym glodomorem
Slicznotka Gratulacje Mamuśka Napisz co u was?
fiolusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-08, 12:32   #881
santom
Zakorzenienie

GG do santom Send a message via Skype™ to santom

co u nas? noo zyjemy sobie powoli ze wzlotami i upadkami.
teraz jest mama u nas, bo ja podczas babybluesa stwierdzilam, ze nie ogarne, a zlozylo sie na to mnostwo czynnikow, a najbardziej to, ze dostalam zapalenia piersi, wysokiej goraczki, poropialych sutkow, bo tak mi moj ssak je zalatwil, ze wlasciwie w niecaly tydzien po porodzie przygoda z karmieniem poszla w sina dal a ja siedzialam po katach, ryczalam i obwinialam sie jak kiepska matka jestem, ze nie jestem w stanie sie poswiecic, zeby karmic, ze bol byl silniejszy...
za to porod byl lajtowy w szpitalu bylam o 4 nad ranem, o 10.52 Lilka byla juz na swiecie po 2och dniach wyszlysmy juz ze szpitala no i chyba tez wlasnie chcialam byc idealna matka, zona i kochanka naraz, a nie wiedzialam, ze z dzeckiem ktore chce byc 24h/dobe na cycku jest to raczej awykonalne

NA ZAWSZE W SERCU...
santom jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-08, 13:13   #882
anitaxas
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość

teoria teorią a praktyka praktyką...
tu nie ma przerwy, wakacji, nie ma "zaraz", nie ma "jeszcze chwilka", nie ma "potem", nie ma "po sporcie" i nie ma "najlepiej mi się biega o 19ej" . i to dużo zmienia.
O to, to - to jest sedno sprawy

Cytat:
Napisane przez wadera4 Pokaż wiadomość
Nie przejmujecie się zabobonami związanymi z łóżeczkiem? Czy któraś z Was składała łóżeczko dopiero po porodzie?
Nie wierze w żadne zabobony - wierze w Boga, a nie ludowe bzdurki.
Łózeczko było złozone, wszystko gotowe na czas, choc zakupy zaczelam chyba jakos dopiero w okolicach 36tc.
Po chrzcinach nawet nieźle pokłóciłam sie z siostra, bratowa i ciocia bo ja jak zwykle chciałam wieczorem wykapać Emi, a one ze "przeciez po chrzcie nie wolno" oczywiście dziecko wykapałam a one sie fochowały kilka dni.

Cytat:
Mój tż rano dolał oliwy do ognia.Przeczepił się że z powodu @ zrobiły mi się pryszczeStwierdził ze został mi brzuch po ciąży ,nie dbam o siebie i wyglądam jak matka polka.Myślałam że mnie cholera strzeliTo ja zajmuje się dzieckiem,robie obiady,sprzątam a mimo to wieczorami mam czas żeby zrobić depilacje,peeling,zafarbo wać włosy zrobić paznokcie.ZAWSZE jak wychodze mam pełen makijaż i perfumy ale wg niego jestm matką polkąStwierdził że mam dobrze wyglądać w domu bez makijażu,a wszystko inne co robie to wg niego nie jest dbanie o siebie i jestem zaniedbana.No ręce i cycki mi opadły...
o ku..wa - przepraszam, ale jak to przeczytałam to az sobie zaklnelam.. Iza nie wiem co poradzic... ja te uslyszałam od tz tekst, ze "mam dalej brzuch" i to jakies 3-4tygodnie po porodzie, wiem ze to boli Ty kochana jestes sliczna, szczupła i zadbana wiec głowa do góry!!! Znaj swoja wartosc i nie daj sobie wmówic ze jest inaczej!!!!

Cytat:
Normalnie
Z wiarą, nadzieją i miłością do tej Kruszynki, no i dodatkowo z lekami i z nami

Na wizycie wszystko ok- córeczka rośnie
Zeberko slicznie to ujełas
Super ze u małej dziewczynki wszystko dobrze

Cytat:
Santom gratulacje!!!!
anitaxas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-08, 13:14   #883
iza243
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jojla Pokaż wiadomość

Ja dziś kiepsko się czuję - wstałam z bólem głowy. Normalnie czuję się jakbym miała ogromnego kaca

Cytat:
Czesc Laseczki!!

pamieta mnie tu kto?

Lilianka jest śliczna

Stary 2014-06-08, 13:24   #884
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

ja też dużo chciałam... mieć aktywną ciążę i szybko wrócić do formy po porodzie (oczywiście sn), karmić piersią dłużej niż karmiłam itp. teraz wszędzie mam jeszcze ciążowe kg, z rana zalegam z dzieckiem w łóżku, kawę piję w piżamie i ubieram się w porze drugiego śniadania Jakuba, bo zaraz potem wychodzimy na spacer, szybko nakładam podkład zanim J. przejedzie na nocniku cały pokój i zatrzyma się w progu lub na łóżeczku, na zwyczajne spacery nic więcej mi nie trzeba, "bardziej" maluję się tylko w dni, kiedy wychodzę do pracy, w ciągu dnia ścigam się z J., ja ogarniam, on leci za mną i rozwala i cóż.. tak już jest
nie każdy ma po jednej niańce na dziecko, bo sam, będąc w domu, ma swoje zajęcia (które nie są pracą zawodową)...
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-08, 13:25   #885
201704210903
Konto usunięte

Cytat:
Czesc Laseczki!!

pamieta mnie tu kto?

gratulacje

Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2
201704210903 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-08, 13:34   #886
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Anita, no niezłe jaja
Jest też przesąd, żeby nie wychodzić z dzieckiem na spacer przed chrztem. Z tego, co wiem, Kubek chrzci dopiero teraz Tymka, ciekawe, czemu nie siedziała w domu 7 miechów :P
Ja to już złamałam wszystkie przesądy, wychodziłam przed chrztem, byliśmy na cmentarzu, obcinałam Artkowi włosy, nie miałam czerwonej wstążeczki...
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-08, 13:49   #887
jojla
Zakorzenienie

Cytat:
Czesc Laseczki!!

pamieta mnie tu kto?

Gratualacje! Niech Lilianka rośnie zdrowo i radośnie

Cytat:
wzięłam paracetamol ale dopiero po słabej kawie przeszło.

Stary 2014-06-08, 13:59   #888
Wika28
Zakorzenienie

jojla, spóźnione, ale najserdeczniejsze życzenia dla Ciebie

rena, mleb, ja też oficjalnie i publicznie gratuluję i trzymam kciuki za 9 szczęśliwych miesięcy

agatko, brawa za 19 tydzień

Cytat:
my powoli kończymy przygotowania. ja sprzątam półki, mama maluje łóżeczko, tż robi porządek na podwórku.
wieczorem poszyję do końca prześcieradełka i pokrowce na przewijak. jutro złożymy łóżeczko i huśtawkę. i w sumie będziemy gotowi.
ostre szorowanie łazienki zostawiam sobie na wypadek gdyby Krzysiowi nie śpieszyło się za bardzo z przyjściem na świat
Cytat:
No... Zasłony poprane nawet
Codziennie sprzątam, ćwiczę, spaceruje, seksy itp. No i nic, czekamy ale bez ciśnienia
Chciałabym żeby w przyszłym tygodniu wylazł
wow, ale musicie być już podekscytowane

Cytat:
skończony 12tc, dziś 12t5d
Myślę o suwaczku ale jeszcze trochę się waham
rób suwaczek brawa za 12 tydzień

Cytat:
Mój tż rano dolał oliwy do ognia.Przeczepił się że z powodu @ zrobiły mi się pryszczeStwierdził ze został mi brzuch po ciąży ,nie dbam o siebie i wyglądam jak matka polka.Myślałam że mnie cholera strzeliTo ja zajmuje się dzieckiem,robie obiady,sprzątam a mimo to wieczorami mam czas żeby zrobić depilacje,peeling,zafarbo wać włosy zrobić paznokcie.ZAWSZE jak wychodze mam pełen makijaż i perfumy ale wg niego jestm matką polkąStwierdził że mam dobrze wyglądać w domu bez makijażu,a wszystko inne co robie to wg niego nie jest dbanie o siebie i jestem zaniedbana.No ręce i cycki mi opadły...
Iza, nie wierzę.... zabiłabym chyba
zrób tak, jak któraś z dziewczyn radziła - zostaw z dzieckiem na jeden dzień i zajmij się sobą. Dobry obiad na mieście, fryzjer (choćby tylko dla umycia i masażu głowy), kosmetyczka, jakieś spa i wróć wieczorem zrobiona na bóstwo z rachunkiem dla niego. Zapowiedz też, że następnego dnia trzeba bedzie niańkę dla Dominika zatrudnić i kucharkę do ugotowania obiadu, bo idziesz na siłownię brzuch rzeźbić. A jeśli pojawi się problem kasy (a pojawi się na pewno) to zapytaj jak masz nie być matką polką skoro on jest gumą od kaleson a nie facetem. Normalnie ciśnienie mi podniósł jak nie wiem co

Cytat:
Ja zaklepałam 14.06
piękna data - nasza rocznica ślubu

Cytat:

--------------------------
no i doktorek napisał najpierw, że cudne wieści a po 5h przysłał sms żeby jednak jeszcze raz powtórzyć betę no więc jutro robię...
rena, super, ze impreza się udała a doktorek dmucha na zimne, dobrze to nim świadczy

Cytat:
śliczna

Któraś z Was pytała jak teściowa znosi chemię. Niestety, kiepsko, ale to chyba zawsze tak jest. Wpadła w depresję, zrobiła się jakaś trudna. No ale trudno się temu dziwić. Mąż musi spędzać z nią więcej czasu, więc mamy nawet weekendy "okrojone". W przyszły weekend raczej ja do Wrocławia będę musiała jechać, boję się czy dam tam radę, ale jakoś trzeba będzie

Edytowane przez Wika28
Czas edycji: 2014-06-08 o 14:05
Wika28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-08, 14:00   #889
h0pe
Wtajemniczenie

GG do h0pe

Witam sie niedzielnie
Zycze Wam wszystkich siedmiu darow Ducha Swietego z okazji dzisiejszego swieta!

Teraz juz jestem pewna ze to lutka dziala na mnie tak
moczopednie. W nocy wstawalam 4 razy

Cytat:
Napisane przez pani22ka; [url
http://lubimyczytac.pl/ksiazka/99062/chata[/url] ] mój facet robi przy dziecku wszystko. od początku. cały czas się śmiałam, że karmienie jest w głowie, więc czekam na laktację konkubenta.
Pani tak mi utkwilo w glowie to zdanie ze dzis patrzac na tz zastanowilam sie po co wlasciwie facetom sutki
I w koncu wyczytalam, ze jest to mozliwe

h0pe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-08, 14:15   #890
jojla
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Wika28 Pokaż wiadomość
jojla, spóźnione, ale najserdeczniejsze życzenia dla Ciebie
Dziękuję

Cytat:
Któraś z Was pytała jak teściowa znosi chemię. Niestety, kiepsko, ale to chyba zawsze tak jest. Wpadła w depresję, zrobiła się jakaś trudna. No ale trudno się temu dziwić. Mąż musi spędzać z nią więcej czasu, więc mamy nawet weekendy "okrojone". W przyszły weekend raczej ja do Wrocławia będę musiała jechać, boję się czy dam tam radę, ale jakoś trzeba będzie
trzymam kciuki, żeby ten trudny czas minął jak najszybciej i teściowa czuła się coraz lepiej

Stary 2014-06-08, 15:05   #891
ciociami
Raczkowanie

Witam

Santom sliczna ta Twoja coreczka.

Perse wspolczuje zdarzenia. Nie dziwie sie reakcji. Tez bym sie wkurzyla.

Ja mam jakis kiepski dzien. Nic mi sie nie chce a powinnam ogarnac troche chate i ogrod. Jak skoncze go robic to wstawie wam fotki. Moze w przyszlym roku.
ciociami jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-08, 17:09   #892
rena5
Zakorzenienie

.

Mateuszek -> cuda się zdarzają

Edytowane przez rena5
Czas edycji: 2014-06-08 o 17:23
rena5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-08, 17:11   #893
wadera4
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez anitaxas Pokaż wiadomość
Nie wierze w żadne zabobony - wierze w Boga, a nie ludowe bzdurki.
Łózeczko było złozone, wszystko gotowe na czas, choc zakupy zaczelam chyba jakos dopiero w okolicach 36tc.
Po chrzcinach nawet nieźle pokłóciłam sie z siostra, bratowa i ciocia bo ja jak zwykle chciałam wieczorem wykapać Emi, a one ze "przeciez po chrzcie nie wolno" oczywiście dziecko wykapałam a one sie fochowały kilka dni.
Tego nie słyszałam a czemu niby nie wolno?

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;46799915]
Jest też przesąd, żeby nie wychodzić z dzieckiem na spacer przed chrztem. Z tego, co wiem, Kubek chrzci dopiero teraz Tymka, ciekawe, czemu nie siedziała w domu 7 miechów :P
Ja to już złamałam wszystkie przesądy, wychodziłam przed chrztem, byliśmy na cmentarzu, obcinałam Artkowi włosy, nie miałam czerwonej wstążeczki...[/QUOTE]

To znam a niektórzy chrzczą dopiero roczne dzieci. I co, wychodzą na spacery na balkon? A taki zabobon stąd, że do nieochrzczonego dziecka mogą się przyplątać złe duchy

Santom gratuluję córeńki

Są groby uwiecznione tylko wspomnieniem, na których wciąż tli się płomień rozpaczy.
wadera4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-08, 17:11   #894
rena5
Zakorzenienie

Cytat:

Rena trzymam nadal za Ciebie moja paro
ile masz dziś???

Cytat:
powiedzieliście komuś o II kreseczkach?

ja kilka lat temu kupiłam tż gitarę elektryczną i zrobiłam podobnie. pod choinką zostawiłam mu kable łączące gitarę z wzmacniaczem. niezapomniana mina jak wyciągnęłam spod łóżka gitarę
powiedzieliśmy rodzicom i rodzeństwu im więcej osób trzyma kciuki i się modli, tym lepiej

Cytat:
Heh, po tym jak to napisałaś zaczęłam wertować internet i rzeczywiście niektórzy tak sądzą Że jak nie było obrzęków przez 9 miesięcy, a nagle się pojawiają to znaczy że poród blisko. Ja raczej zrzucam to na upały

Super prezent. Ja też w ciąży dostałam tableta od TŻ Fajne te nasze chłopaki
to ja obstawiam - 10.06 - na poród

faaaajne

Cytat:
Rena a Ty dziś masz urodziny? Spełnienia marzeń a najbardziej tego największego. Dużo spokoju i wiary w Skarb kryjący się pod Twoim sercem
dziękuję, ale urodziny mam 10.06

Cytat:
Czesc Laseczki!!

pamieta mnie tu kto?

no pewnie, że pamiętamy - prześliczna

========================= =================
byłam w kościele w jasnej spódnicy i cały czas myślałam czy jak wstanę to nie będzie na niej krwi i nagle kobitka, która gra u nas zaśpiewała pieśń i się poryczałam jak się wsłuchałam w słowa...no tak jakbym dostała jakiś znak od "Góry"...

"(...) Nic mnie nie zatrwoży już wśród najcięższych burz,
Bo Ty Panie jesteś ze mną.(...)

(...) Tyś jest moją siłą, w Tobie moja moc,
Tyś jest mym pokojem w najburzliwszą noc,
Tyś jest mym ratunkiem, gdy zagraża los,
Moją słabą ludzką rękę ujmij w swoją dłoń. (...)

(...) Tobie Boże miłość, wiarę swoją dam.
W Tobie Synu Boży ufność swoją mam."

więc muszę już wierzyć najmocniej jak umiem

Mateuszek -> cuda się zdarzają
rena5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-08, 17:26   #895
Kucyk_Truskawkowy
Zakorzenienie

A jednak 08.06.cc,9pkt,3290gram . ZapiS ktg masakra asakra. Odrazu na stół. Dwa razy owiniety pepowiną na szyjce. Jest na neonanologi. Tęsknię za nim kocham go najbardziej na świecie. Pisałam Berbie smsa ale jeszcze nie przekazała widzę
Stary 2014-06-08, 17:28   #896
meire
Zakorzenienie

Cytat:
A jednak 08.06.cc,9pkt,3290gram . ZapiS ktg masakra asakra. Odrazu na stół. Dwa razy owiniety pepowiną na szyjce. Jest na neonanologi. Tęsknię za nim kocham go najbardziej na świecie. Pisałam Berbie smsa ale jeszcze nie przekazała widzę
Aaaaaaaaaa.... Gratulacje..

Zuzka - ur. 19.11.2009

Julcia - 08.11.2013

II - 22.05.2014

Natalka - 28.01.2015

16.01.2015

meire jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-08, 17:28   #897
fiolusiek
Zakorzenienie

Cytat:
Kucyku Gratuluje, zobaczysz zbadają go i oddadzą, muszą mieć pewność, że wszystko jest w porządku Jak się czujesz?
fiolusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-08, 17:35   #898
Kucyk_Truskawkowy
Zakorzenienie

Teraz ok. Ale było kiepsko. Nie mogłam oddychać.
Stary 2014-06-08, 17:43   #899
jojla
Zakorzenienie

Cytat:
Kochana gratuluję!
Przebadają Maksia dokładnie i do Ciebie wróci na pewno wszystko jest dobrze

Stary 2014-06-08, 17:51   #900
iza243
Zakorzenienie

Cytat:

Iza, nie wierzę.... zabiłabym chyba
zrób tak, jak któraś z dziewczyn radziła - zostaw z dzieckiem na jeden dzień i zajmij się sobą. Dobry obiad na mieście, fryzjer (choćby tylko dla umycia i masażu głowy), kosmetyczka, jakieś spa i wróć wieczorem zrobiona na bóstwo z rachunkiem dla niego. Zapowiedz też, że następnego dnia trzeba bedzie niańkę dla Dominika zatrudnić i kucharkę do ugotowania obiadu, bo idziesz na siłownię brzuch rzeźbić. A jeśli pojawi się problem kasy (a pojawi się na pewno) to zapytaj jak masz nie być matką polką skoro on jest gumą od kaleson a nie facetem. Normalnie ciśnienie mi

Strzelił focha jak mu powiedziałam że ide do kosmetyczki

Dużo siły dla teściowej
Cytat:
AAAa gratulacje

Czemu zapis ktg masakra?

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Być rodzicem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości