Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XVII) - Strona 57 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-06-09, 07:43   #1681
LadyWhisper
Zakorzenienie

Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XVII)

Dubel

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-09, 07:43   #1682
nafiyqa
Zakorzenienie

Wode nieprzegotowana? Tzn taka prosto z kranu?
Czy mineralna nieprzegotowana?

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-09, 07:47   #1683
treselle0
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
Mika kaciuki!!!

Bokeh Hania

Moje dziecko jest terminatorem. Zasnal o 22, wstal o 6 na mleko, o 7.30 byl na nogach juz. Padam!

I zuczyslaw z truskaweczka przypominam, ze 2mies temu bylismy u fryzjera

Sent from my Lumia 625 using Tapatalk
cudny fryz

---------- Dopisano o 07:47 ---------- Poprzedni post napisano o 07:44 ----------

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
Wode nieprzegotowana? Tzn taka prosto z kranu?
Czy mineralna nieprzegotowana?

mineralka/źródlana w kazdym razie jakas butelkowa Pytam bo ja zawsze przegotowaną podawałam/podaję, i nie wiem czy moge podac od razu kupną maluchowi Doczytałam u wujka google, że tak, i powinna to byc zrodlana, nie mineralna. Jak to jest u Was?
treselle0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-09, 07:54   #1684
LadyWhisper
Zakorzenienie

My podajemy od jakiegos juz czasu filtrowana z Brity, mleko tez na niej robimy. Wczesniej podawalismy wode BD w kartonikach

Stary 2014-06-09, 08:04   #1685
treselle0
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
Czesc!
Yae w koncu usnela, nie wiem, ile czasu nam to zajelo, ale ja jestem w oplakanym stanie: siniaki, zadrapania i slady po ugryzieniach. Rzucala sie jak ryba wyrzucona na brzeg, by w pewnym momencie doslownie pasc; uwierzcie mi, ze sprawdzalam, czy przytomnosci nie stracila, bo tak to wygladalo. Noc o dziwo wspaniala, pobudki o 2 i 5 na uu i wstalysmy pare minut przed 7. szaja, debrah myslicie, ze moze to byc wina cukru, ktory byl w niemowlecych ciasteczkach? Podobne cyrki byly, kiedy jadla dzieciece ciastka, stad odstawilam. Wczoraj zabralam za malo jedzenia i z braku laku dostala ciastka dla niemowlat...
Od rana sprzatam; dostalam od t. odkurzacz do materacy i poscieli. Tyle syfu wyszlo mimo codziennego sprzatania, ze szok! marsi dla Samiego by sie przydal przy astmie. gojka dla P. chyba tez!
o rany Myślisz, że po paru ciastkach miała nadmiar cukru i takie efekty? Nie spodziewałabym sie, biorac pod uwage ile cukru jest w niektorych produktach, ktore matki daja dzieciom, chociaz co organizm to inna reakcja, wspolczuje nocki

---------- Dopisano o 08:02 ---------- Poprzedni post napisano o 08:01 ----------

Cytat:
My podajemy od jakiegos juz czasu filtrowana z Brity, mleko tez na niej robimy. Wczesniej podawalismy wode BD w kartonikach
bez przegotowywania ich?

---------- Dopisano o 08:04 ---------- Poprzedni post napisano o 08:02 ----------

8:00 a Ola spi..... w nocy 2 pobudki z płaczem (ostatnio niestety tak sie dzieje) a teraz jeszcze spi, moze to zoo wczorajsze ja wykonczyło
treselle0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-09, 08:14   #1686
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
Mika kaciuki!!!

Bokeh Hania

Moje dziecko jest terminatorem. Zasnal o 22, wstal o 6 na mleko, o 7.30 byl na nogach juz. Padam!

U nas to bylaby wspaniala noc! Zwykle zasypia ok 22, co najmniej 5 pobudek i ostatecznie wstajemy o 6.

---------- Dopisano o 08:13 ---------- Poprzedni post napisano o 08:12 ----------

Cytat:
Napisane przez mikakrolikowa Pokaż wiadomość
Kochane trzymajcie kciuki tz z Julo pojechal na rehaba ja sue pakuje i jade do Zakopanego wracam jutronpo poludniu ale mam stresa juz 3 razybw wc bylam , nmleczko odciagniete czeka w lodowce ciekawe czy ruszy wogole bedzie musial z lyzeczki wypic

Kciuki! Daj znac jak sobie Julo z tz poradzili.

---------- Dopisano o 08:14 ---------- Poprzedni post napisano o 08:13 ----------

Cytat:
Napisane przez treselle0 Pokaż wiadomość
dzieki za odpowiedzi odnosnie rybnych konserw

Podajecie juz wode nieprzegotowana? albo z cytryna (moze sa jakies zastrzezenia, ktorych nie znam To pewnie Meneq bedzie wiedziała)?

Mika za tz, ale na pewno da sobie rade

Daria i Hania są przeurocze

Zdarza sie nieprzegotowana, jest i z cytryna, jest prosto z lodowki. Nie znam przeciwskazan
meneq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-09, 08:14   #1687
Ifwka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez neti1 Pokaż wiadomość
Dziewczyny wiem, że macie już pewnie dośc mojego opowiadania o tym jak się wzięłam za siebie...ale dziś mi tak fajnie jest..bo dziecię pospało prawie 3 godziny a w tym czasie zdążyłam:
-powiesić pranie..
-poćwiczyć..
-sprzątnąć łązienkę (kurze i odkurzaniebyło z samego ranka więc łązienką skończyłam sprzątnie mieszkanka)

Ponadto weszłam na wagę i pokazała mi 5,5 kg mniej...no i tż przyjechał z pracy z różą (bez okazji co się nie zdażyło od nie wiem kiedy)...także ten-taka czuje się spokojna..spełniona i lekka..hmmm no lżejsza
nieźle
Cytat:
Napisane przez hje Pokaż wiadomość

I Pola też, potrafiła w wannie ponad godzinę siedzieć, a teraz po 10 minutach już wychodzi, nie daje sobie głowy myć, nawet na chwilkę się położyć...
No właśńie, teraz oprócz awersji do mycia włosów, zaczyna sie bać wogóle kąpania, siedzi siedzi i w pewnej chwili rączki wyciąga i jak jej nie wyciągnę z wanny to zaczyna płakać. Wczoraj to wogóle sama wstała (w w niie pierwszy raz) i próbowała wychodzić...Masakra, tak lubiła kąpiele i wogóle a teraz płacz i histeria. Dodam ze woda ok, i to jest tak że siedzi siedzi i nagle bam...
Cytat:
Napisane przez Aga8484 Pokaż wiadomość
Przeurocza jest
Dokładnie, superowa
Czy tylko ja nie używam stroju dla dziecka ???
Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość

DZiewczyny :partytime: mamy jedynke na górze a 3 dni temu odkryłam górną czwórke także mamy już 4 zęby

Ilość taka jak u nas
Cytat:
Napisane przez mala_19kw Pokaż wiadomość

Powiedzcie mi czy wasze dzieciaki też jedzą dużo mniej w te upały? Oskar wczoraj rano wypił butle mleka,zjadł trochę makaronu z truskawkami,troszkę chleba z masłem (to było po południu)i dużo dużo picia, dopiero na noc wypił 210ml mleka i przespał całą
Dzisiaj to samo z jedzeniem tylko jeszcze podziubał trochę obiadu od nas (wczoraj odmówił) i na noc mleka nie chciał,dopiero jak go uspałam to dałam mu przez sen i wypił też 210ml,celowo robię więcej jak jedzenie w dzień wygląda mizernie (zawsze pije 180)-czyli był głodny,tylko czemu nie chciał? Woła jedzenie ale jak mu przyniosę to odmawia,albo podziubie trochę i zostawia. Nie wiem o co chodzi. Daje mu jeść w porach kiedy normalnie już powinien być głodny (albo z małym opóźnieniem tak żeby zgłodniał) ,upał upałem ale raczej żołądek się dopomina swojego. Rozumiem że dużo pije i to pewnie stanowi główną przyczynę że potem nie chce jeść ale przecież pić też musi tym bardziej w takie ciepło.
Jak to u was wygląda?
No dokładnie, ja już się martwić zaczynam, tym bardziej że nie chce jeść jak daję a zaraz chodzi i krzyczy amamam, i nie wiem czy głodna czy ki diabeł??
Cytat:
Kochane trzymajcie kciuki tz z Julo pojechal na rehaba ja sue pakuje i jade do Zakopanego wracam jutronpo poludniu ale mam stresa juz 3 razybw wc bylam , nmleczko odciagniete czeka w lodowce ciekawe czy ruszy wogole bedzie musial z lyzeczki wypic
Kciuki sa

U mnie na weekendzie była siostra, i Oli jak jest anołek to przez te dni była taki marud że hej. Mam nadzieję ze to przez zęby.
Wczoraj byliśy nad zalewm na pizzy, Oli wniebowzięta bo pozwoliłam po wodzie chodzić ale w drodze powrotnej tak koncertowała ze zmęczenia a usnąć nie mogła bo za dużo rozpraszaczy; nawet w domu nie mogła zasnąć bo już takie zmęczenie było. Ale jak padła to spała i spała.
Za to w nocy płacze, jęki, oboje się nie wyspaliśmy.
Ale za to huśtawka stoi, pisakownica jest . Co prawda husśtawaka stara po Młodej bo nie zdążyliśmy zamówić nowej ( Tż nei wieżył ze zdąży do piatku postawić konstrukcję).
No i samochód w końcu będzie czarwony bo co Tż się zdecydował wreszcie i dzwonił to okazywało się ze tego akurat jużnie ma....masakra, myślałam że kupujac nowy samochód to akurat kolor będzie można wybierać, przebierać.
Dzisiaj Oli chyb aod 4 już nie spała, wstawłąm kilka razy, a to smoczek, pieluszka, picie, w końcu Tż wział do wózka, biedak, dzisiaj idzie na II mzianę a jutro znowu rano pobudka do Oliwki.
19.02.2013 - Oliwka
Ifwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-09, 08:18   #1688
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
cudny fryz

---------- Dopisano o 07:47 ---------- Poprzedni post napisano o 07:44 ----------

mineralka/źródlana w kazdym razie jakas butelkowa Pytam bo ja zawsze przegotowaną podawałam/podaję, i nie wiem czy moge podac od razu kupną maluchowi Doczytałam u wujka google, że tak, i powinna to byc zrodlana, nie mineralna. Jak to jest u Was?

Mineralna daje niskozmineralizowana. Nigdy mineralnej nie przegotowywalam. Kranowke filtruje

---------- Dopisano o 08:18 ---------- Poprzedni post napisano o 08:15 ----------

Cytat:
o rany Myślisz, że po paru ciastkach miała nadmiar cukru i takie efekty? Nie spodziewałabym sie, biorac pod uwage ile cukru jest w niektorych produktach, ktore matki daja dzieciom, chociaz co organizm to inna reakcja, wspolczuje nocki

---------- Dopisano o 08:02 ---------- Poprzedni post napisano o 08:01 ----------

bez przegotowywania ich?

---------- Dopisano o 08:04 ---------- Poprzedni post napisano o 08:02 ----------

8:00 a Ola spi..... w nocy 2 pobudki z płaczem (ostatnio niestety tak sie dzieje) a teraz jeszcze spi, moze to zoo wczorajsze ja wykonczyło

A jak wytlumaczyc jazdy zawsze po niemowlecych slodyczach i spokoj bez nich?
Yae nie je cukru, poza tym, ktory jest naturalnie w owocach i niestety ten w chlebie i szynce
Stary 2014-06-09, 08:29   #1689
pstryczek84
Zakorzenienie

hejka!
Cytat:
Podajecie juz wode nieprzegotowana? albo z cytryna (moze sa jakies zastrzezenia, ktorych nie znam
do picia? tak, juz dawnoooooooo nie gotuje. ale do kaszki jeszcze gotuje. jest sens? bo troce meczace to... gotuje jeszcze ktoras wode do kaszki?

---------- Dopisano o 08:29 ---------- Poprzedni post napisano o 08:25 ----------

Cytat:

my tez musimy w tym tyg wybrac sie do fryza z mlodym

Cytat:
Napisane przez Ifwka Pokaż wiadomość
No i samochód w końcu będzie czarwony bo co Tż się zdecydował wreszcie i dzwonił to okazywało się ze tego akurat jużnie ma....masakra, myślałam że kupujac nowy samochód to akurat kolor będzie można wybierać, przebierać.
ej, no co ty! jesli model jest nadal produkowany to MUSI byc dostepny kolor! najwyzej musielibyscie troche dluzej poczekac...
chyba ze wy bierzecie juz wyprodukowany to wtedy daja co jest na stanie akurat

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość

Cytat:

powodzenia!

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-09, 08:50   #1690
Ultra81
Rozeznanie

Hej!
Nie było mnie trochę, bo dużo się działo i jakoś nie miałam weny na pisanie. Podczytywałam za to troszkę

Julia zapewniła nam weekend pełen wrażeń, a poza tym faza "mama" w pełnej krasie. U nas jest teraz coś takiego, jak Debrah pisała wczoraj. Chcemy się zamieniać z tz, ale nie bardzo to działa, bo Mycha MUSI mieć mnie w zasięgu wzroku, a najlepiej tuż obok. Oczywiście, jak już tz wyjdzie z Młodą na spacer czy wreszcie uda mu się ją czymś zainteresować, to jest ok, tyle tylko że bardzo trudno o to. Taki etap.
Dodatkowo oboje z tz mamy w tym okresie alergię - ja już kicham na całego, oczy załzawione, u niego podobnie, więc spacery to nie lada wyzwanie

Z tego, co pamiętam:
Fewciu, Silver - jak dziewczynki pięknie same jedzą! U nas jeszcze daleka droga do tego...

Silver, Lady, Bokeh - piękne zdjęcia!

Bokeh - powodzenia w przeprowadzce!

Mała - kciuki za szczepienie!

Mika - kciuki za wyjazd!

Sylwietta - dużego masz synka już Moja by nie wytrzymała godziny w kościele

Pisałyście o kąpieli - u nas było tak, że praktycznie z dnia na dzień Mycha przestała lubić się kąpać. Minęły 2 miesiące - z dnia na dzień polubiła na nowo. Co więcej, wczoraj odmówiła kąpieli w swojej wanience (do tej pory wstawialiśmy jej wanienkę do naszej i mogła sobie chlapać do woli) i zażyczyła sobie kąpiel w dużej wannie. Dorasta mi dziewczyna W ogóle jestem pełna podziwu, jak laska, która nie umie mówić, jest w stanie ciałem, gestem, ruchem zakomunikować swoje potrzeby

Lecę do roboty. Przeszedł nam koło nosa fajny deal, więc trzeba będzie się postarać znaleźć coś innego

Miłego dnia!
Ultra81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-09, 09:13   #1691
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ultra81 Pokaż wiadomość
Hej!

Nie było mnie trochę, bo dużo się działo i jakoś nie miałam weny na pisanie. Podczytywałam za to troszkę

Julia zapewniła nam weekend pełen wrażeń, a poza tym faza "mama" w pełnej krasie. U nas jest teraz coś takiego, jak Debrah pisała wczoraj. Chcemy się zamieniać z tz, ale nie bardzo to działa, bo Mycha MUSI mieć mnie w zasięgu wzroku, a najlepiej tuż obok. Oczywiście, jak już tz wyjdzie z Młodą na spacer czy wreszcie uda mu się ją czymś zainteresować, to jest ok, tyle tylko że bardzo trudno o to. Taki etap.

Dodatkowo oboje z tz mamy w tym okresie alergię - ja już kicham na całego, oczy załzawione, u niego podobnie, więc spacery to nie lada wyzwanie

Z tego, co pamiętam:

Fewciu, Silver - jak dziewczynki pięknie same jedzą! U nas jeszcze daleka droga do tego...

Silver, Lady, Bokeh - piękne zdjęcia!

Bokeh - powodzenia w przeprowadzce!

Mała - kciuki za szczepienie!

Mika - kciuki za wyjazd!

Sylwietta - dużego masz synka już Moja by nie wytrzymała godziny w kościele

Pisałyście o kąpieli - u nas było tak, że praktycznie z dnia na dzień Mycha przestała lubić się kąpać. Minęły 2 miesiące - z dnia na dzień polubiła na nowo. Co więcej, wczoraj odmówiła kąpieli w swojej wanience (do tej pory wstawialiśmy jej wanienkę do naszej i mogła sobie chlapać do woli) i zażyczyła sobie kąpiel w dużej wannie. Dorasta mi dziewczyna W ogóle jestem pełna podziwu, jak laska, która nie umie mówić, jest w stanie ciałem, gestem, ruchem zakomunikować swoje potrzeby

Lecę do roboty. Przeszedł nam koło nosa fajny deal, więc trzeba będzie się postarać znaleźć coś innego

Miłego dnia!

Na spacery maseczke i okulary zakladajcie! Bardzo pomoze
Stary 2014-06-09, 09:17   #1692
Ultra81
Rozeznanie

Cytat:
Na spacery maseczke i okulary zakladajcie! Bardzo pomoze
Dzięki
Bez okularów to i tak już się nie ruszamy nigdzie.
A co najlepsze - po kichnięciu Młoda przynosi nam chusteczki
Ultra81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-09, 09:17   #1693
Debrah
Zakorzenienie

Cytat:
Mika kaciuki!!!

Bokeh Hania

cudny!

Dzień dobry!
Meneq : sa różne badania i teorie na ten temat - ale ja wierzę, że korelacja jest. Od dziecka dużo zależy pewnie, od tego jaką dietę ma na co dzień, ale jak wam się drugi raz coś takiego dzieje - to jest o czym myśleć.

Współczuję zasypiania - u nas bez gryzienia itp, ale też szaleństwo i syndrom dziecka ze stali bywał.
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-09, 09:24   #1694
Ifwka
Zakorzenienie

Cytat:
Mineralna daje niskozmineralizowana. Nigdy mineralnej nie przegotowywalam. Kranowke filtruje
Ja właśńei kranówke też filtruje i my ją normalnie pijemy ale jakoś Oliwce mam opory zeby dawać.
Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
do picia? tak, juz dawnoooooooo nie gotuje. ale do kaszki jeszcze gotuje. jest sens? bo troce meczace to... gotuje jeszcze ktoras wode do kaszki?

ej, no co ty! jesli model jest nadal produkowany to MUSI byc dostepny kolor! najwyzej musielibyscie troche dluzej poczekac...
chyba ze wy bierzecie juz wyprodukowany to wtedy daja co jest na stanie akurat
Ja gotuje i do picia i do kaszy, nawet jeszcze butelki sterylizuje chociaz chyba to nie mam sensu już...
Kolory sa oczywiście dostępne ale po pierwsze trzeba czekać ( a my nie mozęmy bo juz dzisiaj jest problem (Tż został bez samochodu z pustą lodówka) a po drugie to będą już modele tak jakby z 2015 roku wyposażone w jakiś dziwny nowy system ( wymagany przez UE) za który trzeba dopłacić kilka tysiecy, a jeszcze np w Rzeszowie nie zakładaja gazu więc nam odpada salon, do radomia nie opłaca się nam potem na przeglady jechać, i został tak napradę Kraków a tam wybór kolorów żaden. Zresztą dopwiedzieliśmy się że nei ma naszego koloru jak już zapłaciliśmy zaliczkę ( bezzwrotną).
Cytat:
Napisane przez Ultra81 Pokaż wiadomość

Jezu mam nadzieję ze jak się na gorsze z dnia na dzień zmieniło tak i się z dnia na dzień poprawi.

Jedziemy w piatek na integrację z pracy i właśńie nam jakiegoś animoatora za 25 zł od osoby dowalili. U mnie nikt tym nie jest zainteresowany i już zgrzyty są.
19.02.2013 - Oliwka
Stary 2014-06-09, 09:29   #1695
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
Ja właśńei kranówke też filtruje i my ją normalnie pijemy ale jakoś Oliwce mam opory zeby dawać.

Ja gotuje i do picia i do kaszy, nawet jeszcze butelki sterylizuje chociaz chyba to nie mam sensu już...
Kolory sa oczywiście dostępne ale po pierwsze trzeba czekać ( a my nie mozęmy bo juz dzisiaj jest problem (Tż został bez samochodu z pustą lodówka) a po drugie to będą już modele tak jakby z 2015 roku wyposażone w jakiś dziwny nowy system ( wymagany przez UE) za który trzeba dopłacić kilka tysiecy, a jeszcze np w Rzeszowie nie zakładaja gazu więc nam odpada salon, do radomia nie opłaca się nam potem na przeglady jechać, i został tak napradę Kraków a tam wybór kolorów żaden. Zresztą dopwiedzieliśmy się że nei ma naszego koloru jak już zapłaciliśmy zaliczkę ( bezzwrotną).

Jezu mam nadzieję ze jak się na gorsze z dnia na dzień zmieniło tak i się z dnia na dzień poprawi.

Jedziemy w piatek na integrację z pracy i właśńie nam jakiegoś animoatora za 25 zł od osoby dowalili. U mnie nikt tym nie jest zainteresowany i już zgrzyty są.

Jakies podstawy oporow?

---------- Dopisano o 09:29 ---------- Poprzedni post napisano o 09:28 ----------

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
cudny!

Dzień dobry!

Meneq : sa różne badania i teorie na ten temat - ale ja wierzę, że korelacja jest. Od dziecka dużo zależy pewnie, od tego jaką dietę ma na co dzień, ale jak wam się drugi raz coś takiego dzieje - to jest o czym myśleć.

Współczuję zasypiania - u nas bez gryzienia itp, ale też szaleństwo i syndrom dziecka ze stali bywał.

Dziekuje! Zdarza nam sie to juz ktorys raz z rzedu i dlatego daje mi do myslenia
Stary 2014-06-09, 09:42   #1696
LadyWhisper
Zakorzenienie

Tress nie gotujemy, dajemy prosto z Brity, tylko trzeba pilnowac zeby wode co 24h wymieniac, ale u nas nie ma z tym problemow, woda idzie na biezaco jak odstoi po fitrowaniu godzine to cud.

Stary 2014-06-09, 10:00   #1697
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Meneq, jeśli Yae nie je cukru na co dzień to oczywiście, może być winny.
Mika, kciuki!

Też Dorka mniej je w upał, a wczoraj pasła się sama porzeczkami z krzaka
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-09, 10:24   #1698
Debrah
Zakorzenienie

I kwaśne zjadła? wow.

Szaja: znalazłam gabinet SL obok siebie, poszukałam i dobry jest chyba - dzisiaj tam zadzwonię i się podpytam czy pora przyjść.
Stary 2014-06-09, 10:37   #1699
meneq
Zakorzenienie

Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XVII)

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;46807752]Meneq, jeśli Yae nie je cukru na co dzień to oczywiście, może być winny.
Mika, kciuki!

Też Dorka mniej je w upał, a wczoraj pasła się sama porzeczkami z krzaka [/QUOTE]

Dziekuje!
To teraz innego typu pytanie: na razie nie chce, zeby jadla cukier, ale kiedys taki dzien nadejdzie, ze zacznie. Jak w lagodny sposob wprowadzic cukier? Bo jezeli porcja cukru, ktora jest dozwolona juz u niemowlat szesciomiesiecznych, tak na nia wplywa, to szczerze powiedziawszy nie mam pomyslu, jak sobie z tym poradzic.

Edytowane przez meneq
Czas edycji: 2014-06-09 o 10:46
Stary 2014-06-09, 11:00   #1700
misiaeel
Wtajemniczenie

hej

u nas wczoraj pierwsza krew się polała Hania potknęła się i przejechała podbródkiem po skórzanej kanapie. cały zdarty, do tego przygryzła sobie język i właśnie z niego krew poleciała

do tego nauczyła się dłubać w nosie

silver, bokeh
cudne Dziewczyny

Lady niech Pietraszko odda trochę tych włosów Hani

tress u nas woda nadal przegotowana bo picie musi być ciepłe;p

mała u nas z jedzeniem dużo gorzej
kciuki za szczepienie!

a i powiem Wam, że Hania zrobiła się bardzo tatusiowa raz nawet tatuś musiał usypiać na drzemkę bo się go domagała

Aniołki[*][*]25.01.2012
misiaeel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-09, 11:09   #1701
Ifwka
Zakorzenienie

Cytat:
Jakies podstawy oporow?
Nie widzimy potrzeby płacić za kogoś kto na siłę będzie nas do jakichś zabaw wyciągął, tym bardziej że i tak kupę kasy płacimy. Poza tym z dzieckiem uwiązanym do mojej nogi a ni ja a ni Oli nie skorzystamy z animatora a Tż prędzej by umarł nić zapłacił żeby ktoś mu czas organizował.
19.02.2013 - Oliwka
Stary 2014-06-09, 11:12   #1702
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
Nie widzimy potrzeby płacić za kogoś kto na siłę będzie nas do jakichś zabaw wyciągął, tym bardziej że i tak kupę kasy płacimy. Poza tym z dzieckiem uwiązanym do mojej nogi a ni ja a ni Oli nie skorzystamy z animatora a Tż prędzej by umarł nić zapłacił żeby ktoś mu czas organizował.
O wode chodzilo ;-)
Stary 2014-06-09, 11:37   #1703
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

Heja....witam się po weekendzie...nadrobiłam dwie ostatnie strony bo na więcej nie mam czasu..dziecko w końcu śpi więc lece cwiczyć a i poprasować musze więc czasu mało...

Bokeh i Silver....dziewczęta piękne....a ja chyba też musze kupić bańki

Pstryku...ja cały czas gotuje wode do kaszki i mleka...jakoś tak z kranu prosto dawać??? nie wiem...sama piję tą z kranu no my mamy głębinówke..ale jakoś tak nie wiem...można???

No to lecę kochane....bo roboty dużo... a w piątek wyjeżdzamy na tydzień na Mazury... i w końcu z tż troche czasu razem..bo ostatnio jak tż wróci z pracy to leci do drugiej "za ścianę" do teściów remonty robić

LADY....od piątku nie czwartku nie biegałam..do dziś mam mega zakwasy na udach od przodu..możliwe że to od biegania i to tak długo?? a noi przliczylam że przebiegłam 1,7 km a nie 2 czy tam ile pisałam...

"Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć."
neti1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-09, 12:00   #1704
mala_19kw
Zakorzenienie

Hej

Nie mogę sie dodzwonić do przychodni-chyba aparat sie im zepsuł albo coś bo z żadnego tel nie idzie sygnał Mąż po pracy zajedzie go zapisać,może będą jeszcze miejsca,bo jak nie to...

U nas jedzeniowy bunt nadal trwa,Oskar wstał ze słowami na ustach "mniam,mniam" zrobiłam mleko-odepchnął butle i do widzenia,zrobiłam chleb z masłem i pokroiłam pomidora w kosteczkę,chleb wypluł a pomidora wrypał dwa plasterki (takie grubsze). Później zjadł pół kiełbachy swojskiej ugotowanej (ale z tych mniejszych takich) i wypił 3/4 picia z bidonu 355ml.
Zobaczymy jak apetyt dopisze jak wstanie,nie mam pomysłu co mu dawać jeść skoro wszystko jest be!

Meneq- przypomnisz przepis na te placuszki ziemniaczane?

Silver,Bokeh- dziewczynki cudne
Ur. 23.01.2013

"Dla Ciebie moje serce bije,tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło"

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
mala_19kw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-09, 12:04   #1705
litllesweetangel
Lurker ;)

Dziewczyny ile porażek w życiu w życiu może zaliczyć jedna osoba? Ją już chyba wyczerpałam limit do konca... Pozdrawiam z wanny.

Wysyłane z mojego LT18i za pomocą Tapatalk 2

It's okay
I got lost on the way
But I'm a supergirl
And supergirls don't cry
litllesweetangel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-09, 12:07   #1706
mala_19kw
Zakorzenienie

Szajka-jaka może być przyczyna że mocz małego z nocy ma dziwnie intensywny zapach?
Taki drażniący nos
Nie wiem czy w dzień też się zdarza bo muszę poobserwować ale normalne to?
Ur. 23.01.2013

"Dla Ciebie moje serce bije,tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło"

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
mala_19kw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-09, 12:09   #1707
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mala_19kw Pokaż wiadomość
Szajka-jaka może być przyczyna że mocz małego z nocy ma dziwnie intensywny zapach?
Taki drażniący nos
Nie wiem czy w dzień też się zdarza bo muszę poobserwować ale normalne to?

Normalne. Po nocy zawsze ma bardziej intensywny zapach. Jest bardziej "tresciwy"
Stary 2014-06-09, 12:10   #1708
BlackSanctum
Zakorzenienie

Little, co się stało?

Witam się z Wami po weekendzie.

Byłam wczoraj na spływie kajakowym, spaliłam sobie kolana, bo się nie posmarowałam na nogach (przecież są w w kajaku, na pewno się nie opalą! - tylko nie pomyślałam, że w sumie kolana mi wystają ), oprócz tego bolą mnie ramiona, ale było świetnie - to był mój pierwszy spływ, ale czułam się jak ryba w wodzie. Mam nadzieję, że wkrótce się znów wybierzemy.

Dziewczyny, prośba - jakby to nie był dla Was problem, aby udostępnić na facebooku - http://allegro.pl/show_item.php?item=4317879855

Edytowane przez BlackSanctum
Czas edycji: 2014-06-09 o 12:12
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-09, 12:23   #1709
Debrah
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
Little, co się stało?

Witam się z Wami po weekendzie.

Byłam wczoraj na spływie kajakowym, spaliłam sobie kolana, bo się nie posmarowałam na nogach (przecież są w w kajaku, na pewno się nie opalą! - tylko nie pomyślałam, że w sumie kolana mi wystają ), oprócz tego bolą mnie ramiona, ale było świetnie - to był mój pierwszy spływ, ale czułam się jak ryba w wodzie. Mam nadzieję, że wkrótce się znów wybierzemy.

Dziewczyny, prośba - jakby to nie był dla Was problem, aby udostępnić na facebooku - http://allegro.pl/show_item.php?item=4317879855
twoja aukcja?
Stary 2014-06-09, 12:26   #1710
BlackSanctum
Zakorzenienie

Debrah, ofkors. Innej bym tu raczej nie wstawiała z taką prośbą.
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości