|
|
#3031 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie czerwcowe 2014 - cz. III
Monia, ja właśnie chorowałam.tylko co nie wejde na jakąś mądrą stronę w necie to piszą że po 36 tc płód może złapać pełnoobjawową ospę. Zgłupieć można od ilości informacji
Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#3032 |
|
Zadomowienie
|
-Bluesky- to może coś się w końcu zaczyna
Trzymam ![]() -Monica- no właśnie u mnie za pierwszym razem też nic nie dało pozytywne nastawienie przed porodem,bo jak małej zaczęło zanikac tętno to musieli zrobić cc I teraz dużo bardziej się boje![]() -Chocolate- potwierdzam,ze zmiana mleka może pomóc na brzuszkowe problemy.U nas co prawda córcia miała kilka miesięcy jak dopadly ja okropne zaparcia(a dokarmialismy ja mm) i po zmianie mleka na Hipp wszystko wróciło do normy -Berenika- normalnie jakaś paranoja z tymi pracami! Żeby o takie duperele się czepiać ?! I co już oprawiona prace trzeba od nowa drukować?? -ANTERIA- to już POJUTRZE!!! ja też mam we wtorek wizyte to może się dowiem,ze coś się dzieje![]() -Beat@- nie wiem,czy teraz lekarz mógłby juz cokolwiek stwierdzić,no ale skonsultować się nie zaszkodzi...wiem,ze łatwo się mówi,ale nie martw się na zapas,bo takie zarażenie jest raczej mało prawdopodobne... -Kakusia- trzymam za dzisiejsze wyjście do domku![]() Wysłane z mojego GT-S7580 przy użyciu Tapatalka Edytowane przez Ka rolina Czas edycji: 2014-06-08 o 09:01 |
|
|
|
#3033 |
|
Konto usunięte
|
Kakusia trzymam kciuki
Karolina tak, oprawiona, więc niezle się wszyscy wykosztowali, a ksera dzięki nam zarobiły w tym roku podwójnie.... |
|
|
|
#3034 |
|
Raczkowanie
|
Z tego co ja wiem jeśli na pewno chorowałaś - to nic płodowi nie grozi niezależnie od tego ile ma tygodni. Wiele matek w ciąży które mają już starsze dziecko ma kontakt z ospą kiedy one zachorują. Dla spokoju po prostu zadzwoń do swojego, albo jakiegoś znajomego lekarza, ale imho nie musisz się martwić.
|
|
|
|
#3035 |
|
Zakorzenienie
|
No nic, jutro kontrolnie najwyżej przedzwonię bo dziś w niedzielę to się nie dodzwonię.
Nic więcej też już nie czytam bo od tego tylko człowiek bardziej wariuje. Teraz w razie czego i tak nic nie poradzę. W ogóle to upał straszny jest. Okna pozasłaniałam w pokoju. Wentylator chodzi, choć to i tak mało daje. My jeszcze na ostatnim piętrze to daje nam tu od dachu. No darmowa sauna zapewniona latem. Chyba na dworze już lepiej siedzieć. Może za chwilę się w sobie zbiorę i zejdę na dół na działeczkę pobujać się troszkę na huśtawce |
|
|
|
#3036 |
|
Konto usunięte
|
Mam info od Blue
:"Dziś o 8:15 przyszedł na świat Kacperek 3510g i 54cm szczęścia ---------- Dopisano o 10:42 ---------- Poprzedni post napisano o 10:41 ---------- Obiecuję, że jak uporam się z tą pracą licencjacką dzisiaj i w końcu mi ją przyjmą, to uzupełnię informacje na pierwszej stronie... |
|
|
|
#3037 |
|
Wtajemniczenie
|
dzięki mamusie za rady !
![]() BLUE GRATULUJE !!
|
#3038 |
|
Zakorzenienie
|
Blue i Bazile gratulacje!
Sola rowniez gratuluje! To Ty bylas chyba do mojej pary porodu ![]() My jednak chyba dzis nie wyjdziemy podejrzenie zoltaczki - za 3h wyniki badan ale lekarka powiedziala ze raczej dzis nie ehhh
Edytowane przez Kakusia Czas edycji: 2014-06-08 o 11:06 |
|
|
|
#3039 |
|
Raczkowanie
|
Blue gratulacje! w końcu się doczekałaś
|
|
|
|
#3040 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja też taki poród chce![]() Cytat:
Zosia jest cudna |
||
|
|
|
#3041 |
|
Zadomowienie
|
[1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;46798192]Mam info od Blue
:"Dziś o 8:15 przyszedł na świat Kacperek 3510g i 54cm szczęścia ---------- Dopisano o 10:42 ---------- Poprzedni post napisano o 10:41 ---------- Obiecuję, że jak uporam się z tą pracą licencjacką dzisiaj i w końcu mi ją przyjmą, to uzupełnię informacje na pierwszej stronie...[/QUOTE] Blue serdecznie gratuluję |
|
|
|
#3042 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Blue GRATULACJE - jak ja Wam zazdroszczę dziewczyny - mój syn podejrzewam, że już dobija do 4kg... a termin porodu dopiero za tydzień - przeraża mnie to i boję się, ze w trakcie porodu nie ogarnę tego psychicznie i że akcja się zastopuje
|
|
|
|
|
#3043 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a jak dzisiaj się czujecie???Cytat:
![]() ![]() Cytat:
nie jesteś wyrodną mamą, ja też będę kombinować aby odespać poród![]() No nie mogę napatrzeć się na Twoją córę ![]() Cytat:
Cytat:
[1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;46797098]Hej. Jak tylko znajdę czas to uzupełnie pierwszą stronę. Póki co zajmuje mnie oddanie pracy licencjackiej do dziekanatu. Wczoraj byłam. Myślałam, że to będzie takie hop siup, oddam i po sprawie... ale są takie cyrki, że głową mała. Nie chcą przyjmować prac, bo np. strona tytulowa ma inna czcionke niz trzeba, albo po kierunku studiów jest myslnik, a nie powinno go być, albo za duży/za mały odstep między tytułem rozdziału a resztą... No ludzie... za takie ☠☠☠☠☠☠☠y.... studenci muszą jeździć po kserach i drukować od nowa.. nie dość, że płacimy za tą obronę, to jeszcze tyle kosztów dodatkowych. U mnie nie przyjęli, bo mają starego worda. Ją mam nowego, w kserach to samo i jak mi nagrali na płytę było ok. W domu jak sprowadzałam też. A u nich praca w cały świat, wszystko poprzesuwane. Wczoraj byłam tam dwa razy, dzisiaj kolejny raz muszę iść... [/QUOTE] Boziu co za uczelnia, ja to już bym chyba rozniosła tą bude Jeszcze chwila, a będziesz wolna![]() Cytat:
[1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;46798192]Mam info od Blue :"Dziś o 8:15 przyszedł na świat Kacperek 3510g i 54cm szczęścia ---------- Dopisano o 10:42 ---------- Poprzedni post napisano o 10:41 ----------[/QUOTE] Gratulacje w końcu się doczekałaCytat:
za szybki powrót do domku. Zapomniałam pogratulować również szybkiego porodu a poród w wannie to chyba musiałbyć czad![]() Bazile kochana Ty też ekspresowe tempo miałaś, wow ![]() --------------------------------- Witam w piękną upalną niedzielę a my siedzimy i kiśniemy w domu. Synek od wczoraj gorączkuje i czekamy na wizytę lekarza. Tak mi go żal. Miłej i owocnej niedzieli na pordówkach
|
|||||||
|
|
|
#3044 |
|
Wtajemniczenie
|
Blue gratulacje
----------------------------------------- Obudziłam się w nocy z bólem brzucha, nawet jakieś skurcze były. Myślę sobie a może...? 3 godziny później obudziłam się jak nowo narodzona To moja dziecko ewidentnie sobie kpi z matki W ramach rekreacji wyprałam dywan, w zastępstwie mycia podłóg których nie mam
|
|
|
|
#3045 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() My tez najwczesniej wyjdziemy jutro Ja tez juz bardzo chce wracac, bo bardzo tesknie za starsza.---------- Dopisano o 11:39 ---------- Poprzedni post napisano o 11:37 ---------- Blue gratulacje
|
|
|
|
|
#3046 | |
|
Zakorzenienie
|
Blue, GRATULACJE !!!
Cytat:
Bo ja to mam tendencje do przyciągania wszystkiego co bee. Najpierw na początku ciąży jak już ją podejrzewałam dopadła mnie ta wysypka bostońska to teraz na koniec z tą ospą są jaja. No i teraz u szwagra to pewnie hurtem pójdzie. Teraz ma starszy, młodsza córa pewnie też zaraz będzie mieć. Liczą teraz na to że ją już zaraz wysypie bo 21 czerwca mieli jechać nad morze no ale coś mi się wydaje że nici z wyjazdu. No i pewnie szwagierki brata córa złapie bo była wczoraj na tych urodzinach. Malutka 2 miesiące niedawno skończyła. Ja wiedząc że jest ryzyko w życiu bym takiego małego dziecka ze sobą nie brała no ale nie moja decyzja |
|
|
|
|
#3047 |
|
Raczkowanie
|
BLUE GRATULACJE!!!!
MIALAS TERMIN NA JUTRO, TZN 2 DNI PRZEDE MNA O_O u mnie narazis ani śladu porodu, wiec zaraz będziemy do teściów na grilla, 70km... Jest ryzyko, jest zabawa
|
#3048 |
|
Zadomowienie
|
cześć Dziewczynki
ale jestem dziś rozmemłana właśnie się obudziliśmy, leniwa niedziela i ten upał byliśmy z tżetem na spacerze w lesie a potem 2S zaliczyliśmy no i chyba wezmę się za sprzątanie, bo jakoś muszę spalić cukier z truskawek swoją drogą to przegięcie abym po miseczce truskawek musiała się gimnastykować uroki cukrzycy ciążowej......Blue gratulację muszę zobaczyć kto jeszcze został, bo u mnie ostatnio wielka cisza i zaraz okaże się, że na wątku będę sama ....Mały absolutnie nie jest zainteresowany opuszczeniem mojego brzucha we wtorek mam pomiary usg, ciekawe ile urósł w 2 tygodnie ![]() Sola, Kakusia trzymam kciuki za jak najszybsze wyjście ze szpitala ![]() Chocolate Twoi chłopcy zawsze mnie rozczulają |
|
|
|
#3049 |
|
Zadomowienie
|
dzieki Dziewczyńy za gratulacje
Mala duzo sobie spi,ale robi sie z Niej Ksiezniczka i chce zasypiac na rekach,w wozku placze.Do piersi pieknie podchodzi. Zapowiedzieli mi juzze jutro jest plan na wyjscie jak nic sie nie popsuje. A w zalaczniku mojaAdunia. Blue gratulacje! Dziewczyny jak bedziecie rodzic to w czasie skurczu nie zapominajcie o spokojnym oddechu,gleboki wdech i wydech powolny przez usta,jest lzej.A dwa w trakcie skurczu sprobujcie ugiac kolana i krecic tylkiem,mi to pomagalo.
Edytowane przez bazile Czas edycji: 2014-06-11 o 07:35 |
|
|
|
#3050 |
|
Zadomowienie
|
Bazile Adusia jest przeurocza
![]() Monia weszłam na Twój blog i wsiąkłam Jaki masz aparat i obiektywy? dobra, koniec żartów - biorę się do roboty
|
|
|
|
#3052 |
|
Zakorzenienie
|
Bazile
Monika Dziękuję za rady. Juz przestałam chołubić mleko, i jest poprawa Już się pogodziłam, że najwyżej będę karmić mlekiem odciągniętym z butelki, i ewentualnie uzupełniać modyfikowanym. Oczywiście będę robiła próby, i przystawiał królewicza do piersi i liczyła na to że w końcu się polubią ![]() Blue, Kakusia gratulacje! rzeczywiście u nas jak na razie wiodą prym piękne bezproblemowe porody ![]() Ja z Boryskiem na tarasie sobie siedzimy, on kima w koszu, a ja buszuję w necie udanego popołudnia |
|
|
|
#3053 |
|
Zadomowienie
|
Witam niedzielnie..
u nas słoneczko daje czadu,jest chyba z 30 stopni.. posiedzialam troszke na słonku i spiekłam sobie dekold i ramiona ![]() Szkoda ze w zadne spodenki sie nie wcisne bo bym sobie nogi opaliła
|
#3054 |
|
Zadomowienie
|
Ramona_85 cudna dzidzia!
Kakusia, Blue, Sola1, bazile Ogromnie Wam dziewczyny gratuluję! ![]() Czytam Was w miarę regularnie, ale z pisaniem kiepsko, mam nadzieję, że za niedługo złapię rytm i będzie lepiej ![]() Na razie muszę odsypiać nocki, bo Kacperek nie chce za bardzo spać i co chwilkę by jadł... Piesi bolą, robię ciepłe okłady, ale chyba mam dużo mleka, a on pociągnie dwa razy i śpi, nie mam pomysłu co robić, bo jak zacznę odciągać laktatorem to wzmogę niepotrzebnie produkcję... W sumie na razie nasze życie kręci się między jedzeniem, spaniem, a kupą ![]() Po porodzie zostało mi do stracenia 5kg. mąż przeszedł ze mną na lekkostrawną dietę i mam nadzieję, że nam obojgu zrobi to dobrze Brzuszek ładnie się chowa, ale duuuużo mu do tego co było kiedyś, macie jakieś fajne kremy, które pomogą napiąć się skórze?Przedstawiam Wam mojego Kacperka Trzymam kciuki za kolejne szczęśliwe rozwiązania!!! |
|
|
|
#3055 |
|
Wtajemniczenie
|
pater mi tez zostalo 5kg
i sie zastanawiam kiedy odzyskam moj brzuszek i przydalby sie jakis krem cud na blizny bo rozstepach sliczny spioszek Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Edytowane przez choc0late Czas edycji: 2014-06-08 o 19:49 |
|
|
|
#3056 | ||
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny, nie było mnie weekend a tu takie newsy!!
bazile i blue GRATULACJE !!! Witamy Adusię i Kacperka !! Bazile poród marzenie, a Malutka przesłodka Ramona ![]() Sola ![]() Cytat:
Kakusia mam nadzieję, że Was jutro wypuszczą Cytat:
Nie wiem co mam Ci poradzić jeśli chodzi o karmienie...ja w takiej sytuacji wolałabym jednak odciągać te mleko, bo robią Ci się zatory przez to, że on nie ssie tyle ile trzeba...może przystawiaj go jak tylko się obudzi ..
|
||
|
|
|
#3057 |
|
Wtajemniczenie
|
Nie chce zapeszac ale cos sie chyba dzieje
brzuch mnie boli jak przy mega bolesnej miesiaczce, skurcze co ok 25min. Na razie czekam ale chyba bym sie bardzo rozczarowala jakby przeszlo
|
|
|
|
#3058 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja to chyba na schody pójdę pochodzić...
|
|
|
|
|
#3059 |
|
Zadomowienie
|
Necro żebyś nie zapeszyła
|
|
|
|
#3060 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:56.

Trzymam 
I teraz dużo bardziej się boje
?! I co już oprawiona prace trzeba od nowa drukować??
ja też mam we wtorek wizyte to może się dowiem,ze coś się dzieje

ale byłam pewna, że wrócę do domu
ja też taki poród chce

wszędzie piszą żeby udać się do lekarza. 
a my siedzimy i kiśniemy w domu. Synek od wczoraj gorączkuje i czekamy na wizytę lekarza. Tak mi go żal.
byliśmy z tżetem na spacerze w lesie a potem 2S zaliczyliśmy
swoją drogą to przegięcie abym po miseczce truskawek musiała się gimnastykować
Jaki masz aparat i obiektywy?
brzuch mnie boli jak przy mega bolesnej miesiaczce, skurcze co ok 25min. Na razie czekam ale chyba bym sie bardzo rozczarowala jakby przeszlo