Mamy już pierwsze mężatki, reszta pakuje panieńskie manatki! PM 2014, cz. 28 - Strona 64 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-06-08, 17:46   #1891
ane3kaa
Zakorzenienie

Dot.: Mamy już pierwsze mężatki, reszta pakuje panieńskie manatki! PM 2014, cz. 28

Wszystkim wczorajszym PM wszystkiego najlepszego
ane3kaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-08, 18:51   #1892
activelifestyle
Rozeznanie

Dot.: Mamy już pierwsze mężatki, reszta pakuje panieńskie manatki! PM 2014, cz. 28

Cytat:
Napisane przez mimi_77 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny wracam - chociaż nie wiem na jak długo. Przygotowania weselne nabierają szaleńczego tempa.
Gratuluję załatwionych spraw i czekam na zdjęcia Widzę, że dużo się u Ciebie zadziało

Cytat:
Napisane przez lupinka Pokaż wiadomość
Dziewczyny 6 DDŚ!!! Z piątku na sobotę miałam panieński najpierw spa, kolacja i drinki na kazimierzu, a potem imprezka w domu i o północy puszczałyśmy lampiony... dostałam tyle fajnych gadżetów, świetnie się bawiłam

W ogóle świadkowa mnie wkręciła, że robimy panieński w studio pole dance bo kiedyś często chodziłyśmy tam na zajęcia, ja nastawiona na siniaki, a ona mnie prowadzi do spa i mówi: "naprawdę myślałaś, że tydzień przed ślubem pozwolę ci się posiniaczyć na rurze?" co chwilę jakąś niespodziankę wymyślały
Zazdroszczę super panieńskiego Fajnie, że się tak wybawiłaś

A my wczoraj daliśmy zaproszenie mojemu kuzynowi W mojej rodzinie zostały jeszcze 3, które załatwiam w tym tygodniu, jedno muszę wysłać do Irlandii. Zostaną mi jeszcze 3, ale to w jednej rodzinie, która już wszystko wie, ale zaproszenie dopiero w lipcu dostaną jak część wróci z Japonii A i mam jeszcze 3 dla koleżanek ze studiów, ale jeszcze nie jestem pewna na 100% czy je zaproszę. Od strony TŻ zostały 2 zaproszenia do wysłania w rodzinie i kilka do rozdania kolegom, ale oni powiedzieli, że nawet jak nie dostaną to i tak przyjdą
activelifestyle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-08, 19:47   #1893
mimi_77
Zakorzenienie

Dziękuję za gratulacje

Mysle nad tymi świeczkami na weselu, np. na taniec przed odjazdem foto i video. Ale czy to jest bezpieczne? Trzebaby zaangażować w to i obsługe i zespół.

No więc wstawiam foty:

- bielizna już dawno zakupiona ale dopiero dodaję foto.

- rajty , podwiązka

- najzwyklejsze tablice rejestracyjne

- buty

- zawieszki i pudełko (detale bardzo mi się podobają ale kolor nie do końca trafiony, niby najbardziej bliski łososiowemu bo innego nie mieli. No nie wiem.. Już mogli zrobić pomarańczowy ale wiadomo - tylko Panna Młoda zwraca uwage na takie detale :P )

- podziękowanie dla chrzestnych w następnym poście, a dla chrzestnej duży storczyk

- podziekowanie dla świadkowej w następnym poście, a dla świadka krawat w ładnym pudełku

- księga gości ale w kolorach łososiowo białym (w trakcie realizacji)

Nie wiem co jeszcze.. Garnitur bedziemy kupować na dniach, zaraz zamawiam buty z akces2, model Natalie
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_6726.jpg (82,0 KB, 58 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_6730.jpg (86,5 KB, 57 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_6732.jpg (76,3 KB, 56 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_6735.jpg (69,6 KB, 60 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_6739.jpg (80,0 KB, 52 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_6741.jpg (85,7 KB, 26 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_6742.jpg (88,3 KB, 49 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_6743.jpg (86,1 KB, 34 załadowań)

Antosia 12.05.2015

Edytowane przez mimi_77
Czas edycji: 2014-06-08 o 19:52
mimi_77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-08, 19:48   #1894
mimi_77
Zakorzenienie

c.d.

edit. widzę, że zamiast kolczyków wchodzą obrączki. Chodziło o to:

i skrzynka http://blashka.pl/kolekcja/glowna/dr...inny-alkohol-4
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_6744.jpg (99,9 KB, 34 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_6745.jpg (76,2 KB, 36 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_6747.jpg (88,2 KB, 43 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1779326_621599801226539_275884607_n.jpg (40,6 KB, 41 załadowań)

Antosia 12.05.2015

Edytowane przez mimi_77
Czas edycji: 2014-06-08 o 19:51
Stary 2014-06-08, 20:04   #1895
anusia4u
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez alloffkowa Pokaż wiadomość
ja robię Panna Młoda i Pan Młody
imienne mogę mieć na każdym innym weselu a Pani Młoda już raczej nie
Cytat:
Napisane przez bardorja Pokaż wiadomość
o to to to!
Cytat:
Napisane przez activelifestyle Pokaż wiadomość
anusia4u - ja nie mam winietek, ale jeśli bym miała to jako Panna Młoda i Pan Młody Bardziej mi się taka opcja podoba
Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość
Anusia, dzięki za opinię o kolczykach
My mamy winietki: Pani Młoda, Pan Młody
dziękuję za odp.
anusia4u jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-08, 20:17   #1896
S1lc1a
Raczkowanie

Wracam już jako żonka - póki co napiszę krótko - było cudownie - udało mi się zachować spokój, lekko wzruszyłam się na błogosławieństwie jak zaczął mówić mój tata, ale jak zobaczył łzy w moich oczach to skrócił przemowę i nie popłakałam się tak na całego. Lekko spięłam bo TŻ podjechał z cała rodzinką pod mój dom 20 minut przed umówioną godziną i nie byłam do końca gotowa, a moja mama i siostra jeszcze nie ubrane, tata pod prysznicem ale udało się na szczęście, spokojnie chwilę poczekali na podwórku Później nadal spokój, pod Kościołem bardzo się ucieszyłam jak zobaczyłam bardzo dużo gości - bałam się że wtedy się wzruszę a ze wszystkimi się witałam i na luzie, mam wrażenie że niektórzy sie bardziej stresowali niż ja i mój mąż, podczas mszy pełen luuz, przysięgę mówiliśmy wyraźnie i tak delikatnie i z miłością w głosie (tak to ujęła babcia męża, a teraz też i moja przyjęcie bardzo udane, wyglądało dokładnie tak jak chcieliśmy -dziś małe rodzinne poprawinowe spotkanie. Bycie żonką jest fajne, mój mąż mówi do mnie żonko Ale dziś momentami mam wrażenie że ten wczorajszy dzień mi się śnił i tylko obrączka na palcu mi potwierdza że to się wydarzyło naprawdę. Cieszę się że już jesteśmy małżeństwem ale z drugiej strony momentami w to nie wierzę że już. Jutro jedziemy poszukać jakiś ciekawych ofert last minute bo chcemy się wybrać w jakąś krótką podróż. Ogólnie jestem przeszczęśliwa, mnóstwo cudownych życzeń, kartek, komplementów i pochwał sukni i restauracji, było warto
S1lc1a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-08, 20:18   #1897
say-hello
Zakorzenienie

S1lc1a moje wielkie gratulacje!!
say-hello jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-08, 20:29   #1898
201604261006
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez lupinka Pokaż wiadomość
Dziewczyny 6 DDŚ!!!

Cytat:
Napisane przez S1lc1a Pokaż wiadomość
Wracam już jako żonka - póki co napiszę krótko - było cudownie - udało mi się zachować spokój, lekko wzruszyłam się na błogosławieństwie jak zaczął mówić mój tata, ale jak zobaczył łzy w moich oczach to skrócił przemowę i nie popłakałam się tak na całego.
Wszystkiego najlepszego! SUper że wszystko się udało!

Rozdaliśmy dziś kolejne 13 zaproszeń, rozdanych 26 z 111
201604261006 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-08, 20:34   #1899
activelifestyle
Rozeznanie

Cytat:
No więc wstawiam foty:

Nie wiem co jeszcze.. Garnitur bedziemy kupować na dniach, zaraz zamawiam buty z akces2, model Natalie
Wszystko bardzo ładne Bielizna
Buty też takie mierzyłam jak Ty, ale mnie się niestety paseczki wbijały i wybrałam inne

Cytat:
Wracam już jako żonka
Gratuluję jeszcze raz Kochana Ale emocje, aż się nie mogę doczekać swojego ślubu jak przeczytała Twoją krótką, ale piękną i wzruszającą relację
activelifestyle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-08, 20:34   #1900
Kate Noir
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny, czy u którejś z Was będzie taniec ze świeciami?
ja będę miała
Kate Noir jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-08, 20:38   #1901
Lusiija
Zadomowienie

Cytat:
Wracam już jako żonka - póki co napiszę krótko...
super! czekam na wiecej

mimi_77 sliczne buty!!!!

www.sty lowi/Lusija1 - moze ktorejs sie przyda troche inspiracji przeba usunac spacje
Planowana data porodu: 1 lipca 2020
Lusiija jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-08, 20:45   #1902
say-hello
Zakorzenienie

dziewczyny, polecicie mi jakiś sklep lub użytkownika allegro (oprócz weddingmarket, bo to już znam), gdzie można się zaopatrzyć w gadżety typu podwiązka, płatki róż, bańki mydlane, tablice rejestracyjne itp? chciałabym wszystko kupić w jednym miejscu, żeby nie przepłacać za wysyłkę
say-hello jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-08, 21:13   #1903
mala_czarna_21
Zakorzenienie

S1lc1a wspaniale, że wszyztsko ułożyło się tak jak chciałaś!! gratulacje dla Was

2015 - 38
mala_czarna_21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-08, 21:30   #1904
bardorja
Zadomowienie

Cytat:
Wracam już jako żonka - póki co napiszę krótko -
Super że wszystko udało się tak pięknie !

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Daję z siebie 200%
bardorja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-08, 21:43   #1905
fascinata
Raczkowanie

Cytat:
- zawieszki i pudełko (detale bardzo mi się podobają ale kolor nie do końca trafiony, niby najbardziej bliski łososiowemu bo innego nie mieli. No nie wiem.. Już mogli zrobić pomarańczowy ale wiadomo - tylko Panna Młoda zwraca uwage na takie detale :P )
Pudełko boskie Mogę zapytać gdzie kupiłaś?

Dziewczyny, a będziecie mieć 100% soki czy napoje/nektary owocowe?
Stary 2014-06-08, 21:49   #1906
exist_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez say-hello Pokaż wiadomość
dziewczyny, polecicie mi jakiś sklep lub użytkownika allegro (oprócz weddingmarket, bo to już znam), gdzie można się zaopatrzyć w gadżety typu podwiązka, płatki róż, bańki mydlane, tablice rejestracyjne itp? chciałabym wszystko kupić w jednym miejscu, żeby nie przepłacać za wysyłkę
Też jestem ciekawa i chętnie poznam takie godne polecenia sklepy

U nas jutro 2 miesiące do ślubu
Tyle że znowu mój organizm zaczął trochę odmawiać posłuszeństwa, ale zwalam to na gorący czas na studiach i fakt, że od marca mam praktyki i non stop przesiaduję w szpitalach
I przykładowo idę jutro, we wtorek i środę na dwunastogodzinne dyżury. Wychodzę z domu o 6, wracam przed 20 i już mam tego dość... I oczywiście te 3 dyżury pod rząd to wina prowadzącej, bo ona ma w piątek konferencję i musimy odrobić godziny...

Edytowane przez exist_
Czas edycji: 2014-06-08 o 21:52
exist_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-08, 21:55   #1907
mimi_77
Zakorzenienie

Cytat:
Wracam już jako żonka
super , że wszystko wyszło pięknie.

Cytat:
Napisane przez activelifestyle Pokaż wiadomość
Wszystko bardzo ładne Bielizna
Buty też takie mierzyłam jak Ty, ale mnie się niestety paseczki wbijały i wybrałam inne
:
Dziękuję.

Cytat:
Napisane przez Kate Noir Pokaż wiadomość
ja będę miała
Jak to organizujecie logistycznie?

Cytat:
Napisane przez Lusiija Pokaż wiadomość
super! czekam na wiecej

mimi_77 sliczne buty!!!!

www.sty lowi/Lusija1 - moze ktorejs sie przyda troche inspiracji przeba usunac spacje
Dziekuje

Cytat:
decomarriage, slubnezakupy

Cytat:
Napisane przez fascinata Pokaż wiadomość
Pudełko boskie Mogę zapytać gdzie kupiłaś?

Fabryka Inspiracji

Cytat:
Napisane przez exist_ Pokaż wiadomość

Trzymam kciuki, żebyś przetrwała ten ciężki okres. Jeśli u Ciebie to u mnie też tylko 2 miesiące

Z jednej strony nie moge się doczekać ślubu, a z drugiej boje się, że to minie tak szybko i nie zdążę się nacieszyć tymi kilkonastoma godzinami na ktore tak czekałam ( i tak przygotowywałam ) przez ponad 1,5 roku

Antosia 12.05.2015

Stary 2014-06-08, 22:10   #1908
Opiumalfa
Zakorzenienie

Ja tez bede miała taki taniec ze świecami. Nazywa sie to świetlisty walc i zaproponował nam to wodzirej. Mamy świecie i serwetki papierowe w których świece sie trzyma!

Sent from my iPhone using Tapatalk
Opiumalfa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-08, 22:23   #1909
mala_czarna_21
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez exist_ Pokaż wiadomość

Tyle że znowu mój organizm zaczął trochę odmawiać posłuszeństwa, ale zwalam to na gorący czas na studiach i fakt, że od marca mam praktyki i non stop przesiaduję w szpitalach
I przykładowo idę jutro, we wtorek i środę na dwunastogodzinne dyżury. Wychodzę z domu o 6, wracam przed 20 i już mam tego dość... I oczywiście te 3 dyżury pod rząd to wina prowadzącej, bo ona ma w piątek konferencję i musimy odrobić godziny...
szkoda tylko, że waszym kosztem
no ale nie jesteś sama, łącze się z Tobą w sesyjnym bólu dupy

2015 - 38
mala_czarna_21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-08, 22:33   #1910
Agnessssa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez mala_czarna_21
no ale nie jesteś sama, łącze się z Tobą w sesyjnym bólu dupy
Również się łączę, jeszcze 2 egzaminy przede mną

Cytat:
Napisane przez exist_
Też znam skądś to uczucie... lato i siedzieć w szpitalnych oddziałach
Stary 2014-06-08, 22:42   #1911
czekooczekolada
Zakorzenienie

Cytat:
Wracam już jako żonka - póki co napiszę krótko - było cudownie - udało mi się zachować spokój, lekko wzruszyłam się na błogosławieństwie jak zaczął mówić mój tata, ale jak zobaczył łzy w moich oczach to skrócił przemowę i nie popłakałam się tak na całego. Lekko spięłam bo TŻ podjechał z cała rodzinką pod mój dom 20 minut przed umówioną godziną i nie byłam do końca gotowa, a moja mama i siostra jeszcze nie ubrane, tata pod prysznicem ale udało się na szczęście, spokojnie chwilę poczekali na podwórku Później nadal spokój, pod Kościołem bardzo się ucieszyłam jak zobaczyłam bardzo dużo gości - bałam się że wtedy się wzruszę a ze wszystkimi się witałam i na luzie, mam wrażenie że niektórzy sie bardziej stresowali niż ja i mój mąż, podczas mszy pełen luuz, przysięgę mówiliśmy wyraźnie i tak delikatnie i z miłością w głosie (tak to ujęła babcia męża, a teraz też i moja przyjęcie bardzo udane, wyglądało dokładnie tak jak chcieliśmy -dziś małe rodzinne poprawinowe spotkanie. Bycie żonką jest fajne, mój mąż mówi do mnie żonko Ale dziś momentami mam wrażenie że ten wczorajszy dzień mi się śnił i tylko obrączka na palcu mi potwierdza że to się wydarzyło naprawdę. Cieszę się że już jesteśmy małżeństwem ale z drugiej strony momentami w to nie wierzę że już. Jutro jedziemy poszukać jakiś ciekawych ofert last minute bo chcemy się wybrać w jakąś krótką podróż. Ogólnie jestem przeszczęśliwa, mnóstwo cudownych życzeń, kartek, komplementów i pochwał sukni i restauracji, było warto
super, gratulacje !

Life doesn't give you people that you want, it gives you the people that you need.
🤍

Stary 2014-06-08, 23:15   #1912
anusia4u
Raczkowanie

Cytat:
Weseliana
ja zamówiłam od nich ostatnio płatki róż, konfetti na stół z kryształków, bańki mydlane, rejestracje, tuby strzelające, koszyczki na płatki róż, podziękowania dla gości - jutro, max we wtorek powinnam dostać paczuszkę, więc mogę dać znać jak to wygląda jakościowo
anusia4u jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-08, 23:17   #1913
Kate Noir
Zakorzenienie

Cytat:
Jak to organizujecie logistycznie?
W sumie to nie wiem bo dj/wodzirej nam to organizuje - załatwia świeczki anty-kapki (czy jakoś tak ) Kiedyś czytałam na necie, że świeczki trzeba w czymś zanurzyć by nie kapały. Dj zapewniał, że to jest bezpieczne
Kate Noir jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-08, 23:27   #1914
cude
Zadomowienie

activelifestyle, a ja myślałam, żeby zrobić odwrotnie
bardorja, cornflower_girl
lupinka, mam używaną suknię i chyba nie użyczą mi welonu jedynie do przymierzenia Żałuję, że na przymiarkach nie mierzyłam także welonów. Gratuluję panieńskiego!

Do głowy mi teraz przyszło, żeby z trenu wyciąć biały materiał i zostawić tylko tiul z koronką.

fascinata, nektary też są dobre. Dla niektórych soki są za ostre. Myśmy już kupili napoje, zostało dokupić sok jabłkowy i wodę Rodzice kupili też trochę nektarów. Była promocja, a że sama nie mogłam pojechać, więc poprosiłam rodziców. Mieli kupić litrowe gazowane i 2litrowe soki. Zrobili odwrotnie

mimi_77, ale jesteś do przodu może zamiast świec taniec ze sztucznymi ogniami?

S1lc1a

Też się łączę w egzaminacyjnym bólu. Prace wydrukowałam, w czwartek do dziekanatu. Teraz opanować teorię
cude jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-08, 23:55   #1915
hihihi
Zakorzenienie

Cytat:
super, że wszystko wyszło tak pięknie zazdroszczę bycia Żoną

'-You still love her, huh?
-I can't imagine the day I won't.'

Dexter w spódnicy
hihihi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-09, 00:08   #1916
bardorja
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez fascinata Pokaż wiadomość

Ja będę mieć jedno i drugie. Ale więcej chyba napojów

Daję z siebie 200%
bardorja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-09, 00:57   #1917
Konkardia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez activelifestyle
Konkardia - gratuluję odebrania obrączek Mój ksiądz co prawda też nie jest zbyt czasowy, ale zawsze wysłucha i poświęci te 5 minut na najważniejsze sprawy A to na 2,5 miesiąca przed to załatwialiście godzinę czy inne sprawy? Bo nam zostały niecałe 2 miesiące i jeszcze protokołu nie mamy.
Na szczęście godzinę mamy od lutego, teraz protokół spisaliśmy Mamy to z głowy, bo umówić się z tym proboszczem to nie lada wyczyn! Dwa razy jechaliśmy specjalnie do mojego rodzinnego miasta, żeby go w końcu... nie zastać No i cennik też ma raczej z tych wyższych...

lupinka Gratuluję panieńskiego!

mimi_77 Pudełko jest Cudne! Chyba spróbuję też coś takiego zmajstrować!

S1lc1a Gratuluję żonko!

say-hello Ja ostatnio zaglądałam na slubnezakupy.pl, ale nic nie zamawiałam, więc nie wiem czy są wiarygodni. Ale mają różne bajery, najbardziej "rozwaliła" mnie torba materiałowa z grafiką panny młodej, która za frak trzyma pana młodego (pół leżącego) i stoi z gestem uniesionej pięści. Podpis jest "I got one"

Cytat:
Napisane przez mimi_77
Jeśli u Ciebie to u mnie też tylko 2 miesiące
Odliczamy do tego samego dnia!
2018: 29; 2019: 9; 2020: 20; 2021: 6
Konkardia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-09, 05:44   #1918
Linaewen
Zakorzenienie

Wpadam ostatnio jak po ogień...

W sobotę byliśmy na cudownym weselu-jedzenie było słabe, zespół im później tym gorzej. Ale atmosfera, miejsce, goście i przede wszystkim Młodzi byli tak cudowni, że pozostałe rzeczy się nie liczą. Dementuje fakt, że z mężem się nie tańczy-przyjaciółką co i rusz lądowała w objęciach męża jaką oni byli cudną parą
Z kwestii praktycznych:
-jeśli goście sami mają pobierać klucze to udostępnijcie miejsce z lista pokoi-tutaj brat Młodego łapał kolejne osoby i pytał "a jak Wy właściwie się nazywacie?"
-WYRAŹNE I DUŻE oznaczenia numerów stołów! Było 6 stolików a i tak trzy razy obeszliśmy salę, żeby nasz znaleźć
-usuńcie dekoracje i zbędne przedmioty z parkietu-całkiem, nie tylko rozsunąć na boki bo niepotrzebnie traci się miejsce
-umówić się z zespołem i/lub obsługą że jak podajemy jedzenie to nie gramy, a jak gramy to kończymy i informujemy gości o tym
-jeśli macie oddzielne stoły z jedzeniem, zwłaszcza to o nich dobrze jest powiedzieć

Jak któraś na mały parkiet to nic-jest wtedy super integracja
I warto mówić gościom o śniadaniu oraz załatwić ludzkie godziny podania-śniadanie 9-11 sprawdziło się idealnie.

---------- Dopisano o 05:44 ---------- Poprzedni post napisano o 05:25 ----------

I jeszcze jedno-jeśli macie zespół który liczy sobie za każdą minutę po godzinie w umowie to ustalecie, że skończą grać 2-3 minuty przed czasem, żeby był czas na bis. Tutaj zagrali, ale odpowiednio sobie doliczyli... a nie można powiedzieć, żeby się szczególnie napracowali-od północy przerwy trwały 30-40 minut a tańce 15-20, do tego ostatnia przerwa trwała od 3:20 do 3:55...

"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie."
za: whitepointeshoes
Linaewen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-09, 06:57   #1919
antonina_bielska
Polka Ogarniaczka

No to słabo się ten zespół zachował...

„Leć tam gdzie miłość głaszcze Cię dłonią, nie płacz za tymi, co miłość Twą trwonią”
antonina_bielska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-09, 07:13   #1920
kasia1201
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Linaewen Pokaż wiadomość
Wpadam ostatnio jak po ogień...

W sobotę byliśmy na cudownym weselu-jedzenie było słabe, zespół im później tym gorzej. Ale atmosfera, miejsce, goście i przede wszystkim Młodzi byli tak cudowni, że pozostałe rzeczy się nie liczą. Dementuje fakt, że z mężem się nie tańczy-przyjaciółką co i rusz lądowała w objęciach męża jaką oni byli cudną parą
Z kwestii praktycznych:
-jeśli goście sami mają pobierać klucze to udostępnijcie miejsce z lista pokoi-tutaj brat Młodego łapał kolejne osoby i pytał "a jak Wy właściwie się nazywacie?"
-WYRAŹNE I DUŻE oznaczenia numerów stołów! Było 6 stolików a i tak trzy razy obeszliśmy salę, żeby nasz znaleźć
-usuńcie dekoracje i zbędne przedmioty z parkietu-całkiem, nie tylko rozsunąć na boki bo niepotrzebnie traci się miejsce
-umówić się z zespołem i/lub obsługą że jak podajemy jedzenie to nie gramy, a jak gramy to kończymy i informujemy gości o tym
-jeśli macie oddzielne stoły z jedzeniem, zwłaszcza to o nich dobrze jest powiedzieć

Jak któraś na mały parkiet to nic-jest wtedy super integracja
I warto mówić gościom o śniadaniu oraz załatwić ludzkie godziny podania-śniadanie 9-11 sprawdziło się idealnie.

---------- Dopisano o 05:44 ---------- Poprzedni post napisano o 05:25 ----------

I jeszcze jedno-jeśli macie zespół który liczy sobie za każdą minutę po godzinie w umowie to ustalecie, że skończą grać 2-3 minuty przed czasem, żeby był czas na bis. Tutaj zagrali, ale odpowiednio sobie doliczyli... a nie można powiedzieć, żeby się szczególnie napracowali-od północy przerwy trwały 30-40 minut a tańce 15-20, do tego ostatnia przerwa trwała od 3:20 do 3:55...

Dzięki za cenne wskazówki ;-) Zawsze lepiej mieć praktyczny punkt widzenia. Wszystkim kolejnym żonom składam gratulacje

kasia1201 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości