|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4021 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jeszcze trzy lub dwa miesiące i już będą nasze brzdące. MAMY LIPCOWE 2014, częś
Fame to musialyscie z siostra dac mamie popalic bedac w brzuchu
![]() agnes masz racje, ze swiadomosc dostepnosci znieczulenia potrafi zdzialac cuda Moja siostra bedzie rodzic na dniach i tez sie nie boi porodu (bez znieczulenia), malo tego mowi ze nawet jakby miala mozliwosc wykupienia znieczulenia, to byloby jej szkoda kasy ciekawa jestem co powie PO ![]() framboise ja pytalam polozna do ktorego momentu moge prosic o znieczulenie to powiedziala mi, ze w kazdej chwili moga mi podac. Ale moze nie zaglebiala sie w szczegoly, widzac jak wolno postepuje mi rozwarcie
|
|
|
|
#4022 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Jeszcze trzy lub dwa miesiące i już będą nasze brzdące. MAMY LIPCOWE 2014, częś
agnes ja to chyba głupia jestem, bo właśnie się obawiam, że urodzę, spojrzę na to moje wyczekiwane dziecię i żadna fala bezgranicznej miłości mnie nie zaleje. Zawsze chciałam mieć dzieci, więc teraz się boję, że jak spełni się moje największe marzenie to moja psychika spłata mi figla i rozczaruję się swoją reakcją
|
|
|
|
#4023 |
|
Raczkowanie
|
Hej hej ...
Dziewczyny, podczytywałam Was w weekend na bieżąco, ale to chyba gorsze od nadrabiania, bo nie pamiętam w jakich tematach chciałam się wypowiedzieć ![]() i like it ja z praniem zrobiłam dokładnie jak Ty - najpierw 40 stopnie, następnie prasowanko Agnes ja to pewnie przy takich objawach już bym na porodówkę sprawdzać jechała, ojej... ja chyba nieźłe spanikuję jak się zacznie cokolwiek dziać Panna Migotka gratulacje, powodzenia i wytrwałości ![]() ![]() Vegetka ja sobie strasznie zaczęłam wkręcać, że mogę mieć to co Ty masz. Mam ucisk na jakiś nerw i nie czuję nic i ciągle wydaje mi się, że z moją skórą coś nie tak. Trzymam kciuki, żeby u Ciebie było wszystko w jak najlepszym porządku. Ja po wycieczce weekendowej tak napuchłam, że szok. Rekompensata to załatwione wszystkie sprawy, ale i tak wojażom powyżej 50 km mówię dość
|
|
|
|
#4024 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a co gorsze pomyśle ze mała jest brzydka hehe ale wydaje mi się ze dla matki jej dziecko jest najpiękniejsze. A wiem ze pierwsze co poczuje rodząc sn to ulgę ze już koniec heheWysłane z mojego GT-S7560 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#4025 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tatekla nie no narazie nie panikuje choc kregoslup mnie zaczal bolec znowu ale dziec sie rusza wiec nie jade na pogotowie zobacze co sie bedzie dzialo. Widze ze im blizej porodu to jestem spokojniejsza jak wczesniej sialam panike tak teraz juz spokojniej. Nie ma wyjscia dla nas jakos musimy urodzic czy tak czy tak to dziecko musi wyjsc
|
|
|
|
|
#4026 |
|
Raczkowanie
|
Agnes, mam nadzieję, że ja się też tak uspokoję za te 4 tygodnie i będę miała podejście takie jak Ty
|
|
|
|
#4027 |
|
Rozeznanie
|
Znam jedną matkę, która dopiero po 2 czy 3 miesiącach przyznała się, że jak zobaczyła swoje dziecko to, delikatnie mówiąc, nie jest najpiękniejsze. No a dziś? Jedno z najładniejszych dzieci, jakie widziałam.
|
|
|
|
#4028 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja ogólnie byłAm ładnym niemowlakiem ale brzydkim dzieckiem ![]() Wysłane z mojego GT-S7560 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#4029 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ja po weekendzie wypoczęta i pełna energii więc i w pracy byłam, całkiem dobrze się nawet czuję pomimo tych upałów więc korzystam z wychodnego póki mogę co do kolejnych objawów zbliżającego się finału to Małą czuje już naprawdę nisko.... czasami mam normalnie wrażenie,że jak idę do łazienki to mi zaraz TAM z dołu jakaś łapka pomacha |
||||||
|
|
|
#4030 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Porodówka na Starynkiewicza już czynna jakby co A na wizycie: mały już strasznie nisko jest, umówiłyśmy się na 23 czerwca na wizytę, ale doktor powiedziała, że chyba raczej się już nie zobaczymy na niej ![]() Szyjka jeszcze jako tako się trzyma kupy. Nie widziałam się z moją prowadzącą po moim epizodzie szpitalnym, bo ostatnio 29 maja na wizycie byłam zapisana do innego doktora wyjątkowo. Jak jej dziś opowiadałam co tam się z nami działo i ona przeglądała moje badania i zobaczyła zapisy KTG wtedy z izby przyjęć z tymi skurczami to się za głowę złapała i mało z krzesła nie zleciała, jak jej powiedziałam, że coś tam czułam ale mnie to nie bolało ![]() Powiedziała, że zazdrości bo to bardzo dobrze rokuje na poród ![]() Hahahaha będę pierwszą kobietą na świecie, która bezboleśnie urodziła Panna Migotka gratulacje |
|
|
|
|
#4031 |
|
Zakorzenienie
|
Ines super wieści.. z tym bólem to każdy ma inny próg - życzę ci aby nic Cię nie bolało.
Wysłane z mojego GT-S7560 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#4032 |
|
Zakorzenienie
|
w końcu zrobiło się "przyzwoicie" i jest czym oddychać
![]() i like it ja też czuję czasami Małą tak nisko wczoraj sobie nawet pomyślałam, ze jakbym wsadziła palca to poczułabym główkę Ines zatem życzę bezbolesnego porodu ![]() mamaya czekamy na wieści ![]() im bliżej terminu tym bardziej mi się czas dłuży a cała ciąża minęła mi jakby w dwa miesiące Edytowane przez Fame Czas edycji: 2014-06-09 o 19:28 |
|
|
|
#4033 |
|
Zakorzenienie
|
i like it moze kot czuje nadchodzacy porod w koncu zwierzeta czuja instynktownie takie rzeczy,chce ci dac duzo milosci w tych ostatnich tyg albo jest interesowny i podlizuje sie zebys go z domu nie wygonila jak pojawi sie dziec.
ines dobrze to rokuje na porod rzeczywiscie a ja czytalam nawet o dziewczynach ktore dostawaly orgazmu podczas porodu. Ze tez wymyslili jak uciszyc bol a tej drugiej opcji nie ma moze rzad powinien zlecic komus wynalezienie tego a by sie dzieci rodzily
Edytowane przez agnes208 Czas edycji: 2014-06-09 o 19:31 |
|
|
|
#4034 |
|
Zakorzenienie
|
Melduje po wizycie, ze w piątek stawiamy sie do szpitala. Mam tragiczne wyniki badań i generalnie albo w poniedziałek po trzydniowej obserwacji wyjdziemy w dwupaku albo już jak Małego wyjmą...
Pewnie te kilka dni do piątku upłyną mi pod znakiem dopinania wszystkiego na ostatni guzik, także bedzie mnie mało tutaj. No a Mały z dużego Dziecka zrobił sie Dzieckiem drobnym, bo jest w 39 centylu... Przepraszam, ze tylko o sobie, pózniej postaram sie nadrobić.
13.06.2014 rok - najszczęśliwszy piątek Edytowane przez mamaya Czas edycji: 2014-06-09 o 20:10 |
|
|
|
#4035 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
a tak od siebie to wrzucam brzuch z kotem
|
||
|
|
|
#4036 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4037 |
|
Zakorzenienie
|
Mamaya u to nie fajne wiesci no ale najwazniejsze,ze bedziecie pod opieka. Co do wielkosci dziecka to wiesz jak to z tymi wymiarami z usg jest albo maly uslyszal,ze chcesz drobne dziecko i zrobil ci niespodzianke
Edytowane przez agnes208 Czas edycji: 2014-06-09 o 20:29 |
|
|
|
#4038 |
|
Zakorzenienie
|
Mamaya może tamta ginekolog źle Ci mierzyła, bo teraz wychodzi ze
Twój synek przestał rosnąć? czy jak? aż mnie taka fala gorąca przeszła ... w sumie dobrze ze będziesz szła do szpitala, tam będziesz pod ciągłą opieką. Wysłane z mojego GT-S7560 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#4039 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tylko zwolnił z tym wzrostem bardzo. Nie jest to jednak żaden powód do niepokoju Co do badań to mam wysoki bardzo kwas moczowy co wskazuje na zatrucie ciążowe, które wynika z moich skoków ciśnienia. W związku z tym muszę być non stop monitorowana, zarówno pod KTG, jak i USG, a także ciśnieniowo. No i jak bedzie mi kwas moczowy rósł w takim tempie jak do tej pory to na stół, a wiec jest ruletka...
|
|
|
#4040 |
|
Rozeznanie
|
Mój mały dzisiaj cały dzień spaceruje po moich żebrach
zero litości dla matki ![]() Sent from my Lumia 610 using Tapatalk
|
#4041 |
|
Zakorzenienie
|
Mamaya to lepiej niech cię potrzymają do 36tc i wyciągają małego. Moja cukrzyca to pikus w porównaniu z waszymi problemami. Dobrze ze masz nowa ginekolog. Trzymaj się ciepło i oczywiście dawaj znać żebyśmy nie musiały się o Ciebie martwić
Wysłane z mojego GT-S7560 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 20:46 ---------- Poprzedni post napisano o 20:42 ---------- Mój tz ostatnio stwierdził ze jestem dziwna bo przejmuje się losami wirtualnych koleżanek których na oczy nie widziałam -jak mu opowiadam co się u której dzieje. Może myśli ze za komputerem siedzą jakieś zboki i wyrywają ciężarówki hehe faceci są dziwni... Wysłane z mojego GT-S7560 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#4042 |
|
Zakorzenienie
|
Mamaya 3mam kciuki ! będzie dobrze
|
#4043 |
|
Zakorzenienie
|
malwiska, ja jutro zaczynam 36 tc
Byłoby ekstra, gdyby udało sie dotrzymać do 23 czerwca I ja tez ostatnio usłyszałam, ze pada mi na mózg, ze tak przeżywam Wasze problemy No kurczę, w końcu prawie 9 miesięcy gadamy ze sobą, dzielimy sie troskami, radościami etc.
|
|
#4044 |
|
Rozeznanie
|
Mamaya trzymaj się i nie rozpakowuj się jeszcze!!
Ejjjj.... chyba jedziemy na IP bo od 2h mam skurcze co 5 minut, nie pomogła turbo no-spa, nie pomógł prysznic. Poczekam jeszcze chwilę i zobaczę co z tego wyjdzie. ...żebym tylko się nie obudziła w środku nocy we własnym łóżku na skurcze parte |
|
|
|
#4045 |
|
Zakorzenienie
|
Oj Ines co 5min to bardzo często, ja już bym była pewnie na IP
Wysłane z mojego GT-S7560 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#4046 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4047 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4048 |
|
Zakorzenienie
|
Ines!!!
mnie lekarz kazał przyjeżdzac jakbym miała skurcze co 10 minut a Ty masz co 5 min i się jeszcze zastanawiasz ![]() mamaya trzymam kciuki, bedzie dobrze |
|
|
|
#4049 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4050 |
|
Zakorzenienie
|
Przy kazdym wejsciu tutaj nowe wiesci. Rozpakowujemy sie dziewczyny tylko watek nazywa sie mamy lipcowe;-)
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:07.

to przenosimy wczasy do domu

wczoraj sobie nawet pomyślałam, ze jakbym wsadziła palca to poczułabym główkę 
a cała ciąża minęła mi jakby w dwa miesiące
mnie lekarz kazał przyjeżdzac jakbym miała skurcze co 10 minut a Ty masz co 5 min i się jeszcze zastanawiasz